Pokaż pełną wersje : Ice Rapier
Czy bron o nazwie Ice Rapier ma jakies magiczne wlasciwosci, typu znikanie z reki.
Po zakupieniu tego narzedzia o dosc orginalnych paramerach (atak:100 obrona:1waga:15) poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)
Po wlazeniu go do reki mi Ice Rapier mi wyparowal, albo sie rozpuscil, albo nie wiem co ... znikna?!?.
Jak ktos wie czy to mozliwe prosze o opinie.
Ice Rapier jest bronia "jednorazowa". Po zadaniu jedynego ciosu... znika. Niech bedzie to przestroga dla innych. Kiedys czytalem historie pewnego goscia, ktory kupil Ice Rapiera za 5 K od innego gracza, sprzedawca nawet mu zachwalal zalety broni i nagle okazalo sie ze juz po broni. Potem, gdy gadal ze sprzedawca, ten wogole nie uwazal sie oszustem...
no to fanie, ja kupilem go za zaledwie 2,8k gp :D
Ale wyobraźcie sobie pójść z bp Ice Rapierów na jakiegoś potwora - szybko powinien zginąć, a IR jest dosyć lekki, więc Knight na wysokim lvl i dyużo sword fighting może z nimmi chodzić
No też na poczatku myslalem ze ice rapier jest to normalny miezc ale ju| wiem ze nie . Jest cool :D
Hehe z tymi bp IR to spoko pomysl ale na pewno taki bp jest bardzo drogi, a swoja droga to IR znika po uderzeniu czy po daniu go do reki??
Oryginalnie dodany przez Misq670
Hehe z tymi bp IR to spoko pomysl ale na pewno taki bp jest bardzo drogi, a swoja droga to IR znika po uderzeniu czy po daniu go do reki??
Znika po pierwszym uderzeniu, a zeby sie kalkulowal ice rapier to trzeba by miec skille naprawde ogromne, a ice rapiery trzeba by kupic taniej niz 500gp za sztuke zeby sie jak kolwiek kalkulowaly (normalnie ice rapier jest jak tu wspomnieli 2-5k).
Oryginalnie dodany przez The Mek
Po zakupieniu tego narzedzia o dosc orginalnych paramerach (atak:100 obrona:1waga:15) poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)
Nie napisales czy ten wilk polegl :D
Oryginalnie dodany przez Marcin?
.. wilk polegl chwalebnie, ale nie zauwazylem ze po oddanym ciosie to walcze juz na piesci. Ale walczylem dzielnie z cala watacha wilkow dziwiac sie tylko ze niedoznaja one zadnych obrazen , no i sobie pomyslalem ze jednak slaby jest ten mieczyk, i postanowilem wyjac z plecaka FSa, no i...
.. wyobrscie sobie teraz moje zdziwienie ...
Ice Rapier jest zajefajna zabawka, IR rzadzi!
Oryginalnie dodany przez Marcin?
.. wilk polegl chwalebnie, ale nie zauwazylem ze po oddanym ciosie to walcze juz na piesci. Ale walczylem dzielnie z cala watacha wilkow dziwiac sie tylko ze niedoznaja one zadnych obrazen , no i sobie pomyslalem ze jednak slaby jest ten mieczyk, i postanowilem wyjac z plecaka FSa, no i...
.. wyobrscie sobie teraz moje zdziwienie ...
Ice Rapier jest zajefajna zabawka, IR rzadzi!
a zeby nie zakladac nowego tematu zapytam sie: z czego wypada wspomniany IR i FS ??
No cóż CIPom się nudziło i stworzyli ''jednorazówę''.
Jakbys nie wiedzial to IR - ice rapier, a FS - fire sword, to nie sa zabawki dla nOObów tylko dla zaawansowanych graczy, podejrzewam ze wypadaja z bardzo mocnych stworkow (dragon lord, demon, behemoth) dokladnie to nie wiem
ale ja sie tylko pytam na przyszlosc zeby wiedziec
Jakbys nie wiedzial to IR - ice rapier, a FS - fire sword, to nie sa zabawki dla nOObów tylko dla zaawansowanych graczy, podejrzewam ze wypadaja z bardzo mocnych stworkow (dragon lord, demon, behemoth) dokladnie to nie wiem
No w sumie z dragon lorda i z demona chyba tez fire sword wypada, ale mozna latwiej zdobyc jeden, wystarczy zabic kilkaset smokow i wypadnie nam fire sword w koncu :)
Ice rapier zostawiaja zdaje sie wampiry.
Pozatym nie dolujcie sie, na starszych swiatach mozna fire sword kupic za 5-10k (wbrew pozora to nie tak duzo jesli zamiast zebrac pod depo ruszy sie tylek na polowanie albo zacznie ciezko pracowac nad wyrobem plecakow z runami).
a moj kolega zabil 10 smokow i mu wypadly 2 fsy i 2 d-shieldy
niezlego mial farta
Furious Tiger
30-10-2003, 21:19
podobno jak raz nim walniesz to znika
Eustachy
31-10-2003, 13:48
Czy bron o nazwie Ice Rapier ma jakies magiczne wlasciwosci, typu znikanie z reki.
Po wlazeniu go do reki mi Ice Rapier mi wyparowal, albo sie rozpuscil, albo nie wiem co ... znikna?!?.
Jak ktos wie czy to mozliwe prosze o opinie.
HEHEH :D
PIERW TRZABYŁO TROSZKE O NIM POCZYTAĆ NA TIBIA.PL :P
BEZ URAZY ALE KTOŚ ZROBIŁ CIE W BAMBUKO :D
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Znika po pierwszym uderzeniu, a zeby sie kalkulowal ice rapier to trzeba by miec skille naprawde ogromne, a ice rapiery trzeba by kupic taniej niz 500gp za sztuke zeby sie jak kolwiek kalkulowaly (normalnie ice rapier jest jak tu wspomnieli 2-5k).
No tak ale jesli knight chodzi sobie na potworki z ktorch ice rapier wypada (vampir) moze spokjnie sobie nazbierac wystarzczajaca ilosc na jakies polowanie
Tomek Wyjadacz
31-10-2003, 16:53
No tak ale zanim wypadnie to sobie pozabijasz...
IC to ta wlasciwie gowno bardziej oplaca sie kupic spike
Pall of Kuznica
31-10-2003, 19:55
... poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)
GOSCIU!!
ALE JESTES FRAJER !! :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.