zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Znak jakosci T

bosal
20-04-2007, 00:29
Wypowiedz się na temat znaku, który właśnie zaczęliśmy przyznawać.
Znak ten postanowiliśmy przyznawać programom, oraz produktom, które w jakiś sposób powiązane są z Tibią. Ponieważ nam ufacie, postanowiliśmy przedstawić wam produkty, które są przez nas sprawdzone i spełniają wysokie wymagania naszej ekipy. Produkty te będą co jakiś czas dodawane, jednak pamiętajcie, że pojawią się tu wyłącznie najlepsze. Niestety znaku jakości T nie będziemy mogli przyznawać stronom internetowym, ponieważ ich zawartość za szybko się zmienia.
http://images.tibia.pl/znak/t.png
Wiecej info tutaj - http://tibia.pl/strona/znak-t
Mozecie tutaj proponowac produkty, ktore chcielibyscie wyroznic.

Raymort
20-04-2007, 01:00
Coś mi poprawiło humor dzisiaj. :)

Wyjątkowe twierdzenie elytarności Tibia.pl co nawet własny znak jakości przyznaje.

Lmfao.

Bastash
20-04-2007, 01:09
>Raymort
Mi humor przed chwilą poprawiło co innego, ale to pozostanie między mną a Zagładą ;)

Co do znaczka, to moje propozycje: UO, Adobe Photoshop, KPF

>down

Mozecie tutaj proponowac produkty, ktore chcielibyscie wyroznic.

Trochę przeczysz sam sobie ; ]

Miedzy nami nic nie bylo. Wybij to sobie z glowy.

A czy ja napisałem, że między nami coś było? Zachowaj te kwiaty dla siebie. Admin to też człowiek, więc pomyłki to rzecz naturalna.

bosal
20-04-2007, 01:23
Kiedy tutaj nie chodzi o nas tylko o Was, podajemy Wam zaufane produkty. Abyscie sie np. na Norton System Works nie przejechali :)

Igrexou
20-04-2007, 01:27
Proponuję dodać:
Imageshack: Quickshot - świetny program do robienia screenów, za pomocą 1 kombinacji klawiszy możemy od razu, bez potrzeby otwierania przeglądarki wysłac fotke na imageshack po czym linkaa otrzymamy w oknie programu.

Baku'
20-04-2007, 07:27
Sony Vegas. To w nim robiona jest wiekszosc filmikow

Rybzor
20-04-2007, 07:55
Internet Explorer 5.0 \o/

Pramus
20-04-2007, 08:29
Gadu-gadu!
Sluzy jako narzedzie rozmow poza gra wielu tibijczykow.
<joke> :P
Tak na powaznie to mozna oczywiscie dodac UO, albo last.fm, bo wiekszosc Tibijczykow grajac w Tibie jednoczesnie slucha muzyki, a dlaczego by sie nie pochwalic czego sluchamy? W pewnym sensie umacnia to spolecznosc graczy.

Gacek Knight
20-04-2007, 08:49
Avast dobry i darmowy wielu tibijczyków go uzywa p; i warty jest polecenia

Raymort
20-04-2007, 09:10
Avast dobry i darmowy wielu tibijczyków go uzywa p; i warty jest polecenia

:D :D :D :D ROTFL!

Avast Free nic nie jest warty ;)

A jeśli już coś to znak powinien dostać Kaspersky.

Kwadratowe Koło
20-04-2007, 09:42
Teamspeak!!!

esik
20-04-2007, 10:10
µTorrent

super program do torrentow !

Hunter3104
20-04-2007, 10:11
-=Antywirusy=-
NOD32 jest dobry..
Kaspersky jest dobry..
Avast ch****y.. ;p (odradzam)

-=Przeglądarki=-
FireFox ;)

-=Komunikatory=-
Gadu-Gadu
Tlen

-=Inne=-
BearShare xD
TibiCam
Paint <lol2> :P

To all chyba ;P

Raynold
20-04-2007, 10:27
Komunikator Konnekt, Opera, Alkohol 120%, Notepad2, obowiązkowo Total Commander, Nero, XnView

Tom The Tanner
20-04-2007, 11:24
Adobe Flash 8.0 -> Najlepszy program do robienia animacji.

Adobe Photoshop + Adobe ImageReady -> Najlepszy program graficzny (świata?), grafika wektorowa + najlepszy program do robienia gifów w świetnej jakości.

Paint.net -> Program graficzny godny uwagi, dobrze robi się pixelarty.

AVerTV GO 007 Plus -> Program pozwalający słuchać radia i oglądać telewizję, bardzo prosta instalacja i obsługa.

Nero -> Hehe...

Programy z niższej półki, ale zasługujące na znak Ty:

Alkohol 120% - > To co up.

NoxSprite -> Najlepszy program do przeglądania spritów, zmienia tło na białe, łączy pojedyncze kawałki itemków, łatwy interfejs.

Pivot -> Najlepszy program do robienia animacji w stylu Stick.

Gimp 2 -> Znajduje się w czołówce dobrych programów graficznych.

Belt Generator -> tworzenie profesjonalnych grafik w nieprofesjonalny sposób, czasem potrafi zastąpić nawet Photoshopa...

InDesign - Do robienia komxów, gazet i innych tego typu pirdółek.

Vial

Mati Crusher
20-04-2007, 11:35
kalkulator na tibia.pl :)

maffiozzo
20-04-2007, 12:39
I System operacyjny:
1. Mandriva (dla zaczynających przygode z linuxem)
2. Feroda Core (dla średnio zaawansowanych)
3. Gentoo (dla expertów)
4. Windows? eeeee.... żaden..... wszystkie są tak samo do d..... duszy

II. Atywirusy:
1. Na linuxa antywira? nie bądźcie śmieszni
2. Avira AntiVir PersonalEdition Classic - najlepszy darmowy antywir na wingroze moim zdaniem

III. Komunikatory
1. Gadu-gadu
2. TeamSpeak
3. Ventrillo

@edit
Ktoś tu wpisał BearShare.... radze tego programu unikać... chyba, że ktoś lubi spyware ^^

Masat
20-04-2007, 12:40
Paint.............

SkateElement
20-04-2007, 13:39
:D :D :D :D ROTFL!

Avast Free nic nie jest warty ;)

A jeśli już coś to znak powinien dostać Kaspersky.

Ja również polecam Kaspersky'ego.

"T" dla:
•Ventrilo,
•TeamSpeak,
•Uosu,
•komunikatory Gadu-gadu oraz Konnekt.

Adner
20-04-2007, 13:52
Już to widzę, jak ktoś, kto ma zamiar kupić Photoshopa, będzie sprawdzał na tibia.pl, czy warto... Według mnie w spisie tym powinny się znajdować programy albo darmowe, albo przeciętnie tanie(do 100zł).

SkateElement
20-04-2007, 14:14
Już to widzę, jak ktoś, kto ma zamiar kupić Photoshopa, będzie sprawdzał na tibia.pl, czy warto... Według mnie w spisie tym powinny się znajdować programy albo darmowe, albo przeciętnie tanie(do 100zł).

Albo, które mają bardzo duże znaczenie. W photoshopie nawet połowa (ba nawet 1/4) osób, które robią screena, nie używa go. Wg mnie musi to być program, który jest bardzo dużo razy używany przez Tibijczyków (bez botów xD).

Voldemort
20-04-2007, 14:29
Na znak "T" najbardziej zasługuje Tibia GG:D .

Saviour
20-04-2007, 15:24
TIBICAM - Najczęściej używany przez tibijczyków program który nie jest makrem xD

Descartes
20-04-2007, 15:52
Teamspeak
Opera
Kaspersky Internet Security
Kerio Personal Firewall

Virusmaxi
20-04-2007, 16:13
Norton Antivirus 2007 -Ale tylko dla dobrych komputerów. Ten Antywirus nic jeszcze mi nie puścił xD

Spectro
20-04-2007, 16:23
na pewno Kaspersky jako antywirus bezkonkurencyjny... ale niestety tylko dla lepszych komputerów :)
przeglądarka to firefox/opera.
imageshack quickshot

grzelu8
20-04-2007, 16:28
Ad-Aware - do usuwania wszelkiego rodzaju spyware
Skype - do rozmów głosowych
SnagIt - do kręcenia filmów

Neaniver
20-04-2007, 16:48
Ventrilo
Tibicam
UO

Ale w żadnym razie nie przyznałbym T rodzimemu komunikatorowi - gadu-gadu, ponieważ uważam, że jego liczne "pady", częste problemy ze stabilnością i pare denerwujących bajerów sprawia, że aplikacja na takowe wyróżnienie nie zasługuje.

sir Tifejo
20-04-2007, 16:55

Jak dla Ciebie przeciętnie tani kolo 100 PLN to powodzenia. Nie oszukujmy się, większość woli mieć te pieniądze w kieszeni i darmowy program z netu.

@odnośnie Avasta!
Mam go już długo, długo, syfu żadnego nigdy nie złapałem, zawsze mnie ostrzega przed przychodzącymi połączeniami, także myślę, że wszystko jest kwestią konfiguracji.

"T" dla:
UOSU
TeamSpeak

Yebro
20-04-2007, 17:07
Moim skromnym zdaniem:
Ventrilo
Tibicam
Mozilla Firefox
Ashampoo Firewall
Torent
Kaspersky Internet Security
AQQ
Winamp
Foobar2000
Nero
Hamachi
ALLplayer

Z mojej strony tyle.

Glamri
20-04-2007, 17:15
Tlen, Alcohol 120%, UO, WoW, Norton Antywirus i chyba wsio co mi teraz do głowy przychodzi. A, jeszcze AP tuner. Dobry stroik. ; ) (no co? może podczas skillowania ktoś na gitarze lubi pograć? ; )

OnlyShadow
20-04-2007, 17:19
Linux.

Adobe Photoshop + Adobe ImageReady -> Najlepszy program graficzny (świata?), grafika wektorowa + najlepszy program do robienia gifów w świetnej jakości.
Sranie w banie, kosztuje parę tysięcy. Nikogo z forum stać nie będzie, a tibia.pl nie popiera piractwa. Po za tym GIMP ma te same możliwości (jeśli nie większe) a jest darmowy.

Thero
20-04-2007, 17:40
Opera.
Polecam, że ho ho!

bosal
20-04-2007, 18:00
Linux.

Sranie w banie, kosztuje parę tysięcy. Nikogo z forum stać nie będzie, a tibia.pl nie popiera piractwa. Po za tym GIMP ma te same możliwości (jeśli nie większe) a jest darmowy.

masz racje, ale przeciez zawsze za darmowe 30 dniowe wersje :)

**StEnCiU**
20-04-2007, 18:00
Photoshop,imageshack,UO,Ad-Aware ;)

Sicko
20-04-2007, 18:47
Opera, AQQ, Thunderbird ; )

Ghard Lage
20-04-2007, 18:47
Powinniście zrobić jeszcze antyznak jakości T by można by dać go programowi Giertycha a co :P

Rybzor
20-04-2007, 19:17
No ba, a po 30 dniach czyścimy rejestr ;)

Kamil1000
20-04-2007, 19:32
moim zdaniem:
Winamp - bez niego trochę nudziło by mi się przy graniu w tibię (no przecież mogę w nim słuchać np. moją ulubioną RMFkę)
Skype - można go używać zamiast np. TeamSpeaka lub Ventrilo, ale mi się wydaje jest od nich lepszy bo nawiązuje połączenia bezpośrednio a nie przez serwer i dodatkowo połączenia są szyfrowane

DJ Necro
20-04-2007, 19:41
Opera
Avast

Bastash
20-04-2007, 19:45
Torent

Po pierwsze Torrent a nie Torent. Po drugie Torrent to nie program. Po trzecie nie jest to legalne z tego co wiem.

matiiii
20-04-2007, 20:04
Po pierwsze Torrent a nie Torent. Po drugie Torrent to nie program. Po trzecie nie jest to legalne z tego co wiem.

Dobrze wiesz.

Ja bym nie dawał na pewno GG, Skype.

Możecie dodać Neostradę. :D

Coach
20-04-2007, 21:07
AVG
Nero
IncrediMail
Mozilla
ACDSee

jak se co jeszcze przypomne to napisze . :baby:

PitiMaur
20-04-2007, 21:31
Opera/Firefox

Imm0rtal
20-04-2007, 21:33
gadu-gadu - wiadomo
nod32 - najlepszy antywirus, chroni przed gejlogerami.
tibiaauto :]

Zummer
20-04-2007, 21:46
No więc:
Teamspeak
TibiCam
UOSU

RozP
20-04-2007, 21:46
gadu-gadu - wiadomo
nod32 - najlepszy antywirus, chroni przed gejlogerami.
tibiaauto :]

Tak, odrazu czit list 2000, co nie?

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

Misterio
21-04-2007, 00:46
Winamp
Mozilla
GG
IrfanView

@up
20lat, ale za ile będziesz je mial/a? Za 6lat? Widze u Ciebie długą edukacje ;]

Xefrus
21-04-2007, 09:13
Fajne. Przyda się.

pawel The Magician
21-04-2007, 09:38
Jak daliście FireFox to i Maxthon powinien sie tu znaleźć :-P Jak dla mnie jedna z lepszych przeglądarek. Dużo funkcji wbudowanych, dużo pluginow, intuicyjne sterowanie, szybkie działanie.

zoliax
21-04-2007, 10:42
Dobrze wiesz.
Taa... jak masz zamiar sciągać same nielegalne pliki to oczywiście... będzie to nielegalne, tak jak eMule, Kazaa, a nawet zasysanie plików z FTP albo HTTP... Nie raz można się spotkać z możliwością pobrania pliku(często instalatora jakiego MMORPG) przez Torrent... będzie to bardziej nielegalne od sciągniecia go w "tradycyjny" sposób?

@topic
Hmmm... programy były wymieniane, ale powtórze, by dać dowód, że mają wiecej użytkowników. B)
Opera-przyjemna przeglądareczka, troche waży, ale ma wiele bajerów. Przydatnych bajerów. (Obsługa sieci Torrent, klient pocztowy IRC)
Konnekt-komunikator oparty o wtyczki. Każde może go zmodyfikować wg. własnych upodobań.
IrfanView-dobry do robienia screenów, nie mówiąc już o jego możliwościach przeglądania i retuszu fotek... bardzo dobry, jak na darmowy program.
Tibia-świetny klient Tibii, darmowy, ale zawiera wszytkie najważniejsze opcje potrzebne dla gracza. (takie jak LightHack i AimBot)

Hmm, zedytuję jak coś jeszcze wpadnie do głowy.

OnlyShadow
21-04-2007, 12:20
gadu-gadu - wiadomo
GG jest dość niebezpieczne. Można bez problemu przechwycić adres IP.
nod32 - najlepszy antywirus, chroni przed gejlogerami. Już jest, po co do cholery ciągle piszecie? To samo się tyczy firefoxa.
tibiaauto :] Śmieszny chciałeś być?

No w sumie można by dodać, ale w takim razie powinien znaleźć się tu też GIMP. Jest w pełnie darmowy, ma możliwości porównywalne z PS a dzięki licencji GNU (taką również ma Linux) dość szybko się rozwija. Działa o wiele szybciej niż PS który może być masakrą dla starych komputerów. Jest wersja GIMPshop przeznaczona dla użytkowników PS. To spore zalety w porównaniu z PS, który jest bardzo komercyjny.

Avo
21-04-2007, 14:35
Opera, GIMP, Photoshop, Gadu-Gady - oto moje propozycje

Sea
21-04-2007, 15:42
A ja bym dał znak "T" jakiemuś połączeniu internetowemu.
Pomimo, że to nie jest program, ale myśle, że to pomoże w wyborze profesji bo co tu kryć paladynem na słabym łąćzu być nie można.
Dodatkowo chętnie sam się dowiem jakie łącze jest najlepsze do tibi:P

Delete
21-04-2007, 16:21
Jestem za dodaniem do listy "T" klienta pocztowego Thunderbird

Wyzzer
21-04-2007, 21:26
swego czasu byl taki programik jak Tomes of Knowlage. Nie wiem czy jest jeszcze updatowany, ale jest to doskonaly zbior na temat wielu informacji zwiazanych z Tibia dla nowych graczy i jednoczesnie masy przeroznych ciekawostek, ktore moga sie przydac starszym "wyjadaczom".
Skoro znalazl sie FF, to nie zapominajmy o TB, swietnym kliencie pocztowym ktory w porownaniu do M$ Outlook jest poprostu spelnionym snem :) Od siebie jeszcze moge dodac 123 Free Soiltaire (kto trenuje/robi runy wie o co chodzi ;p)

@Sea

Laczu? Chyba ISP :) Bo jesli idzie o lacze do gry, to wystarczy lekko zaawansowana siec lokalna (posiadajaca wiecej niz 1 public dla routera). No, chyba ze dla Ciebie ping ~70 ms jest zdecydowanie za duzy, to spraw sobie DSL 10/10 mbit :)

@Avo

Tego typu komunikatory wg. mnie nie powinny dostac zadnego znaku jakosci ;) Istnieje wiele exploitow ktore korzystaja z ich bram, i to bez aplikacji typu "serwer-klient".

Onionhawk
21-04-2007, 23:33
Firefox
Foobar
kalkulator (xD wiele razy z niego kozystalem zeby policzyc capa, i ile kasy dostane za loot ;P)
Paint
Tibicam
Teamspeak
MSN Messenger (bez niego nie bylo by kontaktow miedzynarodowych poza gra [wg mnie])
Uninstalator Tibii (kto go jeszcze nie probowal :rolleyes: )
The All-Seeing Eye - wyszukiwarka serwerow do wiekszosci gier Multiplayer.. na odwyk od Tibii :P
Total Commander
Hamachi
All-Player
Daemon Tools
C-O-M-D-O Firewall - dla wszystkich ktorzy maja problem z neo/net24 z Host generic process for win32

I to chyab tyle, jak co to zedytuje

Pszemek LP
22-04-2007, 00:54
Znak jakości 'T' przyznałbym takim programom jak:

Opera
aQQ
TibiCam
UOSU
jetAudio
PowerDVD
DoubleDesktop (serio przydatny)
Paint
Word

Virusmaxi
22-04-2007, 08:24
Hmm.. jest program o którym chyba nikt nie wspomniał...
Mianowicie
CCleaner -Program do oczyszczania systemu ze zbędnych śmieci oraz wyczyszczania rejestrów. Za pierwszym uruchomieniem usunął mi 300 mb śmiecia... Naprawdę godny znaku T według mnie.
No, i to co kiedyś pisałem- Norton Antivirus 2007.

Excalibug
22-04-2007, 18:24
Tibia.com :)

matiiii
22-04-2007, 19:15
Ludzie! Nie róbcie wioski wpisując różnego rodzaju komunikatory. Przecież to są jedne z lepszych sposobów na przechwycenie danych. O Boże, żal mi niektórych ludzi.

Coach
22-04-2007, 19:38
Dodam jeszcze :
Midway
P2kman
Daemon tools
Ultra ISO
Maxthon
:cup: B)

Trojek
23-04-2007, 19:03
Moje propozycje:

-Ventrilo

-Mozilla Firefox (wiem że sie powtarza, ale skoro sie powtarza tzn że program jest sprawdzony i prawdopodobnie dobry)

-TibiCAM

-Ad-Aware

-CounterSpy

Tomciu
23-04-2007, 20:40
@up czytałbyś to byś wiedział że nie zgłaszamy stron ...

KubaGuzikkk
01-05-2007, 23:25
Nvm lol <10 znakow>

Tomaszewski
29-05-2007, 16:39
zapomnieliście o najważniejszym ZNACZKU NIE MA SAMA TIBIA ^^
a tak serio to dorzucilbym bym kaspersky noi moze bearshare ;p

owntibia.exe
29-05-2007, 20:15
Owntibia VIP, XVI32.

Badzo
30-05-2007, 19:21
Odtwarzacz mplayer dla Linuksa - odtwarza dosłownie wszystko. Jeszcze nie spotkałem się z plikiem którego by nie otworzyl od razu. No chyba ze wlozylbym do napędu płyte chodnikową.

no i Ubuntu.

ewentualnie K3b.

bosal
15-07-2007, 20:39
Znak jakosci T otrzymuje Gmail (http://gmail.com), jako najbezpieczniejsza poczta i zarazem najszybsza w internecie. Aby zakladac maile w Polskim Gmailu nie trzeba juz zaproszen.

Na www.mtibia.pl (http://www.mtibia.pl) moze sie uporamy i beda dostepne takie konta w tej domenie.

Ricore
13-01-2008, 13:58
Ja bym chciał żeby znak jakości T został wręczony antywirusowi ArcaVir 2007