zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mozna uzywac?

ro0t
21-09-2004, 19:10
Mam takie male pytanie czy w czasie grania w Tibie mozna miec wlaczony program do podjasniania ekranu?

Czekam na odpowiedz, z gory dzieki.

Khan
21-09-2004, 19:24
Mozna, jesli takowy posiadasz. Ale mrok i tak nie zniknie tylko bedzie siwy ekran.
A jesli masz na mysli cheaty na Swiatlo - to nie wolno.. choc da sie.

Cors Ent
22-09-2004, 10:26
nie wolno - znaczy sie wszyscy uzywaja....
no moze 90%. bo pozostałych 10% napisze ze czuja klimat RPG i cheetowac nie beda.

ale siedziec 4 godziny w kopalni paliem i czarowac co minute utevo gran luz to mozna szalu dostac nie liczac juz ilosci mana fluidow jakie na to pojda

Sithius
22-09-2004, 11:09
no moze 90%. bo pozostałych 10% napisze ze czuja klimat RPG i cheetowac nie beda.

ale siedziec 4 godziny w kopalni paliem i czarowac co minute utevo gran luz to mozna szalu dostac nie liczac juz ilosci mana fluidow jakie na to pojda

Buhahaha...nawet nie wiesz ile mozna uzyskac przez te swiatelka magiczne. :D Zrobilem na tym czarku 6mlvl (gram knightem) i prawda jest taka ze na tych najgorszych niby czarach najszybciej robisz mlvl bo musisz ich ciagle urzywac. Mysle ze efekt warty jest klikania. :) :p

Gonzo von Krenzel
22-09-2004, 15:15

ale siedziec 4 godziny w kopalni paliem i czarowac co minute utevo gran luz to mozna szalu dostac nie liczac juz ilosci mana fluidow jakie na to pojdaJa kiedy grałem w tibię nie używałem czaru tylko dlatego, aby "czuć klimat RPG". Chodzi również o jakieś zasady...
P.S. Czy takim problemem jest jeść grzybki i czarować... ? Jak napisał Sithius do wiele daje...

Gangrel
22-09-2004, 15:18
@Gonzo cheetu nie czaru. To nie problem, wprsot przeciwnie.

Ogólnie. Czyli jesli sie nie czuje klimatu rpg to moznma korzystac nie tylko z podjasniania, ale tez logerów i Tibiagg?

Cors Ent
22-09-2004, 15:52
@Sithius
znam lepsze sposoby wykorzystania many niz utevo gran lux.
na przyklad adori gran? exura vita?
palek ma kiepsko bo ani magic light wanad ani torcha rzadnego nie wezmie
knight z magia jest na bakier wiec jemu wsztsko jedno co czaruje

@gonzo wyobraz sobie ze nawet po promocji wcinajac grzybki i czarujac swiatło w kopalni nie starcza mi many.

ciezko huntowac caly czas majac life ring w kopalni. to bedzie z 10-15 ringow na hunt? wiec co robic brac 3 bp manasow?

ogolnie gdyby CIP dal np ring swiatla jakis sensowny to czemu nie? moglbym huntowac i go nosic a nie tak jak z mlw ze albo on albo bolce.

Gremlin
23-09-2004, 05:56
re: Up
Utevo Gran Lux daje przyzwoite swiatlo przez 10-20 minut (zalezy co uznajemy za przyzwoite), jeden mana fluid daje srednio 50 many + odnowic 10 many (minuta) to pozostaje nam 9-19 minut odnawiania many na cos innego.

Jak wyjda light ring to tez ich nikt nie bedzie uzywac bo za drogei (coooo mam placic 100gp za godzine swiatla i jeszcze musze nosic BP tego ze soba na dluzsze hunty!!!).

Krodko mowiac nie pie*** glupot, bo uzywanie swiatla magicznego dla paladyna to wielki problem chyba ze sie niechce to sie zawsze znajdzie powod zeby uzyc automatycznego swiatla... btw dodam twoje do listy ludzi ktorych mam wysmiac po tym jak powiedza ze ich hakneli i nie wiedza jak to moglo sie stac.

Matibu
23-09-2004, 06:29
Hmm Cors :P
My sie znamy z Serwerka a przynajmniej ja ciebie kojarze. Ja moim pallem na promocji uzywajac utevo gran loz kiedy jest potrzebne regeneruje mane na tyle ze spokojnie uzywam w czasie jednego gran luxa vitki (tzn moge ale nie zawsze uzywam) jak widze ze mana mi schodzi tak ze next time nie zregemneruje se odpowiednio to uzywam runy UH, zawsze trzymam mane na chociaz jednego Uha spontanicznego.

i tak np.
Wchodze do kopalni na 500 many
wychodze na okolo 450-550 po kilku godzinach hunta

do godziny 15 kiedy spawn zaczyna swirowac i idze okolo jeden run UH na godzine expie na labiryncyncie, dwarf hell enterance i Sloneczku(z dolnym pietrem) bez strat uhów runicznych, z mniej wiecej co odzine uzyta Vitka.

nie trace nic, wastuje manke.

Czy warto ryzykowac hacka dla glupiego swiatla, które jak napisalem mozna pallem przynajmniej samemu spokojnie robic. Knightem 12 minut bez pomocji 10 z promocja zajmuje zgromadzenie many n swiatlo, o Magach i drutach nawet nie mowie.....

Matfiej
23-09-2004, 10:29
@Cors Ent Myślisz, że czemu jest tak, że jak strzelasz z boltów to nie masz gdzie świeczki wcisnąć ? To są miedzy innymi rzeczy do równoważenia poszczególnych profesji. Też mnie to denerwuje w palku, ale gram i druidem i grałem kiedyś sorkiem więc mam porównanie i wiem, że jest to słuszne. Ty pewnie byś chciał kusza w ręku, do tego pochodnia, i jeszcze tarcza by było fajnie, no nie ? Szkoda, że nie ma takiego programiku co ci trzecią rękę dodaje co ? :p
A poźniej jak to Gremlin zauważył nie płacz "plz fri items, shakowali mnie, nie wiem jak to się stało" :p