Pokaż pełną wersje : problem z hotkeysami
lord.shadow.bolter
13-04-2007, 00:44
cześć, to mój pierwszy post, więc chciałbym się przywitać :)
A teraz wróćmy do sedna sprawy. Otóż od bardzo dawna mam problem z hotkeysami. Polega to na tym, że np. jeśli kliknę f1 to mi działa, ale jak już f2 to mi znika pasek życia i nick znad postaci (nie tylko mojej).
Przy f3 otwiera mi się okienko wyboru nowego kanału.
Przy f4 włączają mi się skille.
Przy f5 włącza mi się lupka, która jak najadę na coś to mi wyświetla różne informacje.
F6 działa normalnie :cup:
F7 to wysyłanie raportów na temat błędów
F8 znów normalnie :cup:
F9 to "report rule violation"
F10 to samo
F11 opcja fullscreen....
Teraz mam pytanie co muszę zrobić lub zmienić aby działało mi to normalnie??
Bardzo was proszę o pomoc.
cześć, to mój pierwszy post, więc chciałbym się przywitać :)
A teraz wróćmy do sedna sprawy. Otóż od bardzo dawna mam problem z hotkeysami. Polega to na tym, że np. jeśli kliknę f1 to mi działa, ale jak już f2 to mi znika pasek życia i nick znad postaci (nie tylko mojej).
Przy f3 otwiera mi się okienko wyboru nowego kanału.
Przy f4 włączają mi się skille.
Przy f5 włącza mi się lupka, która jak najadę na coś to mi wyświetla różne informacje.
F6 działa normalnie :cup:
F7 to wysyłanie raportów na temat błędów
F8 znów normalnie :cup:
F9 to "report rule violation"
F10 to samo
F11 opcja fullscreen....
Teraz mam pytanie co muszę zrobić lub zmienić aby działało mi to normalnie??
Bardzo was proszę o pomoc.
Masz tibia clasic control?
lord.shadow.bolter
13-04-2007, 15:04
Owszem, mam te opcje uaktywnioną, a jak ją wyłączę to nadal jest ten sam problem...
Próbowałeś przeinstalować tibie ? Skopiuj sobie gdzieś mapy, odinstaluj program, wywal katalog gry (o ile jakiś zostanie), ściągnij świeżą instalke i zainstaluj.
Czy modyfikowałeś w jakiś sposób klienta gry ?
lord.shadow.bolter
13-04-2007, 19:51
Niestety niczego nie zmieniałem, więc nie mam pojęcia dlaczego tak mam, ale sprobuje przeinstalować i co najwyżej wtedy dam "edytuj" i napisz wynik. Dzięki :D
Niestety muszę skorzystać z tej opcji by powiedzieć, że nadal mam ten sam problem... No cóż, jakbyście jeszcze coś wymyślili to czekam na odpowiedzi :P
seksowna_druidka
13-04-2007, 20:32
Masz moze jakas klawiature multimedialna, ktora ma domyslnie przypisane do Fx jakies funkcje. Jesli tak, to pobaw sie w ustawieniach sterownikow. Ewentualnie wywal je i przywroc domyslne stery windy.
lord.shadow.bolter
13-04-2007, 21:40
Też mi się tak wydawało ;) Teraz pytanie, czy jeśli w ustawieniach klawiaturki dam "przyróć sterownik" to mi cofnie to tego windows'owego??
Mialem ten sam problem, zobacz czy na klawiaturze nie masz num, caps, scroll i jeszcze 4 lock. Jak tak jest to poszukaj przycisku F-Lock czy o podobnej nazwie. Ja mialem F-Lock.
Mam nadzieje ze moj post sie przydal :P
lord.shadow.bolter
13-04-2007, 22:13
Wielkie dzięki!! Ostatni użytkownik napisał, że miał F-locka, a ja miałem takie jakby puzzle :D kliknąłem i już działa! Dzięki za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu!
up
co twoja wypowiedz tu wniosla?
Topic
sprobuj inej klawiatury. Mniemam, ze te masz pod usb, bo jest multimedialna. Zalatw jakas pod PS2
@up - problem już jest rozwiązany. Czytajcie dokładniej.
Kellerman
14-04-2007, 17:06
Pewnie instalowałeś Multimedia Keybord czy jakoś tak programik dołączony do twojej klawiatury i czasami się coś przestawia...
a może wciśnij shift+ctrl może to coś pomoże sam nie wiem ;d pozdro
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.