zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dark Catedral > Elf Fortress (?)

Soseek
15-04-2007, 17:18
Witam, mam do was kilka pytań :P Otóż, od dłuższego czasu expie moim Knightem na DC, ale powoli zaczyna mnie denerwować ilość przebywających tam osób (szczególnie 8-16 lvlowych druidow/sorcow). Rozmyślałem więc nad innym miejscem do expienia i znalazlem na mapie takie miejsce jak ELF FORTRESS.
Kiedyś już tam byłem i widziałem, że całkiem nieźle sie tam expi.

Moja postać:
Knight lvl 37
skills 71/71
eq dosyć dobre :P

Pytania:
1.Czy będzie wielka różnica zdobywania expa w ciągu 1h między DC a EF?
2.Czy będzie wielka różnica zdobywania pieniędzy w ciągu 1h (bez lootbaga)?
3.Czy napewno będzie tam mniej osób?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Pozdro!! ;)

Wolan
15-04-2007, 17:27
... W porównaniu z Dc 15 k expa na h a Ef 25-30 k expa na h.
no nie wiem ja na DC wyciagam 25k/h ;)

--Cienius--
15-04-2007, 19:55
zalezy na jakim poziomie i ile n00bow

Kellerman
15-04-2007, 20:13
No odkąd pan pająk gs stoi na przejściu na pewno szybciej się zarabia i expi ;d spokojnie możesz tam na tym lvlelu wyciągnąć nawet do 35 k expa na godzinę do DC;d z kolei tu słabo z kasą ceny war hammera ciągle maleją.. a np. bow zawsze pozostaje w sklepie taki sami do tego można go czasem za większa kasę opchnąć komuś w depocie ;d

Z kolei na EF przy dużym szczęściu na pewno zarabia się więcej i szybciej exp leci ale tu kręci się więcej nooobów więc czasami se nie poexpisz i jeszcze stracisz na kasie ;d bo lubią loocika podkradać ;d

Kimo36
15-04-2007, 21:14
Ja expie moim 26 lvl knightem ze skillami 60/60 na elf fortress i sie nie skarże...
zero naabków ,because scouty by ich tam pogonili.
Polecam te miejsce, bardzo dobra wręcz wyludniona
miejscówka ;p (przynajmiej na refugii)

kylie1245
15-04-2007, 22:14
no ja tez expilem na DC, i po niej na 37 lvlu poszedlem na Elfy, tam w 2 dni wbilem 40 oraz wyszedlem na +~20k (bez lootbaga sama kasam holly orhids i 1 WoI polecialo) wiec polecam to expowisko.

fAYL
15-04-2007, 22:48
ceny war hammera ciągle maleją.. a np. bow zawsze pozostaje w sklepie taki sam
Przecież WH też można w sklepie sprzedać. :)

Imo w Shadowthornie będzie trochę lepiej niż w DC, ale to i tak jest raczej miejsce do rozpaczliwego zarabiania kasy, a nie szybkiego expienia. ;)

Aroonia
15-04-2007, 22:53
J zero naabków
Polecam te miejsce, bardzo dobra wręcz wyludniona
miejscówka ;p (przynajmiej na refugii)

Oh , realy? :| Na wieży zazwczaj expi pan Creazy Golusek lub inny knight, pod ziemią zaś kręcą się 40-50 lvlki, które z niewyjaśnionych przyczyn wpier&*#%$ się na expa.

@topic
Niby gs jest po drodze ale 20 lvle inwestują w stealth ringa i tez dochodzą na dc... (przez outlaw camp) polecam EF tylko ze względu na loot z arcanów i dragów, jeśli jednak będzie waste i mniejszy exp- wracaj na dc =)

Soseek
15-04-2007, 23:29
Dzięki, a jeżeli moge spytać to na jakie potworki chodzic a jakich nie ruszać, bo raczej na dragonie to za duzy waste a to 50 gp moge wyloocic z kilku elfów ;)

Kellerman
16-04-2007, 02:07
Przecież WH też można w sklepie sprzedać. :)

Imo w Shadowthornie będzie trochę lepiej niż w DC, ale to i tak jest raczej miejsce do rozpaczliwego zarabiania kasy, a nie szybkiego expienia. ;)

Taa ale to bajecznie niska cena ;d

Mozo
16-04-2007, 10:55
Ja radziłbym Ci jendak zostac na DC, mnie w tower shieldzie i skilach 70/70 scouty ( 3-4) hitały do czerwonego hp, do tego trzeba by miec postmana by jakos loota wyciągnąc.
Na DC przyjemnie sie expi, ładna kasa a exp podobn, bardzo zbliżony.
pzdr

Zrywna_Szkapa
16-04-2007, 12:16
Taa ale to bajecznie niska cena ;d

Wg. mnie 1,2k to nie jest niska cena za war hammera

Vil
16-04-2007, 14:05
mnie w tower shieldzie i skilach 70/70 scouty ( 3-4) hitały do czerwonego hp

trzeba umiec biegac i miec bohy.

Teksako
16-04-2007, 14:37
idz lepiej juz na elfy bij tower + podziemia pod towere(oprocz questa) + jedna czesc fortecy(najlepiej poludniowa gdyz z podziemi masz odrazu tam wyjscie) i uzywaj dwu recznej broni ;]

Soseek
16-04-2007, 14:37
Biegać? Czyli w jaki sposób? aby unikać jak najwięcej strzałów czyli chować się za ścianami itd? :p

Ps. Czy mógłby ktoś zamieścic link do postu/mapki z dokladnym dojściem do Elf Fortress?

Twoj_Miszcz
16-04-2007, 14:52
zdecydowanie elf fortece :P ja tam bylem 40 min ~ i wbilem 20 k expa,ale bylem z 65 elderem ktory mnie siochal,lecz na nastepny dzien jak poszedlem tam sam wyciagnelem nie wiele mniej expa a kasa?kasy w chuuuuuuj mozna wyciagnac,mi w 15 min wylecialy 3 heaven blossmonsy~(1,5k +) + na koniec wypadl mi holy orhid(3k) + wand of cosmik czyli jakeis 4k a poszedl bp uhow ;P

Soseek
16-04-2007, 23:26
Ponawiam proźbe - czy mógłby ktoś zamieścic mape z dokladnym dojsciem do elf fortress?

Znalazlem temat bodajze "gdzie jest Elf Forteca?" gdzie Administrator zamieśćił mape ale u mnie ona nie działa :(

Kellerman
17-04-2007, 01:58
Być może umieścił na jakimś serwerze zdjęcie i zostało usunięte...
poproś kogoś pod depo nie ma sensu robienia 200 takich samych tematów...
zobacz może cichy coś nakręcił o tym...

Soseek
17-04-2007, 12:26
Ok, już sam do tego doszedłem wystarczyło sie troche pomęczyć w tych zaroślach.

Thx wszystkim ;)

Pusiek1111
17-04-2007, 19:18
Ja ostatnio byłem na EF na 19 lvku ze skilami 60/60 w 1h wbiłem 20k expa expiłem pod ziemią tam gdzie najwięcej zwykłych elfów i w jednym miejscu gdzie występowały max 2 scouty kasy bylo z 4k razem z loot bagiem + 5 heaven blossoms :p

Rewcio11
17-04-2007, 21:54
w Dc nabijałem lvle od 15-30 i lvl wbijalem codziennie naprawde dobre expowisko.Czasem się sypnie jakis war-hammer.
Natomiast na EF jest jeszcze lepiej pod względem expienia ,zresztą to wszystko zalezy od umiejętnosci gracza.Obecnie siedze swoim knajcikiem na Tower i ostatnio przez 3h huntu wpadło 6x Holly Orchid 5x woce:D

Deathbringer
19-04-2007, 22:29
A coz to za pytanie;p. pewnie ze o wiele lepiej jest na dc. Wejdz sobie kiedys na tibie o 1 w nocy (byle by bylo wystarczajaco duzo osob na faccu zeby respy nie byly zmniejszone) i expij non stop tarants/ ghouls/ slims. na 50 lvl przy skilach conajwyzej przecietnych (czyt. 75/72) kmiotem mozesz wbic 40-50k expa na h a moze i wiecej (zalezy tez od broni dobrej taktyki etc) Pamietaj tylko zeby nie przeszarzowac i nie isc na zbyt slabym lvlu na najwiekszy hardcore gdzie raczej trudno jest przezyc. Samcos o tym wiem a zapewniam was ze mialem sporo h lvlowych charow i bardzo czesto musialem sie niezle napocic zeby np na 70 lvlu zrobic ten CALY resp na dole (z uhami ofc).

urs/de~

Tomciu
19-04-2007, 22:35
A coz to za pytanie;p. pewnie ze o wiele lepiej jest na dc. Wejdz sobie kiedys na tibie o 1 w nocy (byle by bylo wystarczajaco duzo osob na faccu zeby respy nie byly zmniejszone) i expij non stop tarants/ ghouls/ slims. na 50 lvl przy skilach conajwyzej przecietnych (czyt. 75/72) kmiotem mozesz wbic 40-50k expa na h a moze i wiecej (zalezy tez od broni dobrej taktyki etc) Pamietaj tylko zeby nie przeszarzowac i nie isc na zbyt slabym lvlu na najwiekszy hardcore gdzie raczej trudno jest przezyc. Samcos o tym wiem a zapewniam was ze mialem sporo h lvlowych charow i bardzo czesto musialem sie niezle napocic zeby np na 70 lvlu zrobic ten CALY resp na dole (z uhami ofc).

urs/de~
nie każdy może grać w nocy i marnować czas ...

Deathbringer
19-04-2007, 22:42
nie każdy może grać w nocy i marnować czas ...

Ale jak komus zalezy zagra ;). Ja tylko mu radzilem jak najlepiej jest na DC :P

Murtagh-Girion
19-04-2007, 23:46
1.W elf Fortrec więcej expa.
2.W elf fortrec mniej kasy zdobędziesz na 1h, chyba że będziesz tam wpadał na dragi i arcany dużo.
3.Tak, będzie mniej.

Adow Adan
20-04-2007, 00:16
Ja na ef expie od 31 lvl (a teraz mam 73 :P) i odkąd expie nie zdażyło mi się zebym nie zarobil wiecej niz stracilem(na uhy). od 60+ lvl zarabiam tam dziennie min 7-10k w loocie . Robiąc lootobagi i sprzedając je po 3dniach wychodze mniej wiecej okolo 20k/3 dni. na 1 hunt wychodzi mi 0,5 bp uh i 25k/h expa . Z tego co wiem , w DC zarabia sie kase (mało uh schodzi) a w EF się ją wydaje (ale wiecej sie zyskuje ^^).

Podliczając Loot:
DC- War Hammer (800-1k) lub Leopard Armor & Hosermian Helmet(2k ale b.zadki loot)

EF - Bow ( 130 gp) , Holy Orchid ( 2-3k) , Wand Of Cosmic ( 1,7k-3k) , Life Crystal ( 600-800 gp) , Yellow Gem ( 2k) , Heaven Blossom ( 300-500 gp)

Widać gdzie lepszy loot + 3 dragi na ef ( max wyciągłem 20k gp's w 1h huntu).

nUUBBa
20-04-2007, 06:16
Moim zdaniem troszkę za mały lvl jak na elf fortece, bo arcany lub grupka scoutów mogą ładnie cię nastukać. Wiesz taki arcan wali z magii więc shielding ci nic nie da, a za dużo tego hp to pewnie nie masz.
Chociaż jeżeli będziesz expił nie w głębi fortecy to niby OK, ale po co zmieniać dobrą miejscówę jaką dla ciebie jest DC skoro na początku fortecy więcej expa nie ubijesz niż aktualnie na DC.
By the way: proponuję ci zejść pod kazo jeśli jesteś facc (kasa + exp) lub żółwie jeśli jesteś pacc.

Mozo
20-04-2007, 08:46
Zarzucilibyście film-tutorial pokazujący rozmieszczenie elfów oraz jak i gdzie chodzić? Bitte plaxior

Soseek
20-04-2007, 23:32
Wbiłem z 37 do 39 lvla i powiem ze przez ten czas zarobilem ok 15k z calego loota ;) najwiecej kasy z heaven blossom i holy orchids i czasem poleci Wanf of Cosmic Energy itd. A co do expa to wydaje mi sie ze na DC lepszy ale nie jestem zawiedziony ;)

Podsumowanie:
Uhy schodzą (ok. 1 backpack na 1h). Oczywiscie koszty się zwracają.
Ludzie - zdaża sie ze expie 3 godziny i nikogo nie ma ;) a jak juz jest to 1 lub 2 osoby
Potwory - nie polecam miejsówek na otwartej przestrzeni gdzie jest dużo scoutów... straszny waste bez wypaśnego EQ i skilli. Ja niezle obrywam.

Pozdro :)

Deathbringer
21-04-2007, 00:07
Jest jeden wniosek ktory sie nasuwa od razu. Jak nie ufasz netowi to lepiej na ef nie idz bo tam jak dostaniesz kicka i Cie scouty dorwa to bedziesz plakac ale nie z radosci;]

Zabuza91
22-04-2007, 03:04
Dla kina shadowthorn jest swietnym miejsce bierzesz Gs, Dl, Wj i lecisz (a i wez uhy bo te scouty potrafia przywalic)