Pokaż pełną wersje : Co lepsze?
Cześć
Co lepsze avenger czy magic sword?
SOV ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ManieQ_EK
18-04-2007, 08:19
Oczywiście że Magic Sword :) (Sword Of Valor) :) Ja wole mieć sova i np. mms mając łącznie 48 atk i 72 defa (35def sova i 37 def mms'a)
Niż Avanger mając łącznie 50 atk i 38 defa, tarczy nie założę bo jest 2 ręczny... Ale z drógiej strony avangera mozna sprzedać za 1kk = 100cc = 1 milion gp więc jeśli ktoś nie bije ze swordów to będzie miał niezły zarobek :) znacie juz moje zdanie :D
Oczywiście że Magic Sword :) (Sword Of Valor) :) Ja wole mieć sova i np. mms mając łącznie 48 atk i 72 defa (35def sova i 37 def mms'a)
Niż Avanger mając łącznie 50 atk i 38 defa, tarczy nie założę bo jest 2 ręczny... Ale z drógiej strony avangera mozna sprzedać za 1kk = 100cc = 1 milion gp więc jeśli ktoś nie bije ze swordów to będzie miał niezły zarobek :) znacie juz moje zdanie :D
Def się nie sumuje...
Ja wolę mieć ave z 38 def niż mmsa z 37 ;P
Edier Master
18-04-2007, 15:20
Widac ze za dużego doświadczenia nie masz... a co do twojej "drÓgiej" strony to nie na każdym świecie ave kosztuje 1kk... na harmonii kosztuje on 300k.. a sov 1.4kk, tak jak kolega wyżej powiedział def sie nie sumuje, ale dokładnie nie jest zbadane niektórzy mówią że na "balanced bierze sie dodatkowo pol defa z broni" a na "defensie calego defa tarczy + broni" ja tam w to nie wierze uwazam ze liczy sie def wiekszego przedmiotu, wychodziłoby ze ave jest lepszy ja stawiam na atak def mi tam lata :p
Od kiedy cena przedmiotu przekłada sie nad jego skutecznośc?SoV lepszy.
zagłosowałem na SoV'a bo lepszy (tzn tak mi sie zdaje):P
Ja zagłosowałem na Avenger ponieważ według teorii Eternala jest to najlepsza broń względem ataku jak i obrony. A teoria Eternala to prawda.
szymon287
18-04-2007, 22:58
Ja zagłosowałem na Avenger ponieważ według teorii Eternala jest to najlepsza broń względem ataku jak i obrony. A teoria Eternala to prawda.
Jak EO napisze, ze bs lepszy od ave, to tak musi byc, bo ON tak powiedzial, ta?-.-
Ciagle z tym sa spory i beda dopoki CipSoft nie opisze dokladnie
@top:
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze ave lepszy -.^ (jednak trzeba zauwazyc, ze nie do wszystkiego :P)
Kornio249
19-04-2007, 22:18
@up ma racje.
Arverious
22-04-2007, 00:19
Avenger...
Zabuza91
22-04-2007, 00:36
avenger, def sie nie sumunuje i te 3 attk wiecej
Moje wymarzone eq :D
Demon Helmet
Aol
Sov, MPA, MMS
Ring of the sky , Golden Legs, Avenger
Boh
bym se w nim latal na dragi :D
Twoj_Miszcz
22-04-2007, 13:32
avenger, def sie nie sumunuje i te 3 attk wiecej
Moje wymarzone eq :D
Demon Helmet
Aol
Sov, MPA, MMS
Ring of the sky , Golden Legs, Avenger
Boh
bym se w nim latal na dragi :D
twoim 15 sorkiem ? :confused:
Murtagh-Girion
24-04-2007, 10:58
Jasne że Avenger. I ciekawe po co taka róznica cen między tymi broniami.
Avenger - Mozna go zdobyc juz na 80lvl z questu. Jest dosc tani porownujac
go do ceny SoVa. Ponadto 50atk. i 38def.
SoV - Zdobywamy go po Anni (100lvl, ale malo kto na tym lvl go przechodzi)
Kupimy go za 1,3kk~, posiada 48atk. i 35def.
Teraz troche o "teori" defa. Wiec Avenger ma 38 defa na Full Atk/Def, czy tez bal~. Z tego co slyszalem to def. 2-giej broni działa nastepujaco:
-full atk. nie dodaje nic defa;
-balan~ dodaje 1/4~ defa;
-full def. daje nam 1/2 defa;
-sama bron (SoV) ma 35 defa.
Jasne że Avenger. I ciekawe po co taka róznica cen między tymi broniami.
Zrób annihilatora to sie dowiesz czemu sov jest droższy niż avenger:confused:
wolałbym sov+mms'a dlaczego bo do mms'a idzie jeszcze skill shielda
Ja nie wiem.... bo już nic nie rozumiem sov bo jedno ręczny a czy 2 questy potrzebują pacc razczej tak więc niech ktos mi teraz powie ile może kosztować taki avenger i taki Sov
ok?
A właśnie czemu nie mozna zdobyć magic longsword i warwold sword bo musi skądś sie wziąść albo chociarz gdzieś zobaczyć.....X( X( X(
Oto jest błąd musi być chociarz z questu!X( X( X(
A właśnie czemu nie mozna zdobyć magic longsword i warwold sword bo musi skądś sie wziąść albo chociarz gdzieś zobaczyć.....X( X( X(
Buhahaha:D
Astral55
25-04-2007, 23:55
sa przecie questy, na magic lsworda jest obok carlin na respie trolli a warlorda mozna wymienic za zdechlego rata u sama
szymon287
26-04-2007, 00:29
wolałbym sov+mms'a dlaczego bo do mms'a idzie jeszcze skill shielda
O TAK! Jesli ci przez 3dni wpadnie 1% to duzo, a roznica w hitach jest ogromna!
niech ktos mi teraz powie ile może kosztować taki avenger i taki Sov
Nie wiem jak na innych swiatach, ale na wiekszosci jest Ave 300k~a Sov 1,3kk
Zrób annihilatora to sie dowiesz czemu sov jest droższy niż avenger
Zrobilem i anni i poi i powiem, ze poi byl bardziej wyczerpujacy, chociaz przez czas wykonywania -.^
@ Kajulec
NieNaTemat
@ Temat
Avenger :d
@up
Ja jednak myślę, że lepiej wyjdziesz z Ave~ niż SCA+MMS, chociaż pewny na 100% nie jestem (wnioski te wyciągam z własnego doświadczenia a nie z teorii Eternala).
@topic
Wybrałem Avengera z powodów wymienionych wyżej.
wiadomo ze kazdy kina ma skila broni lepszego do tarczy wiec nie dosc ze avenger am lepszy def od mms to jeszce iekszy skil masz w obronie od broni wiec masz podwojna korzysc
Zrobilem i anni i poi i powiem, ze poi byl bardziej wyczerpujacy, chociaz przez czas wykonywania -.^
Robiąc poi można iść z tyłu nie tracąc uhów,a na anni trudno iść z tyłu w roomie z demonami:)
X( X( :o X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( Nie smiej sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1X( X( X( X( X( X( X( X(
sa przecie questy, na magic lsworda jest obok carlin na respie trolli a warlorda mozna wymienic za zdechlego rata u sama
Akurat>>>>>
oj nie. tego to zawiele to jest kłest spojling ;p bana mu :)
Astral55
27-04-2007, 18:50
oj nie. tego to zawiele to jest kłest spojling ;p bana mu :)
co ja zrobilem, bede mial bana! ;(
ale skoro ban pewny to podam caly spojlering
mamy zdechlego szczóra i idziemy do Sama w thais
mowimy
siema
elo <imie>
mam szczura!
napewno, nie zjadles go?
nie, nie zjadlem go
co chcesz, rubish czy bron?
bron
sfort, aks czy óbóh
sfort
katana, rabier czy warlord
warlord
napewno?
tak
napewno?
tak
napewno?
tak
napewno?
tak
ok
@down
ave lepszy xD
@UP: offtop....
@topic : avenger, zreszta sam zobacz z czego bedziesz mial mniejsze straty itp.
topic. ave chociażby z wyglądu
offtop. ordrix nie rób z siebie idioty , bo nie musisz . Posty się edytuje jak chce się coś dodać
Stanko_BK
01-05-2007, 18:39
Magic sword zdecydowanie
Gnarvash
04-05-2007, 13:26
Sov lepszy, bo moze ma jeden mniej ataku ale za to jednoręczny
Druidaxo
04-05-2007, 13:39
Oczywiście że Avanger :
1. Mniej waży niż SoV i MMS razem, zgodnie z nową teorią liczy się tylko większa ilość defa.
2. Większe obrażenia
3. tańszy???
co ja zrobilem, bede mial bana! ;(
ale skoro ban pewny to podam caly spojlering
mamy zdechlego szczóra i idziemy do Sama w thais
mowimy
siema
elo <imie>
mam szczura!
napewno, nie zjadles go?
nie, nie zjadlem go
co chcesz, rubish czy bron?
bron
sfort, aks czy óbóh
sfort
katana, rabier czy warlord
warlord
napewno?
tak
napewno?
tak
napewno?
tak
napewno?
tak
ok
@down
ave lepszy xD
/\ Rox! :D
@OnTopiC
Ja wole Sov + Mms.. Chociaż z teorii lepszy Ave, to jednak wole jednoręczne + tarcze..
Glopsson
11-05-2007, 23:55
Po pierwsze źle postawione pytanie w nazwie tematu... Powinno być Avenger czy SoV? A nie "co lepsze" bo nikt nie wie o co chodzi i musi kliknac w link żeby sie dowiedzieć, a tu taka porażka... Osobiście uważam, że lepszy SOV.
Avenger lepszy według mnie...
Avenger. Tańszy, mocniej bije. Do blokowania można mieć MMS i BS chociażby.
@up
niewiesz nie gadaj..Bo jakoś większość z Sova mocniej wali ;]
@topic
z Sova wchodzą mi większe hity niewiem czemu więc zagłosowałem na niego ;]
Ja używam axe więc mi to rybka co jest lepsze :P .. SCA rox, nic dodaj, nic ująć. Co do Avengera, jestem pewien, że jego obrona nie jest lepsza niż obrona SoVa + MMSa. Miałem przyjemność leczenia, swoim druidem, kolegi na DLach - PoI spawn. Wiadomo, luruje się kupe DLi a później wyciąga pojedynczo i bije. Gdy robił to z samym Avengerem to obrażenia jakie dostawał były znacznie większe niż gdy robił to z SoVem i tarczą. Gdy jest mało przeciwników, to może nie będzie widać wielkiej różnicy, ale gdy tych przeciwników wiele, wtedy dopiero wychodzi prawdziwa obrona jaką posiadamy.
KrzysiekAxeUser
18-05-2007, 00:05
Magic Sword
k0m4nd0s
19-05-2007, 05:11
Ja używam axe więc mi to rybka co jest lepsze :P .. SCA rox, nic dodaj, nic ująć. Co do Avengera, jestem pewien, że jego obrona nie jest lepsza niż obrona SoVa + MMSa. Miałem przyjemność leczenia, swoim druidem, kolegi na DLach - PoI spawn. Wiadomo, luruje się kupe DLi a później wyciąga pojedynczo i bije. Gdy robił to z samym Avengerem to obrażenia jakie dostawał były znacznie większe niż gdy robił to z SoVem i tarczą. Gdy jest mało przeciwników, to może nie będzie widać wielkiej różnicy, ale gdy tych przeciwników wiele, wtedy dopiero wychodzi prawdziwa obrona jaką posiadamy.
Cos w tym jest co napisales. Patrzac po forach gdzie tylko sondy sword czy axe albo jak tu jaki mieczyk to wszyscy wybieraja sca bo jednoreczny i atak 50 i obrona z mms 37. Zakladajac ze liczy sie wiekszy def avenger jest najlepsza bronia w grze. axe atak def -> 50/37 sword atak def -> 50/38. Tak wiec kazda osoba co pisze ze axe lepsze bo ma wiecej ataku a mniej obrony niz swordy myli sie lecz patrzac na to z drugiej strony taka jaka przedstawil nam kolega ktorego zacytowalem cos w tym zapewne jest i dotyczy to zarowno axe jak i sova. Tarcza blokuje nam hity od 2 przeciwnikow naraz dopiero 3 przelamuje defa lecz sword pomimo ze ma wiecej defa o 1 zapewne blokuje tylko hity od 1 przeciwnika a nie od 2 poniewaz nie da sie uzywac broni do ataku i blokowac rownoczesnie. chodzi mi tutaj o oddanie fizyki zycia odnosnie gry. nie da sie jednoczesnie np w realnym zyciu przeciwnika za plecami i tego face2face blokowac i atakowac jak machniemy mieczem w tego z przodu to ten z tylu nam w plecy z jakiegos mieczyka pojedzie. tak samo moze byc w przypadku tibii, a ze obrona sie nie liczy jak to mowia ludzie grajacy z sca ten jeden obrony ave szczerze ? "gowno da" heh owszem atak zajefajny ale bedzie to dobre gdy drut nas sioha a sork nawala z sd nawspomaganie. na samotne hunty ciezko bedzie jak wyskocza ci jakies 2 potworki i twoj def "pojdzie sie kochac". Oczywiscie moje zalozenie moze byc zgubne bo jak wiadomo to tylko gra a nie realne zycie. Jesli zatem moje zalozenie sie sprawdzi dodanie sworda i cluba to jedynie urozmaicenie gry i nawet warlord by nic nie dal bo co z 3 ataku jak def z broni dwurecznej szybko nam pada :> ale jest jeszcze trzecia strona (jakie to zawiłe :p) warlord wysoki mlvl i sd i bp z icerapierami :> szybkie zabicie przeciwnika mala strata uh duza strata kasy na sd i icerapierki. Ale jesli moje zalozenie nie sprawdzi sie i def broni blokuje tak samo na 2 przeciwnikow i taka sama jakoscia jak tarcze tylko zalezne jest tym co ma wiecej to zdecydowanie wygrywa sword. ave 50/38 warlord 53/38 (oczywiscie jesli istnieje) w porownania do great axe co wypada z orshabaala 52/22 swordy staja sie najlepszymi broniami w grze. czyli czekamy na questa albo konkretna informacje co z warlordem jak ma byc jak z blessed shield ze tylko popatrzec bo narazie tak z nim jest to axe nadal rzadzi :((( minka taka bo ja wole swordy łee hyh Patrzac na to w roli podsumowania dobrze ze tak jest bo co to by byla za gra jakby na lvl 100+ wszystkie najlepsze bronie byly jednoreczne all po np 55/35 bezsens bo swordami latwiej sie gra do momentu ani a pozniej wiadomo sca. a tak mamy cluby dla ludzi poprostu grajacych w tibie 4fun szybko warhammer pykpyk i ciesza sie :) sword dla ludzi grajacych bardziej hardcorowo ale nie maja ochoty kupowac pacca nawet jak wybija jakis tam 70 albo i wiekszy lvl (ich strata) no a axe dla ludzi z paccem i lvl 100+.
moja teoria
sword - sov+mms
ogolnie w calej grze - nadal sca rzadzi
teoria wiekszy def sie liczy
sword - avenger
ogolnie - avenger ;)
maniurek
19-05-2007, 08:54
dla mnie lepszy jest sov :)
zgadzam sie z komandosem.
To chyba jasne ze 2-reczną bronią słabiej sie obronimy niz mieczem i tarczą....
Mimo to zagłosowalem na Avv, jestem typem berserkera.:evul:
Sca rządzi, att taki jak Avv i jednoręczna:cup:
szymon287
29-05-2007, 19:42
Avenger. Tańszy, mocniej bije. Do blokowania można mieć MMS i BS chociażby.
Masta!!! Miales chociaz ave w lapie? :baby:
@up
niewiesz nie gadaj..Bo jakoś większość z Sova mocniej wali ;]
@topic
z Sova wchodzą mi większe hity niewiem czemu więc zagłosowałem na niego ;]
Fart, albo tylko ci sie zdawalo...
@Wszyscy od sca:
Moze i sie wydawac, ze jest lepsza od ave, ale... wezcie w kij w lape i uderzcie kolege, a potem w 2 lapy- kiedy go mocniej zaboli, albo kijek sie zlamie ]:->
Lol, to po co by zrobili tarcze? zeby ich nie uzywac? gadacie bez sensu wdg was lepiej sie obronisz sama bronia niz bronia i tarcza, to jest bez sera. SOV wygrywa poniewaz mozesz uzywac tarczy.
szymon287
03-06-2007, 11:02
Lol, to po co by zrobili tarcze? zeby ich nie uzywac?
A czy tarczy uzywa tylko kina? Nie! Postacie magiczne/pall sie slabiej bronia, wiec uzywaja shielda, a kina powinien sie lepiej od nich bronic i zarazem dobrze atakowac, wiec stworzyli ave :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.