zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Internet Chello

Hegemmon
25-09-2004, 11:52
Ostatnio na polskim rynku pokazał sie nowy dostawca iinternetu- chello.
Na stronie internetowej www.chello.pl (http://www.chello.pl) informacje są dość skompe ale najwarzniejsze rzeczy objaśniono.
Oferta wygląda bardzo zachęcająco- z ich "słów" wynika, że taniej i lepiej niż neostrada tp. Tylko, że to są tylko i wyłącznie ich "słowa" a jak wiadomo każdy lubi przereklamować swój produkt lub zataić bardzo ważne fakty.
Poważnym problemem jest dostępność. Zdaje się, że aby móc kożystać z internetu chello twój dostawca kablówki musi mieć podpisaną z nimi umowę ponieważ jest to internet przez telewizję kablową-albo internet jest dostępny tylko tam, gdzie jest kablówka chello-nie wiem.
Chciałbym się wszystkich zapytać co sądzą o tym "fenomenie" w zawiasach ;). Czy naprawdę jest taki dobry? Jak ze stabilością tego internetu bo tej informacji nie znalazłem na ich stronie- zatajone=nieatrakcyjne dla klienta (?).

Ktoś słyszał coś o tym internecie od kogoś kto go ma/ lub sam z niego kożysta?
Jeśli okazałby się dobrym oknem na świat(;)) to ja byłbym skłonny się na niego przerzucić bo w Tibię to czasami trudno się gra a netoff jest na porządku dziennym :(.

Bambuko
25-09-2004, 17:00
Eee ja chello mam od 3 lat? Nie jest nowy, Neostrada jest młodsza! Chello jest trochę młodszy od ACN. Jest spoko, są limity [jeśli w danym miesiącu przekroczysz 15GB ściągania to do końca miesiąca masz 2x wolniej net] ale nie przeszkadzają za bardzo. A może coś się zmieniło, nie wiem...

Dwimenor
25-09-2004, 18:44
Jako szczęśliwy posidacz Chello wypowiem się na ten temat.

Chello dostałem z okazjii 17-tych(czyli 15lutego 2004) urdzin od moich rodziców.
DO tej pory miałem tylko raz odłączony internet(ma 3h), z powodu robót na linii.
Można powiedzieć że jest to internet stabilny.
Przpustowość łącza-512kb/s download, 265kb/s upload. Jednak w rzeczywistości jest to dużo mniej(ach ten polski internet). Przy śćiąganiu plików szybkość transferu zaczyna się od 100kb/s i systematycznie spada(ok1% na sekunde)
Limit transferu miesięcznego-15Gb, w praktyce nie jest to sprawdzane, o ile ktoś nie łamie tego limitu notorycznie(wiem z własnego doświadczenia:D).
Cena-159zł/miech, ale razem z abonamętem za kablówke.
Usługa chello jest dostępna tylko dla abonętów UPC, a więc tylko dla Warszawiaków.

Jestem niebywale zadowolony z tego dostawcy internetu. Łącze jest szybkie, stabilne i tanie w porównaniu z Nneostradą 512.(Za neostrade płacisz 160zeta+abonamęt telefoniczny, razem ponad dwie stówy)

Acha i jeszcze jedno
Nie ma lagów grająć w tibie.:)

Vegefa Ziom
26-09-2004, 09:04
Ja osobiście za dużo o Chello nie wiem, ale myślę że jeśli na miesiąc ma się płacić 159zł to jest to dośc przyjemne. Sam korzystam z łącza z SatFilmu(nie polecam:) )daję tlyko 70 zł na miesiąc ale łaczę ciągnie się jak to z reklamy... 12kb/s Jest w tym taki patent że można się w 2 alb w 3 podłaczyć i płacić 159zł za 3 nety :) mój kolega z Warszawy tak zrobił i płaci 54 zł za lącze w granicach 80kb/s.
Polecam gorąco;)

Khan
26-09-2004, 10:29
U mnie w 4donie chello jest za 59 zł + 1zł założenie. Oferują 1Gb własnego serwera, publiczne IP i inne bajery. Abonament 256/256 bez limitu. Myslałem zeby sie na to przerzucic, ale trzeba by kable ciągnąć bowe i obgadac to z ADM.

Irux
26-09-2004, 16:53
OOO widze że chello jest całkiem ciekawe. Ide namawiać rodziców na zmiane internetu, bo teraz mam matną vektre.(czy jak to się pisze)