zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Bk...

Novacainee
31-03-2007, 15:35
Otóż mam 51 ms z 49 mlvl i zastanawiam się na huntem BK.
Bloker 70+ skille 81/80
Ile będę brał z morta?, Ile k expa zrobie/h?, Czy wyjdę na +? Co mam wziąść.

Prosze o rade doswiadczonych graczy.

Plaski93
31-03-2007, 15:50
juz jest taki temat w ktorym sie pyta czy sie rozwali danego potwora

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=66187

Novacainee
31-03-2007, 15:55
@up

HAHAHHAHAHAHA, inteligencja z ciebie paruje

Mówiłem prosze o rady doświadczoonych graczy...X(

KorinaS
31-03-2007, 16:01
Weż na około 5h hunta ~10 bp mf, pare explo i bp sd na wszelki wypadek :)

Dla zwiększenai efektu i większej ilości expa dla najta zsummonuj 2 DS, bijcie kolo tp, bij tylko z exori mort (~100), wyrobisz się gdzieś ~30k/h ? na BK często wychodzi się na + :)

Maggic
31-03-2007, 16:51
8-10 bp many Ci starczy, ustawiajcie bk tak żeby stał pod teleportem. Bloker niech ma przyszykowaną exetke a ty mortuj. Na bk się przeważnie zwraca, zależy od szczęścia mi na ostatnim huncie spadły bohy,lance, i k arm ;)

Prostyy
31-03-2007, 18:05
Niech bk zawsze stoi pod tp, ty wez z 10 bp mf i bp sd. Raczej sie zwroci. Wydaje mi sie z dowswiadczenia, ze bk tez nieraz walnie mocno nawet takiemu knightowi. W ogole lepiej idzcie na hero ;] double spawn rox

Xeonis
01-04-2007, 09:25
@2up i up
Po co powtarzacie to co juz bylo powiedziane? -.-"

--Cienius--
01-04-2007, 10:08
hero w porownaniu do bk jest cienki a loot porownywalny najlepiej isc na hero z siocherem wtedy zwraca sie niezle ;]

Baku'
01-04-2007, 10:39
Weż na około 5h hunta ~10 bp mf, pare explo i bp sd na wszelki wypadek :)

Dla zwiększenai efektu i większej ilości expa dla najta zsummonuj 2 DS, bijcie kolo tp, bij tylko z exori mort (~100), wyrobisz się gdzieś ~30k/h ? na BK często wychodzi się na + :)

No i czemu mu takie glupoty wciskasz?

Z mojego doswiadczenia wiem, ze bk hunt zwraca sie trzy razy na 4.
Raz 20k+ raz tylko 5+ ale sie zwraca. Z morta to bedziesz bil bardzo roznie. Kiedys na podobnych statach bilem bk po 35, 40 a to dlatego, ze byl w nim k armor i w helmet.
Jesli zamierzasz expic rano to nie pojdzie duzo manasow, bo zanim sie zrespi mana urosnie:]

Ojczul1
01-04-2007, 11:02

Raz 20k+ raz tylko 5+ ale sie zwraca. Z morta to bedziesz bil bardzo roznie. Kiedys na podobnych statach bilem bk po 35, 40 a to dlatego, ze byl w nim k armor i w helmet.
Jesli zamierzasz expic rano to nie pojdzie duzo manasow, bo zanim sie zrespi mana urosnie:]

ROTFL bilem po 40 bo był w nim k armor i helmet lol sugerujesz że on to miał na sobie i miał wiecej defa?HAHAH co za noob... a jak ma d lance to bije mocniej nie?:D

Baku'
01-04-2007, 11:19
up
nie znasz sie to inie gadaj. zapytaj kogos kto osignal w tibii wiecej niz 20 lvl... loot generowany jest podczas respawnu

Lord Dreathan
01-04-2007, 11:30
Dajcie spokoj temu biednemu czarnemu rycerzowi. Wszyscy go bija ze wzgledu na jego rase;( Badzcie tolerancyjni.

BTW. Zgadzam sie z kolega, ktory mowi ze jezeli potwor ma na sobie dobrego dropa , to mocniej bije i ma twardszy pancerz. Do dzis pamietam jak pewien cyklop zadawal mi obraznia rowne 25 i nawet czasem 30! I WIECIE CO? WYPADLA Z NIEGO HALABARDA!!!!!!!!!!!!!!!

żaL.

JUNIR
01-04-2007, 12:02
nie znasz sie to inie gadaj. zapytaj kogos kto osignal w tibii wiecej niz 20 lvl... loot generowany jest podczas respawnu

82 styknie ?
moge juz ?
AHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

lols
nigdy większej bzdury nie slyszalem aff
bk rox zawsze na plus wychodzilem =) i nie wiem po jaką cholere sd na bk Oo nie przesadzajcie wes tylko mf i duzo zarcia bo tam z tym kiepsko

Maggic
01-04-2007, 12:03
@2up i up
Po co powtarzacie to co juz bylo powiedziane? -.-"

Po to że na bk nie stawia się DS i wydaje mi się idiotyczne brać sd i explo skoro bloker ma exetke a w razie krytycznej sytuacji można zwiać do tp.

Novacainee
01-04-2007, 16:16
Jeszcze jedno pytanko. Z hero podobna taktyka jak z bk czyli bloker + mort czy jakieś summony??

Baku'
01-04-2007, 16:44
rozumiem! to zbieg okolicznosci, ze zawsze bije z morta po 90+ a na tamtym bk moje obrazenia wynosily 35....

Maggic
01-04-2007, 20:38
Jeszcze jedno pytanko. Z hero podobna taktyka jak z bk czyli bloker + mort czy jakieś summony??

Hero bloker z exetką a ty z morta, i polecam double spawn.

JUNIR
01-04-2007, 20:53
rozumiem! to zbieg okolicznosci, ze zawsze bije z morta po 90+ a na tamtym bk moje obrazenia wynosily 35....

Staram sie wytłumaczyc to co piszesz 1 kwietnia przecież nie można być tak głupim...

Maciek008
02-04-2007, 09:16

Buahaha wiekszych smutow nie slyszalem. xD
@topic
Powinno ci sie zwrocic, a ile nabijesz exp na godzine to zalezy od ilosci osob online. U mnie na Pandorii jak jest srednio 300 osob online to bk sie respi co 15~ min, a u mojego rl na Asterze jak jest blisko tysiac osob online respi sie co 3 minuty. :)

Baku'
02-04-2007, 09:30
Nawet zarty prima aprilisowe nie wychodza, bo i tak mnie wszscy wyzywaja:)

Yousimitshu
02-04-2007, 22:30
B) Ziomuś, pisałes ile bedziesz walić (ok. 100-150)
B) Ile Bedziesz expa na h (BK sie respi co ok. 7-12 minut i jest za niego 2100 expa to oblicz ile dostaniesz na h)
B) Co brać? (normalne eq mf'ów nie za dużo bo resp jest taki długi że mana bedzie prawie zawsze na full)
B) Czy będzie się opłacać? (Ohh tak! :P, niemialem huntu z którego by niesapdło conajmiej 10k ale zależy jak długo jestes. Tam niema waste a looty bardzo częste )

Kokio
02-04-2007, 22:39
B) Ziomuś, pisałes ile bedziesz walić (ok. 100-150)
B) Ile Bedziesz expa na h (BK sie respi co ok. 7-12 minut i jest za niego 2100 expa to oblicz ile dostaniesz na h)
B) Co brać? (normalne eq mf'ów nie za dużo bo resp jest taki długi że mana bedzie prawie zawsze na full)
B) Czy będzie się opłacać? (Ohh tak! :P, niemialem huntu z którego by niesapdło conajmiej 10k ale zależy jak długo jestes. Tam niema waste a looty bardzo częste )

Hahahahhahahahah.. To widze ze byles na BK hahaah

Matiess
02-04-2007, 23:04

A więc kiedy np bije elfa scauta to jeżeli nie wypadnie łuk to znaczy ,że rzucał strzałami ?? ;( Załamać się można.

Fagaro
03-04-2007, 08:48
Wiec. Z blokerem dasz spokojnie rade polowac tam. Powinienes miec mana shielda bo mozesz pasc na jedno combo bk ktore wynosi ~600 hp. Knight powinien miec pacc i exete, bez tego nie bedzie spelnial swojej roli. Ile mf zabrac, hmm nie idzie tam tego duzo. Wiecej many sie marnuje przez mana shielda niz mortujac bk, zaleznie od spawnu mozna stac 5-20 min i czekac na BK, w tym czasie sie mana regeneruje :) ale sadze ze 5-10 bp na pierwszy hunt wystarczy.
Co do lootu, to jesli bedziemy 20 godizn na bk i 20 godzin na hero to z bk bedzie wiecej kasy. Ale, podczas godiznnych lub dwugodzinnych polowan jest to loteria, moga poleciec 2 pary bohow jak i nic. Generalnie BK slynie z tego ze mozna tam latwo i niezle zarobic, ale wiadomo ze jeden moze miec szczescie a inny nie. Ja pare razy mialem bohy jak zabijalem jednego bk idac na orc fortes, a kolega ktory tam poluje od roku niegdy ich nie widzial.