Pokaż pełną wersje : Wiec mam bardzo poważny problem bo dostalem bana za uzywanie macro a go nieurzywalem!
Wiec opowiem wam cala historię .
Stałem sobie kolo slimia pod carlin i nabijalem moim rozwijajacym sie magiem(23lvl/29mlvl) i przyszedl jakis niemiły polak i zaczol mnie wyzywac i wypychac w strone rotwormów a ja majac zapas soula postanowilem sie zemscic i zablokowac respa mu i stanelem sobie na dole i blokowalem , on cos krzyczal ze reported itp ja miałem go w nosie bo koledzy mowil ze za blokowanie respa bana nie ma ale o dziwo gm przyszedl(nie mily pan powiedzial mu ze gram na macro) wiec pomyslalem ze jak sie wyloguje to nic mi GM nie zrobi(nie wiem jakim cudem no ale stalo sie) loguje sie spowrotem i widze ze mam bana wiec sie loguje na tibia.com i patrze i smiech ,spadlem z krzesła poniewarz widze taką informację """until May 10 2007, 16:56:44 CEST because of macro use (Auto logging when gm arrived, would not answer gm question)""""... i teraz prosba do was drodzy doświadczeni urzytkownicy forum tibia.pl prosze was o pomoc w odwołaniu sie do decyzji GM'a (akcja dziala sie na serverze luminera).
za wszystkie bledy ort. przepraszam ....
Cenarius
12-04-2007, 22:24
GM może banować jak jesteś offline poza tym gdybyś się nie wylogował nie było by bana bo GM pomyslał że masz bota z "autologiem".
prosze was o pomoc w odwołaniu sie do decyzji GM'a
Nie uda się.
to co musze sie pogodzic z banem bo GM se cos pomyslal?
Tomcio Pall
12-04-2007, 22:41
Hmmm. Musisz czekać. Też tak miałem tyle że mnie hackli i gość powiedział parę słów o tibi(nie będę pisał jakich). Możesz napisać odwołanie do gma(ja mogłem), a jak nie to czekać ;]
Nie wytrzymasz bez tibi parę dni?
Ri'Pablo
13-04-2007, 00:27
Masz obowiązek odpowiadanie GM'owi... gdybyś się nie wylogował w niezbyt mądry sposób, teraz ciągle mógłbyś sobie grać. Cena niewiedzy.
hmm angielski znam ale napewno nie na tyle zeby pisac CIP'om jakies odwolania moze ktos jest dbory w te klocki i umie to napisacv i chcialo by mu sie mi pomuc???;] z góry thx
Nie wiem w czym możemy tobie pomóc. Ty najlepiej wiesz jak było. Zaloguj się na zbanowane konto na www.tibia.com i tam koło opisu bana powinieneś mieć opcje "complain". Użyj, napisz jak było i czekaj na odpowiedź.
TaifunIII
13-04-2007, 20:37
Nie stety nie możesz. ;D Zrobiłeś najgorszą żecz jaką mogłeś zrobic, gdybyś napisał, że jestes caly czas przy kompie i nie masz bana to nic by się nie stalo -,-
Temat do zamknięcia
Jedyne wyjście to napisac maila do cipow(ale musisz perfect znać angola;]
Nie stety nie możesz. ;D Zrobiłeś najgorszą żecz jaką mogłeś zrobic, gdybyś napisał, że jestes caly czas przy kompie i nie masz bana to nic by się nie stalo -,-
Temat do zamknięcia
Jedyne wyjście to napisac maila do cipow(ale musisz perfect znać angola;]
Pisanie maili do CIP soft nic nie da, możesz conajwyżej skorzystać z opcji "Complain".
Imo nie odwołuj się. Zrozum, pogorszysz swoją sytuację - napiszesz skargę, która zapewne zostanie odrzucona (zakładając, że angielski masz równy/gorszy jak polski to na 100%) i ban zostanie zresetowany.
I zainwestuj w słownik. Albo ściągnij Mozillę.
Jak w życiu... Gdyby ktoś zadzwonił na policję, że na kogoś napadłeś a ty zacząłbyś na ich (policji) widok czym dalej wiać skończyłbyś i tak na komisariacie :D
Swoją drogą nie wiem po co dałeś tego loga? Ze strachu? Przed czym? echh... Twoja strata. Masz nauczkę na przyszłość.
Mialem podobny problem na Valorii, tz. dostalem bana za ,,afkowanie"
<nie bycie online>. Jakis koles zglosil to do GM'a i on przyszedl spytal czy afk jestem. A ja nic nie moglem napisac bo mialem bardzo dlugiego laga. No i konto na banie do dzisiaj...;(
Ghard Lage
14-04-2007, 11:37
Wiesz możesz wcisnąć im kit, że cię niefortunnie rozłączyło no ale wciskanie kitu (a w szczególności CIP'om) nie jest łatwe w języku polskim a co dopiero obcym (no chyba, że znasz perfect angielski i jesteś z zawodu prawnikiem no ale nie jesteś więc przykro mi).
PS: Życzę szczęścia w pisaniu odwołania!!!
Piotrek Marycha
14-04-2007, 13:24
to co musze sie pogodzic z banem bo GM se cos pomyslal?
inaczej, "Musisz pogodzic sie z banem przes własną głupotę"
Jak w życiu... Gdyby ktoś zadzwonił na policję, że na kogoś napadłeś a ty zacząłbyś na ich (policji) widok czym dalej wiać skończyłbyś i tak na komisariacie :D
Dokładnie, a ty Wojo jak bys to odebral? gm ma reporta, idzie do typa , a ten od razu logout...
Kellerman
14-04-2007, 16:56
W pierwszej opisane sytułacji gm faktycznie mógł sobie coś pomyśleć chociaż jego decyzja jest nie do końca uzasadniona...ale podejżewam że nikt nie będzie protestował o twoją 9 lvlelelovą postać z brass setem...Odwołaj się do bana albo najlepiej przeczekaj i graj dalej zachowując nauczkę na przyszłość...najlepiej uczyć się na błędach...
Co do drugiej sytułącji to nie rozumiem gma czy widział jak się ruszasz na macro albo coś co moglo przypominać anty logout system coś takiego raczej nie auto jedzenie pewnie też...powinien odczekać przynajmniej z 20 minut jeśli nic byś nie pisał i by cie nie wylogowało to znaczy ze masz bota plx
no ale cóż gm zawsze ma racji i nawet jeśli jej nie ma to i tak ją ma to podstawowa zasada tibi i trzeba się do niej przestrzegać teraz coraz surowiej jest karane używanie macra tibia idzie w dobrym kierunku tylko problem w tym że macro userów jest coraz więcej a cip soft zaczą sam towrzyć boty więc systułacja jest coraz gorsza ;d ale i tak idzie w dobrym kierunku...
no cuż, poczekam thx za pomoc ;] a pozatym mam jeszcze 40 knighta ;](forum tibia.pl jeszt 100 x razy lepsze niz forum tibia.org.pl);]////////////// jak zamknac temat?
HAHAHA.... Nie moge, gorszego głupstwa nie mogłeś zrobić! Teraz poczekaj sobie 7 dni na koniec bana, bo odwołać się od decyzji GM'a nie idzie.
Btw. Aż mi normalnie ręce opadły jak przeczytałem, że się wylogowałeś.8o
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.