Pokaż pełną wersje : [Co chciałbyś zobaczyć na stronie?]
Dan the Automator
22-09-2004, 20:58
No właśnie, temat mówi sam za siebie ;-) Potrzebne sa pomysły na update tibia.pl :)
A i nie pisać że questy, TibieGG, bo to jest porządna strona, i takich rzeczy tu nie będzie! :)
No właśnie, temat mówi sam za siebie ;-) Potrzebne sa pomysły na update tibia.pl :) Ja ze swojej strony myślałem o dziale OTS na stronie. Ale wybór dla was, piszcie co~
A i nie pisać że questy, TibieGG, bo to jest porządna strona, i takich rzeczy tu nie będzie! :)
Popieram dział ot serw dali byscie tam nowe wersje itp ... :P
..........
co do questow i chetow .... OBRAŻASZ TIBIA.XX.PL !! xD
Dan the Automator
22-09-2004, 21:14
Nie, chodziło mi o to że pożądna -> według zasad ustalonych przez twórców tej gry.
Co do OTS i nowej wersji - narazie milcze, bo tworze nowy poradnik pod tą wersje :) Ale szkoła zajmuje mi tyle czasu, że skończe dopiero w weekend :P
Ja proponuję tabelkę - "gdzie cwiczyc z takimi i takimi skillami", bo posty w stylu:
Help! Pomocy! Ajuto!
mam to i to, skile takie, level taki, gdzie mam isci? moge solowac tego tam? a tamtego? moge czy nie? plx plx plx !!1!!1!!!1!1111! :baby: :baby:
już mi się naprawdę przejadły. Wiem, że jest tu dużo newbie, którzy nie wiedzą, co i jak, ale osobiscie uwazam, ze powinni SAMI zdobywac takie doswiadczenia. A jak juz koniecznie chcą pomocy, to wszystko by znalezli w tej własnej cholernej tabelce, zamiast forum zasmiecac.
$corcerer
22-09-2004, 22:05
[OffTopic]
Żeby Użytkownicy widzeli że temat został soft zdeletowany, przez kogo, jaki był tytuł tematu, i jaki powód kasacji
[OffTopic]
OTS jest niezłym pomysłem..
i nawet nie myslcie o podaniu mojego numeru komorki, bo ostrzegam, ze w odwecie podam koma droma :>
Odnośnie "cennika przedmiotów" , przydało by się jeszcze dodać do kompletu ceny na Rooku.
Zapewne nie tylko ja bym się tym zainteresował ;]
ja bym dodal swieze newsy z kazdego z serverow, na kazdym serwerze po kilku przedstawicieli i informuja co jakis czas o najwazniejszych wydarzeniach
a ja bym chciał by na tibia.pl była galerjia prac XD.
Gdyby było coś takiego, jak bronie i przedmioty, tylko że w osobnym dziale który by się zwał....wasza tibia :P.
Pełno jest na forum najrużniejszych broni od tibijczyków XD.
Warunek by był taki:
Musi ładnie wyglądać
Musi mieć rozmiary takie, jakie mają oryginalne pliki tibi (ktoś ci walnie mieczyk 100X100 i che go do tibi wstawić XD)
prace by były wybierane przez jakiegoś modelatora(tego co naj miej robi, lub się najbardziej nudzi :P)
Jak by już wybrał te, które mu się podobają, wysłał by PW do autora, by podał o nim informacjie takie jak:
siła ataku, siła deva, opis, rare, waga, i coś tam jeszcze
jak by to było podane, to aby nie obciążać serwera tibia.pl, były by umieszczane linki do plików, które znajdują się na serwerze autora
a żeby to przyśpieszyć, można utworzyć gdzieś nowy temat, w którym każdy autor dałby jednego posta, ze swoimi przedmiotami i ich opisem, a jak by miał jakieś nowe, to by po prostu zrobił słynne "EDIT" i wkleił poniżej z opisem...co wy na taki pomysł?
Dan the Automator
29-09-2004, 22:31
No więcej pomysłów, więcej ;-))) Tibia.pl jest aż tak świetna że nie ma co już do niej dodać ;-))))))?
Ja myslałem jeszcze o poradach/artach w stylu jak dojść gdzieś (np HellGate)...
Więcej pomysłów! :P
Kurde Dobo nie!!!! Tylko nie tutorial jak dojść i wyjść z HG!!!
@Up
A niby czemu nie? :P
@Dobo
powiedz...jak oceniasz mój pomysł(od 1 do 10) bo nie wiem czy mam dalej wyczekiwać na kolejnego posta. Powiedz od razu :P.
Ja bym ulepszył kalkulatory. Np na taki jaki jest na Tibian Library (http://home.classicnet.net/tibianlibrary)
a ja mial bym taki pomysl...ze w dziale z bronmi moglibyscie napisac do kazdej broni cos .... swojego ze to tak ujme :) np. jaka bron czy jest rare czy oplacalna i takie tam info ;) .Mam nadzieje ze wezmiecie to pod uwage ze take legendy nie sa az takie ciekawe, raczej bym wolal przeczytac mniej wiecej cos o tej broni czy tarczy czy zbroji czy helmie....i.t.p :)
PS. A z tym hellgatem to tez dobry pomysl!
Matheous
06-10-2004, 21:30
Wg mnie jak na stronce jest 'wlasne zdanie' webmasterow to zawsze to jest fajne-np wnerwia mnie jak na jakiejs stronce dajmy na to o BG w dziale przedmioty jest po prostu to co o danej broni jest w grze, a gdy jest jakis opis od autorow, np 'Fajna bron, ciekawy efekt, najfajniej zrobic tak a siak wtedy jest fajnie;)' to chocby ich liczba byla 20x mniejsza to bardziej mi sie to podoba... Tak samo itemki w tibii, lepiej sie czyta o fireswordzie 'Jeden z najpopularniejszych swordow, calkiem oplacalny, dopoki nie ma sie 45 lvla na bs;)' niz 'Atk:35 Def:20 Specjalne:Daje neico swiatla' i prawie ze kopia tego w kazdym itemiku... Wiec wlasne zdanie-TAK!!!
No i moznaby dac mapki podziemi-MOTLS, Hellgate itp... Na pewno by bylo mniej tematow 'AAAA JESTEM W HG I NIE DA SIE WYJSC' albo 'Gdzie mam lazic w Motlsie bo nic nie moge znalezc'...
szkoda że nie ma konkursów z nagrodami:(:((nagrody np. crown armor)
Mechu-Punx
06-10-2004, 22:27
Moim zdaniem na stronie powinny sie znajdowac ceny przedmiotow na roznych swiatach ... Poczatkujacym graczom przydalo by sie cos takiego ;]
@up:
ceny sie ciagle zmieniaja, ciezko za nimi nadarzyc...
Ja sie jaknajbardziej zgadzam z Matheusem i jescze raz powtarzam-do kazdej borni powinien byc jakis opis, cos od siebie i takie tam... : :p
A moze ktos sprubuje napisac opisy do wszystkich przedmiotow, wtedy szansa wprowadzenia tego w zycie znacznie wzrasta, poniewaz moderatozy nie bardzo maja czas ostatnio.
Bardzo dobry pomysl z tym '' Jak dojsc do ...... " Opisy przedmiotow tez bylyby wskazane. :)
Zróbiłbym wyrazny dział targowisko zrobiony tłustym drukiem.
Powinien dotyczyć wszystkich świtów.
Proszę zróbcie to: ;( ;( ;( ;( ;(
Immortal Wasek
12-10-2004, 20:30
Dodajcie do butow te kapcie w krioliczki ktore sa na filmiku "tibianic" (ja chcem takie:D)
jak dla mnie moglibyście dodac taką małą tabelkę- w jakim miescie jaki kolor backpacka można kupic :P
1. Możliwośc aktualizacji działu targowiska przez zwykłych użytkowników za puntkiy ( Np. Aktualizacja ceny spike sworda od graczy - 1 ptk. ) . W ten sposób było by wam łatwiej a ludzie mieli by radoche :P
2. Ranking użytkowników według punktów ( Żeby ludzie mogli się chwalic - O Zobacz mam 114 punktów! :D )
3. Dużo nowych działów.
4. Nowy Lajołt :)
Dan the Automator
30-10-2004, 16:59
4. Nowy Lajołt :)
8o 8o 8o 8o 8o 8o
!!!!!?!?!??!
Up@
No Co ? :P Ten mi się nie podoba, jest taki zwyczajny... Jak każda amatorska strona... A www.tibia.pl takową nie jest. Powinniście dodać jakieś bajerki, coś we flashu itp. Żeby móc pokazać poziom! :D
Dan the Automator
30-10-2004, 18:41
Up@
No Co ? :P Ten mi się nie podoba, jest taki zwyczajny... Jak każda amatorska strona... A www.tibia.pl takową nie jest. Powinniście dodać jakieś bajerki, coś we flashu itp. Żeby móc pokazać poziom! :D
Mamy najlepszy layout ze wszystkich dostępnych stron o tibii. Amatorska strona by czegoś takiego nie miała - nie przesadzaj. A flash nie przejdzie - to wcale nie jest pokazanie poziomu, tylko IMHO zbedne czekanie na super-wypasione(nikomu nie potrzebne) efekty. Layout MOŻE będzie miał drobne zmiany, ale nic pewnego. Narazie pracujemy nad innym updatem. Aha - jak będą zmiany, to raczej z "lokalizacją"...
Chopkers
30-10-2004, 18:42
mozna by zrobic tabele gdzie by bylo napisane ile trzeba zbic many na nastepny mlvl
co do outfita to nie zmieniac!!!
ten jest zarąbisty i niech zostanie na dlugo ;)
co do wyglądu strony, ten mi się podoba, szczególnie ikony na forum. Ale przydało by się klimaciku, jak ja to nazywam "modern gothic",,, jeżeli nie kumacie o co łazi, to proponuję zainteresować się dummerowskimi kopalniami w grze morrowind. No i w końcu pix.artyści z tibia.pl przydadzą się na coś. Wystarczy powiedzieć co narysować, a oni narysują ;]
Dobo - Może i najlepszy ze stron o Tibii . Ale moglibyście się bardziej postarać. A co do flasha - Jak się umie go robić to się długo nie czeka. Tym bardziej że flash może być równie dynamiczny jak html , tyle że trzeba umieć go wykorzystać.
Limenu - Forum jest ok! Ale strona mi sie nie podoba ( Od Strony Graficznej )...
PS - Jak ktoś powie że jak mi się nie podoba to żebym nie wchodził to go poprostu zbluzgam za takie nooberskie texty... ( Tak dla pewności )
Jedną z żeczy, jakie się nauczyłem o flashu, to żeby go nie używać.
Po pierwsze, jak by nie robić, animacja we flashu jest zawsze większa niż zwykła strona, ewentualnie z DHTMLem
Po drugie, nie wszystkie przeglądarki obsługują flash. Np. na linuxa ogólnie o ile wiem, najnowszy flash to 5.cośtam, a pod windows 7.cośtam.
Po trzecie, co druga osoba i przeglądarka blokuje flash (np. ja) bo jedyne, co się robi w nim, to reklamy :P A potem strona by bardzo źle wyglądała.
Dlatego uważam, że flasha używają tylko amatorzy lub ludzie robiący strony za pieniądze, gdy tą stronę amator odbiera i za nią płaci.
Zaś jeśli chodzi o ile many spalić na jaki mlvl - jeśli ktoś mi dostarczy wzór na to (ino 100% pewny wzór) to na pewno zamieścimy. Puki co jednak jedynie CIPowie znają ów wzór, a wszystkie strony podają jedynie bardziej lub mniej (przeważnie mnej) przybliżone informacje.
Oj tu mógłbym polenizować. Jeżeli sądzisz że strony we flashu są robione przez amatorów bax dla amatorów, to zobacz oficjalną stronę BioHazard na Ps2. Dla mnie jest to istne arcydzieło, a wgrywa się równie szybko jak tibia.pl :)
Co do Tabelki to przypadkiem na tibia.pl niema kalkulatora ?
Matheous
31-10-2004, 09:38
Sadamq, na serio, layout wg mnie jest dobry... FLashe MIMO WSZYSTKO spowalniaja ladowanie sie stronki... A poza tym co bys chcial? Zeby przy wchodzeniu na stronke witalo cie jakies nie-wiadomo-co trwajace 15 minut, akzdy link to jakas feeria barw, i ogolnie ladunek cukierkowatych g....? Nooo, to ja tam wole aktualny layout...
A wogole mysle ze moznaby do tego tematu zalaczyc sonde, wybrac stad najlepsze(wg was) pomysly, dac je do sondy i pomysl ktory dostanie najwiecej glosow zostanie najszybciej wprowadzony...
To taki moj drobny pomysl;)
DjJozeppe
02-11-2004, 18:52
A więc moja propozycja dotytyczy cen w TIBI :) Ile mniej więcej wydać na line (na rynku bo w sklepach sie nie opłaca) buty broń i takie tam sami wiecie, chodzi mi o to żeby nie przepłacić, bo widziałem gościa co sprzedaje MACE za 100 GP a ja kupiłem za #% a więc 100 to lekka przesada. Ja sie za bardzo w cenach nie orientuje ale jak każdy da propozycje to zrobimy ludziska własny dział
Pierwsza propozycja to
MACE - 50 GP zdaży się taniej ale żadko
Matheous
02-11-2004, 20:15
E tam srednio mace sprzedaja za <30, chyba ze to jakis ultra-nowy serv... Dzial z cenami to chybiony pomysl, bo po 1sze to by bylo duzo roboty zrobic dla kazdego swiata taki 'bajer' a po drugie trzebaby go aktualizowac chyba co tydzien 0_o Staaary, bardzo szybko by sie okazalo ze ceny sie mijaja z prawda... Pamietam jak przeczytalem na jednej stronce ze scimitar jest wart 150 gp jak powiedzialem sell scimitar 150 gp to mnie goscie wysmiali bezlitosnie... Szkoda gadac.
Modkowie, co z ta sonda?:D
Matheous@
Byłeś kiedyś na Mystic Shinobi ? O takie coś mi chodziło. Wygodne wysuwane menu. I nic więcej. ładnie wygląda jak nie chfcesz to maż html'owe menu z prawej. Zawsze to jakiś banerek. A flash mógł bym być jakby , krótką animacją z tibii, polowanie na Dragi, czy cuś... Klimat by był ;D
Mirek druid
03-11-2004, 18:17
Dodajcie dział z filmami i zdjęciami by każdy mugł dożucać swoje :]
Wierzcie czy nie ale będzie wiele chętnych.
[Jak ktoś chce pogadać to może na TIBI szukać Mirek druid]
( Sory za błędy (jak są) ale z ortografi jestem noga )
Dwimenor
03-11-2004, 18:27
RE:Mirek Druid
Taki dział już jest
Ontopic
Coż chciałbym zobaczyć?? Może jakieś sortowanie userów na liście użytkowników(np po pozycji, wieku, czasu spędzonego na forum, ilości postów-choć to ostatnie niekoniecznie)
Albo.......... hmmmmmm.... jak to napisać....
Był kiedyś pomysł na odrębne fora lda światów. Może by ząłożyć takie fora jako fora prywatne??
Matheous
03-11-2004, 19:40
@Sadamq-wysuwane menu? Na cholere? Najezdzasz na dany przycisk i czekasz 10 min(slabsze lacza, godziny szczytu) zanim sie wysunie... Moze przesadzam, ale gdy sie chce swobodnie poskakac na stronce to takie wysuwane menu doprowadzaja do pasji bo sie wgrywaja-zdaje sie-wiecznosc 0_o Normalne menusy sa lepsze, bo mozna swobodnie skakac po dzialach, i sie nie trzeba domyslac czy np. dzial Linki bedzie w Rozne, Multimedia czy w czyms jeszcze innym 0_o
A pomyslz jakims filmikiem jest wg mnie KOMPLEEETNIEEEE chybiony... Nawet mi sie go komentowac nie chce 0_o. WOgole wg mnie srac na flashe, jest dobrze...
Co do forum kazdego swiata-pomyslcie o tych, co juz nie graja w Tibie:D, zanim by obnizyli ekran az do tematow offtopowych to by minelo 100000 lat, bo teraz juz tych swiatow jest w c.... i troche. Poza tym wiekszosc tematow tutej(oprocz tych zakladanych przez malych tibijskich noobkow, ktorzy sie tylko wypytuja 'kto pojdzie na hunta Wladca Korniszonow na Danubii lvl 6 pisac pisac') to sa tematy 'ogolne' dotyczace calej Tibii(np gdzie znajde danego potwora etc.) a nie poszczegolnych swiatow... Nie liczac dzialow Gildie i Handel, ale tam jest dobrze;)
@Mirek druid-kliknij w link w podpisie aktusa(nie Matkusa!!!:P) i se czytnij punkt 5.
Matheous :
A akurat nie. Nie wczytywało by się w cholere. U mnie na modemie ( Dawno themu ) nie była aż tak tragicznie :P Ale na logu, fajnie by to wyglądało :P. Jakiś 2 gości z lootem z dl'ów lub dragów. Albo zrobić małą mapke tibii, i gdzie najedziesz pojawia się napis co to xD ( Stupid i know :P )
Ja bym chciał angielską wersje strony i forum, wiadomo po co... strona musi się rozrastać i sięgać poza nasz piękny kraj. No i bym chciał coś na styl TibiaNews co już powstaje jako "Gazetka Tibijska".
inne logo na gorze strony
Matheous
11-11-2004, 21:58
@Sadamq-kurka, jak sobie to wyobrazam, to... Zaczyna mnie to wqrwiac... Seryjnie! Jak sobie wyobraze te animacje to nagle dostaje nerwicy 0_o... Pomysl mi sie nie podoba i raczej nie spodoba, ale wiesz co? Taka dysqsja jest bez sensu bo i tak decyzji nie podejmiemy my:) Ja jestem przeciw...
@kidler-'angielska wersja forum'? To co, chcesz zamontowac automatycznego tlumacza ktory bedzie na biezaco przekladal wszystkie nowe posty na ten-drugi-jezyk???:P:P:P:P:P:P:P:P
Ale w sumie po co, chyba kazda nacja ma swoja wlasna wersje stronki o tibii, no to proba robienia jednej miedzynarodowej wg mnie jest bezsensowna:P
Dobra, a tak do tematu, to poza wlozeniem w opisy potworkow i itemow 'troche duszy'(znaczy swojego zdania) to pomyslow zbytnio nie mam... No, chyba zeby zrobic na mapkach kazdej lokacji jakas inna czcionka resp potworow jaki tam jest, bo taka mapa respu calej Tibii jest nieco nieprecyzyjna:P Ale to chyba zdeczka duzo roboty :)
Gamling z Rohanu
13-11-2004, 17:50
mam prosbe do prowadzoncyh strone www.tibia.pl
piszcie ile zycia co daje przy jedzeniu X(
mam prosbe do prowadzoncyh strone www.tibia.pl
piszcie ile zycia co daje przy jedzeniu X(Ilosc HP jest indywidualna dla kazdej profesji, poza tym zalezy tez od wykupienia promocji. Czas dzialania jedzenia masz podany wiec policzyc nie sztuka. Skoro umiesz jako tako pisać to zakladam ze liczyc tez Cie nauczyli.
Paladyneczek (hiberna)
12-12-2004, 14:20
A ja za to mam pomysl ze moze by powstal jakis dzial o blessach co to jest i jak sie to kupuje bo dja wiekszosci uzytkownikow ta czesc wiedzy tibianskiej jest obca... :p (dla mnie rownierz)
Asus pogromca
15-12-2004, 10:26
Moim zdaniem wypadaloby umiescic na stronce obok kluczy miejsce w ktorym mozna je zdobyc. Wielu ludzi sie o to pyta ja osobiscie tez czasem potrzebuje sie dowiedziec gdzie znalezc dany klucz :p
Moim zdaniem wypadaloby umiescic na stronce obok kluczy miejsce w ktorym mozna je zdobyc. Wielu ludzi sie o to pyta ja osobiscie tez czasem potrzebuje sie dowiedziec gdzie znalezc dany klucz :p
NIe bedzie tak ponieaz niektore klucze sloza do questow i nie mozna o tym mowic...
ja bym dodal swieze newsy z kazdego z serverow, na kazdym serwerze po kilku przedstawicieli i informuja co jakis czas o najwazniejszych wydarzeniach
POPIERAM
...Jeszcze powinny być opisy qestów, chociaż tych popularnych! ;)
borysiaki
17-12-2004, 16:57
ja bym chciał żeby było więcej informacji. CZYLI
- występowanie przy każdym potworze
- pod jakim levem podchodzic i słąbe punkty
Ja ma propzycję:
Dodać mapę akademii, pod biblioteką na Rooku.Co robią tam dane postacie(np.Amber) oraz mapę Trenning room.
MAM propozycje możliwe ze juz takie coś było .
Wiadomo Tibia.pl jest oficjalną polską stroną tibia!
I czy nie można by dogadać się z CIPSOFT i postawić przez tibia.pl
pierwszego polskiego servera w tibii ????
Kujawaxx
21-12-2004, 20:40
Na stronce (ale nie na forum) powinien się znależć opis jak kupić PACC (chodzi mi o wypełnianie tych kwitków itd) Możnaby zamieścić istniejący już poradnik "PACC priorytetem krok po kroku" ale TRZEBA by było uzupełnić go o screeny pokazujące jak wypełnić formularze na tibia.com bo tych brakuje. Ułatwi to życie WIĘKSZOŚCI tibijczyków i przepraszam bardzo ale jeśli potrzeba petycji czy coś to proszę spojrzeć na opinie na temat tego poradnika. aha i jeszcze PLOOOOOOOOOOOOOOOSIEEEEEEEEEEEE ^^ :D
EH.................... nOOb ze mnie i tyle............ ten poradniczek już jest zamieszczony. Wybaczcie ;(
MAM propozycje możliwe ze juz takie coś było .
Wiadomo Tibia.pl jest oficjalną polską stroną tibia!
I czy nie można by dogadać się z CIPSOFT i postawić przez tibia.pl
pierwszego polskiego servera w tibii ????Nie, tibia.pl nie jest oficjalną polską stroną, jest po prostu polską stroną robioną przez graczy dla graczy.
Zaś jeśli chodzi o polski serwer - CIPowie nie są obecnie zainteresowani robieniem polskiego serwera, bo niemieckie serwery są na tyle blisko, że odległość nie powoduje lagów.
Bardzo chciałbym zeby na tibia.pl powstalo cos w stylu listy bannów. :p
No i oczywiscie mapke z miejscami qwestów i jakie zeczy na nich można zdobyc, ale wiem ze to niemozliwe bo byłby to qwest spoling :(
-po pierwsze uwarzam ze http:www.tibia.pl to njalepsza stronado tibi(no jeszcze dobra jest www.Tibia.xx.pl)
-jak dla mnie powinne bc obszerniejsze poradnikidla poszczegulnych profesji
-w opisach broni są bugi (warto by byllo przejzec ten dzial i go poprawić)
-wiencej wiadomosci na "publicznym forum"
-morze by coś tak dodać do download'u
JESCZE POMYŚLE I JAK COS WYMYŚLE TO NAPISZE
Bubbler Knight of Nova
24-12-2004, 21:29
A ja z chęcią dowiedziałbym się gdzie jest NPC Haruon (wiem, że nie w żadnym mieście). Jest napisane, że on sprzedaje light magic wandy, które by mi się przydały :D. Ciężko je kupić na trade.
Cudotwórca
25-12-2004, 20:27
Słownik ortograficzny 8o to jest myśl!!!!!
W Opisie Przedmiotu
Jeżeli przy NPC od którego możemy coś kupić lub sprzedać Pod Miastem jest pustka to w te miejsce wpisać okolice gdzie się znajduje.POZDRO
morze by wstawic na forum albo gdzies dla noobków jak dojsc i na jakim lv na jaki potworki bo znudzio mi sie zaśmiezanie ekranu (np. Jak dojśc na Amazon Camp albo gdzie jest wejscie do Kazo ;( ).wiec radził bym zrobic cos w rodz.jak dojsc do z miasta do miasta (mój kolega jest w Ab i niewie jak dojsc do np. Thais :baby: ). morzna by bylo rozszerzyc informacje o Campach bo jak poszlem na niby podpisany wild Warior Camp to był tam jeden wild :]
Jak juz zrobiono liste gdzie co u jakich NPC można cos kupic lub sprzedać to można by tetraz zrobic liste NPC gdzie są...(chyba tylko ci którzy sa poza miastem) coś na wzór mpy respawnu (mowie wam napewno sie przyda ;) )
Evul Tibian
28-12-2004, 21:36
Ja proponuje aby przy każdym monsterku było napisane czy ucieka, jesli tak to przy jakim kolorze hp
Gamling z Rohanu
29-12-2004, 10:50
sorki nie wiedzialem
ale luz co nie :D :confused:
Gracz Tibii
29-12-2004, 11:30
(Jeśli taka sugestia była to skasujcie post.) Ja mam propozycje aby na forum umieścić taki album taki jak na innym forum chyba tibia.xx.pl.
Goki Douger
29-12-2004, 16:46
Na stronie jest dużo braków,ponieważ dużo przedmiotów nie ma podnych miejsc gdzie można je dostać itp.Naprzykład Dragon Scale Legs ma 2 moich kumpli na Calmerze a pisze,że nie posiada ich żadna osoba w Tibii.Prosze poprawcie to...
------
Edit by Gremlin
Imiona kumpli?
Screeny?
Jakies dowody?
Transparent Ghost
06-01-2005, 18:10
Teraz gdy O.T.S. stał się niesamowicie nagle popularny, na stronie powinien powstać spis Serverow, które w danej chwili są online. Do tego chyba jakiś skrypt PHP trzeba, nie znam się zabardzo. Ale jestem pewny że reputacja po dodaniu takiego czegoś wzrośnie.
PS. Nie dajcie się wyprzedzić konkurencji :P
Arka noego
16-01-2005, 16:25
ja chcialbym Mapke Npc , czyli gdzie jaki Npc wystepuje
nie zawsze wiem gdzie dany Npc sie znajduje a czasami czasu nie ma na jego szukanie....
Shane Of Darkness
16-01-2005, 19:31
Ja się zgodzę z moim poprzednikiem - Mapka NPC' ów, np cosik o Questach, cenik na którym świecie co kosztuje . tak to by się przydało...
Imię : Shane Of Darkness :evul:
Level : 10 ;)
Skille : 33/33 B)
Serwer : Amera :cup:
Mlvl : Narazie 0 kase wydałęm na itemy
:cup: :cup: :cup:
Czarny Paladyn
17-01-2005, 14:26
Elfy występują w lasach, okolicach Ab. podobnie jak orc warrior i spearmeni.
Bugi występują w lasach i tunelu na rooku między miastem a północno-zachodnią wyspą. Orki na rooku występują na wieżach i północno zachodniej wyspie (zwłaszcza w zachodniej części) mógłbym tak jeszcze długo wymieniać...
Thimburd
17-01-2005, 15:22
Dodać Bunnyslippers do działu Buty!!! Oraz dodać inne rary (np. Teddy Bear, Aninhalator bear, pig bank itp.).
Green Chimerion
18-01-2005, 20:34
Siemka!....
Myślę że tibia.pl to wypaśna stronka, ale jednego nie pojmuję.... dlaczego nie ma tu żadnej galerii prac graczy.... jestem pewien że jest wśród nich paru uzdolnionych a..... nie oszukujmy się efekty wizualne jakie daje nam sama gra są.... że tak powiem...... drętwe..... więc ukazanie scen z gry z nieco innej perspektywy mogłoby się okazać czymś conajmniej ciekawym..... jak zachęcić ludzi do przesyłania prac?..... hehe.... zorganizujcie konkurs na rysunek przedstawiający scenę z tibii :cup: najlepiej z jakąś nagrodą 8o choć niekoniecznie..... myślę,że pomysł jest przedni więc..... y hehe........ Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby :baby:
ja chcialbym Mapke Npc , czyli gdzie jaki Npc wystepuje
nie zawsze wiem gdzie dany Npc sie znajduje a czasami czasu nie ma na jego szukanie....
Myśle, że to bardzo dobry pomysł. :)
nie
jest co dodac dobo
ja juz wole tibia.xx
przynajmniej qesty so
cya
X( X( X(
Tygrys Wojownik
21-01-2005, 08:47
Golden Mace 44/42 1 ręka miałem na przedostatnim teście, weź to wreszcie dodaj....
Przydal by sie taki przycisk ktorym automatycznie usuwalo by sie wszystkie PW z skrzynki. Bo zaznaczanie wszystkich i usun i usun jest nudzące. A taki przycisk by sie wielu osobą przydał 8o
Dr. Omader
22-01-2005, 13:05
Przydal by sie taki przycisk ktorym automatycznie usuwalo by sie wszystkie PW z skrzynki. Bo zaznaczanie wszystkich i usun i usun jest nudzące. A taki przycisk by sie wielu osobą przydał 8o
Nie musisz wszystkich z gory na dol zaznaczac, PW sa podzielone na okresy kiedy jest dostales, np. wczoraj, 2 dni temu, tydzien temu, itp. Przy kazdym takim "dziale" PW jest okienko, ktore po zaznaczeniu zaznacza wszystkie pw z danego okresu. I mozesz szybciej wywalac.
Dowizul z Inferny
25-01-2005, 09:07
pzydal by sie pzycisk pokaz wszystkie tematy bez odpowiedzi taki jak na forum gothic.g4ce.pl
Wojtasord
27-01-2005, 22:39
ja bym chcal cenki broni itp od innych graczy na kazdym swiecie jestm pewien ze to y pomoglo ni tylko mi
Willy The Dark Druid
27-01-2005, 23:54
a ja bym chciał ceniniki takich roznych rzeczy np : ile bag, backpack, torch i takie podobne przedmioty. bo naprzykład taki początkujący nie wie ile co kosztuje :D i powinna być tu jakas mapka ze wszystkimi NPCami bo niemoge nigdzie znaleźć NPC Nah'Boba (jeśli to jakiś quest czy coś takiego to przepraszam )!
Dr. Omader
28-01-2005, 00:05
ja bym chcal cenki broni itp od innych graczy na kazdym swiecie jestm pewien ze to y pomoglo ni tylko mi
Narazie jest temat o tym na forum: click (http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=2896)
Co do jakiegos info na stronie to pomyslimy nad tym. Duzym minusem jest wymagana czesta aktualizacja tych cen :/
@up:
pracujemy nad tym, niestety wiele przeciwnosci staje nam na drodze, ale twardo brniemy dalej ;)
Nah'Bob to Djinn NPC z fortecy Djinnow na Ankrahmun. Wiecej dowiesz sie jak poszukasz na forum. Jest kilka tematow o tym.
bartollo
29-01-2005, 19:51
no wiec ja chcialbym, aby na stronie był KONKURS w ktorym moznaby wygrac PACCA :P ! Mam nadzieje ze admini pomysla nad tym xD !
A mi brakuje dwóch rzeczy które były kiedyś na stronce, a mianowicie Ceny podróży oraz Ceny w sklepach, jeszcze niedawno to drugie było.
A mi brakuje dwóch rzeczy które były kiedyś na stronce, a mianowicie Ceny podróży oraz Ceny w sklepach, jeszcze niedawno to drugie było.
Ceny w sklepach są, jak klikniesz na opis konkretnego przedmiotu.
Zaś co do cen podróży, to był pewien problem, a nawet 2:
1) coraz więcej danych - nowe miasta - tabelka się rozjeżdżała
2) inne ceny z postquestem a inne bez niego.
Fig Corum
30-01-2005, 22:04
Chciałbym żeby na stronie www.tibia.pl zostały umieszczone rodzaje instrumentów, ich ceny i gdzie można je kupić. Może to jest głupie ale chciałbym wiedzieć jakie są rodzaje instrumentów ponieważ je kolekcjonuje :p
Postać jaką gram nazywa się: Fig Corum
Profesja: Palladyn :lucznik:
Lv: 14
Mlvl: 8
Skile: 51/44 i ciągle rosnoł
Gram jeszcze Druidem :mag: który robi UH dla Palladyna i Magiem :mag: lecz NARAZIE nim nie gram :)
Pozdrawaim wszystkich maniaków Tibii 8o
A może Matkus można by było zamiast tabelki zrobić rozpiskę np.
Statkiem z Thais można płynąć do:
1)Edron za 160 gp, po wykonaniu Postman Questa 150 gp
Jakby co to moge all ceny załatwić, ale to może potrwać :P.
Ja bym chciał, żeby wszystkie potwory opisane na tibia.pl były najdokładniej opisane ( Niektóre potwory nie mają napisanego występowania np. wild warrior! A chciałbym wiedzieć gdzie występują wild warriory bo z nich wypada rzadko war hammer! ) :( ;( :confused:
Nie wiedziałem gdzie to napisać, ale topicu przecież nie ma sensu tworzyć;).
Nie. To nie są żadne pytania, to sprawa, która mnie zaniepokoiła, ponieważ:
-podobno dział o otsie został skasowany.
-otóż nie
-kilknąłem na bezpośredni link to tematu, który był w dziale o otsie
-i co?
-ano to, że jest tam napisane, że nie mam uprawnień do oglądania strony
-zatem
-dział nie został skasowany, ale zwykły szary uzytkownik nie może z niego korzystać?
- w zasadzie to dobrze, że te wszystkie dobre poradniki nadal są, ale mogą z nich korzystać tylko wybrańcy?
-nie fair :/..
-ciekawe kto ma dostęp do tego działu ;)...
EDIT:
@down
Nom, napisałem, że to dobrze ;p.
Dr. Omader
06-02-2005, 10:54
@up:
Dostep do dzialu nie maja zadni "wybrancy" tylko matkus i ja.
To takie zabezpieczenie jakby ten suppoert z cipsoftu nie byl za dobry to dzial wroci spowrotem w stanie nie naruszonym.
Dr.Unknown
06-02-2005, 11:31
@up:
Dostep do dzialu nie maja zadni "wybrancy" tylko matkus i ja.
To takie zabezpieczenie jakby ten suppoert z cipsoftu nie byl za dobry to dzial wroci spowrotem w stanie nie naruszonym.
Dobre, Dobre :D, evul Drom z Matkusem oszukują:>
Osobiście myśle, że ten support, będzie nic nie wart, i będą po prostu potwierdzać informacje, które już zdobyliście.
Misticall
09-02-2005, 17:01
A może cenny po kturych chodzą żeczy których nie można kupic/sprzedac w sklepie np.
Knight Armor- ok.5k
Plate Armor-ok.500 gp.
itd.
Czemu juz nie ma tabeli z zestawieniem cen u NPC w różnych miastach? Wiem ze teraz jak klikne na przedmiot to pisze pod nim gdzie mogę kupić, sprzedać i za jaką kasę, teraz trzeba co chwilę strony zmieniać, a tak wystarczyło kilka sec i juz wiedziałem gdzie lotbaga mam wyslać.
Przydało by się uruchomienie jeszcze raz tej tabelki. B)
Dwimenor
10-02-2005, 17:43
A może cenny po kturych chodzą żeczy których nie można kupic/sprzedac w sklepie np.
Knight Armor- ok.5k
Plate Armor-ok.500 gp.
itd.
Na każdym świecie kosztuje mniej bądź więcej. Taka tabelka musiałby obejmować wszystkie światy i być aktualizowana 2 razy w tygodniu. Zbytnio to skomplikowane. I po to są przyklejone tematy w dziale Handel-"Ile kosztuje" i "Ceny equip na różnych światach". Wystarczy poszukać.
A co na stronie??-Moze jakieś konkretniejsze informacje na temat Faraonów??
Dawno nie było żadnego konkursu....
Krzesław
10-02-2005, 20:50
Ha! Cały temat prześledziłem i nie znalazłem. Przydał by się licznik graczy online na serwerach ( taki jak na tibia.com). Jestem bardzo leniwy ;) , a częściej zaglądam na tą stronę, i było by to bardzo wygodne.
Jeszcze jedno: konkurs na najlepszy film ( takie Oscary) w kilku dziedzinach np. Polowania, hunty, śluby itd...
Dr. Omader
10-02-2005, 23:37
Ha! Cały temat prześledziłem i nie znalazłem. Przydał by się licznik graczy online na serwerach ( taki jak na tibia.com). Jestem bardzo leniwy ;) , a częściej zaglądam na tą stronę, i było by to bardzo wygodne.
Jeszcze jedno: konkurs na najlepszy film ( takie Oscary) w kilku dziedzinach np. Polowania, hunty, śluby itd...
Jesli chodzi o licznik graczy z swiatow to przy tej ilosci odwiedzin ktore sa na stronie, za bardzo obciazal by serwer. Pozatym dane te sa dosc niedokladne, napewno czesto pojawialby sie tematy ze na tibia.com pisze ze jest tyle a u nas ze jest inaczej a przy logowaniu to juz calkiem... Dlatego na tibia.pl nie ma takiego licznika.
Co do nagord za filmy to pomysl dobry niestety jako iz jestesmy biedna strona i nie wykazujemy zadnych zyskow nie mozemy narazie pozwolic na jakies duze nagrody :(
Ale moze cos sie wykombinuje ;)
chalcedon
14-02-2005, 16:11
milo by bylo gdyby bolo napisane w potworach ktore som dla pacc a kture da free acc
matik1999
14-02-2005, 17:06
Fajnie by było żeby pisało gdzieś na stroonce co ile dni lub tygodni są ataki na miasta lub okolice i żeby napisane było JAKie mogą byc ataki chociaż już z tym przesadziłem ;)
Przydal by sie dzial z jezykiem ślepego a takrze jak wprowadzac i wyrzucać ludzi z domków bo sam tego nie wiem :(
Krzesław
17-02-2005, 22:42
jeszcze jedno: Jak nie całe opisy questów to chociarz małe podpowiedzi i co mozna wygrac (tak jak na tibianlibrary)
Zielevitz
18-02-2005, 08:41
Przydal by sie dzial z jezykiem ślepego a takrze jak wprowadzac i wyrzucać ludzi z domków bo sam tego nie wiem :(
USE POWER OF SZUKAJ BUTTON
Zielevitz
18-02-2005, 09:03
Słownik ortograficzny 8o to jest myśl!!!!!
PÓBIĘRAMz :P
(czyli popieram)
SORKA ZA 2 POSTY - jakiś modek skasuj prosze
jakuzzja
18-02-2005, 09:07
a fajnie żeby już przy potworku pisalo co wypada i jakie ma ataki specjalne!!! :) :D :D :D :D :D
Cruel Master Boa
18-02-2005, 11:48
kasuja wszystkie posty powod w podpisie
1. Konkurs na screen (nagrody nie mają znaczenia)
2. Konkurs na PRZEROBIONe (katalog Sprites) itemy (2 i 3 miejsce mogloby dostac najlepszy item
3. Najważniejsze: SPIS POLAKÓW NA DANYCH SERWERACH (nie koniecznie on-line) i inforamcje o nich. Coś takiego jak na tibia.com tylko ze po polsku i tylko POLACY wkurza mnie "polak?" "pl?" "r u polish?" Mam racje?? Ktoś mnie poprez??
4. ---
5. No fajnie... szata graficzna strony (forum jest OK). Moge sie tym zając :D
Dzięki :D :D :D
ja wole nie mowic co chcialbym na stronce zobaczyc :>
a tak na powaznie hmm duzo dobrych porad ogolnie zeby stronka byla jeszcze bardziej pro :D
TheNatoorat
06-03-2005, 12:03
Przydałby się nowy dział - "gierki" czy "zabawy" (nazwa może być inna, coś inwencji chwilowo nie mam). Byłyby w nim zakładane tematy typu "Skojarzenia" czy "Foto-zabawa".
Niektórzy powiedzą teraz: "przecież jest OWioN!" - spójrzcie na kolejną propozycję - możnaby było wyłączyć zliczanie postów w tym dziale. Oszczędziłoby to ostrzeżeń osobom, które wprost kochają pisać "nabijadż postuf masz bana lolu!!1!11".
I to by było na tyle.
Parzydlik
09-03-2005, 10:45
Nie obrażając Cip Soft :p Tibia rozwija się na tyle wolno :( ze tibia.pl teraz tylko czeka na news’a ze strony domowej nie mówiąc o ankiecie lub update :D a zmiany wprowadzane na stronie są już „kosmetyczne” bo poza Gazetką nic więcej ważnego się nie dzieje
Przechodząc do rzeczy dzisiaj w dobie telefonów komórkowych z procesorami, kartami i ogólną technologią wyjętą z szarego PC lub aparatu cyfrowego i „darmowego” dostępu do internetu (za cenę abonamentu w sieci lokalnej itd.) Tibia ME cieszy się coraz większym powodzeniem dlatego że rozwiązano w niej problemy z bliźniaczej siostry :) a kolejnych na razie nie widać i co najważniejsze można z niej korzystać za free B) ( Nie będę się rozpisywał jak bo wystarczy poszukać używając google lub napisać do mnie ) pomijając akumulatorek
A więc brakuje na tibia.pl działu dotyczącego Tibia ME :cup: ( Więcej pisać chyba nie musze :evul: )
PS : Załatwcie ten słownik ortograficzny bo jest potrzebny na wczoraj 8o
Parzydlik
09-03-2005, 15:42
Przeglądając Forum Tibia ME natrafiłem na temat „TibiaME in Poland” :flaga_pl: założony przez MatKus :]
Tutaj adres do tematu: http://www.tibiame.com/forum_en/viewtopic.php?t=190 8o
i zwracam się z pytaniem czy Tibia ME zawita na tibia.pl ?? :cup:
Myślałem o podobnej tabeli jak jest na tibia.com, tyle że na tej widnieli by tylko ci co by tego chcieli. Należało by podać podstawowe informacje o sobie (miejsce zamieszkania- miasto, wiek, ile gra w Tibię) i postaciach z Tibi (lvl, miasto, i może coś jeszcze). To bardzo ułatwiło by sprawę początkującym graczom, wiedzieli by do kogo się zgłosic się o pomoc własciwie we wszystkich sytuacjach.
Galarion
13-04-2005, 20:42
Ja chce na stronie porno, logodzwonki, bramke sms.
A tak na powaznie to przydalby sie dzial "zdjecia" na stronie glownej. Byloby tam z 10 zdjec(z krotkimi opisami) kazde w innym miejscu (podziemia, rook, jakis teren dla PACC itp.), dzieki ktorym ktos kto jeszcze nic nie wie o Tibii, moglby zobaczyc co to jest i z czym to sie je :P(cos podobnego jest na www.tibia.com).
Wiqo Deziom
14-04-2005, 08:40
Chcialbym zeby byly newsy z kazdego serva ;d (juz chyba ktos to pisal) :p
heh
atrureks
14-04-2005, 22:19
a ja bym chciał zeby wogole bylo więcej newsów :)
powiedzmy 1-2 dziennie :D
$corcerer
15-04-2005, 01:04
@ up & up
Ta, i z czym te newsy? kto je bedzie pisał?
Chcialbym zeby byly newsy z kazdego serva ;d (juz chyba ktos to pisal) :p
heh
Macie od tego gazetke, wiec na co czekacie?
@ up & up
Ta, i z czym te newsy? kto je bedzie pisał?
Moze takie? :p
''Babcia Druid zrobiła dzis 16mlvl, a Krzysiu-ciemny knajt zrobil 2 skille shieldinga 56 i 57 gratz dla nich''
MayGyver
16-04-2005, 11:55
to z antici beda:
bubel zabila 234 dle i zlootowala 2 dsm
bubel zabila 340 dragow i zlootwala 16 plegsow, 240 burstow, 5 d shieldow, 8 d hammerow
i tak co dzien po 5 postow
to odpal tibie i sobie ich poszukaj...
Dwimenor
16-04-2005, 17:40
ja poprostu najbardziej chcialbym qesty zobaczyc i tyle :]
A ja chciałbym zobaczyć jak edytujesz swojego posta, gorąco przepraszając, ze nie przeczytałeś nawet połowy tego tematu.
Przeczytasz-zrozumiesz.
zamiast jest 183 online to jest XXX zalogowanych i XXX gości
w statystykach
Kwojew zauważ, że obecne statystyki pozwalają zobaczyć nam ile osób obecnych jest zarejestrowanych. Możemy także zoabczyć kto jest obecny (zarejestrowani only). Gdy mamy tak jak mówisz 183 online to skąd mogę wiedzieć ile osób jest zarejestrowanych obecnych na forum??
Dr. Omader
17-04-2005, 13:21
zamiast jest 183 online to jest XXX zalogowanych i XXX gości
w statystykach
Aktualnie aktywni użytkownicy: 731 (118 zarejestrowanych oraz 613 gości)
A co to kurde jest? Tego tam w nawiasie nie widzisz?
Aktualnie aktywni użytkownicy: 731 (118 zarejestrowanych oraz 613 gości)
A co to kurde jest? Tego tam w nawiasie nie widzisz?
ślepy jestem
To se kup bryle.
Zjedź na sam dół jak jesteś na stronie głównej forum, to zobaczysz...
Descartes
20-04-2005, 19:59
http://img66.echo.cx/img66/6627/beztytuu1jn.png
A ja chcę coś takiego. Obrazek mówi sam za siebie, prawda?
A ja bym chciał żeby po lewej/prawej stronie [niepotrzebne skreslic] było pokazanie coś takiego:
Jak grać profesją?
Jak grać czarodziejem?
Jak grać druidem?
Jak grać ryczerzem?
Jak grac paladynem?
To wszystko było by zaczerpniete z najlepszych poradników bo Imho to za duzo osob pisze poradniki albo posty jak grac.....
a ja bym chciał zobaczyć na waszej stronce zdjęcie dnia ( coś jak tibianews.net ) to właśnie ten bajer sprawia że codzienie wchodze na tibianews.net ;)
hmmm... a ja nie wiem gdzie umiescic propozycje z forum wiec umieszcze tutaj
chcialbym zeby w trakcie pisania posta wyswietlaly sie bledy tak jak w wordzie... to mnie szlag trafia jak widze jak oni pisza, a pozniej na tescie sie zastanawiam czy mój sie pisze przez "u" czy przez "ó"
Van Wojskowy II
02-05-2005, 14:05
/edit/
(ciach)
Descartes
02-05-2005, 17:25
Forum Grafiki zamienic na kategorię, a w niej umieścic:
- Pixel-Arty (tibijskie)
- Pixel-Arty (większe)
- Inne grafiki
Dla tych co zrzędzą, że w grafikach ciągle te małe wypierdki. :>
Co do poprawiania błędów to dobry pomysł, ale nie miałoby się do czego czepic... :>
Sillent Assasin
17-05-2005, 11:51
Ja mam pewna sugestie dotyczaca forum a dokladniej awatarów. Mianowicie fajna sprawa by byla mozliwosc zastrzerzenia swojego awatara gdy ktos probuje go skopiowac i zapisac na dwoj dysk (klikajac prawym zapisz ;) )
Nie wiem czy to wykonalne ale mam nadzieje ze tak :p
Dr. Omader
17-05-2005, 13:17
Ja mam pewna sugestie dotyczaca forum a dokladniej awatarów. Mianowicie fajna sprawa by byla mozliwosc zastrzerzenia swojego awatara gdy ktos probuje go skopiowac i zapisac na dwoj dysk (klikajac prawym zapisz ;) )
Nie wiem czy to wykonalne ale mam nadzieje ze tak :p
Nie, to jest niewykonalne ;)
Znaczy w pewnym sensie daloby sie to ograniczyc, ale za duzo pracy by bylo przy tym w porownaniu do efektu, a i tak bylyby sposoby na sciagniecie tego ;)
W waszym serwisie brakuje mi map: Northport, Greenshore i Senja.
A ja nie wiem dlaczego na tibia.pl nie ma zadnej sondy, przeciez jak cos sie chcemy dowiedziec to pytamy bo inaczej g...o wiemy :)
Dr. Omader
19-05-2005, 01:33
A ja nie wiem dlaczego na tibia.pl nie ma zadnej sondy, przeciez jak cos sie chcemy dowiedziec to pytamy bo inaczej g...o wiemy :)
Sondy zostaly usuniete z pewnych przyczyn bezpieczenstwa :(
Gniew Mroku
19-05-2005, 17:27
Nie, to jest niewykonalne ;)
Znaczy w pewnym sensie daloby sie to ograniczyc, ale za duzo pracy by bylo przy tym w porownaniu do efektu, a i tak bylyby sposoby na sciagniecie tego ;)
A tam, blokada PPM i 80% uzytkowników nie wie co robić. Zkopiowanie kodu z ostatniego levelu jakiegoś dobrego hackme i 99% użytkowników nie wie co zrobić...
@topic: Można by dać na stronke dział "Nieodkryte itemy". Byly by tam zdjęcia itemików takich jak:
http://gniew_mroku.w.interia.pl/new/7.GIF
http://gniew_mroku.w.interia.pl/new/13.GIF
Pełna lista itemików które znalezłem: Link (http://gniew_mroku.w.interia.pl/new/7.4.html)
Darth sith Qpao
26-05-2005, 01:03
wg. mnie przydaloby sie uporzadkowanie informacji o sprzedaży rzeczy u NPC troche inaczej. Mam na mysli to, ze np. chcac sprzedac loot, musze wlaczac na stronie opis kazdego rodzaju przedmiotu znajdujacaego sie w moim lootbagu, by sprawdzic w jakim miescie dostane za niego najwiecej. Fajnie byloby miec rozpisane ceny MIASTAMI, np:
KAZORDOON:
- po kolei
- wszystkie itemy
- ktore w kazz mozna sprzedac
- po najwyzszej mozliwej cenie
(najczesciej jest tak ze czesc itemow ma rozne ceny w roznych miastach. w tak uporzadkowanym dziale, pod nazwa miasta wypisywane bylyby tylko itemy, ktorych nie mozna sprzedac za wiecej w innym miescie. Np. 2handed sword w kazz nie bedzie bo tlyko po 190, za to bedzie w thais bo tam Sam kupi go od nas za 450gp :D)
Mam nadzieje ze w miare jasno przedstawilem to o co mi chodzi :D
Father Dragon
31-05-2005, 21:54
Ja to bym tam dał wzór na obliczenie swojej siły i obrony (wicie coś typu atak miecza razy skill czy coś takiego)A jak moze byc nasz to czemu i nie potworków??? To by mi sie mogło przydać :p :p :p :p :p
$corcerer
31-05-2005, 23:29
Ja to bym tam dał wzór na obliczenie swojej siły i obrony (wicie coś typu atak miecza razy skill czy coś takiego)A jak moze byc nasz to czemu i nie potworków??? To by mi sie mogło przydać :p :p :p :p :p
To daj, z chęcią umieścimy. Tylko żeby to byłą prawdziwa forumuła, lub przynajmniej zbliżona do rzeczywistości.
wg. mnie przydaloby sie uporzadkowanie informacji o sprzedaży rzeczy u NPC troche inaczej. Mam na mysli to, ze np. chcac sprzedac loot, musze wlaczac na stronie opis kazdego rodzaju przedmiotu znajdujacaego sie w moim lootbagu, by sprawdzic w jakim miescie dostane za niego najwiecej. Fajnie byloby miec rozpisane ceny MIASTAMI, np:
KAZORDOON:
- po kolei
- wszystkie itemy
- ktore w kazz mozna sprzedac
- po najwyzszej mozliwej cenie
(najczesciej jest tak ze czesc itemow ma rozne ceny w roznych miastach. w tak uporzadkowanym dziale, pod nazwa miasta wypisywane bylyby tylko itemy, ktorych nie mozna sprzedac za wiecej w innym miescie. Np. 2handed sword w kazz nie bedzie bo tlyko po 190, za to bedzie w thais bo tam Sam kupi go od nas za 450gp :D)
Mam nadzieje ze w miare jasno przedstawilem to o co mi chodzi :D
To znaczy w jaki sposób miało by być zmodyfikowane to, co już jest na stronie (po lewej, INNE -> ceny w sklepach (http://www.tibia.pl/prices.php) )
Father Dragon
03-06-2005, 16:45
To daj, z chęcią umieścimy. Tylko żeby to byłą prawdziwa forumuła, lub przynajmniej zbliżona do rzeczywistości.
No wiesz ja tak powiedziałem bo sam chciał bym wiedzieć jak to się robi ale nie wiem :( :( :( a to mi potrzebne :( :( :( A pozatym myślałem że to ty jesteś od takich rzeczy. Może jednak wiesz coś na ten temat było by fajnie :p :p :p :p :p
PalAnonim
03-06-2005, 17:09
On jest raczej od Moderowania tutaj, a nie od twozenia nowych programikow ;)
Ogólnie nie jest źle i myśle, ze jest tak jak byc powinno. Zmian nie potrzeba
Skoro Tibia.pl jest wspierana przez CIPsoft powinna mieć wersję Angielską... Pozostałe dwie strony to Tibia NEWS i Tibiabr, które mają takową wersję. Wynika z tego, że ze stron polecanych przez CIPsoft tylko Tibia.pl nie ma Angielskiej wersji...
NA TIBII.PL POWINNA ZAISTNIEC OPCJA ZMIANY JEZYKA NA ANGIELSKI!!!
Ja bym chciał, aby w dziale gdzie jest jedzenie, było opisane z czego wypada, gdzie kupić lub gdzie to można znaleść (;
Przydałby się też jakiś dział z różnymi 'pierdołkami' do domku, tak jak jest na Tibia.de (:
Sir Oizo
04-06-2005, 20:16
w dziale "ceny przedmiotów" proponuję" aby dodać jeszcze ceny strzał i boltów każdej maści. z góry dzięki.
Thor Kel
04-06-2005, 22:18
Witam serdecznie zespół Tibia.pl
Może nie będzie to zbyt grzeczne jednak chciałbym prosić o jakiś kontakt mailowy bądz przez gg. Chciałbym się włączyć do rozbudowy strony .... mam dość ciekawy pomysł ale wolałbym to załatwić na przykład poprzez gg (szybko i sprawnie :) ) mój numer to 8366569
Z góry dzięki za odezwanie sie i nie olanie tego posta ;)
przydala by sie tabela ile czasu trzeba do skilla
Ja bym proponował , z czym się już kiedyś spotkałem ,aby była Tabela many potrzebnej do spalenia na kazdy mlvl , kazda profesja z osobna... Skoro jest Tabela doświadczenia potrzebnego na lvl , to mogłabybyć jeszcze na mlvl ;] , co o tym sądzicie??
Gniew Mroku
06-06-2005, 19:26
przydala by sie tabela ile czasu trzeba do skilla
Czasy nie zawsze będą identyczne, zwłaszcza w wypadku dista. Jeśli komuś czas przesunie chociaż o 5 minut to uzna to za dobry powód założenia nowego tematu.
Ja bym proponował , z czym się już kiedyś spotkałem ,aby była Tabela many potrzebnej do spalenia na kazdy mlvl , kazda profesja z osobna... Skoro jest Tabela doświadczenia potrzebnego na lvl , to mogłabybyć jeszcze na mlvl ;] , co o tym sądzicie??
W wypadku mleva mana jest liczona w pakietach po 20, przez co u niektórych osób(np. takich które nie widzą napisów <H1></H1> - czyt. dużych) ilość sie rozjedzie.Tak jak up uznają to za dobry powód na temat.
Ponadto obie te rzeczy nie są raczej potrzebne, gdyż mamy teraz SkillBara. Jest on jak wiadomo dostępny przez cały czas, bo kto wypala treni lub wypala runy tak afk, by nie móc spojrzeć raz na 15 min na pasek. ;]
Ale jednak masz jakies porównanie co do mlvli... na tabeli łatwiej zobaczyć , porównać niż przez kalkulator...
jedyna rzecz jaka mnie irytuje to czas GMT nieiwem czemu :SS moze wszyscy modki z Angli jestescie ? dajcie najlepiej CET k***a w tym sie łapie a nie jakis shit :F albo wogole wywalcie -.-
Gniew Mroku
09-06-2005, 17:06
jedyna rzecz jaka mnie irytuje to czas GMT nieiwem czemu :SS moze wszyscy modki z Angli jestescie ? dajcie najlepiej CET k***a w tym sie łapie a nie jakis shit :F albo wogole wywalcie -.-
Wiesz, mam lepszy pomysł. Sam se przestaw w Panelu kontrolnym.
Przy zmianie kodu forum zapomniano/nie umiano , a po zmianie kodu forum uznano ze za to za duzo roboty zmieniac u kazdego, gdy ktos jak chce to może sam sobie zmienić.
moze daloby sie zorbic cos takiego...:] (tyl;ko przy pomocy uzytwkownikow..:]), zeby podac srednie wartosci uderzen z czarow spontanicznych poniewaz w necie sa ogolno dostepne tlkyo runowe... jakis kalkulator albo cos...:)
Wiesz, mam lepszy pomysł. Sam se przestaw w Panelu kontrolnym.
Przy zmianie kodu forum zapomniano/nie umiano , a po zmianie kodu forum uznano ze za to za duzo roboty zmieniac u kazdego, gdy ktos jak chce to może sam sobie zmienić.
nom tylko ze jak dasz na +1 tam gdzie pisze Warszawa itp to lipnie chodzi, uzywam +2 dla okregu kalingradzkiego ale chodzi koślawo dlatego lepiej bedzie jak w engine zmnienia na cet oto chodzi :F sam zczaj -.-
Sikiso z Valori
14-06-2005, 14:55
Ja jestem za tym aby w dziale zdjęcia były fotki modków tych którzy grają w Tibie bo pewnie nie tylko Ja bym chętnie poglądał zdjątka jakiegoś modka :p :p :p
Descartes
14-06-2005, 17:26
http://img66.echo.cx/img66/6627/beztytuu1jn.png
A ja chcę coś takiego. Obrazek mówi sam za siebie, prawda?
Forum Grafiki zamienic na kategorię, a w niej umieścic:
- Pixel-Arty (tibijskie)
- Pixel-Arty (większe)
- Inne grafiki
Dla tych co zrzędzą, że w grafikach ciągle te małe wypierdki. :>
Co do poprawiania błędów to dobry pomysł, ale nie miałoby się do czego czepic... :>
A czy ktoś rozpatrzy moje propozycje? Wiem, że ta 2 jest raczej nie do zrealizowania, ale ta pierwsza wydaje się całkiem sensowna...
HaliGulin
22-06-2005, 16:17
Zobaczyć nowy wygląd... xD
DjJozeppe
25-06-2005, 17:47
Propozycje artykułów żeby wiedzieć gdzie je pisać.
Przydał by się dział dla ludzi przechodżących rooku żeby mieli pare poradników w jednym miejscu itp.
Dawid(Daw)
30-06-2005, 12:08
Ja chcialbym zobaczyc na stronie Duzymi literami Napis NOWO ZAŁOŻONY SERWER POLSKI !! :D Kiedy To bedZIE pEwNIE jAK JUZ nIE BEdE GRAL :|POmsYLcIE Nad Tym
Hory portier
05-07-2005, 22:30
moze ten pomysl juz byl ale ja proponuje w dziale potwory zrobic kategorie czy dany potwor wystepuje tylko na terenach dla pacc czy tez nie
Niechce wyjsc na egoiste ale od wieluuuuu miesiecy nieuaktualniacie przedmiotow itp ciagle pisze narazie nic o tym niewiadomo moze byscie wykorzystali znajomosci w sipsofcie co ?? zeby sie dowiedziec co to jest
Legogolas
10-07-2005, 16:08
Jak już mówił Khan, wartoby zrobić forum, na którym byloby tak: podajesz swoje dane (lvl, swiat itd.), a inni userzy radzą gdzie najlepiej se polować w takim stanie. Przydałaby się też jakaś pomoc co do questów. ;) No i uploadujcie listę przedmiotów!!! X(
Dan the Automator
10-07-2005, 17:15
Jak już mówił Khan, wartoby zrobić forum, na którym byloby tak: podajesz swoje dane (lvl, swiat itd.), a inni userzy radzą gdzie najlepiej se polować w takim stanie.
A przyklejone temat to co?
Heliwurab
10-07-2005, 17:36
(...). Przydałaby się też jakaś pomoc co do questów. ;) No i uploadujcie listę przedmiotów!!! X(
Jest już mały opis questów, CIP'owie pozwolili na ich zamieszczenie... i tak to już bardzo dużo co do questów zrobili na tej stronie.. :P
A liste przedmiotów przecież odświerzają... jak myślisz, z kąd wziął się tam np Djin Blade, jeśli wylootowali go kilka miesięcy/tygodni temu.. daj jakiś przykład broni/eq z DOKŁADNYMI danymi, to może go zamieszczą... nie wiem, nie jestem Modkiem... :>
Chcialbym pomoc stronce i zamiescic w dziale z potworkami taktyki dla palka :lucznik: dobre miejscowki np.na :cyclops: jezeli administrator sie zgadza prosze wyslac mi e-maila ssy bedą wkrotce
Marek Tibioman
12-07-2005, 18:52
Ja proponuję jakis ciekawy ranking np. takie cos jak jest na... tibiaBR.com (chodzi mi oto TOP 500) 8o z all serwerow naraz (bo kazdy serw oddzielnie to se mozna looknac na tibi.com jakby ktos nie wiedzial). Dobrze jakby na stronie glownej czasami znalazla sie jakas fajna sąda np. jaki typ broni uzywasz czy cos takiego :p
Aha i jeszcze przydalby sie update na przedmioty ;)
Ja proponuję jakis ciekawy ranking np. takie cos jak jest na... tibiaBR.com (chodzi mi oto TOP 500) 8o z all serwerow naraz (bo kazdy serw oddzielnie to se mozna looknac na tibi.com jakby ktos nie wiedzial). Dobrze jakby na stronie glownej czasami znalazla sie jakas fajna sąda np. jaki typ broni uzywasz czy cos takiego :p
Aha i jeszcze przydalby sie update na przedmioty ;)
Top 300 all serverow w skilach, zdobytym expie( dziennym, tygodniowym) itp, itd i jeeeeeszcze duzo wiecej znajdziesz na www.erig.net
H_A_N_I_O
19-07-2005, 15:45
Ja chcialbym zeby na stronie tibia.pl znalazla sie lista wraz z cennikiem wszystkich mebli dostepnych w tibi.
Moim zdaniem przydałoby się uaktualnić (w tym szczególnie powiększyć) informacje o questach dostępnych w Tibii. Przydałaby się też tabela z cenami na każdym ze światów (chodzi mi o ceny handlu wymiennego, tzw. "trade"). :)
sa 62 serwery. Podaj ceny itemow z powiedzmy 15 z nich, a reszta zajme sie osobiscie.
sa 62 serwery. Podaj ceny itemow z powiedzmy 15 z nich, a reszta zajme sie osobiscie.
Zapomniałeś dodać jeszcze o co kilku tygodniowej aktualizacji cen. ;)
Ja myślałem o Targowisku takim jak na stronie ... nie ważne nie reklamuje bo bana dostane :)
Znalazły by się w nim wszystkie aktualne ceny na danym serwerze.
Tylko trzeba było by je często aktualizować.
Takie coś na 100 % się przyda :P
SadeXoVe
22-07-2005, 00:46
publiczna egzekucje lizusow (3pkt ostrzezenia plx?)
dominik16
22-07-2005, 11:45
Strona www.tibia.pl jest dobrze zorganizowana ale ma pewne braki. :(
Bardzo chciałbym żeby na tej stronie ukazało się lista gildi wystepujacych w całej tibi, zeby można było zobaczyć gildie z wszystkich światów. B)
Wiem że można sprawdzić te gildie na www.tibi.com ale fajnie by bylo sprawdzać je też na tibi.pl. :D
Pordrawiam moderatorów tibi.pl
JESTEŚCIE PO PROSTU THE BEST :cup:
1. Dobo wiem ze jak pisales posta to pewnie o OTS mozna bylo jeszcze wspominac ale moglbys juz edytowac ta pierwsza notke w poscie
2. myslalem sobie ze skoro juz powstal dzial "Questy" to we wszystkich itemach ktore do tej pory byly dostepne tylko z Questow mozna by bylo napisac z jakiego dokladnie Questa pochodzi. A co do samego dzialu "Questy" mozna by bylo dopisac jakich potworkow mozna sie spodziewac.
Gatho Gokhinin
31-07-2005, 12:20
Nie wiem czy to było, ale.......
Taj jak na Tibiabr spis najwyższych leveli ze wszystkich serwerów. Wiem, że to troche by trwało, ale napeeeeeewno uatrakcyjniło by stronkę. Poza tym jesteście super i wszystko mi się tu podoba (niczego bym nie usunął)
edit: och jednak był taki post, więc sorry za tego mojego. Co do cen na serwerach to można podać ceny nie ze wszystkich serwerów, lecz z np połowy, gdyż dużo serwerów powstało w tym samym czasie i ceny nie powinny się zbytnio od siebie różnieć (np Mythera i Pythera)
mhm ja bym chcial zeby byla mozliwosc wstawienia większego avantara...
Gniew Mroku
03-08-2005, 10:52
Mam podobny pomysl. :)
opiszcie gdzie dokladniej znalesc questy :P
Boże, ty się lepiej módl, żeby post był usunięty kiedy Drom go znajdzie.
mhm ja bym chcial zeby byla mozliwosc wstawienia większego avantara...
Za dużo miejsca by zajmowało. Szersze bardzo utrudniają czytanie, a większe opóźniają ładowanie się strony.
Co do cen na serwerach to można podać ceny nie ze wszystkich serwerów, lecz z np połowy, gdyż dużo serwerów powstało w tym samym czasie i ceny nie powinny się zbytnio od siebie różnieć (np Mythera i Pythera)
Ceny kształtuje nie tylko wiek servera, ale i sytuacja(wojny, itp). Za to teraz mój pomysł: spróbować dodać bezpośrednio na strone( tak jak poradniki ) temat Gremlina z cenami.
Chciałbym żeby na tibia.pl przy potworach było napisan czy przesuwają skrzynki, czy nie -- drobnostka ale czasami może sie przydać. No i przy czarach - jak wyglądają, np poison field - pokazac poisone field:P ale chodzi mi o te inne, np UE czy Great Energy Beam - wtedy latwiej bedzie kupic sobie potrzebniejsze czary.
Death'arrow
04-08-2005, 16:02
Dlaczego można się zalogować na swoje konto tylko na www.tibia.com? Pamiętam jak mnie shackowali, byłem jeszcze newbie i nie wiedziałem jak odzyskaćkonto, więc przeczytałem poradnik na tibia.pl ale wnerwiało mnie to przechodzenie ze strony na strone - czy nie moglibyście umożliwić logowanie na www.tibia.pl?
Moja stroan domowa to www.tibia.pl a przeglądarka automatycznie na nią wchodzi... Jeśli musze szybko zmienić pasy musze wchodzić na www.tibia.com i czekać aż się załaduje, a tak na wszej świetnej stronce bym sobie wybrał: moje konto acc number i password i już! :)
JEśli pomysł godny realizacji i możliwy prosze nic nie mowić tylko robic! Ale jesli dobry ale nie mozliwy, albo zly ale mozliwy albo zly i niemozliwy prosze powiedziec dlaczego zly i nie mozliwy, doibryi ale nie mozliwy albo zly ale mozliwy...
Ellenhorin
04-08-2005, 17:28
Dlaczego można się zalogować na swoje konto tylko na www.tibia.com? Pamiętam jak mnie shackowali, byłem jeszcze newbie i nie wiedziałem jak odzyskaćkonto, więc przeczytałem poradnik na tibia.pl ale wnerwiało mnie to przechodzenie ze strony na strone - czy nie moglibyście umożliwić logowanie na www.tibia.pl?
Moze i to jest mozliwe ale pewnie codziennie powstawalo by milion tematow w stylu :
"Wy gupie mody z tibia.pl mam przez was hacka stracilem p-seta !! i jestem zalamany nie wiem co ze soba zrobic" -.-
Death'arrow
04-08-2005, 18:07
Ja ufam tibi.pl i jesli ktos powie ze przez tibie pl shackowali go to niech sie juz nie loguje przez tibia.pl, a jesli tak by bylo to mozna napisac: jesli jestes NOObem i jak cie shackujo to nie przez tibia pl. NOOBom wstep wzbroniony... ...przez tibia.com tez ludzi hackujo, wlasciwie to hack jest prez wlasne NOOBostwo - po co instalowac sobie keyloggera? :evul: ale mogliby chociaz sprobowac... pozatym jak sie by logowalo i tak modowie by nie znali pasow tak samo jak cipy i admy z tibi.com, poprostu wszystko robi maszynerinka :)
UP@: a przynajmniej by bylo mniej NOOBow w tibi :) bym sie ucieszyl... :D
Przyszło mi do głowy, że opisy czarów są troche niedopracowane. A mianowicie występuje tylko opis słowny. Wstawienie screenów z zademonstrowaniem czaru ułatwiłoby życie newbie'm np.: Energy Beam. Modki dobrze sie zastanówcie nad tym pomysłem. Jeśli nie macie materiałów tj. ssów to ja moge dostarczyć. Proszę o rozpatrzenie tej propozycji.
Jerkov Thundersword
08-08-2005, 22:40
Ja chciałbym zobaczyć tabelkę najlepszych graczy w całej tibii (nie tylko na poszczególnych serwerach) na przykład najwyższy magic level w całej tibii, imię gracza i świat na jakim gra i tak z każdym skillem (max 3 najlepszych tibijskich graczy w danym skillu). Drugie to spis wszystkich legalnych konkursów, w których nagrody fundują gracze. To by było rozwiązanie problemu ze stronami hakerskimi, kazdy by mógł wpisac swó konkurs, ogólne informacje i nagrodę, być może to by lekko zniechęciło hakerów zakładających strony imitujące tibia com pod pretekstem jakiś konkurswó/loterii. Być może jakiś dział z humorem? Przydałoby się trochę pojajczyć ;) Również lista popularnych i mniej popularnych skrótów byłaby poręczna. Jak narazie to tyle mam pomysłów xD może coś wymyslę.
Jerkov Thundersword
08-08-2005, 22:43
Ja ufam tibi.pl i jesli ktos powie ze przez tibie pl shackowali go to niech sie juz nie loguje przez tibia.pl, a jesli tak by bylo to mozna napisac: jesli jestes NOObem i jak cie shackujo to nie przez tibia pl. NOOBom wstep wzbroniony... ...przez tibia.com tez ludzi hackujo, wlasciwie to hack jest prez wlasne NOOBostwo - po co instalowac sobie keyloggera? :evul: ale mogliby chociaz sprobowac... pozatym jak sie by logowalo i tak modowie by nie znali pasow tak samo jak cipy i admy z tibi.com, poprostu wszystko robi maszynerinka :)
UP@: a przynajmniej by bylo mniej NOOBow w tibi :) bym sie ucieszyl... :D
Huhu... szkoda tylko, że jeszcze dla analfabetów nie zamknęli strony.
Luis Figo
17-08-2005, 22:13
a ja bym chcial zeby na mapie świata były zaznaczone potwory tak np.http://i21.photobucket.com/albums/b275/Figo_10/poisonspider.jpga nie tak jak jest
Poziom wyżej: poison spider
raczej to nie możliwe ;)
i
jeszcze
żeby na tibia.pl były opisane nowe zwierzęta ,nowe wyglądy np.helmetów ,
i jeszcze zeby dodac to all nowe (lepoard armor)...
i jeszcze chciałbym byc modkiem xD
Bystry1991
18-08-2005, 14:23
a ja mam pytanie. Bo nie tylko ja mam taki problem, jak chce kupic gwiazdki w ab, to ta kolesiowka nic sie nie odzywa, czemu ?? Czy to jest spowodowane tym, że nie posiadam pacca, czy tym, że to sie kupuje na paczki tak jak robaki(chyba dobrze mówie). I jak byscie mogli to przy takich itemkach napiscie jak je kupic. Na czapczki czy normalnie !!??
Mati Crusher
25-08-2005, 19:24
opis mebli :-)) ze zdjeciami
powiedzcie nalbo wyslicie mi jakis fajny program do robienia fake
Przydałaby się tabelka ile trzeba spalić many w każdej profesji na dany Magic Level
Mati Crusher:jestem tego samego zdania :):)
I jeszcze taki dział co można kupić/sprzedać w danym mieśćie.
Father Dragon
26-08-2005, 23:33
Ja bym chciał zobaczyć na stronie z jakimi skilami moge iść na jakiego potwora żeby mnie nie zabił.......jestem magiem wienc można też napisać jaki skill magiczy i ile jakich runek ...... wy sie na tym znacie
;) ;) :] ;) ;)
Kamlot De'Kapy
27-08-2005, 00:34
powiedzcie nalbo wyslicie mi jakis fajny program do robienia fake
hmmmm... ja znam taki fajny MS Paint, znasz może? :p
@topic
Tylko Otsy by się przydały, a pozatym tibia.pl jest zbyt super, nic nie zmieniać! Ewentualnie dodać ;>
pzdr
Father Dragon
27-08-2005, 21:47
Możecie dać na strone w co można się zmieniać i jak to trzeba napisać bo niektóre trzeba pisać z cudzysłowiem lub bez...... Mam szczerą nadzieje że to wstawicie
Thenerin
29-08-2005, 23:00
Ja bym chciał, żeby na stronie było top 500 ( popatrzcie na strone http://www.erig.net ).
Fajnie by było jak by było coś takiego na Tibia.pl :)
Forgotten Soul
30-08-2005, 15:21
Kiedy znajdą się na stronce nowe potworki wraz z lootem jaki z nich wypada?
( np. tarantula) etc.
Moim zdaniem bardzo bardzo by się przydał nowy spis potworów i jeszcze które są dla Pacca a które dla facca :) . To by było dobre :) ... Myśle spis nowych potworów powinien ukazać się jak najszybciej , :p Bo ludzie czekają i czekają ...........Liczymy na was :P !
Piekielny Kibelek
01-09-2005, 21:55
Ja bym chcial, jak wszyscy nowych potworków, itemów itp. Ale to i tak zrobicie nawet jakby nikt nie prosił. :)
TOP 500 tez by było miłom atrakcją na takiej stronie, tylko trzeba by raz na jakis czas akualizowac :p
No i to chyba wszystko bo strona juz teraz jest git.
PS. zapomniałem o potworach-bossach. Chętnie bym sie dowiedzial ile ma HP taki Orshball (czy jak to się tam pisze) i jaki z niego loot :]
Belvedor
01-09-2005, 23:08
Imo tibia.pl moglaby znow wprowadzic dzial ots ( wiem wiem, "cipy" ;f )
Pomarzyc nie mozna?!?!?! :/
Ps: Moze to wina mojego kompa, ale co chwila musze debugowac wasza strone ;f Jesli nie moja, to popracujcie nad tym plx ;l
Ania Wronska
02-09-2005, 21:39
proponuje zmiene grafiki, bo jest koszmarna, ale i tak lubie Tibie (buhahaha). a szczególnie tunele...
Może dodać BARDZO dokładny dział tutorial.
I ważne - dodać dział na stronie , gdzie zadajesz krótkie pytanie , a wybrany przez modków i adminów ;) zespół będzie udzielał odpowiedzi (może nawet dział na forum - wszystkie złe teamty natychmiastowo kasowane).
Gniew Mroku
03-09-2005, 09:56
I ważne - dodać dział na stronie , gdzie zadajesz krótkie pytanie , a wybrany przez modków i adminów ;) zespół będzie udzielał odpowiedzi (może nawet dział na forum - wszystkie złe teamty natychmiastowo kasowane).
Jest bramka Irc. Jeśli będziesz sprawiał dobre wrażenie (kultura itp.) to zapewne ci odpowiemy. Ale oczywiście pytania "ejj, dlaczgo sie zalogowac nie da???????" są odrzucane. I przypominam: "Użytkowników bramki prosimy o nie używanie polskich znaków." ;p
@Ania Wronska: na forum masz pare tematów ze zmienionymi grafikami, poszukaj.
@Piekielny Kibelek: W takim razie daj ładnie wykonaną tabelke z potworami i przedmiotami, oraz filmik jak zabijasz solo Orshbaala, a ten się ani razu nie leczy (łatwiej HP i XP policzyć). A sprawdzenia loota zabij go 100-200 razy i będzie ładna lista loota.
@Thenerin: Masz http://erig.net no to co za problem. Erig już zrobił to po co się męczyć.
MIGHT FIST
03-09-2005, 22:37
Yo!!all mam taką skromną prośbe temat mówi sam za siebie,chciałbym sie czegoś dowiedzieć na temat nowych itemuw i potworkuw które mozna teraz spotkać po updacie szukałem na forum tematów w których mozna napotkac jakąś informacje lecz bezskutecznie. ;( (np:co zabić zeby wypadl mi dwarfen armor albo leopard armor,ile hp ma bandito i inne stworki ile daja expa)itd.
Jesli ktos jest mi w stanie pomuc prosze o jakąś informacje.
Hory portier
07-09-2005, 17:25
Nie uwazacie, ze nowa lista potworkow jest nieco chaotyczna?
Moznaby podzielic te tabelke na trzy czesci:
-potworki z regolarnym respem (jak wiekszosc potworkow)
-potworki z regolarnym lecz pojedynczym respem (np faraoni, black knight)
-potworki z nieregolarnym respem (bossy, yeti)
oczywiscie zrobicie jak chcecie to tylko propozycja :p
Mentos23
08-09-2005, 23:00
No więc często w opisie przedmiotów jeat napisane "Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora. Być może jest to przedmiot dostępy z jakiegoś questu, można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie, lub nie można go zdobyć w ogóle." co pewnie było spowodowane tym żeby nie ujawniać Questów, no ale teraz jest juz opis questow z nagrodą więc można chyba koło przedmiotow też dodać notke z jakiego questa się to bierze. to tyle dziękuje za uwage. A no jeszcze napisze po co , bo łatwiej jest się nowym graczom odnaleźć w tym calym nowym świecie , peace
Straznik Monopolowego
11-09-2005, 23:11
fajne panienki ^^ nie chodzi mi tu o pornole ale moglibyscie dac zamiast tego miecza jakas fajna panne xD nie mowie ze ma byc goła ale to forum musi byc bardziej zabawne :P
Lady Vanity
14-09-2005, 22:46
Strażnik, ale śmieszne! Dlaczego akurat kobitki? A dlaczego nie jakiś mężczyzn wstawić? :D Ładnych? :evul: Nie chciałam mówić tutaj o tym.
Wymieniałam kiedyś poglądy z moim bratem na temat potworów, a konkretnie ich opisów na tibii.pl. Myślę, że powinniście wstawić więcej screenów z gry, jak postępować z danym stworzonkiem, bo to naprawdę ułatwia życie! Jeżeli nie macie na to czasu i ochoty, to może opisy słowne? :confused:
Chciałbym żeby Tibia.pl zorganizowała konkurs literacki.
W konkursach typu Magiczny Ołówek nie mam praktycznie żadnych szans :/
Ale za to w pisaniu jestem lepszy ^^
Mam nadzieje, że zostanę wysłuchany.
MATI9630
25-09-2005, 18:22
Ja bym chciał zobaczyć update mapy respawnu..
Czyli, co dokładnie jest w DC, Tiquandzie, itd..
Myślę że przydało by się podać na stronie ceny run w sklepach i u kogo można je kupić. :)
Dziomball
27-09-2005, 18:22
Dzial Ots!!!
Dzial Ots!!!
Poczytaj regulamin
Kierowca Wiodmo
27-09-2005, 22:27
Poczytaj regulamin
Poczytaj regulamin,Poczytaj regulamin....
Jeeezzzuuu 0 wolnosci
Poczytaj regulamin,Poczytaj regulamin....
Jeeezzzuuu 0 wolnosci
No niestety, taki regulamin zaakceptowałeś przy rejestracji... Przykro mi...
muka_muka
30-09-2005, 06:57
Ja bym chcial screeny z każdego czaru.np jak walisz UE ;) to zrob screena i powiedz modkom zeby to wkleili.Ale takie czary typu Utevo Lux to chyba sami maja i dadzac screnna nie? B)
Ja chciałbym zobaczyc Nowa mapke respa
1.Cene run w sklepach.
2.unowszenia tabeli z cenami w sklepach.
3.Poradnik dla poczatkujących żeby nie stawali się noobami
teletoobis
05-10-2005, 20:22
myślę że skoro jest temat gdzie można znaleźć info o danym serverze to dobrze byłoby zrobić coś o "grających w tibie" miastach. Tzn. taki temat w którym pogliby pogadać gracze z np. Białegostoku, Płocka... Ja osobiście grałem ponad rok na julerze (nie tym charem którym teraz gram) i miałem extra kumpla. Był on kumplem dopóki nie dowiedziałem się że to mój kuzyn :cup: :cup: :cup: Ludzie mogliby sie poznac, może byłyby takie przypadki jak w moim przypadku lub podobne B)
aaa i jeszcze jedno...nie komentujcie że do "debilny" "idiotyczny" czy "żałosny" że mam "na bani" itp. bo ten temat jest po to żeby pojawiały się tutaj najróżniejsze propozycje...chyba że coś źle zrozumialem. Przecież każdy ma prawo do własnego zdania B) B)
opis domkow w tibii wraz z filmikiem/screenem
Death'arrow
07-10-2005, 15:16
Ja bym chciał zobaczyć, że któryś z modów na bierząco ulepsza strone. :evul: A to dlatego, że napisałem chyba już tydzień po update'cie, że THROWING STARS NIE DA SIĘ JUŻ KUPIĆ ANI W THAIS ANI W AB'DENDRIEL !!!
Ale tak na serio... To by mi się przydało aby w dziale żarcie dało się kliknąć na nazwę np. wisienki i zobaczyć gdzie da się ją kupić (lubie takie bajery w domku :evul: , oczywiście jak już będę go miał 8o ).
tu ma byc rozwiazanie do tego czy jak wyskakuja bledy po wpisaniu pasow ma byc to wytlumaczone
Ghost Nieudany
10-10-2005, 21:49
@up
Ja ci odpowiem.
Bo jesteś za tępy, żeby zrozumieć angielski tekst i wolisz, żeby ci wszystko podali na tacy.
Chcialbym zobaczyc na stronce tibia.pl wiecej informacji na temat poszczegolnych swiatow i takie cus jak Community!TYLE.
Proponuję aby panowie odpowiedzialni za dział itemów na bierząco wyszukiwali screeny z takowymi oczywiście nie chcę mówić że jest źle, bo jest dobrze (tak, wiem błąd językowy) ale z drugiej strony od jakiegoś miesiąca wiem, że jest coś takiego jak Twin axe, obrazek jest na tibianews.net i statystyki też, a tutaj wciąż ni ma. Jeśli panowie moderatorzy i admini grają w tibię osobiście to może zapytają kogoś kto to już skądś skombinował czy broń jest jedno czy dwuręczna i zamieścił tego typu rarowate itemy na stronce.
Ja tak jak i juz ktos to mówił chciałbym aby na Tibia.pl były ceny run :crusader: :mag: :crusader:
Passy do konta Cachero'a lub Bubble. Ostatecznie moze byc jeszcze tego polaka co to ostatnio nabil 200 lvl.
lord orzech
06-11-2005, 07:59
Uważam, że można byłoby wstawić na tibia.pl meble, bo nie wszyscy wiedzą jak się nazywają i za ile można je kupić... :)
ja chciałbym zobaczyć na stronie 2 nowe działy:
Plecaki - jaki kolor pleceka jest w jakim mieście i ile kosztuje (bo niektóre kosztują 10 gp inne 20 gp)
Instrumenty - nazwa mówi sama za siebie: instrumenty muzyczne w tibii, ile kosztują.
no moze moja propzycja:
Np jak ktoś nabija posty to dać mu range hmm np: Nabijacz zamiast użytkownik forum, i takie inne.... ;) albo jak ktoś się dobrze sprawuje to dać mu jego własną rangę na jakiś nieokreślony okres?
Co Wy o tym myślicie? xD
Jak dla mnie, to już tu niczego niebrakuje :-D
Wszystko jest w porządku.
Sir Emilio
13-11-2005, 14:14
jedno można by dodać na forum
możliwość kasowania własnych postów np. double post (ta sama treść) zmniejszyło by to obciązenie na modków
Dj Fara0n
13-11-2005, 19:58
@up:
Lepiej juz by bylo wprowadzic ograniczenie czasu pomiedzy pisaniem postow.
@up:
Lepiej juz by bylo wprowadzic ograniczenie czasu pomiedzy pisaniem postow.
Juz jest (?)
Dr.Unknown
13-11-2005, 21:34
A czy istnieje możliwość prowadzenia na stronie POtD(Picture of The Day)?
Przecież tibianews nie ma wyłączności;p.
Dark Rider
14-11-2005, 08:15
wystarczy ze sa Wiesci ze swiatow :P ale to moje zdanie
Dr.Unknown
14-11-2005, 15:24
A co ma najlepszy/najsmienszniejszy screen dnia do news'ów?;s
Shein Silvershadow
14-11-2005, 15:34
Uważam, że można byłoby wstawić na tibia.pl meble, bo nie wszyscy wiedzą jak się nazywają i za ile można je kupić... :)
Popieram^^
Skoro mowa juz o jakis poradnikach to moze byscie napisali jak obronic sie przed
PKami .Jest expowisko a tu jakis koles cie pkuje.
Ghost Nieudany
18-11-2005, 13:28
@up
Było, wystarczy poszukać. I co to znaczy 'napiszcie'? Poszukaj sam takowego, albo SAM zrób. Prosto rozkazywać...
chciałbym zobaczyć w downoland tibie 7.5...i to jak najszybciej..z góry thx
Ja bym chciał zobaczyć słowniki języków ELFICKICH,ORKOWYCH(chyba tak się pisze),DWARFOW
chciałbym zobaczyć newsa ze powstaly nowe swiaty :P ;) ;) ;)
Platonikus
29-11-2005, 15:37
Proponował bym przeprowadzenie ankiety w śród użytkowników forum lub wizytatorów tibia.pl. Why ankieta i na jaki temat?
Pytania w ankiecie:
(oczywiscie to tylko sugestia)
- miejscowosc + wojew. (bedziemy znac rozmieszczenie tibianczykow w polsce... oraz "Zagłębia TIBI"; Srednia liczba mieszkancow przypadajaca na jednego tibianczyka. Bedziemy wiedziec w jakim miescie mieszka ich najwiecej.)
Oczywiscie dane pomogly by w utworzeniu mapy :)
- dodatkowymi opcjami mogly by byc levele np. Gdie wystepuje najwięcej lvli 50? a gdzie 100 itp.
- Podobnie z wiekiem np.czy ludzie z gór maja wiecej lat niz ci z polski centralnej itd.
Z takich danych mozna otrzybac wiele ciekawych informacji na temat demografi polskich TIBIANCZYKOW.
A na co to nam? Uważasz, że administratorzy strony sie nudzą, czy co?
Platonikus
30-11-2005, 19:23
A na co to nam? Uważasz, że administratorzy strony sie nudzą, czy co?
... Po pierwsze to moja propozycja i chcial bym to zobaczyc. Jesli nie wiem do czego moglo by to posluzyc to ci nie pomoge....
Platonikus
01-12-2005, 23:30
Przydal by sie dzial poświęcony humorowi w tibi:
- zabawne opowiadania
- zabawne wydarzenia
- kawaly o tibi
- smieszne ss'ki *nie fake
Duzo mozna by bylo wymieniac :).
Ps. "Zielony xxxx" :P Dlaczego nie kupisz sobie tego paca? hehe W koncu bedac axxxxxxxxxxxxx txxx.xx powinienes miec:P Potem kolejny krot to Become tutor....:P i mamy 2 gm from Poland
Shein Silvershadow
02-12-2005, 11:10
Działu na forum "Christmas Update";)
Thanatos
02-12-2005, 21:26
Nie wiem czy w dobrym temacie to pisze (jeśli nie to czołgam się i błagam o wybaczenie :P) ale chciałbym prosić o dodanie do projektu "Podziel się swoim szczęściem" pewnych kryteriów dot. "nietypowych umiejętności" mam tu na myśli:
distans knighta, fighting palladyna, fighting/shielding sorca i druida. Zaraz ktoś powie, że to głupota ale czasem taka głupota może doprowadzić do ciekawych rezultatów i/lub do zabicia nudów rutynowego zachowania danej profesji.
A teraz 2 przeciwne opinie napotkanych graczy, którzy zobaczyli mojego knighta (drugi char) walczącego spearami :) :
"Are u stupid - knight shouldn't be fighting with spears"
"Inny Gracz-Funny
IG-what skill u got in dist?
Ja-15 (lev 12)
IG-:D if u made 40 this will be something unusual :)
IG-nice"
Szukałem czy taka propozycja była i znalazłem tylko 1 (poza moim własnym) post bespośrednio w temacie "PsSS" - oba bez odpowiedzi. Jak coś przegapiłem to znowu się czołgam i proszę o wybaczenie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.