zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lagi na tibi po formacie

bureqs
06-04-2007, 15:57
Witam przepraszam nie wiedziałem gdzie dać ten temat wiec dałem go tu.
A wiec jakies 2 ,3 tyg temu grałem sobie normalnie w tibie 3 dni temu miałem format kompa i teraz jak właczam tibie i gram to mam straszne lagi obojetnie czy w dzien czy w nocy i moje uzycie procka wynosi 100% kiedy uruchamiam tibie(wcześniej tak nie było) czy wiecie czemu tak sie dzieje ?? :( aha mam 512 ram i procek 1,6 a internet 2 mb

P.S dzieki za uwage i prosze o pomoc ;(

Dratris
06-04-2007, 17:05
Radze Ci ściągnąć Speed-X który zoptymalizuje twój ram, być może to wina ramu.

Duke Dran
06-04-2007, 17:12
A może coś w ustawieniach grafy? Framerate? itd

emilok
06-04-2007, 17:33
Ogranicz maxymalny fps - użycie procesora spadnie.
Start > uruchom > cdm [enter] > w okno wpisz "ping -t onet.pl" i podaj czasy opóźnień.

Delete
06-04-2007, 18:46
@up
W xp-ku raczej
Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Wiersz Polecenia > ping -t onet.pl

bureqs
06-04-2007, 19:12
Dzieki ze napisaliscie ale Kiedyś tak nie miałem dopiero po formacie tak mam nie wiem czemu moj kumpel ma kompa gorszego ode mnie net chyba 512 procek 1.2 ram tyle samo co ja a mu chodzi pieknie no czasami tam mini lagi bo wiadomo serv czy wy tez kiedyś cos takiego mieliście ?? bo chyba komp na tibie za słaby nie jest :p :p A ZAPOMNIAłEM DODAć moze to ważne czasami wyświetlał mi sie krytyczny błąd tibi !! klikałem wtedy ok i tibia była off a potem jak wchodziłem to pisało mi costam nick mojej postaci i milion jakis znakow i wogole nie wiem co to niestety nie mam screna bo mowiłem miałem format prosze nawet błagam pro co sie na tym znaja o jakas pomoc jeszcze raz dziekuje i przepraszam

Farfi
06-04-2007, 19:35
Ja też ostatnio miałem formata i tibia mi jakoś wolniej chodzi. Char~ list długo się
wczytuje i takie tam. Jak myślicie co to jest?

eerion
06-04-2007, 19:41
Proponuję ściągnąć odpowiednie patche i przeczesać sobie komputer pod kątem wormów.
Kiedyś mi naprawdę strasznie net mielił przez jednego takiego wrednego.
I one atakowały w chwile po odpaleniu neta, jak nei miało się patchy zabezpieczających

Parys
06-04-2007, 19:54
@delete
To jedno i to samo. Polecenie cmd, to skrót do wiersza poleceń.