zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Trap'owanie ludzi na Rooku ...

Scobel
19-04-2007, 00:14
Jak wszyscy wiemy jedna z rozrywek ludzi grajacych tylko i wylacznie na Rook`u jest Trap`owanie innych, zarowno nowych jak i doswiadczonych graczy. Z roznym wynikami ale jak by nie bylo, nie da sie zaprzeczyc ze Trap`owanie to czesc Rook`u.

W tej sadzie chcialbym sie dowiedziec i zarazem ukazac wam dla czego ludzie Trap`ia (:)) innych ...

Osobiscie chyba lapie sie pod wszystkie z W/W opcji w sondzie ... zalerzy od danej sytuacji ... kazda jest inna ...
Najlepiej Trap`uje mi sie osobiscie w Mino Hell, oraz na terenie z Waspami ...

Nie pytam was czy to jest dobre czy nie bo kazdy odpowiedziec sobie moze na to pytanie samemu, pytam tylko dla czego WY to robicie. Bo kazdy chodzby te 2/3 razy w zyciu kogos Trap`owal.

Prosze tez o uzasadnienie swej wypowiedzi. Dziekuje.

Edek Rozprowacz
19-04-2007, 00:25
Dlaczego ? Dla zabawy, sportu prawie nigdy dla kasy.. choć muszę przyznać że przez trapowanie sporo kasy zarobiłem. Osobiście uwielbiam kombinować i zabijać niczego nie doświadczonych graczy(chociaż moim hobby jest zabijanie ejvul mastah-ow i noobkow<nie mylić z newbie>) w najróżniejszych miejscach. Ujmę to tak... niewiele jest miejsc na rooku gdzie nie udało mi się kogoś trapnąć.

@Edit:
W sondzie zaznaczam 1 opcje.

@down:
Jak sie trapuje to pisać nie musisz. Razem z Pholtusem i paroma rookstayerami mamy dosyć znaczne doświadczenie ;D. W końcu 3 lata gry na rooku czegoś mnie nauczyło. Chociaż i tak tytuł największego trapera na Aurei niepodzielnie należy do Pholtusa :P

Scobel
19-04-2007, 00:29
Dlaczego ? Dla zabawy, sportu prawie nigdy dla kasy.. choć muszę przyznać że przez trapowanie sporo kasy zarobiłem. Osobiście uwielbiam kombinować i zabijać niczego nie doświadczonych graczy(chociaż moim hobby jest zabijanie ejvul mastah-ow i noobkow<nie mylić z newbie>) w najróżniejszych miejscach. Ujmę to tak... niewiele jest miejsc na rooku gdzie nie udało mi się kogoś trapnąć.

Na Rook`u Trap`nac mozna kogos nawet w centrum miasta ... trza tylko trafic na osobe ktora da sie tam trapnac. Czesto Trap`ujac nabiera sie wprawy, z czasem rece juz nawet nie drgna :) ... Ludzie sa chciwi i to jest wlasnie najczesciej zlapaniem kogos w Trap`a. W Mino Hell dajesz kolo piecyka np 100 gp, mace czy cos "cennego" luruj`esz 2 minoski, udajesz ze trenisz, noobek leci wesoly po swoja zdobycz, po czym po chwili sam staje sie ofiara Trap`nieta przez swoja chciwosci ...

Pholtus
19-04-2007, 16:34
Powiem tak: respect dla "Traperów'', zniewaga dla "Sharerów"...
Trapowanie to moja ulubiona wykonywana czynność w całej Tibii. Możecie się ze mną nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie. Zavotowałem na 1 odpowiedź.

Scobel
19-04-2007, 21:54
Powiem tak: respect dla "Traperów'', zniewaga dla "Sharerów"...
Trapowanie to moja ulubiona wykonywana czynność w całej Tibii. Możecie się ze mną nie zgadzać, ale takie jest moje zdanie. Zavotowałem na 1 odpowiedź.

A kto tego nie lubi :) Mozna sie wzbogacic a co wazniejsze wybic kilku noob`ow.

Dzis dla przykladu nie trap`lem polaka w mino hell, uciekl z mym wylootowanym plate shieldem UP, po czym zostal zablokowany/trap`niety przez gromade pelnego respu ... I na co mu to bylo ...

To samo dzialo sie okolo 5 razy dzis w ciagu 1 h ...

darushu
20-04-2007, 00:29
zaznaczylem odpowiedz 3. Chociaz pasowalaby takze odpowiedz 4.
Rook jak Rook, bywa czasami nudny, zwlaszcza gdy wbija sie lvl, przez kilkanascie godzin w jednym miejscu... Wtedy szuka sie jakies rozrywki, najczesciej chodzi tu o trap. Oczywiscie niejestem oryginalny, i jak wiekszosc... trapuje w mino hell, czasami i w innych miejscach (w zaleznosci od humorku, i okazji).

Trapuje rowniez dla kasy, bo najczesciej expie w poison cave, gdzie duzo kasy zarobic nieidzie, zwlaszcza ze nawet niechce mi sie otwierac cial (spiderow, bugow, poison spiderow) wtedy na mino hell, ta kase zarabiam...
Istnieje duzo ludzi, ktorzy ciezko zarobione pieniadze, poprostu przepijaja (chodzi mi o swiat rzeczywisty) ja natomiast w tibii, kupuje za nie arrowy, i robie potem 4fun ogromne waste nimi, najczesciej rowniez na mino hell... co ma znowu szerszy kreg. ;)

A to taki, bowiem ost. czesto tam przebywam, ze wzgledu trafienia na Ucznia Mino Maga, ktorego jeszcze niemialem przyjemnosci ogladac... ani wziac na solo.

Podsumujac:: Trapuje w MH z trzech powodow:
1. chec urozmaicenia sobie gry na rooku, wylanczajac na chwile mozolne wbijanie lvl'a.
2. chec szybkiego zarobku, ktory pozniej przeznaczam na arrowy, ktore daja mi skilla w dist'cie i nieznacznie przyblizaja mnie do nastepnego poziomu, jednak waste jest ogromne.
3. chec bycia na miejscu, w razie pojawienia sie w MH Apprentice'a Sheng'a.

Pozdrawiam :)

Corniszonek
20-04-2007, 03:18
Ja zauważyłem ze AS'a u nas zabijają te osoby które najczęściej trapuja na MH
ja nigdy nie mailem okazji spotkać sie z tym popaprańcem :] (spóźniłem sie 10sek.) mimo ze był na Azurze 4 razy

Co do tematu trapuje rzadko, ostatnio jednak zaczynam doceniać potęgę tego narzędzia, Jednak szybko nudzi mi sie powszechne trapowanie na MH, dlatego wybieram niedoceniana często Wasp Tower oraz bardzo niebezpieczny dla samego trapującego Labirynt.

Scobel
20-04-2007, 11:28
Od jakiegos czasu chodze sobie na Rotworm`y po drodze do katana quest. Mozna je bic pojedynczo, skilluje sie wmiare i pozwala odetchnac od ciaglego exp`a. Ale jak zjawi mi sie tam ow noob i nagle zaczyna bic to co me, najczesciej konczy sie to szybka akcja trap`owania. I w okolo 1 minuty delikwent znika ...

Na rooku jest wiele idealnych miejsc do Trap`owania ... az nazbyt wiele :) ...

No ale wkoncu to nie jest rook z okolic tibi 6.0 gdzie dochodzilo jeszcze lurowanie :D. Wtedy to byla potega :D ... a teraz to juz tylko rozrywka dla zarobku i zabicia nudy :).

Ps. Moze nie do konca mozna nazwac to Trap`m ale w okolicy z 1 Orc Spearman`em tez sie fajnie przegania lub tez ubija noob`ow. Trza byc szybkim i najlepiej z zaufanym kolega :) do pomocy w blokowaniu uciekajacego delikwenta.

Zabuza91
21-04-2007, 20:42
dla zabawy i zysku najlepsze sa nuby ktore muwia 'hantend in majn!

Scobel
22-04-2007, 14:48
dla zabawy i zysku najlepsze sa nuby ktore muwia 'hantend in majn!

No chyba nawet noob`y nie pisza tego doslownie tak jak ty ... chodz co prawda to pradwa, najpierw kradna a potem sami groza ... :P no coz uroki ludzi na rooku :P

Qiano
29-04-2007, 13:13
To najlepsza rozrywka na Rooku ;] A miejsce? Minohell :P

Scobel
29-04-2007, 15:31
To najlepsza rozrywka na Rooku ;] A miejsce? Minohell :P

Powiedzmy sobie ze MH jest najlatwiejszym i najoczywistrzym a jednak najwiecej noobow tam pada :P ...

Wiechoss
29-04-2007, 16:48
Mino Hell juz oklepany , ja ostatnio trapowalem na wasp tower ale to nie skonczylo sie najlepiej dla mojego teamu ;p
http://i122.photobucket.com/albums/o262/rookslayers/Madeo%20of%20Rookgard/sefsdf.jpg
Tylko ze im ban sie konczy dzisiaj a mi za 23 dni

Scobel
29-04-2007, 18:27
No kilka dni temu za uzywanie Macro zbanowali mego lidera i zarazem najwiekszy lev na rooku - server Nerana. Na caly miesiac :D

Mowich
01-05-2007, 13:09
Ja mam dosyc noobow ktore mnie probuja trapnac wiec sam trapuje

MasterTusk
01-05-2007, 13:40
Ja osobiście trapuje dla rozrywki, nigdy dla lootu [najczesciej wywalam lub oddaje znajomym, nawet kase]
I niema dla mnie znaczenia czy potencjalna ofiara jest noobem czy nie, br czy pl...poprostu trapuje wszystkich [poza znajomymi]

Niewiem czy tylko ja tak miałem, lecz jeszcze nigdy nie widziałem GM'a w Mino Hell....ile to razy czekałem z noobkami po pare h na GM'a...czasami nawet ze znajomymi raportowaliśmy siebie nawzajem, żeby tylko ujrzec GM'a - nadaremnie.
A na Wasp Tower - 1h trapowania i "You See GM xxxx":confused:

I niewiem czemu ale nigdy nie trapuje swoim rookstayerem...zawsze dla bezpieczenstwa wole noob charem:p

Scobel
01-05-2007, 14:03
Ja osobiście trapuje dla rozrywki, nigdy dla lootu [najczesciej wywalam lub oddaje znajomym, nawet kase]
I niema dla mnie znaczenia czy potencjalna ofiara jest noobem czy nie, br czy pl...poprostu trapuje wszystkich [poza znajomymi]

Niewiem czy tylko ja tak miałem, lecz jeszcze nigdy nie widziałem GM'a w Mino Hell....ile to razy czekałem z noobkami po pare h na GM'a...czasami nawet ze znajomymi raportowaliśmy siebie nawzajem, żeby tylko ujrzec GM'a - nadaremnie.
A na Wasp Tower - 1h trapowania i "You See GM xxxx":confused:

I niewiem czemu ale nigdy nie trapuje swoim rookstayerem...zawsze dla bezpieczenstwa wole noob charem:p

A ja mam to szczescie ze w MH widze GM naprawde czesto ... wiec wiesz. Na szczescie najczesciej wtedy tam expie lub trenie z nudow. Raz wszedl GM a wokol mnie z 10 cial :D ... ale nic sie nie stalo, czmyk i juz go nie bylo.
Dwa razy widzialem GM w Goblin Hell i raz na Katanie.
Ogolnikowo GM na Neranie przez miesiac widze z 15 razy. No a co za tym idzie, sa bany dla Rook`owcow ... Tak jak zbanowanie najleprszego lev na Neranie 46 na miesiac(macro) i troszke wczesniej za trapowanie kolesia z hmm 25 lev na tydzien. Byla podobno jedna kasacja tez ale to nie za mych mlodych czasow na neranie.

darushu
01-05-2007, 17:01
Hah... Smiac mi sie chce :)
Jak czytam te posty, nie ze sa glupie, ale sam mam glupawę...
GM, taka "milicja" w tibii (czyt. smurfy etc) Gracze dokonuja zabojstw... i nic tylko uciekac od odpowiedzialnosci... i cieszac sie gdy ta ich ominie... a kiedys wkoncu buu... i ban (wiezienie, karcer - tydz/miesiac+) :D moze by tak jakis monitoring w mino hell, rot hell, wasp tower, etc?

:] Wlasnie wrocilem z trapa w mh, chociaz dzis GM nawiedzil Morgane... ( w trakcie moich przestepstw) - loot 2.5k czystego zlota, az capa zabraklo, i 700 oz loota :)

Scobel
01-05-2007, 21:20
Hah... Smiac mi sie chce :)
Jak czytam te posty, nie ze sa glupie, ale sam mam glupawę...
GM, taka "milicja" w tibii (czyt. smurfy etc) Gracze dokonuja zabojstw... i nic tylko uciekac od odpowiedzialnosci... i cieszac sie gdy ta ich ominie... a kiedys wkoncu buu... i ban (wiezienie, karcer - tydz/miesiac+) :D moze by tak jakis monitoring w mino hell, rot hell, wasp tower, etc?

:] Wlasnie wrocilem z trapa w mh, chociaz dzis GM nawiedzil Morgane... ( w trakcie moich przestepstw) - loot 2.5k czystego zlota, az capa zabraklo, i 700 oz loota :)

Co prawda do prawda ... wirtualna wersja sprawiedliwosci :D :D :D ... ale ich jest ulamek % w porownaniu z graczami-potencjalnymi skazanymi :). Wiec wiesz ... :D

darushu
01-05-2007, 21:58
Co prawda do prawda ... wirtualna wersja sprawiedliwosci :D :D :D ... ale ich jest ulamek % w porownaniu z graczami-potencjalnymi skazanymi :). Wiec wiesz ... :D

A może by tak zrobić tibijskiego prison break'a? :D Takie wieelkie wiezienie na rooku, w ktorych byli by umieszczani grzesznicy z tejże wyspy... (rzecz jasna w klatkach np. 3na3 kratki) Ciekawe nie? a nie jakis ban... Dostawalo by sie przepustki, do kumpla :D pod czujnym okiem smurf'a.

Przy okazji z racji tego iz bylo by to pomieszczenie na jakis czas przydzielone tylko i wylancznie jednemu skazanemu, bylo by to cos jak domek na mainie, z mozliwoscia wykladania itemkow na ziemie :D Przynajmniej grzesznicy sami zaczeliby sie przyznawac o tym jak to oni nietrapuja, nie luruja, nie uzywaja makro etc.

Ale coz, gadam jak glupi nie na temat. :) ale chyba wypada nieraz oderwac sie od tej tibijskiej rzeczywistosci i przeczytac jakies rzeczy, z przymruzeniem oka :)

pzdrO

Son_blessed
01-05-2007, 22:04
Ja tam zadko trapuje bo nie lubie mieć wrogów, chyba że kto inny mi pomaga to co innego niestety "koledzy" zwykle biorą loot.X(

Scobel
03-05-2007, 23:31
Ja tam zadko trapuje bo nie lubie mieć wrogów, chyba że kto inny mi pomaga to co innego niestety "koledzy" zwykle biorą loot.X(

Czasem loot sie nie liczy, a liczy sie to ze dalo sie temy noobkowi nauczke. No i moze to go nauczy i zarazem ochroni przed podobnymi bledami na mainie.

Maciek907
05-05-2007, 16:21
Trapowanie to fajna sprawa ;] Noob ktory zostal strapowany moze sie nauczy zeby niekradl loot bagow,nie kradl expa ,itp.....;)

Adi Ninjax
05-05-2007, 19:05
Dla mnie odp. nr. 2
mam dosyć noobków którzy kradną exp i trap'uja...

Scobel
06-05-2007, 12:40
No to uspokajam sie z kazdym nowym postem. Bo na poczatku balem sie ze temat zostanie zbluzgany ze to nie etyczne czy cos. A teraz wiem ze nie jestem SAM :D.

Scobel
06-05-2007, 13:19
Trapowanie zniechęca ludzi do gry więc tego nie robie

A czy jak kradna ci loot lu exp, albo sami cie chca strapic, to cie nei zniecheca. ??

Mapa_Europy
24-08-2007, 13:20
Czemu nie ma w sondzie do wybrania:
,,Bo uwielbiam patrzeć jak n00b krzyczy HALP BLZ!11oneone" :p
Lubie to robić a do tego łatwy zarobek

Diablczek
25-08-2007, 16:40
Uwialbiam trapować noobków w mino hell.Poszedłem raz do mino hell pod piecyk z 3 minoskami i się z nimi biłem.Wziąłem do bp 2 skrzynie, noob mi podłazi i zaczyna bić minosy to ja się cofam i kładę skrzynkę na przejściu by mnie nie atakowały a drugą za mną aby mnie nie przesunął.Zawsze wtedy słyszę help plaaax i pay a jak już mają czerwone hp HUUUNTED IN MAJNLAND.A tak się składa że to no pvp a na dodatek mam rookslayera hahahahaha.

1gu5
25-08-2007, 18:36
Trapuje rowniez dla kasy, bo najczesciej expie w poison cave
i kradniesz mi expa B)
@topic 1 odpowiedz jestem od tego uzależniony i to lubię czasami jakiś gps wpadnie

darushu
26-08-2007, 00:51
i kradniesz mi expa B)

No drogi kolego, kradnie expa ten który wbije jako drugi na respa, i nawet widzac, iz jest "wlasciciel" ktory byl pierwszy i tam expi, to sie nadal ubija potworki :) A ja nigdy z ta swiadomoscia, iz bylem drugi i Ciebie widzialem to Ci niewybijalem :D A to jak juz Ty nieraz mi wejdziesz, to nie moj problem :D

Onielek
02-09-2007, 23:09
Jak wszyscy wiemy jedna z rozrywek ludzi grajacych tylko i wylacznie na Rook`u jest Trap`owanie innych, zarowno nowych jak i doswiadczonych graczy. Z roznym wynikami ale jak by nie bylo, nie da sie zaprzeczyc ze Trap`owanie to czesc Rook`u.

W tej sadzie chcialbym sie dowiedziec i zarazem ukazac wam dla czego ludzie Trap`ia (:)) innych ...

Osobiscie chyba lapie sie pod wszystkie z W/W opcji w sondzie ... zalerzy od danej sytuacji ... kazda jest inna ...
Najlepiej Trap`uje mi sie osobiscie w Mino Hell, oraz na terenie z Waspami ...

Nie pytam was czy to jest dobre czy nie bo kazdy odpowiedziec sobie moze na to pytanie samemu, pytam tylko dla czego WY to robicie. Bo kazdy chodzby te 2/3 razy w zyciu kogos Trap`owal.

Prosze tez o uzasadnienie swej wypowiedzi. Dziekuje.

Gram na twoim servie trapuje w wasp tower, orc tower, i na mino hell ale nigdy nie widzialem jak trapujesz (Abbi of Rookslayer) xD
@Topic: Ja trapie dla: funa oraz żeby pokazać noobom ze trzeba uważać:)

MediaTecz
04-09-2007, 20:33
Ja trapuje z nudów :) Napewno nie dla wzbogacenia się , bo zwykle w trapy wpadają jakieś 5 levele co mają przy sobie 20gp :/

Corniszonek
12-09-2007, 10:59
JA trapuje dla rozrywki, kasa przy okazji.
nie lubię trapowania na MH, WT to co innego,

Raz z Vialixem zwabiliśmy szczury do temple zastawiliśmy boxami, chcial bym zobaczyć mine osób które po dedzie zjawiły sie w temple otoczone kilkunastoma ratami największy lev jaki padł to 5,ale śmiechu było więcej niż kasy...

Soldier of Harlen
15-09-2007, 09:32
ROOK DLA ROOKSTAYEROW A NIE NEWBIE!

Zabijam kazdego z lvlem ponizej 9.

Orinoko
16-09-2007, 12:15
Ja nie trapuję pierwszego lepszego :)
Trapuje tylko tych którzy wyzywają itp.

Gunsllinger
16-09-2007, 22:54
Ja trapuje dlatego bo mam dość ludzi którzy mają się za nieśmiertelnych Rookstayerów, a w końcu padają za moim udziałem...

Miejsca idealne do Trapa to Minohell oraz Wasp Tower, jak to powiedzial Scobel.

Pozdrawiam:D

Gunsllinger

Scobel
17-09-2007, 12:22
niestety wszyscy wiemy iz jest to zle zachowanie i nie powinno ono miec miejsca. A co wiecej, najnowszy UP zdzialal niezle "CUDA" na rooku i trapowanie stao sie nudne nie realne ... tzn nie jest juz tak altwo jak kiedys ... I psuje to cala zabawe ale daje pole do popisu nooba w wyzywaniu innych graczy.