zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : Czy to prawda ze paladyni mieli kiedys e-beam i jaki¶ kto¶ kupił to ma do dzisiaj?

estreni
23-04-2007, 19:02
Bo z tego co pisze na tibia.erig.net to tak wlasnie jest a jesli np. taki Salve Knight (gracz z antici) nadal posiadana e-beam i z tego expi to jest to chyba troche niesprawiedliwe bo z takim lvlem jak on ma to robi sie prawie jak sorc z e-wave i moze z blokerem albo nawet bez wyciagac mase expa np. na hydrach. Zauwazcie o ile wiecej on ma hp niz sorce i druty. Szczegolnie to jest niesprawiedliwe w stosunku do innych palow ktorzy musza z boltow walic i druidow ktorzy sa bardziej magiczni od paladynów a podobnego czaru nie maja. Czy nie uwazacie ze powinni usunac czary ktorych juz nie mozna kupic? Niby temat mnie nie dotyczy ale jestem ciekawy czy cipsoft jest az tak nieuczciwy...

Bigzone
23-04-2007, 19:22
jeżeli faktycznie taki knihgt istnieje to faktycznie ma szczęscie. Osobi¶cie czytałem tylko o drucie z UE 8o

Gravell
23-04-2007, 19:29
Ja jeszcze o palku z summonami słyszałem;p

Mroku
23-04-2007, 19:44
Kiedys czary byly na "swistkach" i sie je kupowalo i sie ich uczylo...jak na razie slyszalem tylko o pallku summonujacym monka :O

hide
23-04-2007, 20:12
Co w tym nieuczciwego? Żeby mieć taki zwój trzeba było być do¶wiadczonym graczem już wiela lat temu... Teraz ¶redni poziom umiejętno¶ci graczy spada ,a lvle coraz wyższe ~.~
Takie bonusy to ¶wietne urozmaicenie w Tibii, o graczach powstaj± legendy i kr±ż± plotki... I TAK POWINNO BYĆ a nie "Hoho zrobiłem druida na 90 lvl w 3 m-ce/Wybotowałem 67 lvl knightem na scarabach"

Sligar
23-04-2007, 20:15
@Bigzone

salve knight to 211 rp ;p

poszukajcie tutaj:
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/

edit:
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/spellscroll.gif

One of the legendary spellscrolls, that allowed even knights to learn high spells, but they were removed long ago because they were not good for gamebalance

Marionus
24-04-2007, 17:02
jeżeli faktycznie taki knihgt istnieje to faktycznie ma szczęscie. Osobi¶cie czytałem tylko o drucie z UE 8o

Total odpowiedz:D to jest Pallek nawet Rp:P

Frapper
24-04-2007, 22:42
The Hawk moze summonowac potwory i ma e-beam. Nie wiem jak z Salve knightem. Jest rowniez druid level cos kolo 90 z UE.

Ufocznik
25-04-2007, 23:26
pare updatow temu byl na tym forum filmik, z jakims palem ktory trenowal na swoim zsummonowanym monku i robil test hity z geb na nagrywajacym go graczu

hide
26-04-2007, 00:54
Wła¶nie sobie przypomniałem że ten pall z summonem i e-beamem to He Man :)

Str4t0s
26-04-2007, 15:41
farciarze. Kiedys mieli taki przedmiot jak spell scroll. Uzyli go i teraz maja te czary. Ten druid to farciarz ze znalazl spell scrolla z ue ;O

Rybzor
26-04-2007, 17:09
Tak to absolutna prawda, gracze którzy nauczyli się czarów bardzo dawno, maj± je do dzi¶, nie zależnie od profesji.

(tak jak inni osobi¶cie widzialem film chyba na tibii 7.1 kiedy palek trenuje sobie na pustyni na przyzwanym przez siebie monku i wali GEB ):)

Krajzel
26-04-2007, 18:04
A ma ktos filmik z tym rp?Byłbym wdzięczny
P.s. szukałem na tibicams ale lipa ;(

zoliax
26-04-2007, 19:59
farciarze. Kiedys mieli taki przedmiot jak spell scroll. Uzyli go i teraz maja te czary. Ten druid to farciarz ze znalazl spell scrolla z ue ;O
Farciarze? Po prostu elita, weterani tej gry. ;]

--Cienius--
30-04-2007, 09:51
Byli knightci co przyzywali zule Druidzi z ue
Da eta prawda

Marcin24
30-04-2007, 12:50
To jest troszeczkę "not fair" wobec nowych graczy. Np. ja jako paladin (nie mówmy na razie o lvlu) muszę skillować na potworach, które gin± i na ludziach, ale oni też przecież maj± inne rzeczy do roboty, a taki pall summonuje sobie monka i sobie skilluje ile chce! Już dawno te czary powinny być usunięte. I nie mówcie tu o "weteranach" Tibii itp.
Załóżmy że jaki¶ kole¶ z CIPSOFTu tworzy sobie postać, robi słabego potworka który daje 999999999999999999 expa, tworzy sobie rzeczy 100 arm. 100 atk. i 100 def. a to wszystko tylko dla siebie. Potem summonuje Demony i idzie PKować. Czy to było uczciwe?
P.S. Ja słyszałem o pallu który ma summony, knighcie z exur± gran, druidzie z UE i sorcu bodajże z IHami.

libner
30-04-2007, 13:09
To jest troszeczkę "not fair" wobec nowych graczy. Np. ja jako paladin (nie mówmy na razie o lvlu) muszę skillować na potworach, które gin± i na ludziach, ale oni też przecież maj± inne rzeczy do roboty, a taki pall summonuje sobie monka i sobie skilluje ile chce! Już dawno te czary powinny być usunięte. I nie mówcie tu o "weteranach" Tibii itp.
Załóżmy że jaki¶ kole¶ z CIPSOFTu tworzy sobie postać, robi słabego potworka który daje 999999999999999999 expa, tworzy sobie rzeczy 100 arm. 100 atk. i 100 def. a to wszystko tylko dla siebie. Potem summonuje Demony i idzie PKować. Czy to było uczciwe?
P.S. Ja słyszałem o pallu który ma summony, knighcie z exur± gran, druidzie z UE i sorcu bodajże z IHami.

Moj sorc tez ma ihy nawet caly bp... -.-

Lord Dreathan
30-04-2007, 14:02
Tylko ze te postascie ktore potrafia robic summony, to sa bardzo stare postacie, i nie sadze zeby takiemu pallkowi z poczatkow tibi oplacalo sie trenic na monku bo pewnie za szybko go zabija.
A moj knight moze uzywac IHy a OLA BOGA NAWET UHY !
RE DOWN
No tak:D

P0nury
30-04-2007, 14:19
Zapewne nie zrozumiałe¶ kolegi, któremu chodziło o MOŻLIWO¦Ć robienia IHów sorcem.

Maciek_1993
30-04-2007, 14:54
tak to prawda ponieważ kiedy¶ czary kupywało sie na zwojach s± palladyni którzy mog± potwory summonować ^^:D :D 8o :D 8o :cup:

Marcin24
01-05-2007, 19:21
@up
Dobra to chodĽ na pvp ty 100 lvl pall i ja 100 lvl pall z summonami. I co to jest uczciwe? Raczej nie.
I tu nie ma nic takiego "bo kiedy¶ się kupowało scrolle".

Emcess
01-05-2007, 21:41
/up
Tylko żeby¶ nie popu¶cił ;<
Pff, je¶li tak Ci sie to nie podoba to trzeba było grać trochę w t± grę i mieć i summony i e wave i druidem ue i knightem exure gran.. Mówie, trzeba było grać...

/topic
Tak, maj± do dzi¶, taki Salve Knight ma chociaż ten e wave przydatny :]

Sozemego
04-05-2007, 07:40
Przeszkadza Ci to, że tylko kilka osób w Tibii ma takie możliwo¶ci? Ja też czytałem o palladynie co może przywoływać potwory i o knightcie co ma czar Intense Healing. Jednak jak już mówiłem takich osób istnieje kilka, ponieważ czary z pergaminów się uczyło dawno temu, więc od tamtej pory nie wiele osób gra do dzi¶;) niech maj± nagrode, że tyle wytrwali:p

@Edit: A tak swoj± drog± - taki druid z czarami sorca musi być naprawdę potężny;)
taki sam jak sorc + 2-3 czary? pff

Tomcio Pall
04-05-2007, 09:36
A ja słyszałem że tym druidem co ma ue to chyba Hesperides był ale nie jestem pewny.

Nie wiem jak oni mogli tyle grac w t± grę. Ale to jest nagroda dla nich. A może to dlatego żeby powstawały potem historie o tym jacy byli potężni etc aby nadać klimatu?

Artrean
05-05-2007, 19:58
ile razy jeszcze bedziecie to powtarzac ;o

Ujo
24-05-2007, 00:28
ko¶ tam gadał ze czarów na takich kartkach sie uczono to prawda można było spotkac knighta z exura gran druida z ue pallka z sumonami a socera z exura sio :P ale wszyscy pokonczyły gre.

Emcess
24-05-2007, 18:34
ko¶ tam gadał ze czarów na takich kartkach sie uczono to prawda można było spotkac knighta z exura gran druida z ue pallka z sumonami a socera z exura sio :P ale wszyscy pokonczyły gre.

Np. Salve Knight chyba nie...

Bedytka
24-05-2007, 19:17
Czy nie uwazacie ze powinni usunac czary ktorych juz nie mozna kupic? Niby temat mnie nie dotyczy ale jestem ciekawy czy cipsoft jest az tak nieuczciwy...
Hmmm... Dlaczego niby z tego powodu Cipsoft jest nieuczciwy? Wlasnie dobrze ze jak ktos nauczyl sie wiele lat temu e-beam ze scrolla i wytrwal w Tibii do dzis to ma "nagrode". Cipsoft dopiero bylby nieuczciwy gdyby wycofal te czary. To by bylo chamskie wobec tych "starych" i wytrwalych graczy.

Avallach
24-05-2007, 19:32
ZAZDROSCI I JESZCZE RAZ ZAZDROSC!!!!!
a i nie pasuje nie graj

ja mam jeszcze stary filmik jak sobie przepieknie rp z monkami na guardach expi, bez eq.

mam tez filmik na ktorym 86 lvl sorek robi ihy i co jakis czas ciska ue.

to byly czasy, chyba poszukam inslatek tibi i pogram sobie offline u siebie w stara tibie.

Mleczak
24-05-2007, 20:58
Ja slyszalem ze druidzi mogli summonowac dragi. Ojojoj druid z dwoma dragami w dzisiejszych czasach tibijskich :evul:

Pan Yuzek
24-05-2007, 21:53
Hesperides - Druid z Ue
Paladynie teraz moga miec Monka ale tylko poprzez rune.

Sorcerereq
25-05-2007, 09:15
Paladynie teraz moga miec Monka ale tylko poprzez rune.
Że¶ się stary popisał wiedz±, monka nie można convince'ować...

Zenir
25-05-2007, 18:47
A tak ogółem to stare czasy powinny wrócić i żeby Tibia miała sens grania.
Nikt by nie narzekał że knight niema dobrego czaru lecz±cego a druid może Ľle atakować :(

TheThunder
25-05-2007, 22:43
Ja slyszalem ze druidzi mogli summonowac dragi. Ojojoj druid z dwoma dragami w dzisiejszych czasach tibijskich :evul:

To prawda ze druidzi/sorcowie mogli summonowac smoki. Malo tego - tych smokow moglo byc wiecej niz tylko 2. Dodatkowo po zsummonowaniu takiego potwora mozna bylo dac normalnie logout, lecz potworow nie wywalalo - zaczynaly "zyc wlasnym zyciem" (jak inne potwory) - tyle ze nie dawaly ani expa, ani loota

Przywolujac stare czasy tibii, po smierci tracilo sie cale eq :) jest screen z pokoikiem pelnym energy i fire fieldow z ktorego jedyna droga ucieczki byla smierc ... smierc rownala sie stracie eq (chyba ze ktos posiadal amulet of life, lub wczesniej broken amulet)