Pokaż pełną wersje : dziwny list
Ojciecjohnawayen'a
17-04-2007, 22:02
Siema, gram z kolega w tibie i jakis koles wyslal mi list. Otóz mój qmpel zalogowal sie tam i go ojebali. Oto treść listu:
(tu moje name)
Ankrahmun
Dear Player!
We are informed you have broken the rule of Tibia (#3g). We are considering possibility of banishing your account. For more informations please login to our page: www.ClPSoft.com Copyright 1996-2007 CipSoft GmbH.
nadawne bylo przez gm'a pisalo You red following, written by GM (niemoge podac nicku gm)
kamil_unia
17-04-2007, 22:05
jakiś koleś podał ci stronke z keyloggerem widać że w linku jest napisane CLP a nie CIP
Sztuczka stara jak swiat. Gdybys przeczytal regulamin Tibii wiedzialbys, ze CIPsfot nie kontaktuje sie z graczami poprzez listy (oprocz automatycznych listow dotyczacych domkow).
Wniosek? Nigdy nie wchodz w podane linki itd, poczytaj poradniki "Jak nie dac sie shackowac" ;)
@autor
Nie grasz może na Refugii? Dziś w depo po ziemi walało się wiele takich listów z bardzo podobną treścią.
@topic
Ignorować każde tego typu listy. Dziękuje za uwagę.
Kasztaniaczek
18-04-2007, 08:19
Identyczny list dostalem od kolesia na Hamroni w marcu...
Koles stracil swojego 68 ek.... ;) Chyba nie sadzil ze bana wylapie :p
btw. Tez do ankh dostalem ;p
Calen Futh
18-04-2007, 08:31
Żaaaaal.pl
Plaski93
18-04-2007, 09:13
Cipsoft nigdy..nigdy nie kontaktuje sie przez listy (chyba ze chodzi o domek) wiec wniosek prosty...keylogger.
a i ta strona byla napisana przez L a nie I
Cipsoft oryginalna
Clpsoft keylogger
No niestety drogi kolego, to jest próba pozbawienia Ciebie konta w grze (czyt. shackowania) Wieć dla swojego dobra nie wchodz na ten link. Ten post dotyczy innych którzy podobne tkaie listy dostalii. Ostrzegam was!! To próba wyłudzenia waszego konta.
Na neranie dostałem do Carlin od Policjant Najt... przykre.
KulisMagger
19-04-2007, 16:11
widac ze w zamiast cip jest clp ;/;/ strare ale widzac ze sie nabieraja
dzbanoln
20-04-2007, 14:32
Hehe...
Ja ostatno dostalem msg ,ze w wielkanocnej loterii wygralem pacc na 90 dni i zeby potwierdzic odbior musze wejsc na jakas stronke.
Dostalem to po angielsku.
Jakby tego bylo malo za 2 minuty dostalem polska wersje tej jakze radosnej dla mnie informacji:)
Ludzie NIE DOSTANIECIE pacca za darmo, zeby byc w gildii NIE TRZEBA podawac liderowi passow,NIE WCHODZCIE na strony podawane przez obcych ludzi np. jakies smieszne niby blacklisty.
Zachowujac minimum ostroznosci i zdrowego rozsadku zachowacie rowniez swoje konto!
nadawne bylo przez gm'a pisalo You red following, written by GM (niemoge podac nicku gm)
Czy nikt nie zwrócił na to uwagę?:p
Luminera
09-05-2007, 17:40
No proszę a teraz ten sam "pan" sprzedaje swoje łupy na allegro:
allegro.pl/item193753528_tibia_arcania_480k_48x10_10k_tylko_4 _zl.html
allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5165103
W opisie aukcji podany jest mail:
pajak 'at' clpsoft.com
Kto ma blisko do Braniewa może podjechać i nawiązać "bliską" przyjaźń. :evul:
Dragon96
09-05-2007, 17:55
Witam!
Niechcący kliknąłem w link. Połowa użytkowników gada że to keylogger. A ten gosc powiedzial ze jego kumpel sie tam zalogował. Wiec mam pytanie. To jest keylogger który mi na kompa wszed? Czy to taki ze poprostu się zalogować?
@Dragon96
Jakby to przes stronę instalowało vira, to byłby exploit. a z tego co wiem, to piszą że to key~. To raczej nie ma powodu do obaw.
Luminera
15-05-2007, 23:23
Nowe "wcielenie" na allegro:
allegro.pl/show_user.php?uid=6552547
allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6552547
Na jednej ze swoich aukcji podał link do testowej wersji programu, który rzekomo napisał. Link zawierał adres: foko.webpark.pl Jest to adres użyty w przekierowaniu z domeny cLpsoft.com W google wystarczy wpisać cLpsoft.com i na pierwszej stronie na pierwszej pozycji ukażą się wszystkie informacje.
"Twoja przegl±darka nie obsługuje ramek. PrzejdĽ na adres: foko.webpark.pl. nazwa.pl."
Uwaga na tego oszusta. Na poprzednim koncie dostał 17 negatywnych komentarzy.
(...)
Uwaga na tego oszusta. Na poprzednim koncie dostał 17 negatywnych komentarzy.
Nie kupuj wirtualnych przedmiotów na allegro, proste.
King Mati
16-05-2007, 06:29
zal.pl abc
Nastepnym razem juz nie wejdziesz w takiego linka :d
Dragon96
16-05-2007, 10:21
Do mnie to było?? A w zęby byś nie chciał ^.^???
Ile razy jeszcze zobaczymy tego typu tematy na forum żebyście się wreszcie nauczyli, że na każdym kroku, ktoś będzie próbował was zrobić w ch...?
Honasolo
16-05-2007, 15:58
Ile razy jeszcze zobaczymy tego typu tematy na forum żebyście się wreszcie nauczyli, że na każdym kroku, ktoś będzie próbował was zrobić w ch...?
Widac, ze to trzeba kazdemu na czole wyryc (xD) by takie tematy nie powstawaly.
Gdyby mogli choc raz przeczytac regulamin to tych tematow byloby 3x mniej...
Krotko: Wchodz jedynie w tibia.pl i tibia.com, ktore sa w pelni bezpieczne.
Ignoruj listy i graj uczciwie.
Tyle z mojej strony.
CzesioMS
16-05-2007, 17:27
A co za problem zrobić nick GM ........, zanim cię ktoś zbanuje kilka osób się nabierze
A co za problem zrobić nick GM ........, zanim cię ktoś zbanuje kilka osób się nabierze
Z tego co mi wiadomo nie można robić nicków
Gm kupa etc.
ludzie tak oszukują.. ale wiele osób sie na to łapie... przykre :/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.