Pokaż pełną wersje : Co lepsze bow czy Crossbow?
;) pytanie jak w temacie. Mam 2 lvl i zamierzam byc palem xD.
Nie zal mi kasy, bo mój "zaufany przyjaciel" moze mi ją dostarczyc.
Ale nie wiem czym walczyć prosze o pomoc....:) :) :)
na niskim skilu i levelu polecam zwykly luk. z 2 powodow. po pierwsze tansza amunicja, po drugie arrowy mozna sobie robic samemu bez paca. x-bow przyda ci sie pozniej przy lepszym skilu
Alanus Lutinum
09-04-2007, 20:40
Na początek lepszy crossbow, z resztą na całą grę lepszy crossbow. Jak ubierasz bow to tylko dla explosion arrow.
misiekblade
09-04-2007, 20:52
Na początek lepszy crossbow, z resztą na całą grę lepszy crossbow. Jak ubierasz bow to tylko dla explosion arrow.
xD Heh chyba cie dupa swędzi :P, a tak wogóle to ubiera sie ciuchy a nie łuk8o
@topic
To zależy do zakich skilli chcesz dojść na początek. Ja osobiście polecam łuk dla niższych i kusze dla wyższych skilli. Na razie kup łuk bo jak powiedział kolega upup.... to amunicja jest tansza. Wydaje sie ze to tylko 1gp na bolta ale jak sie kupuje 300 boltów to zapłacisz 900gp:evul: a 300 strzał to zapłacisz 600gp:evul: . No może różnica nie jest wielka, ale pomyśl, że masz tak kupować codziennie ;(
ta... i co jeszcze. na niskim skilu nigdy nie zarobisz na bolce
Gracz Tibijski
10-04-2007, 08:15
LoL omg tak zakręćiliscie te odpowiedzi , że żal....
Hint >Jak Msz dużo kasy na start to bież kusze ale i tak Ci nie polecam..
Imo na początku dla oszczędności się biega z łukiem potem jak masz wyższy lv; więcej capa ; lepsze skile <bolty waża wiecej niz strzaly idioci> wyposaż się w kuszę.
Proste...
Ja na twoim miejscu kupił bym speary i skillował do 40 dista :baby:
Dopiero potem bym kupił łuk i huncił ;)
Na końcu przy skillach 60-70 kupił bym kusze i huncił tylko kuszą
dzięki czyli wiem z lepszymi skillami kusza ze slabszymi łuk...
albo mam najlepszy pomysł raz łuk raz kusza ;) ;)
dzięki czyli wiem z lepszymi skillami kusza ze slabszymi łuk...
albo mam najlepszy pomysł raz łuk raz kusza ;) ;)
to raczej nie jest najlepszy pomysl, chyba ze bedziesz uzywal luku do "treningu".
Basswarrior
10-04-2007, 13:58
do skilla 40 - speary, później do 60 łuk z arrowsami, powyżej 60 dista można używać kuszy i boltów (waste jest już mniejszy). Burst arrowsy są dla magów...
arrowsy są dla magów...
Magowie niepowinni używać łuku bo zostana noobami... wiem co mówie
Basswarrior
10-04-2007, 15:49
BURST ARROWSY - TAK NAPISAŁEM!
Siła ich rażenia zależy od poziomu magicznego, nie od skilli w dist.
Magowie niepowinni używać łuku bo zostana noobami... wiem co mówie
Nie wiesz co muwisz... Tak jak wszyscy powiedzieli Bow pierwszy pużniej z przyrostem skili x-bow. Ale jeśli już masz tyle kasy że szok to x-bow możesz wcześniej kupić.:elf:
Salarigoth
11-04-2007, 22:21
Wiesz co najlepsze na poczatek? ani luk ani kusza pall nie jest profesja dla nowicjusza (wiem z doswiadczenia i nikt mi nie powie ze to nie prawda)
Raditz Saiya-jin
11-04-2007, 22:23
BURST ARROWSY - TAK NAPISAŁEM!
Siła ich rażenia zależy od poziomu magicznego, nie od skilli w dist.
Nie zależy tylko od mlvla, ale też od lvla.
kamillo-ja
11-04-2007, 22:24
@up, ja uwazam wrecz przeciwnie, zrob palla, zobacz ktora jego czesc najbardziej ci odpowiada, jak chcez to przy nim zostan, jak nie to wybiez inna profeske
Shor'tugal
11-04-2007, 22:37
Co do bow i x-bow dodam, iż przy strzelaniu ze strzał szybciej rośnie distance fighting ;)
Co do bow i x-bow dodam, iż przy strzelaniu ze strzał szybciej rośnie distance fighting ;)
bo wiecej arrowow potrzebujesz zeby wykonczyc przeciwnika?
Z arrowsami możesz nawet do 35~ lvl na guardach expić. Więc na początku łuk. Co do łuku i noobów sorców to nie masz racji, bo h-lvl sorce nie noszą żadnych rózg tylko bursty =]
_Modton_
12-04-2007, 10:32
@2up
Tera żeś mnie dobil.
"Bo więcej arrows potrzebujesz żeby wykończyc przeciwnika"
Zajebiście normalnie :p
Ponieważ bow(jak ktoś nie wie łuk)ma mniej ataku niż crossbow(kusza)
@topic
Nom nie wiem na początek to zdecydowanie łuk, tak od 60-65 kusza.:)
Pzdro;)
@up, ja uwazam wrecz przeciwnie, zrob palla, zobacz ktora jego czesc najbardziej ci odpowiada, jak chcez to przy nim zostan, jak nie to wybiez inna profeske
Ja nie moge zmienić zdania bo moja postać zaczyna się od Royal... ;) ;)
P.S TEN TEMAT ZAMIENIA SIE W RUINY
Browarrior
12-04-2007, 11:33
@2up: muahhaha dopiero ty mnie dobiles ahahahaha...arrow i bolt maja atak a nie luk czy kusza kurwa mac....a dist rosnie tak samo z tego i tego bij cos ciagle to zobaczysz ze tak jest... chyba ze tobie szybciej rosnie bo zabiles 2 cyce z boltow i nie miales respa a z arrowami ciagle je biles i szybciej Ci rosl omg...
@topic:speary do 35 albo40 pozniej luk...i kusza :)
Piotrek Marycha
12-04-2007, 20:07
@2up: muahhaha dopiero ty mnie dobiles ahahahaha...arrow i bolt maja atak a nie luk czy kusza kurwa mac....
A myslalem ze łuk ze strzałami i kusza z bełtami maja atak... btw to było wałkowane miliony razy, nie musicie bluzgać każdego który sobie napisze tak jak mu wygodnie (i tak wszyscy przeciez wiedza o co chodzi), a jak jestes taki wrażliwy na szczegóły to nagraj mi film jak atakujesz samym "arrowem" albo "boltem"
@2up
Tera żeś mnie dobil.
shit happened
"Bo więcej arrows potrzebujesz żeby wykończyc przeciwnika"
Zajebiście normalnie :p
Ponieważ bow(jak ktoś nie wie łuk)ma mniej ataku niż crossbow(kusza)
primo - jak uzywasz cydzyslowow, to lepiej dla ciebie zebys wpisywal oryginalny tekst
secundo - bow i x-bow nie maja ataku. to amunicja zadaje obrazenia.
tertio - to chyba normalne, ze walczac bronia ktora mozna zadac mniejsze obrazenia maksymalne zadaje sie tych obrazen wiecej. no chyba ze ktos przy 60 dista expi na rotach to wtedy nie widac roznicy pomiedzy lukiem a kusza
@topic
Nom nie wiem na początek to zdecydowanie łuk, tak od 60-65 kusza.:)
wczesniej niby mozna, ale to wedlug mnie waste troche za duzy
Pzdro;)
mam nadzieje, ze na dluuuugo...
Bald Drah
13-04-2007, 07:26
nie które wypowiedzi sa tak idiotyczne ze az smieszne!
Po 1 Bow zaczyna dzialac przy skilu 35-55 i naginasz ze strzalkami!
Kusza: latasz! na skilu jakim ci sie podoba ale bedziesz tracil tyle bolcow ze szok! Kusze najlepiej od 55-60 zaczac latac!
Browarrior
13-04-2007, 07:27
3up: :P teraz to ty sie czepiasz szczegolow co nie zmienia faktu ze kusza nie ma ataku tylko nolt tak samo z lukiem i arowem pozatym wcale nie napisalem ze mozna atakowac samym boltem czy arrowem
_Modton_
13-04-2007, 14:57
@Browarrior
I co, odrazu podnieta że mnie zjechałeś, co?
Wisz każdy moze sie pomylic ;]
A zresztą to arrowami z łuku ni strzelasz no nie?
Daj se spokój.
@sat
to samo do ciebie był bym wdzięczny
gdybyś troche inaczej reagował:)
Michnik of Celesta
13-04-2007, 17:30
Bow - od 45 dista wtedy się zaczyna zwracać za arrowsy
xbow - od 60-65 wtedy walenie z kuszy jest bardziej opłacalne niż z łuku , ponadto nie muszę chyba dodawać , że kusza (bolty) ma większy atak...
Lord Wardi
13-04-2007, 22:54
@topic
jak nie masz pacca, to do ~40 dista trenuj spearami, potem kup łuk i nabij skille do ~60-65(podczas expienia), potem to już kusza...
a jak masz pacca, do ~40 dista speary, potem od razu xbow. proste xD
/\/\/\/\/\______
a burst arrowy to dla sorca i druida, bo siła obrażeń od nich zależy nie od dista, ale od mlvl i lvl. nawet jak nie trafisz zadasz obrażenia. high lvle sorc & druid nie noszą już wandów i rodów, tylko właśnie bowa i b-arrowy.
ZeboslawCalmera
14-04-2007, 15:33
Ja powiem tak.
1.Łuk + strzały do expienia. Mniejszy waste/większy zarobek.
2. Na hunty bolce i kusza.
Jak masz pacc to tomby od 54 skilla z boltami ;o robic lootbaga z mace i swordow i v-helmetow i ma sie duzy +...nigdfy nie bylem na -
od 40 lataj z bowem i tyle ;x
OK, każdy kto tu napisał wkurza mnie.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
misiekblade
17-04-2007, 20:15
OK, każdy kto tu napisał wkurza mnie.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Jak cię ktoś wkurza to wcale nie musiałeś pisać. Tylko np. walnąć główką o ścianę.
Mam jeszcze jedno do twojego PODPISU: już nie mogłeś czegos innego napisać? xD Bo sorcerer to jest mag/ czarodziej więc trudno żeby druid był sorcerer'em :evul: :evul: :evul:
GrubyofSecura
18-04-2007, 09:37
ta... i co jeszcze. na niskim skilu nigdy nie zarobisz na bolce
Mylisz się :> ja bolcami od początku huncilem na rotach mi sie zwracalo o jakies 100 gp xD później o 200 bo mace itp bralem.polecam bolty ofc chyba ze chcesz 50 arrows na rota marnowac :P
Mylisz się :> ja bolcami od początku huncilem na rotach mi sie zwracalo o jakies 100 gp xD później o 200 bo mace itp bralem.polecam bolty ofc chyba ze chcesz 50 arrows na rota marnowac :P
kiedys dawno temu, kiedy najstarsi gorale nie slyszeli o soulach, expilem palkiem na rotach za pomoca arrowow. probowalem szybciej przexpic uzywajac bolcow i doszedlem do wniosku, ze to sie kompletnie nie oplaca. z rotow bralem fooda, kase i robilem sobie arrowy i nie powiem, zebym zarabial przy tym kokosy*.
*-kokosy oczywiscie jak na niski level tak o ile sobie dobrze przypominam to do okolo 15 leva ( chyba )
LookamZzaRogu
21-04-2007, 13:28
Wg mnie najlepiej jest skillować do 65/70 ze spearami (wiem, że niektórym nie chce się tyle skillować, ale ja tak zrobiłem i nie narzekam). Potem kup kuszę + bolty i myślę, że będziesz mógł robić mass hunty na cyklopach bez waste. Pamiętajcie, skille to podstawa ;)
Tomaszewski
12-05-2007, 13:11
ja tam sie nudzilem kiedys , gralem pallem, używałem arrowow (kupowalem nie robilem) , mialem 15 lvl i 35 dista I JUŻ SIE ZWRACAŁO NA GHULACH pod ghostlandem! poza tym kilka razy sam zajebalem FD , hity okolo 30.
grajac innym pallem na 25 z x-bow jeszce mi sie nie zwracalo...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.