Pokaż pełną wersje : Legalizacja Marihuany w Polsce
Granteon
07-04-2007, 17:27
Witam,
Co myślicie o legalizacji i o samej marihuanie? Piszcie pozytywne i negatywne opinie.
Co ja myśle o marihuanie, hmmm... Moim zdaniem Marihuana powinna być bardziej legalna niż wódka, ponieważ Marihuana to natura, nie stworzył jej żaden człowiek tak jak wódke i mniej szkodzi zdrowiu niż wódka. Wiele ludzi myśli, że marihuana uzależnia, ale nie chce mi sie w to wierzyć, ostatni raz paliłem miesiąc temu i jakoś mnie to nie ciągnie...
Wg mnie to jest złe, i jestem na "nie".
@down
To wytłumacz dlaczego ludzie od razu kojarzą to z tymi używkami?
Granteon
07-04-2007, 17:33
Wg mnie to jest złe, i jestem na "nie".
Dlaczego "złe"? Więkoszość ludzi, która słyszy słowo "Marihuana" to odrazu kojaży im się to z narkotykami i że to jest złe itd. Rozumiem takie rzeczy jak Amfetamina, Heroina czy inne gówno, to już co innego
Baron Kaldrick
07-04-2007, 17:38
Heroina, opium to też produkty naturalne. A jakoś sam klasyfikujesz ich do twardych dragów i nie chciałbyś, żeby ktoś to brał.
Prawda jest taka, że THC odkłada się w tkankach tłuszczowych w mózgu i niszczy szare komórki. I prawda też jest taka, że po pewnym czasie będziesz potrzebował coraz więcej i więcej, żeby Cię to ruszyło. Już nie wspominając o tym, że będziesz sięgał coraz częściej po skręta, bo nie będziesz w stanie stawiać czoła problemom samotnie.
Granteon
07-04-2007, 17:43
Heroina, opium to też produkty naturalne. A jakoś sam klasyfikujesz ich do twardych dragów i nie chciałbyś, żeby ktoś to brał.
Prawda jest taka, że THC odkłada się w tkankach tłuszczowych w mózgu i niszczy szare komórki. I prawda też jest taka, że po pewnym czasie będziesz potrzebował coraz więcej i więcej, żeby Cię to ruszyło. Już nie wspominając o tym, że będziesz sięgał coraz częściej po skręta, bo nie będziesz w stanie stawiać czoła problemom samotnie.
Ale Marihuana nie należy do tych twardszych dragów. Po za tym nieznam nikogo kto by musiał "sięgać coraz częsciej po skręta".
Baron Kaldrick
07-04-2007, 17:45
To że Ty nie znasz, nie znaczy, że takich ludzi nie ma.
A znasz ludzi, którzy są zamulaści, ciężko się z nimi dogadać i chodzą wiecznie ze spowolnionym refleksem? Nie wiem jak Ty, ja bym tak wyglądać nie chciał.
Kolejny idota, który myśli, że narkotyki nie szkodzą... ŻAL
Dark Sven
07-04-2007, 17:49
Jestem na nie. Jestem przeciwny wszelakim używką.
Widzę anarchię w avatarze.
Pierdol system! Pal ile wlezie.
Jestem na nie. Tak jak powiedział Kald, marysia to też środek, który powoduje zmiany w centralnym ośrodku nerwowym.
Calen Futh
07-04-2007, 17:51
Wtedy to by nam sie dopiero młodsza część społeczeństwa stoczyła :| Sądze, że tak jak teraz jest dobrze - niby nielegalne ale jak ktoś chce to na luzie ją zdobędzie. Legalizacja ozanczałaby totalnie zielone światło- a nie popieram tego. Rozumiem, że marycha nie jest aż tak groźna - ale mimo wszystko jestem na "nie" ;]
Granteon
07-04-2007, 17:52
To że Ty nie znasz, nie znaczy, że takich ludzi nie ma.
A znasz ludzi, którzy są zamulaści, ciężko się z nimi dogadać i chodzą wiecznie ze spowolnionym refleksem? Nie wiem jak Ty, ja bym tak wyglądać nie chciał.
Tak, może widziałem takich ludzi, ale nie po marihuanie...
Oczywiście zgadzam się z tym, że marihuana ogłupia :P Ale nie tak jak Ty napisałeś. Mój kumpel, który troche palił nie jest zamulony i nie jest ciężko się z nim dogadać, wręcz przeciwnie :P
I dalej by szło jak w Holandii. Aborcja, eutanazja, związki homoseksualne, partia pedofilii. Zaczęło się wkońcu od niewinnej "trawki".
Granteon
07-04-2007, 17:55
Kolejny idota, który myśli, że narkotyki nie szkodzą... ŻAL
Gdzie napisałem, że narkotyki nie szkodzą?
Po co legalizować? Chcesz palić - pal, ale nie każdy gówniarz musi mieć do tego dostęp. I tak żyjemy w skretyniałym społeczeństwie, po co to pogłębiać?
Granteon
07-04-2007, 18:07
Po co legalizować? Chcesz palić - pal, ale nie każdy gówniarz musi mieć do tego dostęp. I tak żyjemy w skretyniałym społeczeństwie, po co to pogłębiać?
Czemu nie zalegalizować? Nie chcesz palić - nie pal, wtedy każdy palacz miałby latwiej, mógłby sobie hodować krzaczka w domu itd. A teraz jest prawo i kara za posiadanie.
Dodam tylko, ze ten twoj "Dar Natury" jest wzgobacany chemicznie. Wiekszosc twoich skretow nigdy nie widziala gleby ani prawdziwego slonca.
Granteon
07-04-2007, 18:09
Dodam tylko, ze ten twoj "Dar Natury" jest wzgobacany chemicznie. Wiekszosc twoich skretow nigdy nie widzialo gleby ani prawdziwego slonca.
Oczywiscie jeżeli była by legalizacja to bez żadnej dodawanej chemii. Skąd możesz wiedziec, że nie widziało gleby lub słońca? Jesteś specjalistą? Marihuany nie da się wychodować bez gleby i swiatła, wiec uprawia się ją pod słońcem lub pod lampą.
OnlyShadow
07-04-2007, 18:12
Dla autora tematu.
http://zielonemity.republika.pl/mity.html
@edit
Czemu nie zalegalizować? Nie chcesz palić - nie pal, wtedy każdy palacz miałby latwiej, mógłby sobie hodować krzaczka w domu itd. A teraz jest prawo i kara za posiadanie.
Tylko że biorąc pod uwagę średnią inteligencję i wiedzę o życiu to większość tego chorego, rozpieszczanego społeczeństwa (w większości dzieci i nastolatków chcących być elo i trendi, niepotrafiących samodzielnie myśleć) sięgnęło by po to. Dlaczego? Może nie wszyscy by chcieli popaść w nałóg. Ale większość chciałaby spróbować chociaż raz. A z nałogami często tak jest (jeżeli nie zawsze), że zaczyna się od jednego razu. Zresztą cała ta durna moda wśród nastolatków jest powodowana przez media, jedne namawiają aby olewać zasady, a inni tak wokół nich trąbią, że aż ludzie zaczynają się interesować.
Dr.Unknown
07-04-2007, 18:29
Mam to zasadniczo w dupie, o ile byłby zakaz palenia w miejscach publicznych. Już denerwuje mnie przyspieszanie i wyprzedzanie na ulicy palących tytoń ludzi, co by na mnie dym nie leciał.
@Down
Tak, tylko że po pewnej ilości alkoholu prędzej stracisz przytomność, niż zapakujesz się w karton, który ma polecieć z okna jako misja na marsa.
Granteon
07-04-2007, 18:29
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak:
-Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek
-Akcyza
-Maksymalne posiadanie do 1,5g
-Od 18 lat (!)
-Zakaz palenia w miejscach publicznych
Po za tym państwo by na tym zarobiło...
OnlyShadow
07-04-2007, 18:36
Alkohol i papierosy też są uzależniające szkodliwe itd. i jakoś są normalnie sprzedawane...
Co do papierosów to w pewnym sensie się zgadzam. Jednak okropnie trudne byłoby wyleczenie tak ogromnego społeczeństwa palaczy z nałogu.
Co do alkoholu, to się nie zgodzę. Sam nie piłem, nie piję i pić nie mam zamiaru, przynajmniej do pełnoletności. Jednak tutaj, jeśli będziemy pić z umiarem, nie odczujemy negatywnych skutków. Zresztą wszystko może w pewnym sensie uzależnić i wszystko w nadmiarze jest dla organizmu szkodliwe(wypij 3 litry wody gazowanej a się przekonasz ;) )
Granteon
07-04-2007, 18:37
Jednak tutaj, jeśli będziemy pić z umiarem, nie odczujemy negatywnych skutków.
Tak samo jest z marihuaną
OnlyShadow
07-04-2007, 18:39
Tak samo jest z marihuaną
Nie.
To ja już bym wolał żyć w biedniejszym państwie.
nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem...:P pozdro
Granteon
07-04-2007, 18:41
Nie.
Skąd wiesz? Paliłeś? X(
To ja już bym wolał żyć w biedniejszym państwie.
Dlaczego?
Chesterkaa
07-04-2007, 18:50
W sumie wszystko jest dla ludzi. Tylko co za duzo to i swinia nie lubi. Ja bym chciala zeby byla na legalu... Ale sama bym chyba nie skorzystala z kupna.
Jestem przeciwny legalizacji marihuany. Gdy stanie się ogólnodostępna
będzie z pewnością tańsza, i ludziom trudniej będzie używać jej z umiarem. Różne osoby, różnie reagują na marihuanę i z pewnością wzrósłby odsetek osób uzależnionych. Poza tym byłoby to swego rodzaju "podniesienie szlabanu" dla twardszych narkotyków. Skoro marihuana jest legalna to trzeba spróbować czegoś mocniejszego nie?
Nie mam nic przeciwko zapaleniu sobie raz kiedyś trawki na imprezie, ale co do legalizacji to zawsze będę przeciwny.
Granteon
07-04-2007, 18:53
W sumie wszystko jest dla ludzi. Tylko co za duzo to i swinia nie lubi. Ja bym chciala zeby byla na legalu... Ale sama bym chyba nie skorzystala z kupna.
O i to mi się podoba - osoba, która nie ma zamiaru po to sięgać, ale rozumi osoby które lubią se zapalić.
OnlyShadow
07-04-2007, 18:53
nie zgadzam sie z Granteonem. amfetamina to nie scierwo...marihuana tez jest spoko ale dla mnie "fuka" lepsza bo starzy nie poznaja ze jestem pod wplywem narkotykow... kokaina tez nie najgorsza ale reszta to scierwo...oczywiscie jestem na tak za legalizacja bo to jest wazne dla nas mlodziezy...dajcie komenty na temat tego co napisalem...:P pozdro
Jesteś idiotą. Przykro mi, współczuję.
Skąd wiesz? Paliłeś? X(
A skąd palacz to może wiedzieć? Zajrzy sobie wgłąb do organizmu? Nie bój się, jeszcze zobaczysz na sobie skutki tych głupich wybryków (zakładając, że paliłeś). Skąd to wiem? Potwierdziła to chociażby masa badań naukowych, oraz sami ludzie którzy kiedyś to palili (często, jak twierdzą - na początku również z umiarem i rozsądkiem). Jeśli to ci nie wystarczy, poczytaj sobie troszkę np. na wikipedi na temat narkotyków.
osoby które lubią se zapalić.
Na początku, owszem, może tylko lubią. Potem ich muszą to brać. Muszą, żeby zaspokajać swoje potrzeby. Gdy ich nie zaspokaja czują się okropnie. Chęć wzięcia narkotyku, jest dla nich niemalże jak chęć wzięcia oddechu powietrza. Nakazuje im to i ciało i psychika. Po prostu się uzależniają. Za łatwo jest doprowadzić się do takiego stanu, aby zalegalizować ten narkotyk.
Vanhelsen
07-04-2007, 18:57
Ale Marihuana nie należy do tych twardszych dragów. Po za tym nieznam nikogo kto by musiał "sięgać coraz częsciej po skręta".A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...
Granteon
07-04-2007, 19:00
A skąd palacz to może wiedzieć? Zajrzy sobie wgłąb do organizmu? Nie bój się, jeszcze zobaczysz na sobie skutki tych głupich wybryków (zakładając, że paliłeś). Skąd to wiem? Potwierdziła to chociażby masa badań naukowych, oraz sami ludzie którzy kiedyś to palili (często, jak twierdzą - na początku również z umiarem i rozsądkiem). Jeśli to ci nie wystarczy, poczytaj sobie troszkę np. na wikipedi na temat narkotyków.
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w życiu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.
Prosze bardzo - to co przeczytałem na wikipedii:
Zagrożenia
Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż:
-bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska
-nie prowadzą do uzależnienia fizycznego
-dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek[1] i jak na razie nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania
-nie stwierdzono by przyjmowanie marihuany powodowało wzrost agresji lub skłonności do łamania prawa, choć istnieją na ten temat rozbieżne opinie.[potrzebne źródło]
Vanhelsen
07-04-2007, 19:03
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w rzyciu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.Skoro możesz bez tego żyć, palisz dość rzadko, to dlaczego chcesz legalizacji...
Skoro możesz bez tego żyć, palisz dość rzadko, to dlaczego chcesz legalizacji...
Bo chciał pokazać na forum jaki to jest elo rastaman.
Ja tak samo kiedyś myślałem o marihuanie, też czytałem te wszystkie opinie o marihuany, myślałem, że to uzależni mnie i zwiększy mi apeptyt na twardsze narkotyki kiedy sam okazyjnie nie spróbowałem. Paliłem 5 razy w rzyciu ostatni raz to miesiąc temu i jakoś nie ćpam heroiny i mogę bez tego żyć.
Założę się, że po czwartym razie też tak mówiłeś ("mogę bez tego żyć!"), a mimo to sięgnąłeś po raz piąty.
Dr.Unknown
07-04-2007, 19:05
Paliłem 5 razy w rzyciu
Myślałem, że to się pali drugą stroną...
OnlyShadow
07-04-2007, 19:06
Zycie ma sie tylko jedno kazdy wykorzystuje je jak chce i ma (powinien miec) do tego pelne prawo.
Maryske pale od ponad roku, mialem wiele okazji zeby wziasc amfetamine, pigulki, grzybki, nawet raz mialem okazje wziasc kokaine. Ale trzymam sie twardo swoich zasad i ani razu nic z tych rzeczy nie bralem i jestem przekonany ze nie wezme.
Marysia (tak pieszczotliwie nazywam to wspaniala roslinke) daje mi wszystko co mi potrzeba.
A najlepsza metoda na stres:
1)Zapalic skreta z kumplami
2)Wlaczyc Dreadsquad - "budzisz sie rano"
3)I usmiechnac sie!!
To jest recepta na lepsze i bez stresowe zycie.
To właśnie może się stać z waszymi mózgami po marihuanie. :P
Dark Sven
07-04-2007, 19:06
Myślałem, że to się pali drugą stroną...
xD!
Koleś zapalił pare razy trawkę i myśli, że jest elo. Teraz chce legalizacji. Jednak widać co Maryśka robi z ludźmi.
Hegemmon
07-04-2007, 19:13
Ban 4ever bo jesteś Trollem.
Ja tą Legalizacje w polsce se wyobrażam tak:
-Maksymalnie hodowanie 3 krzaczkow na własny użytek
-Akcyza
-Maksymalne posiadanie do 1,5g
-Od 18 lat (!)
-Zakaz palenia w miejscach publicznych
Z tym, że państwo nie jest szczególnie zadowolone z tego, że ludzie piją i palą, bo więcej trzeba wydać na leczenie etc. Z tego tytułu państwo nakłada wysokie akcyzy na te używki i będzie nakładać jeszcze większe, szczególnie na papierosy (wymogi unii)
A na jakiej podstawie uznajesz, że ganja nie jest twardym dragiem?...
Ganja nawet w Polsce jest traktowana przez policję jako "miękki narkotyk", z tym, że jeśli coś jest miękkie, nie znaczy wcale, że jest dobre. Są ludzie, którzy zapalą dla spróbowania i powiedzą sobie "dzięki, ale nie" ale są i takie, dla których ganja to tylko preludium do narkotyków twardych, i dlatego nie jest ona legalna. W Holandii, gdzie ten narkotyk jest legalny, rząd nie jest szczególnie dumny z tego faktu iż popełnił taką gafę. Teraz mają tak wielki kufel piwa, że boją się nawet sprawdzać ile tego piwa do wypicia jest....
Maxioris
07-04-2007, 19:14
Widzę anarchię w avatarze.
Pierdol system! Pal ile wlezie.
Jestem na nie. Tak jak powiedział Kald, marysia to też środek, który powoduje zmiany w centralnym ośrodku nerwowym.
A widziż coś jeszcze? Bo ja kolory rastamanków! :]
Ludzie któży to palą żyją mniej, ponieważ to niszczy szare komurki, a nie warto ludzie... Po ch*j pieprzyć sobie życie?! Będziecie mieć dziury w pamięci to sobie dopiero powiecie "a, to nie szkodzi"
Dark Sven
07-04-2007, 19:18
A widziż coś jeszcze? (...)
Ludzie któży to palą żyją mniej, ponieważ to niszczy szare komurki,
To na cholerę tyle palisz ...
Granteon
07-04-2007, 19:23
Skoro możesz bez tego żyć, palisz dość rzadko, to dlaczego chcesz legalizacji...
Napisałem, że paliłem 5 razy w zyciu, ale nie napisałem, że se jeszcze nie zapalę
Bo chciał pokazać na forum jaki to jest elo rastaman.
Koleś zapalił pare razy trawkę i myśli, że jest elo. Teraz chce legalizacji. Jednak widać co Maryśka robi z ludźmi.
Tak, Tak myślę! Słuchałem sobie Boba Marleya "Smoke Two Joints" i się nakręciłem to poszedłem do kolegi po wora baki i jestem trendi ;)
Chesterkaa
07-04-2007, 19:23
Ej ludzie wyluzujcie. Jezeli ktos jara to jego wybor... Przeciez nikt Was nie zmusza do kupna marihuany nawet jak bedzie na legalu
Nikast Shynix
07-04-2007, 19:26
-Maksymalne posiadanie do 1,5gNie jestem jakimś znawcą, ale wydawało mi się, że skręt waży trochę więcej... Coś jak papieros... Ale może jest inaczej? Na żywo skręta w swoim życiu nie widziałem, o trzymaniu w rękach nie wspominając, ale chyba jednak waży on trochę więcej. No a nawet jeśli, to kilka skrętów na pewno waży więcej, a jaki jest sens pojedynczego kupowania skrętów? Będziesz co kilka dni latał i pojedyncze skręty kupował? No, nie wspominając o tym, że wyrabiać też trzeba by było pojedynczo i tak trzymać, bo przecież można mieć max 1,5g... Albo robić na zamówienie... Bezsens...
Jestem przeciwko legalizacji... Już widzę tych kolesi z mojej szkoły popalających zamiast papierosów trawkę za kioskiem przy szkole... Koszmar...
@2up: zapalisz szósty, siódmy, ósmy, dziewiąty i tak już ciągle... Nie przestaniesz... No, chyba że już teraz to zatrzymasz, wtedy masz szanse.
@up: Nie wiem czy przy marihuanie też można palić biernie, ale zdaje mi się, że raczej można... A jeżeli można, to przez osoby palące na ulicach można robić to nieświadomie...
Legalizacja ozanczałaby totalnie zielone światło- a nie popieram tego.
Legalizacja oznaczalaby utworzenie mechanizmow kontroli nad dystrybucja i wytwarzaniem. To troche tak jak ze zwalczaniem nielegalnego pedzenia bimbru, podczas gdy zwykly alkohol jest legalny i powszechnie dostepny.
Legalizacja - tak, promocja - nie.
Nie mowiac juz o tym, ze odpowiednio kierujac dystrybucja moznaby ograniczyc szara strefe, i wplywy ze sprzedazy przeciez wcale nie takiej strasznej uzywki moglyby zasilic np budzet panstwa ( akcyza ) zamiast portfeli ludzi od dragow.
Jestem na nie. Ale marihuana w czystej postaci i małych ilościach ma też zalety - zapobiega miażdżycy naczyń krwionośnych, spowalnia rozwój AIDS u osoby z wirusem HIV i 'cośtam jeszcze' czego nie pamiętam.
Granteon
07-04-2007, 19:31
Nie jestem jakimś znawcą, ale wydawało mi się, że skręt waży trochę więcej... Coś jak papieros... Ale może jest inaczej?
No 1g to jest 6 porcji, czyli 1,5g to 9 porcji, wiec to by chyba wystarczyło na skręta, po za tym w polsce mało kto pali skręty, bo to troche strata.
Już widzę tych kolesi z mojej szkoły popalających zamiast papierosów trawkę za kioskiem przy szkole... Koszmar...
No wiadomo, że jakby byla legalizacja to dostęp do tylko pełnoletnich ludzi...
Nikast Shynix
07-04-2007, 19:36
@up: No może z tą wagą nie miałem racji...
A co do 18 lat: papierosy i alkohol też są od 18 lat. A ja jakoś widzę przy swojej szkole osoby palące papierosy, a potem widzę ich z plecakami na przerwach w szkole... Więc...
@down: Szczerze współczuję.
Kwestia dość wątpliwej szkodliwości była ruszana w temacie 'Narkotyki'. A ja oczywiście jestem za legalizacją :p Chyba lepiej, jak na czymś prawie nieszkodliwym będzie zarabiało państwo niż gangi (należy zauważyć, że jakby produkowało to państwo, towar byłby czysty chemicznie i byłby niemalże nieszkodliwy...). ;)
Jestem przeciwko legalizacji... Już widzę tych kolesi z mojej szkoły popalających zamiast papierosów trawkę za kioskiem przy szkole... Koszmar...
U mnie pod szkołą jarają, a M.J. nielegalna... koszmar, no nie? ;]
@down
Jest nielegalna, a i tak latają... Nie żebym popierał (poprawcie antybluzgator plx ;)) jarających 10-latków, ale jak już mają latać, to chyba lepiej jakby latali z czystym towarem, niż cholera czym zanieczyszczonym. Poza tym pieniądze ze sprzedaży M.J. można byłoby przeznaczyć na kampanię antynarkotykową wśród dzieci i młodzieży...
Nie.
Gdyby to gówno było legalne, to w Polsce 10 latki latałyby ze skrętem w gębie.
Tak jak teraz z piwem i fajkami.
Granteon
07-04-2007, 19:41
@up: No może z tą wagą nie miałem racji...
A co do 18 lat: papierosy i alkohol też są od 18 lat. A ja jakoś widzę przy swojej szkole osoby palące papierosy, a potem widzę ich z plecakami na przerwach w szkole... Więc...
No, może i nie mają 18 lat, ale jak ich policja złapie to chyba będą z tego konsekwencje.
Nie.
Gdyby to gówno było legalne, to w Polsce 10 latki latałyby ze skrętem w gębie.
Tak jak teraz z piwem i fajkami.
Dlaczego odrazu "gówno"? Kolejna osoba, która nie ma o tym żadnego pojęcia tylko wyczytała z neta jakie to goźne i w ogóle...
Nikast Shynix
07-04-2007, 19:45
Najpierw musiałaby ich złapać...
Oczywiscie jeżeli była by legalizacja to bez żadnej dodawanej chemii. Skąd możesz wiedziec, że nie widziało gleby lub słońca? Jesteś specjalistą? Marihuany nie da się wychodować bez gleby i swiatła, wiec uprawia się ją pod słońcem lub pod lampą.
No to pokazales, ze sie nie znasz. Marihuane mozna hodowac bez gleby. Zlewka z odpowiednimi chemikaliami zastepuje glebe w produkcji.
Dr.Unknown
07-04-2007, 19:46
No, może i nie mają 18 lat, ale jak ich policja złapie to chyba będą z tego konsekwencje.
A potem to policja to "psy zasrane, nie pozwalają nam - gówniarzom - jarać pod trzepakiem, CHWDP, Elo elson, pozdro".
Pfff. Koleżankę z klasy złapali jak była pijana (bo zauważyli, że wymiotuje na ulicy xD). I co? Oddali ją rodzicom i dostała od nich karę (bodajże tydzień zakazu wychodzenia z domu i wchodzenia na komputer). Straaaaszne konsekwencje.
@2x down: miałeś na myśli '3x up' ; )
-=DanieL=-
07-04-2007, 19:52
Mam nadzieje, że nigdy nie zalegalizują marihuany. To by był idiotyzm jakiego mało. Szczerze "gratuluje" użytkownikom marihuany. Niszczcie sobie zdrowie ;).
Nikast Shynix
07-04-2007, 19:52
@2up: Żeby jeszcze przez CH...
Dlaczego odrazu "gówno"? Kolejna osoba, która nie ma o tym żadnego pojęcia tylko wyczytała z neta jakie to goźne i w ogóle...
Myślę, że prędzej czy później przekonasz się, że to co "wyczytaliśmy w internecie" jest prawdziwe.
Granteon
07-04-2007, 19:54
A potem to policja to "psy zasrane, nie pozwalają nam - gówniarzom - jarać pod trzepakiem, CHWDP, Elo elson, pozdro".
Tak, Kolejna osoba wie co ja myśle i co zrobię...
Stanowcze nie. Bym nawet zabronil papierosow. Nie potrzeba nam kolejnego gowna.
@downdowndown : Nie nie jest najlepiej. Po prostu to jest moje zdanie. Niecierpie dymu z papierosow a jak by taki rastaeloziom by mi buchnal gandzią to chyba bym żygnął
PS : mam uczulenie na papierosy XD
Czlowieku, lata badan, relacje ludzi po uzaleznieniu, to wszystko swiadczy o tym, ze marihuana to GOWNO.
Honasolo
07-04-2007, 19:59
Jestem za legalizacja trawki.
Duzego uszczerbku w zdrowiu ona nie robi, a wlasciwe z niej korzystanie poprawia status zdrowia i jest "niemalze nieszkodliwa".
Czemu niby bysmy nie mieli jej legalizowac? Bo Giertych tak powiedzial? Bo zrobila z Holandi grupe dragmasterow?
Panstwo sadzac po przepisie g0wno wiedzialo o szkodliwosci tej uzywki.
Spytacie sie mnie "a dlaczego papierosy sa legalne jezeli sa bardziej szkoldiwe?".
Otoz dlatego, ze wiekszosc spoleczenstwa palila papierosy i glupstwem bylo by tego im zabranianie.
Holandia zaczela od legalizacji trawki i skonczyla marnie. Jednak same uzywki nie wykluczaja faktu iz nie przez trawke spadla na dol lecz przez zla kontrole nad tymi uzywkami.
Nie chce by trawka byla calkowicie zlegalizowana. Chce tylko by panstwo na tym zarobilo i mialo lepsze ulice. (chyba)
Sam oczywiscie nie biore uzywek jednak nie rozumiem czemu bysmy mieli nie legalizowac i ograniczac tych slabszych rzeczy? Dzieki temu spoleczenstwo siegnelo by po to, a papierosy ktore zabily setki istnien zostaly by odrzucone na bok.
P.S
Chce dodac jeszcze, ze ten nalog jeszcze nikogo nie usmiercil mimo tak dlugiego istnienia.
The end
Zakazany owoc ciagnie.
Granteon
07-04-2007, 20:00
Nie... Najlepiej siedzieć w domu i grać w Tibie 24h
Czlowieku, lata badan, relacje ludzi po uzaleznieniu, to wszystko swiadczy o tym, ze marihuana to GOWNO.
To se kur*a przeczytaj co pisze na wikipedii. Gówno to są papierosy - bardziej szkodzą niż zioło, uzależnia i nikt nie nazywa to gównem... W dodatku są legalne wszędzie i ludzie to kupują. A jak juz mowilem większość tutaj wie, że Marihuana jest w polsce na liscie narkotyków i każdemu się kojaży z ćpaniem itd. A dlaczego w polsce na liscie narkotyków nie ma "Boskiej Szałwii" (http://pl.wikipedia.org/wiki/Salvia_Divinorum) która ma jeszcze SILNIEJSZE działanie niż marihuana. I pewnie każdy se pomyśli, że marihuana jest gorsza od tego... A to dlatego, że marihuana jest na liscie narkotyków a "Boska Szałwia" nie...
A założysz się, że nie?
Dr.Unknown
07-04-2007, 20:07
Tak, Kolejna osoba wie co ja myśle i co zrobię...
A czy ja mówię o Tobie? No chyba, że się utożsamiasz.
Ty paliłeś trawkę 5 razy(jak sam napisałeś), piszesz jakbyś był wielkim znawcą w tej dziedzinie, a tak na prawdę masz niewiele większe pojęcie od ludzi którzy nie palili. Potwierdza się więc fakt, że założyłeś temat dla "szpanu".
Mam nadzieje, że nigdy nie zalegalizują marihuany. To by był idiotyzm jakiego mało. Szczerze "gratuluje" użytkownikom marihuany. Niszczcie sobie zdrowie ;).
Co ty wygadujesz. Może akurat dla nich lepsze jest krótkie życie ale z Marichuana? Może oni chcą żyć pijąc, paląc, ćpając? Bo może nudzi ich rutyna codzienności i pragną zaspokoić się Marycha?
Według mnie powinno sie legalizować marichuane ponieważ:
- Państwo by na tym zarobiło sprzedając ów produkt
- Na pewno marichuana była by bezpieczniejsza ponieważ hodowanie jej na świeżym powietrzu w glebie sprawia że marichuana ma mniej zawartości THC niż ta hodowana chemicznie w domach poprzez światło sztuczne i chemiczne rzeczy.
Oczywiście uważam ze jest niebezpieczny i niszczący środek ale jednak swoje plusy ma. Każdy brać nie musi.... Oczywiście uważam ze palenie przez młodzież i sprzedaż im była by surowo karalna, nie wolno by było dopuścić do tego by niepełno letni kupywali mariuchane tak łatwo jak papierosy.
Granteon
07-04-2007, 20:18
Ty paliłeś trawkę 5 razy(jak sam napisałeś), piszesz jakbyś był wielkim znawcą w tej dziedzinie, a tak na prawdę masz niewiele większe pojęcie od ludzi którzy nie palili. Potwierdza to tylko fakt, że założyłeś temat dla "szpanu".
Wcale nie jestem wielkim znawcą, tylko denerwuje mnie to, że osoba, która nigdy nie paliła z góry zakłada, że marihuana to gówno, zło, uzależnia i w ogóle
jedni chcą być elo-legalizte!#$@#$%^&%
drudzy chcą być elo-marihuana to GóWNO#%#$^%$&*%*^&*
Jak dla mnie mogliby zalegalizować większość narkotyków, i tak alkohol jest lepszy bezpieczniejszy i WYDALA się w 100% z organizmu po około 1 dniu.
Chociaż z większością narkotyków przesadziłem-niestety u nas by nie wypaliło a ilość ćpunów wzrastałaby bardzo szybko.
argumenty koronne palaczy są czasem powalające- piszą o małej szkodliwości i o tym ,że alkohol bardziej siada na zdrowiu-owszem tak jest podczas gdy się pali czystą trawkę a nie chemikalia
gavreonien
07-04-2007, 20:20
Marihuana może być równie twardym dragiem jak amfa, hera itp itd inne gówna. Widać nie palisz zbyt wiele, nie wiedząc jakie konsekwencje może wywołać trawka, bądź jej nadmiar (jak wolisz).
Nigdy niekomu nie zabronicie palić, bo jest to niemożliwe, ale jestem zdecydowanie na "NIE" legalizacji marihuany. To tak jakby dokarmiać dzikie zwierzęta, mogą już dużo, później będą mogły jeszcze więcej.
@up
Masz racje.
http://img66.imageshack.us/img66/3397/kpsnfaf3.pngKrótko, chyba nie muszę mówić jakie jest moje zdanie na temat tego shitu... Wystarczył mi widok mojej siostry, która po zajaraniu zemdlała -.-
@Down
A są takie ? Człowieku w jakim ty świecie żyjesz ?
Granteon
07-04-2007, 20:22
Oczywiście uważam ze jest niebezpieczny i niszczący środek
Przecież marihuana mniej szkodzi niż alkohol i nikotyna... O tych negatywnych rzeczach to czytacie, a o pozytywnych?
Wcale nie jestem wielkim znawcą, tylko denerwuje mnie to, że osoba, która nigdy nie paliła z góry zakłada, że marihuana to gówno, zło, uzależnia i w ogóle
Tak więc jutro o 12:00 zaciągnijmy się wszyscy razem marychą!
A tak na poważnie to w moim poprzednim poscie zedytowalem że :
Nie nie jest najlepiej. Po prostu to jest moje zdanie. Niecierpie dymu z papierosow a jak by taki rastaeloziom by mi buchnal gandzią to chyba bym żygnął
PS : Mam uczulenie na papierosy X (
Po co inni mają truć innych? Marycha to kolejna roślinka smrodu, bolu glowy i kichania. Tanie gowno ktorym tylko mozna se zniszczyć rz...życie.
Po co legalizować? By był jeszcze większy burdel w polsce?
spider-bialystok
07-04-2007, 20:28
A ja bym zabronil fast foodow, czipsow i innego tego typu gowna. Ale co mi do tego? Jesli ktos truje swoj organizm to prosze bardzo, mnie to nie obchodzi. I niewazne czy robi to przy uzyciu alkoholu, narkotykow czy smieciowatego jedzenia. Legalizacje marychy, tak jak i sama maryche, mam gdzies.
Hegemmon
07-04-2007, 20:31
PBKFM- Państwowe Biuro Kontroli For Młodzieżowych napisało właśnie do nas list z prośbą o zamknięcie tego tematu, gdyż jego ewolucja wpłynąć może w sposób negatywny na przypadkowo "przechodzących" użytkowników forum i wywołać u nich szkodliwe tendencje w wielu dziedzinach życia społecznego.
Co to znaczy?
Po prostu zamykam ten temat, bo przez najbliższe 100 postów wyglądałby on tak:
Pan Za: jesteś głupi, bo nie wiesz co to jest traFka! marycha górą!!!
Pan Przeciw: głupi jesteś bo myślisz, że się znasz. Precz z marychą!!!
Pan przeciw: To narzędzie diabła!!! Rozpalmy wielki marihuanowy stos w akcie protestacyjnym!!!
Pan Za: powiedz, gdzie będziecie to palić, to wpadnę na parę buchów atmosfery
Pan Przeciw: i co? nie jesteś uzależniony??? Buc Buc Buc! idź do piekła ty pierniczony autsdzojczu!
Troll: a co to jest matihuana?
Dokarmiacz trolli: ooo znalazł się głupi cieć co spamuje w tematach nawet nie wiedząc o czym mowa. Won Trollu!
Drugi dokarmiacz: Trol TRoll Troll io io io (naśladuje syrene)
i co taki biedny, normalny user wtedy zrobi?
+++ Błąd! Nieprawidłowe dzielenie przez ogórek!
Zainstaluj ponownie wszechświat i zrebootuj! +++
Chyba rozumiecie ocb nie? ;p
Dark Sven
07-04-2007, 20:32
PBKFM Jest takie coś ;ooooo?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.