zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co byś chciał aby było w następnym update?

Snatch
08-04-2007, 14:29
A więc ja bym na pewno nie chciał noobów xD

jakąś nową profesje,

więcej terenów dla FACC

NIE : stamina, soul,

a najważniejsze, co może się wydawać dziwne o.0, żeby postawili servery poweidzmy na 7.4, 7. 1. od tych pierwszych tibii

Lord Wardi
08-04-2007, 16:18
Chcesz więcej terenów - kup PACC. Jakiś problem? Dla FACCa powinno być jeszcze mniej expowisk. Nie płacisz -twój problem.
Za większości gier się płaci, a jeśli chcesz mieć darmowe gówno - Tibia FACC.

A co do serwerów Tibii, co ty zaproponowałeś, powiedzmy >> BEZ KOMENTARZA <<.

Zresztą nie ten dział. Zajrzyj do "update"...

Ligelo
08-04-2007, 17:01
jakąś nową profesje,

więcej terenów dla FACC

Facc you. Paccerzy placa, paccerzy maja. Nie podoba sie? Narcz. Cipsoft nie bedzie plakal za toba, jesli i tak nie placisz.

Nowa profesja... hmm mogłoby byc niefair w stosunku do starych graczy...

Snatch
08-04-2007, 22:54
Chcesz więcej terenów - kup PACC. Jakiś problem? Dla FACCa powinno być jeszcze mniej expowisk. Nie płacisz -twój problem.
Za większości gier się płaci, a jeśli chcesz mieć darmowe gówno - Tibia FACC.

A co do serwerów Tibii, co ty zaproponowałeś, powiedzmy >> BEZ KOMENTARZA <<.

Zresztą nie ten dział. Zajrzyj do "update"...

Nie karm trolla, ta dla facca mniej expowisk...<no comment>, nie kazdy ma kase na pacca i te pierdy

Facc you. Paccerzy placa, paccerzy maja. Nie podoba sie? Narcz. Cipsoft nie bedzie plakal za toba, jesli i tak nie placisz.

Nowa profesja... hmm mogłoby byc niefair w stosunku do starych graczy...

Ja pier****, nikt nie mówi ze dla PACC maja nic nie dorabiac, ale dla facc tez cos moga robic -.-

Vil
08-04-2007, 23:05
W tym sek, ze moga, i gdy im sie czasem zachce to robia. Co do PACC natomiast - nie tyle moga ile wypada, bo to powiekszy zyski.

Raditz Saiya-jin
08-04-2007, 23:27
Gracz płaci, gracz wymaga. Czemu ktoś kto nie płaci miałby mieć to samo co ten, który płaci? Przecież to byłoby bez sensu. Cieszcie się, że Tibia jest darmowa (narazie...)

Swoją drogą rycerzem można sobie całkiem nieźle radzić bez pacca, palem również.

maszter321
08-04-2007, 23:44
problem polskich tibijczykow jest w tym ze nie maja kasy na pacca^^ ale dla takiego niemca nie jest problemem skolowac 20 ojro ;] tak jak dla nas 20zl... a cipsoft mysli "co to dla takiego gracza 20euro" no jak widac dla niektorych duzo...

Szafa
09-04-2007, 09:10
Temat chyba był o tym co chcecie zobaczyć, a nie o paccach ...
Ja bym w update poprosił o wzmocnienie palla i ryca , mogli by też dać jakieś czary dla druta ofensywne, bo jak idzie jakis 100 sorc to bije 2 visy po ~200 w takim czasie jak ja 1 bolta za 100 wypuszczę...trochę mało uczciwe.

@Raditz~
Bez pacca pallem to już jesteś w mlv do tylu i soule też się przydają, wiec nie powiedział bym że jakoś łatwo sie gra ...

Adi Ninjax
09-04-2007, 11:51
Terenów dla Facc też jest dużo wystarczy tylko się rozejrzeć...
a co do profesji hmmm... mogliby dodać ale zaproponuj jakie :]
Soul i stamina według mnie przeszkadza ale gdyby nie ona niektórzy grali by 24/7 a są tacy X(
a Noobki jak Noobki są zawsze i wszedzie niestety :(

Duch Niespokojny
09-04-2007, 12:09
mogli by też dać jakieś czary dla druta ofensywne, bo jak idzie jakis 100 sorc to bije 2 visy po ~200 w takim czasie jak ja 1 bolta za 100 wypuszczę...trochę mało uczciwe.
Oczywiście, druid nie może z visa walić...

Lupex
09-04-2007, 12:45
A ja bym chcial zeby z ciał potworów mozna bylo odzyskac 20% wystrzelonych w niego pocisków :D to by bardzo uprzyjemnilo gre palkiem

Lord Wardi
09-04-2007, 15:23
Nie karm trolla, ta dla facca mniej expowisk...<no comment>, nie kazdy ma kase na pacca i te pierdy

Ja pier****, nikt nie mówi ze dla PACC maja nic nie dorabiac, ale dla facc tez cos moga robic -.-
Po co? Kup PACC, jak ci nie wystarczy. A jak cię nie stać, ściągnij Mario...

a co do profesji hmmm... mogliby dodać ale zaproponuj jakie :]
Pełno jest opcji... Hmmm... nekromanta, assassin... No i ich awanse... Np. jak knightem zdobędziesz 100 lub 150lvl, stajesz się paladynem(świętym wojownikiem). Nazwę dzisiajszego Tibijskiego paladyna zmienili by na np. hunter. Albo jak sorcererem osiągniesz 100 lub 150lvl, to będziesz wizardem itp. Co wy nato? Awanse profesji? :P

Shinodin Barthez
09-04-2007, 15:33
@up

Awanse profesji ?? nieeee :P

Snatch
10-04-2007, 12:37
Po co? Kup PACC, jak ci nie wystarczy. A jak cię nie stać, ściągnij Mario...

Nie chodzi oto ze mnei nei stać tylko nie każdy chce wydawać kasy na gry -.- buraku, taa ściągnij mario.... pffffff... , a ty kupuj pacce i sieć czytery lata w szujstej klasije

Mlecziii
10-04-2007, 13:21
Nie chodzi oto ze mnei nei stać tylko nie każdy chce wydawać kasy na gry -.- buraku, taa ściągnij mario.... pffffff... , a ty kupuj pacce i sieć czytery lata w szujstej klasije

Po 1 co ma pacc do nauki ?
Po 2 Gdyby nie ludzie którzy kupują pacc tibia nie miała by się z czego utrzymać.
Po 3 ci co kupują to wymagają .

Jalokowy_
10-04-2007, 15:39
Pełno jest opcji... Hmmm... nekromanta, assassin... No i ich awanse... Np. jak knightem zdobędziesz 100 lub 150lvl, stajesz się paladynem(świętym wojownikiem). Nazwę dzisiajszego Tibijskiego paladyna zmienili by na np. hunter. Albo jak sorcererem osiągniesz 100 lub 150lvl, to będziesz wizardem itp. Co wy nato? Awanse profesji? :P

Według mnie nie opłaca się robić awansów profesji, ponieważ już mamy takie coś... Weźmy za przykład sorcerera. 1 poziom to sorcerer bez pacc (mało czarów) -> 2 poziom to sorcerer z pacc (więcej czarów) -> 3 poziom to sorcerer z promocją (kolejny 1 czar, szybsza regeneracja many, wiecej soul points i również szybsza regeneracje ich). Według mnie powinni dodać trochę czarów dla osób, które mają wykupioną promocję, bowiem zwykły sorcerer pacc ma tylko o jeden czar mniej niż master sorcerer...

Snatch
11-04-2007, 19:26
Po 1 co ma pacc do nauki ?
Po 2 Gdyby nie ludzie którzy kupują pacc tibia nie miała by się z czego utrzymać.
Po 3 ci co kupują to wymagają .

1. Gdy caly czas kupujesz pacca opuszczasz sie w nauce
2. nie mowie zeby nie bylo pacca tylko zeby cos ku*** ****** dorobili do facca i oto w tym chodzilo -.-

Szafa
11-04-2007, 21:21
Oczywiście, druid nie może z visa walić...

w tamtym poście to z tymi druidami to mi się tak myśl wbiła nagle w zdanie ;p

Co do upa to mogli by jeszcze dodać quest list z wpisanymi nagrodami i jakieś małe hinty do nich...człowiek by wiedział czego szuka chociaż

@up
Facc ma tylko pokazywać nowym graczom jak gra ogólnie wygląda, później kupujesz pacca i grasz "normalnie"
Facc jest też po to żeby było na kim kasę nabić albo runki kupić :D

Mlecziii
12-04-2007, 08:20
1. Gdy caly czas kupujesz pacca opuszczasz sie w nauce
2. nie mowie zeby nie bylo pacca tylko zeby cos ku*** ****** dorobili do facca i oto w tym chodzilo -.-

1 Mój kumpel ma pacc ok. 1 roku i na koniec 3 gim miał średnią 5.2 teraz zapowiada sie podobnie także nie każede kupienie pacc to opuszczanie sie w nauce tylko jak ktoś jeśt uzależniony .
2 Dlapacc dojdzie cos w stylu wyverna lub dc jak w poprzednich update i oczywiście nowe itemy.

Gesior
12-04-2007, 12:29
Dla niektorych pacc to mozliwosc podniesienia sie w nauce. Np. jak kumple w szkole sie scigaja w lvl i jeden ma pacc to robi 20k exp w 40 minut i wali logout, a kolega na facc w 2 godziny go nie dogoni jak pelny serv jest i kazde expowisko zajete..
Sam mam FACC od wczoraj i dalej jestem za tym, zeby tereny dla facc byly.. MNIEJSZE.
Tyle osob placi za server, a polowa osob online to pewnie facc ktorzy marnuja moc servera :>
Jakby facc wywalic/zmniejszyc tereny to server by sie mniej cial, lacza by byly mniej obciazone i pamiec bylabym wolna, wiec wiecej terenow facc mozna by zrobic :)
Jest wiele gier ktore FACCą prawie nic nie daja i jakos sie utrzymuja, wiec nie mowicie, ze bez facc by tibia upadla. Pewnie trzeba by troche rzeczy zmienic, zeby gospodarka nie upadla w wyniku tony itemow ktorych nikt (procz NPC) nie chce. Napewno ograniczylo by to liczbe osob spamujacych durne teksty i trolli w grze (carlin ..). Jakby bana dostawali i pacc tracili to by pomysleli zanim cos znowu napiszą.
+
Chyba juz gdzies w zapowiedziach pisali, ze maja "profesje wyrownac" jak to zrobia nie wiadomo. Pewnie tradycyjnie cos spie***** jak w kazdym update. :>
Jak dla mnie 3 rzeczy by najbardziej podniosly grywalnosc:
1. Zintegrowanie graczy w druzyny. Czyli zmuszenie/zachecenie do wspolpracy. Jakis dobry system podzialu exp na party. No i po usunieciu facc kazdy drut mialby sio, sorc wave/vis, a knight potwory na siebie moglby sciagac. Chyba ostatnio pytali czy gracze uzywaja TeamSpeak? Moze zintegruja z Tibia jakis system rozmow :)
2. Rozwoj postaci/swiata. Jako, ze caly swiat jest w pamieci servera moglby byc szybko zmieniany/rozwijany. Cos takiego, ze nie trzeba czekac na restart servera tylko wszystko by sie dzialo na zywo. Np. jak gosc ktory jest mieszkancem carlin zalapie najwiecej exp za zabicie bosa (np. demodras) to w miescie jego pojawia sie gdzies pomnik smoka na 1-2 pola i opis na nim, ze to pomnik dla dzielnego wojownika "xx" ktory zabij wielkiego potwora zagrazajacego miastu. Pomnik znikal by po okreslonej ilosci godzin albo kiedy inna osoba zabije danego bosa. Jesli Cipsoft sie tym nie zainteresuje sie tym to w koncu zrobia to tworcy OTSow co moze jeszcze wieksza ilosc ludzi pzeciagnac na ich darmowe prywatne servery.
3. Przepisanie tibii na nowo. Najpierw musieli by z 500.000 euro pewnie odlozyc, zeby porzadnie i sprawnie (6-9 miesiecy) to zrobic, ale jakby klienta tibii napisali na nowo byly duuuzo lepszy. Od tyyylu lat ciagle tylko poprawiaja ta sama wersje. nowe grafiki, pare nowych menu, teraz obsluga DirectX9 (PEŁNA BŁEDÓW!!!!), ale to ciagle ten sam klient ktory zrzera duzo mocy na niczym. Jak liczylem to otworzenie BP obnizylo mi ilosc FPS z 87 na 81 i kazde kolejne otworzenei BP o kolejne FPS w dol. W BF2 na 1024x768 z medium ustawieniami mam, wiecej klatek niz w tibii. Cos jest nie tak? Sempron 3000+, 2 gb ram, gf 6600 256 mb i w grze 2D mam 87 klatek max. zanim bp otworze (1280x1024), w grze 3D (SoF2) sprzed 4 lat mam 125-200 fps, 1280x1024 i wszystko High :>

Snatch
12-04-2007, 13:08
1 Mój kumpel ma pacc ok. 1 roku i na koniec 3 gim miał średnią 5.2 teraz zapowiada sie podobnie także nie każede kupienie pacc to opuszczanie sie w nauce tylko jak ktoś jeśt uzależniony .

Ok a ja znam goscia co jest 2 lata w szostej klasie, i wogle sie nie uczy i gra w tibie caly czas, jak nei w kafejce to w domu