Pokaż pełną wersje : Hack przez Emule?
Neqromantha
01-04-2007, 09:32
Hacki w Tibi, wynikają najczęściej z podania numeru i hasla na stronie podobnej z wyglądu do Tibi.com, ale stworzonej przez hackera-amatora. Oszust namawia noobków, żeby podali te dane, aby wstąpić do glidii. Innym sposobem są keyloggery, ale sa znacznie rzadsze i częstej atakują wycokolevelowców.
Wczoraj znalazłem kolejny sposób, przed którym bardzo łatwo się uchronić, a kilkadziesiąt noobow straciło w ten sposób konta. Otóż, aby szybciej ściągać pliki pozwolili, aby całe ich dyski mogłby być pobierane przez innych użytkowników. Wiele osób na na dysku zapamiętane haslo, więc zdobylem kilkanaście plików .txt z nimi. Jednak juz żadne nie było prawidłowe, a więc shakowanych zostało w ten sposób kilkadziesiąt kont.
A WIĘC NIGDY NIE POZWALAJCIE ŚCIAGAC TAKICH PLIKOW PRZEZ EUMLE (przepraszam, za krzyk, ale do niektórych inaczej niedociera).
Dwimenor
01-04-2007, 10:06
Bawiłem się kiedyś w coś takiego: w 99 przypadkach na 100 ludzie robią takie pliki (np tibia.txt, tibia_acc_pass.txt) a potem się podniecają, że ktoś to pobrał.
Tak czy siak-uwaga warta zapamiętania. Nie twierdzę, że nie ma takich co by w ten sposób postać stracili.
Wojtini21
01-04-2007, 10:14
ja raz tak sao robilem bearsharem i wpisalem tibia password wyskoczylo kilka plikow i niektore mialy kilka zrodel co znaczy ze kika osob ma ten plik-.-ciekawe:P
Vanhelsen
01-04-2007, 11:35
Hacki w Tibi, wynikają najczęściej z podania numeru i hasla na stronie podobnej z wyglądu do Tibi.com, ale stworzonej przez hackera-amatora. Oszust namawia noobków, żeby podali te dane, aby wstąpić do glidii. Innym sposobem są keyloggery, ale sa znacznie rzadsze i częstej atakują wycokolevelowców.
Wczoraj znalazłem kolejny sposób, przed którym bardzo łatwo się uchronić, a kilkadziesiąt noobow straciło w ten sposób konta. Otóż, aby szybciej ściągać pliki pozwolili, aby całe ich dyski mogłby być pobierane przez innych użytkowników. Wiele osób na na dysku zapamiętane haslo, więc zdobylem kilkanaście plików .txt z nimi. Jednak juz żadne nie było prawidłowe, a więc shakowanych zostało w ten sposób kilkadziesiąt kont.
A WIĘC NIGDY NIE POZWALAJCIE ŚCIAGAC TAKICH PLIKOW PRZEZ EUMLE (przepraszam, za krzyk, ale do niektórych inaczej niedociera).Tyle, że eMule tego od ciebie nie wymaga ;) Jak się nie mylę, to DC++ czy jakoś takoś wymaga, byś udostępniał więcej i więcej ;]
Kiedyś ten problem był opisywany w CDA ale na podstawie plików GaguGadu :P
To samo tyczy się również kont e-mailowych, czy np. configów z Gadu-Gadu w których zapisane są wszystkie informacje danego użytkownika. Kiedyś próbowałem bawić się w takie "hakowanie", ale większość z tych informacji była nie prawdziwa. Udało mi się jednak wejść na 2 czy 3 konta mailowe.
Neqromantha
01-04-2007, 12:09
Wieszok, też czytałem ten artykuł. To on mnie zainspirował to sprawdzenia tego.
Belmondo92
05-01-2008, 10:19
5 stycznia 2008r
Koleś o imieniu Riance'Br hacknol wiekszosc kont tibijskich dowod na dole jak sie przyznaje!!!
09:13 Xenco Zapir [60]: ze mi hakles posatc./..
09:13 Riance'Bro [41]: ja?
09:14 Xenco Zapir [60]: tak!
09:14 Riance'Bro [41]: a skad to wiesz?
09:14 Xenco Zapir [60]: widze parcele podpisane na ciebie
PS.Dac s*****elowi bana na 50 lat na to konto ..:evul::evul:
KrEmAs KAc
05-01-2008, 10:54
boszeee po co odświeżyłeś ??
Bo jest to temat, który nie traci swojej ważności i pewnie wciąż są ludzie udostępniający całe swoje dyski?
I dobrze ze ludzie traca swoje konta przez taki glupi sposob, moze sie czegos naucza
I dobrze ze ludzie traca swoje konta przez taki glupi sposob, moze sie czegos naucza
A potem o takich dzieciach w Faktach słyszymy... Skoczył bo stracił konto w tibii...
A potem o takich dzieciach w Faktach słyszymy... Skoczył bo stracił konto w tibii...
Who cares ?:)
Who cares ?:)
Ten, kto potem sprzata tego czlowieka z ziemi...
Ten, kto potem sprzata tego czlowieka z ziemi...
Nie martw się. (http://gamer9.net/index_pl.php?strip_id=65)
@top: kiedyś ściągałem takie śmieci. Większość to były podróbki, ale na jedno konto prawie się wbiłem... prawie, bo było cały czas 'zablokowane na pięć minut'. Widać, nie tylko ja na to wpadłem. A gość naprawdę stracił konto przez zapisywania hasła na kompie.
Maldoryz
10-01-2008, 20:22
Przepraszam, mam pytanie. Jak wy "to" sciagacie? Chodzi poprostu o sciaganie plikow o nazwie np. tibia.txt?
Mowiliscie cos o sciaganiu danych z dysku, mozecie to bardziej opisac?
Vanhelsen
10-01-2008, 21:08
Przepraszam, mam pytanie. Jak wy "to" sciagacie? Chodzi poprostu o sciaganie plikow o nazwie np. tibia.txt?
Mowiliscie cos o sciaganiu danych z dysku, mozecie to bardziej opisac?Użytkownicy emule często udostępniają wszystkie pliki posiadane na kompie, wystarczy w wyszukiwaniu plików wpisać tibia.* i sprawdzamy które pliki mogą zawierać zapisane przez użytkowników hasełka ;]
Duke Dran
10-01-2008, 21:43
Ja tam mam passy wpisane w telefonie o czym nikt nie wie.
Ja tam mam passy wpisane w telefonie o czym nikt nie wie.
No teraz to już nie do końca nikt :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.