Pokaż pełną wersje : Kolorowa tibia
Użytkownik forum Dolarek raz pokazał na stronie
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=123633
okno czarnej tibi. Czy ktoś umie coś takiego zrobić?
Nie rozumiem, o co ci chodzi. Wyjaśnij te pytanie. (może jestem idiotą)
Użytkownik forum Dolarek raz pokazał na stronie
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=123633
okno czarnej tibi. Czy ktoś umie coś takiego zrobić?
Tak umi ale miałem nie przyjemności z tego powodu więc już nie wrzucam
Donpeyot
05-04-2007, 09:48
też nie kumam o co tu chodzi , a umiem zawiązać buty i nawet do stu policze.
:Może chodzi o lighthacka ? jak tak to daj options -> graphics -> advanced -> set ambient light na 100%
@down: aaa , to pisz że trzecie zdjęcie dolarka z kolei. 10 minut gapiłem się w dwa pierwsze ssy i nie mogłem skumać o co ci chodzi.
Chodzi oto że na tamtej stronie Dolarek raz pokazał Tibię z czarnymi panelami. I się pytam czy ktoś umie tak zrobić, że panele są różnego koloru.
elfo.del.bien
05-04-2007, 11:39
Tak sciagasz tibia multi, i masz przezroczyste drzewa zarazem.
W tibia.pic sa obrazki interfejsu i przyciskow wystarczy przemalowac, beznajdziejny topic
Ściągasz program tibia piceditor i bawisz sie nim.... o ile znajdziesz do klienta tibii 7.92
10 minut gapiłem się w dwa pierwsze ssy i nie mogłem skumać o co ci chodzi.
Ja też. Mów ,że chodzi o 3
LookamZzaRogu
05-04-2007, 12:11
Te "kolory" są to skiny (skóry) do Tibii. Nie są one dozwolone.
Kasztaniaczek
05-04-2007, 12:15
Te "kolory" są to skiny (skóry) do Tibii. Nie są one dozwolone.
a w czym one ulatwiaja tobie gre i daje przewage nad innymi ;o?
UP: Klient Tibii należy do Cipsoftu, my możemy tylko z niego korzystać, nie wolno nam go zmieniać, jakakolwiek ingerencja w klienta to złamanie zasad. Tak samo wykorzystywanie klienta Tibii do wchodzenia na otsy to złamanie reguł (same otsy chyba nie są zabronione).
To Znaczy Że Nie Moge ZmieniaĆ SkinÓw Mojej Tibi?
Nie wydaje mi się żeby taka edycja była niezgodna z prawami tibijskimi...
Przecież, za dawnych czasów, modne było dodawanie outfitów w stylu dwarfa czy elfa i jakoś nie słyszałem żeby się za to bany posypały. Co więcej cipy chyba nawet wprowadzili takie outy, ale tego nie jestem pewien :p
LookamZzaRogu
06-04-2007, 01:12
@Up
Outfity to nie skiny...
@Topic
Lexing, masz rację. Klient Tibii jest wykonany przez CipSoft i zmienianie go to łamanie zasad. Tibia zastrzegła sobie prawo do karania użytkowników za zmienianie "koloru" klienta, więc jest to NIELEGALNE.
PS: Ludzie, czy naprawdę trzeba pisać ten sam post parę razy, żebyście zrozumieli?
Sozemego
06-04-2007, 03:04
@Up
Outfity to nie skiny...
@Topic
Lexing, masz rację. Klient Tibii jest wykonany przez CipSoft i zmienianie go to łamanie zasad. Tibia zastrzegła sobie prawo do karania użytkowników za zmienianie "koloru" klienta, więc jest to NIELEGALNE.
PS: Ludzie, czy naprawdę trzeba pisać ten sam post parę razy, żebyście zrozumieli?
Nie mozesz zmieniac pliku tibia*****. Jednak zmieniajac skiny, i wstawiajac sobie powiedzmy czarne tlo to nic nie zyskujesz. Nie jest to przeciwko tibia rules, ale tez nie jest "supported" przez cipsoft. Wiec, gdyby nie udalo ci sie zmienic tibia.pic to cipsoft nie pomoze ci w tej sprawie, ale tez nie zrobi ci dymu. Jak chcesz zmieniac swoj interfejs to mozesz, ale tylko wtedy gdy nie pomaga ci to w grze.
@Sozemego
Z jednej strony masz rację bo to nie ułatwia gry, ale z drugiej strony jest to ingerencja w plik tibia*****. Tak samo mógłbym sobie zamiast dużego drzewa, wstawić malutkie. I będę widział to co ktoś chciał schować pod konarami.
Nie można rozdzielać edytowania pliku tibia.pic na dobre i złe. Jest to ingerencja i to wystarczy. Zresztą kiedyś na Tibia.pl znajdował się poradnik jak edytować Tibię. Został usunięty z tego powodu, iż było to po prostu nielegalne.
Astral55
06-04-2007, 20:46
UP: Klient Tibii należy do Cipsoftu, my możemy tylko z niego korzystać, nie wolno nam go zmieniać, jakakolwiek ingerencja w klienta to złamanie zasad. Tak samo wykorzystywanie klienta Tibii do wchodzenia na otsy to złamanie reguł (same otsy chyba nie są zabronione).
no to jak grac na ots nie uzywajac klienta tibii? lol
ja jakos gram i do sadu mnie nikt nie podal
slimaczek
07-04-2007, 01:20
@Parę postów up
Znajdź mi punkt w Tibia Rules gdzie zabroniona jest ingerencja w tibia***** (nie ułatwiająca w żaden sposób gry i nie robiąca nic za nas). Ogółem - te skórki są legalne. Inaczej dawno dużo tematów z forum Grafiki zostało by dawno skasowane, czyż nie?
@down
Tak, i rozpowszechnianie go za opłatą lub innymi korzyściami etc. jest zabronione, ale samo użytkowanie zmienionego klienta nie jest nielegalne.
Astral55
07-04-2007, 10:51
@up
ale sam klient jest zastrzeżony prawami autorkimi -.-
@slimaczek
Czyli według Ciebie mogę sobie ingerować w dowolny program, jeżeli go nie sprzedaje, tak? Rozdział 3/Treść prawa autorskiego/Oddział 1 - Autorskie prawa osobiste
Art. 16.
Jeżeli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną
w czasie i nie podlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem,
a w szczególności prawo do:
1) autorstwa utworu,
2) oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania
go anonimowo,
3) nienaruszalności treści i formy utworu oraz jego rzetelnego wykorzystania,
4) decydowania o pierwszym udostępnieniu utworu publiczności,
5) nadzoru nad sposobem korzystania z utworu.Według Ciebie mogę ściągnąć sobie program, scrackować go i trzymać na dysku. I to jest legalne, bo nikomu nie sprzedaje? Chyba, że pod pojęciem etc. miałeś na myśli wyciąganie JAKICHKOLWIEK korzyści majątkowych, ale jak tak to sprecyzuj swoją myśl.
@Astral55
Yyyy, granie na OTS jest nielegalne wg. Tibia Rules?
Więc jest to nielegalne ale na zajawke można sobie zrobić skina... :baby:
slimaczek
07-04-2007, 20:00
Chyba, że pod pojęciem etc. miałeś na myśli wyciąganie JAKICHKOLWIEK korzyści majątkowych, ale jak tak to sprecyzuj swoją myśl.
Tak. 10 znakow
@OTSy
Granie w OTSy używając klienta Cipsoftu jest o ile się nie myle, nie legalne. Blizzard tak ładnie wykasował (do sądu) wszystkie strony o pirackich serwerach, że aby sobie zagrać na LANie z kumplem trzeba się nieźle naszukać ;]
@down
Nie mówiłem że wszystkie skasowali, tylko prawie wszystkie. 3 dni mi zajęło znalezienie działającego blizzlike 5x.
Tak. 10 znakow
@OTSy
Granie w OTSy używając klienta Cipsoftu jest o ile się nie myle, nie legalne. Blizzard tak ładnie wykasował (do sądu) wszystkie strony o pirackich serwerach, że aby sobie zagrać na LANie z kumplem trzeba się nieźle naszukać ;]
Wykasowali wszystkie tak? To ciekawe, a sprobuj poszukac w google eurobattle ;). (Stara licencja miala luke dopuszczajaca "pirackie" serwery.)
Co do skorek nawet jesli jest to nielegalne to nikt tego nie wykryje.
Sciagasz ten plik: http://rapidshare.com/files/20391835/Tibia.pic.html
Skanuj go ile razy chcesz i czym chcesz, jest czysty... Wklejasz go do swojego folderu z tibia (wylacz ja ) i uruchamiasz tibie na nowo
Oczywiscie zrob sobie kopie starego pliku na wypadek, jesli ten by Ci sie nie spodobal ;)
Skopiowałem Ci mój post, bo jakos nie zauważyłem konkretnej odpowiedzi, a z tibiasoftu nie ściagaj tego czegoś :D
Ok, Ok, wszystko fajnie, ale jest jedno ale..... a mianowicie o sam PicEditor, albo Pic Extractor, cokolwiek.... wszystkie inne linki nie działają X( Też chcę poedytować. PLS Podaj ktoś dobry Link......
@Edit
I jescze jedno, w googlach szukałem, więc nie mówić, że nie.......
Orshabaalis
02-05-2007, 13:16
Jaakie macie problemy, wystarczy pomyśleć ohhh, gdzies widzialem tibie z gotowymi skinami, znajde dam edita.
Ballor Lurt
02-05-2007, 13:26
Nie są, więc do wchodzenia na nie najlepiej używać Open Tibia Client. Wtedy grasz legalnie ;)
elfo.del.bien
02-05-2007, 14:25
Ku*wa, sciagasz jakiegos bota i masz, bodajze tibia multi, i twoja sprawa czy chcesz to robic czy nie, najwyzej dostaniesz bana w co watpie. Robta co chceta.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.