PDA

Pokaż pełną wersje : Upadek Tibii

Morgaroth
03-04-2007, 22:19
Tak, upadek Tibii jest bliski. Wszyscy to widzimy. CipSoft z każdym update coraz niszczy tę grę. GMowie nie spełniają swojej roli. Ostatnio w Tibię grać zaczęło więcej dzieci, które kompletnie nie potrafią żyć w społeczeństwie. Boterzy bezkarnie wzbogacają się bez wysiłku, gdy mu musimy godzinami męczyć się skillując, bądź robiąc runy. Sharowanie także jest jedną z plag, ludzie dzielą się kontami, aby wbić jak największy lvl, przecież nie ta tym polegają mmorpgi! Niegdyś Tibia była inaczej postrzegana. Zarówno Cipsoft jak i gracze traktowali ją jako zabawę. Dziś już nie ma takich ludzi. Nawet najlepszy przyjaciel wbije ci nóż w plecy za kilka k. To wszystko wina Polaków, naprawdę tylko niektórzy z nas są porządni. Mamy najgorszą opinię wsród wszystkich. Łamiemy wszystkie zasady, nie potrafimy rozmawiać, kradniemy, większość siedzi przed Tibią powyżej 10h (nie wliczając dodatkowych godzin bota). Przejdźcie się na jakąkolwiek kafejkę, mogę się założyć, że pełno będzie dzieciaków grających w te "gówno". Marnują sobie życie i tracą szacunek w oczach uczciwych graczy. Ludzie opamiętajcie się, wiem, iż gadam jakby zbliżał się koniec świata, ale Tibia to naprawdę dobra gra. Mamy szansę jeszcze ją ratować.
Na początek zacznijmy od siebie. Później przenieśmy sprawę na wyższy szczebel. Ciągły spadek cen i pogorszanie profesji spowoduje całkowite zniszczenie gospodarki tibijskiej, która już jest w parszywym stanie. Możecie powiedzieć, że nie potrzebnie zakładałem ten temat, ale proszę was o wypowiedź. Co jeszcze możemy zrobić? Pozdrawiam.

Redial
03-04-2007, 22:24
Ty sie chyba przeliczyles z tym co mowisz <lol2> nie jestes pierwszym ktory chce ja ratowac, wiem ze dostane warna ale trudno wez sie puknij w glowke i pomysl co piszesz. DObzre wiesz ze 100 osob z jednego forum nie naprawi gry ktora liczy tysiace garczy na kazdym servie a nooby dalej sie bede rozprzestrzenialy, dobry jestes

Zdjecia_rar
03-04-2007, 22:27
Witaj, panie Czesio Wlatca Moch.
GMowie nie spełniają swojej roli
niech zwerbuja nowych, a tych co sie opieprzaja, wywalic z posady.
Ostatnio w Tibię grać zaczęło więcej dzieci
bo ta gra jest skierowana do dzieci.
Boterzy bezkarnie wzbogacają się bez wysiłku, gdy mu musimy godzinami męczyć się skillując, bądź robiąc runy
walka z wiatrakami, temat rzeka.
Sharowanie także jest jedną z plag, ludzie dzielą się kontami, aby wbić jak największy lvl, przecież nie ta tym polegają mmorpgi!
j/w.
Nawet najlepszy przyjaciel wbije ci nóż w plecy za kilka k.
na przyjaciol to sie pracuje latami. prawdziwych przyjaciol nie poznasz w grze online.
Łamiemy wszystkie zasady, nie potrafimy rozmawiać, kradniemy, większość siedzi przed Tibią powyżej 10h (nie wliczając dodatkowych godzin bota). Przejdźcie się na jakąkolwiek kafejkę, mogę się założyć, że pełno będzie dzieciaków grających w te "gówno". Marnują sobie życie i tracą szacunek w oczach uczciwych graczy.
temat rzeka. graja wiecej niz 10h, bo sa uzaleznionymi bucami bez szkoly.
Co jeszcze możemy zrobić?
skocz grac w ta denna gre.

Lifter
03-04-2007, 22:37
@Redial
Na tym forum nie ma 100 osób, ale w sumie dobre kilka tysięcy, ale nawet tak liczba nic nie zmieni.
Jeśli komuś nie odpowiada gra, taka jaką jest, to niech w nią nie gra. To jest tylko gra, i nie widzę większego sensu na robienie protestów, kampanii (niedługo h-levele zrobią akcję pokroju "Pajacyka"), oraz głębszych zażaleń.
Cipsoft robi taką grę, jaką robić uważa za stosowne i musimy sie podporządkować albo po prostu nie grać. Ta gra ma sprawiać przyjemność. Za chwilę z tego tematu zrobi się kolejna ściana płaczu, gdzie gracze będą płakać, że im sie nie podoba. Pomyślcie optymistycznie, bo przecież nie jest tak źle...

Tompior
03-04-2007, 22:37
Cytuj:
Nawet najlepszy przyjaciel wbije ci nóż w plecy za kilka k.
na przyjaciol to sie pracuje latami. prawdziwych przyjaciol nie poznasz w grze online.

Z tym sie nie zgodze. W tibii rozpoczely zycie nawet malzenstwa a wiele stalych przyjazni to juz nie nowosc.

Thoder
03-04-2007, 22:44
@Tompior
Zgadzam się. Ja osobiście grając w Tibię na początku "kariery" poznałem kolegę :p Jakby nie było już nie gram w tą "grę", a dalej mamy dobry kontakt i rozmawiamy. I jak wspomniał kolega wyżej, nawet małżeństwa rozpoczęły w Tibii życie.

tomek321a
03-04-2007, 22:50
To prawda mój kolega nawet poznał dziewczyne przez Tibie 8o

Alus
03-04-2007, 22:54
GMowie zawsze się obijali i będą obijać, przynajmniej niektórzy to robią, bo dostali GMa i już są kimś.
Dzieci grają, a jak jest taki 10 latek w szkole usłyszy "Ja nabiłem dzisiaj 10 lvl!" pomyśli, że on też może... i tak on gra on powie i gra reszta... :s
Polacy to nooby każdy to wie, nie chce mówić, że ja jestem mega super hiper power,aż zabraknie mi co pisać pgerem ale widze co się dzieje, na Tibi(Szacunek dla innych <-mój temat)
boterzy zawsze byli, są, będą możemy ich tylko tempić lub starać się by szanowni mr. GMowie się tym zajeli(widziałem bota 19 lvl na wolfach na rooku gdy łaziłem bezczynnie po noob charach -.-').
Co do przyjaciela, który wbije Ci nóż w plecy, zgadzam się w 100% znam to z doświadczenia nie tyle co swojego ale ziomka.
A co do poznawania kogoś w Tibi, to nie problem, problemem jest znaleść kogoś kto będzie zaufany itp.

Wiem, że się rozpisałem i moja ortografia oraz składnia pozostawia wiele do życzenia ale temat wydaje mi się poruszać poważny temat dlatego chciałem się wypowiedzieć :-).

Dziękuję.

Alek.

Bastash
03-04-2007, 23:02
Taa, i co teraz będziesz robił przez 70% życia biedaku?

Times
03-04-2007, 23:21
To wszystko wina Polaków, naprawdę tylko niektórzy z nas są porządni. Mamy najgorszą opinię wsród wszystkich. Łamiemy wszystkie zasady, nie potrafimy rozmawiać, kradniemy, większość siedzi przed Tibią powyżej 10h

Zrobimy ściepe narodową i kupimy bombę atomową, potem wysadzimy się w powietrze i nie będzie niczego! :evul:

Pantryk
03-04-2007, 23:39
Nie ty pierwszy i nie ostatni na to wpadłeś ;).

Fiszbin
04-04-2007, 00:02
Ojej i co teraz?

Zabuza92Xpl
04-04-2007, 00:05
duzo ci to da :(
temat rownie glupi jak o RPG =/
nic nie poradzisz ... mozesz sam przejsc na ciemna strone mocy ;d

Morgaroth
04-04-2007, 07:46
Co do przyjaciela wbijającego nóż w plecy to mówię ogólnie. Można spotkać poczciwych ludzi, ale ile razy słyszałem historię typu: ubiłem kumplowi przypadkiem summona/noob chara i dostałem hunta... Sam wielkokrotnie czegoś takiego doświadczyłem. A co do kupna bomby atamowej to chyba jednak będzie jedyne rozwiązanie ;) Pozdrawiam.

Aversin
04-04-2007, 11:22
Dla mnie Tibia od zawsze była zabawą i taka pozostanie. Mam tutaj bardzo wielu kumpli i jakoś nikt mi nie wbija noża w plecy. Znajdziesz ludzi, który będą traktować tą grę tak jak ty, jako rozrywkę, i żaden z nich nawet nie pomyśli o psuciu tego wszystkiego dla kilku pixeli. Po twoim poście widzę, że twoja tibijska przygoda musiała być jakaś traumatyczna. Filmy służą do tego samego, chociaż może jest to bardziej bierna forma rozrywki, ale jak film ci się nie podoba to go zwyczajnie nie oglądasz, wyłączasz albo kasujesz .. Te same zasady można zastosować też do Tibii.
Co do pracy GMów, zawsze narzekacie, ale nikt z was nie wie jak ta praca wygląda od środka .. ja też nie wiem. Wiem jedynie, że na każdym świecie 60% (o ile nie więcej) raportów to "hi thif mi armor", "he kill me", "he lured GS, halp" ... czyli coś co ma mało wspólnego z łamaniem zasad. Również się spodziewacie, że jak mieliście hacka i macie screena to oni mogą coś zrobić. Nie wystarczy wiedzieć, trzeba to udowodnić. Screen może został łatwo przerobiony i dostosowany do naszych potrzeb. Mogą sprawdzić IP ? Ale np. neostrada ma zmienne IP, wiele osób jest w sieciach lokalnych itd. Kolejna sprawa, czasem jak GM złapie kogoś robiącego runki na macro to musi z nim odstać swoje 16 minut zanim będzie miał pewność, więc może załatwić 4 takie zgłoszenia na godzinę. Zgadzam się, że jest ich mało i czasem doczekanie się na jakiegoś graniczy z niemożliwością. Nadal jednak uważam, że większość z tego waszego "zawiodłem się na GMie" to nieznajomość zasad oraz zbyt duże oczekiwania co do ich możliwości.

Nyksus
04-04-2007, 15:04
Tibia, Tibia, Tibia. To jest w końcu tylko gra. Non stop ktoś jęczy, że gmy nie pracują, że hakerzy są, że botterzy. Co wam te jęczenie daje? Macie jakąś radochę jak napiszecie temat, i odpisze wam 10 osób? Jak wam się to nie podoba, to po prostu przestańcie grać w to "gówno" i będzie tak naprawdę jednego dzieciaka mniej, bo to większość dzieciaków musi napisać temat na Tibia.pl, że został shackowany. Tibia taka była, jest, i będzie, i nic na to nie poradzicie. Lepiej skończyć swoje żałosne jęczenie.

Morgaroth
04-04-2007, 15:14
Tibia, Tibia, Tibia. To jest w końcu tylko gra. Non stop ktoś jęczy, że gmy nie pracują, że hakerzy są, że botterzy. Co wam te jęczenie daje? Macie jakąś radochę jak napiszecie temat, i odpisze wam 10 osób? Jak wam się to nie podoba, to po prostu przestańcie grać w to "gówno" i będzie tak naprawdę jednego dzieciaka mniej, bo to większość dzieciaków musi napisać temat na Tibia.pl, że został shackowany. Tibia taka była, jest, i będzie, i nic na to nie poradzicie. Lepiej skończyć swoje żałosne jęczenie.

W tym rzecz, że kiedyś NIE była taka. Nie będę już wspominał, że wszystko zaczęło się od Tibii 7.5...

babcia666
04-04-2007, 15:30
dla mnie tibie poniżej 7.6(bodajże) były najlepsze. czemu? nie było souli, ludzie mogli od małych lvl robić runy i postawiać summony, nie było tego zwalonego systemu z celowaniem runami na battle i uhaniem na hotkeysach... teraz byle dziecko może cie zabić, wtedy trzeba było się nauczyć celować... jak to powiedział mój znajomy " z tibi zaczynają sie robić jakieś pokemony":D ale trzeba przyznać że tibia z update do update robi się coraz gorsza

Nyksus
04-04-2007, 15:30
Albo jestem idiotą, albo to chyba logiczne. Im więcej osób gra w Tibię, tym więcej hakerów etc. Jeśli wychodzą coraz to nowsze wersje Tibii, jest ona coraz to bardziej popularna, to coraz to więcej jest graczy, a co za tym idzie noobów (czyt. hakerów/botterów, którzy za wszelką cenę chcą być najlepsi).

mazgier
04-04-2007, 15:41
dla mnie tibie poniżej 7.6(bodajże) były najlepsze. czemu? nie było souli,Czytaj: farmiło się runy na botach...
ludzie mogli od małych lvl robić runyCzytaj: j/w...
nie było tego zwalonego systemu z celowaniem runami na battle i uhaniem na hotkeysach...Czytaj : miało się aimbota i było się "krulem"...
ale trzeba przyznać że tibia z update do update robi się coraz gorszaJakoś wcale mnie nie dziwi, że tak to widzisz...