PDA

Pokaż pełną wersje : Next update

Poll
20-04-2007, 22:51
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1625350

moja opinia,nie do spełnienia,pewnie częśc z Was mnie zjedzie,jeśli jesteście zainteresowani to przepisze na Polski,jak ktoś nie kuma.dlatego na wszelki wypadek zostawie miejsce na 2 posty.

Poll
20-04-2007, 22:52
<free space>

Lord Dreathan
20-04-2007, 22:54
W pelni sie zgadzam.
Pamietam te czasy jak kiedys knightci trapnieci padali z braku uhow, a nie z powodu ze wszyscy trzymali F2 i ziomal nie wytrzymal comba. Kiedys spotkac sorca powyzej 60 poziomu to bylo cudo. A podczas wojny, to jak doszlo 3 nowych sorcow do gildi z poziomami kolo 80 to wszyscy sie cieszyli, poniewaz znacznie to zmienialo przebieg wojny. Teraz to kazdy n00b moze grac sorcem/druidem a PvP w tibi sprowadza sie do F1=uh F2=sd target

Asthan
20-04-2007, 23:35
Jest tu bardzo duzo propozycji ale nie we wszystkim sie zgadzam. O ile cipsoft to przeczyta to i tak połowa zostanie tak jak jest, gdyby cofnęli zmiany było by to tak jakby przyznaniem sie do błędu a cpisoft tego raczej nie zrobi

Rybzor
20-04-2007, 23:36
<free space>

Free space? a co to? forum tibia.com? zamierzasz fragi wklejać?

Poll
20-04-2007, 23:39

a co macie opcje ze powyzej 4 tysiecy znakow mozesz posta napisac.pomysl "tibia supporcie"

Lord Dreathan
20-04-2007, 23:41

Raczej spolszczenia do swojego tematu nie zmiesci w jednym poscie. Chyba ze ty tak umiesz, to chetnie wyslucham jak

Rybzor
20-04-2007, 23:46
a co macie opcje ze powyzej 4 tysiecy znakow mozesz posta napisac.pomysl "tibia supporcie"

Raczej spolszczenia do swojego tematu nie zmiesci w jednym poscie. Chyba ze ty tak umiesz, to chetnie wyslucham jak

No pewnie, że umiem, ale to będzie moja słodka tajemnica jak, wystarczy mysleć : o

@down
oczywiście, że zajrzałem, przeczytałem cały tekst z tibia.com, po prostu takich metod sie nie praktykuje (przynajmniej tu), aby treść, ktorą mozna umieścic w jednym poscie, dzielić na dwa.

A odpowiedź jest prosta, ten Twój tekst nie zajmie połowy "maksymalnej przestrzeni postowej"

Tak na marginesie, jeśli chcesz przedstawić własną myśl, należalo by przygotować wszystko przed wystawieniem tematu, przetłumaczyć tekst itp, a nie walić na pałe jakieś fri spejsy.

Poll
20-04-2007, 23:57
no to mi wyjasnij.widac ja taki biegły nie jestem.Sorry,ze zasmeicilem forum jednym postem wiecej.Nawet pewnie nie zajrzales do tematu,ale co tam,lepiej sie przyczepic.

@up
m,ok
zarezerwowalem na wszelki wypadek,bo nie korzystam az tak czesto z forum tego.wiec nie wiem jaki jest limit.zasugerowalem sie forum tibi.com.Ot co.
Wiec skoro przeytales,wypowiedz sie,bo ja bardziej do dyskusji ten temat zrobilem,bo szanse na realizajce sa nikle.

Promel
21-04-2007, 00:03
ja sie w 100% zgadzam, gram w tibie od 4-5lat,1 char=knight na servie Galana. dluugo mialem slabe pvp, chociarz knightem wiele nie trzeba. Puzniej szlo mi coraz lepiej, lecz wtedy w czasie wojny jakos szlo sie pobawic, czerpalo sie z tego przyjemnosc. A teraz ?? Musisz uciekac jak cie zaczna sorce gonic bo naciskaja tylko hotkeya i teraz nie ma znaczenia jak sie poruszasz podczas wojny, gdzie strzelasz etc :/

pare lat temu : duel sorc vs knight, sorc nie trafia z sd, knight z explo czesciej, stara sie trapnac sorca i zadaje mu hity ruszajac sie.

Sorc/druid vs sorc/druid : i tu wlasnie mozna bylo sie dowiedziec jakie kto ma pvp. gdzie uderzyc ? gdzie skrecic ?

Teraz :
sorc vs knight : sorc : Fx, Fx, Fx i goni knighta, a knight ? Fx, Fx, Fx i ucieka.... kazdy duel wyglada tak samo -.- F1F1F1F1F1...

tibia z dnia na dzien jesli chodzi o pvp, grywalnosc staje sie gorsza. kiedys nie bylo wyscigu po lvl. Pametam te czase jak cale dnie przesiadywalo sie w Dp ab i rozmawialo....

Rybzor
21-04-2007, 00:20
Wiec skoro przeczytales,wypowiedz sie,bo ja bardziej do dyskusji ten temat zrobiłem,bo szanse na realizacje sa nikle.

Opinia jak opinia, napisane tam jest to, co wszyscy powszechnie wiedzą; o zjebaniu pvp przez hotkeye, o małej roli najta, wywyższaniem sorków i takie tam pierdoły, trochę o profesjach, potworach, postaciach, itp, nic nadzwyczajnego. Ot to moja opinia

Na przyszłość stawiaj spacje po przecinkach i kropkach i pisz z duzej literu po kropce, bo doczytać się nie mogę.

Anoj
21-04-2007, 00:43
ten 125rp upodabnia sie do Kononowicza <POZDRO!> nie bedzie niczego :)

hide
21-04-2007, 00:57
Moja odpowiedź:

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=13903351#post13903351

Ty zakładałeś ten temat na tibia.com?

@ Ajoj
Jedyny zabawny komentarz do Kononowicza O.o
Naprawde Ci sie udało xD

Poll
21-04-2007, 02:26
Odpisalem Ci.niestety mam 3% do 126.xD...więc raczej nie naucze się angielskiego.Heh...nie jest poprawny gramatycznie ale jest zrozumiały,nie rozumiesz czegoś?:P

Exodus
21-04-2007, 05:14
Mi się wydaje , że placzesz na forum bo nie jestes sorcem. Nie ma tam nic ciekawego tylko ,zeby udupic sorca.Cos w stylu "JAk ja nie moge xpic szybko , to niech oni tez nie moga"..

Fakt faktem , ze sytuacja wymkla sie spod kontroli ale wprowadzenie starego pvp od nowa bez jakis baaaaaaardzo dobrych zabezpieczen przed botami jest teraz bez sensu jak i odebranie sorcom visa (jak napisales ..bylby nieoplacalny) tez jest glupie , bo juz nie ma farm druidow to by musieli kupowac hmm w sklepie po 2.5k a kiedys mogli kupowac ponizej 1k.

Uwazam ze tych bledow CIpsoft juz mnie moze poprawic , musi isc na przod i starac sie nie popelnic nowych. :)

Poll
21-04-2007, 10:36
Płacze na forum bo chce zeby była równowaga między profesjami,której obecnie nie ma wcale.Czyli jest zajebiście tak?400k/h sorcem za rok,półtora będziemy mieli pierwszy 400+ lvl.
Co to Otsy?

Exodus
21-04-2007, 10:50
Zawsze mozes przestac grac lub zmienic profesje. Wyobraz sobie ze dojebali sorca jak kiedys i te tysiace placzacych sorcow , ze to nie uczciwe.

Jedynie to moga delikatnie zmodyfikowac profesje...

Poll
21-04-2007, 11:03
lol,nie przestane grać bo mnie to odpręża.Mi pasuje gra dla mnie,palkowi wsumie nic nie zmieniono.Gram jak zawsze i jest dobrze,dla mnie to przyjemność pomęczyć się troche zeby coś osiągnąć.A ile ludzie będą huncić wszystkoz visa,zbiorą 20kk kasy,zrobią 250+ i się im znudzi bo co takim charem jeszcze trzeba więcej.Wojen nie będzie chyba ze wojny sorców,którzy panicznie będą biegać po ankh desert i wymieniać się zaznaczeniem na wrogu i spamowaniem sd.Poprostu Wy sobie nie zdajecie sprawy z konsekwencji tego co Cipsoft zrobił.
130master bez problemu kładł zawsze 100 palka.100 palek musial sie wiele napocic zeby zabic 80-90 sorca.A teraz druid ma exura sio.ktore go leczy co hita,kosztuje prawie ze nic.oczywiscie obie profesje maja strong haste.Nie wiem czy kiedys probowales np.gonic 100lv palkiem sorca na 60lv z hastem.juz jest szybszy,to sobie porownaj 120palka z 100 sorcem.a potem 120 palka z 170sorcem.Jest to taka dysproporcja że to tragizm.A sorce ZAWSZE były najlepsze,tylko te postacie byly przeznaczone dla dobrych graczy,wiedzacych gdzie i jak expic.Jak zarabiac kase.Teraz byle kto ma 150lv sorca.

Exodus
21-04-2007, 11:19
Ale zrozum , ze ja nie mowie ze kiedys bylo zle albo ze teraz jest dobrze. TYlko CIpsoft juz nie przywroci dawnej Tibii, Utani GRan Hur jest po to zeby majacy malo hp sorc mogl uciec , fakt ze teraz manasy dodaja tyle co palek by go sdkowal ale to juz 2 strona medalu ;/ Spojrz ze Cipsoft sie lasi na pieniadze a nie na dobro graczy. A ze ten temat jest chyba o nastepnym update a nie o niepoprawnych marzeniach ,to nici z przywrocenia starej tibii.

Sryy zamotalem sie troche

No dobra ale i tak komentuje to co jest na tibia.com i twoje posty , 1 post ma niewielkie znaczenie . Mozemy tak podyskutowac dalej xD

Poll
21-04-2007, 11:20
Przeczytaj 1 zdanie w 1 poście w tym temacie;p

Lord Dreathan
21-04-2007, 11:40
Poll lepiej siedz cicho. Bo tu sa sami PRO PLAYERZY!
Co do topica to z4l dup3 sciska jak widze ze sorce od 55 lv expuja na smokach i zwraca im sie, a taki knight na 90 lv to ma wielka loterie czy wyjdzie na zero czy na minus;p

hide
21-04-2007, 15:09
@ Lord Dreathan
Jak knight na 90 lvl nie umie znaleźć sobie healera to też żal patrzeć -.-

Najciekawsze jest to że mimo miażdżącej przewagi magów Aktualni najwięksi PG: Tripida, Seromontis i MDW nie róznią się tak drastycznie tempem zdobywania expa...

Ostatni miesiąc:
Seromontis - ~41M exp grając po ~10h dziennie 282 lvl
Mateusz~ - ~48M exp grając po ~7h dziennie 312 lvl
Tripida - ~54M exp grając po ~10h dziennie 287 lvl

Niewyobrażalna przewaga magów jest jakoś słabo widoczna -.-

Nie mówie że knightom o palladynom nie należy się jakiś porządny wspomagacz ale rozwalenie magów [twoje propozycje brzmią jak eksterminacja a nie wyrównywanie profesji...] też nikogo nie zachęci do gry...
Inny "twój pomysł" to usunięcie Cip_Bota. No cóż, to się poprostu nie stanie -.- CipSoft nie będzie miał korzyśći z powrotu do starych aimbotów za które praktycznie nie dało się nikogo ukarać i które zapewniały świetne wyniki w wojnach wspomagając oszstów.

Może zamiast pisac takie brednie jak zabranie magom powstałym po wprowadzeniu nowego systemu magii [koniec 2005 roku!!] połowy zdobytego przez ten ponad rok [!] expa albo podwyższenie many na czary spantaniczne tak bardzo że staną sie mniej opłacalne niż SD wymyśliłbyś rozwiązanie które:
1. Będzie wystarczająco mało radykalne aby je rozważać
2. Będzie polegało na zwiększenieu "dynamiki gry" paladynem i knightem zamiast niszczyć profesje magiczne.

Na tibia.com napisałeś jeszcze jeden dosyć "zabawny" argument:

" You are 118 MS how long did u make him?
Created: Mar 18 2004, 21:38:44 CET
I guess u dont play from beggining on Secura,but also u probably take much hurt and power to make this character."

Uhm...
ja w ~1130 dni zdobyłem 119 lvl
ty w ~1020 zdobyłeś 126 lvl

Słabo mi to brzmi jako dowód że profesje niemagiczna nie mogą szybko lvlować...

Btw. Secura - Online Since: November 04, 2002

No to miałeś rację, nie gram od początku Secury co można akurat łatwo sprawdzić :d

Potem może dopiszę coś więcej, teraz ide robić 400k/h zarabiając miliony -.-

Lord Dreathan
21-04-2007, 16:49
Glownie to chodzilo mi o to ze kiedys tibia byla lepsza pod wzgledem rownowagi profesji. Ale i tak sorce/druidy maja o wiele lepiej niz taki knight.
BTW pamietaj ze Seromontis gra na starym serwerze, gdzie na poczatku sorcowie nie mieli ulatwionego startu.

Poll
21-04-2007, 16:53
profesje niemagiczne mogą szybko lvlować ale jakie są tego koszty?
Oczywiście ze są ludzie którzy potrafią grac w Tibie dobrze,Seromontis i mimo updatów daja rade w wyścigu.mówisz że przewaga nie jest taka miażdżąca?
7 x 30=210h
10 x 30=300h
Faktycznie Seromontis musiał grac o 90 godzin więcej by nie dogonić Mateusza.Zaś Tripidzie się udało,zapytaj sie ich ile to ich kasy kosztowało:).

Oj zabrałbym tego expa bo jak patrze jacy ludzie bez totalnego pojęcia mają sorców na 140lvlach to mnie krew zalewa.

Poprostu może umiem grac w te 1020 dni miałem jedna półroczną przerwę,i pare mniejszych po 2 miesiace.Bo Tibia to nie wszystko,gram bo lubie.

Evil Maul
21-04-2007, 17:17
Seromontis , Mateusz i reszta wysokich lv z serverach z lat 2001-2004 nie powinno sie liczyć bo oni grali jeszcze przed tym "rewolucyjnym" update ale dobrym przykładem gracza z "rewolucyjnej" Tibii jest Tafiun 200 lv w 9 miechów ehhhh... to nawet knight bez skilowania i grania na 3 ownerów nie zdobył by tak szybko 200 lv . Wiec Cipsoft powinien zmienić knight'a i zrównać go do sorc/druid , powinni sie pogodzić ze stara tibia w której 4 profesje expili na smokach (knight bloczył , druid go leczył a sorc z pallem walili draga) juz znikła .

BarteQQ
22-04-2007, 21:21
Właściwie to co CIP zrobł w poprzednich updateach to był jeden wielki shiiiiiiiit.
Teraz Knight jest tak zdupiony, że SZOK!! Najlepsza Tibia to Tibia 7.4.

Shor'tugal
22-04-2007, 22:12
Ale nadal grasz w ten wielki shiiiiiiiit. ;) .

Dziub$$
22-04-2007, 22:27
można po polsku? : D bo połowy tekstu nie kumam.. ;d

Lord Dreathan
22-04-2007, 22:45
można po polsku? : D bo połowy tekstu nie kumam.. ;d

Jezeli zaczales grac w tibie po update w ktorym sorcowie dostali rozdki i 4 razy szybsza regeneracje many, to przykro mi ale tekstu nie zrozumiesz (a raczej nei bedziesz popieral naszego zdania)

Dziub$$
23-04-2007, 18:39
a grałem przed tym co dali różdżki.. co sorcowie ganiali najcześcieJ z Dragon Hammerem ;] i że 10 knight'y latały z BoHami i Golden armorami.. Za hajs z Sorca (Za SD ;]) ohh te stare czasy ^^

Lisu
23-04-2007, 19:18
Okeeej....

A teraz przypomnij sobie, ze jak Ty lvlowales tego swojego chara, to madzy siedzieli z hmmami na necro lub z monkami/dsami na tombie i miales to po prostu gdzies. Wtedy nie mowiles, ze maja przesrane, tylko Cieszyles sie ze Ty masz dobrze.

1st.All Sorcerrers and Druids maked after update will lost half of they're experience,who they gained.It's rly small price if they do 400k/h,I can make with my paly with waste max.100k/h.And Knight also 80k/h.
AAAAAAAAaheauhaeuhaeuhaehaehaeuhaehuaeuaeuhae dream on!
Nie lubie tego powiedzenai, ale "żal.pl"

Kurfa Edit:
GDZIE JA MAM 400kexp/h?
Czekam na odpowiedz.
Reszty Twoich pomyslow nie chce mi sie cytowac i mowic czemu uwazam je za idotyczne.
gl, take care.

Morun Kous
23-04-2007, 19:21
Sądząc po wypowiedzi niektórych tu osób można powiedzieć, że chcą one, aby knight dostał SD, paladin UE, a sorc i drut mieli max 9mlvl.... . -.-

Jak już kilka osób powiedziało - sorca i druida nie powinno się już osłabiać,np że Exori Vis zabiera 666 many, bo to by była masakra, lecz ulepszyć palka oraz knighta (to jak ich ulepszyć zostawiam pracownikom CipSoft'u - w końcu za to im płacą, nie?)... .

PS: Zresztą i tak nie ma co tutaj się wysilać co i jak zmienić/poprawić/dodać itp itd etc, bo CipSoft i tak ma już swoje plany, które lada dzień wprowadzi w życie, i Wasze zdanie ma z wielkim poważaniem w "zwieraczach".... .

Arminuss
23-04-2007, 20:01
Prawda jest taka,że Tibia ma być przyjemnością-jeżeli nie jest sugeruje zmienić grę...i bynajmniej nie jestem Druidem czy Magiem , który zaczął grać od "wynalezienia na Edron różdek" Gram Paladynem i ubolewam nad moją profesją i Knightami ,którzy nie mają szans w pvp...Ale gram dalej więc koniec narzekań...:D
PS.wierze,że Cipsoft coś poprawi...jeżeli się pogorszy to kończę(z okrzykiem:Cipsoft SUX!) X( X( X( X( X(
Bądżmy wszyscy dobrej myśli...:]

kylie1245
23-04-2007, 20:34
Przeciez paladyn wcale nie jest taka slaba profesja!! Sorc walnie UE i pada bo nie ma many, knight nie zadaje obrazen B) a Paladyn bije ze swoich SDkow i nawet jak z UE dostanie to i tak sie wyUHa:P... a po za tym to z kolegow grajacych w tibie to Paladyni są najbogatsi :)

Lord Dreathan
23-04-2007, 21:42
Okeeej....

A teraz przypomnij sobie, ze jak Ty lvlowales tego swojego chara, to madzy siedzieli z hmmami na necro lub z monkami/dsami na tombie i miales to po prostu gdzies. Wtedy nie mowiles, ze maja przesrane, tylko Cieszyles sie ze Ty masz dobrze.

Jakbys chcial wiedziec to wtedy gralem sorcem.

RE: DZIBU$$
Ja tesknie za starymi czasami. ALe mam nadzieje ze cos CIPY zrobia w tym upie aby wyrownac profesje

Lisu
23-04-2007, 22:12
@^

No to całe życie pod górkę ^.-

Poll
23-04-2007, 22:29
Powtórzę się jeszcze raz:)
Mi chodzi o zrównoważenie postaci,bo jest bezsensem aby najsilnijsza postać w grze była najłatwiejsza do zrobienia,zaburza to równowagę.Dlatego powinno to zostać zmienione.Jeśli ni zmniejszy się możliwości sorców,to za niecały rok będą biegac 400lvl sorce/druty .I nie chodzi mi oto ze ludzie robią wysokie poziomy,chodzi mi o CENE robienia tych poziomów.ja nie wiem jak mam to wytłumaczyć,dla porównania sorc w ciagu dnia jest wstanie zrobić poziom za 110k(mówie o sorcach 100+lv).średnio expi 140-160k/h na dowolnych smokach/dlach.Na wyspach na Goromie.Na demonach z exori mort żekomo robi 310k~/h.(no ale tu koszt manasów byłby większy)
a co do kolegi co spytał gdzie może 400k/h zrobić,może był to mało trafny przykłąd jednak jest to możliwe,a wiec na behemotah na światach non-pvp,bloker luruje na siebie behemoty,a czarodziej z wielkim trudem podbiega robi 3 ue ,uzupełnia mane i biegnie dalej...itak w kółko.Niepamietam kto,ale ktoś tak zrobił więc jest to możliwe.Fakt,może mój przykład był lekko przesadzony.Ale mimo wszystko przeciętne 140k/h(a niech zaniże troche) jest nieporównywalnie wielkie z palkowym 60k/h(tak ,taka jest srednia expienia palkiem,przykro mi) i 80k/h knightem.a teraz koszty tegosz przedsiewziecia

21:05 Lamusini [126]: ile expa21:05 Lamusini [126]: w godzine?21:05 Wovimus [146]: 100k~21:05 Lamusini [126]: za 7-8bp?
8bp mf=8,8k
za 8,8k 100k xpa,lol
dobra teraz sprawdźmy inną profesją.
100k xpa=prawie 130 smoków.No ale On bije też dle...no ale w/e,na tyle potwórów wylootowanie kasy na zwrot z mansów to chwila.byle dragon shield i już się 4 bp zwróciły.

teraz knight
21:12 Knight'Kamos [132]: in edron, 1 hour.....5 ~ 6 bp uh, 1 bp hmm
21:12 Knight'Kamos [132]: 1 or 2 bps mf
21:12 Knight'Kamos [132]: 80k xp+-
5 bp uh załóżmy ze K'K kupuje od ludzi zawsze uhy 12,5k(po 2,5k bp)
bp hmm (1,5k)
1 bp mf=1,1k
15,1k/h(przy minimalnych załozeniach) i zabija mniej smoków
prawie dwa razy tyle co sorc.

i palek
na godzine smoków/dli
1,2k boltów,no niech będzie że też kupuje all u ludzi 2,4k gp.
mi schodzi w ciagu godziny na dlach 8-9bp mf (tyle co sorcowi,druidowi,ale mam niższy poziom niż koledzy wyżej,więc moze z czasem liczba zmaleje do 6bp mf) 6,6k.
2-3bp mf (też u ludzi) 3-4,5k.
12k/h(przy minimalnych założeniach) i zabija jeszcze mniej smoków niż knight.

w obrazie 1 huntu to mało,wiadomo ze kazdej profesji hunt smoków się opłaca.Ale w obrazie 10 huntów?albo 100?
10 sorc/druid =88k knight =151k palek=120k
100 sorc/druid=880k knight =1,5kk palek=1,2kk
i do tego sorc zarabia zawsze wiecej bo zabija wiecej,palek zabija mniej,ale tez wydaje mniej.a knight zabija po srodku,ale wiecej wydaje.Nie uwazam ze czarodzieje i druidzi jako najsilnisjze postacie w tibi nie powinny zabiajc potwor tanszym kosztem,ale uwazam ze powinno to byc bardziej wyrownane,bo obecny stan rzecz totalnie zachwial rownowage na tibi.nie widac tego na starszych serverach,jeszcze,ale spojrzmy chociazby na Nerane,nowo pwostaly swiat.toplista,i 3/4 stron highscores sorce/druidzi.

Lord Dreathan
23-04-2007, 23:25
@^

No to całe życie pod górkę ^.-
HAHHAHA dobre xDDDDDDDD

Cerberus
28-04-2007, 14:02
Już tyle czekamy , kłócimy sie , o profesje , a tak najlepiej to zadać sobie jedno pytanie :kiedy będzieX( update i ile można czekać na zapowiedzi . W zeszłym roku o updacie letni było już wiadomo w kwietniu a to już maj a dalej nic nie wiadomo macie może jakieś przeczucia kiedy nadejdzie jakaś zapowiedz bo juz sam nie mogę sie doczekać , tak jak pewnie większość tibijczyków.

Krzysiekkrzysiek
28-04-2007, 14:26
Tak gadzacie żeby to, to i to zmienili, a jak już będzie to update to moge sie założyć, ze cokolwiek nie zrobią to te same osoby, które się tu wypowiadzją będą narzekać, ze "tibia suuuuuuuux. Update suuuuuuuux" Bo tak zawsze jest :]

Mordor
28-04-2007, 15:36
Już tyle czekamy , kłócimy sie , o profesje , a tak najlepiej to zadać sobie jedno pytanie :kiedy będzieX( update i ile można czekać na zapowiedzi . W zeszłym roku o updacie letni było już wiadomo w kwietniu a to już maj a dalej nic nie wiadomo macie może jakieś przeczucia kiedy nadejdzie jakaś zapowiedz bo juz sam nie mogę sie doczekać , tak jak pewnie większość tibijczyków.

Ogólnie to jeszce kwiecień jest xDDDDD

nobz
29-04-2007, 01:51
Sorc: vis za 40 mp, brak czaru exura vita
Druid: vis 40mp, czar podobny do exevo mort hur
Knight: obrazenia powinny rosnac z lvlem, 50 knight ze skillem 90 wali tak samo jak 100 knight z takim samym skillem
Paladyn: ?

Endrju9
07-05-2007, 14:53
Knight: obrazenia powinny rosnac z lvlem, 50 knight ze skillem 90 wali tak samo jak 100 knight z takim samym skillem

Nie zgodzę się z Tobą ;)
Tak to każdy bo zrobił 60 skille i do 100 lvl i by nie samowite hity walił, a 50 lvl z 90 skillami i bezndziajne hity walił?8o
Hity powinny iść razem ze skillem, a nie z lvlem 8o 8o

Tak naprawdę to powinno się bic SUPER hity jak się ma 90 skilla i 100 lvl ;) 8o

Animeagx
07-05-2007, 14:58
Tibia 7.4 był to najlepszy chyba czas w historii tibii (przynajmniej najlepszy mój czas) Żeby zrobić 50 lvl trzeba było się bardzo namęczyć (nie wspominając o sorcu i druidzie) A teraz wychodzisz z rooka bierzesz rozdzke i w 2 tygodnie masz 50 level. Kiedyś był prawdziwy sprawdzian pvp, teraz klikasz tylko F1 bądź F2, każdy noob może Cię zabić, który np. dostał postać i 2 raz widzi gre na oczy. Wszystko było ładnie i pięknie do czasu update z Tiquanda. To był chyba ostatni update, który dobrze wyszedł.

Z Update na Update tibia się stacza... jest coraz gorsza.

O ile grafikę da się przeżyć największymi minusami są:
- Bicie ludzi na battle
- Runy na hotkeyach
- Rozdzki

Plusy?
+ grafika (chociaż nie do końca)
+ addony i większa ilość outfitów
+ nowe tereny

Kiedyś Tibia była Tibią a teraz wygląda jak JEDEN WIELKI OTS

kylie1245
07-05-2007, 15:21
Vis, vis, ciagle ten vis :P
A co Wy na to zeby czar energy beam spalal tyle manę podobnie jak exori (exori chyba 4*lvl a exori vis moglo by np 2*lvl spalac)?

rezydent
07-05-2007, 15:45
vis na początku jest sprawiedliwym czarem u profesji magicznych, lecz gdy mag/drut staje się potęgą expiącą na demkach to e-vis nie powinien istnieć... (20many a 400 hit!!!) jak by się dało zrobić, że wraz ze wzrostem siły (level jak i m level) wzrasta zużycie many - to jedyne mądre rozwiązanie jakie JA widze

knight powinien dostawać albo 20 życia per lv albo większą siłę

mniejsza utrata exp, ale przede wszystkim skilli (masz 85m lv/110 sworda, padniesz i chyba masz ochote się za****ć bo tego chyba nigdy nie nadrobisz)

grałem przed update z wandami ale niestety tylko knigtem ;ppp (wtedy zaczynałem ^^) dużo ludzi padło przez tego upa :
1: jak to działa? (snakebite rod wystawiony na depo)
2: choć, pokaże ci na party

nieważne jak polepszy tibie cipsoft, i tak zawsze połowa/ćwierć będzie niezadowolona (pesymiści!)

jeszcze powinni serwy zorbić w starej wersji (np. 4 albo 2 serwy tibii 7.4)
ten komu się nie podoba 7.9 ten by przeszedł na starszą wersję i by w końcu się zamknął.

@up
vis za 4k many? (mdw)

nobz
08-05-2007, 21:55
Nie zgodzę się z Tobą ;)
Tak to każdy bo zrobił 60 skille i do 100 lvl i by nie samowite hity walił, a 50 lvl z 90 skillami i bezndziajne hity walił?8o
Hity powinny iść razem ze skillem, a nie z lvlem 8o 8o

Tak naprawdę to powinno się bic SUPER hity jak się ma 90 skilla i 100 lvl ;) 8o

Dziwne ze większość nie zgadza sie z tym ze hity maja iść TYLKO ze skillem. Czemu magom hity rosną z lvlem, a knightom nie mogą, tym bardziej ze knightem sie expi 2x wolniej ? Pomyśl...

Goldscorpion
08-05-2007, 22:04
To jest trochę nie fair, że sorc wali mocniej mimo że stoi cały dzień w jednym miejscu i nic nie robi. Knightem przynajmniej musisz szukac dobrego miejsca uważać żeby nie padnąć. A co można zrobić sorcowi na non pvp?
Tak samo ceny. Bez sensu gdyż na wyższych lvl hunt albo exp się nie zwraca!! To samo tyczy się hotkeyów. powinny być wycofane. Kiedyś to czy sorc jest lepszy czy knight zależało od umiejętności manualnych a teraz ogranicza się to do trzymania F1 i czasem w celu puszczenia innego czaru F2 lol

Glopsson
08-05-2007, 23:00
Widzę, że gra w Tibie to dla was wielka męka: "Ah ale ale ja wolno expie, ah ten sorc, czemu ja knight? I musze grać knightem bo nie chce od nowa"... N/C JAK CI GRA NIE SPRAWIA PRZYJEMNOSCI BO CHCESZ ROBIC PG I BYC NAJLEPSZY TO NIE GRAJ!!!! JAK TAK CIE BOLI TEN KNIGHT!

Endrju9
08-05-2007, 23:12
Dziwne ze większość nie zgadza sie z tym ze hity maja iść TYLKO ze skillem. Czemu magom hity rosną z lvlem, a knightom nie mogą, tym bardziej ze knightem sie expi 2x wolniej ? Pomyśl...

Dobra, może dojdziemy do wspólnego zdania;)
Hity powinny być zwiększane wraz z lvl i skillem.
Tak jak ma sorc lvl i mlvl = potęga

Vadem
08-05-2007, 23:34
J**anie kotka za pomocą młotka --.--

I co zabierzecie sorcom/druidą wandy i vis co za 500 many byscie chcieli...

Po co??

Żeby knight stał sie <znowu> dominującą prof.?

Wiem że łatwo teraz zrobic sorcem/druidem w 3-4 tyg 50 lvl.

A potem co? Wydaje sie full kasy na mf.

A knightem? Bierzesz sword/axe/club w łape troche mf i idziesz na lagune.
Zbierasz 2k kasy na godzine zuzywajac 10mf.

Jedyne co bym zmienil to
-hotkeye....
-Dodał p bolty do sklepu
-dal min i max damage knighta

Cygan Slejter
09-05-2007, 00:04
jejku..mag wali z z eee vis po 400 a khigt tuly ni udezy!!!1111 mag sybciej expi!!111
lol
nie podoba ci sie, nie graj
ciągle tylko placzecie
gralem kazda profesją i kazda mam zalety
najlepiej gra sie wlasnie knightem

hoho moze jeszcze magom roszdzki maja zabierac 500 many zeby bylo wporzadku
a knight ma miec miecz co wali po 1000+ ta??

zal mi was

mozecie se mnie zjechac, w dupie to mam
ale taka prawda

pozdro~~all

Cygan Slejter
09-05-2007, 00:05
@up zgadzam sie z kolegą:)

Mordor
09-05-2007, 13:47
A potem co? Wydaje sie full kasy na mf.

Widze, że albo mało wiesz o grze MS, albo jeszcze nie doszedles do momentu kiedy to sorcowi zwraca sie kilkukrotnie to co zainwestowal na daragch/wrl/tombie. --.--

Asthan
11-05-2007, 10:02
jejku..mag wali z z eee vis po 400 a khigt tuly ni udezy!!!1111 mag sybciej expi!!111
lol
nie podoba ci sie, nie graj
ciągle tylko placzecie
gralem kazda profesją i kazda mam zalety
najlepiej gra sie wlasnie knightem

hoho moze jeszcze magom roszdzki maja zabierac 500 many zeby bylo wporzadku
a knight ma miec miecz co wali po 1000+ ta??

zal mi was

mozecie se mnie zjechac, w dupie to mam
ale taka prawda

pozdro~~all

Na logikę, czemu w takim układzie nie grasz knightem tylko sorcem?

Astral55
11-05-2007, 16:19
jeszcze powinni serwy zorbić w starej wersji (np. 4 albo 2 serwy tibii 7.4) ten komu się nie podoba 7.9 ten by przeszedł na starszą wersję i by w końcu się zamknął.

zanim facc by sie dostal, byly by zajete =/

rezydent
14-05-2007, 15:50
zamiast spamować narzekaniem to w tym czasie już dawno byście 200 lv knightem zrobili (lol)
vis powinien się bardziej wachać (np. 50-200)

już to mówiłem...
I TAK ZAWSZE 30% BĘDZIE NARZEKAĆ, NIEWAŻNE CO ZROBI CIPSOFT!!!

Ribery
14-05-2007, 16:00
zamiast spamować narzekaniem to w tym czasie już dawno byście 200 lv knightem zrobili (lol)
vis powinien się bardziej wachać (np. 50-200)

już to mówiłem...
I TAK ZAWSZE 30% BĘDZIE NARZEKAĆ, NIEWAŻNE CO ZROBI CIPSOFT!!!

eeee 30 % :D ?

Jak dla mnie to około 75% :P

Btw. Niedługo na forum powinny pojawić się spamerskie tematy w stylu: "Kiedy next update?"

Piotrek Marycha
14-05-2007, 20:04
W pelni sie zgadzam.
Pamietam te czasy jak kiedys knightci trapnieci padali z braku uhow, a nie z powodu ze wszyscy trzymali F2 i ziomal nie wytrzymal comba. Kiedys spotkac sorca powyzej 60 poziomu to bylo cudo. A podczas wojny, to jak doszlo 3 nowych sorcow do gildi z poziomami kolo 80 to wszyscy sie cieszyli, poniewaz znacznie to zmienialo przebieg wojny. Teraz to kazdy n00b moze grac sorcem/druidem a PvP w tibi sprowadza sie do F1=uh F2=sd target
Lol a to wina wandow i hotkeyow ze latwo wbic 150 lvl?

Sorc/druid vs sorc/druid : i tu wlasnie mozna bylo sie dowiedziec jakie kto ma pvp. gdzie uderzyc ? gdzie skrecic ?

Nie, wtedy mozna bylo sie dowiedziec ktory ma wiecej run i lepszego bota

PS: nawet teraz tibiaNG moze duzo wiecej niz gracz z CIP botem i hotkeyami, pomyslcie co sie dzialo za tibia 7.6 jak ktos zainwestowal w NG, musieli to chyba jakos wyrównac?

eeee 30 % :D ?

Jak dla mnie to około 75% :P

hmm 75% narzeka, a jakos gra 5 razy wiecej ludzi niz za 7.4 - fenomen jakis!

nobz
15-05-2007, 22:21
Lol a to wina wandow i hotkeyow ze latwo wbic 150 lvl?

vis za 20 many plx

Nie, wtedy mozna bylo sie dowiedziec ktory ma wiecej run i lepszego bota

PS: nawet teraz tibiaNG moze duzo wiecej niz gracz z CIP botem i hotkeyami, pomyslcie co sie dzialo za tibia 7.6 jak ktos zainwestowal w NG, musieli to chyba jakos wyrównac?

Mogli w inny sposób.

Technick
15-05-2007, 23:51
Nie wiem co z tym wspolnego maja rozdzki, rownie dobrze mozna bylo to zrobic z warhammerem na rotach.
Heh? Na rotach ; d? Od 33lvla sorcerer może spokojnie biegać z WoI w kopalniach i do tego być sporo na + w kasie i mieć większy exp niż ten bidny sorc, który czeka na resp w jaskini obleganej masowo przez noobów.

Vil
16-05-2007, 10:54
Heh? Na rotach ; d? Od 33lvla sorcerer może spokojnie biegać z WoI w kopalniach i do tego być sporo na + w kasie i mieć większy exp niż ten bidny sorc, który czeka na resp w jaskini obleganej masowo przez noobów.

mozna bylo. Dalszy komentarz jest zbedny.

H.L
16-05-2007, 12:02
Takiego expa to mozna wyciagnac na PoI DL... moze, zwykle smoki to 50-80k/h, z DLami 70-100k/h.

Nie prawda moj znajomy wyciaga na edron smokach 70k (knightem)

Siergiey
16-05-2007, 12:44
lmao -.- nie umiesz czytac ze zrozumieniem? przedzial 50-80 k/h zawiera chyba 70k/h?

Ksen
19-05-2007, 11:19
Widzę, że gra w Tibie to dla was wielka męka: "Ah ale ale ja wolno expie, ah ten sorc, czemu ja knight? I musze grać knightem bo nie chce od nowa"... N/C JAK CI GRA NIE SPRAWIA PRZYJEMNOSCI BO CHCESZ ROBIC PG I BYC NAJLEPSZY TO NIE GRAJ!!!! JAK TAK CIE BOLI TEN KNIGHT!

Wiesz powiem ci ze duzo osob boli... poniewaz Najtem na 150 nie masz juz gdzie expic bo expowiska ci sie skonczyly bo na kazdym juz expiles i exp leci tak samo wolno jak na innych...wiec mozna sie pozygac
Boli poniewaz sorc (150~)moze siedziec 4h na tibi i zrobi 1mln-1,2mln expa na behe...
Najt zeby zrobic taka ilosc expa musi siedzec okolo 10-12h i ogromnym wastem na wrl lub na dlach gdzie w dzisiejszych czasach nawet jak g arm lub dsm to jestes na minusie ...

eerion
19-05-2007, 12:44
Wiesz powiem ci ze duzo osob boli... poniewaz Najtem na 150 nie masz juz gdzie expic bo expowiska ci sie skonczyly bo na kazdym juz expiles i exp leci tak samo wolno jak na innych...wiec mozna sie pozygac
Boli poniewaz sorc (150~)moze siedziec 4h na tibi i zrobi 1mln-1,2mln expa na behe...
JA tam znam paru knightów 150+ i jakoś też zdarza im się na behe expić.

Najt zeby zrobic taka ilosc expa musi siedzec okolo 10-12h i ogromnym wastem na wrl lub na dlach gdzie w dzisiejszych czasach nawet jak g arm lub dsm to jestes na minusie ...
Sorc też ma waste jak chce dużo expić (zazwyczaj. Jak wypadnie dobry rare to każdemu się zwraca w mniejszym lub większym stopniu).
A na Wrl to norma - bardzo duży exp i bardzo duży waste.
A sorc solo? To chyba tylko MS i uzupełniamy ciągle. Bo bez osłonki za łatwo zejdzie.

Robert Lublin
26-05-2007, 12:49
Zgadam sie z tym typem w pełni tez pamietam te czasy... :s
Ale cuz CIPy zamiast kiedys banowali za uzywanie botów etc teraz pozbyli sie poprostu bugów dajac nam pelną mozliwość z korzystania z nich i to jest dla mnie bez sensu... -.-
Szczególnie boli mnie w tibi bot na hotkeyach -.-

Kassazi
26-05-2007, 15:03
Zapewne znów będzie nudny update.:)

Salarigoth
26-05-2007, 15:09
Szczególnie boli mnie w tibi bot na hotkeyach -.-

Dam ci 100 k na nowym serwie ktory wyjdzie (bo mam zamiar zaczac grac)
jak trafisz taifuna z lmma czy innego syfu.
@edit
Wiecie co mnie najbardziej boli?
to ze kazda postac jest do zabicia.

Robert Lublin
26-05-2007, 18:00
@Salarigoth

Takich postaci jak tajfun jest mało, jakoś wcześneiej sobie dobrze radziłem bez bota nawet lepeiej niz teraz bo mozna było dziłać z zaskoczenia na nooby które nie maiły uhów otwartych etc... Wiec myśle ze i teraz bym sobie poradził...

A tak btw tez ide na new serva to jak z tym 100k? ;) ;*

@Down
Widocznie coś marnie z moim IQ ;<

Salarigoth
26-05-2007, 18:36
@Salarigoth

Takich postaci jak tajfun jest mało, jakoś wcześneiej sobie dobrze radziłem bez bota nawet lepeiej niz teraz bo mozna było dziłać z zaskoczenia na nooby które nie maiły uhów otwartych etc... Wiec myśle ze i teraz bym sobie poradził...

A tak btw tez ide na new serva to jak z tym 100k? ;) ;*

Kazdy czlowiek 50+ iq wie ze chodzi mi w biegu.

Cygan Slejter
29-05-2007, 16:49
Na logikę, czemu w takim układzie nie grasz knightem tylko sorcem?

wiesz
akurat teraz gram knightem:)

kiedys tez gralem:)