Pokaż pełną wersje : budowanie własnych domków
Fajnie by było, gdyby można było kupić działkę budowlaną i wybudować domek jaki ci sie podoba. trwałoby to hmmm.... dzień do kilku dni (w tibii czas szybciej leci). Oczywiście byłyby specjalne pola na to. Potem można by było zamieszkać taki domek, sprzedać itd. przynajmniej światy by się trochę od siebie różniły. No i można by było ten domek nazwać jak się chce (gdyby nazwa była nie taka jak trzeba gm mógłby dać namelocka).
Co wy o tym sądzicie? :p
Głosujcie w sondzie ;)
To troche głupie jakis Wysoki lvl Pacc wykupi sobie prawie cała dzilka wokul np:thais to troszke dziwne nieprawdaz?
Po pierwsze: można wykupić tylko 1 dzialke czyli 1 domek (tak jak jest teraz),
P drugie: działki byłyby wydzielone, nie można byłoby kupić całego terenu
Po trzecie: na pewno nie w Thais, nie w Carlin i nie na PoH'u, a na przykład Northport, Port Hope, kawałek pustyni Ank lub jakaś oddzielna wysepka połączona z Mainem itd.
Zacznijmy od tego, ze to jest fizycznie niemozliwe
Możliwe, możliwe. Po namyśle mój pomysł jest taki:
Przy każdych grupach działek budowlanych stoi NPC Kierownik Budowy :D . Przychodzisz do niego i piszesz na której działce chcesz postawić domek (np. działka 28) ile pięter w dół i w górę ma mieć, ile ma mieć sqm jedno piętro (on ci odpisze ile będzie miał cały domek). Pyta się też ciebie o styl domku (okrągły, kwadratowy, prostokątny), a następnie jak chcesz chatkę nazwać (np. Allaris House). Teraz musisz włożyć do rąk kasę. Piszesz do gościa: change house > yes. Zostajesz przeteleportowany do domku (coś jak DC quest - domku tak naprawdę jeszcze przecież nie ma). W rękach masz kasę, reszta zbroi została w realu. W bp masz podłogi, łóżka, szafy, schody, drabinki, okna. Możesz je przesuwać jak zwykłe itemy i w ten sposób budujesz domek (możesz też go zmniejszać) Nie możesz budować nierealnie ( np. podłogi wiszące w powietrzu). Ściany stawiają się same (tzw. sztuczna inteligencja :P)Zamiast souli masz napisane ile sqm ma aktualnie domek, a zamiast capa - ile kasy wyniesie całe przedsięwzięcie. Nie możesz przekroczyć limitu kasy, którą masz w rękach. Gdy skończysz, wchodzisz w teleport przed drzwiami domku i znowu pojawiasz się przy NPC Kierowniku Budowy. Zabiera ci należne pieniądze i mówi, żebyś przyszedł jutro. Na danej działce pojawiają się NPC Robotnicy ;) , a po save serverze chatka jest gotowa. I tak oto jesteś posiadaczem własnego budynku mieszkalnego ;]
Tawer Redeye
25-04-2007, 10:01
Trzeba by go ulepszyć. Chociaż ten pomysł mi się podoba. Np przydało by się opisać jak to będzie robione(ściany, podłogi).
@up
są dwie opcje:
1. Tak, jak w mapmakerze (ots), czyli wybierasz materiał (ściany, podłoga, schody, łóżka). Oczywiście każda ściana, czy cokolwiek innego kosztuje ileś tam pieniędzy.
2. Coś jak w queście. Zamawiasz robotników, potem przychodzisz do nich i przynosisz materiały (drewno, kamienie, cegły, zaprawa murarska itd.)
Kwadratowe Koło
25-04-2007, 10:18
Bardzo fajny pomysl : )
Tylko obawiac sie mozna, ze niektozi beda blokowac innym domki/drzwi/cokolwiek : \
.Matrik.
25-04-2007, 10:30
Nie pasuje :/ O ile sama idea jest kusząca, to po namyśle gracze budujący się gdzie popadnie zamieniają nawet najspokojniejsze tereny w Thais :/
Oczywiście, można wydzielić tereny, ale to nie zabija problemu - będzie tam ciasno, bo każdy chce swój domek a dodatkowo tereny pełne domków w określonych miejscach nie mają sensu...
Pomysł naprawde dobry tylko:
2. Coś jak w queście. Zamawiasz robotników, potem przychodzisz do nich i przynosisz materiały (drewno, kamienie, cegły, zaprawa murarska itd.)
Tylko taka opcja by przeszła.
Nikast Shynix
25-04-2007, 11:10
Pomysł dobry, imo.
LookamZzaRogu
25-04-2007, 12:16
Wydaje mi się, że sam pomysł jest dobry, ale trzeba by było go ulepszyć... Wyznaczyć tereny budowlane tak, żeby nie robiono domków koło PoHu albo innych expowisk, bo to troszkę dziwne :P. Poza tym CipSoft i tak tego nie wprowadzi.
Pozdrowienia,
LookamZzaRogu
lepiej byłoby ograniczenie 15 lvl=1sqm i odrazu kazdemu by sie odechcialo domki budowac ...no i ONLY FOR PACC juz widze jak naobkoło thais czy carlin jakies slumsy są hahhaaa
To troche głupie jakis Wysoki lvl Pacc wykupi sobie prawie cała dzilka wokul np:thais to troszke dziwne nieprawdaz?
Zacznijmy od tego, ze to jest fizycznie niemozliwe i nieoplacalne dla CIPsoftu.
Zacznijmy od tego, ze to jest fizycznie niemozliwe i nieoplacalne dla CIPsoftu.
Gówno prawda, zrobili by tylko dla pacc i by jeszcze na tym zarobili
Myślę że powinno powstać nowe miasto. Gdzieś na jakiejś nowej wyspie wielkości powiedzmy daramy bez tiqandy. Pośrodku miasto z pełną infrastrukturą ale bez domków tylko z działkami na sprzedasz. Po wyspie byłyby questy itp. gdzie by się zdobywało. W mieście byłby sklep w którym najmowało by się NPC do budowy i można by było zaplanować dom. Potem na naszej działce pojawiałby się robotnik i jak NPC od questów na addony mówiłby co mu potrzebne(ilości materiałów i materiały dodatkowe zależą od projektu). Jak przyniesiesz wszystko to po next save serwie bedziesz miał domek. Gdy właściciel opuszcza domek działka się kasuje, nie można sprzedawać takich domków.
Ragnar666
25-04-2007, 16:10
Gówno prawda, zrobili by tylko dla pacc i by jeszcze na tym zarobili
a gówno prawda... taki sam pomysł miał Blizzard jak planował grę a;e doszedł do wniosku że skoro na serverze jest tysiąc graczy to ten tysiąc graczy zechce mieć swój dom... no to wybacz... już to widzę jak w dziczy nagle wyrasta osiedle jakś nabków gdzie jeden na drugim zabudowuje swój dom ;]
dartra111
28-04-2007, 12:56
a gówno prawda... taki sam pomysł miał Blizzard jak planował grę a;e doszedł do wniosku że skoro na serverze jest tysiąc graczy to ten tysiąc graczy zechce mieć swój dom... no to wybacz... już to widzę jak w dziczy nagle wyrasta osiedle jakś nabków gdzie jeden na drugim zabudowuje swój dom ;]
hhehehe rozbawił mnie twój post :D:D ale to prawda jak jakiś lol se hatke wybuduje koło extra expowiska (np: PoH) albo se na LODOWEJ WYSPIE hate zbuduje to śmiechu warte xD
I jeszcze coś jakby każdy mógł wybrać z pacc gdzie ma być jego domek to już widze jak co kilka kroków stoi jakiś pi****ny domek xD
Sam juz kiedyś nad tym myślałem iii:
- normalne domki by zostały, a na Tibii było powstało 40-50~ działek w róznych miejscach , np ogrodzonych płotkiem, stałyby w miejscach korzystnie ulokownaych np. oparte o skałe w zakręcie rzeki, między drzewami aby nie przeszkadzał w transporcie
- w wolnych miejscach działak pod uprawe byłaby nawet duża, lecz w miejscach sciezek, expowisk, byłabo to małe, niewadzące nikomu pole.
- byłyby dośc drogie ( np 10k za 1 SQM ) a żeby ją zbudować samemu trzeba by znależć ( lootnąc, quest?) np. drewno, kamnienie, bambusa B)
- budowa trwała by kilka dni, gracz sam by kład deska na deske, to zapewniło by prestiz chatki
- można by mieć w ogrodzie psa czy kurę xD
Mysle, że to całkiem dobry pomysł
Elder Nagan
28-04-2007, 13:36
pomysl do bani, poniewaz juz nie bedzie mozna zabijac ludzi za to ze wykupill domek jaki chciales miec ;S wkoncu mozesz zrobic taki sam.
pomysl do bani, poniewaz juz nie bedzie mozna zabijac ludzi za to ze wykupill domek jaki chciales miec ;S wkoncu mozesz zrobic taki sam.
jak ktoś widzi przyjemność w zabijaniu innych graczy, to i tak bedzie zabijal, chocby za to, ze ktos mu domkiem widok zasłonił
Po prostu piękny pomysł, choć ja wprowadziłbym parę poprawek, ale... I tak nikt ich nie weźmie pod uwagę ;P
Tylko obawiac sie mozna, ze niektozi beda blokowac innym domki/drzwi/cokolwiek : \Można zrobić tak, że teren wokół domku (parę kratek) będzie działał tak jak wnętrza domków, czyli osoby postronne nie miałyby na nie wstępu, chyba, że właściciel pozwoliłby im :)
rezydent
28-04-2007, 15:32
moja opinia i uwagi :
1. dużo specjalnych działek, na które nie można wchodzić tak jak do cudzego domku
2. npc budujący domki (house manager), masz do wyboru kilka stylów
3. dajesz do niego materiały (średnia ilość, materiały to itemki z mocniejszych potworów
4. dla pacc, od 50/100lv+
to moja wizja budowy
Ragnar666
28-04-2007, 18:26
moja opinia i uwagi :
1. dużo specjalnych działek, na które nie można wchodzić tak jak do cudzego domku
2. npc budujący domki (house manager), masz do wyboru kilka stylów
3. dajesz do niego materiały (średnia ilość, materiały to itemki z mocniejszych potworów
4. dla pacc, od 50/100lv+
to moja wizja budowy
1. tylko to wchodzi w grę bo jak już napomniane było - zrobiłby się syf a nie domki ;]
2. no to raczej tak... ale z drugiej strony styl powinien być hmm... jakoś ograniczony w tym sensie że nie będzie mi tu nagle na darashii stał domek-drzewo a la Ab' albo w okolicy Thais nie bądzie Ankrahmun'owej piramidy ;]
3. no to trochę bezsens... idziesz tłuc demony żeby co? lootować cegły? wtf?! ;]
4. hmm myślę że coś granicach 75+ bo poniżej to nie ma sensu... i tak na np serverach non-pvp ludzie mają w chu.. kasy a o high-levelach nie wspomnę ;]
nawet mi sie podoba ale juz widze ze na każdym progu byly by domki
Maltarion
29-04-2007, 10:54
Może fajne pomysł, ale i tak nie wejdzie w 'życie'.
Nortonus
29-04-2007, 12:41
Wg. mnie powinny być wyznaczone działki(takie np. 30sqm), za każdego sqm będzie się płaciło jak za zwykły domek + jednorazowa opłata za materiały. Pieniądze powinny być w banku, projekt domku robiło by się na stronce, tak jak kupuje się domki ;). Powiedzmy, że chcemy mieć domek razem 80sqm, to płacimy jakieś 50k za materiały + miesięczny czynsz za wynajem działki ok 5-10k. I możemy zaprojektować do 3 sypialni(możemy postawić max. 3 łóżka), balkon, postawić śmietnik itd. Oczywiście pewnie zaraz ktoś zapyta - a jak ktoś szybciej zaprojektuje dom na tej działce? Więc ja bym zrobił tak:
1. Oglądamy działki w Tibii i wybieramy wolną, która nam się podoba(tak samo jak z domkiem)
2. Logujemy się na tibia.com i bierzemy Community->Houses wybieramy swój świat, miasto do którego działka przynależy, zaznaczamy, że szukamy działkę i wybieramy tą, która nam się podoba
3. Kupujemy ją za ileś tam kasy lub licytujemy
4. Jeśli wygraliśmy licytację wchodzimy w Community->Houses i szukamy naszej działki
5. Wybieramy projektowanie domku i go projektujemy(obok pokazuje nam ile możemy postawić łóżek, ile będzie do zapłaty)
6. Akceptujemy i po następnym save server możemy się cieszyć naszym domkiem
Powinni oczywiście wprowadzić ograniczenie co do ilości pięter, bo hlv który posiada 100kk by sobie kupił domek, który miałby 7 pięter w dół i w górę
Działka by wyglądała jak pole na którym rośnie zboże tylko, że oddzielone płotkiem + tabliczka z nazwą działki
A ja z kolei uważam, że pomysł do bani, ponieważ nie było by już cichych i spokojnych miejsc, servery były by bardziej obciążone i tak poza tym to za długo gracie w simsy :D:D :D
Co to ma być, Simsy? ..
Do bani.
Taa, i jak w The Elder Scrolls będzie można swoje bronie wykuwać z kilku kawałków Iron orów. Bez sensu. Ja bym zostawił tak, jak jest, tylko, żeby domki były droższe, ale też dla FACC. Jakieś małe do 20 sqm.
Pomysł ciekawy ale nie pasujący do tej gry. Jak ktoś chce sobie domki budować to niech zagra w Simsy.
rezydent
29-04-2007, 13:49
@2up
jakby niektóre domki miały by być dla facc, to wszystkie nooby by się na nie rzuciły (no chyba, że odstraszyła by je cena)
Co to ma być, Simsy? ..
Do bani.
Domki nie równają się Simsowm (niech przepadną!). Przecież, np najstarszy mmorpg, Ultima Online ma taką opcję i dobrze się sprawdza.
Hegemmon
29-04-2007, 15:49
UP:
UO wcale nie jest pierwszym mmo. Pierwszy był Meridiane 59 czy jakoś tak, ale to nieistotne.
Ogólnie pomysł da się zrobić i wcale nie jest to taki kosmos, z tym, że wypadałoby przeprojektować wiele elementów mapy, bo w sumie obecnie istniejące domki też wypadałoby podporządkować tym zmianom. W przeciwnym razie będzie pewne zdyskredytowanie starych miast.
Pamiętacie, jak cipsoft robił parę zmian w domkach i wszystkie itemy znalazły się w depo?Teraz oni starają się tego unikać :P. Poza tym silnik gry wypadałoby pewnie tak zmodyfikować, że ich programista by pewnie wolał napisać go od nowa.
Ja osobiście bym to wolał zrobić na zasadzie skryptu na stronie internetowej, niż w grze się bawić. Pamiętacie jak fajnie było edytować pierwsze ots-y.
Jeśli ten pomysł kiedykolwiek by ujrzał światło dzienne, to prawdopodobnie wpierw zobaczymy to na ots-ach ( a właściwie nie zobaczymy bo nie bawimy się w nielegalne zabawy ;) ).
Carlito7
29-04-2007, 21:15
Pomysl stawiania wlasnej chatki, calkiem fajny, ale...
jak chatka, to czemu nie zwierzak? a la minipet w GW?
wyobrazcie sobie, co pol roku nowy client do sciagniecia:
Tibia 7.93: Zwierzaki
Tibia 7.94: Wakacje
Tibia 7.95:Wlasny Biznes
(no chyba, że odstraszyła by je cena)
tylko, żeby domki były droższe,
Już to napisałem.
@up
Jeszcze
Tibia 7.96:Nocne Randki (chyba tak to było)
Tibia 7.97:Balanga
Palladyn von hellgate
30-04-2007, 23:10
E co to ma byc Simsy czy Tibia chcecie domki to zainstalowac simsy wpisac kod na kase i sobie robic domek
up.
zgadzam sie jeszcze może jakis symulator zrobią z gry rpg
Draggy_Slayer
30-04-2007, 23:41
@up
wiesz co to rpg?
bo prawdziwego rpg w tibii to ja dawno nie widzialem
Baklazan
01-05-2007, 09:27
Mogło by być , pomysł nawet spoko.To miało by być dla wszystkich czy tak jak teraz tylko dla PACC??
Albertus
01-05-2007, 09:59
wedlug mnie powino sie budowac w ten sposob ze
kupujesz np.
5 sqm podlogionewygladaja jak tapestry zucasz je na ziemie ( masz jakeis magiczne nazedzie ) biezesz use i tam powstaje podloga tak samo robimy z innymi zeczami
pomysl swietny i wedlug mnie dzialki powinny byc w : kilkamalych dzialek
obok thais za murami ,, kilka dzialek obok ab ( na takich ogromnych drzewach ) kilka dzialek za muramiw ank , i masa dzialek w kazoo tak powino byc ogromne podziemia nawetna poziomow 20
i tam by sie drozylo tunele w skalach ( moze wykopalo by sie jakis itemek lub krysztalek czy cos )
heh a może od razu wsadzić do gry po update koparkę, ciężarówkę, możliwość rozwinięcia własnego biznesu, npc żonę, mp5 i sam nie wiem co jeszcze... ???
Nie no pomysł całkiem do bani, dobrze jest, tak jak jest, jakby twórcy szli waszym myśleniem, byśmy mieli w tibi to co wyżej napisałem ^^...
Pzdr
Nawet fajne, ale trzeba to trochę ulpszyć. Narazie czadzi otsem xD
jEnTkEr92
01-05-2007, 23:50
To jest całkowicie niemożliwe aby można było budować domki .
Jest tyle serwerów bo te serwery są takie same to tak jakby codziennie było update .
Dajmy na to żę na np. Guardii buduje sobie domek 8 osób i co twedy nie można było by grać bo w grach takich jak tibia takie coś jest niemożliwe
Jak dla mnie pomysł do bani,za bardzo zajeżdża simsami ... 8o
Cenarius
06-05-2007, 11:08
Moim zdaniem pomysł troche nie w stylu RPG (buhahaha co w Tibi przypomina RPG?), ale gdyby mieli to wprowadzić widziałbym to jako osobne miasto - wyspe na którą żeby się dostać trzeba zrobić jakiś trudny (albo średnio trudny) quest. Miasto jak każde inne ma depo NPC od wszystkich pierółek tylko zamiast domków są odpowiednie działki które można licytować jak domki tylko za odpowiednio mniejszą cene. Żeby rozbudować domek trzeba robić specjalne questy jak np chcesz domek-piramide ala ankh to idziesz do specjalnego NPC w Ankh który coś Ci tam zleca. (tak wiem że lekki bezsens no ale :p)
Pomysł może i dobry, i w sumie pasujący do klimatu rpg, ale o budowaniu domków możemy tylko pomarzyć:P
Ksingming
13-05-2007, 02:27
Jak chcecie sobie domki pobudować to polecam The sims 1 (prawie podobne do tibi) :D:D
lub można i kupować itemki potrzebne do domku tak jak pacca piszesz co i ile i cip soft to patrzy przesyła ci a ty im płacisz kase realną.To by sie im opłacało
Salarigoth
26-05-2007, 00:33
lub można i kupować itemki potrzebne do domku tak jak pacca piszesz co i ile i cip soft to patrzy przesyła ci a ty im płacisz kase realną.To by sie im opłacało
Wyjdz przeczytalem twoje 2 posty to z moich obiektywnych przemyslem masz iq kamienia(Polozysz na myszce kamien <o ile sie tak da> zeby wciskal caly czas "A" 25 % poprawynych odpowiedzi).
Pomysł taki sobie, raczej nie wypali...
Tanivupo
26-05-2007, 09:35
Ta jasne;| budowanie domkow... moze jeszcze zrobmy z tibii 3d zwiekszmy exp o 10x..... albo jeszcze lepiej... niech exp rosnie sam co minute ;|
pomysl jest do bani... ;|
Robert Lublin
26-05-2007, 11:40
O lol...mi sie pomysł nie podoba ;l
Zresztą i tak wątpie ze by przeszedł, za duża fantazja, zreszta po co budować jak mozna kupic gotowy...? :P
Wyjdz przeczytalem twoje 2 posty to z moich obiektywnych przemyslem masz iq kamienia(Polozysz na myszce kamien <o ile sie tak da> zeby wciskal caly czas "A" 25 % poprawynych odpowiedzi).
Żal... Kur*a a ty masz iq kurw* niczego... Żal.pl WIDIZAŁEM TAM TWOJE FOTY!
PRECZ DZIECIOM NEO!
Żal... Kur*a a ty masz iq kurw* niczego... Żal.pl WIDIZAŁEM TAM TWOJE FOTY!
PRECZ DZIECIOM NEO!
Znowu dzisiaj się spotykam na odkopywanie starych tematów -.-
Monsword
30-11-2007, 10:33
kiepsko wymyśliłeś z kierownikiem budowy.....
jeśli chodzi o rozmieszczenie no to dobra... jeden tdrógi tu trzeci tu a cała reszta na wyspie działek ale wiadomo takiej gigantycznej :]
to jest temat z poprzedniego upa -.-
gz 1
Jackie'Samuraj
30-11-2007, 16:09
Ohh Hell Yes!!! Jestem za! Super pomysl :D
pepsi_92
02-12-2007, 01:58
Przyznaję nie czytałem całego postu ,ale wg. mnie po prostu podłoga ,ściany ,schody ,ściany z oknami ,drzwi itp. powinny być w paczkach jak meble. A do budowania pięter musiałbyś postawić podłogę i ściany ,a następnie zakupić coś podtrzymującego powiedzmy na czas do ss podłogę by się nie rozwaliła ,a potem stawiasz drabinkę z paczki "prawie jak ikea". I masz. Tak samo ściany z oknami. Zamiast wstawiać okno po prostu stawiasz ścianę z oknem. A żeby mieć piwnicę wynajmujesz npc do kopania ziemi lub kopiesz ziemię łopatą ;P powiedzmy 100 kliknięć na wykopanie dziury ;P ,a poziom -2 kopało by się kilofem i tyle w dół. I powiedzmy żeby zrobić +2 musiałbyś wynająć npc. Wg mnie tak by to działało ;P ,a wg mnie na pohu jedynymi sensownymi miejscami były by: spawn skorpów (odrazu z "piwnicą" jakby) a wejście na tym jedno kratkowym przejściu oraz dachy jaskiń cyklopów. Do takiego domu wchodziło by się po drabince ,ale działała by ona tylko gdy miałbyś inva o.0.
Piszczyk
09-12-2007, 00:07
Dobry pomysł fajnie budowac swój dom ale pomyślcie ja trzeba by bylo dużo miejca na działki bo pełno ludzi chcialo by sobie wybudowac domek gdyby świat tibi był więkrzy to jes ok ale jak narazie to nie za dobry pomysł :confused::confused::confused:
ABCpiwosza
10-12-2007, 17:27
Pomysl good ...
ale tibia to nie jest RPG ,ani jakas nedzna gierka typu Simcity.
Ale z 2 strony moze i by bylo :D
ragafewee
10-12-2007, 19:18
Weź odejdź twórca tematu i jego przydupasy skoro nie znacie struktury Tibii. Ciężko zrozumieć że wszystkie serwery składają się z tych samych plików dotyczących wyglądu tibi?
Pomysł nawet fajny. Wreszcie będzie mozna zrobic domek taki jaki naprawdę się chce np. mało okien, tyle ile chcesz łóżek, ich ustawienie, wielkość pokoji. Ale najlepiej by było gdyby był do tego specjalny świat na któtym nie ma gotowych domków tylko je poprostu budujesz. No i na A.(nie kojarze jak się nazywa to miast :D) da sie budowac tylko piramidy, a w np. Thais normalne domy.
Piciaz1213
01-02-2008, 21:19
@up
są dwie opcje:
1. Tak, jak w mapmakerze (ots), czyli wybierasz materiał (ściany, podłoga, schody, łóżka). Oczywiście każda ściana, czy cokolwiek innego kosztuje ileś tam pieniędzy.
Troche to Simsy bedzie przypominac ale spoko
Równie dobrze można by było usunąć domki w miastach... bo po co komu domek w mieście jak se może wybudować 3-4 piętrowy domek gdzieś indziej? Pomysł jest bez sensu. Tibia to MMORPG, a nie gra strategiczna czy budowlana.
Sardendor
04-02-2008, 14:48
Chyba nie bardzo mi sie podoba... To by bylo cos takiego jak basen.
Moze jeszcze kwiatki by sie dalo podlewac w ogrodku ? :P
Albo przez okno patrzec na gwiazdy ? :D
Sorry ale nie bardzo sie to widzi. To jest gra ktora toczy sie w dawnyyyych czasach. lepiej jakby cipy zrobily jakies domki z wladcy pierscieni " takie gdzie mieszkaly hobbity" :D
lepiej jakby cipy zrobily jakies domki z wladcy pierscieni " takie gdzie mieszkaly hobbity" :D
Nory*, mieszkali*, hobbici*, ignorancie.
$eriToonbra
04-02-2008, 16:30
Dobry pomysł ale żeby na expie albo coś takiego to żeby nie można było, bo to by była przesada ale np. w mieście albo coś to tak przykładowo 1sqm=2k
Bakazukez
07-02-2008, 13:06
Jeśli chodzi o sam pomysł myślę ze jest on całkowicie do zrealizowania...Tylko trzeba sobie zadac pytanie..... Czy to nie bedzie wygladac jak Simsy ? Dla mnei tibia jest dobra taka jaka jest w tej chwili a tego rodzaju ulepszenia nie są oczywiscie zle ale po jakims czasie moga zrobic z tego mmorpg jakies gówno w stylu własnie simsów... niedlugo bedziemy msuieli kontrolowac czy sie naszemu charowi chce spac , jeść czy sikac... xD Ale pomysl jaknajbardziej fajny ;d
Metal'Hard'Rocker
07-02-2008, 15:06
Pomysł fajny ale tak jak to się wybudowało (tak jak powiedziałeś) to ŻAL.
Mandaryniarz
10-02-2008, 22:49
Kurcza fajny pomysł;)
Tylko musiałyby powstać jakieś nowe tereny albo/i miasta jak tam ktoś powiedział :p Ale fajno by było.
A tak dla utrudnienia :D np. trzeba określoną ilość itemków [nowych] itd.
Może pozyskiwanie surowców?? <joke>
Wymyrymydymy
10-02-2008, 22:58
Hm.. rewolucyjne8o.. szkoda ze raczej niemozliwe no bo jak by to mialo wygladac? wszystkie dotychczasowe domki musialyby byc zniszczone chyba, a watpie zeby to przeszlo :/ chyba ze beda to jakies nowe tereny specjalnie do budowy. pomysl super!
Rafals from hell
10-02-2008, 23:12
Bądźmy rozsądni. Takie coś nigdy nie powstanie. Nie rozumiem w ogóle jakby to miało działać i co by to do gry wniosło. Szczerze mówiąc przez miesiąc ludzie walczyli by o tereny, a drugi by go dekorowali. Na koniec wszystko by się ustabilizowało. Dodam, że takie tereny przejęte by były przez h-leveli, a niższym levelom pozostały by tylko marzenia. Poza tym nie zapominajmy, że to jest MMORGP, a nie Simsy, czy Sim City.
chcecie budowac domki to kupcie sobie simsy :baby: tam macie duzy zestaw tapetek mebelkow i innych... a no i nikt was nie zabije chyba ze sie spalicie czy cos :baby:
Depeszowiec92
11-02-2008, 00:11
@up
racja, przecież po upd gadali, że tibia będzie jak simsy i będzie gówno, a teraz chcą żeby można było robić domy.
@topic
Całkowite NIE. Wyobrażasz sobie: w pierwszy dzień idziesz na POH. W drugi idzesz znów na POH, patrzysz a w gs forest leży willa. Co robisz: gadasz "K***a znowu cipy poj... niszcza ta tipje kvrva niech zropją tipjne 6.669 bo sje potne."
@ Depeszowiec
Bo to jest tak najpierw wpada ktos na "genialny" pomysl... wszyscy taaak taaak super bomba! a jesli taki pomysl by wszedl w zycie tbijskie zaloze sie ze na drugi dzien by bylo wlasnie tak jak mowisz... ze CIP'y sa do d* i w ogole... Jesli chcecie budowac domki kupcie jakies programy do projektowania czy cos no ludzie pomyslcie... a moze wlaczymy jeszcze opcje bara-bara w tbi? :baby: albo nie bo za duzo noobkow by sie nam narodzilo jesli juz nie jest ich full :baby:
Matis'Sorc
11-02-2008, 15:46
Wiecie jaki wprowadzi to haos?? Zdecydowanie NIE.Zamiast expowisk bediesz miał dom jakiegos goscia.Albo N00B wpadnie na pomysł zeby ci sciane przed drzwiami zbudowac Pomysł głupi i niewykonalny
Eitheniel
11-02-2008, 16:02
Gdyby dom budowało się w Map Editorze, to byłby bezsens, robisz se w chacie depo, expowisko, a w pokoju na stolikach ukladasz itemy typu: Magic Plate Armor, Dragon Scale Legs, Golden Helmet.
CichyRumak
11-02-2008, 17:36
Pieprzycie o simsach.. widzę że chyba nikt z was nie słyszał o czymś takim jak Ultima Online. Jeśli Tibia to mmorpg(!!) to jestem święty ;x..
Tibia to mmo hack'n'slash z ubogim systemem questów. Jedynym celem jest nabijanie expa na mobach. Więc niech nikt nie ośmieli sie nazywać tego gniotu 'mmorpgiem'.
Co do samego UO..
To jest właśnie mmorpg. Rozbudowany crafting, do tego housing. Jeśli ktokolwiek się w tym orientuje to chyba wie jak ja to widzę w tej marnej Tibii.
Don_Kustosz
11-02-2008, 18:17
a wiecie ze to nie byl by taki zly pomysl ? tylko jak to zrobic...no co pod depo dom se wybudowac ? xD
Marchewki
11-02-2008, 18:29
jak dla mnie kiepski pomysł , jeżeli ktoś grał w ultime online to wie jak tam wygląda budowa domku i to by był najlepszy sposób na budowanie ale szczerze mówiąc gdzie tam w tibi domki budować :/ koło respów troszke za miastem :/
Monsword
11-02-2008, 19:56
każdy nowy domek to by była zmiana mapki... co by wiązało się z koniecznością wyłonczenia servera za każdym razem jak jakiemuś playerowi zachce się zrobić domek
A jakby ktoś byłby złośliwy, to by sobie postawił drzwii przed jakimś wąskim przejściem do expowiska i koniec, i ktoś prywatne expo :D
Rafals from hell
11-02-2008, 22:51
A jakby ktoś byłby złośliwy, to by sobie postawił drzwii przed jakimś wąskim przejściem do expowiska i koniec, i ktoś prywatne expo :D
Tak i na pewno dali by możliwość robienia domków na D-Lairach, POI i wielu różnych expowiskach ;] ciekawiłby mnie projekt willi na anni~
Poza tym nie zapominajmy, że to jest MMORGP
Już nie.
ciekawiłby mnie projekt willi na anni~
Zaraz obok wyjścia z pokoju z demcami, to by się zdziwili Ci robiący anhi : ]
@top: A co z domkiem już wybudowanym? Nie chce go a jest tak zryty że nikt nie chce go kupić. Co robić? Ha, tu jest zagadka. Domek do kasacji?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.