PDA

Pokaż pełną wersje : Klawiatura ekranowa ?

Chomski_1991
06-04-2007, 17:51
Czy to prawda, że keyloggery działają tylko na normalna klawiature ? I gdy bede uzywal klawiatury ekranowej do wpisania passow to mnie nie hakna ?:> Przeczytalem o tym na interia.pl :D

Kejmil
06-04-2007, 17:57
w 99% tak. Istnieją jeszcze takie kejloggery, które przechwytują obraz na twoim pulpicie :P

Calen Futh
06-04-2007, 18:50
Tak jak kolega up powiedział. W zasadzie nie musisz się tak bardzo o to bać, bo jestem pewny, że ludzie, którzy wkladaja keyloggery żeby hakować p sety i inne kilkupixeolwe itemki na pewno nie będą bawić się w takie keyloggi. Starczy im sama klawiaturka standardowa ;)

Konkursowicz89
06-04-2007, 18:57
Oto wypowiedź jednego z moderatorów na forum.tibia.org.pl:

Przed "hackiem" to nie chroni w najmniejszym stopniu:
1. Większość "profesjonalnych" keylogów pod tibię zczytuje watrości bezpośrednio z pamięci procesu - przeglądanie codziennych logów z kilkuset zainfekowanych kompów to by była masakra.
2. "komercyjne" keylogi, czyli druga pod względem popularności grupa używa sztuczek które omijają "wirtualne klawiatury" - ukryty własny sterownik klawiatury pośredniczący , API hooki, screen logi itp...

Parys
06-04-2007, 20:00
Klawiatura ekranowa NIE CHRONI przed kg. Ogromna część z kg, przechwytuje schowek, a to wystarcza.

Astral55
06-04-2007, 20:11
Klawiatura ekranowa NIE CHRONI przed kg. Ogromna część z kg, przechwytuje schowek, a to wystarcza.

nie chroni przed kilogramem? :confused:

Calen Futh
06-04-2007, 20:17
@up: Skrót od słowa "keylogger" plz ? A jeśli to miała być ironia, lub jakasforma joke'a to Ci cos nie wyszło.

Bastash
06-04-2007, 20:18
nie chroni przed kilogramem? :confused:

"Kg" to tak jakby skrót od keylogger.
Nie wiem dlaczego wśród forumowiczów wytworzyło się "kl"

Astral55
06-04-2007, 20:23
to macie cos tu:

Do osób, które boją się ataku kg (keyloggera):
Uwaga: zauważyłem dużo zażaleń na temat nietrafnego tworzenia skrótu od słowa keylogger. Przyznaję się do błędu i na przyszłość będę pisać kl miast kg. ;)

Edier Master
06-04-2007, 21:27
Co do tematu hmm... Możesz używać klawiatury ekranowej, będzie to zawsze jakiś procencik bezpieczeństwa

@Bastash,Calen Futh,Parys

Y.. Tak na chłopski rozum skrót Kg pochodzi od dwóch członów Kilo/Gram, nie wiem dlaczego zamiast Key/Logger (kl) miałoby być KeyloGger?? .... lolz

Chomski_1991
06-04-2007, 21:55
Czyli lepiej uzywac klawiaturki ekranowej :D? A tak pozatym jak jestem zainfekowany keyloggerem to jak najlepiej go usunac ?? Prosilbym o jakies linki z antyvirusami do usuwania keyloggerow lub o pomoc :) Moze da sie jakos usunac bez uzywania antyvirusa :D MAm avasta ale onnic nie wykrywa Nod 32 tak samo , lecz jestem pewny ze mam keyloggera bo niedawno stracilem 35 msa a na knighta sie narazie nie logam :)

piotrek1000
06-04-2007, 22:11
Łatwiej jest zrobić keyloggera który odczyta passy z pamięci tibii niż tego w którym trzeba robić hooka. Pozatym, o ile dobrze mi się wydaje to tego pierwszego nawet trudniej wykryć(bo w takim razie każdy antyvir by oznaczał bota, nawet czystego, jako keyloga).
A co do antyvira to imo, nod32 i kaspersky są najlepsze, jeśli straciłeś chara to radze popytać kolegów którym dałeś passy, bo większość hacków to wynik głupoty(delikatnie mówiąc).

Edier Master
07-04-2007, 07:37
http://www.mks.com.pl/skaner/ Tu masz dobry antywirusowy scaner on-line

Chomski_1991
07-04-2007, 10:23
Heh chara stracilem nie od qmpli bo nikt passow nie mial tylko przez keyloggera :P a na knighta nie wbijam bo mam sca itp :P a szkoda tracic xD Czyli mowicie ze kaspersky dobry, ale czy on jest darmowy ?? Jesli tak to prosilbym o jakis link tylko zeby bylsprawdzony :P Z gory thx.

Astral55
07-04-2007, 10:34
A tak pozatym jak jestem zainfekowany keyloggerem to jak najlepiej go usunac ??

nie, masz go zostawic -.-