Pokaż pełną wersje : Light Shovel uzycie XD
krzysiekch4
18-04-2007, 15:52
Robie ten temat poniewaz widze ze jest duzo pytan na temat tego przedmiotu o ktorym mowa czyli:
LIGHT SHOVEL
Light shovel sluzy jak zwykły shovel ale nie tylko...
Mozna nim wykopywac skarby na pustynii.
Wystarczy mieć light shovel zeby wykopac od 0-70gp
i czasem jakąś niezlą rzecz ja wykopalem juz crown helmet ale itemy sie trafiaja 1 na 1000.
W zaleznosci od lvla jezeli masz wysoki lvl to masz szanse na wykopanie wiekeszej ilości gp albo itemow.
A teraz to na co czekacie!
Jak uzywac light shovela!
musisz miec light shovela w otwartym backpacku i byc na pustyni (jest tez pustynia przez ktora to sie idzie na vocation questa)na pustynii leżą sobie beztrosko czaszki umarlych tam zwierząt wtedy bierzemy tym light shovelem use with i klikamy na czaszke na pustynii to dziecinnie proste:baby: gdy klikniemy i jezeli cos bedzie w czaszce to pojawi sie komunikat you found...
Na przecientnym swiecie light shovel kosztuje od 1k-4k (na Shiverze kosztuje 1k)
Royal Matis
18-04-2007, 16:01
coś mi sie nie chce wierzyć
moze jakis dowód? chetnie sam pojde sprawdzic
Jak jesteś na pustyni używasz "use" i na piasek to ci wyszukuje te gp?
I jaka jest częstotliwość trafiania na skarb??
Chodzi mi o gp a nie o eq...
Kopać scaraby da się także normalną łopatą, a a light shovel da się itemki? Mnie nigdy sie nic inego nie udało niż scarab lub scarab coin, ale to normalne.
Buhahaha a ja wykopałem mpa i studed seta-,-
Póki co wykopałem 7 scarabów :o jak cos jeszcz mi sie uda ciekawego to zedytuje posta ":P
""15:26 You see an animal skull.""
Mowisz o takich czaszkach? Na nich się nie da :o
A moze na desercie na połnoc on ankh się nie da :}?
Hellraiser
18-04-2007, 17:11
Takie rzeczy to tylko w erze.
@Topic
Niom, najs opcja chłopcy,.. ;)
@up jak mówisz o scarab coinach to tak, zgadza sie, to jest itemek i mozna go wykopać.
LoL on sobie z was jaja robi a Wy tego nie zauważacie...
chaos8523
18-04-2007, 20:01
Jeszcze nie udało mi sie wykopac itema... ale bede próbować
P.S (na refugi LIGHT SHOVEL 300-400gp)
Bynajmniej ja po tyle sellam. I tak juz nikt nie kupije :(
Ja sie bawilem w kopanie scarabow :)
Od kiedy to jest cos takiego jak light shovel ?? Bo ja od kad gram w tibie 2 lata jeszcze o czyms takim nie slyszalem
Light Shovel została niedawno wprowadzona, waży mniej bo 15 uncji czyli 20 mniej niz normalna, przydatna głównie dla magów i druidów, ale ja jako knight ją używam :) Jakoś mi się spodobała.
Oris Palladyn
20-04-2007, 20:57
@up
dla paladynow rowniez fajna poniewaz te 20 cap to zawsze sa bolty/runy/mf ;)
@topic
jeszcze nie probowalem i nie chce mi sie wierzyc... moze ktos mi wyjasnic o jakie czaszkina pustyni chodzi ? czy to na piasku tez mozna ? ;>
krzysiekch4
20-04-2007, 21:32
ty mowie przecierz ze to dziala tylko musicie brać use witt (light shovel) i na "animal skull"
light shovel różni sie tym od zwłykłego shovela ze mozesz częsciej trafić na skarb.
krzysiekch4
20-04-2007, 21:34
jeszcze jedno nie wykopiesz skarbu za kazdym razem ;)
Piotrek-Securian
21-04-2007, 10:38
mam pytanie
czy light shovela mozna uzywac na pustyni dla facca?
niewiadomo czy se jaja robi....
Opis Doskonała do odkopywania skarbów ... na tibi.pl tak pisze
Narzędzia>Light shovel...
__________________________________________________ ______
Play 4 fun 09:48 Ibie Yanionna [18]:buy Boh of Haste
Hate Nó.óBs xD
Razor_Boss
21-04-2007, 10:59
I niektórzy jesteście w błędzie bo ja z ciekawością poszedłem na pustynie kolo vocation quest i wykopałem 46gp !!
PozDro
RaZoR_Boss
Piotrek-Securian
21-04-2007, 11:02
A to trzeba na animall skull use wziasc czy na pisku? bo sie pogubilem
krzysiekch4
21-04-2007, 12:17
sorka musicie brac na use with na piasek
Kasanovaa
21-04-2007, 12:20
light shovel to poprostu zwykla lopata tylko ze letsza od poprzedniczki.
letsza
Wow:evul:
Evil iz kommmminggg!
Omg, nie widzicie że ten idiota robi sobie z was jayca?
kamillo-ja
21-04-2007, 12:53
letsza???
taaa a muia bapća ma cyciesci cy lata
PS. moze i ja wyproboje
Ja wykopałem tą łopatą tunel na rooka. Powiem wam gdzie. Na takim mientkim piasku. Dla n00bów- słowo "mientkie" użyłem dla jaja
Ja wykopałem tą łopatą tunel na rooka. Powiem wam gdzie. Na takim mientkim piasku.
Ta, a ja zabiłem Gm'a tą łopatą... xd
A co do tego wykopywania to wątpie że da się wykopać coś więcej niż scaraba, scarab coins i pare gp... -.-'
Duke Dran
21-04-2007, 18:45
Jeszcze nie udało mi sie wykopac itema... ale bede próbować
P.S (na refugi LIGHT SHOVEL 300-400gp)
Bynajmniej ja po tyle sellam. I tak juz nikt nie kupije :(
Jak cos to napisze do Ciebie : P bo potrzebuje z 2x
Topic:
Mi do tej pory udalo sie wykopac Scaraba only : (
Slawek93
21-04-2007, 20:00
Ziomki myślałem że to żarty, ale widze musze to kupic!
BUy Lightick Shovel Refugia!:evul:
Szczerze mówiąc namieszaliście mi trochę w głowie, nie wiem kto mówi juz prawdę. Jeśli się da, to na Jakundaf desert też? (Pustynia na Facc area)
Z ciekawosci poszlem na putynie sprawdzic. Juz 45minut laze po pustyni i chce cos odkopac a tu tylko chmurki ;/ To strata czasu
tomektrz
22-04-2007, 10:01
Przestańcie zajmować się pierdołami, w tym czasie na zwykłych rotach zarobicie więcej, niż testując "czy to prawda czy nie"
Przestańcie zajmować się pierdołami, w tym czasie na zwykłych rotach zarobicie więcej, niż testując "czy to prawda czy nie"
Racja może i to działa ale ja wole sobie poskillowac lub isc na fibule i zbierac kase :P
Na przecientnym swiecie light shovel kosztuje od 1k-4k
ja kupilem za 200 gp na Refugii ;]
co do scarabów, to mają one określone respy pod piaskiem. czasem zamiast scaraba wylosuje się scarab coin. widzialem nawet kiedys taką mapkę Ank z wszystkimi respami scarabów ;)
ps. ja kiedyś wykopałem 1 gp 8o ale z tymi skarbami... hmmm... może tylko na Wyspie Skarbów?
Oskar111
22-04-2007, 16:34
skarb - nagraj ktos filmik jak znalazl i nie bedize problemow (filmik z kopaniem i tym waszym "you have found ..."
scaraby : http://www.tibianews.net/worldmap.asp
instrukcja /\
znalezc ankrahmun przyblizac az na pustyni wyraznie zobaczysz szare kwadraciki
kazdy to 1 scarab lub rzadko 1 scarab coin resp okolo 1-2h
Bartek153
22-04-2007, 16:55
scaraba mozna wykopac na terenie facc? chodzi o jakundaf desert.
-Mathew-
22-04-2007, 18:01
Zaciekawiło mnie to i właśnie lece na pustynie obok vocation qesta z śwież ozakupionym Light Shovel.Polaże ta mtroche,i napsize wam,czy to działa,i czy działa bez pacc :)
EDIT:Łaże już tu z 10 minut i niewiele wylotowałem,a właściwie nic.Same dymki się pokazują,robilem to też zwykłą łopatą,ale też bez skutku.Poszukam jeszcze troszke,ale wątpie żebym coś znalazł.
emilos16
22-04-2007, 18:56
ale te to moga robic tylko PACC czy FACC tez i czy mozna wykopac scaraba w tej pustyni na vocantion quest??SRY za bledy
wg. mnie to zupełna strata czasu ; f
a tak przy okazji, ma ktoś na honerze light shovel sprzedać? :confused: PW
Powiem Wam tak :
Scaraby da się wykopać na pustyni koło Ankh~ na PACC.
Na terenie dla FACC też się da, ale nie na Jankauf Desert, tylko w niedostępnej części Greenshore.
@topic
Wydaje mi się, że poza Scarabami, Scarab coinami i kilkoma gp NIC nie da się wykopać.
POZDRO FOR ALL ;)
Light shovel mam od momentu kiedy tylko weszły na rynek. I od tego czasu używam tylko light shovel. Po pustyniach łażę dużo. I jakoś nigdy nie udalo mi się wykopać nic innego poza scarabami i scarab coinsami.
Żadnych gp a już nie mówiąc o innych rzeczach!!!
Fajna zabawa w nabieranie ludzi :D :D :cup:
Spodobalo mi się. :D Może wypróbuję to gdzieś w dp.:D I przy okazji opchnę kilka bp tego za wyższą cenę :D:D:D ktoś chętny? :D Przy ilościach hurtowych zniżki! :D
MOŻLIWE, kumpel stell helmeta wykopał ale kopał 8o pare tygodni...:kilof:
hahahahahahaahah bardzo śmieszne kopałem 1 godzinę i wykopałem ze 10 scrabów.
Ale light shovel jest dobry dla sorca i druta najbardziej i chyba jakoś szybciej kopie niż zwykła.;) ;) ;)
~>Salmon<~
24-04-2007, 20:32
chyba jakoś szybciej kopie niż zwykła
3.5 raza szybciej.
hahahahahahaahah bardzo śmieszne kopałem 1 godzinę i wykopałem ze 10 scrabów.
Ale light shovel jest dobry dla sorca i druta najbardziej i chyba jakoś szybciej kopie niż zwykła.;) ;) ;)
Jak sie wie gdzie są to sie umie kopać.
Czemu tylko dla sorca i druta? =o
Johanes19
25-04-2007, 18:18
Hehe nie wiedzialem ze mozna wykopywac skarby moze pujde i wykopie se Dragon Scale Legs?? xD
Drzamich
25-04-2007, 18:30
A próbował ktoś z Was tutaj?
http://img408.imageshack.us/img408/9686/72613449sy2.jpg
To wyspa skarbów więc częstotliwośc "wykopywania" przedmiotów powinna być wyższa.
Mordragg
25-04-2007, 21:30
Można wykopać potwora ?
(Scaraba)
Heliwurab
25-04-2007, 21:40
@Up
5 stron- 5 stron marudzenia że shovel jest tylko do wykopania scarabów.
:) tak, można potworka wykopac. Tylko scaraba.
Kasztaniaczek
25-04-2007, 22:10
Ale mi sie z was smiac chce....
Johanes19
28-04-2007, 17:34
Kopać scaraby da się także normalną łopatą, a a light shovel da się itemki?
Tiaaa... ja jezdzilem po pustyni zwykla lopata 20 min i nic nie znalazlem!!!:(
to chyba po tej dla facc... oczywiscie ze zwykla lopata takze da sie wykopac scaraba oraz scarab coina
Twoj_Miszcz
28-04-2007, 21:21
@Up
5 stron- 5 stron marudzenia że shovel jest tylko do wykopania scarabów.
:) tak, można potworka wykopac. Tylko scaraba.
ta iasne !11!111oneone!1!!jedenscie11 ja wykopauem kjedys orszabala i jak go zabiuem z kaczero,tajfunem i matluszem dragonwem wielkim to wypaduy nam dragon skale legsy! !1!!1 oneone!1111!!!1
--Cienius--
29-04-2007, 19:26
archeolodzy ?br?
Waciany_Joe
29-04-2007, 20:13
hahah czlowieku masz troche nie tak...
Light showel porstu mniej wazy nie piles nigdy "pepsi light" ?
elfo.del.bien
29-04-2007, 20:15
no kurwa jak mniej wazy, mozna nim wykopac jakies rzeczy, mi sie udalo scaraba, scarab coinsa i pare gp, mozliwe ze jakies itemy tez mozna, zal mi sie robi jak gadacie ze nie mozna, to chyba kopaliscie na tej dla facc..
Heliwurab
29-04-2007, 20:19
ta iasne !11!111oneone!1!!jedenscie11 ja wykopauem kjedys orszabala i jak go zabiuem z kaczero,tajfunem i matluszem dragonwem wielkim to wypaduy nam dragon skale legsy! !1!!1 oneone!1111!!!1
Tego nie skomentuje, gościu lepiej przeczytaj te 5 stron, dobrze ci to zrobi -.-
@up
To samo możesz zrobić z normalnym shovelem -.-
Ludzie, jak nie wiecie- nie odzywajcie się.
żal pl.
Nieda sie wykopac nic innego prucz scaraba i scarab coinsa :)
Jak by mozna bylo to juz kazdy by na pustyni tylko siedzial i kopal.
Moze razem pokopiemy i poszukamy MPA albo DSL ? :p
fajna bajka... móglbys nie wkrecac ludzi
a czy można kopać zwyklym shovelem?
ja troszkę pustyni przekopałem, jakieś ciekawe chmurki tylko lecą -.-
ale zobacze jeszcze ;)
eee to facc morze kopaci te skarby tym light shovelem
na tej pustyni jak sie idzie na dezerta pokasicie jakiesi zdjecia czy cosi mapke gdzie so skarby itp. thx z gury
a ja mysle tak:
opis Light Shovel na tibia.pl: "Doskonała do odkopywania skarbów"
light shovel wypada tam z jakiegos pirata, jak rowniez oryginalna mapa skarbow - Treasure Map
opis Treasure Map: "It obviously shows Treasure Island including a big, red cross. (Oczywiscie pokazuje Treasure Island (wyspe skarbow) z wielkim czerwonym krzyzem.)
Mapa jest dostępna w dwóch wersjach. Prawdziwą posiadają tylko piraci. Fałszywą można kupić na wyspie skarbów(treasure island) za 1000gp od sprzedawcy Johna"
a teraz odnosnik do innego posta http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=130109&highlight=Treasure
konkretnie chodzi mi o dwa posty mianowicie Liftera i Ducha Niespokojnego
czyzby ten sorc o czyms wiedzial ?!
wiec mysle ze ta lopata mozna wykopac skarb ale tylko na tej wyspie
to tyle pozdro
wiec mysle ze ta lopata mozna wykopac skarb ale tylko na tej wyspie
Niom mi się kiedyś udało wykopać mercedesa. Przed guildhausem stoi każdy może sobie przyjść i obejrzeć.:p Tylko jakieś nooby rzucały small stonesami i mi lakier obiły :/
A tak poza tym to tą łopatą nie da się wykopać skarbu na żadnej wyspie :P A na wyspie skarbów można kopać każdą łopatą. Z takim samym efektem. Czyli z żadnym jak się nie ma mapy :D A jak już się ma mapę to można wykopać... coś
niewiadomo czy se jaja robi....
Opis Doskonała do odkopywania skarbów ... na tibi.pl tak pisze
Narzędzia>Light shovel...
Dla kogoś 50gp to skarb, a dla kogoś innego scarab coin też skarb ;)
wojo1310
13-03-2008, 20:48
co to sa te animal scull? to wiem ze z anglika czacha zwierzaczka :P ale kurna jak klikamna jakas czache np.liona to nie da sie uzc:/ a jak na piasek to jakis dymek sie pokazuje...help...piszcie na privativku
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie cały temat, a znajdziesz odpowiedź...
A ja wykopalem glowe Chucka Norrisa.... tylko coiny da sie wykopac i scaraby
Wymyrymydymy
15-03-2008, 15:07
Przypuszczam ze to prawda, wejscie do tomba tez za pierwszym razem sie otwieraja(zwykla lopata to trzeba z 10 razy "kopnac") chociaz kiedys kopalem zwykla lopata na pustyni i pojawil sie scarab coin :p ale to chyba ta sama zasada co kopanie scarabow
xXxKaiserxXx
18-03-2008, 14:54
Jak wygląda ten "animal skull"?
@ up
Nie ma znaczenia jak wyglada bo to po prostu nie dziala -.-
Wczoraj PKowalem noobem na pusytni i w tombach ank i w przerwach kopalem se lopata gdzie popadlo ;]
Efekt - kilka wykopanych scarabow i nic wiecej.
Light Shovel różni się od swojego starszego brata tylko wagą i wyglądem.
Niepotwierdzonych teorii może być mnóstwo, lecz prawda jest jedna! ;)
Mythic Sniper
18-03-2008, 22:10
@Wymyrymydymy
twierdzisz ze light shovelem odkopiesz tomba za pierwszym razem? raczej watpie, odkad owy item jest dostepny uzywalem go a wieszkosc lvli wbilem na tombach, jesli ci sie udawalo za pierwszym to miales po prostu farta :P
@kopacze
kopcie kopcie moze odkopiecie, moze znajdziecie pro iwul nju tomba :)
@topic bylo to juz walkowane duzo razy, watpie w to jak pewnie 98% tibijczykow, nie uwierze poki nie zobacze jakiegos filmu
@ktos wyzej
tekst o "kaczero" zdrapal mi tatuaze xD xD
Widzi ktos date powstania tematu?
Markos12
20-03-2008, 17:01
Ja klikam use with na light schovela i potem na pustynie(tam jak idze sie na deserta) i nic mi nie wypada =/ dlaczego?
HubertPol
20-03-2008, 17:07
Proszę o nie odświeżanie starych tematów.
Dziękuje:)
Hubertpol
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.