Pokaż pełną wersje : Ghoul vs. Sorc
Czy opłaci sie expić na ghoulach sorkiem na 18 lvl (prawie 19) z eq:
-C helmet
-B robe
-P legi
-leather boots
-szalik
-V shield
-WoDB
czy może będzie sie bardziej opłacało założyć plate seta i guardian shielda w łape wziąść ??
1- po ile m/w hita ghoul i po ile życie wysysa ?
2- ile expa wyciągne na godzinke ?
3- co brać ? (runki, fluidy ?)
4- jaką taktyke przyjąć ?
5- będzie waste czy plus w kasie (jeśli plus to jaki ?)
Jeśli było to sorry ale NIE ZNALAZŁEM.
Za wszystkie błędy popełnione podczas pisania przepraszam.
Ja chodziłem na 13lvl'u i ze słabszym eq już na ghoule, ale na mały resp (pojedyńczy).
1. Wysysał około 15-20 (na mnie).
2. To zależy gdzie expisz.
3. Ja brałem kilka(2-3)manasy, żeby na exure starczyło jak się mana skończy. jedzenie też.
4. Ja uciekałem i biłem z wanda.
5. Od szczęścia.
Ja bym ci radził wziąść p-seta i tego g-shield.
wez jakiegos manasa gdyby ci się mana skończyła.
Żarcie obowiązkowo.
Ja expiłem od 15 levela na ghoulach i szkieletach na DC.
Exp jest masakrycznie duży.
Expiłem tam (na DC ofcorse) do 27 lvl xD.
Odrazu mówie ,że uciekać a nie stać i czekać aż ghoul cie pogłaszcze swoją trupią łapą po
ryju ;P
Hmmm...
oczywiście że dasz rade :)
proponuje wziąść ze sobą baga mf i z 3 gfb :) weż p-seta bo i tak mocno nie walą... bij i uciekaj loot : zbieraj hełmy i kase :) będziesz na plusa.
Proponuje resp na ghost landzie ( uwaga na zlurowane DS ) :))))
PS: napisz w dziale gdzie expić z skillami XX/XX :))
Kellerman
16-04-2007, 19:48
co wy ghoula w dragona zamieniacie ;d??
jasne że idz dasz radę nie powinny ci dużo sysać tylko staraj się trzymać dystans ;d a kasa na pewno ci się zwróci...potem kupisz za kase zarobioną 2 bp mf i spokojnie już tam expisz ;d
@up
Po chuj piszesz 4 raz to samo?
Dzięx za all odpowiedzi
Wymyśliłem sobie że może jest sposób na praktycznie bicie ghoula i brak kontaktu z nim a mianowicie wchodzę do jakiejś jaskini z kilkoma ghoulami, na jednego rzucam energy fielda i z jaskini wychodzę. Po kilku (kilkudziesieciu) sekundach wchodzę do jaskini zgarniam expa i loota i metode powtarzam. i tylko pytanie brzmi: "po ile leczy sie ghoul i czy ta metoda wypali ?"
Co to za filozofia uwalić ghoula z wanda ,nie zakładajcie takich tematów bo to nonsens i bezsens ,idź zabij kilka ghouli i zobaczysz jak to jest i nie potrzeba żadnych energy fieldów do tego ,manasów z bp i koniec ot cała filozofia
koX z wami antychryści
Moim zdaniem to glupota isc na cokolwiek z takim eq na tak niskim levelu.
Ja do 35lvlu biegalem w p secie.
Polecam ghoule niedaleko carlin, od 20 lvlu moim druidem calkiem ladnie szlo, ale i tak bardziej polecam guardy i soldki.
Pozdrawiam,
Lompi
ja na twoim miejscu bym zaczekał do 60 lvla wział 10+ bp uh, 30+ bp mf i liczył na szczescie żeby nie zejść na hita...
LookamZzaRogu
18-04-2007, 17:14
Ludzie! Ghoul jest naprawdę SŁABY i nie potrzeba brać bp mfów i fieldów na hunt. Z takim eq i lvl'em jak opisałeś poradzisz sobie bez problemu (ale na WSZELKI WYPADEK wez pare mfów :)).
PogromcaDwarfGuardow
18-04-2007, 17:21
EEEEE,nigdy nie walczyłeś z gulem?Przecie to jest słabe gówno-walisz z wanda,albo walniesz fb i po kłopocie.:) A pozatym on sie leczy sporadycznie.
PogromcaDwarfGuardow
18-04-2007, 17:22
Ale fooda trzeba mieć,z nich nie wypada i jak zabraknie many to lipa;p.Tylko nie wiem po co tam brtać manasy?
Ghard Lage
18-04-2007, 17:40
Omg Ghoul jest jak Soldek tyle, że się leczy (exura granuje sporadycznie) i nie wali z dystansu. Bierzesz w łape nawet pierwszą ruzge dla sorka i uwalisz spokojnie 1 a na więcej trzeba drugą ruzgę wziąć i po kłopocie.
PS: Nie bierz manasów ani run styknie wand i food.
Dzięki za wszystkie rady temat do zamknięcia. Ghoule już bije luzkiem tylko wand. Nawet manasów nie potrzeba.
Wuno Strelo
18-04-2007, 23:06
Ja bym wziął lżejszy eq żeby sie więcej manasków zmieściło. Jeżeli byś zbierał loot to napewno by ci się zwróciło. Ja na ghulach już od 13lvl druidem expiłem w ghoustlandzie (niestety dużo ludzi) i zawsze wychodziłem na +.
Gargoyles
25-04-2007, 03:10
Polecam expic na ghoulach od 26 z woce na hellgate. Jest tam taki resp ghouli ze exp to 10k/h a kasy tyle ze wyjdziesz tam tylko dlatego ze nie masz capa na nia.. Po drodze sa tylko szkielety i roty(duzy resp na duzej powierzchni ok 16). 2bp manasow, pol bp hmm i kilka gfb poniewaz przy wychodzeniu sa beholdery 2(pojedyncze spawny) Tylko jedna zla nowina key kosztuje 5k i trzeba znac wyjscie z parcelami :P Expilem tam az do 33 lvl i mialem caly bag life ringow i zawsze wychodzilem na plus zeby kupic kolejne bp manasow:p
Jednak jak bedziesz mial pecha i ktos tam bedzie(czyt h lvl) i mu sie nei spodobasz bo nie wyjdziesz stamtad poniewaz niedaleko sa elder beholdery:(
czyscilem polowe ghostlandu prosto po wyjsciu z rooku wiec trzeba byc prawdziwym idiota zeby bac sie ubic glupiego ghula a to eq to wloz do dp i niech sobie lezy albo niedlugo zginiesz i twoja przygoda z tibia sie skonczy
Biegniesz przed tym panem i atakujesz z różdżki/wanda. Kasa leci nawet dobrze ~35gps, możesz trafić bronw piece of clotch i life ring (700gps) niestety dość żadki. Ghoul to słabizna schodzi na jednego visa często, ale to jak masz pacc.
Oczywiście bijesz na ful def. Z takim EQ to często nawet ~15hp nie stracisz stojąc przy nim.
Używać Fielda do bicia Ghoula Żenada, a pozatym sam ic na pare ghouli i ocen jak to jest . Mój kumpel na 8 vlu z vortexem na to biegał
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.