Pokaż pełną wersje : Jak Najszybciej Wylezc Z Rooka??
Rooney24
08-04-2007, 00:31
Doskonale wiem jak wyjsc z rookgart ale chetnie poslucham waszych propozycji prosze podac np.
- z jakim levelem gdzie expic
-jakie eq na danym levelu
- na jakie questy warto pojsc _itakie tam sprawy rookgartu
SZUKAJ
spoil:
a potem wyjdz -.-
Najpierw napisz co to "rookgart" bo jakoś nie bardzo wiem :/ Jak już wyjaśnisz to Ci się postaram pomóc :)
Calen Futh
08-04-2007, 01:50
jakie eq na danym levelu
A to, to już mnie totalnie rozjebało xd
idz na raty potem na bugi a jak będziesz juz eful plajer to zdobadz cuulowego carliajn sford i szejn ajmoj i mozesz isc na majna.
Mam nadzieje ze pomoglem bo staralem siew twoim języku odpowiadac
shadow1230
08-04-2007, 08:43
Może "rookgart" to coś w stylu gokart, ale z tego co wiem to z niego wychodzi się normalnie.
-Mixawik-
08-04-2007, 09:56
@Up
Też tak myślałem, zobacz ileee na<ó>czymy się od takich Evul Noobków xD
Lord Wardi
08-04-2007, 10:15
@up
Nie czepiajcie się :P
@topic
Dobijasz na ratach 2 lvl, idziesz do sklepu kupić sobie spodnie(leather legs) za kasę ze szczurów, następnie idziesz po doublet(http://tibia.pl/quest_pokaz/Doublet), potem idziesz na trolle(nie expić, tylko szukać tarczy i butów), najlepiej tylko butów szukać, następnie schodzisz na orki, bierzesz studded shield, potem przy okazji idziesz na Bear Room po bp, box(zamienisz go na legion helmet w mieście) i chain armor, następnie na MinoHell, po carlin sworda(cały czas na 2lvlu, na MinoHell OMIJAJ POTWORY, NIE ZABIJAJ ICH, ZEJDŹ DO MINO HELL, ZABIERZ CARLIN SWORDA I UCIEKAJ!!!). Potem jak masz już całkiem dobre eq jak na początek(legion helmet, chain armor, leather legs, leather boots, studded shield i carlin sword) to idź expić na trolle, spidery i poison spidery. Następnie, tak ok. 4lvl, jak już będziesz czuć się na siłach, żeby zabijać orki, to idź na nie. Na 6-7 lvl idź na skeletony po brass shield(zabijaj aż nie wypadnie xd) i idź do Bear Cave(jaskini misiów). Jeśli nie wiesz gdzie to jest:
http://img72.imageshack.us/img72/6439/bcyg2.png
Zaznaczyłem czerwonym kółkiem oznacząnym "literami" BC :P
Tam expij aż do 8 lvl.
To jest mój sposób, wg mnie najlepszy i najszybszy :P
EDIT(odnośnie do @down):
A właśnie jak masz PACC to idź na wolfy na PACC area tam migiem 8lvl ^^
Najlepiej kup pacc i na pacc arenie szybko nabijesz 8 lvl :)
To kiedy idziemy na rookgarty? tzn. gokarty?:D Znacie jakiś fajny tor? :D B)
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:20
Doskonale wiem jak wyjsc z rookgart ale chetnie poslucham waszych propozycji prosze podac np.
- z jakim levelem gdzie expic
-jakie eq na danym levelu
- na jakie questy warto pojsc _itakie tam sprawy rookgartu
Heh,nie rookgart tylko Rookgard,a pozatym napisz sam poradnik,mi sie nie chce, ide expić na dwarf soldach.Każdy gracz powinien sam przejść roook bez poradników,ja tak zrobiłem i wcale nie potrzebowałem poradnika.
Nie karmić trolla!
Prosze,zbanujcie go plz.X(
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:23
A i jeszcze jedno:zły działX(
Prosze,zbanujcie go.;)
@up
Za co go banowac?Za to ze wybral zly dzial?HAhahahahahahahahahahahah
Ja chcem miec bana ;[[[[[;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 12:43
Takich gości na forum powinno sie albo banować albo upominać.Bo lol z niego:)
Rooney24
08-04-2007, 12:48
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac tX(
topic.
Według mnie najlepiej iść na początku na raty i cave raty, do okolo 3-4 lvl , w tym czasie na jakies questy (mino hell , carlin sword itp.) potem expic na trollach , bugach , wilkach i poison spiderach , według mnie najlepiej poisony, bo najmniej ludzi na nich expi , i od około 5-6 lvl na skeletony , zbierac loota i sprzedawac u npc , i tak do 8 lvl .
Myśle że chociaż troche pomogłem :baby:
offtop.
Ofiaro czegoś tam , posty się edytuje B)
Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia , to się nie wypowiadaj X(
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 18:41
Dobra,coś tam napisze.;)
Ofiarazhackowania
08-04-2007, 18:53
I jedziemy z koksem!
Tak więc na początku przygody z Tibią idziemy poexpić na szczurach(do kanału,chyba nie musze tłumaczyć).Gdy zdobędziemy parę miedziaków,idziemy kupić wooden shield,która znacznie ułatwi nam expienie.Gdy zdobędziemy 3 level,warto się zasatnowić nad kupnem zbroi(może być studded armor lub chain armor).Możemy zainwestować w broń-mace,carlin sword,jakiś axe.Oczywiście możemy nie kupić broni i dalej skilować gorzszą,a co zatym idzie-szybciej skilujemy.Tak więc gdy mamy odpowiedni ekwipunek,ruszamy na trole!Sensowne expowisko znajduje się na lewo od kanałów,gdy zobaczymy pole to należy iść w górę,a i trzeba jeszcze kupic line.Droga do troli jest ciężka,ale opłacalna,na drodze spotykamy 2 spidery,jednego poisona spidera,rata,buga.Gdy dojdziemy do rozwidleń,możemy wybrać expowisko-lewo;trole i kilka bugów-prawo;trole.Polecam iść w prawo.Na trolach nabijamy 6-7lev i idziemy na Bear Room Quest,dzięki któremu możemy zdobyć chain armor,kase,i inne itemki.Na 7 lev radzę wybrać się na poison spidery-szybki exp.
To słaby poradnik dla słabych graczy;]
najlepiej sobie zakupic wooden shield i sword i nic wiecej i expic do 8 lvl na bugach w miescie chyba chodzi o rookgaard ::D rook przechodzisz do 40 min.
Rookgart? N/C
To nie main i nie ma określonej taktyki wg. danego lvl
więc nie łudż się na takie tematy np.
"gdzje mam ekspic na 3 lefelu?"
Smash-Shady
09-04-2007, 00:08
[...]a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac t
To jakim cudem napisałeś "D" ?
Co do tematu:
Idź na raty, żeby dobic 2 lvl, następnie poszukaj sobie eq (znajdz/kup), wyjdź mostkiem (znajduje się na północy miasta)...Tam masz do wyboru mnóstwo expowisk, zaczynając od bugów, kończąc na minotaurach.
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac tX(
Czemu teraz piszesz normalnie 'd' i nie zeedytujesz pierwszej posta?
To kiedy idziemy na rookgarty? tzn. gokarty?:D Znacie jakiś fajny tor? :D B)
Kolo carlin jest fajnie idziemy? xD
Patrykss
09-04-2007, 08:16
Jezeli ma expic na jaskini misiów to moze kupic sobie z 4 live fluidy niedaleko jaksini misiow i podrodze zrobic qesta na copper shield oraz legion helmet. Sellnie shielda za 100 gp i bedzie mnial na leprzy strat na mainie:D
Ofiarazhackowania
09-04-2007, 10:05
Jezeli ma expic na jaskini misiów to moze kupic sobie z 4 live fluidy niedaleko jaksini misiow i podrodze zrobic qesta na copper shield oraz legion helmet. Sellnie shielda za 100 gp i bedzie mnial na leprzy strat na mainie:D
Ja nigdy nie brałem lf na miski,a cooper seluje sie za 150gp.
Ma zjebane "d" xDDD XDD rozwalil mnie 1 tekstem ! I to jest miszczo xD
Ja nigdy nie brałem lf na miski,a cooper seluje sie za 150gp.
lf sa na quest , bo trzeba przejsć przez kilka fire fieldów .B)
ps. edytuj posty
Ja tam nigdy nie używałem if na rooku. Przeciez dobrze sie expi na sneakach do 7 levela, a na 7 na misie moze byc z najlepszym eq i duzo fooda.
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac t
Ciekawy oksymoron...
Capality
10-04-2007, 12:14
Najpierw wbij 9 lvl na kamieniach, potem mozesz hardcorowo wbic 12 na jeleneiach, od 12 to juz mozesz ostro podexpic na krolikach, potem rob lootbaga z combat knife'ow. Nastepnie sproboj przekopac lopata caly "Rookgart" i znalezc tunel na "majna" a jak juz go znajdziesz to idz wyhasac sie z owcami.
Mam nadzieje ze pomoglem.
To byl sarkazm, a teraz zamknijcie temat i nie karmimy trolla(kurcze, tez go nakarmilem)
wlkjacek
10-04-2007, 12:15
Ja zrobiłem nową postać (druida). Wczoraj przeszedłem rookhard w +/- 3.5/4.5 godziny. Najpierw poszedłem na Raty zarobiłem na leather set. Potem na ziemi znalazłem Mace i brass helmet. Tarcza wooden. Od około 2-3 lvl poszedłem pod sklep "Al'Dee". Tam z 7-8 poziom wbiłem w 45 minut. Żadnych questów nie wykonywałem. Ja miałem troszkę inaczej, bo na mainie przełożyłem rzeczy z Knighta na Druida. I nie muszę się martwić o EQ (K armor, P legs, Steel Helmet,
K axe, Tortoise Shield.)
hehe jeśli masz zje**** "d" to jak mogłeś napisać "drugie" ?? :D :D
Witam bardzo fajny temat i godny uwagi mam taki jeden sposob , dzis go wam zdradze wbijamy 2 level na rat w tym czasie zbieramy kase na mace kupujemy idziemy po szukac jakies tarczy kolo orcow i minosow ( jezeli nam sie uda zaliczyc qesta z chain armorem) a pozniej do 8 levela expimy na bug :) jezeli ktos chce go przejsc szybko mysle ze to nie zawodny sposob a i nie zapomnij na zbierac jedzenia .:p
dzbanoln
12-04-2007, 02:22
Jesli juz ogarniesz swoj eq,to mysle ze najszybiej idzie w trojkacie: bugi-wilki-miski.
Oczywiscie mowie o jaskiniach z tymi "potworkami"
SzYnEk_13
29-04-2007, 11:15
Idziemy expić na szczurach,tak do około 3,4 levela potem kupujemy leather legs i leather armor, (może też być leather helmet i wooden shield oczywiście jeśli stać nas finansowo).;)
Potem kupujemy jakiś dobry sword lub mace (bardziej opłaca się mace bo jest tani i bardzo dobry ale ja zawsze wybieram sword :] ) i idziemy expić na trolle.
Gdzieś tak jak mamy 6 level ja zawsze chodze wtedy na szkielety. :]
Expimy na wszystkim potworkach takich jak (trolle,orci i szkielety oraz miśki :p )
8 level i na Main :cup:
P.S wykonujcie questy :cup:
Mój rekord wynosi 1 godzinę 54 minut:cup:, na ratach wbiłem 2lvl i wziąłem itemki do copper shield questu gdy doszedłem przebiegłem przez ogień wziąłem itemki i padłem. Copper shield został w ręce potem kupujemy dobrą broń proponuje macę, tania i dobra, polecam expienie na posion spiderach bo prosto jest je zabić i dają dużo expa gdy zjadą nam troszkę hp lecimy na wolfy/ beary zbieramy fooda i latamy tak aż do wbicia 8lvl.
PS. tak jak kolega mówi wyżej wykonujcie questy :)
Adi Ninjax
30-04-2007, 00:43
Według mnie wazne żebyś mial MACE jak chcesz wyjść szybko druidem latwa do zdobycia i dobrze nią walisz.
bijemy lvl na orc, wolf, bear i poison spider. :]
lol temat "Jak najszybciej wylaść z roka" w działe broń i przedmioty ludzie nie kamrcie trolla ...
Szczypior_Knight
30-04-2007, 12:50
Najlepiej kup pacc i na pacc arenie szybko nabijesz 8 lvl :)
:|||
Z Twojej wypowiedzi da się zrozumieć tylko to, żeby doexpic do 8lvl najlepiej kupowac pacca...
@Topic
moim zdaniem wbijasz 5 lvl (do 2 raty zbierając ciała ratów i wymieniając 1 rat-2gp, do 3lvl'a bijesz na spiderach, trollach biorąc z trolli tarcze, bootki i może leather legsy i helmet) do 8lvl chyba bijesz na wolfach w prawym górnym rogu mapki Rookgardu.
Mam Nadzieje że pomogłem;D
misiekblade
30-04-2007, 17:51
Z rookgaarda wychodzi się tak aby jak najszybciej na ósmym levelu napisać do Gatekepper'a hi>yes>profesja>miasto>yes
I już xDxD
To było dla jaj:baby:
trawka87
01-05-2007, 11:57
jak masz pacca, to 2 godzinki na wolfach i juz jestes na mainie ;d
Milu Arhangel
01-05-2007, 12:15
Najszybszy sposób to odpalenie bota na nocke i rano budzisz sie z 8 lvl+ :D Heheheh, joke :p Dużo opisywano sposobów, więc skorzystaj z nich ;]
wpadylux
01-05-2007, 13:33
Ja np. bez paca robie w 2h max :) tylko musi byc malo ludu!
Jak ktoś tu powiedział najlepiej kup pacca. A jak sama miałam facc to najlepiej i szybko lvl wskakiwał mi na bugach i sneak'ach :D
pomoge, niewazne ze przedemna napisalo to xxx graczy :D
masz 1 lvl, idzesz zabijasz raty, ciala i sery sprzedajesz, kupujesz mace, leather legi i jakies torchy.
masz 3-4lvl, konczysz z ratami i wychodzisz z miatsta, idziesz na banana questa, jezeli nagrody z niego nieznalazles juz wczesniej na ziemi :D , wykonujesz questy na carlin sword (opcjonalnie, ale wedka sie przyda), chain armor, i legion helmet.
masz 5lvl, idziesz na wolfy, bron boze na orci i tym bardziej minosy
masz 6lvl, idziesz na beary, dobijasz 8lvl.
jezeli grasz na nowym swiecie i potrzeba ci duuzo kasy idziesz na trolle i bijesz kase, a od jakiegos 6-7lvla na orki sprzedajac studded helmety za 20gp sztuka :D
domyslam sie ze ktos przedemna cos takiego napisal napewno, ale w sumie sie nudzilem:]
to jest wyjscie z rooka wg mnie wienc niemuszisz koniecznie sie do tego stosowac
Elder Nagan
02-05-2007, 07:28
najlepiej kup na allegro chara...
@up
ty jeste takim noobem naprawde czy sobie jaja robisz?
Wendaren
02-05-2007, 08:31
1 zasada, musisz wiedzieć aby nie zwiedzać rooka, nie łazić jak obłąkany, główny cel to expić.
Wychodzisz ze świątyni idziesz po doublet quest, potem na raty pod sklepem Al`dee, wbijasz 2 level.
Po wbiciu 2 levla możesz udać się do jaskini troli i pozbierać tam jakieś itemy typu buciki, wooden shield. Ale wracaj do miasta i na raty!
Masz już jakąś kase to kupujesz leather legi u Al`dee za 10gp, a potem mace u ludzi (góra 50gp).
Idziesz dalej na raty, wbijasz 3 level (Jak ktoś chce to na bugi można).
Wychodzisz z miasta zabijasz bugi, biegniesz do dziury wolfów, po drodze, może być też poson spider to uważaj. Masz 4 level, expisz za mostkiem na trolach. Na 5 levlu zrób bear quest (opłaca się bo chain armor jest i legion helmet).
Tam ktoś chodzi co 5 minut więc zrobisz w grupie.
Na trolach to do 8 levla można expic, jak ktoś chce to na orki.
Jak widzisz, że idzie dużo ludzi na minohell to się zabieraj, ale to już strata czasu. Jak chcesz mieć kase to idz na skeletony (wypada mace, viking helmet, brass shield). Na rooku powieneś mieć taki eq: legion helmet (z bear questa), chain armor (bear quest), leathers legi (10gp u Al`dee), leathers bootsy (wypadną ci z trolla), mace (kupisz u ludzi), studded shield (ewentualnie brass, plate)
Gdy wychodzisz z rooka pamiętaj abys sprzedał cały swój EQ bo na mainie nikt tego nie kupi.
:) Taki poradnik z tego wyszedł :p
Elder Nagan
02-05-2007, 10:00
1 zasada, musisz wiedzieć aby nie zwiedzać rooka, nie łazić jak obłąkany, główny cel to expić.
Wychodzisz ze świątyni idziesz po doublet quest, potem na raty pod sklepem Al`dee, wbijasz 2 level.
Po wbiciu 2 levla możesz udać się do jaskini troli i pozbierać tam jakieś itemy typu buciki, wooden shield. Ale wracaj do miasta i na raty!
Masz już jakąś kase to kupujesz leather legi u Al`dee za 10gp, a potem mace u ludzi (góra 50gp).
Idziesz dalej na raty, wbijasz 3 level (Jak ktoś chce to na bugi można).
Wychodzisz z miasta zabijasz bugi, biegniesz do dziury wolfów, po drodze, może być też poson spider to uważaj. Masz 4 level, expisz za mostkiem na trolach. Na 5 levlu zrób bear quest (opłaca się bo chain armor jest i legion helmet).
Tam ktoś chodzi co 5 minut więc zrobisz w grupie.
Na trolach to do 8 levla można expic, jak ktoś chce to na orki.
Jak widzisz, że idzie dużo ludzi na minohell to się zabieraj, ale to już strata czasu. Jak chcesz mieć kase to idz na skeletony (wypada mace, viking helmet, brass shield). Na rooku powieneś mieć taki eq: legion helmet (z bear questa), chain armor (bear quest), leathers legi (10gp u Al`dee), leathers bootsy (wypadną ci z trolla), mace (kupisz u ludzi), studded shield (ewentualnie brass, plate)
Gdy wychodzisz z rooka pamiętaj abys sprzedał cały swój EQ bo na mainie nikt tego nie kupi.
:) Taki poradnik z tego wyszedł :p
jak cos umieszczane na tibia.pl to wusmie dobre dla noobkow;] ale zapewniam cie ze prywatnie tego bkm w zyciu nei stosowal;]
Najlepsze sa szczury i bugi pod al dee
Nie radze na Trolle , mają stosunkowo dużo życia przez co długo się je bije ( ja tak myślę ) najlepiej bugi , ale może nie być wolnego respa , poisony ( + malo życia , dużo expa - zatruwaja ) albo skele ( loot bajka ) :cup:
Rzeczywiście z pacem szybko sie wbije 8 lvl, ja wbilem go w niecale 4 godziny ale z przerwami :cup:
Na pacc area widzialem w sumie moze 6 osob max !:D
pozatym PACC RULEZ B) !!
Cykornikus
03-05-2007, 20:06
Jak ja przechodze Rookgaard to Expie ONly na Snake ,Spider ,Wolf ,Troll i na 1 lvl rat
3godzki i na mainie
smieszny temat i w złym dziale, ale co tam wypowiem się :p
Tworzymy postać idziemy szybko po rapier dostępny z rapier quest. Wychodzimy z kanałów i latamy sheep -> deer -> rabbit -> sklep z żywnością. Sprzedajemy food i zarabiamy około 100 gp. Stoimy na rynku i kupujemy od graczy Mace i najlepszą tarcze na jakąś na stać. Dobijamy szybciutko 3 lvl na ratach. Lecimy na snake'i latamy w lewo i prawo i zachaczamy o wilki po jedzenie w razie czego. Siedzimy na snake'ach do 8 lvl w międzyczasie wykonując questy na carlin sword i chain armor. Sprzedajemy to na rynku i wychodząc z rooka mamy okolo 200 gp.
sir Tifejo
04-05-2007, 20:13
najlepiej wylezc przez wode.
Rookgarty to chyba jakiś nowy potwor:D :confused: ja wiem ze można z rooka wyjść z 7lvl przez specjalny korytarz dla pacc
#Kuba
To źle wiesz ;)
@Topic
Eee, bez obrazy ale noobem zalatujesz.... Wiesz jak najszybciej wyjsc? Expic
Tzn. Raty (1-3) bugi (3-7) i trolle (7-8)
Robisz też questy i kupujesz eq jak koledzy @Up mowili ;)
Jak na starcei dostanie dobre eq to mozna wyjsc spokojnie w 2 h na pacc area
Iryn-Miondim
05-05-2007, 15:03
Jak masz dobre eq to wolfy na pacc i po 1h jesteś na main
Najlepiej iszc najpierw na quest po doublet, potem na rarty zabic pare i pozbierac dedy pujsc sprzedac kupic se wooden shield i np an axe albo uzbierac na mace odrazu jak kto woli wbic na ratach 3lvl skille po 14/14 i wtedy 1h i jestes na maine na wolfach najlpiej
CichyRumak
06-05-2007, 21:39
polecam hunt na kurach.
Astral55
06-05-2007, 21:51
Heh,nie rookgart tylko Rookgard
Rookgaard sie pisze -.-
Salimali_16
07-05-2007, 10:00
Łatwo przejsc rooka;p Wystarczy jeden, góra dwa dni ;p
Rookgaard sie pisze -.-
A Ty zawsze musisz offtopa zrobić?
@topic
Już chyba wszystko Ci wyjaśnili? Close?
Kalthar_91
15-05-2007, 13:58
mi przejscie rooka na paccu zajmowalo 1h 15 min a na facc gdzies 2-3h
Na pacc'u to 3h i wychodze...Chodze od wilkow do wilkow i po drgodze spidery.
Najlepiej z blokerem na rath albo sumonami proponuje monka ewentualnie rat exp bardzo szybko leci a jak ci sie nie chce to daj a nie chece mi sie pisac dalej mam nadzieje rze nie pomoglem nara pozdro dla wszystkich nooooobów i mojego nierzyjoncego pra pra pra pra dziadka.
Łatwo przejsc rooka;p Wystarczy jeden, góra dwa dni ;p
lol jeden-dwa dni w tyle to ja rooka przechodzilem jak zaczynalem grac w tibie.
aktualnie na paccu przechodze w 1 godzine + (nie na bocie)
a jeśli ktoś bez wysiłku chce rooka przejsc to niech sobie sciagnie tibiaauto ;)
KrzysiekAxeUser
18-05-2007, 00:04
Jak przejsc rooka? Poprostu expic.
Ja to expie do 2 lub 3 na ratach , potem do 4 lub 5 na wilkach lub snakach , bagach , spiderach. Nastempnie na trolle na 6 mozna z dobrym eq isc solo na skeletony (chain lub studded armor , leather lub studded legi , hatchet , mace , carlin sword , katana , legion helmet lub viking , leather boots , plate lub copper shield);)
jasiek555
20-05-2007, 12:31
Najpierw na raty potem tylko bugi i wolfyi spidery i snake. Tak wyszłem w 1 dzień:D
A teraz jednak wyszło.
@topic
1,2lvl- raty.
3,4lvl-wolfy,bugi-ja tak chodziłem.
5,6,7,8-trole-ja tak siedziałem.
Czasem miśki.
Questy. Byłem tylko na Bear room i Dragon Corspe.
@edit
Sprzedajemy to na rynku i wychodząc z rooka mamy okolo 200 gp.
Wychodząc na main masz 200gp? Ja wyciągam ~1,5 K wychodząc na main.
Najpierw na raty potem tylko bugi i wolfyi spidery i snake. Tak wyszłem w 1 dzień:D
1.brawo!! brawo!! będziesz moim panem i władcą?! PLISSS PLISSS !!!!
1 dzień.... się wychodzi w 3h MaX!!
i niech nikt nie pisze: "on 3h ujął jako cały dzień" itp. bo mógł się wyrazić jaśniej :confused:
2. jak coś "wyszedłem" bo na takie błędy się patrzeć nie mogę...
na paccu wychodzi sie z rooka w jakies 1,5-2h
GothicMaster
21-05-2007, 21:35
Koles czy ty masz jakies problemy z przejsciem rooka?? Jesli tak to nie wiem skad ten twoj 25lv postaci.
Rookgard- zadna filozofia:
1-4lv raty
4-8lv bugi snake wolfy ew jakies niedzwiedzie
na 1 lv idziemy na doublet i rapier quest
na 2 lv zbieramy rozne smieci z ziemi zeby miec z czym chodzic
na 5 lv zaliczamy bear rom (polecilbym chain arma selnac i chodzic w studded bo nie widac roznicy a chain mozna selnac)
na 6-8 jak jest spora ekipa to na mino hell (ok 100gp na czysto a poza tym fajnie sie wykonuje)
Ja zawsze tak robilem i wychodzilem z rooka w 3-5h
Jest jeszcze pare trikow dzieki ktorym bedziesz mial niezly start na mainie i ktore w sumie nic cie nie kosztuja (przynajmiej niektore)
Pierwszy: No coz to nie trik jest powszechnie stosowany- sprzedajemy cale eq
2 Zbieramy ch feathers gdyz na rooku jest duzy spawn kurczakow
3 Kupujemy od innych graczy tyle carlin swordow na ile nam starczy cap. Na rooku sa warte ~50gp a na mainie u npc 116 chyba.
4 Mozna tez przejsc rooka expiac na samych cave ratach, i zbierajac po nich ciasteczka. Nastepnie przed wyjsciem na maina sprzedajemy je rookstayerom. Jest to jednak czasochlonne i ciastka leca rzaaaadko, aczkolwiek na takich serwach jak isara mozna za nie sporop dostac.
Sie rozpisalem ale tak naprawde kazdy ma inny sposob na przechodzenie pierwszej wyspy.
#Iryn-Miondim
chciałbym to zobaczyć... expiąc na wolfach w 1h przejśc rooka? na 8 lvl potrzebujemy 4200 expa, wolf daje 18, więc żeby zdobyć 8 lvl trzeba zabić 234 wolfy. ciekawe jak to zrobisz :) na mainie byłoby ciężko a co dopiero na rooku.
Knight_Sebs
28-12-2007, 13:26
Ja z rooka wyszlem w 1h i 15 min sziedialem prawie do 3 lvl na ratach a potem na wolfach :miecz:
POLSKA ROXX :flaga_pl:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.