Pokaż pełną wersje : Trzęsienie Ziemi
Dzis czyli 21 wrzesnia 2004 roku bylo bardzo mocne jak na polskie warunki trzesienie ziemi o skali 4,5 richtera. Az sie przestarszylem...
Niech napisza tu osoby ktore doswiadczyly tego:P A moze jakies przeslanki dlaczego u nas w polsce zdazylo sie tak mocne (jak na Polske) trzesienie ziemi.
Wiem glupi temat ale co mi tam, nudzi mi sie i dalem go w "o wszystkim i o niczym" wiec...
Stary Mieszkam W Gdynii I Muj Blok Sie Trzesl I To Solidnie Nawet Na Onecie Pisali Ze Nasz Teren Bedziesie Trzesc Jaka Beka Zobaccie Nawet Moj Opis Na Gg :d 7708196
We wrocku nie bylo nic czuc...nic a nic -.-
The_FaLLen
21-09-2004, 16:24
Mieszkam w Gdańsku a trząsł mi się monitor i kwiatek na parapecie :D . Tak się zastanawiałem co się qwa dzieje a tu w radiu że trzęsienie ziemi niezłe jaja.
@Nekromanta, trzesienie bylo tylko w polnocnej Polsce -.-
A co do trzesiania to ja niestety go nie uswiadczylem, akurat wracalem z treningu autobusem, a tam nic nie czulem :( Brat mi mowil, ze monitor sie trzasl i pare plytek z biurka spadlo :]
A tak swoja droga to niezla akcja z tym trzesieniem:D Teraz czekam na wulkan:D
@down, LOL Supermanq :P
Bo u was w Olsztynie to autobusy tak się trzęsą, że jak ziemia drży to nawet lepiej się jedzie:P
@sesaj : no, ale to nie zmienia faktu ze we wrocku nic nie czulem
I maja byc nastepne wstrzasy ^^
Maja byc nastepne, ale slabsze.
A mi sie jedno przypomnialo gdy spojrzalem na bilet od autobusu...jest na nim godzina 15.31, czyli ta sama gdy bylo trzesienie! :D Dokladnie wtedy jak bylo trzesienie staralem sie wsadzic bilet do kasownika.:D Najlepsze jest to, ze w ogole mi nie wychodzilo, gdy juz bylem blisko to trzask...zatrzeslo i tak kilka razy :P Dopiero teraz to sobie przypomnialem, hahahah.:D
w elblągu mi się blok trzęsł
she_devil
21-09-2004, 20:00
W budce tablica spadła :D
ej, ludziska a duzo to 4 ? ( w białym było 4 :D)
Jest 10 stopni, wiec chyba srednie bylo ;)
Przy 10 stopniach to jest juz Apokalipsa wg Sw Jana :)
Mnie raczej ciekawi co Ruscy odpalali ze tak zatrzeslo - czyzby podziemne proby nuklearne?
A ja siedzialem zmaulony na Wosie i nic nie czulem.
Mieszkam w Bialym
Informacje na 100% czy to bylo naturalne trzesienie czy spowodowane reka ludzka beda za kilka dni, mowi w tv ze beda gdzies to badac pod Paryzem bo tam jest glowna siedziba co bada wszystkie trzesiena ziemi w Europie.
she_devil
21-09-2004, 21:25
A ja siedzialem zmaulony na Wosie i nic nie czulem.
Mieszkam w Bialym
a w jakiej skzole? Bo u nas to takk fajnie szafa tak "cyk" w jedną "cyk" na drugą stronę się kiwa :D
Hegemmon
22-09-2004, 00:21
5 minut przed trzęsieniem ziemi wyszedlem z domu i siadłem do samochodu i wiecie co? w samochodzie nic nie poczółem :P dowiedziałem się otym, ze doświadczyłem tego zjawiska dopiero 2h puźniej, kiedy słuchałem wiadomości.
P.S. To pewnie wina ruskich. Podobno eicentrum było tuż obok rosyjskiej bazy wojskowej a tamtejsze władze nie wykluczaj teori o potężnym wybuchu na poligonie ( o ile od ~15:00 nie zmienili zdania) ciekawe co oni tam kombinują :evul:
Ja w biurze siedziałem i nagle poczułem jak mi sie krzesło buja :).
W pierwszym momencie pomyślałem że to BÓG moich modlitw wysłuchał :)
Bo dzisiaj mnie z roboty zwolnili :(:(:(:( i powiedzałem na głos "Boże!!!! widzisz a nie grzmisz!!!!"
Kupel do mi to opisywal.
AAaaaAaaaaa!!
Trzesienie ziemi!
Ja- LoL?
Co? Nie ściemniam!
Apokalipsa.
Ja- Buaahahaahaah
O juz ustalo :P
Blind Guardian
22-09-2004, 09:39
buhahha co to jest 4,5? tyle mam w godzinach pracy kopalni pod moim blokiem buhahahahaha czasami se nie moge uh trafic na siebie...
U mnie (czyli w Elblągu) była jazda, podczas pierwszego wstrząsu skakałem razem z komputerem.:D A ponoć mają być jeszcze ale słabsze. Może niedługo bedzie w polsce wulkan, albo tornado.:D
Dzis chyba nie bylo trzesienia, ale w tv mowili ze maja byc nastepne... jezeli to sa naturalne ruchy tektoniczne. Albo jak mowi Hegammon Ruscy cos kombinuja, moze jaka nowa bron testuja :/
Gonzo von Krenzel
22-09-2004, 14:56
Jeśli rosjanie nie zaprzeczyli, że trzęsienie mogło być spowodowane wybuchem na ich poligonie to na 90% to ich wina :P.
Tak samo jak w Korei - też nie wiadomo skąd ogromne wybuchy zarejestrowane przez satelity :P.
Kurcze strach sie bac co oni tam wyrabiaja. Moim zdaniem jednak mysle to byly naturalne ruchy tektonicze, chociaz... nigdy nie wiadomo co Ruski moga tam wyprawiac.
Przy 6 stopniach walą się bloki.
Szczecin to zadupie.
Nic nie było czuć.
podobno w częstochowie też coś bylo......
she_devil
22-09-2004, 18:41
LOL?
To z Kalingradu :P Więc było tlyko w połnocnej i północno wschodniej części polski :P
Huzssaress
22-09-2004, 18:58
Ja z Bialegostoku jestem(PG6) i jakos nic nie czulem bo bylem w szkole;/,ale moi kumple i niektorzy nauczyciele mowili ze odczuli niewielkie wstrzasy.Sam nie wiem czy to Ruscy,czy tez moze naturalne ruchy tektoniczne.Mysle ze to 2 bo dawno sie w Polsce nic nie dzialo,matka natura usnela;) narkz
Bofedojo
23-09-2004, 18:59
Ja to przezylem :D, ale mialem beke napoczatku mylalem ze mam cos z glowa :D, ale pozniej w TV mowili ze to trzesienie Ziemi.
Ostatnio cos sie klimat pieprzy w lato zimno, w Gdansku ulewy =/, trzesienie Ziemi. Niedlugo bedzie tornado, a w zime -50 stopni C.
PS: Ja uwazam ze to Gorna (moja byla wychowawczyni [takie duzem"cos", z kropka na czole, czerwonymi zebami od szminki]) sie spierdziala :D :P
she_devil
24-09-2004, 07:00
Ja to przezylem :D, ale mialem beke napoczatku mylalem ze mam cos z glowa :D, ale pozniej w TV mowili ze to trzesienie Ziemi.
Ostatnio cos sie klimat pieprzy w lato zimno, w Gdansku ulewy =/, trzesienie Ziemi. Niedlugo bedzie tornado, a w zime -50 stopni C.
PS: Ja uwazam ze to Gorna (moja byla wychowawczyni [takie duzem"cos", z kropka na czole, czerwonymi zebami od szminki]) sie spierdziala :D :P
Co 11 lat jest chłodne i ulewne lato :P
LOL?
To z Kalingradu :P Więc było tlyko w połnocnej i północno wschodniej części polski :P
akurat w częstochowie tez bylo co prawda słabe ale były
U mnie na zadupiu oczywiscie nic nie bylo... bo po co... -.- JA CHCE TRZESIENIE U MNIE... ;] muahaha Ale fajnie mieliscie... plytki spadaly... ;P
U mnie w Olsztynie.
Jak zwykle wróciłem ze szkoły położyłem się w dużym pokoju i oglądam "Ostry Dyżur".
Sięgam po szklanle a tu nagle stół wraz z szklanką spieprzył o nie całe 0,5 m!!
Później siostrze się przypomniało że dzwonił mój kolega do niej (ona wcześniej kończyła) i mówił że cała Hala Urania się trzęsie!!
no to u mnie tylko krzeslo lekko cykalo :P
Sharphis de'Moon
27-12-2004, 13:00
U mnie w mieście (Sandomierz) nie było trzęsienia ziemi, ale po tych trzęsieniach czytałem w takiej gazecie regionalnej ze stare kroniki jakieś były i w nich pisało o dużym trzęsieniu ziemi w 15 wieku. Nie wiem czy to do końca prawda, ale być może...
Chopkers
27-12-2004, 13:23
ja tam mieszkam na takim Zadupiu ze jak by sie ziemia zatrzesta tio by bylo normalnie jakies swieto narodowa :)
a s umie lepiej zeby niebylu wiecej trzesien ziemii, bo jak komus sie biurko zatrzesie podczas uhania to normlanie starach bac sie sie strachania bania :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.