PDA

Pokaż pełną wersje : Ice Rapier

The Mek
27-10-2003, 19:03
Czy bron o nazwie Ice Rapier ma jakies magiczne wlasciwosci, typu znikanie z reki.
Po zakupieniu tego narzedzia o dosc orginalnych paramerach (atak:100 obrona:1waga:15) poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)
Po wlazeniu go do reki mi Ice Rapier mi wyparowal, albo sie rozpuscil, albo nie wiem co ... znikna?!?.
Jak ktos wie czy to mozliwe prosze o opinie.

marred
27-10-2003, 19:15
Ice Rapier jest bronia "jednorazowa". Po zadaniu jedynego ciosu... znika. Niech bedzie to przestroga dla innych. Kiedys czytalem historie pewnego goscia, ktory kupil Ice Rapiera za 5 K od innego gracza, sprzedawca nawet mu zachwalal zalety broni i nagle okazalo sie ze juz po broni. Potem, gdy gadal ze sprzedawca, ten wogole nie uwazal sie oszustem...

The Mek
27-10-2003, 19:24
no to fanie, ja kupilem go za zaledwie 2,8k gp :D

Bambuko
27-10-2003, 19:35
Ale wyobraźcie sobie pójść z bp Ice Rapierów na jakiegoś potwora - szybko powinien zginąć, a IR jest dosyć lekki, więc Knight na wysokim lvl i dyużo sword fighting może z nimmi chodzić

Sardal
27-10-2003, 20:57
No też na poczatku myslalem ze ice rapier jest to normalny miezc ale ju| wiem ze nie . Jest cool :D

Misq670
27-10-2003, 21:10
Hehe z tymi bp IR to spoko pomysl ale na pewno taki bp jest bardzo drogi, a swoja droga to IR znika po uderzeniu czy po daniu go do reki??

Gremlin
27-10-2003, 23:11
Oryginalnie dodany przez Misq670
Hehe z tymi bp IR to spoko pomysl ale na pewno taki bp jest bardzo drogi, a swoja droga to IR znika po uderzeniu czy po daniu go do reki??
Znika po pierwszym uderzeniu, a zeby sie kalkulowal ice rapier to trzeba by miec skille naprawde ogromne, a ice rapiery trzeba by kupic taniej niz 500gp za sztuke zeby sie jak kolwiek kalkulowaly (normalnie ice rapier jest jak tu wspomnieli 2-5k).

Marcin?
28-10-2003, 08:28
Oryginalnie dodany przez The Mek
Po zakupieniu tego narzedzia o dosc orginalnych paramerach (atak:100 obrona:1waga:15) poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)

Nie napisales czy ten wilk polegl :D

The Mek
28-10-2003, 15:45
Oryginalnie dodany przez Marcin?

.. wilk polegl chwalebnie, ale nie zauwazylem ze po oddanym ciosie to walcze juz na piesci. Ale walczylem dzielnie z cala watacha wilkow dziwiac sie tylko ze niedoznaja one zadnych obrazen , no i sobie pomyslalem ze jednak slaby jest ten mieczyk, i postanowilem wyjac z plecaka FSa, no i...
.. wyobrscie sobie teraz moje zdziwienie ...

Ice Rapier jest zajefajna zabawka, IR rzadzi!

Szpila
29-10-2003, 18:57
Oryginalnie dodany przez Marcin?

.. wilk polegl chwalebnie, ale nie zauwazylem ze po oddanym ciosie to walcze juz na piesci. Ale walczylem dzielnie z cala watacha wilkow dziwiac sie tylko ze niedoznaja one zadnych obrazen , no i sobie pomyslalem ze jednak slaby jest ten mieczyk, i postanowilem wyjac z plecaka FSa, no i...
.. wyobrscie sobie teraz moje zdziwienie ...

Ice Rapier jest zajefajna zabawka, IR rzadzi!

a zeby nie zakladac nowego tematu zapytam sie: z czego wypada wspomniany IR i FS ??

Klecha
29-10-2003, 20:12
No cóż CIPom się nudziło i stworzyli ''jednorazówę''.

Misq670
29-10-2003, 20:13
Jakbys nie wiedzial to IR - ice rapier, a FS - fire sword, to nie sa zabawki dla nOObów tylko dla zaawansowanych graczy, podejrzewam ze wypadaja z bardzo mocnych stworkow (dragon lord, demon, behemoth) dokladnie to nie wiem

Szpila
29-10-2003, 20:20
ale ja sie tylko pytam na przyszlosc zeby wiedziec

Gremlin
29-10-2003, 21:09
Jakbys nie wiedzial to IR - ice rapier, a FS - fire sword, to nie sa zabawki dla nOObów tylko dla zaawansowanych graczy, podejrzewam ze wypadaja z bardzo mocnych stworkow (dragon lord, demon, behemoth) dokladnie to nie wiem

No w sumie z dragon lorda i z demona chyba tez fire sword wypada, ale mozna latwiej zdobyc jeden, wystarczy zabic kilkaset smokow i wypadnie nam fire sword w koncu :)

Ice rapier zostawiaja zdaje sie wampiry.

Pozatym nie dolujcie sie, na starszych swiatach mozna fire sword kupic za 5-10k (wbrew pozora to nie tak duzo jesli zamiast zebrac pod depo ruszy sie tylek na polowanie albo zacznie ciezko pracowac nad wyrobem plecakow z runami).

Asilar
30-10-2003, 21:13
a moj kolega zabil 10 smokow i mu wypadly 2 fsy i 2 d-shieldy
niezlego mial farta

Furious Tiger
30-10-2003, 21:19
podobno jak raz nim walniesz to znika

Eustachy
31-10-2003, 13:48
Czy bron o nazwie Ice Rapier ma jakies magiczne wlasciwosci, typu znikanie z reki.
Po wlazeniu go do reki mi Ice Rapier mi wyparowal, albo sie rozpuscil, albo nie wiem co ... znikna?!?.
Jak ktos wie czy to mozliwe prosze o opinie.

HEHEH :D
PIERW TRZABYŁO TROSZKE O NIM POCZYTAĆ NA TIBIA.PL :P
BEZ URAZY ALE KTOŚ ZROBIŁ CIE W BAMBUKO :D

Fanfi
31-10-2003, 13:57
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Znika po pierwszym uderzeniu, a zeby sie kalkulowal ice rapier to trzeba by miec skille naprawde ogromne, a ice rapiery trzeba by kupic taniej niz 500gp za sztuke zeby sie jak kolwiek kalkulowaly (normalnie ice rapier jest jak tu wspomnieli 2-5k).

No tak ale jesli knight chodzi sobie na potworki z ktorch ice rapier wypada (vampir) moze spokjnie sobie nazbierac wystarzczajaca ilosc na jakies polowanie

Tomek Wyjadacz
31-10-2003, 16:53
No tak ale zanim wypadnie to sobie pozabijasz...

Gumen
31-10-2003, 16:54
IC to ta wlasciwie gowno bardziej oplaca sie kupic spike

Pall of Kuznica
31-10-2003, 19:55
... poszedlem go wyprobowac na wilkach, bo FS jest za slaby ;)

GOSCIU!!
ALE JESTES FRAJER !! :D