zaloguj się

Pokaż pełną wersje : GS-y

RobertoIchi
29-03-2007, 18:33
Od kiedy moge chodzić na GS (ja i kumpel).Jesteśmy druidami ja na 21lvl a on an 28lvl.I jaką na nich mieć taktykę?????

Maggic
29-03-2007, 23:40
Najlepiej to wogóle nie idźcie gdyż się nie opłaca.

RobertoIchi
30-03-2007, 08:17
A powiesz mi co na takim lvl jest oplacalne????

ripper
30-03-2007, 08:38
100+? = S :asd

Xanth
30-03-2007, 09:17
GSy są na niskim lvl'u praktycznie nieopłacalne, ale jak juz masz farta to zarobisz. Ja 60 lvl'em tracąc 5bp mf lootnalem 3 silki, k-set'a i 2k w kasie.
W dwoch druidow to najlepiej level 50+ i bursty + HMM na POH ;)

Venar
30-03-2007, 09:37
A ja mam inne pytanie. Czy ja druid lvl 33 m lvl 36 z blokerem 35 lvl lub 41 lvl będzie opłacalne bicie GSów?? Knight (41lvl) ma slike 75/75 a qumpel na 35 ma 70/70. Nie mam pacca więc mam wątpliwości. Jak tak to gdzie i jaka taktyka? Co myślicie o tym miejscu na bagnach co jest quest na blood herb. Mogę się tam odgrodzic od GSa wchodząc w luke a knight będzie bloczył.

Cygan Slejter
30-03-2007, 10:21
nieopłacalen są z deka gs-y wieciej stracicie na mana fluidy itp niz cos wylotujecie zeby sie wam zwróciło

Albertus
30-03-2007, 14:09
ja wtej hwili siedze na gs na blood herbie i pwoiem tak strasznie nie oplacalne

bije je solo mam 60 master sorca i klepie z exori vis poszlo mi bp manaskow a loot 194 gp ale moze kiedsy cos wypadnie jak hcecie bic gs na nizszysm lvniz 85 to tylko dla sportu a jak z blokerem to mozecie na blood herbie jest takie drzewo i za nim staje sork-pal-drut a przed drzewem knight gs nie ma dostepu do shoterow i stukacie se z hmm jezeli sami narobicie hmm to tylko one wam zejda ale knightowi uhuw pojdzie troszke to zalezy od kinghta

dymek890
30-03-2007, 14:36
jezeli chodzi ci o to drzewko z ktorego bierze sie blod herba to sie mylisz ze nie ma dostepu pierwszy moj dead na gs byl wlasnie kolo drzewka przybiegl na okolo .. ;/ ale jest inne miejsce na blod herbie gdzie nie moze przyjsc poszukajcie a napewno znajdziecie ; )

a co do tematu gs sa malo oplacalne

Albertus
30-03-2007, 14:44
jezeli chodzi ci o to drzewko z ktorego bierze sie blod herba to sie mylisz ze nie ma dostepu pierwszy moj dead na gs byl wlasnie kolo drzewka przybiegl na okolo .. ;/ ale jest inne miejsce na blod herbie gdzie nie moze przyjsc poszukajcie a napewno znajdziecie ; )

no jak nie jak tak obok tego drzewka i tam mozna isc dalej wokolo bagna

dymek890
30-03-2007, 15:30
no tak a wczesniej napisales ze gs nie ma dostepu do shoterow jezeli stoia kolo drzewka

Venar
30-03-2007, 16:02
A gdybym miał pacca, swoje hmmy i bym sio knighta to za manaski na sio sie zwróci ?? Bierzcie pod uwage średnio bez k legów na przykład bo to leci bardzo żadko :/;(
PS:
A żeby GS nie poleciał na około to moze tam dsa zaprowadzić ?? Co o tym myślicie?

Bhall the Destroyer
30-03-2007, 16:29
A ja mam inne pytanie. Czy ja druid lvl 33 m lvl 36 z blokerem 35 lvl lub 41 lvl będzie opłacalne bicie GSów?? Knight (41lvl) ma slike 75/75 a qumpel na 35 ma 70/70. Nie mam pacca więc mam wątpliwości. Jak tak to gdzie i jaka taktyka? Co myślicie o tym miejscu na bagnach co jest quest na blood herb. Mogę się tam odgrodzic od GSa wchodząc w luke a knight będzie bloczył.

Przy bloczeniu większych potworów skile naprawde nie są istotne (tylko ilość hp, czyli level) to po 1-sze. Zabić GS'a dla zabawy spoko ale na większy hunt poprostu się nie opłaca. Można sobie pujść na blood herb quest, miejsce fajne ale powtarzam bez waste raczej się nie obejdzie. GS'y można klepać na pohu już na 50 lv (z racji ich szybkości, wymagany pacc) ale trzeba uważać. Tu jest rużnie ogółem expi się szybko ale z lootem jest już gorzej...

kasii
30-03-2007, 20:03
Przy bloczeniu większych potworów skile naprawde nie są istotne (tylko ilość hp, czyli level) to po 1-sze. Zabić GS'a dla zabawy spoko ale na większy hunt poprostu się nie opłaca. Można sobie pujść na blood herb quest, miejsce fajne ale powtarzam bez waste raczej się nie obejdzie. GS'y można klepać na pohu już na 50 lv (z racji ich szybkości, wymagany pacc) ale trzeba uważać. Tu jest rużnie ogółem expi się szybko ale z lootem jest już gorzej...
pewnie w temacie o GSach mówi ze nieczeba skili super proponuje isc knightem skile 30/30 a potem knightem z skilami 75/75 jeceli zuzyja tyle samo uh to znaczy ze drugi knight w p secie byl a pierwszy w mpa g legach RH i steel bootsach :P
co do tematu 2 drudów na blood herbie jesli wam o loot chodzi to bloker 4 mino archery + wy z hmm i gs szybko pujdzie ale wiekszosc expa pujdzie dla sumonków warto byłoby stanac tak zeby mino archery staly poprostu niemialy mozliwosci chodzenia np 1 z was je zablokuje wezcie na wszelki wypadek z 2 magic wall jak gs na druda poleci to sie zastaw zmieni cel na knighta :)
ps resp tam troszke wolny :()
exp na poh z blokerem tez jest mozliwy mozna eksperymentowac z sumonami (lidery/zerki) mimo wszystko ciezko bedzie o zwrot za hmmy/manasy/uhy

Jacekkkkk
30-03-2007, 20:19
zdaje mi sie, ze expienie na gs'ach z blokerem chyba jest wogole nieoplacalne(jesli chodzi o loota), poniewaz przewznie loot jest dla blokera, chyba ze blokerem jest twoj dobry kolega B)

Bhall the Destroyer
30-03-2007, 20:59
pewnie w temacie o GSach mówi ze nieczeba skili super proponuje isc knightem skile 30/30 a potem knightem z skilami 75/75 jeceli zuzyja tyle samo uh to znaczy ze drugi knight w p secie byl a pierwszy w mpa g legach RH i steel bootsach :P
co do tematu 2 drudów na blood herbie jesli wam o loot chodzi to bloker 4 mino archery + wy z hmm i gs szybko pujdzie ale wiekszosc expa pujdzie dla sumonków warto byłoby stanac tak zeby mino archery staly poprostu niemialy mozliwosci chodzenia np 1 z was je zablokuje wezcie na wszelki wypadek z 2 magic wall jak gs na druda poleci to sie zastaw zmieni cel na knighta :)
ps resp tam troszke wolny :()
exp na poh z blokerem tez jest mozliwy mozna eksperymentowac z sumonami (lidery/zerki) mimo wszystko ciezko bedzie o zwrot za hmmy/manasy/uhy
Zasanów się czy 40 lv ma skile 30/30 omg (no coment, to jest nawet nie możliwe bez treningu), rużnica pomiędzy 70/70 a 75/75 nie jest aż tak odczuwalna przy blokowaniu silniejszych potworów jeżeli playerzy mają taki sam level i ekwipunek. Sory ale mam wrażenie że starasz się pokazać "jaki ty ty jesteś mądry" takimi postami
i na przyszłość czytaj ze zrozumieniem.

Gra'velo
30-03-2007, 21:18
Topic: minimum lvle po 60 i najlepiej z pacc... bez blockera waste...

BTW: Ja siedzialem z kumplem na blood herbie (ja wtedy 68 ek on 48 ed) tak codziennie to zawsze na plus (siedzialem tam dla silkow :D )
Pozdrawiam

Caelhan
30-03-2007, 22:46
Daje racje poprzednikom lecz bym zalecal 60+
Ale i tak polecam chodzic z blockerem B)
Osobiscie blockam z ed i ms na oc , na 1 gs nie schodzi nawet ed manasek
1 sio i mam na nowo full hp :]
Ale loot suxs :(

Irondew
11-04-2007, 20:53
Nie opyla ci sie zadko z nich cos wypada:( :( .

Krzychos_CALMERA
14-04-2007, 00:54

taa tam jest rox w tym miejscu :P tylko my robimy tak :p stoimy tam na dole ;p ja, kumpel druid, i kumpel palek ;p druid robi 2 mino archery wiec gs schodzi w sekunde :D ja mam male waste:P na 1 bp uh siedzialem pol dnia ;p gorzej kumple XD! :D

Kellerman
14-04-2007, 02:05
wogle się nie opłaca a jeśli już chcesz chodzić na niskim lvllu to zrób sobie palka i na POI lataj na gsy na 30 lvlelu ze skillem 70 nie stracisz więcej jak 8 uh na noc( +bp boltów czasami mniej czasami więcej) i raczej się zwraca ja tak expiłem do czterdziestego lvlela to podczas jednej nocy miałem czasem nawet po 3 k army k legsy i w kasie z 7 k czasami mniej czasami więcej kilka silków itd... inną profesją się raczej nie opłaca to raczej goofniane potwory pod względem expienia i zarobku ;d można je zabijać rekreacyjnie , dla zabawy lub sportu ;d

Rudimir
14-04-2007, 12:56
A czy ja swoim 38 druidkiem dam rade uciec gsowi ? Nie dogoni mnie przypadkiem. Jakby co mam bohy. Chce go bic z hmmow. Niewazne czy sie oplaca czy nie.

Kellerman
14-04-2007, 14:24
Szczeże jeśli nie ochodzi cię z tego zarobek... to nie powinien cię dogonić ja palladynem latałem na 27 a ty druidem będziesz miał jeszcze większy zasięg strzału więc spokojnie możesz zabić kilka ale nie polecam długiego huntu naprawdę się nie zwraca...
Ale ważny jest też m lvl ;d

BobbyX
14-04-2007, 14:39
Od kiedy moge chodzić na GS (ja i kumpel).Jesteśmy druidami ja na 21lvl a on an 28lvl.I jaką na nich mieć taktykę?????

1. Możesz chodzić od wczoraj.
2. "jaka na NICH mieć taktykę?????" powinno być "na nie"
Wniosek nie uciekaj z lekcji polskiego do kawiarenki, możesz kupić słownik.

Co do tematu to Ci się to nie opłaca na takim lvlu. Jak już chcesz iść to weźcie blokera, żeby było mniejsze waste.

Rudimir
14-04-2007, 16:26
Slyszalem ze gs ma przyspieszenie jak 60 lvl z bohami. Czy to prawda ?

_Modton_
14-04-2007, 16:41
@Kellerman
Ooo rly?
Mam kilka pytań;
1.Jak mi sie wydaje to na PoI nie ma GSow.
2.Na 30 lvlu i 8 uhow na nocke? Wystarczy haste GSa i juz nie uciekniesz :p
3.Ciekawe jaka byla dluga ta nocka. Z 7h?:)
@topic
Nie kali sie isc na waszym lvlu na GSa.
Ale jak juz chcesz to na bloodherbie sprobojcie ;)

Pzdro;)

Kellerman
14-04-2007, 22:17
Przepraszam chciałem powiedzieć na Poh'u
Nom mi tak wystarczało jak se nie radziłem to lecę na górę i exurke gran włączam co chwilę dużo fooda bierz ze sobą
Nocka jak każda 5 godzin ;d

Nadol
15-04-2007, 02:01
1Od kiedy moge chodzić na GS (ja i kumpel).Jesteśmy druidami ja na 21lvl a on an 28lvl.I jaką na nich mieć taktykę?????

2A powiesz mi co na takim lvl jest oplacalne????

1. Myślę że 62lv starczy + boh, a co do taktyki to trzeba szybko spier****ć między krzakami:evul:
2. Opłacalne jest ubicie we dwoje jakiegoś 30+,40+ lv albo wytrwałego expa na guard, cyc itd.

Rudimir
20-04-2007, 21:36
A czy istnieje możliwość zlurowania gs-a do cyców na pohu ( tego co sie respi niedaleko temple) i czy da sie lurnac gsa kolo outlaw camp do tej skaly na ktorej jest jeden gs ?

elfo.del.bien
20-04-2007, 22:17
Gs mozna Bez Waste ani jednego mf zabic na darashi
tlyko trzeba byc sorciem/drutem
Polega to na szybkim wejsciu na gore walnieciu visa i natychmaistowym zejsciu, calosc musi trwac max 2sec, chociaz wtedy gs raczej przywali, ale mimo tego nie powinno byc waste, oczywiscie sa i minusy :) resp jest wolny i zeby nie bylo waste trzeba czekac za mana.
Dam niedlugo filmik, wlasnie to krece :)

Kasanovaa
20-04-2007, 22:49
niemacie szans. najlepiej z knightem ale i tak to bedzie nie oplacalne dla obu stron.dajcie sobie spokoj-idzie sobie na cyclopy ;]

elfo.del.bien
20-04-2007, 22:54
Up dlaczego nie?, wystarczy moja technika i gs padnie na solo :) tylko pacc
Oto solo gs, Bez Zadnego waste nawet 1 strzalu z HMM, 40sorc 44mlvl
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/23035
oczywiscie na mniejszym lvl bedzie trudniej albo raczej dluzej, i moze sie zdazyc ze many nie starczy (maksymalnej) to wtedy jakis mf, ale z samego golda sie wtedy zwroci.