Pokaż pełną wersje : Dlaczego wybrać knighta.
Peligland
13-04-2007, 22:48
Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta".W tym poście chce to uzasadnić.Gram w Tibie juz od 3 lat...pewnie się zdziwicie dlaczego mam 15 lvl tylko...ponieważ miałem dużo haków,key-logerów i niestety tak wylądowałem.Ale mam już dobry sprzęt i neta.Mniejsza o to ,grając w Tibie nabyłem penego doświadczenia.A więc zaczynajmy...Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej:) .Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a):) .Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!:] Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić!nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight :).
No nic dla jedak się gra lepiej drutem a dla innych Knightem no nic mam nadzieję,że kogoś przekonałem.Proszę o skomentowanie postu PA napewno odpowiem na pytania!:)
Cenarius
13-04-2007, 22:54
Dlaczego wybrać knighta
dlaczego nie ?
Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miesjce
Tylko, że sorc może jeszcze użyć jakiegoś zaklecia i knight może się nie zdażyć uleczyć.
Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęsciej
o_O ja myślałem że w ostnich czasach to sorcowie...
Tylko, że sorc może jeszcze użyć jakiegoś zaklecia i knight może się nie zdażyć uleczyć.
AFAIR na leczenie jest mniejszy exhaust, niż na strzelanie runami. A jeśli nawet jest równy, to knight powinien się spokojnie uleczyć przed następnym strzałem. Chyba, że jest idiotą.
Peligland
13-04-2007, 23:02
To prawda ale czy widziałeś kiedyś walke ms vs ek.bo ja oglondałem mnóstwo filmików i widziałem ze napastnicy nie występowali pojedyńczo.A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)
A jeśli nawet jest równy, to knight powinien się spokojnie uleczyć przed następnym strzałem. Chyba, że jest idiotą.
zeby nie byc goloslownym:
podstawowy dmg z SD - srednio 140.
podstawowa ilosc hp wyleczona uhem - 250.
modyfikator obrazen pvp - 1/2.
jak latwo zauwazyc, zeby zadawac z SD obrazenia takie, jak przeciwnik leczy, sorc/druid/ palek potrzebuje miec sile czarow przeszlo 3x wieksza, co w praktyce oznacza przynajmniej 2x wiekszy level sorca/ druta i jeszcze wiekszy dla palka. Dla UE ( podstawowy, choc nieosiagalny dmg ~300 ) ten stosunek wyglada nieco lepiej, ale nadal oznacza, ze normalnie leczacego sie gracza nikt nie jest w stanie zabic 1v1 wczesniej niz przed wyczerpaniem jego run.
A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)
jesli juz chcemy kogos zabic, wszystko sprowadza sie do zebrania odpowiedniej ilosci ludzi, nic nie stoi na przeszkodzie zeby w dobrze zorganizowanym trapie bralo udzial >15 ludzi i zabili ofiare ( chocby to nawet mial byc 150 EK ) z wandow badz niewielka iloscia SD. Kwestia zlapania przeciwnika w trap.
team_pk_druid
13-04-2007, 23:15
Dziwi mnie wypowiedz tego pana który zasponsorował nam ten topic. Jest to takie "Cieszenie sie ze ludzie będą kłucili sie własnie w jego temacie" takich tematów jest bez liku teraz (knight czyzby ble ; wyrównywanie ble ; dobrze ze goburu nie-ma :baby: ) Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...
Peligland
13-04-2007, 23:29
Mam 4 chary na 35 lvl +z 4 profesji bo sprawdzałem siłę ale jak pisałem miałem haki...napisałem 15 lvl ponieważ to jest moja postać ,lepsze postacie sprzedaję.Mam film jak 120 ek broni się od ataku 140 ms , a ten sork nawala z sd jak głupi.Niestety 120 k uszedł z życiem a zemsta w części 2 była piękna :).
Może i grasz 3 lata (?) ale wiedze na temat tej gry masz małą...
Peligland
13-04-2007, 23:45
a ja tak nie sądzę ponieważ znam bardzo dużo o Tibi.I sądzę ,że wiem więcej niż ty a lvl nie świadczy o noobostwie.Mój poradnik dotyczy knighta a nie mego stylu gry ja robie 30 lvl i sprzedaję postacie.:]
P.S gz Eq..Też takie miałem przed hakiem ...:) i dawajcie odpowiedzi na temat...
Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...
Nie porównuj ludzi, którzy prawie cały dzień siedzą przed komputerem, do zwykłych ludzi, którzy grają for fun ~3h max dziennie. MDW/TD/EO to przykłady ludzi którzy nie mają życia, dla których Tibia jest najważniejsza. Porównaj go do osoby, która gra tyle co on.
Salarigoth
14-04-2007, 01:12
Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta".W tym poście chce to uzasadnić.Gram w Tibie juz od 3 lat...pewnie się zdziwicie dlaczego mam 15 lvl tylko...ponieważ miałem dużo haków,key-logerów i niestety tak wylądowałem.Ale mam już dobry sprzęt i neta.Mniejsza o to ,grając w Tibie nabyłem penego doświadczenia.A więc zaczynajmy...Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej:) .Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a):) .Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!:] Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić!nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight :).
No nic dla jedak się gra lepiej drutem a dla innych Knightem no nic mam nadzieję,że kogoś przekonałem.Proszę o skomentowanie postu PA napewno odpowiem na pytania!:)
Pierdoly jak holera przeczytales to chociarz? jedyne co tutaj jest prawda to ze moze nosic wiecej run , ale mnie dziwielo skad ci sie wzielo "40bp",skad ci sie wzielo "4k". wogole debilizm nic mnie tutaj nie zmotywowalo do grania knightem ... a najlepsze na koniec "Knight expi najszybciej ze wszystkich profesji" ty nie masz czego robic tylko debilizmy na forum wpisywac i wkurzac ludzi swoja glupota?
@edit
jeszcze jedno "skilowanie podstawa,pk zabawa" expienie jest monotonne i nudne ja osobiscie nienawidze expic
Zupka_Chinska
14-04-2007, 08:45
Mój poradnik dotyczy knighta a nie mego stylu gry ja robie 30 lvl i sprzedaję postacie.
Po pierwsze primo:
-to ma być poradnik ? :S (Chociaż jest sobota i mam iść do szkoły, to już mi humor polepszyłeś)
-sprzedawanie postaci jest nielegalne, a rozmowy na ten temat na tym forum są niemile widziane
Jedynie chyba naprawdę mądre słowa powiedziane słowa w tym temacie, to słowa Vil`a. Szczególnie jednak:
ze normalnie leczacego sie gracza nikt nie jest w stanie zabic 1v1 wczesniej niz przed wyczerpaniem jego run.
Pod tym podpisuje się obydwoma kończynami.
Nie porównuj ludzi, którzy prawie cały dzień siedzą przed komputerem, do zwykłych ludzi, którzy grają for fun ~3h max dziennie. MDW/TD/EO to przykłady ludzi którzy nie mają życia, dla których Tibia jest najważniejsza. Porównaj go do osoby, która gra tyle co on.
Ales dojebal.
Raditz Saiya-jin
14-04-2007, 09:38
Ales dojebal.
Kiedyś jak EO bił po 1,5mln dziennie, siedział zazwyczaj po 13 godzin online...
Shor'tugal
14-04-2007, 10:16
To dlaczego napisał w czasie teraźniejszym ? ;)
avenmanti
14-04-2007, 11:21
Knight to profesja która jest wybierana przez graczy najczęściej
Gowno prawda. Sorc, druid, knight, pal -> w takiej kolejnosci wybierane sa teraz profesje.
Rycerz to postać która przy dobrych skilach z paccem potrafi stanowić duże zagrożenie dla innych profesji,nawet dla 100 ms (master sorcerer-a) .
A bo ms sie boi hitow po 50 z SCA.
Mówią ,że Druid najszybciej zbiera kase na UH-ah.Muszę was zaskoczyć 3.40 minut się robi bp uh druidem a na Rotwormach zbierzesz kasy samych gp nie wspominając o locie 4k w ciągu tego czasu.
Cos zle slyszales. Druid zarabia najwiecej dlatego ze leczy sie najtaniej i nie ma to nic wspolnego z uhami.
To prawda ,że skilowanie jest męczonce ale jak to mówią skile podstawą,expienie zabawą...expienie tak!
Sorc/drut/pal mogą się bawić bez podstawy.
Knight expi najszybciej z wszystkich profesi.
Obecnie najwolniej.
Pociesze was 1 runa Sd wazy tyle co Uh czyli 100 ms vs.100 ek to k szybko ucieknie w bezpieczne miejce .
O ile zdazy zareagowac na pierwszy atak i sorc nie sciagnie go w 4 sekundy.
Dlaczego?Knight ma 100 razy więcej cap i może wiąść 40 bp więcej run!
Knight ma tylko niecale 3 razy wiecej capa.
Jak Knight nosi uhy to go ciężko zbić!
O ile nie da sie zaskoczyc pierwszym combo.
nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight
No i chvj z tego.
A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?
Nie, mysle ze by go zabil hitami po 50 z SCA... Smiechu warte.
Lord Wardi
14-04-2007, 11:51
nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight
Na logu tibii są wszystkie profesje...
A co do "poradnika"(?) to podałeś wszystko co jest dla każdego oczywiste.
A w ogóle to lepiej wybrać paladyna, bo na takich samych skillach co knight, jest potężniejszy - strzela z dystansu.
Peligland
14-04-2007, 12:08
Jak grałem knight-em to miałem skile 70/70 i eq:
-crown set
-demon shield
-bright sword
to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.:] Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle:)
Peligland
14-04-2007, 12:16
Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.:)
Raditz Saiya-jin
14-04-2007, 12:22
Co mają skille do obrażeń z SD...? Proszę, zamilcz na zawsze.
Peligland
14-04-2007, 12:27
LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
skille nie maja znaczenia jak dostaniesz z sd. jedynie eq zmniejsza obrazenia z tej runy. a beholder czesto wali za 0 z tego swojego sudden death
Draggy_Slayer
14-04-2007, 12:54
LOL......skile mają dużo do obrażeń z SD dziwne ,że mojemu przyjacielowi Beholder bierze z SD =0, a kumple z SD biorą mu znacznie mniejsze hity.
gowno prawda ze skille
eq absorbuje czesc obrazem
poza tym widac ze jednak tym swoim 15 lvlowcem zbytniego doswiadczeia nie nabrales
ostatnio najczesciej sa wybierane postacie magiczne
100 sorc vs 100 knight :) zaden nie wygra (chyba ze sorc to paralityk i da sie zapedzic w trapa a knight idiota i nie bedzie sie uhal)
pozatym zauwaz ze malo kto nosi full capa runek wiec taki pojedynek graczy na rownym poziomie skonczyl by sie poprostu remisem
btw.
miales ty wogole jakiegos 30-40+ knighta ze mowisz ze expi szybciej niz sorc? bo chcialbym poznac twoja metode :) bo ja nichuja nie miem 3kk expa wyciagnac w 1 dzien (bez ogromnego waste)
Peligland
14-04-2007, 13:06
hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.Potem ulepszę wypowiedz ,,Dlaczego grać knightem".B)
Telemenel
14-04-2007, 13:39
No moze i zmniejsza skile dam, od sd ale o ile o 5-10 ^.-. po drugie mi best z sd wsiadl ostatnio wlasnie na ek 140 lvl~ skile 95/95+
Salarigoth
14-04-2007, 14:05
-crown set
-demon shield
-bright sword
to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.:] Co do odpowiedzi: tak Knightem zbierzesz 4k z samego loota mace+swordy i sprzedając w sklepie w Thais można z tego tyle kasy wynieść.Nie wspominając ,że dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów i nie sądzę ,że będzie mu brał 50+.Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi.To na tyle:)
1) te rzeczy na allegro kupiles Prawda?
2) Jak sie jest debilem z takim eq chodzic bez uhow to niestety prawda ze szybko padles
3) mi nie chodzi ze nie zbierzesz tylko ze czemu nie 5k?
4) Tak kazdy knight nosi bp ice rapierow przy sobie bo mu to tito ze walczy ponad polowa w axe ale ok
5) Noob pospolity nie odzywaj sie juz bo debilizmy wygadujesz
Freezy Eddie
14-04-2007, 14:25
Ten 'poradnik' wygląda na jakąś niedorzeczną ironię..
hehe rozumiem otsy.... gdzie knight moze naprawde poskladac msa jak wali po 300 XD
a tak ogolnie smiechu warte enjoy ;p
avenmanti
14-04-2007, 14:40
-crown set
-demon shield
-bright sword
to pewien Knight o na lvl 100 targał mnie z Avenger i exori po 140 + i padłem bardzo szybko,nie używał run explo.
Za to ty nie używałeś uhów i dlatego padles. Rownie dobrze mogl cie zabic 8 lvl sorc z wanda bo nie miales uhow. I po ile cie srednio targal z tego avengera: 20, 30?
dobry rycerz nosi przy sobie bp ice rapierów
I jeszcze moze mi powiesz ze expi nimi na demonach xD
Mówi się ze SD jest potężne ale pamiętajmy ,że to atak fizyczny czyli im lepsze skile i lepsze Eq sork będzie brał mniej hp rycerzowi
Argument ze skille wplywaja na obrazenia z sd zostal obalony juz dawno temu.
Gdy łucznik zacznie atakować rycerza to natychmiastowo knight daje fool def i goni pala ale jak do niego dojdzie to z palka będzie masakra.Łucznikowi zaraz spada celność i zadaje mniejsze obrażenia.
Jak knight dojdzie do pala to pal naklada tarcze i smieje sie z frajera ktory mu wali poofy...
A nie wpadlas na to ze to eq zmniejsza obrazenia? Stań do walki z tym swoim beholderem goly a potem w crown secie to zobaczysz roznice.
100 sorc vs 100 knight zaden nie wygra
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic. Nie znam osoby ktora by miala non-stop palec na hotkeyu wiec sorcem mozna jak najbardziej za*ebac rycerza. Rycerzem sorca rowniez ale jest o wiele trudniej bo wali hity po 50 z SCA czyli trzeba uzywac exori.
hmm.....rozmawiałem z doświadczonymi knightami na gg i napisali mi ,że skile też zmniejszają obrażenia.
Moze oni sobie z ciebie jaja robili a ty uwierzyles?
A co do remisu zgadzam się lub padnie ten komu się szybciej runy skończą.
Ktory idiota napakuje sie w 30 bp uh i bedzie robil duel do skończenia run? Przeciez to jest bez sensu, nikt tak nie walczy. Nie ma sensu w ogole takiej sytuacji rozwazac.
Tu tez sie nie do konca zgodze, bo jesli knight nie uhnie sie w ciagu pierwszych 6 sekund walki to lezy jak nic.
No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.
avenmanti
14-04-2007, 18:50
No, jeśli ktoś przez 6 sekund walki nie potrafi się UHnąć, to powinszować skilla.
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.
Sozemego
14-04-2007, 18:56
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia. Watpie zebys trzymal non-stop palec na hotkeyu. Sorcem knighta z zaskoczenia latwiej roz*ebac niz knightem sorca.
Ehm, jak ktos potrzebuje 6 sekund, zeby nacisnac f1 czy cos, to musi byc niezlym downem >.<
Lol, chodzilo mi o atak z zaskoczenia.
"O ! dostalem hita za 15% hp ! "<panika> hit, hit,hit, hit, f1, hit, hit, hit </panika>.
Wylacz "obsesja mode" i uruchom na chwile szare komorki, nie jestes nigdy w stanie zabic knighta 3 hitami, a w momencie gdy zacznie sie leczyc leczy sie mocniej niz ty mu mozesz zadawac obrazenia. I chvj ci da jak go z "zaskoczenia" sprowadzisz nawet na 10% hp, gdy po kilku rundach bedzie mial full.
Stuprocentowo zgadzam sie z Vil'em, nie rozumiem całej tej paranoi na temat słabośi knighta, jest to jedna wielka bzdura. Jeżeli jakaś profesja jest słaba to prędzej od knighta jest nią paladyn. Mniejszy cap, przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów, znacznie zmniejsza ilość noszonych run, a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje. Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie. Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP. Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach. Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
Raditz Saiya-jin
14-04-2007, 21:35
możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje.
Większej bzdury nie słyszałem?
Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach.
Nie expi, tylko wastuje. Równie dobrze pal może wastować kase na Wrl, bijąc z explo i sd.
Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach). To tyle.
Nie widzialeś pala na warlockach, więc nie wiesz jak sobie tam radzi. Leczy się taniej + wali mocniej z explo = expi równie szybko dużo mniejszym kosztem.
100~rp na wrl:
http://www.rogepost.com/n/2823995396
Większej bzdury nie słyszałem?
Hmm, paladyn na 150 levelu z 23 mlvl:
Czarem Sudden Death zadajesz obrażenia 445 do 624
czyli w pvp będzie to 222 do 312 obrażeń.
Dla porównania, siła UH dla 150 knighta z 8 mlvl
Ultimate Healing leczy 810
Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd. Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+, dalej będzie to ponad 3 razy mniej. A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full.
Co chcę tym udowodnić? To, że knight posiadając nawet tyle samo run UH co pal SD (wątpliwa sytuacja) wciąż będzie w stanie wziąć go nawet na przetrzymanie w PVP. Nie chce by uznano że gloryfikuję knighta. Wręcz przeciwnie ta profesja jest słabsza od postaci czarujących, po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje (może poza nielicznymi sorcami na non-pvp na Dl'e), która w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run, a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.
Kamil_WZL
14-04-2007, 22:19
Ja ma m 8 lvl knaighta i nie jestem ta kbardzo zadowolony bo knaight na 8-9-10 lvl to latwy ,,kąsek'' dla wiekszego lvl najczesciej sorka lub druta, fakt lvl idzie szybko potem jak ma juz lepsze skile to jest ,,frajda'' ale według mnie i moich kumpli knaight to najgorsza profesia ale kazdy patrzy z innej strony do okolo 15 lvl rycerz jest dośc slaby potem zaczyna się zabawa....
PozDro....
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight
pvp 1v1 tutaj nie istnieje, w pvp grupowym przydaje sie mimo wszystko mozliwosci walniecia za te 300 damage. Dodasz do palka jeszcze kilku ludzi i mozna w ten sposob kogos zdjac.
Raditz Saiya-jin
14-04-2007, 22:32
Czyli średnio jest to 3.5 (!) razy więcej niz palek na takim levelu jest w stanie uderzyć z Sd.
Muszę cię zaskoczyć, ale paladyn potrafi uhać się więcej od knighta. Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć... 100 pal chcąc ubić 100 knighta nie pójdzie na niego solo, ani odwrotnie. Tak w ogóle to niezbyt rozumiem po co to tutaj napisałeś, przecież to oczywiste. Nawet pod ostrzałem 200 msa 100 ek mógłby się swobodnie uhać.
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight, może co najwyżej wystrzelać więcej run
Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.
a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta.
Na pewno znowu masz rację!
Nie będę mówił ile razy więcej niż knight wali z explo, bo nie chcę cię speszyć...
Wali średnio o te 30% siły runy więcej wynikajace z jego przewagi mlvl'u (ok. 10 mlvl).
Paladyn może walić za więcej niż knight co turę i to właśnie jest jego przewaga w PVP.
Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak.
avenmanti
14-04-2007, 23:57
Mniejszy cap
Mniejszy tylko o niecale 20%.
przy tym konieczność trzymania dużych ilości boltów
To sie nosi po ziemi w bagach.
znacznie zmniejsza ilość noszonych run
Do 100 lvla w ogole sa mu runy niepotrzebne, potem ma juz tyle capa ze starcza na wszystko.
a możliwość używania SD nie wiele to rekompensuje
Bardzo sie przydaje do robienia questow i pvp.
Paladyn udeżając "combo" bolt+SD, zadaje obrażenia o wiele mniejsze niż knight jest w stanie wyleczyć sobie nawet na 20 poziomie.
Knight uderzajac combo bron+explo zadaje obrazenia mniejsze niz pal leczy zwyklą exurą, no ewentualnie exurą gran. :D
Ostatnio widziałem sytuację, w której 25 knight był goniony przez 56 RP, od Femour Hills aż do Ab'Dendriel. Knight przeżył bez problemowo lecząc się na yellow HP.
A teraz odwróć role i pal moze przezyc leczac sie na red hp, zmarnuje przy tym mniej uh.
Przewaga knighta nad palem jest widoczna nawet w Expieniu. HLVL Knight expi na tombie szybciej niż pal na Dl'ach.
Szybkie expienie w tombie to waste, a na dl'ach sie zwraca. Na dluzsza mete to pal osiaga przewage.
Knight lepiej radzi sobie na warlock'ach (prawdę mówiąc jeszcze nie widziałem pala na warlockach).
Tutaj ci juz Raditz Saiya-jin wytlumaczyl ze gadasz glupoty wiec ja juz nic od siebie nie musze dodawac. Btw: jak czegos nie widziales to sie na ten temat nie wypowiadaj.
Doliczając do tego siłe bolta (powiedzmy 50 obrażeń choć wątpię aby tyle weszło w knighta na 150+
Za to jak pal nalozylby tarcze zamiast tych swoich smiesznych boltow to knight w ogole by go nie trafial z broni.
A więc uderzając z 3 Sd +3 bolty a więc wydając 3*325gp = 975gp zada średnio 801 obrażeń + cos z bolta, a więc knight zużyje UH za 175 gp i uleczy się do full.
Knight probujac zabic pala rowniez traci kase.
po prostu to paladyn jest profesją, której nikt nie potrzebuje
To jest atut pala ze moze grac solo od poczatku do konca.
w PVP nie jest w stanie zdziałać więcej niż knight
Palem latwiej zabic knighta niz knightem pala, w teamie na pvp pal jest duzo przydatniejszy niz knight.
może co najwyżej wystrzelać więcej run
Knight moze strzelac explo co 2 sekundy, sens tego bedzie taki sam jak tych twoich smiesznych sdekow.
a jego exp na pewno nie jest szybszy niż exp knighta
I tutaj sie mylisz najbardziej. Na PvM: pal wali wiecej z czarow, wiecej z fizycznego ataku (mam na mysli srednia), taniej sie leczy, ma tylko o niecale 20% mniej capa i tylko o niecale 33% mniej zycia.
Co nie zmienia faktu że sam nie jest w stanie nikogo ubić. A Sorc tak.
Predzej pal kogos ubije niz knight. W pojedynku pal vs knight rowniez pal ma minimalnie wieksze szanse chociaz i tak prawie pewne ze bedzie remis.
Peligland
15-04-2007, 11:26
Dodajmy ,że knight nie wali combo tylko z broni i explo jak ma jescze potężny czar exori.
avenmanti
15-04-2007, 11:33
Dodajmy ,że knight nie wali combo tylko z broni i explo jak ma jescze potężny czar exori.
Broń+explo to jest wlasnie combo ktore paladynem da sie leczyc zwykla exura lub exura granem (to tak gwoli scislosci jakby ktos przez pomylke uwazal ze knight jest silny). Exori nie mozna walnac 2 razy pod rzad.
Freezy Eddie
15-04-2007, 16:15
(to tak gwoli scislosci jakby ktos przez pomylke uwazal ze knight jest silny).
Oj, musiałby być nieźle niepoinformowany. :o
Exori na mniejszym lvlu przydaje sie tylko do zabawy lub solowania troche silniejszych potworow z duzym waste.No bo po co Ci czar ktory wali w ludzi po ~50.Na wyzszym juz przydaje sie tylko do dobijania np. jak ktos siedzi w trapie,lub lania takich potworow jak behe.
Tak jedziecie po knighcie ( imo slusznie) , ze moze zmienimy nazwe tematu na Dlaczego NIE wybrac knighta?
@Topic
Koleś masz perfidnie stare info ;s
Knight juz nie expi najszybciej, bylo tak gdy nie bylo jeszcze wandow i rodow.
W dodatku najczesciej teraz wybieraja sorca, knight zajmuje 2 pozycje.
Lecz w letnim update maja wyrownac profesje i podobno maja dodac cos knightowi... mam nadzieje, ze bedzie to cos fajnego bo juz sie nie moge doczekac ; >
Polecam knighta dla osob, ktorych nie obchodzi numerek obok nicka.
Mam glebe z ludzi, ktorzy pisza, że Paladyn jak zalozy tarcze to mu najt nic nie zrobi... No może takiemu palkowi jak Sir Dzidek, który ma 100 shielda to tak :] btw i tak mu nikt nic nie zrobi bo gra na non pvp... Ja mialem 60 shielda + crown armor, p legsy, crown helmeta, p ammy, bohy i vampke i dostalem od najta za 101 z GS (test hit). Moral jaki paladyn cwiczy 100 shielda wielu wbija na monkach i ma w dupie shielding...
Widzieliscie kiedys, zeby jaka kolwiek profesja walczyla 1 vs 1... nie oplaca sie im wola wziasc ekipe i wtedy kogos z PK-owac...
Każdy ma swoją ulubioną profesję ... ja lubie pala i tyle a teraz gram najtem ... nie jest tak zle ...
avenmanti
16-04-2007, 22:51
Mam glebe z ludzi, ktorzy pisza, że Paladyn jak zalozy tarcze to mu najt nic nie zrobi... No może takiemu palkowi jak Sir Dzidek, który ma 100 shielda to tak btw i tak mu nikt nic nie zrobi bo gra na non pvp... Ja mialem 60 shielda + crown armor, p legsy, crown helmeta, p ammy, bohy i vampke i dostalem od najta za 101 z GS (test hit). Moral jaki paladyn cwiczy 100 shielda wielu wbija na monkach i ma w dupie shielding...
No to żeś się popisał wyjątkową nieznajomościa mechaniki gry w tibię. Knight - 80 melee i pal - 70 shielda = knight palowi nic nie robi. (czasem coś tam trafi tak jak ty mówisz za 101 ale to jest raz na kilkadziesiąt uderzeń) Dopóki roznica pomiedzy fightingiem knighta a shieldingiem pala wynosi mniej niż 30 punktów to knight zadaje mu śladowe obrażenia. O średnią lepiej nie pytać bo jest żałosna. Besthity pozostają te same dlatego szansa na trafienie 100+ zawsze jakaś tam jest, ale to się bardzo rzadko zdarza. Paladyn ma shielding przeważnie mniej niż o 30 punktów mniejszy od fightingu knighta. Wniosek wyciągnij sam. ;>
Widzieliscie kiedys, zeby jaka kolwiek profesja walczyla 1 vs 1... nie oplaca sie im wola wziasc ekipe i wtedy kogos z PK-owac...
Tutaj masz rację, duele 1 vs 1 są bez sensu bo i tak prawie zawsze padnie remis.
zIzIoMaL
17-04-2007, 15:26
Przeczytaj sobie wywiad z MDW to zobaczysz ile siedzi przed komputerem -.- A zwłaszcza biorąc pod uwagę, to że studiuje i pracuje -.-
maszter321
17-04-2007, 17:08
nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight .
rotfl...zajebisty argument ^^
misiekblade
17-04-2007, 20:31
Może to pytanie bedzie głupie ale: Czy ten temat ma jakiś cel?:baby:
@ Edit
Jak napisałeś o tym że na logu tibi jest knight o śmiałem sie przez 20 sekund.
A propos : JA WCZORAJ WYNIOSŁEM ŚMIECI.
Knight juz nie expi najszybciej, bylo tak gdy nie bylo jeszcze wandow i rodow.
Faktycznie, bo ms/ed expia z wandem/rodem. Na mniejszych lv - tak, pozniej laski sluza juz tylko do wybijania po drodze snejkow.
W dodatku najczesciej teraz wybieraja sorca, knight zajmuje 2 pozycje.
Skad masz takie dane?
Lecz w letnim update maja wyrownac profesje i podobno maja dodac cos knightowi... mam nadzieje, ze bedzie to cos fajnego bo juz sie nie moge doczekac ; >
Kolejny argument, zeby jednak przy knighcie zostac.
Nie przesadzaj, najtem tez da sie calkiem niezly level wbic.
Knight tez moze bardzo szybko expic, wszystko zalezy od skilla gracza. Na korzysc najta przemawia dodatkowo brak skomplikowania (nie trzeba sie zastanawiac za duzo 'z jakiego hotkeya teraz pociagnac') oraz stosunkowo przyjemny exp.
Co kto woli, jak zwykle. Po prostu knightem nie soluje sie demonow, knightem gra sie spokojnie i powoli. Idealna profesja dla osob, ktore nie maja ochoty powergamingowac 25/8.
[QUOTE=Gremlin;1375076]
Pal to nie sorc, exura/exura gran nieleczy zadnych powaznych ilosci zycia.
/QUOTE]
A jednak, nawet to 50-100 hp daje wiecej niz knight zada..
Raditz Saiya-jin
18-04-2007, 18:51
Jak wyzej udowadniali SD paladyna w PvP jest praktycznie bezuzyteczne
Paladyn wali więcej z SD niż knight ze swojego śmiechowego exori, w dodatku może bić bez przerwy. Na wyższym lvlu paladyn jest bardzo dobry w pvp ze względu na silne SD i duzo hp.
Takie silnie SD, ze nawet knight jest w stanie wyuhac sie i przetrzymac 3-4 atakujacych palkow ...
Maxioris
18-04-2007, 19:53
[...] a jak knight podejdzie do palka, to palek ma oslabiony atak dystatnsowy, a knight mu bije duze hity:king:
BUAHUAHAUHAUAHH
Tu nie rozwaliles :D
Moj qmpel, 58 rp.
Wtedy mial lvl 49, (63 shielda). Expil se na OF'ie, (gral na free) i wbija sie 120 ek zeby go ubic. Zaklada shielda i ma knighta w dupie :baby:
Knight mu bije po 20-30 max.
A on ma 550 hp. Zaluzmy ze knight bedzie bil jeszcze explo
Jego srednie combo to bedzie meele + exlpo = 25 + 100 = 125
Taki palek moze sie leczyc spokojnie na 200 hp, czyli co 2 tury. Ma lagga na 1 ture, to i tak przezyje, bo zostanie mu okolo 50 hp, fast pusci vite/uh i ma okolo 400 hp. Kolejna vita i ma znowu full.
Wniosek?
120 ek nie moze ubic 50 palla. Wystarczy dwarven shield :D
nawet na logu Tibi jest przedstawiony Knight .
Aaa, napewno jesteś trzeźwy? Na logu tibii, są wszystkie profesie ^.^
Numerek obok nicka, jest gdy na przykład używasz tibia auto, albo innego bota ^.^
A pozatym, gdyby knightem nie dalo sie expic, to dlaczego taki seromontis, czy eo wbili po 250+ lvle? :]
Chociaż przyznaje, jest to owiele bardziej uciazliwe ;]
Raditz Saiya-jin
18-04-2007, 20:14
Takie silnie SD, ze nawet knight jest w stanie wyuhac sie i przetrzymac 3-4 atakujacych palkow ...
4 palków na 100lvlach atakuje 100 knighta. Załózmy że średnia z bolta to 50 hp a z SD 180.
Prosta kalkulacja... 4 * (180 + 50) = 920
Przy czym taki knight ma około 1500hp. Zatem dostaje combo za 60% swojego maksymalnego hp. Siła uha w tym przypadku to ok. 570.
A gdyby odwrócić sytuację? Przypuśćmy że średnia z broni wynosi 50hp
a z explo 60. Razem daje to:
110 * 4 = 440
Paladyn na 100 poziomie ma ok. 1100 hp, czyli co turę spada mu hp o ok. 40%. Obrażenia jest w stanie leczyć bezproblemowo UH'em.
Zakładając, że paladyn będzie uciekał (w końcu knight musi atakować z bliska) średnia hitów będzie jeszcze niższa.
Im wyższy lvl tym większą przewagę ma paladyn. Na 200 lvlu z SD może uderzyć za 400 (średnia ok. 360 obrażeń), co daje mu możliwość zabicia solo nawet 100 poziomowych magów, o czym knight może pomarzyć ze swoimi żałosnymi atakami z explo.
Avery Twine
18-04-2007, 20:51
Na logu tibii są wszystkie profesje...
A co do "poradnika"(?) to podałeś wszystko co jest dla każdego oczywiste.
A w ogóle to lepiej wybrać paladyna, bo na takich samych skillach co knight, jest potężniejszy - strzela z dystansu.
Chyba na logo jak coś.
To samo sie Tyczy Wardiego i autora tego "poradnika".
Co do samego poradnika.N/C Tego nawet nie można nazwać poradnikiem.Autor chciał dochwalić knighta,który w dzisiejszych czasach na popularności stracił.Hmm ja osobiscie nie mam nic do knighta.Gra sie w końcu taką profesją jaka nam odpowiada tu chyba nie chodzi o moc.Nie wiem po co w ogóle te kłotnie tutaj.Rozumiem wtrącić swoje 3 grosze ale nie odrazu : Paladyn jest lepszy!-Nie bo knight! -Gówno prawda bo sorcerer.
4 palków na 100lvlach atakuje 100 knighta. Załózmy że średnia z bolta to 50 hp a z SD 180.
Prosta kalkulacja... 4 * (180 + 50) = 920
im wiekszy level wym mniejsza roznica w sile czarow knighta i palka, co w praktyce oznacza przejscie z 3 wyuhanych atakujacych na 4.
boltow nie liczylem, bo komentarz dotyczyl sily sd a nie sily ataku.
Co do 4 knightow vs palek: a po cholere maja w niego strzelac z explo ? jesli go nie trapna nie ma sensu zeby wogole go atakowali, jesli go trapna wystarczy ze stana w miejscu i poczekaja az padnie/ przyjdzie ktos do pomocy, atakowac beda za darmo. Malo tego, nawet w sytuacji gdy palek zdecyduje sie kogos atakowac, wystarczy zeby z tych 4 jeden byl przy kompie a reszta moze isc na pizze.
Ludzie, jesli juz rzucacie jakas teze, to postarajcie sie ja chociaz zawiesic w jakiejs prawdopodobnej sytuacji, pvp jakkolwiek szczatkowe by nie bylo nie opiera sie na waleniu wszystkim co sie ma zeby tylko przeciwnik musial sie uhac .. Przeciwnika sie bije po to zeby go zabic a nie po to zeby stracil kase ..
Przeciwnika sie bije po to zeby go zabic a nie po to zeby stracil kase ..
koles straci teraz 5 bp uh, jutro tez 5 bp uh itd. no cash - no uhs. no uhs - no exp. no exp - no cash. i koleczko sie zamyka. kwestia tylko jak dlugo trzeba czekac, zeby wykonczyc kolesia psychicznie i finansowo.
@down:
chodzilo mi raczej o to, ze kilka takich pogoni to jest ladnych kilka bpkow uhow do tylu, a wyzszy lvl tymi kilkoma bpkami moze ladnie przexpic
Trzymać go w trapie przez tydzień 24 godziny na dobę, powinno wystarczyć.
Lol...
To jest srednia dla rycerzy #1 i #2, rycerze #3 i #4 leja cios omijajacy tarcze w okolicach maksymalnego ciosu prawie co ture.
I tak dalej bija jak szmaty.
Dragonuss
21-04-2007, 23:19
Smiejecie sie z tego 15 knighta a sami kurwa nie umiecie grac,nie moge wytrzymac jak jakis pierdolec pisze ze knight wali z sca po 50 w czlowieka wez sie jebnij w czolo zanim cos napiszesz.(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity) w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.A takie noobki ^^ pisza ze sorc ma ue i wymiata to normalnie żal. Widzialem filmik jak 3 sorcow nie moglo wziasc 126 Ek na 3 UE powiem wam tak: HITY KNIGHTA NIE ROBIA WRAZENIA NA SORCU TAK SAMO JAK HITY SORCA NIE ROBIA WRAZENIA NA KNIGHCIE taka jest prawda.Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity)
na takie exori wystarczy miec 300 hp ( dla bezpieczenstwa, ~14 level knightem ) i 1 uha zeby z powrotem byc na full hp.
w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.
rzecz w tym, ze 'ludzie' uhaja sie za minimum 250 ( nawet na, dajmy na to, 8 levelu z 4 mlvl ).
Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
to akurat w przyblizeniu odpowiada rzeczywistosci.
Salarigoth
22-04-2007, 00:23
Smiejecie sie z tego 15 knighta a sami kurwa nie umiecie grac,nie moge wytrzymac jak jakis pierdolec pisze ze knight wali z sca po 50 w czlowieka wez sie jebnij w czolo zanim cos napiszesz.(Dzisiaj 134 EK walnal mojemu kumplowi z exori za ok. 200 i ty gadasz ze to sa slabe hity) w ogole wysocy najtowie wala czesto po 100+ z explo w ludzi wiec nie jest tak zle.A takie noobki ^^ pisza ze sorc ma ue i wymiata to normalnie żal. Widzialem filmik jak 3 sorcow nie moglo wziasc 126 Ek na 3 UE powiem wam tak: HITY KNIGHTA NIE ROBIA WRAZENIA NA SORCU TAK SAMO JAK HITY SORCA NIE ROBIA WRAZENIA NA KNIGHCIE taka jest prawda.Jakis typ pisze ze palek se zaklada shielda i knight mu bije po 20 nie no w ogole szkoda gadac... naabs i tyle
1)134 ek walnie z exori za 200 w czlowieka a tera 134 sorc za ile z ue ? 500?
2)Sorc na tym lvl z sd zawsze za 2xx+ walnie
3)HITY 3 KNIGHTOW NA 150 LVL NIE ZROBIA WRAZENIA NA SORCU ALE 3 SORCOW ZMIECIE KNIGHTA
4)naabs
Tym mnie rozjebales doszczetnie napisal 10 druid ktorego kazdy moze zobaczyc na Harmoni pod carlin
koles straci teraz 5 bp uh, jutro tez 5 bp uh itd. no cash - no uhs. no uhs - no exp. no exp - no cash. i koleczko sie zamyka. kwestia tylko jak dlugo trzeba czekac, zeby wykonczyc kolesia psychicznie i finansowo.
To akurat mowi samo za siebie ale dla psychicznych wytlumacze,a wiec ja 50 ed mialem ponad 120 k w eq runach moneyu i rzeczy z domku . a taki 100 + ek na wojnie myslisz ze nie ma kasy? 1 kk majatku jakby sprzedal wszystko to napewno ma i jak juz sie bijesz na wojnie to zdajesz sobie sprawe z wydatkow
P.s kazdy knight na wojnie bedzie mial 10 bp uh i pozniej nie ma za co expic i jest biedny
Ghard Lage
22-04-2007, 16:21
Jak miałem rsa 40lvl knightem to się rzucił na mnie master sorcer ok. 130lvl jebnoł we mnie 4 sdeki po 250-300 ale się jeszce jakoś uhałem potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+
no i z z około 700hp mi się zrobiło 0 i co powiecie o hitach sorka 300 z sd i 300+ z ue?
No i co z tego, że miałem uhy jak je tylko straciłem?
PS: On miał największy magic na serwerze prawie 70.
potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+
no i z z około 700hp mi się zrobiło 0 i co powiecie o hitach sorka 300 z sd i 300+ z ue?
<khem> ..3x wiekszy level.. <khem>.
HITY 3 KNIGHTOW NA 150 LVL NIE ZROBIA WRAZENIA NA SORCU ALE 3 SORCOW ZMIECIE KNIGHTA
Knighta made in allegro - pewnie tak. Normalnego - raczej nie.
Da się, da. I nawet zbyt kosztowne to nie jest. No chyba że knight lata na stoneskinach, ale to musi być konkretnie pierdolnięty.
Jakieś wątpliwości co do skuteczności? - odsyłam na venta.
Jak miałem rsa 40lvl knightem to się rzucił na mnie master sorcer ok. 130lvl jebnoł we mnie 4 sdeki po 250-300 ale się jeszce jakoś uhałem potem walnoł mi za 300 z sd i ue za 300+
Niech teraz ten 130 ms znajdzie 130 ek i niech zrobi tak samo jak z toba...
Xzonixek
23-04-2007, 08:50
Pal to nie sorc, exura/exura gran nieleczy zadnych powaznych ilosci zycia.
A jednak, nawet to 50-100 hp daje wiecej niz knight zada..
Przyjebalo cie-.- z 80 skillem ryckiem klepałem max 100+ w paladyna i jakos musial vite bic aby sie wyleczyc, exori to znow 200+hp i zalozmy ze 140 ed bedzie klepal sd+burst w niego to wyjdzie jakies mile 800~ w kluczowym momencie... Ten palek padł dlatego, bo drag mu combo 300~ nie szczęśliwym trafem wyjebal:D Palek zawsze woli wyjebac 1 vite za 500-600+ niż granowac za 50-.-
W atomowej erze sorców, przy cip bocie nie ma szans aby palek 100+, wiedzący iż w przeciwnej drużynie jest 10+ 100-150~ sorcow/druidow nosi manashielda ktorego przy open battle da sie spalic w 1 ture, bo ma za mało hp aby wytrzymać sd od 3 a co dopiero od 5, gdy w open latają stadami...
Paladyn wali więcej z SD niż knight ze swojego śmiechowego exori, w dodatku może bić bez przerwy. Na wyższym lvlu paladyn jest bardzo dobry w pvp ze względu na silne SD i duzo hp.
Paladyn około 100 lvla bije 200~~ w ludzi chyba to troche za mało aby powiedziec, ze ono jest silne... Palek nie ma capa na te sdki, bo przewaznie na wojnie jest tak, że palek ma na sobie 5~~bp sd 7~~ uh mfy + mieszany (destroye, desintegrate, magic walle, f/e/p bomby~~), reszte zajmują bolty, lina, lopata, czasami poty.
1)134 ek walnie z exori za 200 w czlowieka a tera 134 sorc za ile z ue ? 500?
P.s kazdy knight na wojnie bedzie mial 10 bp uh i pozniej nie ma za co expic i jest biedny
Sorc używa UE w sytuacjach ostatecznych, które wpłyną na wynik bitwy. Nie tak jak to zrobił Liam Darkcrosser, że biegł z Zevsem i klepał 100+ sorca, wyjebał ue na ssa dla sorce z FAGu, a zevs na deep redzie uciekał:P
10 bp uh to ma na pvp 50 rycek:P
100+ rycek stosując PA, krzycząc na połowe 40~ druidow/rycków hunted może z łatwością zebrać kase na 100 bp uh:P
Ci idioci którzy mówią że ryckowi te uhy spadną, uświadomcie sobie że 60+ rycek już nosi AOLa, który uchroni go przed stratą plecaka. Ja już na 50 lvlu w plecaku potrafiłem nosić itemy o większej wartości niż AOL.
Szybkie expienie w tombie to waste, a na dl'ach sie zwraca. Na dluzsza mete to pal osiaga przewage.
To jest atut pala ze moze grac solo od poczatku do konca.
Palem latwiej zabic knighta niz knightem pala, w teamie na pvp pal jest duzo przydatniejszy niz knight.
I tutaj sie mylisz najbardziej. Na PvM: pal wali wiecej z czarow, wiecej z fizycznego ataku (mam na mysli srednia), taniej sie leczy, ma tylko o niecale 20% mniej capa i tylko o niecale 33% mniej zycia.
Predzej pal kogos ubije niz knight. W pojedynku pal vs knight rowniez pal ma minimalnie wieksze szanse chociaz i tak prawie pewne ze bedzie remis.
Przyjebany jestes:D
Exp na dlach to niemiłosierne waste, nawet na deep fibuli palkiem może się nie zwrócić, a rycek 2 dsy, druid, avenger/arcane/sca i klepie dle na poi bez waste :P
Palkiem grasz około 70~~% solo, czasami na 120+ lvlu lepiej iść na warlo z blokerem+ healer/shooter, niż solo na 140-150
Ta jasne, zauważ że palek nie wytrzyma comba 4+ sorcow 120+, przy czym 120+ rycek z 2 siokerami i może nieźle przyjąć sd w trakcie open battle z lekkim ryzykiem deda. Palek w tym czasie straci mane i padnie na combo:P
Nie zapominajcie że rycek 150-200 często zakłada bursty i leci klepać ludzi jako 2nd line, a nie jako bloker Eli Stormstriker zastosował tą taktyke w jednej z open battle, nie powiem że nie poskutkowała:)
Siem żem rozpisał:D
NaRuTo__xD
28-04-2007, 16:01
To prawda ale czy widziałeś kiedyś walke ms vs ek.bo ja oglondałem mnóstwo filmików i widziałem ze napastnicy nie występowali pojedyńczo.A gdyby Knajci się by się rzucili na 1 Sorka myślisz ,że by przeżył?:)
Tak, przeżył by...Ostatnio widziałem akcje jak cztery 70+ elite knighty, nie mogły zabic 33 druida w trapie...
Taki druid to tylko co jakis czas sie uleczy exura gran, za prawie całe hp = 40 many...A gdy jeszcze ma z 10 bp manasów, to go w noc nie zabija -.- wbijając się średnio po 60~~...
Prosze o komentarze...:o :o
Obudziłeś się i byłeś caly spocony trzymając rękę w nocniku...
Tak, przeżył by...Ostatnio widziałem akcje jak cztery 70+ elite knighty, nie mogły zabic 33 druida w trapie...
Taki druid to tylko co jakis czas sie uleczy exura gran, za prawie całe hp = 40 many...A gdy jeszcze ma z 10 bp manasów, to go w noc nie zabija -.- wbijając się średnio po 60~~...
Prosze o komentarze...:o :o
bo to dupy byly nie najci. biedny drucik zlozyl by sie w pol jak by dostal 4 exoi w krotkim czasie
biedny drucik zlozyl by sie w pol jak by dostal 4 exoi w krotkim czasie
wystarczylyby hmmy.
Salarigoth
29-04-2007, 00:32
10 bp uh to ma na pvp 50 rycek
100+ rycek stosując PA, krzycząc na połowe 40~ druidow/rycków hunted może z łatwością zebrać kase na 100 bp uh Slyszales o czyms takim jak ironia?
Prosze o komentarze...
Guwno prawda kiedys moj kolega 50-60 ms pkowal zabil afka na Senji cieszyl sie V shieldem ktory polecial (ja bylem na slabszej postaci sobie tez poafkowac tam bo uczylem sie i runy robilem).I nagle wpada Lachonista'gru 100+ ek (Wogole nie jestem pewny a nick jest napisany zle na bank bo to bylo dawno)
i Partiarh'gruniepamietam lvl ale okol0 80-100 (zle napisalem nick napewno) ztrapowali go kolo statku i poprsoil mnie zeby mu przyniesc troche destroyer fieldow z normalnego chara bo padnie zaraz .(bili z samego male)No to ja relog plyne z ank do carlin wyplacam kase utani gran hur i dzida na senje jestem na statku i msg"Nie idz juz padlem" Mial 10-15 bp manasow .Niecale 5 moze 10 minut nie wiecej.
Royalkowaty
29-04-2007, 17:58
W tym momencie pokazałeś że im zazdrościsz.
Może mają życie, ale nie układa im sie lub poprostu lubią tą grę.
Gram 0~10h dziennie i na wszystko mam czas (nauka, dwórko, zajęcia, sql)
Nie rozumiem was nabijać posty w głupim temacie ...
Wiesz zależy od umiejętności grania a nie od profesji, eq, slilli, lvla
Dori99999
29-04-2007, 21:06
Mam pytanie właśnie wbiłem 30 lev skille 66/66,GS i mam pytanie ile wynosi maksymalny hit draga bo nie wiem przy jakim hp się uhać.Chce go zsolować.:)
Raditz Saiya-jin
29-04-2007, 21:50
Mam pytanie właśnie wbiłem 30 lev skille 66/66,GS i mam pytanie ile wynosi maksymalny hit draga bo nie wiem przy jakim hp się uhać.Chce go zsolować.:)
Mysle ze przy 350hp powinienes uzyc uha ;]
Mysle ze przy 350hp powinienes uzyc uha ;]
przy tym skilu to nie dosc ze mu dluuugo zejdzie z dragiem, to jeszcze uhow pojdzie od groma. srednio przy dobrym wietrze to co 2 hity uh ;)
Mnie moze nie przekonales bo ja zawsze uwazalem ze najt jest the best. Mialem duzo najtow ale na swiatach pvp tam najt byl za slaby bo nie mozna bylo poskilac na afk i wogole, teraz gram najtem na securze i jest super, expi sie super (chodz ostatnio to zaniedbalem) ale ogladajac i czytajac posty znowu mnie wziela chcica do expienia POZDR.
Mnie moze nie przekonales bo ja zawsze uwazalem ze najt jest the best. Mialem duzo najtow ale na swiatach pvp tam najt byl za slaby bo nie mozna bylo poskilac na afk i wogole, teraz gram najtem na securze i jest super, expi sie super (chodz ostatnio to zaniedbalem) ale ogladajac i czytajac posty znowu mnie wziela chcica do expienia POZDR.
ja tu nie jestem od przekonywania ;) wiem co przezywalem moim 25 lvl najtem z dragiem na EF. gdyby nie hmm i pomoc kumpla ( poprawial z uha ;) ) to by bylo bardzo ciezko. z teleportem do swiatynii wlacznie.
z teleportem do swiatynii wlacznie.
Teleport ish illegal.
Powodzenia w expieniu, a w szczegolnosci robienia lootbaga.
Mr.Shark
02-05-2007, 15:05
Knight Jest dobry do blokowania..
Trudno go zabić...
Fajnie sie expi na mino...
A tez fajnie sie wastuje na gs'ach :D
<lól>
Teleport ish illegal.
chodzilo mi raczej o taki teleport z napisem " u r ded" ;)
wkacper14
04-05-2007, 12:57
Knight nie jest wybieranym najczesciej ostatnio druidzi tez i sorcowie
to prawda knight jest naprawde b.dobra profesja kazda jest super profesja wystarczy dobry tok myslenia
knight na 100 lv ma naprawde mocne hity nawet z runek explo gfb :)
moze uprzykrzyc zycie MS :) + exori + GS :) ale co prawda sorcem
time ring + utani gran hur tyle knight go zobaczy :D ucieknie ue mort hur sd i tak wkolko albo sie mu manaski skoncza albo knight odpusci i ucieknie lub zdobedzie laga i padnie :) albo knight albo sorc wszystko od umiejetnosci pvp :)
Tibinosss
04-05-2007, 18:32
ja mam pytanko zwiazane z najtem, z giant swordem na giant spidera, d'sa, d lorda ?? jak wy to widzicie ??
ja to widze tak: po co ?
##
isc expic na normalnych potworkach a nie bawic sie w GS/ DS ..
Tibinosss
04-05-2007, 18:46
ja to widze tak: po co ?
a po co sie expi ?? co mam po gs'ach latac z knifem ??
@up
To raczej był aspekt coś typu...
Idż na cyclopy, elf fortress, orc fortress a nie wastować uhy na gs'ach.
@topic
Knighci są wybierani przez newbie bo są przyzwyczajeni do "nowatorskiego"
bicia potforkoof.
Nie zaprzeczam, że bardziej obeznani gracze nie wybierają knightów.
Mają dużo zalet.
Ja też nim gram i nie narzekam.
Knight jesli ma dobre skille na co trzeba poswiecic troche czasu expi szybciej na low lv tak do 40 - + Ale powyzej 60 sork jest zdecydowanie najlepsza profesja ...
A wiec z checia zakomunikuje ci(chociaz mowiono to setki a moze i tysiace razy na tym forum)iz MDW nie gra wiecej dziennie srednio jak 2-3h!!!
Drogi autorze tematu.. 30 lvl robi sie GORA w tydzien takze i tak w porownaniu do tych 3(?)lat wypadasz miernie.. BYE!
A wiec z checia zakomunikuje ci(chociaz mowiono to setki a moze i tysiace razy na tym forum)iz MDW nie gra wiecej dziennie srednio jak 2-3h!!!
mnie bardziej interesuje jakich dolegliwosci psychicznych dorobil sie expial na wrl/demonach/ hydrach przez okragly roczek non stop po pare godzin dziennie.
Knighci są wybierani przez newbie bo są przyzwyczajeni do "nowatorskiego"
bicia potforkoof.
Ale żeś palnął. Tak jak ty sam gram najtem. Mogłem grać sorcem, drutem, palem, ale jednak wyszło na najta. Dlaczego? Dlatego, iż nie lubię kozaczyć z wandem i zadawać super hiciolce po 15.
9h30m
5h45m
9h15m
8h15m
10h45m
8h30m
8h30m
4h0m
Wyjdzie Ci z tego średnia 2-3h? Bo mnie się jakoś wydaje, że chyba nie.
nie lubię kozaczyć z wandem i zadawać super hiciolce po 15
A ja nie lubie kozaczyc z mieczem i zadawac super chmurki -.- i nie czuje sie lepszy od knightow z tego powodu ze mam wieksze hity
Goldscorpion
04-05-2007, 21:56
@UP UP
MDW fakt gra długo ale spójrz np. na takiego Seromontisa. Średnio ponad 9h dziennie to jest maniak albo np. Taifun, który przez miesiąc ponad 340h czyli średnio ponad 10h na dzień. MDW gra dużo ale nie masakrycznie dużo jak inni hlvlocy.
Diego'Odin
04-05-2007, 22:28
@UP UP
MDW fakt gra długo ale spójrz np. na takiego Seromontisa. Średnio ponad 9h dziennie to jest maniak albo np. Taifun, który przez miesiąc ponad 340h czyli średnio ponad 10h na dzień. MDW gra dużo ale nie masakrycznie dużo jak inni hlvlocy.
nieee no pewnie kazdy normalny czlowiek siedzi po 8h~ dziennie (w nocy tez) nad jakimis durnymi pikselkami
gratz!
Blyskawica
04-05-2007, 23:02
Knight jest szlachetna profesja jak mowil moj kolega z innej gry MMORPG
Knight jest szlachetna profesja jak mowil moj kolega z innej gry MMORPG
Nie w tibi.
dartra111
05-05-2007, 11:46
Cześć All.Mój tytuł postu brzmi ,,Dlaczego wybrać knighta"
Hehe dlaczego nie? :P Ma dużo capa i fajnie sie nim bije potworki ( z odpowiednimi skilami oczywiście :D)
No fajnie niewiem czy jakiemu kolwiek knightowi bedzie sie chcialo nosic tyle bp uh na ile mu cap pozwoli, bo przecierz w tibii nigdy nic niewiedomo wiesz ile uhow mozna stracic na kickach, lagach i freezach;( .
KrEmAs KAc
08-05-2007, 14:51
@UP na 100 lVl często się nosi takie coś jak AOL(Amulet of Loss) więc jak padnie nie straci 40BP UHów.
@UP na 100 lVl często się nosi takie coś jak AOL(Amulet of Loss) więc jak padnie nie straci 40BP UHów.
czesto gesto aola posiada sie na sporo nizszych levelach. przykladem jestem ja - na 55 levia aol ( sca, dh, g-legi, sb, mms, dsm +4-5 bp uh )
Knight jest dobra profesja tylko dla kogos komu sie chce skillowac -.-
Knight jest dobra profesja tylko dla kogos komu sie chce skillowac -.-
ale jak sie rozkreci na wyzszych skilach to jest cacy :]
ale jak sie rozkreci na wyzszych skilach to jest cacy :]
Dalej 10x gorszy od sorca/druta.
Dalej 10x gorszy od sorca/druta.
w porywach do 12.
Dziwi mnie wypowiedz tego pana który zasponsorował nam ten topic. Jest to takie "Cieszenie sie ze ludzie będą kłucili sie własnie w jego temacie" takich tematów jest bez liku teraz (knight czyzby ble ; wyrównywanie ble ; dobrze ze goburu nie-ma :baby: ) Aha i tak dla przykładu - MDW gra 2.5 roku i ma 300 lvl - ty natomiast grasz 3 lata i masz 15 lvl który mogę SPOKOJNIE zrobic w dzień ...
Wolalbym grac w tibie 3 lata i miec 15lvl niz grac 2 lata miec 300lvl i nic innego poza tibia nie robic...:D
Każdy gra według swoich oczekiwań i nie należy ingerować w jego zdanie. Jak chcesz grać 24h w tibie to prosze bardzo.
Hrothgar
13-05-2007, 21:53
Słuchaj Ziomus nie mam do ciebie nic ale jak myslisz ze MDW gra w tibie 2.5r(to prawda) ale ze gra przez caly czas??!! Jesli nie czytales z nim wywiadu to niech cie nie obchodzi jak on gra X( ! On studiuje spotyka sie z kumplami i ma czas na nauke. On poprostu umie grac przeczytaj sobie np. o zwidku 130-136 lvl w godz ale to inna sprawa # B)
boze, jakby ktos z tibia.pl robil ze mna wywaiad tez bym powiedzial ze gram malo. A prawda jest taka ze studiuje w innym miescie niz "zyje" i jak nie pojade do domu to mam 2 opcje spedzenia czasu, nauka i granie. Uwazam ze gram za duzo, ale przeciez sie nie przyznam jak sie mnie noobki pytaja czy duzo gram.
Wolalbym grac w tibie 3 lata i miec 15lvl niz grac 2 lata miec 300lvl i nic innego poza tibia nie robic...:D
Moge sie zalozyc ze nie.Jestes tylko nastepnym, który mu zazdrości.
Magik van Kamikadze
13-05-2007, 23:35
Knajtem potrafilem nabic 5 lvl dziennie (na 30lvl)
Gram ok 4-5 lat teraz mialem przerwe ok 6 miesiecy gralem w CS'a
Moje wyniki w tym czasie to:
Druid 13 lvl <- pierwszy char 6miesiecy
Knight 31lvl(3lata)
Knight 51lvl(1,5roku)
Pelno noob charow typu Druid przed dodaniem souli i zmiana uhow
Ja proponuje grac knightem jesli masz kumpil do summonow bo tak to bieda ze sklieniem a jak ktos chce zaczac to Sorc:P
Salarigoth
13-05-2007, 23:45
Słuchaj Ziomus nie mam do ciebie nic ale jak myslisz ze MDW gra w tibie 2.5r(to prawda) ale ze gra przez caly czas??!! Jesli nie czytales z nim wywiadu to niech cie nie obchodzi jak on gra X( ! On studiuje spotyka sie z kumplami i ma czas na nauke. On poprostu umie grac przeczytaj sobie np. o zwidku 130-136 lvl w godz ale to inna sprawa # B)
A wiesz ze twoj "Nie maniak" MDW pojechal do BIelska Bialej i zaplacil 5000 zl zeby vision nie odpuscilo taifunowi ,bo by go przescignol? jak guwno wiesz to sie nie odzywaj
KaMiLSpAwW
14-05-2007, 00:42
Tak mysle ze kngiht zdazy sie uleczyc spokojnie po kazdym hicie sorka druta palka na jego lvlu pvp jest 2x mniejsze a kngiht leczy sie normalnie , ale znowu zawsze mówicie ze knghit moze sie tlyko leczyc i uciekac ale on tez chyba ma jakeis czary i walke w zwarciu wiec i on moze atakowac to wszystko jest zalezne od ilosci run i pvp danego gracza..
A wiesz ze twoj "Nie maniak" MDW pojechal do BIelska Bialej i zaplacil 5000 zl zeby vision nie odpuscilo taifunowi ,bo by go przescignol? jak guwno wiesz to sie nie odzywaj
Rotfl = ) Teorie spiskowe uber alles.
Salarigoth
14-05-2007, 10:30
Rotfl = ) Teorie spiskowe uber alles.
... nie chcesz to nie wiesz ,ze ma dobry lvl nie znaczy ze jest swiety
Kolejny elo player... ze ty nikogo nie znasz i nei miales nigdy lvl zadnego to nie znaczy ze twoje domysly to prawda
Knajtem potrafilem nabic 5 lvl dziennie (na 30lvl)
Gram ok 4-5 lat teraz mialem przerwe ok 6 miesiecy gralem w CS'a
Moje wyniki w tym czasie to:
Knight 51lvl(1,5roku)
ja zrobiłem 53 knighta z 81 skilem w półora miesiąca na faccu.. i teraz jak zaczełem grać sorcem że żeby expić tak szybko jak knightem musze wastować
btw. sorcem mam pacca
Sozemego
14-05-2007, 23:45
HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH AHAHHAHAHAHAHAH.
to tyle.
alkoOholik
14-05-2007, 23:57
Boże widzisz to a nie grzmisz... Totalny idiota :D _/
Nie polecam obecnie rycka moze po updacie sie to zmieni chcesz szybko na starcie expic wybiez druida ze wzgledu na sio ktore umozliwa na poczatku bic Ci trudne potwory bez utamo, na dluzsza mete to sork ze wzgledu na hura na hydrach naprzyklad :P.
Na eterni mowimy ze szybkosc wbicia levelu jest wprostproporcjonalna do polewy jakią sie ma z delikwenta kiedy pada. Oznacza to ze jak ktos sie nagle wybija z levelem (Hupaxuda-137 ms w 9 miesiecy, Mohaned~90 przez wieki i nagle 164) to podczas wojny mozna go bic jak worek bo nic poza expieniem w tibi nie opanowal. Hupa~ na wojne poszedl majac 4 uhy i pelno mf. jak go 2 sorcow przeciwnika dopadlo (onaj nizszy level) to z fibuli do thais dobiegl juz bez ssa i many, po drodze wbil pz na noob charze bo nie mogl go przesunac z powodu braku sestroy fieldow. Pozatym, ciezko oceniac umiejestnosc grania kogos kto gra na non-pvp, tam ludzie maja latwiej. Jakbym gral na non-pvp to nie potrzebowalbym 20 bp uhow, bp df, 2 bp explo, 2 bp might ringow itp na sobie. 2 bp uhow i reszte capa w mf by w supelnosci starczylo (ewentualnie hmm/gfb-zaleznie od miejsca polowania) Na non pvp nie ma wojen (tafiun nie expi przez to ze jest w wojnie) i ciezko ludzia z non pvp utzymac takie samo tempo expienia w przeciagu kilku miesiecy. Jak nei wojna, to zawsze mozna sie komus narazic (stefzer tez byl/jest hunted i nie mogl expic, a byl najwyzszym ms na serwerze)
KrEmAs KAc
15-05-2007, 20:20
Trochę się temat zboczył:confused: ja zrobiłem knight skille 90/90 w 3 miesiące B) parę godzinek dziennie w wakacje z kumplem i można iść po pekować:D
Trochę się temat zboczył:confused: ja zrobiłem knight skille 90/90 w 3 miesiące B) parę godzinek dziennie w wakacje z kumplem i można iść po pekować:D
Takiego trola jeszcze nie spotkalem. Siedziec 300 godizn wpatrujac sie w ekran zeby wbic 90/90 a potem zwastowac chara przez pekowanie. Pozatym druid/mag po 30 godiznach grania bylby lepszym narzedziem do walki.
Pozatym druid/mag po 30 godiznach grania bylby lepszym narzedziem do walki.
niech idzie, polew bedzie.
A jak dla mnie knight jest niezły B)
Wiadomo że może do zabijania jest cienki ale ogólnie mi się podoba taka gra(blokowanie potworków,ciągłe kupowanie UHów xD)...
Wcześniej grałem druem (tym obok) i teraz mam UH makera więc kasy raczej nie tracę...
Ale każdemu podoba się co innego ;]
Dziwi mnie, że tyle osób zainteresowało się tym tematem...
ale nie chce być gorszy. :D
Knight to bardzo pożądana profesja na non-pvp, jest na nich wielkie zapotrzebowanie. Można z tego czerpać nawet korzyści materialne wynajmując się na hunty, ale na PvP rycerzem można się w nos pocałować... wiem z doświadczenia, że wystarczy kiepski trap w stylu 2 summony i moby w jakimś spocie aby knight dedł.
P.S. Z tego topica zrobiła się kłótnia i modkowie może zamiast nabijania się z noobków, zamknęliby go?? ;)
Ja mam pewne pytanie, poniekąd dotyczące postaci knighta...Otóż interesuje mnie to w jaki sposób blocker dogaduje się ze shooterami/sioherem? Nigdy nie miałem na tyle wysokiego lvla a interesuje mnie to po prostu. Mam nadzieję, że dobrze zrobilem nie pisząc osobnego tematu tylko licząc na Waszą pomoc tutaj :). A wracając do tematu to jak to jest? Knight bierze całość loota a shooterzy powinni zadowolić się szybkim expem? 50%, albo może tyle, żeby im się runy/mfy zwróciły ? A jeżeli jest sioher to przecież chyba coś mu powinien dać za nieuzywanie uhów, nie? Nie chodzi mi też o kumpli/znajomych idących na grupowy hunt tylko takie najbardziej popularne rozwiązania w momencie gdy znajdują się nawzajem przez trade/g chat. Znajdźcie pół minuty i odpowiedzcie proszę :PP ... Pozdrawiam!
Dark Deni
16-05-2007, 01:09
ja tam zawsze dziele sie z shooterem po 50 % no i odpalam cos dla Druida aha druidowi za wlasna kase kupuje sorek mf'y
zalezy od wielu czynnikow. ja np blokuje tylko na zasaadzie "moje runa/mf-moj loot" ponosze cale ryzyko zwiazane z huntem, ale tez nie musze sie dzielic. Generalnie panuje zasada ze knight bierze 50% loota, obojetnie ilu jest atakujacych. ale, wszytko jest zalezne od tego na co polujemy i jak "kosztowny" jest to hunt. Ale, czesciej ludzie rezygnuja z wlasnej czesci loota zeby dac knightowi calosc (w przypadku kiepskiego loota) lub biora tylko tyle zeby starczylo na pokrycie ich kosztow. Trzeba ustalic komu bardziej zalezy, blokerowi czy atakujacym. kiedy blokowalem dla 194 ms hydry w a on walil je z mort to loot dzielilismy po 50%, bo na zabicie 3 hydr potrzebowal 5 sec+moje lurowanie. wiec w 2 godziny z nim zabilismy tyle hydr co z "normalnym" ms w ciagu 5? godzin. i to mi zalezalo na tym zeby z nim polowac.
Ja mam pewne pytanie, poniekąd dotyczące postaci knighta...Otóż interesuje mnie to w jaki sposób blocker dogaduje się ze shooterami/sioherem? Nigdy nie miałem na tyle wysokiego lvla a interesuje mnie to po prostu. Mam nadzieję, że dobrze zrobilem nie pisząc osobnego tematu tylko licząc na Waszą pomoc tutaj :). A wracając do tematu to jak to jest? Knight bierze całość loota a shooterzy powinni zadowolić się szybkim expem? 50%, albo może tyle, żeby im się runy/mfy zwróciły ? A jeżeli jest sioher to przecież chyba coś mu powinien dać za nieuzywanie uhów, nie? Nie chodzi mi też o kumpli/znajomych idących na grupowy hunt tylko takie najbardziej popularne rozwiązania w momencie gdy znajdują się nawzajem przez trade/g chat. Znajdźcie pół minuty i odpowiedzcie proszę :PP ... Pozdrawiam!
@up & 2 up
Dzięki wielkie, o to mi dokładnie chodziło :) Pozdro!
EDIT: Aff firefox mi się wyłączył i zamiast zedytować to dał nowy post :/ soory za zamieszanie...
powiem wam chlopaki, bez urazy, ze cala ta dyskusja, podobnie jak wiekszosc na tum forum, to ZAL.PL :P powaznie, przejrzyjcie se to na trzezwo, od początku. Ten styl wypowiedzi, ta mądrość... haha xDD
pozdro
Ja gram knightem 8 lvl skille 40/40 bardzo lubie knightów8o 8o zawszenimi gralem mialem tylko 1 sorca ale mi sie znudziło skillowanie tez nudne ale naprawde warto poskillowacB)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.