Pokaż pełną wersje : Broń
Kellerman
13-04-2007, 22:09
Napewno nie raz widziałeś w telewizji sytuacje w której to w obonie swojego życia lub innej osoby użyto broni palnej lub białej(noża ,katany) ,a być może sam byłeś światkiem takiej sytułacji ;d lub w niej uczestniczyłeś... jeśli tak
możesz tu opowiedzieć po krutce o takiej historii w której potrzebą było użycie przemocy wobec innej osoby... możesz także pochwalić się bronią jaką posiadasz...
Ja jakotakiej sytułacji nie miałem ,może jedynie w kilka w wojsku ,ale były w pełni zaplanowane ...i nie mialy spowodować nikomu krzywdy ;d
obecnie posiadam pistolet Berettę 92 FS STS chyba każdy wie co to za broń ;d świetnie sprawdza(rzecz jasna na strzelnicy rzeby nikt nic sobie nie pomyślał XD ) zacieła mi się jedynie dwa razy a mam ją już bardzoooo długo ;d
posiadam oprucz tego liczną kolekcję noży o stałej kindze ;d
ja mam kastet ;-] wiadomo do czego służy
Kellerman
13-04-2007, 22:17
A wiesz ze na to potrzeba zezwolenie komendanta powiatowego policji? xD no posać pisać temat od 3 minut istnieje a tu zaledwie jeden post ;d
Zazwyczaj nie rozmawia sie o takich rzeczach. Uzycie sily (zwlaszcza przy pomocy broni) wobec innej osoby nie jest powodem do dumy i przechwalek. Srednia wieku forum jest dosc niska, wiec zapierajacych dech w piersiach przygod nie doswiadczysz, a jesli juz, to beda to powiesci wyssane z palca. Bron biala ma kazdy przecietny obywatel w kuchni xD Zeby nie byl perfidny offtop, to dodam, ze tak - uczestniczylem w czyms takim i na tym zakoncze. Na koniec dodam jeszcze, ze raczej wybrales zle forum na tego typu tematy.
Korektor
13-04-2007, 22:27
Zaraz zapewne okaże się, że 75% ludzi z forum ma arsenał, pod materacem, którego pozazdrościłyby CIA, FBI, GROM i Bóg wie kto jeszcze...
Jeśli chcesz poczytać o prawdziwych historiach, to lepiej znajdź forum specjalistyczne. Raczej nie ma zbyt wielu Hitmanów wśród Tibijczyków. No poza Dromem.
Ja tam w domu niczego nie mam,ale raz widziałem,jak typowie założyli kominiarki,wzieli swoje kastety/bagnety i podeszli do takich kozaczków.Sytuacje dosyć śmieszna,bo chcieli zobaczyć,czy dalej będą kozakować,bo w szkole to są takie "pr0 bossy",a jak do nich podeszli,to ci się popłakali i pouciekali.Heh,zaraz ktoś powie : A ty co byś zrobił kozaku..Ja napewno bym nie popłakał się,tylko zapytał bym się,o co im chodzi,wtedy kiedy by coś powiedzieli,to ewentualnie run away ;D
Kellerman
13-04-2007, 22:32
^^ nie wiem może i masz rację ale wydaje mi się że każdy miał choć raz w życiu taką sytułację w której musiał użyć siły no ludzie zlitujcie się ? Czy nikt z was nie zakosił komuś choćby z głupiego wazonu na kwiatki...nawet z klawiatury ;d
@Re up ;d
ta napewno ale wcześniej byś się skulił i wołał mamę ;d wiem może to hamsko zabrzmiało ale jak jest się młodszdszym to wydaje się że moglibyśmy każdemu nakopać ,nawet go zabić...ale tak naprawdę gdy przychodzi co do czego to stajesz się wtedy jak mała mrówka ,którą każdy może zdeptać rozmarować ją po ziemi jak jakieś wielkie goodno
Kiedyś chodziłem na strzelnice. And that's all...
Mój tata posiada pistolet, oczywiście ma nań wszystkie papiery. Nie mam pojęcia co to za pistolet, bo się tym nie interesuję, a poza tym nie był używany od bardzo dawna.
Kellerman
13-04-2007, 22:39
@Fiszbin to dobrze że twój ojciec ma pistolet i radzę dowiedz się gdzie go trzyma nie używaj go ale być może kiedyś może się przydać ;d
@Delate To dobrze warto jest umieć strzelać naprawdę... Mi od zawsze sprawia to wielką przyjemność ;d
ale kiedyś tez może się bardzo przydać ^^
Korektor
13-04-2007, 22:43
@up,
Końcówka adresu forum www.tibia.pl oznacza, że mieszkamy w Polsce, nie w Czeczenii. Wątpię żeby Fiszbin kiedykolwiek musiał używać tego pistoletu do obrony własnej. No chyba, ze tata to Pruszkowski i grozi mu wparowanie do chaty przez kilku panów Wołomińskich.
Ja mam zestaw noży kuchennych.
spider-bialystok
13-04-2007, 22:47
Z kastetem czy kosa byle frajer jest kozakiem. Tyle ode mnie.
Ja mam skarpetki nie prane od dwóch tygodni, nadadzą się ?
Ja mam w szafce M4 i Desert Eagle... prawie jak prawdziwe... i love ASG, zestaw noży kuchennych do dyspozycji... w kuchni i chyba ze 2 Shurikeny (nie jestem pewien czy dobrze O.o) "typu bazar". Jeszcze nie musiałem "korzystać" z wyżej wymienionych. No ASG do zabawy...
Pozdrawiam
@up
Tydzień, Dwa ponosisz i już się będzie nadawać na 100%.
@Down
Hmm... może nawet by się coś zrobić tym O.o
@Sławekmag/OnlyShadow
na 75%Shurikeny :D, jakoś mi wyleciało z głowy xd.
Kellerman
13-04-2007, 22:59
@Korektor ;p to że jeszcze żyjesz to pewnie kwestia szczęścia ale kup sobie czasopismo byle jakiego powiatu w woj.lubelskim (być może i innych wojewódzstwach ale tylko z luelskiego wszystkie zamawiam ;d) w każdym
są przynajmniej po 2 morderstwa i 20 kradzieży ... jeśli nigdy ci niż w życiu się zdażyło to gratulacje...widocznie nie wychodzisz z domu...
@Lasoch
I wystarczy ;d
@H.L
Nie wątpię xD
@Spider-Białystok
Ta może i każdy może być kozakiem ;d ale bardziej doświaczony "wojownik xD" tak to ujmijmy w cudzysłów może i sobie z takim kozakiem z gołymi rękami poradzić i to nie tylko w filmach zapewniam was ;d
@KarlOss no modeli samych też mam od groma ;d ale nimi nic się nie zdziała...
OnlyShadow
13-04-2007, 22:59
od 3 minut istnieje a tu zaledwie jeden post ;d
Bo to nie forum, na którym każdy "chcem być pierfszy!!!"
Zaraz zapewne okaże się, że 75% ludzi z forum ma arsenał, pod materacem, którego pozazdrościłyby CIA, FBI, GROM i Bóg wie kto jeszcze...
Pewnie skończy się jak w temacie o sporcie i nauce.
Czy nikt z was nie zakosił komuś choćby z głupiego wazonu na kwiatki...nawet z klawiatury ;d
Niestety. Łatwo jest rozwiązać problem takim sposobem. Sztuka w tym, aby maksymalnie ograniczyć używanie takich środków.
2 Shirukeny (nie jestem pewien czy dobrze O.o)
Bodajże Shurikeny. Jak ja uwielbiam te gwiazdki <3
Do autora tematu: Popracuj nad ortografią.
<3
Kellerman
13-04-2007, 23:05
:D nie przejmuj się ortografię mam dobrą... faktem jest jeśli szybko staram się coś naskrobać widać tego efekty w błędach ortograficznych ;d
a i do wiadomości ;d to forum jest takie na którym większość "chcem byc pierfszy" i nie serio ci mówię zajżyj do działu filmy i 2 godziny poczytaj nowe tematy i zobaczysz "huahuhaua jesteś piefszy teras obejszę i sedytuję" zakład że tak będzie ;d ? nie chcę ci nic udowadniać wręcz przeciwnie xD
Dr.Unknown
13-04-2007, 23:13
:D nie przejmuj się ortografię mam dobrą... faktem jest jeśli szybko staram się coś naskrobać widać tego efekty w błędach ortograficznych ;d
Kurczę, piszę szybko, a nie walę byków na poziomie podstawówki. Chyba coś ze mną nie tak ; <.
Owszem, posiadam broń i to całkiem skuteczną. Glany. Jeszcze nigdy nie zawiodły, a czasem trzeba było jakąś facjatę przekopać. Mimo wszystko unikam bójek. Co do "dowiedz się gdzie Twój ojciec trzyma broń". Pewnie w sejfie bowiem takie przepisy obowiązują w Polsce. Ponadto sejf zależnie od rozmiarów musi być przytwierdzony odpowiednią ilością zaczepów (śrub) do ściany bądź podłogi. Mój ojciec jest żołnierzem i broń posiada jednak w domu widziałem ją ze 3 razy w życiu.
Kellerman
13-04-2007, 23:33
@up ;
tak wiem ale co z tego i tak połowa posiadaczy broni tego nie przestrzega m.i. ja ;d i mam to gdzieś możecie mi na łeb zwalić od groma policji i tak sejfu nie kupie ;d
@Dr.Unkown
ta wiem ;d może faktycznie za dużo błędów ale żem nie raczył odpalić słownika więc raczcie mnie na stosie za to nie spalić
@Fiszbin to dobrze że twój ojciec ma pistolet i radzę dowiedz się gdzie go trzyma nie używaj go ale być może kiedyś może się przydać ;d
Tak jak napisał Glamri, pistolet znajduje się w schowku w sypialni rodziców, co jakiś czas(tzn raz do roku~) przychodzi policja, aby sprawdzić czy broń jest prawidłowo przechowywana. Ojciec ma broń, ponieważ kiedyś prowadził kantor, a siedzenie samemu w małej budce z dużą ilością gotówki "przy sobie" nie jest zbyt bezpieczne. Jakoś nie czuję na razie potrzeby obcowania z bronią palną.
spider-bialystok
13-04-2007, 23:44
@Korektor ;p to że jeszcze żyjesz to pewnie kwestia szczęścia ale kup sobie czasopismo byle jakiego powiatu w woj.lubelskim (być może i innych wojewódzstwach ale tylko z luelskiego wszystkie zamawiam ;d) w każdym
są przynajmniej po 2 morderstwa i 20 kradzieży ... jeśli nigdy ci niż w życiu się zdażyło to gratulacje...widocznie nie wychodzisz z domu...
O patrz, ja jestem caly dzien poza domem, a nikt nie byl jeszcze tak glupi by probowac mnie okrasc czy pobic. Zamiast kupowac kose czy kastet lepiej sie zapisac na silownie, bo wychudzony, zgarbiony sucharek sam sie wrecz prosi, by ktos go zaczepil.
Kellerman, ty zyjesz ?!?!?!?!?!
Emily Firehair
13-04-2007, 23:47
Mam wiatrowke. Strzelam czasem, bo lubie. W garazu, zeby nie bylo.
Kellerman
13-04-2007, 23:48
Tak tak żyje i dobrze się trzymam ;d ;d nie mnie mieli zabić tylko tego przygłupa ;d
@Emily Firehair
Spoko ;d Kiedy pierwszy raz miałem broń w ręku to nie jedna wrona z mojej wiatróweczki padła ;d i wbrew pozorom takim cudem też można wyżądzić krzywdę ;d
@spider-bialystok
mając na myśli zgarbionego i wychudniałego sucharka nie miałeś mnie na myśli ;d
Honasolo
14-04-2007, 00:01
Hmmmm
A czy luk moze byc? xD
Mam tez dwa 5kg'mowe hankle, ktorymi mozesz sobie zgniesc czache. ;p
Czy uzylem kiedys borni na kims innym?
Nie liczac strzlania pistolecikami wodnymi, tak. (w walce na badyle xD)
Bylem dwa razy swiadkiem przemocy wobec drugiej osoby przy uzyciu broni:
1. Podczas przerwy grupka kolesi napadla niczego spodziewajaca sie ofiare.
Cala zgraja rzucila sie na niego i dostal decydujacy cios w plecy Widelcem... :/
2. W czasie "bojek hoolsow" jeden, uzyl broni niekonwencjonalnej dymnej razacej (chyba). Nie wiem dokladnie jaka to byla bron, ale kiedy ja poczulem to az mnie oczy draznily z ukladem oddechowym. ;/
P.S.
Bronia moze byc wszystko, nawet glupi kabel od myszki.
Kellerman
14-04-2007, 00:15
@Honasolo
twój nick mówi sam za siebie ;d (dla nie rozumujących powiem że po wstawieniu w odpowiednich miejscach spacji wychodzi nam Ho na solo ;d może tylko z tym problemem że pisze Choć na solo ale nie zgłębiajmy się w szczegóły)
Tak masz rację ;d wszystko może posłużyć jako broń szyjka od butelki ,kawałek drewna z wbitym gwoździem , a nawet zwykły kałach ,który wydawałby się przeznaczony do innych celów jak np.ozdoba na biurku.
Pisze się 'chodź'.
Ten temat służy do szpanowania kto ma beret a kto Berettę, tak?...
Schowajcie się wszyscy, mam w piwnicy T-55.
Kellerman
14-04-2007, 00:35
@Lasooch
Ja nie wiem o co ci chodzi czyż byś miał jakieś uprzedzenia do broni...może cię w domu bili?wyjeżdżasz tu mi z ortografią zwróciłem uwagę na H lub Ch
fakt też błąd popełniłem ;d ale ty masz naprawdę jakieś problemy jak coś ci się nie podoba to zjeżdżaj,,,nie umiesz czytać?przeczytaj mój pierwszy post bo bo nie chodziło mi tylko o chwalenie się bronią...więc?nie umiesz przelecieć po stronach przeczytać co inni piszą?tylko wchodzi taki żeby nabić posta i do ortów ci się przyczepia jak chcesz to otwieraj sobie temat gdzie inni będą walić błędy a ty je będziesz sprawdzał ok?
@Lasooch
Ja nie wiem o co ci chodzi czyż byś miał jakieś uprzedzenia do broni...może cię w domu bili?wyjeżdżasz tu mi z ortografią zwróciłem uwagę na H lub Ch
fakt też błąd popełniłem ;d ale ty masz naprawdę jakieś problemy jak coś ci się nie podoba to zjeżdżaj,,,nie umiesz czytać?przeczytaj mój pierwszy post bo bo nie chodziło mi tylko o chwalenie się bronią...więc?nie umiesz przelecieć po stronach przeczytać co inni piszą?tylko wchodzi taki żeby nabić posta i do ortów ci się przyczepia jak chcesz to otwieraj sobie temat gdzie inni będą walić błędy a ty je będziesz sprawdzał ok?
Od sprawdzania błędów nie ja jestem, ale jak kogoś poprawiasz, rób to dobrze (w tym wypadku nie poprawiałeś kogoś, tylko samo 'ho', ale to obojętne). A taka jest prawda, że na forum, na którym średnia wieku waha się pewnie w granicach 12-13 lat temat o tym, czy ktoś ma broń jest całkowicie bezsensowny. Na kilka tysięcy zarejestrowanych użytkowników jest tu może kilkudziesięciu aktywnych i pełnoletnich zarazem, a może kilku, którzy mogliby mieć zezwolenie na broń palną. I prawda jest taka, że wygląda to tak, jakbyś go zakładał, żeby poszpanować spluwą.
<cut> tu faktycznie źle przeczytałem (zjadłem jeden wyraz), nieistotne </cut>
@topic:
Moja domowa zbrojownia obejmuje:
- Tachi (to coś bardzo podobnego do katany)
- 4x noże orientalne (takie które można kupić w niektórych butikach za 30-100zł)
- Nunchaku (drewno-łańcuch-drewno)
- Kosa duża (ok. 1m - 1,5m ostrze)
- Maczeta (z malezji ;) )
- Shikomi-zue (czyli miecz ukryty w czymś, co miecza nie przypomina. W moim przypadku jest to laska, do podpierania. Wieńczy ją mała metalowa rzeźba smoka walczącego z wężem. Jede ruch nadgarstka i w prawej ręce trzymasz obusieczny krótki miecz, a w lewej - pochwę, która okazuję się stalową rurką.)
- Miecz własnej produkcji (shikomi zue, wykonane z katany ozdobnej, trzonka od siekiery, kilku płachtów skóry, kawałków metalu itp)
- Wakizashi (wykonane ze stali ozdobnej, więc pełni jedynie rolę dekoracyjną)
W sumie 11 sztuk. Nie liczę jakiś tam kijów, pałek do bejzbola, łancuchów, scyzoryków itp. bo to myślę, że każdy posiada.
Kellerman
14-04-2007, 00:49
@Lasoch
tak ale napisałem także ale głównie chodziło o sytuację sporu którymi mógłbyś się pochwalić... nie nie stworzyłem tematu po to by pochwalić się moją bronią...co z tego że średnia wieku waha się między 13-14 podejrzewam że też wliczasz w ten przedział...ale nie zrobiłem tego tematu po to żeby się wykłócać z tobą i nabijać sobie postów...więc nie robie już offtopa
może jeszcze dodam tylko drogi userze że nawet 14 latek podejrzewam że miał styczność z bronią ;d np. może mieć procę ;d
i nie tylko 25 latkom zdarzają się takie sytuację ,ale moim zdaniem nawet częściej takim 14 latkom...
@Khan całkiem pokaźna kolekcja ;d Shikomi-Zue to widziałem w jakimś filmie ;d a tak chyba w jakimś ślepym Samuraju czy jakoś tak ;d...
@Topic No mam jeszcze z białej broni katanę ale taką bardziej ozdobną ;d zamiast kupić sobie nowe okna do sypialni i kuchni to zajrzałem na allegro i właśnie kupiłem takie cudo ;d
I próbowałem jeszcze zrobić pistolet z parasola przyznam że moje próby nie zmarnowały się ;d i ów cudko (którego pomysł zawdzięczam Pogromcom Mitów) potrafi strzelić przebijając się przez 5 cm styropian ;d niby słabe a cieszy ;d
@Khan całkiem pokaźna kolekcja ;d Shikomi-Zue to widziałem w jakimś filmie ;d a tak chyba w jakimś ślepym Samuraju czy jakoś tak ;d...
Owszem. Był to film Zatoichi, tłumaczony czasem na 'Masażysta Ichi'. Główny bohater - ślepy ronin, trudniący się jako tytułowy masażysta i jego zabójczy kostur. Całkiem fajny film wzorowany na starej japońskiej legendzie.
Ja na chwilę obecną posiadam katankę.
Obecnie zbieram na drugą, a jak wyhaczę gdzieś za granicą robotę to może i trzeci - taki da pro za kilkanaście tysięcy.
Na razie mam treningowy, niedługo kupuje sobie treningowy, ale taki porządny do treningów Iaido
Pierdół jak Bokkeny, Jo, ASG - nie wyliczam
..::QRAS::..
14-04-2007, 09:27
-2 shurikeny
-1 kunai
- oraz wiatrowka ale nie wiem jaki model.
Korektor
14-04-2007, 11:18
A może dodam jeszcze, że mieliśmy ćwiczenia z bronią w liceum. I tak dużo nie postrzelaliśmy. Masę czasu zająło przygotowanie w postaci rozbierania i składania broni itp. U nas dostawało się oceny za ilość pkt. zdobytych na strzelnicy w ciągu roku. Oczywiście oceny z PO.
moj arsenal obejmuje jednoreczny topor 2k4 +2, +6 przeciwko postaciom o zlym charakterze i mieszkancom Nowej Huty.
Ja byłem świadkiem, jak mój kumpel dostał nożem po ryju (pociągnięcie). W sumie, to sobie zasłużył, ale to się działo w szkole :P
O patrz, ja jestem caly dzien poza domem, a nikt nie byl jeszcze tak glupi by probowac mnie okrasc czy pobic. Zamiast kupowac kose czy kastet lepiej sie zapisac na silownie, bo wychudzony, zgarbiony sucharek sam sie wrecz prosi, by ktos go zaczepil.
Ja chodzę wyprostowany i mam blisko 2 metry wzrostu, jednak jestem chudy. Proszę się by ktoś mnie zaczepiał? Wątpię. A jednak niektórzy czasem to robią... -.- Co za kretynizm. Twierdzenie, że można kogoś bić za to jakiej jest postury świadczy o niezłym trybie rozwoju intelektualnego. -.-
@up ;
tak wiem ale co z tego i tak połowa posiadaczy broni tego nie przestrzega m.i. ja ;d i mam to gdzieś możecie mi na łeb zwalić od groma policji i tak sejfu nie kupie ;d
Mieszkając w Polsce i kupując broń (przy posiadaniu oczywiście na nią licencję) godzisz się na obowiązujące w tym kraju prawa. Zachodzi tu "umowa", która polega na tym, że Ty możesz mieć broń, ale wymaga się od Ciebie odpowiedniego przestrzegania zasad jej użytkowania i przestrzegania. Nie wywiązując się z tej umowy (na którą sam przystałeś wyrabiając sobie pozwolenie na broń i kupując ją) jednym słowem bimbasz sobie na polskie prawo i jesteś przestępcą.
Mam pięści, którymi rzadko się posługuje bo nie lubię się bić. Mój arsenał to piła łańcuchowa w piwnicy i siekiera. (wszystko do drzewa):D
Ktoś tam mówił o strachu w momencie zagrożenia.
Zawsze odczuwasz strach... pytanie czy właśnie popłaczesz się i spanikujesz, czy zamienisz go w destrukcyjną moc!
Miałem jedną sytuację aczkolwiek śmieszną.
Szedłem z kumplem przez miasto i napadł na nas jakiś typek z kosą. Cała sytuacja się zakończyła, gdy agresor skończył z tą swoją kosą w swoim udzie :P
Kellerman
14-04-2007, 13:39
@Glamiri owszem ale do połowy 2008 roku mogę owalać polskie prawo...
Jeśli nie masz stałego miejsca zamieszkania ,i nie jesteś w pełni zarejestrowanym polakiem...to możesz jeszcze mieć pistolet w dupie pod poduszką gdzie tylko sobie chcesz i jesli komuś wyżądził bym krzywdę w polsce to z tego co się domyślam odpowiadałbym przed polskim sądem z amerykańskim prawem...cuś takiego...
@Vil Czyżbyś grał w gry z systemem d20
podejżewam że grasz albo w baldurs gata albo Dnd(Dungeons and dragons)
tak tak i ch*j trafi w dupe twoją muskulaturę jak wyskoczy sucharek z kosą, odpowiednie umięśnienie nie daje tak dużo jakbyś tego chciał(chyba że u Ciebie w mieście Spider xD)pozatym kozacy chodzą w kilku osobowych grupach ,rzadko chodzą samodzielnie. Tak więc jeśli jestem stosunkowo niski i chudszy a żyje to cud xD?(oraz nigdy mnie nie okradziono ani pobito?)
@topic: Kiedyś tam w przyszłości jak będzie troszkę czasu to będę próbował sobie postrzelać i rozerwać się na strzelnicy(nie dosłownie) bo jeszcze jakieś pare lat temu strzelałem sobie w buteleczki z wiatróweczki.
Co do akcji- co jakiś czas na dyskotece(a raczej w pobliżu)znajdują się debile posiadający nóż na szczęście większość jeśli kogoś dziabnie to nie śmiertelnie albo zostaje dopadnięta przez bramkarzy;]
Dr.Unknown
14-04-2007, 13:56
pozatym kozacy chodzą w kilku osobowych grupach ,rzadko chodzą samodzielnie.
Raczej frajerzy, jak ktoś jest kozakiem to wsparcia nie potrzebuje.
@Glamiri owszem ale do połowy 2008 roku mogę owalać polskie prawo...
Jeśli nie masz stałego miejsca zamieszkania ,i nie jesteś w pełni zarejestrowanym polakiem...to możesz jeszcze mieć pistolet w dupie pod poduszką gdzie tylko sobie chcesz i jesli komuś wyżądził bym krzywdę w polsce to z tego co się domyślam odpowiadałbym przed polskim sądem z amerykańskim prawem...cuś takiego...
Z łaski swojej nie przekręcaj mojego nick name'u. Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri, Glamri. Już zapamiętałeś? Następnym razem czytaj uważnie to co czytasz. Popracuj jeszcze nad ortografią. Masz podobno 25 lat i tak słabo stać z ortografią swojego ojczystego języka? Wstyd! A z tego co ja się orientuję samo przebywanie na terenie tego kraju obowiązuje Cię do przestrzegania wszystkich panujących tutaj praw. Więc nic do żadnego 2008 r tylko od chwili przekroczenia granicy godzisz się na to, że będziesz przestrzegał obowiązującego tu prawa. I co ma piernik do wiatraka? To, że nie jesteś na stałe zameldowany w miejscu swojego zamieszkania nic nie współgra z tym, że posiadasz broń. Mimo wszystko trzymasz ją na stałe w jednym miejscu gdziekolwiek byś nie mieszkał (oczywiście poza chwilami gdy ją przenosisz).
Walekifa
14-04-2007, 14:02
Mnie też nigdy nikt nie pobił,ani nie okradł,mimo iż miałem kilka niemiłych spięć,bo się o to nie proszę. Nie chodzę zwężony i nie przechodzę na drugą stronę ulicy jak idzie przede mną jakiś kozak,czy frajerzy. No i mam dobre układy na górze : D Myślę że to jest najważniejsze.
spider-bialystok
14-04-2007, 14:11
Ja chodzę wyprostowany i mam blisko 2 metry wzrostu, jednak jestem chudy. Proszę się by ktoś mnie zaczepiał? Wątpię. A jednak niektórzy czasem to robią... -.- Co za kretynizm. Twierdzenie, że można kogoś bić za to jakiej jest postury świadczy o niezłym trybie rozwoju intelektualnego. -.-
Z punktu widzenia przecietnego dresika to calkiem logiczne. Jesli ma do wyboru goscia niskiego, 170cm, ale nawet lekko przypakowanego, a prawie 2 metrowego chudzielca, to mniejszym ryzykiem bedzie zaczepienie tego wysokiego i chudego. Przeciez tacy kozacy wybieraja osobe ktora bedzie dla nich latwiejszym, a nie trudniejszym celem.
Z punktu widzenia przecietnego dresika to calkiem logiczne. Jesli ma do wyboru goscia niskiego, 170cm, ale nawet lekko przypakowanego, a prawie 2 metrowego chudzielca, to mniejszym ryzykiem bedzie zaczepienie tego wysokiego i chudego. Przeciez tacy kozacy wybieraja osobe ktora bedzie dla nich latwiejszym, a nie trudniejszym celem.
Tak się jednak składa, że ten 2 metrowy chudzielec ma dużą przewagę nad przeciętnym dresiarzem. Ma długie ręce więc ma możliwość przytrzymania go na dystans, nosi glany i trenuje (właściwie trenował) dosyć intensywnie koszykówkę. Mówię o swoim własnym przykładzie, gdyż nawet tzw ABS'y mnie zaczepiały, a jednak żadnej bójki nie przegrałem (nigdy też nie uciekałem). Ale nie chodziło mi w tamtej wypowiedzi o to jakie, kto ma szanse tylko sama idea bicia kogoś z takich powodów jest idiotyczna. Gratuluję Ci jakże światowych poglądów na poziomie.
Kellerman
14-04-2007, 14:44
Moim zdaniem spirder po prostu uważa się za jakiegoś wielkiego kibola czy jakoś tak co z tego że chodzisz na siłownie i tak co 5 polak by ci nakopał
łączycie się w kilku osobowe grupy i startujecie to tzw. jak to powiedziałeś garbatego chudzielca to nic dziwnego że przegra...
Wiesz widzi 5 cwaniaków i boi się własne życie wystartuj do takiego sam...
każdy ma posturę jaką ma i wiesz jeden zwastuje komuś przybytek na dupie i jest chudy a drugi jest umięśniony i zrobi to samo...
W walce oprócz mięśni liczy się zdrowy rozsądek
Dark Sven
14-04-2007, 15:43
@Kellerman
Mniej więcej 1/4 postów w tym temacie to twoje posty. Popracuj nad ortografią i przeczytaj to. (http://pl.wikipedia.org/wiki/Przecinek)
:D nie przejmuj się ortografię mam dobrą...
Ehe.
Schowajcie się wszyscy, mam w piwnicy T-55.
A ty co? Drugi Korektor :>?
A ja tam żadnej broni nie mam. Bo i po co mi?
A ja tam żadnej broni nie mam. Bo i po co mi?
No bo jak spotkasz grupę napakowanych spajderów-białychstoków to masz przesrane.
Kellerman
14-04-2007, 16:00
No bo jak spotkasz grupę napakowanych spajderów-białychstoków to masz przesrane.
Muhauhahu xD świetne podsumowanie dnia...
@__DARK_SVEN__
Dzięki ale nie potrzebuję pracować nad moją ortografią...radzę sobie z nią całkiem dobrze...tak i właśnie przez to że 1/4 postów w tym temacie są moje
wale tyle byków bo staram się odpisywać na bieżąco ;d
A co do mojej interpunkcji to fakt nie stawiam zbyt wiele przecinków a raczej ;d więcej "..." tylko czasem szkoda mi się zastanawiać nad tym gdzie stawić przecinek a sens zdania pozostanie i tak ten sam...
to znaczy czasami to ma znaczenie po po jego wstawieniu sens zdania się diametralnie zmienia ;d ale kiedy będzie taka potrzeba to go napiszę ;d
spider-bialystok
14-04-2007, 16:39
Ale nie chodziło mi w tamtej wypowiedzi o to jakie, kto ma szanse tylko sama idea bicia kogoś z takich powodów jest idiotyczna. Gratuluję Ci jakże światowych poglądów na poziomie.
Nie wyrazalem swoich pogladow tylko przedstawialem punkt widzenia dresikow-kozakow z wiejskich dyskotek. Jesli ktos jest wychudzony, zgarbiony i boi sie patrzec w oczy, to jest zaczepiany czesto. Mam takiego kumpla, 175cm wzrostu i 53kg wagi, wiecznie zgarbiony i na dodatek ma piskliwy glos. Zaczepiaja do nawet 11 latki. Chyba nie trudno sie domyslic z jakiego powodu. Brak pewnosci siebie + mizerna postura. Probowalem mu pomoc i wyciagalem na silownie, ale szybko stracil zapal, a na sile nikomu nie pomagam.
Moim zdaniem spirder po prostu uważa się za jakiegoś wielkiego kibola czy jakoś tak co z tego że chodzisz na siłownie i tak co 5 polak by ci nakopał
łączycie się w kilku osobowe grupy i startujecie to tzw. jak to powiedziałeś garbatego chudzielca to nic dziwnego że przegra...
Mylisz sie, ja nie musze sie bic ;] Nigdy nie jestem zaczepiany na ulicy, sam tez nikogo nie zaczepiam, kibolem nie jestem, nawet nie interesuje sie pilka nozna, trenuje capoeire, akrobatyke i chodze na silownie dla wlasnej przyjemnosci i ambicji zbudowania ladnej sylwetki, bynajmniej nie typu napakowanego grubasa. Wspolczuje ludziom, ktorzy musza miec przy sobie bron by czuc sie bezpiecznie. Ja tego nie potrzebuje.
Dark Sven
14-04-2007, 16:46
Pożyczcie mi wiatrówkę. Bo mi jakiś wieśniak w swoim starym VW podjechał pod okno i mi tekno puszcza.
Nowa broń -KURZE jaja ;]
MasteR Driv3r
14-04-2007, 16:49
Pożyczcie mi wiatrówkę. Bo mi jakiś wieśniak w swoim starym VW podjechał pod okno i mi tekno puszcza.
Nowa broń -KURZE jaja ;]
Może lepiej od razu granat albo C4 ;)
Rethfing on Aldora
14-04-2007, 16:49
Mnie też nigdy nie zaczepili na ulicy, może przewaga wzrostu + zdeterminowana mina w stylu "chcesz o tym porozmawiać?" mnie uratowała? xD
Zastanawiam się kto ma większe szanse zostać zaczepionym, ktoś kto idzie przygnębiony, patrzy się w ziemie czy ktoś idący pewnym krokiem śmiało spoglądających na tych którzy mogliby się okazać potencjalnymi oprawcami?
MasteR Driv3r
14-04-2007, 17:06
Mnie też nigdy nie zaczepili na ulicy, może przewaga wzrostu + zdeterminowana mina w stylu "chcesz o tym porozmawiać?" mnie uratowała? xD
Zastanawiam się kto ma większe szanse zostać zaczepionym, ktoś kto idzie przygnębiony, patrzy się w ziemie czy ktoś idący pewnym krokiem śmiało spoglądających na tych którzy mogliby się okazać potencjalnymi oprawcami?
Różnie, bo jak ktoś idzie przygnębiony patrząc się w ziemię to mogą go zaczepić bo jest wg nich słaby, a ten drugi ma takie same szanse, bo takie cwaniaki mogą uważać, że się 'wozi' :]
Kamil_WZL
14-04-2007, 17:09
Ja tam w chacie nic nie mam poza bejsbolem...;D watpie ze to jest potrzebne do bicia sie z innymi osobami ale przydane do gry...:D:D
PozDro dra Tibijczykow...///\\\:)
Kellerman
14-04-2007, 17:21
@Dark Sven
xD nie nawiedzę techno ,poczytaj w internecie o sposobach przyrządzania napalmu ja proponuję benzyna +drobno zmielony koci żwirek ;d trochę gęsta konsystencja wychodzi ale daje dobry efekt przelewasz to do butelki wsadzasz na czubek szmatę nawilżoną benzyną i jest gorąca zabawa ;d w wojsku pokazywali nam jak to robić...
PS...tylko pamiętaj mocno wciśnij szmatę w szyjkę od butelki tak aby nie substancja w środku do pęknięcia butelki nie miała kontaktu z tlenem...
Kamil_WZL
14-04-2007, 17:27
heh...dobre xD...:D :D
Nie wyrazalem swoich pogladow tylko przedstawialem punkt widzenia dresikow-kozakow z wiejskich dyskotek. Jesli ktos jest wychudzony, zgarbiony i boi sie patrzec w oczy, to jest zaczepiany czesto. Mam takiego kumpla, 175cm wzrostu i 53kg wagi, wiecznie zgarbiony i na dodatek ma piskliwy glos. Zaczepiaja do nawet 11 latki. Chyba nie trudno sie domyslic z jakiego powodu. Brak pewnosci siebie + mizerna postura. Probowalem mu pomoc i wyciagalem na silownie, ale szybko stracil zapal, a na sile nikomu nie pomagam.
Mylisz sie, ja nie musze sie bic ;] Nigdy nie jestem zaczepiany na ulicy, sam tez nikogo nie zaczepiam, kibolem nie jestem, nawet nie interesuje sie pilka nozna, trenuje capoeire, akrobatyke i chodze na silownie dla wlasnej przyjemnosci i ambicji zbudowania ladnej sylwetki, bynajmniej nie typu napakowanego grubasa. Wspolczuje ludziom, ktorzy musza miec przy sobie bron by czuc sie bezpiecznie. Ja tego nie potrzebuje.
Skoro tak uważasz... Przeczytaj to:
Grudziądz nie widzi tutaj przedstawiania czyjegoś punktu widzenia. Zdecydowanie jest to napisane w sposób wyraźnie pokazujący własne poglądy. Wpisujcie miasta, które również nie widzą w tej wypowiedzi przedstawiania poglądów dresiarzy.
@DOWN:
Reported Pysiaczku... Reported...
Ja posiadam bojowego dromadera i jeszcze ani razu nie zawahalem sie go uzyc.
Kellerman
14-04-2007, 18:45
@2up :/ czy nie uważasz że twój idiotyzm powinien być zapisany na kartach historii?
@spider-Białystok
Zaczynasz gubić się w tym co piszesz...
@topic
no moim zdaniem nie ważne jak idziesz czy kręcisz tyłkiem?a może się bujasz?
jak twoja mordka się komuś nie podoba to i tak ci naklepie nie ważne czy jesteś szczęśliwy czy chodzisz przygnębiony ale moim zdaniem taka najmniej zaczepliwa postawa to jak idziesz sobie spowodnie ręce opuszczone trzymane luźno przy nogach spojrzenie nie okazujące strachu nie patrzysz pod siebie ani nad siebie idąc spoglądasz w oczy przechodzących ludzi ;d taka moim zdaniem jest wzorowa postawa przechodzenia który nie chce wszczynać bojki..(tylko nie zapatrzcie się komuś w oczy bo może to źle odebrać ;d)
MasteR Driv3r
14-04-2007, 18:49
@2up
A nie uważasz, że powinno się chodzić do szkoły na lekcje ortografii??
Kellerman
14-04-2007, 19:05
Wiesz ja się czasami zastanawiam nad ludźmi takimi jak ty...znajdź mi chodź 3 błędy w poście który napisałem @2up ok?
To nie ja piszę tutaj bzdurne posty ograniczające się do jednego słowa i tysiąca uśmieszków -.- więc jeśli masz zamiar w ten sposób nabijać posty nie wnosząc nic do tematu to proszę nie pisz ich w temacie tylko w notatniku...
więc odpisuj normalnie na posty pozdro...
MasteR Driv3r
14-04-2007, 19:07
Teraz, gdy zacząłeś je sprawdzać to nie ma, prócz tego, że nie ma ŻADNEGO przecinka.
Kellerman
14-04-2007, 19:42
Teraz, gdy zacząłeś je sprawdzać to nie ma, prócz tego, że nie ma ŻADNEGO przecinka.
tak bo gdy pewne osoby zaczęły na to zwracać uwagę zacząłem je uważnie czytać więc proszę nie wyjeżdżaj mi z tekstami dotyczącymi wczorajszych postów.
A co do przecinków to proszę ,nie wyjeżdżaj mi z nimi...
3 dni na forum, 92 posty, średnia - 30,(6). Kellerman, opanuj się, do jasnej cholery, jak się w jakimś temacie wypowiesz, to co drugi post Twój (np. na tą chwilę w temacie o zagładzie ludzkości spośród ostatnich 7 postów 4 są Twoje).
@Kellerman: Sprawiasz wrażenie osoby mającej chęć pochwalenia się posiadaniem broni i jeszcze próbujesz wsadzić na siłe osobą na forum swoje pierdoły na temat przemocy. Traktujesz posiadanie broni jako coś co powinien posiadac każdy szanujacy życie człowiek. Już totalnie od tego wojska Ci się we łbie pomieszało. Po co poruszać taki temat na forum gdzie średnia wieku to 14-15 lat? Czujesz sie dzięki temu lepszy? Chcesz im zaimponowac? Idź na forum traktujące o broni palnej. ABSURD TOTALNY !!!
Więc tak.
Ja posiadam w domu parę kompletów sztućców talerzy szklanek garnków i takich tam. :P
Na poważnie:
Hmm...
Broni nie posiadam bo po co mi? Wydaje mi się że większości powinny wystarczyć ręce nogi a przede wszystkim głowę :P
Jedyne co posiadam to kominiarka :P
Kellerman
14-04-2007, 20:58
@Szpicel
Nie namawiam nikogo na posiadanie broni wręcz przeciwnie...W sumie zastanów się czy prawidłowe jest aby dla ratowania swojej dupy dać się traktować jak szmatę? wiem rozumiem was że nie którzy by tak zrobili ale patrząc z innego punktu widzenia zastanów się jak taki cwaniak oberwie od Ciebie to może zda sobie sprawę że idzie w niewłaściwym kierunku i zastanowi się nad swoim życiem bo pomyśli: aha ,jeśli nie jestem najsilniejszy ,nie jestem maszynką do bicia ludzi to może faktycznie powinienem zająć się czym innym i np.pójdzie na studia...zastanów się nad tym co powiedziałem...
zresztą w temacie do niczego nie namawiam...prosiłem tylko byście się pochwalili jakimi środkami obrony dysponujecie a także opowiedzieli o swoich ekstremalnych sytuacjach z życia.
@Lasooch
Chcesz o tym porozmawiać to napisz na pw...to nie od tego temat
Virusmaxi
14-04-2007, 21:12
A PO CO BROŃ?
Nóż, nożyczki, talerze, lustra, miotły, szklanki, widelce, sól (w oczy nasypać), krzesła... Dużo rzeczy widzę w swoim domu których mogę użyć...
@Kellerman: Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że z Tobą jest "coś nie tak". Masz jakąś manię prześladowczą. Pozwole sobie stwierdzić, że chciałbyś użyć broni w sytuacji kiedy dostaniesz do tego powód.
Może to prowadzić do tragedii jaka miała miejsce jakiś czas temu, kiedy to nastolatek zostal zaatakowany przez grupę "opryszków" i użył do obrony noża. Ranil śmiertelnie.
To mnie rozbawiło najbardziej:
...jak taki cwaniak oberwie od Ciebie to może zda sobie sprawę że idzie w niewłaściwym kierunku i zastanowi się nad swoim życiem bo pomyśli: aha ,jeśli nie jestem najsilniejszy ,nie jestem maszynką do bicia ludzi to może faktycznie powinienem zająć się czym innym i np.pójdzie na studia...
Posiadanie broni pomoże w rozwikłaniu problemu "trudnej młodzieży". Niech każdy zaopatrzy sie w broń i zacznie terroryzować blokowych kapturniaków, zmienia sie w grzecznych chlopcow, jeden zostanie lekarzem, drugi inżynierem budowlanym a jeszcze inny odkryje w sobie talent do pisania wierszy... ŻENADA
Pamiętaj kto mieczem wojuje, od miecza ginie...
spider-bialystok
14-04-2007, 21:29
Grudziądz nie widzi tutaj przedstawiania czyjegoś punktu widzenia. Zdecydowanie jest to napisane w sposób wyraźnie pokazujący własne poglądy. Wpisujcie miasta, które również nie widzą w tej wypowiedzi przedstawiania poglądów dresiarzy.
Przyznaje, zle sformulowalem to zdanie, jednak naprawde mam ciekawsze zajecia niz bicie sie.
Jednak fakt jest taki, ze jesli ktos jest bardzo chudy, a do tego okazuje brak pewnosci siebie przez sposob w jaki sie porusza (tzw. jezyk ciala) to jest latwym celem zaczepek.
(tylko nie zapatrzcie się komuś w oczy bo może to źle odebrać ;d)
Okazywanie swojej slabosci to najglupsze co mozna robic. Nie wolno bac sie patrzec komus w oczy, bo w ten sposob szanse na oberwanie zwiekszaja sie.
Broni nie posiadam bo po co mi? Wydaje mi się że większości powinny wystarczyć ręce nogi a przede wszystkim głowę
Wlasnie. Najpierw trzeba myslec, a poznie lapac sie za bron.
Kamil_WZL
14-04-2007, 21:33
Naskakujecie na Kellermana i w pewnym sensie musze wam przyznać racje, a wiec admin moderator do dziela...!
MasteR Driv3r
14-04-2007, 21:36
A co do przecinków to proszę ,nie wyjeżdżaj mi z nimi...
Bo co, nie umiesz ich stawiać?
Kamil_WZL
14-04-2007, 21:44
Ziomek poszedl do woja i sie podnieca jakas bronia ktora zobaczyl i sie chcwali ze nauczyli go w woju takich wspanialych rzeczy kolo wyluzuj... jak ci na uczyli tyle rzeczy w woju to po co ci bron?? zeby lezala sobie w szafce...? ;d;d i zebys mogl powiedziec ze ja masz... zapewnie...
LUZ!!
Kellerman
14-04-2007, 21:45
Kretynie(przepraszam że tak to wyraziłem)Pajonk z Białystok'u że się tak wyrażę
powiedziałem do jasnej choroby by nie patrzeć zbyt długo w oczy takiej osoby gdyż może uznać to za prowokowanie do bójki...
Myślę że takim goofniarzom trzeba pokazać że nie są najsilniejsi i że powinni zająć się czymś innym np.grą w piłkę bo takimi zaloty do ludzi na pewno nie zaprowadzą ich na dobrą drogę powiedziałeś:
a jeszcze inny odkryje w sobie talent do pisania wierszy ;d
patrz na rippera chłopak coś skrobie a nie wiadomo co robił wcześniej ;d
zrozumcie jeśli nie przemówi się nie którym do rozsądku za młodu to potem będą przepełnieni zuem wrr...
wiem że na tym forum 3/4 to osoby nie mające więcej jak 14 lat i na pewno tego nie zrozumieją...
down@ od tego zrobiłem ten temat by się pochwalić m.i bronią jaką się posiada nie ważne czy jest to wiatrówka czy proca...
a najeżdżać na mnie możecie ile wam się zechce tyle już przeżyłem że jedno wyzwisko w moim kierunku raczej mnie nie osłabi wręcz przeciwnie więc was pozdrawiam ;d
Edit: bo już nie mogę z tymi kur****
Kamilek zdaję sobie sprawę że jesteś jeszcze małym goofniarzem ale na prawdę twoje wypowiedzi są na bardzo niskim poziomie więc proszę albo trzymasz się topicu albo wypad bo nienawidzę offtopów
Ktoś tam wyżej@ tak nie umiem ich stawiać.Dziękuję za uwagę.
Do założyciela tematu@
Wątpię w to że posiadasz jakąkolwiek broń bo osoby które posiadają nie chwalą sie tym chyba że coś mają z głową...
Żeby posiadać broń to najpierw trzeba mieć rozum...
Dark Sven
14-04-2007, 21:51
Temat zamienił się we flame war. Proponuje tutaj uciąć i ew. kłótnie przenieść na pewu.
@down
Ja chcę być kosiarką do trawy. Albo korektorem.
powiedziałem do jasnej choroby by nie patrzeć zbyt długo w oczy takiej osoby gdyż może uznać to za prowokowanie do bójki...
Myślę że takim goofniarzom trzeba pokazać że nie są najsilniejsi i że powinni zająć się czymś innym np.grą w piłkę bo takimi zaloty do ludzi na pewno nie zaprowadzą ich na dobrą drogę powiedziałeś:
zrozumcie jeśli nie przemówi się nie którym do rozsądku za młodu to potem będą przepełnieni zuem wrr...
wiem że na tym forum 3/4 to osoby nie mające więcej jak 14 lat i na pewno tego nie zrozumieją...
a najeżdżać na mnie możecie ile wam się zechce tyle już przeżyłem że jedno wyzwisko w moim kierunku raczej mnie nie osłabi wręcz przeciwnie więc was pozdrawiam ;d
Kamilek zdaję sobie sprawę że jesteś jeszcze małym goofniarzem ale na prawdę twoje wypowiedzi są na bardzo niskim poziomie więc proszę albo trzymasz się topicu albo wypad bo nienawidzę offtopów
Kiedy już dorosnę i będę duży (o taaaki duży!) pragnę być taki jak Ty...
@Sven: Cicho, fajnie jest! (Ja chcę być Korektoro-wymazywaczem)
Odnośnie Twej riposty, Kellerman, nie o to chodzi, by to słać na PW. O to chodzi, by ewentualnie odpowiednie organy zainteresowały się potopem postów pisanych bez ładu i składu, z błędami ortograficznymi i brakiem przecinków uniemożliwiającym czasem odszyfrowanie ich przekazu, którego zdarza im się nie mieć. Ale ewidentnego łamania zasad nie zauważyłem, więc raportować nie będę (poza tym z goofniarzami i kretynem, a także ewentualnymi przyszłymi postami łamiącymi zasady).
Aktaulna średnia - 31,(3). Wypalasz się? Czemu tak wolno rośnie? :O
Kellerman
14-04-2007, 22:02
Temat zamienił się we flame war. Proponuje tutaj uciąć i ew. kłótnie przenieść na pewu.
[/COLOR]
Tak od teraz jak ktoś chce mi coś powiedzieć to proszę nie w temacie -.-
jeśli nie macie zamiaru trzymać się głównego tematu to w ogóle nie odpowiadajcie.
@Up bo zamiast pisać nowe posty staram się edytować tematy
Staram się nie robić błędów ort...przecinków nie stawiam bo ich nie stawiam i tyle więc jedna osoba mnie upomniała to teraz kolejne 30 też musi proszę trzymać się topicu...
Kamil_WZL
14-04-2007, 22:03
down@ od tego zrobiłem ten temat by się pochwalić m.i bronią jaką się posiada nie ważne czy jest to wiatrówka czy proca...
LoL.....;d;d;d
Korektor
14-04-2007, 22:26
No popatrz, 3 dni na forum a tak się orientuje wśród społeczności... Zdążyłeś poznać Rippera, zorientować się w sytuacji w grupach użytkowników, opanować używanie forum i nawet nieźle naspammować. Ile miałeś wcześniej kont?
@topic,
Temat miał być o broni, jednak tak na prawdę to są nią słowa, czego dowodem jest kilka ostatnich stron dyskusji.
Marzanna Zielińska, Fakty
Kellerman
14-04-2007, 22:30
Ile kont pytasz?jedno 3 lata temu...ale zapomniałem passów...
A orientuję się bo zaglądam do wszystkich działów ;d
Kellerman a moze utozsamiasz sie wraz z postacia z prison breaka?? Tam tez bron zaciela mu sie tylko 2 razy ;)
Co do tematu: mam pistolet na wode
Dr.Unknown
14-04-2007, 22:39
I w tajemniczy sposób gubisz tam posty. Spoko, na pewno jakiś uczynny moderator znajdzie je i Ci odda ; ).
Plaski93
14-04-2007, 22:50
u mnie pod wanna jest schowana prawdziwa Maczeta XD
niewiem skad:confused:
Kellerman
14-04-2007, 22:56
Kellerman a moze utozsamiasz sie wraz z postacia z prison breaka?? Tam tez bron zaciela mu sie tylko 2 razy ;)
Co do tematu: mam pistolet na wode
;d owszem owszem nie długo ;d
ale rażąca prawda bronie się jednak zacinają pójdź na strzelnicę i postrzelaj nią 4 dni a zobaczysz że chodź raz powinna ci się zaciąć ;d czynność powtarzaj do ustanku aż ci się zatnie ;d
twoje błędy to :
moze -może
utozsamiasz -utożsamisz
postacia -postacią
ahahaha niezłe niezłe -powiedzcie mi dzieci dlaczego macie problem o nabijanie postów przez autora skoro sami tacy byliście?też mieliście lamerskie podpisy w których prosicie o notkę byliście obecni wszędzie i prawie wszyscy was kochali
żAL!
To nie są błędy, tylko pisanie bez ogonków dysortografie
ahahaha niezłe niezłe -powiedzcie mi dzieci dlaczego macie problem o nabijanie postów przez autora skoro sami tacy byliście?też mieliście lamerskie podpisy w których prosicie o notkę byliście obecni wszędzie i prawie wszyscy was kochali
żAL!
ŻAL to Twoja osoba. Mam tutaj konto grubo ponad dwa lata i dopiero ok 300 postów na koncie - pokaż mi gdzie ja nabijałem posty. I pokaż mi ss'a z lamerskim podpisem, w którym prosiłem o notkę, bo nie przypominam sobie bym kiedykolwiek taki miał. Pokaż mi, proszę też miejsce gdzie byłem obecny wszędzie. Na koniec powtórzę to jeszcze raz... ŻAL to Twoja, jakże "skromna" osoba...
Honasolo
14-04-2007, 23:23
Spokojnie ludzie. ;p
Mial to byc temat o broni i niech tak zostanie. Jednak jednemu sie nie podobalo i wszyscy inni poszli za nim jak jakies pingwiny... :
-o patsz! o nje pisze pszecinkuw! I MA GNATA! chwali pianta
-nnmooooo ja tesh mam gnata i sfie nie hfale.. lubie byc wysoki i patrzec komus w oczy
-luss!
-ty kret... nie robie bledow i pisze jak chce wolny kraj.
Na discovery widzialem jak pogromcy zrobili kusze z papieru 8o, ktora mogli zabic
czlowieka. Moje pytanie brzmi: czy jest mozliwe zeby taka kusza wystrzelic na odleglosc 45 m? Strasznie mnie wkurza pewien koles, ktory dudni basami na calym osiedlu... ;p
A moze widzieliscie inne dziwne bronie takie jak np. parasol wiatrowka?
Mam bombę z gwoździami...
Zawsze ją nosze przy sobie ^.^,
bo przyjaciół, to ja mam na cmentarzu.
Mam pałkę MO(banan), ale nie korzystam z niej i nie mam zamiaru (taki szpanerski gadżet), chyba, że ktoś nachalny złoży mi wizytę.
Dyplomatycznie da się rozwiązać wiele spraw. Aczkolwiek myślę, że pięści też są twardym argumentem, ale nie na bezbronną bandę 20 dresów :P.
Pozdrawiam.
@UP
Kojarzysz strzelający futerał od gitary(Desperados)? xD
Kamil_WZL
14-04-2007, 23:41
Aczkolwiek myślę, że pięści też są twardym argumentem, ale nie na bezbronną bandę 20 dresów :P.
I to jest własnie POLSKA leja cie zawsze i wszędzie prawie...
Dark Sven
14-04-2007, 23:45
I to jest własnie POLSKA leja cie zawsze i wszędzie prawie...
Pff... Moje miasto i okolice jakieś dziwne w takim razie jest.
Rethfing on Aldora
14-04-2007, 23:46
No, a Ty, pełnoletni obywatelu RP wchodzisz na forum poświęcone durnej grze internetowej i robisz wykłady na temat broni i przemocy.
Ile kont pytasz?jedno 3 lata temu...ale zapomniałem passów...
I nie masz życia, sądząc po tym spamie.
;d owszem owszem nie długo ;d
ale rażąca prawda bronie się jednak zacinają pójdź na strzelnicę i postrzelaj nią 4 dni a zobaczysz że chodź raz powinna ci się zaciąć ;d czynność powtarzaj do ustanku aż ci się zatnie ;d
twoje błędy to :
moze -może
utozsamiasz -utożsamisz
postacia -postacią
To nie błędy tylko pisanie bez polskich znaków, a ty napisałeś 'chodź' w miejscu, w którym akurat powinno być 'choć' ^^
żAL!
Nawet Korektor tak nie spamował. A ja się jego linku proszącego o notkę nie czepiam, sam też niegdyś miałem.
Kamil_WZL
14-04-2007, 23:49
Pff... Moje miasto i okolice jakieś dziwne w takim razie jest.
Powiedzialem prawie...:/:D PozDro
Broń ? Tak, pobiłem bardzo brutalnie za pomocą kastetu orczego szamana w D&D. Co do rl to posiadam jedynie swój scyzoryk i nie byłem świadkiem niczego :P
Kellerman
14-04-2007, 23:57
@Lasoch"a ty napisałeś 'chodź' w miejscu, w którym akurat powinno być 'choć' ^^"
takie małe przeoczenie ;d
apropo życia ;d podczas pisania tych postów skilluję i pewnie wielu z was zastanawia się hom dlaczego on nie siedzi na bocie -.- co można robić podczas skillowania nic ;d oprócz odpisywania na durne posty i czytania jakiejś tam książki ;d
MasteR Driv3r
14-04-2007, 23:59
Skillujesz? 9 lvlem?
Kellerman
15-04-2007, 00:05
@Master DriV3r
Po pierwsze nie mam 9 lvla obok maź przedstawione statsy postaci ;d
@Rethfing on Aldora
Większość ciekawych tematów została już wyczerpana więc wziąłem właśnie taki.
@Kamil_WZL
To ty żyjesz chyba w jakiś patologicznym mieście.
Temat zmierza w złym kierunku...albo wypowiadacie się normalnie albo poproszę o zamknięcie tematu -.-
MasteR Driv3r
15-04-2007, 00:07
@Master DriV3r
Po pierwsze nie mam 9 lvla obok maź przedstawione statsy postaci ;d
@Rethfing on Aldora
Większość ciekawych tematów została już wyczerpana więc wziąłem właśnie taki.
@Kamil_WZL
To ty żyjesz chyba w jakiś patologicznym mieście.
Temat zmierza w złym kierunku...albo wypowiadacie się normalnie albo poproszę o zamknięcie tematu -.-
Taaa, a po kliknięciu w nick twojej postaci okazuje sie naszym oczom piękny 9 levelek :)
Kamil_WZL
15-04-2007, 00:07
Patologia to Nowy Jork....:P:P
John Doe to pewnie nie Jego postać tylko tak sobie to wpisał, John doe czyli Jan Kowalski tak jak nazywał się pewien odcinek w pb
Chesterkaa
15-04-2007, 00:10
I bez broni kzywde mozna zrobic ; p
Ja mam pewna bron ale nie legalna w Polsce ; <
ŻAL to Twoja osoba. Mam tutaj konto grubo ponad dwa lata i dopiero ok 300 postów na koncie - pokaż mi gdzie ja nabijałem posty. I pokaż mi ss'a z lamerskim podpisem, w którym prosiłem o notkę, bo nie przypominam sobie bym kiedykolwiek taki miał. Pokaż mi, proszę też miejsce gdzie byłem obecny wszędzie. Na koniec powtórzę to jeszcze raz... ŻAL to Twoja, jakże "skromna" osoba...
ŻAL-czy musisz wszystko brać do siebie?bo akurat to nie było do Ciebie
Lasooch-też spamowałeś ,kamos spamował , unknow, nawet ja(tylko jest różnica,albo była 2 posty dziennie a 5-10-30)ps. co do linka do notki to nie chodzi o wasze(twoje)zastrzeżenia tylko moje-,0
z broni zeszło na pobicia muskulaturę spam notki i wszystko tylko nie o to co w temacie chodzi.cu
Kellerman
15-04-2007, 00:12
Lol to o to temu kretynowi(przepraszam Drom Vil wszyscy Raul ripper kto tam chce za obrażanie userów)
Jakbyś oglądał prison breaka to byś wiedział o co chodzi.
w USA nazwisko używane dla określenia mężczyzny o niezidentyfikowanej lub ukrytej tożsamości. Dla określenia kobiet używa się nazwiska Jane Doe. Termin ten stosuje się zwłaszcza w aktach policyjnych, sądownictwie i dokumentach prawniczych.
Google nie boli ;d
MasteR Driv3r
15-04-2007, 00:15
@up
Akurat nie szukam w google Jana Kowalskiego w innych językach.
Ale zwracam "chonor"
ŻAL-czy musisz wszystko brać do siebie?bo akurat to nie było do Ciebie
Lasooch-też spamowałeś ,kamos spamował , unknow, nawet ja(tylko jest różnica,albo była 2 posty dziennie a 5-10-30)ps. co do linka do notki to nie chodzi o wasze(twoje)zastrzeżenia tylko moje-,0
z broni zeszło na pobicia muskulaturę spam notki i wszystko tylko nie o to co w temacie chodzi.cu
Pisząc Wy pisałeś i do mnie. Musiałbyś dodać "za wyjątkiem Glamri'ego" i wtedy byłoby ok. A tak cóż... Musiałem to wziąć do siebie...
Ej nie!!11 Tylko nie to!11
@PiXiK - owszem, czasem mi się zdarzyło walnąć parę(naście) postów, ale średnia jak na razie (szacuję, nie chce mi się sprawdzać liczby postów i liczyć dni na forum) wynosi 3-5 dziennie - nie 30+.
Jak tak was czytam to stwierdzam, że najniebezpieczniejszą bronią jest klawiatura..
Skąd u was taki fanatyzm ortografią i interpunkcją? To jakaś choroba?
Dr.Unknown
15-04-2007, 11:37
Jak tak was czytam to stwierdzam, że najniebezpieczniejszą bronią jest klawiatura..
Pomijając poczucie szacunku do języka ojczystego, kwestię jasno określa regulamin forum (§3.3) ; ).
W sumie nie wypowiedziałem się jeszcze na temat. Mam nóż, jak prawie każdy, ale służy on raczej do krojenia chleba/pomidorów na wycieczkach.
Kellerman
15-04-2007, 18:52
@up "W sumie nie wypowiedziałem się jeszcze na temat. Mam nóż, jak prawie każdy, ale służy on raczej do krojenia chleba/pomidorów na wycieczkach."
nie wiem dlaczego ale to mnie ostro rozbroiło ;d
To nie choroba, ale myślę, że w dobrym guście jest pisać poprawnie przynajmniej we własnym języku tym bardziej gdzie czyta to młodzież, a potem mają trudności w szkole bo zapamiętują wyrazy z błędami. Znajomość ortografii to bardzo mile widziana cecha i denerwuje mnie kiedy widzę piszącego "nie" z czasownikami łącznie, "ktury", "pomurzie" itd... ; )
Kellerman
15-04-2007, 20:04
umuhahuahua znajdź mi chodź jeden post w którym napisałem pomóżcie przez u zwykłe to obiecuje że ci pocztą 3 złote wyśle -.-
@UP:
A kto powiedział że chodzi o ciebie??
@topic:
Temat do nabijania postów...
Kellerman
15-04-2007, 21:21
@Xantro myślę że m.i. ty przyczyniłeś się do tego aby właśnie taki był...
Temat miał dotyczyć czego innego.
Tak tylko akurat ten topic nie jest o ortografii ani mojej ani nikogo innego...
@Xantro myślę że m.i. ty przyczyniłeś się do tego aby właśnie taki był...
Temat miał dotyczyć czego innego.
Tak tylko akurat ten topic nie jest o ortografii ani mojej ani nikogo innego...
Wiadomo, że nie jest. Jednak chociażby zasady tez. netykiety i "antytrollingu" wymagają używania poprawnej polszczyzny, a skoro ktoś łamię tą zasadę nagminnie (bo oczywiście nie mówimy tu o sytuacji kiedy wkradnie się komuś jakaś literówka albo przez nieuwagę gdzieś ort mu się zdarzy) to nie ma o czym mówić.
Kamil_WZL
16-04-2007, 19:50
Boże co to za ruznica czy ktoś nie da przecinka czy zamias ś napisze s lub zamias ą a i tak można to rozszyfrowac
PozDro dla inteligentnych...:P
Dark Sven
16-04-2007, 19:54
Boże co to za ruznica czy ktoś nie da przecinka czy zamias ś napisze s lub zamias ą a i tak można to rozszyfrowac
PozDro dla inteligentnych...:P
Ty to się lepiej nie odzywaj w tych sprawach.
PozDro dla inteligentnych...
Wiem, że zabiję tym Twoje nadzieje, ale żeby być inteligentnym nie wystarczy umiejętność rozszyfrowania słowa "isc" jako "iść". Aby być inteligentem, trzeba umieć rozszyfrować na przykład to:
Ty czerstffy poharatany ff podniuebie koprofiloo z mozmbikoo.ty amoralny ,diabelny zafajdańcoo.tak czy inaczej, mooshę rzec ,iż jesteś jak niuedophcany ff podniuebie miękki ffafel.hehe, jestem zmooshony rzec iż ffyglądash mi na majestatycznego stolczysłaffa krzyffobrodego. jesteś zarośnięty od pasa ff dooł jak tatrzański niuedźffiedź, a tffoja stara goli na balkoniue doopę troojffidłoffą samobieżną kosiarką do betonoo.pij sraczkę, i na domiar złego jesteś niueośffieconym pałeczką do ooshoo przez bandę goryli ffytrzeshczem a tffoja matka to małpa, a ojciec tarzan. ej ,mooshę orzec, iż ffyglądash na trząhcanego przez bandę goryli ,ffystępnego zffisa. mash grzyffkę jak hanka bielicka ffłosy pod pahcami, i na domiar złego jesteś zmolestoffanym przez ffaginę z mackami pierdopędem ,a tffoja stara rodziła cię ff kojcoo porodoffym dla śffiń jesteś prafficzkiem i zeofilem, a tffooj stary to prafficzek .no mooshę orzec ,iż jesteś jak komoonistyczny bycze ffymię ff stolcoo.
Kamil_WZL
16-04-2007, 20:03
Wiem, że zabiję tym Twoje nadzieje, ale żeby być inteligentnym nie wystarczy umiejętność rozszyfrowania słowa "isc" jako "iść".
Wiem k.u.r.d.e ale.. niektóre typy się o takie coś czepiaja :/
Wiem k.u.r.d.e ale.. niektóre typy się o takie coś czepiaja :/
Niektóre typy czepiają się o "ruznica" a nie o brak Polskich znaków. Chociaż to drugie też się zdarza.
Kamil_WZL
16-04-2007, 20:09
Niektóre typy czepiają się o "ruznica" a nie o brak Polskich znaków. Chociaż to drugie też się zdarza.
Owszem i to nie tylko na tym forum...:/
Dark Sven
16-04-2007, 20:10
Owszem i to nie tylko na tym forum...:/
To może wyciągniesz z tego jakieś wnioski i sobie ściągniesz tego nieszczęsnego ff'a czy word'a?
Kamil_WZL
16-04-2007, 20:14
To może wyciągniesz z tego jakieś wnioski i sobie ściągniesz tego nieszczęsnego ff'a czy word'a?
Mam mozilla fire fox ale nie zbyt lubię tą przeglądarkę...:/ chodze na operze...;d;d:P
Honasolo
16-04-2007, 22:06
Czy ktos moze zamknac ten temat?
Nie chce mi sie juz sluchanie troli:
- onf naphiszal pumuscie przez ch lamana!
-o nhie plax daj mi crown shielda... itd .itd. itd. -.-
Jak sie wam nie podoba temat lub ort. to za przeproszeniem WVp|erdlaj na irc albo daj komus koment przez pw.
@top
Chodzilem kiedys z wujkiem na polowanie i na strzalnice. Mam prae lusek i pare niedorobionych naboi oraz luk, z ktorego nie wystrzele powyzej 30m.
Posiadam takze drewniany mieczyk treningowy. ;p Nic poza tym.
Rozmyslam nad wykupieniem metalowego mieczyka w niedalekiej przyszlosci.
Czy stepiony miecz jest legalny? A moze to zalezy od ostrosci?
P.S.
Wiecej sie znam na broni bialej niz na pistoletkach, ktore widzialem duzo razy.
Dark Sven
16-04-2007, 22:52
Nie chce mi sie juz sluchanie troli:
- onf naphiszal pumuscie przez ch lamana!
-o nhie plax daj mi crown shielda... itd .itd. itd. -.-
Jak sie wam nie podoba temat lub ort. to za przeproszeniem WVp|erdlaj na irc albo daj komus koment przez pw.
.
Skoro nie chce ci się już słuchania troli to możesz wyjść sam. Pokaż mi 1 post, który był wpisany w takim stylu jak to pokazałeś.
WVp|erdlaj
Nauczysz mnie tak ; <?
Kellerman
16-04-2007, 23:48
@Honasolo "Czy stepiony miecz jest legalny? A moze to zalezy od ostrosci?"
Niby pod coś podlega ale to martwe prawo( więc spokojnie możesz powiedzieć że to element twojego ubioru i nikt ci nie może nic zarzucić) chyba że kogoś pobijesz ,zabijesz ,wtedy to już jest zupełnie inna sprawa. więc możesz nosić przy sobie to co ci się żywnie podoba i nie ważne czy jest to 8 cm scyzoryk czy metrowa katana...
a pozwolenia musisz mieć jedynie na:
miotacze gazu obezwładniającego(w dużych butlach) na małe, ręczne miotacze CS / CN / OC nie są potrzebne pozwolenia!
przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej (o średniej wartości prądu w obwodzie przekraczającej 10 mA)
no i bronie wytworzone po roku 1850 [na posiadania broni palnej wytworzonej przed rokiem 1850 lub replikę tej broni (co ciekawe, można legalnie kupić broń którą wystrzelano wielu ludzi na tzw. dzikim zachodzie),nie trzeba mieć zezwolenia)
i innych takich ;d jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to pisz na pewu xD
Korektor
17-04-2007, 09:06
JEchałem wczoraj 20km specjalnie do Carrefour'a żeby sprawdzić jak to jest z mieczami. Były takie samurajskie, metalowe ale tępę, które sprzedawali za 1XXzł, 3 w komplecie. Jako ozdoba. Zastanawia mnie fakt sprzedaży, bo skoro byłoby to nielegalne i trzebaby kombinować z elementami ubioru itp. to chyba nie sprzedawaliby ich w supermarkecie, nie?
temat imo debilny, jak i sam autor.
Jednak, aby nie było offtopu:
Łuk cięciwa 2,5 kg, całkowity 50-60m+
Mnóstwo sprzętu asg
Finka 30 cm
Sprężyna 14 cm (awaryjna)
Piącha B)
Wiatrówka na co2
-Mózg (stuj bo sczelam)
-Spojrzenie szowinistycznej świni (na kobiety?)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.