Pokaż pełną wersje : Wysoki ping
Witam mam pewien problem i prosze o pomoc....Dziele neo 512 routerem..Router jest u sasiada.Caly dzien mam lagi ,nei wiem jak to mozliwe z przy predkosci 400kb/s mam ping 900 , jak zrobic zeby ten syf dzielił net równo?!To sie kur** nie da życ jak caly dzien mam predkosc 50 kb/s.Więc prosze o rade, co mam kur** robic?!
Programy które zabezpieczaja moj komputer:Spybot,active virus shield (antyvir),sygate personal firewall (firewall) Ad-aware personal
124,12 kbit/s
Rychlost stahování dat: 15,5 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 92,757 ms
max 764,833 ms
Ø 417,369 ms
Z strony www.dsl.cz
Twoj sasiad najzwyczajniej w swiecie cos sciaga. Zwyklym routerem nie podzielisz netu "na sztywno" tj. pol transferu dla Ciebie, pol dla sasiada. Mozesz sie najwyzej dogadac z nim, zeby ograniczyl predkosc sciagania (wiekszosc programow oferuje taka opcje) i bedzie wszystko spoko :)
Co zrobić?
Wyjebać kompa sąsiada za okno.
Czy to jest forum poświęcone tematyce sieci komp, modemów i routerów?
@edit Up
>>podpis>>ortografia>>:
Twoj sasiad najzwyczajniej w swiecie cos sciaga. Zwyklym routerem nie podzielisz netu "na sztywno" tj. pol transferu dla Ciebie, pol dla sasiada. Mozesz sie najwyzej dogadac z nim, zeby ograniczyl predkosc sciagania (wiekszosc programow oferuje taka opcje) i bedzie wszystko spoko
Start : 12:25:18.812 Stop : 12:25:18.812 Wersja: 1.1.19.0
Bloki: 3 Wyrazy: 45 Błedy: 27
Rotflando ;D
@UP Nie ale w pewnym sensie dotyczy tibii bo jest związany z nią lagami w niej czaisz?
A moge miec te lagi z powodu zawirusowanego komputera (sasiada)?Bo bylem juz razu niego,a on rozlozony na fotelu oglada "Teleexpress",komp hula i nie ma zadnych programow p2p tylko pulpit otwarty a ja predksoc 12 kb/s
Edit.Jak ci się cos nie podoba to wyjdź z tego tematu,szukam pomocy a nie krytyki,pogardy i ironi.Uważam je za dośc odpowiednie poneiwaz na to forum zaglada duzo ludzi.POWTÓRZE jeszcze raz:Jak Ci się cos nie podoba to wyjdź
@UP Nie ale w pewnym sensie dotyczy tibii bo jest związany z nią lagami w niej czaisz?
Czaje, a teraz idz wystaw taki temat na wszystkich forach gier MMORPG.
@up
To szukaj jej w odpowiednim miejscu, hę?
TaifunIII
31-03-2007, 15:19
Witam mam pewien problem i prosze o pomoc....Dziele neo 512 routerem..Router jest u sasiada.Caly dzien mam lagi ,nei wiem jak to mozliwe z przy predkosci 400kb/s mam ping 900 , jak zrobic zeby ten syf dzielił net równo?!To sie kur** nie da życ jak caly dzien mam predkosc 50 kb/s.Więc prosze o rade, co mam kur** robic?!
Programy które zabezpieczaja moj komputer:Spybot,active virus shield (antyvir),sygate personal firewall (firewall) Ad-aware personal
124,12 kbit/s
Rychlost stahování dat: 15,5 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 92,757 ms
max 764,833 ms
Ø 417,369 ms
Z strony www.dsl.cz
Masz beznadziejny transfer. Musisz pogadać z sąsiadem aby żadziej coś ściągał. Najwyraźniej ściąga filmy itp a to zabiera cały transfer. Jest jeszcze jedna rada. Przeyjdz na chello 1 mega, płacisz 2x mniej a po 2 latach za tą samą cene(60+/-)
Będziesz miał 2 mega ;D. Grasz w cs'a tak..?? ;D
Jezeli rzeczywiscie Twoj sasiad nic nie sciaga, to zapewne ktorys z Was ma zasyfiony komp. Scan mks online + ad-aware + spybot + hijack powinno wyjasnic sprawe. W ostatecznosci format.
@Ryba
Nie chcesz pomogac - nie udzielaj sie. Jesli moderacja uzna, ze temat jest w zlym miejscu i/lub jest niepotrzebny etc. to go usunie lub zamknie. Ty mozesz co najwyzej dac reporta.
A co do mojego posta to wstaw w nim polskie znaki i wtedy sprawdzaj pisownie!!!!!!
@zalfik
oh, to taki żarcik sytuacyjny, no keal me.
@Serex
ok, już sobie ide.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.