Pokaż pełną wersje : Wpisywanie/Kopiowanie Passów
Mam pytanie.. Jedni mówią że jesli sie boi hacka to najlepjej wpisywać passy ręcznie inni że kopiować i wklejać co wy radzcie?
Lord_Makin
07-04-2007, 18:33
Ani jedna metoda nie jest w 100% bezpieczna. Keyloggery oprócz zapisywania logów z klawiatur, zapisują tez schowek z którego kopiujesz. Więc i jedna i druga metoda nie jest bezpieczna. Ale musisz coś wybrać.
Jak już coś wybrać, to lepiej kopiować i wklejać z notatnika. Według mnie jest to bezpieczniejsze.
Ja tam wklepuje ręcznie... szybciej jest...a o hacka się nie boję, bo... właśnie... nie dlatego, że mam super hiper duper zabezpieczony komputer(aczkolwiek skanuje regularnie w miarę), ale zwyczajnie nie mam wiele do stracenia... płakać nie będę. :>
Jak napisano wyżej, większość keyloggerów odczytuje zawartość schowka. Zamiast głowić się, którą metodą jest bezpieczniej się logować, przeskanuj kompa wszystkimi możliwymi antywirusami i antyspyware/malware ;)
Kamil1000
08-04-2007, 13:47
może zawsze też wpisywać passy z klawiatury ekranowej, bo większość keyloggerów nie przechwytuje danych wprowadzonych z klawiatury ekranowej
Radze uzywac klawiatury ekranowaj.
Lord_Makin
08-04-2007, 13:58
Ale klawiatura ekranowa nie jest w 100% bezpieczna coraz więcej kg kopiuje schowek i logi z programów a klawiatura ekranowa tez zapisuje swój log.X(
Więc nic do końca nie jest bezpieczne.;(
ee ja tam kopiuje, ale poco tyle krzyku, jak lepiej nie wchodzic na otserv.pl,ots.pl,tibia.xx.pl, nic nie sciagac co jest zwiazane z tibia, to na 100 % nie zalapiecie keyloggera :)
globus14
08-04-2007, 14:42
ja mysle ,że sobie lepiej zapisac na jartce i sprawdzic bo wtedy jak wpisujesz masz pewność
ja mysle ,że sobie lepiej zapisac na jartce i sprawdzic bo wtedy jak wpisujesz masz pewność
Nie masz pewnosci, keylogger przechwytuje to co piszesz na klawiaturze ..
Glopsson
08-04-2007, 16:23
Żadna metoda nigdy nie była i nie będzie w 100% skuteczna. Najlepiej po prostu nie chodzić po takich stronach jak tibia.org.pl itp. Jedyne strony o Tibii jakie odwiedzam to forum.tibia.pl i tibia.com. Od 2 lat nigdy nie złapałem hacka. Nie używajcie żadnych smutnych botów, cheatów itp. Po prostu posługujcie się troche wyboraźnią. Wtedy te metody nie będą zbytnio miały wpływu na to czy masz hacka czy nie. Trzeba troche uważać i oczywiście regularnie aktualizować soft (antyvira, windowsa, firewalla itp.)
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt!
Osobiście kopiowałem ;)
Ale jeśli chodzi o obronę przed hackiem, dość dobra jest taka metoda:
Mamy hasło 111111
Wpisujemy 1211151
Zaznaczamy myszą tu: 12|11151
Kasujemy backspace'em i mamy: 111151
Zaznaczamy znak: 1111[5]1
Klikamy 1 i mamy: 111111
Troche skomplikowane, ale jeśli histerycznie boimy się hacka to bardzo dobra metoda ;)
Lord_Makin
08-04-2007, 23:44
up@
Przecież to offtopic.
I nie chodzi o to jak chronić passy tylko czy wpisywanie czy tez kopiowanie jest bezpieczniejsze.:baby: :baby: I co to znaczy na jartce?? Jakieś słowo pochodzące z angielskiego? JAR-słoik więc może zapisujesz passy na słoiku:D
Nadal powtarzam nic w 100% nie jest bezpieczne, a jeśli nie będziesz ściągał żadnych botów i innego świństwa to jest duże prawdopodobieństwo, że cię nie zhakują.
Kwadratowe Koło
09-04-2007, 09:38
Niektore keylogery robia screeny po kliknieciu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.