zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Piraci, a moze cos innego?

Osks
25-04-2007, 07:39
Ostatnio expilem sobie na piratach na tym pierwszym poziomie (tam gdzie jest jeden buccaneer). Exp byl sredni bo 20k/h z 2 monkami. Piraci sa fajni wedlug mnie i oto moje pytania:

1. Czy dalbym rade expic na wyzszych poziomach z 2 monkami?
2. Jezeli nie dam rady z 2 monkami to czy w jakis sposob dam?
3. Czy mi sie to oplaci?
4. A moze isc na Pirate Ghosty?
5. Jezeli nie piraci, to gdzie mam expic? ( tomby odpadaja )

Jestem 37 lvl ED 40 mlvl

EQ:

HoTM, demonka, blue robe, tempest, c legi, bohy

slimaczek
25-04-2007, 11:34
+2 z monkami, czasami pomagając z visa, możesz także biegać między +1 a -3, może ci się nawet zwrócić gdyż z ghosta potrafi wypaść red robe/stealth ring.

Kizon3
25-04-2007, 14:24
na ghosty mozesz isc sokojnie rade dasz loot powinnien sie zwrocic ale exp jest slaby co to innych miejsc jak masz team to hydry =]]

chaos8523
25-04-2007, 14:31
ja aktualnie siedze na 0 i to mi wystarcza 20k/h a czasem wiecej.... jeszcze ze
3-4 lvl i moge isc wyrzej (+1) ale na 37 polecam ci z dwoma monkami jeszcze posiedziec na tym poziomie co jestes. (przynajmniej do 42 lvl)
Potem proboj wyrzej ale duze waste :P

ebernardyn
27-04-2007, 17:07
Mi na 40 lvl nie wystarczało +1, waste nie było ale za mało expa.
Weź 3 Bp Mf, 2 Convice Rune, Volcanic Rod. Dojdź do miejsca gdzie na +1 się respią salmon'y i tam użyj exani hur up w góre (wejdziesz na +2) i odrazu schodami w góre na +3. Tam naładuj pełną mane. I idź powoli w góre, powybijaj buccanery i cutthroat'y z visa i jak trafisz na Corsair'a to przejmij go runką. Zejdź w doł tam przy schodach, naładuj znów manę i czekaj na resp 2 Corsair'a. Jeśli będziesz miał już 2 to możesz chodzić po całym poziomie z Volcaniciem i wybijać wszystko dopóki nie zwróci ci sie za wykorzystane manasy, oczywiście możesz siedzieć dłużej. Czym dłużej będziesz siedział tym bardziej ci się zwróci.

Exp: 30-35k/h
Waste: 2 Convice Rune i troche MF aby przejąć Corsair.

Weź ze sobą jeszcze troche jedzenia, bo raczej tam trudno o nie.

Ynabejop
28-04-2007, 21:17
Trzeba wyprobowac ten sposob z corsairami ^^ Zapowiada sie ciekawie ;PP

Marczio
29-04-2007, 00:24
ja aktualnie siedze na 0 i to mi wystarcza 20k/h a czasem wiecej.... jeszcze ze
3-4 lvl i moge isc wyrzej (+1) ale na 37 polecam ci z dwoma monkami jeszcze posiedziec na tym poziomie co jestes. (przynajmniej do 42 lvl)
Potem proboj wyrzej ale duze waste :P

ja proponuje ci zasiegnac po slownik ortograficzny bo zalamales mnie tym tekstem.

Tom@$Z
30-04-2007, 10:09
Weź 3 Bp Mf, 2 Convice Rune, Volcanic Rod. Dojdź do miejsca gdzie na +1 się respią salmon'y i tam użyj exani hur up w góre (wejdziesz na +2) i odrazu schodami w góre na +3. Tam naładuj pełną mane. I idź powoli w góre, powybijaj buccanery i cutthroat'y z visa i jak trafisz na Corsair'a to przejmij go runką. Zejdź w doł tam przy schodach, naładuj znów manę i czekaj na resp 2 Corsair'a. Jeśli będziesz miał już 2 to możesz chodzić po całym poziomie z Volcaniciem i wybijać wszystko dopóki nie zwróci ci sie za wykorzystane manasy, oczywiście możesz siedzieć dłużej. Czym dłużej będziesz siedział tym bardziej ci się zwróci.

W ten sposób naklupałem 45 lvl bez waste (Sell pirate set 20k 8) ) w trzy tydnie. Jakieś pytania? :P

motylanoga
30-04-2007, 14:16
Tak, ale moze jakis filmik ktos zrobi zaczynajac od travela i jak tam dojsc? Plz/....

Maciek_1993
30-04-2007, 14:57
Spokojnie powinieneś se poradzić! monki 2 i Hmm na dobitki i jedziesz :p

Tom@$Z
30-04-2007, 14:59
Tak, ale moze jakis filmik ktos zrobi zaczynajac od travela i jak tam dojsc? Plz/....

Questy plax.. I tylko dla pacców.

motylanoga
30-04-2007, 16:26

Mapka tez moze byc, cokolwiek (wiem z etrzeba questa zrobic na ta wyspe)

@up
Znalazł sie kozak z paccem co mysli ze wszyscy do okoła to nooby faccowe. Gz az taki głupi nie jestem. Jak sie prosi o mapke to zawsze sie jakis porypany czlowiek znajdzie i pisze ze tylko pacc i questy. Nie prosze o odpowiedz "czy jakis quest, czy dla pacc" tylko o mapke/filmik z dojsciem. Ludzie myslenie nie boli.

Vein
30-04-2007, 18:08
Jakby ktos nakrecil filmik z takim expieniem z korsarzami i droga an te +3 to byłbym niezmiernie wdzieczny :)

Nuper
01-05-2007, 04:28
Na poziomie 0 jest stosunkowo najwiecej piratow,chociaz najslabszych.Wydaje mi sie ze tylko tam mozna expic z monkami-na wyzszych poziomach zeby zapewnic sobie sensowny exp,trzeba czesto zmieniac poziomy-a z monkami moglby byc problem w takim wypadku(chociaz na upartego mozna sie pomeczyc-w gore summona wciagniesz a po zejsciu na dol mozna przyzwac nowe).Jednak najlepiej zabijac z rozdzka i exori vis.O wasting nie ma co sie bac(na pacc area wszystko sie oplaca,czego nie mozna powiedziec o facc),a exp bedzie swietny.Przy wchodzeniu na wyzsze poziomy ,jesli nie wiesz co tam jest,wlaczaj utamo vita.Czasami bywa goraco.KIedys,kiedy mialem okolo 55 lvl elite knight,przy wejsciu na wyzszy poziom oberwalem tak ze zostalo mi ...1hp.Wchodzac nie mialem pelnego zycia ale jednak na green.
Druid ma niewiele hp wiec ostroznie.

Tom@$Z
01-05-2007, 07:13
Jeżeli chcecie filmik jak tam dojść, a przy okazji zobaczyć solo pirate questa, to zapraszam na:

http://tibicams.tibianetwork.net/en/home

Przejść do Inferna Section i tam macie zatytułowany filmik :)

Gietece
01-05-2007, 12:34
na piratach mam 36k/h bez waste

Eric
02-05-2007, 13:35

Gdzie jest te owe miejsce z salomonami bo dopiero dzis meriane zrobiłem ...

Osks
02-05-2007, 18:51
@up

Idz caly czas w dol tam za statkami (lewa strona) i bedzie pokoik z 2 marauderami, salmonami i fishami...

@topic

Prosze nie pisac nic wiecej bo skonczylem grac druidem...z tego co widze zrobil sie offtopic