zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Re : Modernatorzy Kochani !!! [Zwracam się głównie do Magus'a]

PacMan
25-09-2004, 12:52
Dla niewtajemniczonych - cytat :
To zrobimy tak:
Ty poprawisz wszelkie bledy (ortografia+gramatyka) w swoim poscie a my zajmiemy sie strona.

P.S. A teraz ide sobie strzelic baniaka bo po raz kolejny uzyszkodnik doprowadzil mnie do lez.
P.S. 2
Zly dzial.
Więc tak :
Kochany Modernatorze [Magus] ( A może jednak nie ... bo na Gej'a wyjde :confused: ) :
~ Jak chodzi o błędy "Ortografia+Gramatyka" to :
1' Jestem Dysortografikiem ,
2' Nie mam zamiaru w przyszłości pisać książek więc tu problemu nie ma ,
3' Posta pisałem o 1 czy 2 w nocy więc nie wymagaj zbyt wiele ,
4' Chciałem jedynie pokazać pewien problem - i jak się domyślam moja "gramatyka i ortografia" nie przeszkadzały na tyle aby nie zrozumieć problemu zawartego w poście ! A błedy na tibia.pl które pokazałem zatrzymały mnie w gildii magów przez 1 h - bo za bardzo zaufałem stronie tibia.pl,
~ Jak chodzi o dział - Już raz pisałem moją uwage w temacie "Przyklejone: Błędy na tibia.pl" ale odniosłem wrażenie że nie została ona zauwarzona...a co do subforum "Inne" - Dlaczego nie tam ? Przecierz jest to Forum Ogólne/INNE ( Nie ma uwzględnienia że temat musi być ściśle związany z grą ! )co oznacza że miałem prawo to tam wrzucić tak samo jak do inne/tibia.pl - opinie, sugestie, itp. !
~ Jak chodzi o nazwy czarów :
Greater Light - Prawidłowa nazwa to "Great Light"
Energy Beam - Nie ma !
Invisibility - Prawidłowa nazwa to "Invisible"
Conjure Arrow - Prawidłowa nazwa to "Magic Arrow"
Explosive Arrows - Prawidłowa nazwa to "Explosive Arrow"
Summon Creature - Pall także może przyzywać !
Wzorowałem się na opisach czarów na stronie tibia.de - ten portal jeszcze mnie nie zmylił.
P.S A teraz ide sobie zapalić papieroska bo po raz kolejny modernator doprowadził mnie do łez.
P.S 2 TAK racja ! Zły dział - Bardzo zły ! Poszedł do budy - nie ma dziś dla ciebie kolacji !
P.S. 3 Tak cię prosze panie modernatorze - zacznij używać polskich znaków ( chyba że nie potrafisz to Ja bardzo przepraszam ale ktoś przez przypadek został modernatorem ? czy po znajomości ? ) PRZECIERZ POLACY NIE GĘSI I SWÓJ JĘZYK MAJĄ !
P.S. 4 Nie czepiaj się czyjejś gramatyki - co to jest "uzyszkodnik" ? ( Albo masz NAPRAWDE kiepską gramatyke albo właśnie mnie obraziłeś - Co nie jest za specjalnie zgodne z regulaminem - wiem wiem tyś jast [ starszy o 5 lat WoW - wiek rozumu nie dodaje ! ] pan i władca i ty możesz wszystko - panie i panowie - pokłony do ziemi dla PANA modernator'a ! )
P.S. 5 Naprawde nie chciałem aby tak to się potoczyło bo podoba mi się tibia.pl i jestem do niej przywiązany bo był to pierwszy portal o tibii jaki zobaczyłem - i to dzięki niemu poznałem tą fantastyczną gre - sprowokowała mnie jedynie LEKCEWARZĄCA i OBRAŻAJĄCA odpowiedź modernatora...

Nightwalker
25-09-2004, 12:59
Zawisniesz za ten post :( Radziłbym na nastepny raz (jesli bedzie...) niezakładac takich tematow

EDIT: Pal niemoze summonowac.......
Edit 2: Mialem na mysli ze juz jest temat przyklejony z bledami, a to co czujesz do Magusa mogles wyslac mu privem

PS: zmien swoj opis bo tez z mile widzianym plusikiem to juz nieaktualne :)

PacMan
25-09-2004, 13:05
Jeżeli tak się stanie - to trudno - powiedziałem to co myślałem - i nikogo nie obraziłem - i nie złamałem w żaden sposób regulaminu - jeżeli mnie załatwią - to tak jakby przyznali się do błedu - a temat mogę kontynuoać bez końca...zawieszą mnie raz - skasują post'a - założe nowe konto - i nowego post'a - ja tak moge bez końca.
To król jest sługą ludu a NIE lud sługą króla - uświadomcie to sobie !

Shardzik
25-09-2004, 13:15
@RE Topic Wedlug mnie pacman napisal slusznie, chodzi o jego prawa, i o wolnosc slowa, ja osobiscie do moderatorow nic nie mam, lecz niestety czasami zbyt pochopnie wypowiadaja swe sady
(wym./sondy/) .
@RE Nightwalker slowo nie szklanka wiesz?
Wolnosc slowa panuje, to nie czasy PRL'u ze w domu mowiono co myslano,
a na zewnatrz co nalezalo. Bez przesady oczywiscie, ale to bylo madre, i nie zlamalo zasad regulaminu.
Pozdrawiam

$corcerer
25-09-2004, 14:16
Wolność słowa wolnością słowa, ale obrażać nie wolno.
To że jesteś dyslektykiem, nie zwalnia cię z obowiązku poprawiania siebe (text w stylu "mam papier" to jest na poziomie pięciolatka). Pamiętaj, że żaden papier nie zwalnia cię z obowiązku leczenia (bo to choroba, a każdą (no, prawie) chorobę można wyleczyć. Przepuszczenie tekstu przez Worda to jest kwestia 5min roboty, a skoro tobie sie nie chce poświęcić 5 minut na doprowadzenie posta do porządku, to jest to TWOJE lenistwo, za które będziesz sądzony.
Co do polskich znaków: nie wszyscy ich używają, bo jest to związane z tradycją internetu. Nie każdy ma taki sam język (kodowanie) w swojej przeglądarce, więc żeby zachować czytelność posta unika się pisania polskich znakow. Jezeli czystasz wystarczajaco szybko, nie stanowi to dla ciebie zadnej roznicy. Pozatym tak pisze sie szybciej. W zadnym wypadku brak polskich znakow diakrytycznych na forum nie jest/nie bedzie karany. Przymusu nie ma - nie chcesz, nie piszesz. Ale jezeli chcesz napisac cos to rob to poprawnie, jak ma byc "ż" to pisz "z" a nie "rz". Jak nie piszemy ogonkow, to nie piszemy ogonkow, a nie robimy bledy.

Polecam tez przeczytanie posta po jego napisaniu, i sprawdzenie czy wszystkie watki logiczne sie lacza ze soba, przez co unikniesz tzw. grochu z kapusta, ew. masla maslanego :)

Magus
25-09-2004, 14:45
1' Jestem DysortografikiemMam to gdzies, Dobo tez ma cos z pisownia a mimo to ciezko sie dopatrzec u niego bledow - wystarczy chciec.
2' Nie mam zamiaru w przyszłości pisać książek więc tu problemu nie maAle jak w przyszlosci bedziesz pisal list motywacyjny o przyjecie do pracy to pewnie sie problem pojawi, no chyba ze zamierzasz pracowac jako konserwator powierzchni plaskiej (parkiety, chodniki etc).
3' Posta pisałem o 1 czy 2 w nocy więc nie wymagaj zbyt wieleOk, przymkne oko.
4' Chciałem jedynie pokazać pewien problem Ok, bardzo dobrze ze chcesz pomoc ulepszyc strone, + dla Ciebie ale skoro Twoje poprzednie wpisy nie odniosly rezultatu to mogles napisac priv do admina.
Tak cię prosze panie modernatorze - zacznij używać polskich znaków ( chyba że nie potrafisz to Ja bardzo przepraszam ale ktoś przez przypadek został modernatorem ? czy po znajomości ?Na PANA to trzeba miec wyglad i pieniadze, wiec nie nazywaj mnie tak bo brakuje mi pieniedzy :P. A przez przypadek i po znajomosci to nikt modkiem nie zostaje. A nie przepraszam, Bosal jeszcze jak byl adminem to uczynil modkiem niejakiego Emo - swojego kumpla, no ale to dawne dzieje. Co do polskich znakow to juz Ci Scor napisal.
co to jest "uzyszkodnik" To 'pieszczotliwa' nazwa userow, ktorzy zawracaja nam glowe drobiazgami, nie chcialem Cie obrazic.
Naprawde nie chciałem aby tak to się potoczyło...(ciach)...sprowokowała mnie jedynie LEKCEWARZĄCA i OBRAŻAJĄCA odpowiedź modernatora...Nastepnym razem pomin te wszystkie P.S.y albo sprowokujesz moderatora. Nerwy trzeba trzymac na wodzy :).
Rozmowe uwazam za skonczona, jesli chcesz nadal polemizowac to zapraszam na GG lub priv.
Pozdrawiam.

Shardzik
25-09-2004, 16:39
@RE Moderatorzy Co tu duzo pisac, po prostu b.dobre rozwiazanie sprawy, congraty dla modkow

PacMan
25-09-2004, 17:59
Dzięki za rozwianie wątpliwości [ Przez Magus'a ] - Jednak chciałbym się jeszcze dowiedzieć 'dlaczego' $corcerer uznał że gdzieś w poście straciłem 'wątek logiczny' ? Po odpowiedzi Temat możnaby uznać za zamknięty.
P.S Mam odrobinke większą ambicje na przyszłość niż zostanie 'konserwatorem powieszchni płaskich' - po ludzku - sprzątaczką ;) ( Szambonurek ? <lol> )
P.S 2 Mam nadzieje że 'błedy' które przedstawiłem zostaną poprawione...

Pozdrowienia ( jak wszyscy pozdrawiają to ja nie będe gorszy... )

$corcerer
25-09-2004, 20:45
Nie uważam że straciłeś wątek, ale to tak dodatkiem było :>
Ogólnie chodzi o to, żeby na koniec jeszcze raz przeczytać swoje wypociny...

Majen
25-09-2004, 21:25
Conjure Arrow - Prawidłowa nazwa to "Magic Arrow" - sprawdź na www.tibia.com ten czar nazywa sie Conjure Arrow.
Explosive Arrows - Prawidłowa nazwa to "Explosive Arrow"- czepiasz sie szczegułów.
Summon Creature - Pall także może przyzywać ! - pal niemoże przyzywać, jedynie moze przejmować kontrole nad potworkiem za pomocą czaru(runu) Convince Creature.

I weż się uspokuj, tyle szumu narobiłeś. Admi to też czlowiek myślisz, że żuci odrazu wszysko tylko poto by naprawidz kilka nieszkodliwych błedów.

Wzorowałem się na opisach czarów na stronie tibia.de - ten portal jeszcze mnie nie zmylił.

A jednak :P.

P.S A teraz ide sobie zapalić papieroska bo po raz kolejny modernator doprowadził mnie do łez.

Palenie szkodzi zdrowiu.

Shardzik
25-09-2004, 21:56
Conjure Arrow - Prawidłowa nazwa to "Magic Arrow" - sprawdź na www.tibia.com ten czar nazywa sie Conjure Arrow.
Explosive Arrows - Prawidłowa nazwa to "Explosive Arrow"- czepiasz sie szczegułów.
Summon Creature - Pall także może przyzywać ! - pal niemoże przyzywać, jedynie moze przejmować kontrole nad potworkiem za pomocą czaru(runu) Convince Creature.

I weż się uspokuj, tyle szumu narobiłeś. Admi to też czlowiek myślisz, że żuci odrazu wszysko tylko poto by naprawidz kilka nieszkodliwych błedów.

A jednak :P.

Palenie szkodzi zdrowiu.
No jednak troche ma sens, bo jak kupujesz w sklepie czar to niezadko sie ma z tym problemy, wiele znajomych mowilo mi: "Ej, jak sie kupuje niewidke, pisze do babki invisiblity, a ona nic, tak pisalo na tibia.pl
Ale to drobne bledy, wystarcza wystukac 'spell...'

]v[ichal
25-09-2004, 22:12
Pozwol ze nawiaze do tego:
Greater Light - Prawidłowa nazwa to "Great Light"
Energy Beam - Nie ma !

Greater - stopien wyższy - czyli "leprze swiatlo" - jest taki czar ^^
co do energy beam , rzeczywiscie go nie ma ^.-

PacMan
27-09-2004, 16:14
Jeżeli chodzi o "błedy" które wypisałem - WYRAŹNIE podkreśliłem ze wzorowałem się na tibia.de - sam mam wątpliwości co do tego że pall może summon'a przyzwać bo nigdy nie miałem 16 mlvl'u pall'em...a zastanawiam się na jakiej podstawie 'Majen' twierdzi że NIE MOŻE ? ( Jeżeli na podstawie tibia.pl etc. to <lol> Jeżeli z własnego doświadczenia - zwracam honory ! )
AHA - Na tibia.com pisze że :
"only a handful of powerful sorcerers and druids are able to summon a dragon, which demands over 800 mana" czy moje angielskie zdolności ubolewają czy tu pisze że można drag'a przyzwać ? :confused:

Dan the Automator
27-09-2004, 16:17
re.up
Jeśli teraz uda Ci się przyzwać smoka, a palladynem przyzwać cokolwiek, dostajesz moją posade ;-)

Troche historii - za dawnych czasów dało sie przyzwać smoka, ba, nawet więcej niż 2. Palladyn mógł przywoływać za sprawą tzw scrollów, które pozwalały mu na nauczenie sie czarów normalnie niedostępnych. Scrolle były rarem

Shardzik
27-09-2004, 17:12
re.up
Jeśli teraz uda Ci się przyzwać smoka, a palladynem przyzwać cokolwiek, dostajesz moją posade ;-)

Troche historii - za dawnych czasów dało sie przyzwać smoka, ba, nawet więcej niż 2. Palladyn mógł przywoływać za sprawą tzw scrollów, które pozwalały mu na nauczenie sie czarów normalnie niedostępnych. Scrolle były rarem
I tak oto, nasz historyk Dobo, dokonal analizy, za pomoca krytyki zrodel,
czyli: Wlasnego doswiadczenia, i analizy zrodla historycznego, materialnego, ktorym byl scroll (rare). Poza tym dokonywal doswiadczenia, za metoda prob i bledow, jednym zdaniem:
- Dobo, "miszcz" i dobre zrodlo wiedzy w tibia.pl
:P:P