zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Exp na Stone Tomb za tp

UndeadSobi
26-04-2007, 20:31
Otóż właśnie interesuje mnie ten tomb. <co do opcji szukaj wyskoczył tylko filmik z poziomu -2 za tp>
No więc przejdźmy do rzeczy.
Chciałbym się tam wybrać na "małe" expienie, oczywiście z DSami jako blokerami(IH mam z 5bp więc chyba styknie).
1. Czy coś tam twardego można spotkać?
2. Ile ew. wziąć bp MF?
3. Czy oplaca się tam brać GFBki? xD
4. Czy się da wyciągnąć lootbaga przez ten dziwny teleport? ^^
5. Tutaj wpiszcie wasze porady :]

Tylko proszę o jakieś sensowne wypowiedzi :]
ahhh.. co do chara, w profilu jest pokazane :D

bartii10
26-04-2007, 21:21
Otóż właśnie interesuje mnie ten tomb. <co do opcji szukaj wyskoczył tylko filmik z poziomu -2 za tp>

2. Ile ew. wziąć bp MF?

Tylko proszę o jakieś sensowne wypowiedzi :]

alez prosze ;)
1. vampir
2. 2bp (pewnie ci zostanei ale lepiej miec wiecej)
3. na twoim levelu moga ci sie przydac, ale ja bilem bez
4. nie rob lootbaga bo szkoda czasu ;)
5. wez 1 bp na kase i na poczatku wchodz powoli w komnaty. wez woce i crypty mumie i vampy bij z visa. czasem oplaca sie lurowac potwory zeby one za toba szly a dsy je bily;. oczywiscie ty lejesz z woce caly czas. to chybana tyle. pojdizeszto sie sam przekonasz. a jak na twoj level to exp swietny.
aha i najwazniejsze. chodz sobie tylko po lewej odnodze ;).

ShinjiIkari
27-04-2007, 01:18
Ten człek nade mną nie wie co pisze. :p
Myślałeś kiedyś, jak szybko potrafi zejść mana na utamo vita? A jak mi powiesz, że bez utamo chcesz bić vampy z visa+woce, to chyba uhy na leczenie. Ja na dzień dobry po przerzuceniu się dostałem od vampa za 190. Potem od crypta 140... To boli.
Lootbagi - zależy z czego chcesz robić, i czy ktoś ci nie zabierze go:p

Ja zwykle chodzę tam z 2 bp manasow, 1 bp ih, 1 bp hmm i stawiam monk+ds. Expię tylko na zachodniej odnodze. Wszystko prócz vampów biję z wand of inferno, vampy pomagam sobie hmm, ale summony biorą na siebie vampirka. Zazwyczaj wychodzę na 600 gp do przodu z gp+pojedyńcze błyskotki+czasem 2h swordy z shamblerów.
A dziś wylootowałem tam vamp shield:p

UndeadSobi
27-04-2007, 07:47
No więc dzięki za podpowiedzi ale się nie dowiedziałem czy wyciągnę tego lootbaga przez ten dziwny teleport :P
Aha... i czy nie lepiej tam jest iść z WoI?

bartii10
27-04-2007, 09:18
Myślałeś kiedyś, jak szybko potrafi zejść mana na utamo vita? A jak mi powiesz, że bez utamo chcesz bić vampy z visa+woce, to chyba uhy na leczenie. Ja na dzień dobry po przerzuceniu się dostałem od vampa za 190. Potem od crypta 140... To boli.

Ja zwykle chodzę tam z 2 bp manasow, 1 bp ih, 1 bp hmm i stawiam monk+ds. Expię tylko na zachodniej odnodze. Wszystko prócz vampów biję z wand of inferno, vampy pomagam sobie hmm, ale summony biorą na siebie vampirka. Zazwyczaj wychodzę na 600 gp do przodu z gp+pojedyńcze błyskotki+czasem 2h swordy z shamblerów.

ta.. ja tam expilem od 40 levela wiec wiem co mowie ;)uzywanie utamo vity na jednym vampirze to idiotyzm na tym levelu, tak samo jak uzywanie hmmow. przecierz to waste ! jak ktos chce wynosic stamtad full kasy jak hmmami bije ;P 1bp = 2k. ja expilem tam dopoki mi capa zaczelo brakowac z nadmiaru zebranego zlota i kosztownosci, czyli jakies 1,5 h. przez ten czas to wynosilem z tamtad po 4k, przewaazeni paliem okolo 1bp mf, wiec na zysto jakies 3k.. jak mialbym jeszcze 2k na hmmydawac to bym tam nie chodzil ;P
a odnosnie tego vampira
ja zawsze robilem tak
najpierw lurowalem 2 crypty i 2 mumie w przejscie przed komnata a pozniej pchalem dsy przed siebie vamp do nich podchodzil i zaczynal bic, wtedy ja 2-3 visy i po vampie. wiec nei wiem jak mozna dednac skoro vamp zada ci 1 najwyzej 2 hity (jezeli oczywiscie sie przerzuci).

a co do lootbagow to nie oplaca sie ich robic gdyz w tym samym czasie mozesz zdobywac exp i zbierac kase z potworow, a jest jej naprawe duzo ;).

chcesz to wez woi, ale mysle ze jest to zbyteczne. poprostu wiecej kasy bedizesz wyciagal jak bedziesz bil z woce bo ci bedize mniej manasow schodzilo (zejdize ci bp na hunt a nie np 2 czy 3)

aha oczywiscie wiesz ze 2 dsy to podstawa ;). zaraz jak postawisz to laduj mane do 600, zawsze jak ci spadnieponizej 3 to lykaj 2-3 manasy ;).

@ShinjiIkari
to ze ty expiles inaczej nei znaczy ze ja nie mam pjecia o expieniu i nie wiem co mowie. expilem tam naprawde duzo czasu i nigdy nie uzywalem hmm, gfb, utamo vita, wychodizlem sporo na + (jednego dnia po 3 wyprawy to jakies 10kna czysto). to ze ciebie hital tak vamp nie znaczy ze wszyakich tak hita. ja uzywalem ds jako blokerow wiec nie obrywalem, a jak ktos sie nei pcha w srodek respa z dsami tlyko powoli luruje to nic sie nie stanie, a jak sie wejdzie miedzy vampa 2 crypty i mumie to nie dziwne ze takie hity obrywales.

no. to chyba wszystko.. jak sobie przypomne to jeszcze cos dopisze.
expilem tam jakies 15 leveli i ani razu nie dednalem, tmy tez sie mozesz zasugerowac.
pozdrawiam ;)

UndeadSobi
27-04-2007, 14:39
czyli da się wyciągnąć lootbaga przez ten dziwny teleport? xD
takto dzięki za pomoc :]

wizu
27-04-2007, 15:36
Mam filmik z exploracji stone tomba za tp. Nie jest mój. Jest to filmik zrobiony na moją prośbę ;)
http://rapidshare.com/files/21946144/stone-1tp.rec.html

UndeadSobi
27-04-2007, 17:33
@up
dzieki za film

@down
no tak mała wpadka
każdemu się zdarza :P

szymon287
27-04-2007, 17:55
@up
nie zrozumiałeś chyba o który tomb biega :p
chodzi o shadow nie stone :>

top:" Exp na Stone Tomb za tp"
wiec sie zdecyduj
@pyt:
Da sie wynies lota -.^

Ynabejop
28-04-2007, 21:10
Pamietaj zeby siedziec tylko na polnocnej czesci ;) I biegac w kolko prawo /lewo z 2 dsami - vampy luruj na ds'y (sa tylko 2 w tych odnogach) i pomagaj z vis - na zadnej utamo - tam sie da huncic od 28 i tak robilem, i wiem ze jest dobrze - no i dobry exp :P czasem sie zwroci

Demek
28-04-2007, 21:16

sam nie wiesz co piszesz... utamo vita na vampy... stfu! bija miec bez utamy cisnij mozesz nawet bez ds only vis tylko sie nie zwraca :/ i prawa strone mozesz spokojnie tylko na tym lvl musisz po jednym vampie wyciagac

motylanoga
30-04-2007, 16:00
Albo pzregapiłem albo nie było napisane:
1: Ile exp/h tam jest.
2: Co wkoncu z tym lootbagiem.
3: Nie lepiej byloby z monkaki? (nie znam tomba)
4: Czy opyla sie tam pojsc 37ms 40mlvl ?

Mateusz2908
30-04-2007, 17:40
A jak by tam bylo palkiem 38lv i 75 dyst?

Ejkon
30-04-2007, 17:59
niezle no B)

Gietece
01-05-2007, 12:34
spokojnie mozesz tym palkiem tam expic ,tylko ostroznie :P

Tomaszamd
01-05-2007, 23:37
Albo pzregapiłem albo nie było napisane:
1: Ile exp/h tam jest.
2: Co wkoncu z tym lootbagiem.
3: Nie lepiej byloby z monkaki? (nie znam tomba)
4: Czy opyla sie tam pojsc 37ms 40mlvl ?

1.Na stone za tp jak ja to mam 36k+ expa...ale ja wastuje 10 bp manasow na godzine xD a tak srednio nobki wala po 20-25+k expa :D ale ladnie sie tam expi nie narzekam...na -2 za tp juz wieksze waste ale exp 2* tyle...gsy i ancient scaraby nabijaja duzee waste...
2.Nie probowalem robic lotbaga przez tp...ale raczej nie masz nawet z czego go robic ;p
3.na huj ci monki czlowieku...exp z viski. sorkime z mort hura...a nie sie bedziesz bawil w nobaa i z monkami lazil...co ty chcesz lv dziennie expic ?
4.kurwa dziecko...w dzien mozesz nawet (rzecz jasna z waste) dobic do 41-42 ;)Polecam tego tomba xD

Subaru
01-05-2007, 23:57
1.Na stone za tp jak ja to mam 36k+ expa...ale ja wastuje 10 bp manasow na godzine xD a tak srednio nobki wala po 20-25+k expa :D ale ladnie sie tam expi nie narzekam...na -2 za tp juz wieksze waste ale exp 2* tyle...gsy i ancient scaraby nabijaja duzee waste...
2.Nie probowalem robic lotbaga przez tp...ale raczej nie masz nawet z czego go robic ;p
3.na huj ci monki czlowieku...exp z viski. sorkime z mort hura...a nie sie bedziesz bawil w nobaa i z monkami lazil...co ty chcesz lv dziennie expic ?
4.kurwa dziecko...w dzien mozesz nawet (rzecz jasna z waste) dobic do 41-42 ;)Polecam tego tomba xD

yyy... po :
- sumony sie przydaja
- no niewiem kto tu jest noobem . 10 bp manasów na godzine ?
- nic niezarobisz.
- to jak expisz 8h to 80 bp manasów ;/ 88k za 1 wypad na exp

omfg no niewiem czy ci sie tak oplaca ...
expic z mort hura ( no coment)

bartii10
02-05-2007, 01:29
w sumie jakby moj char sral gold coinami to bym tez bez summonow chodzil.
jezeli nie wiadomo o co chodzito znaczy ze chodiz o kase, i w tmy przypadku tak jest..
im wiekszy exp tym wiksze waste.. trzeba umiec tak wyposrodkowac, zeby wszystko bylo wystarczajace dla danego playera..
np ja mam malo kasy, to se expie z 2 dsami spokojnie i wyciagam wor kasy ale przy mniejszym expie..
pan @up watuje, ale przynajmniej ma duzo wiecej expa..
takze cos za cos
WYBOR NALEZY DO CIEBIE ! ! !

Oskar27
02-05-2007, 01:48
Bardzo ladny tomb ^^

mich_gier963
20-05-2007, 22:15
Witam. Mam takie pytanie: czy master sorcererem 48 lvl i 49 mlvl moge expic na tym tombie -3? (oczywiscie 1 floor za tp) Jesli tak to ile musialbym brac manasow i moze jakis run. Potwory chcialbym bic z wanda i uciekac. Oczywiscie bez zadnych summonow. Czy bylbym na plusie, i ile expa by mi szlo. Jesli byloby duzo potworow naraz (np. 4 vampy w jednym miejscu) to bilbym z e wave.

Z gory dzieki :) :) :)

Emcess
24-05-2007, 22:14
yyy... po :
- sumony sie przydaja
- no niewiem kto tu jest noobem . 10 bp manasów na godzine ?
- nic niezarobisz.
- to jak expisz 8h to 80 bp manasów ;/ 88k za 1 wypad na exp

omfg no niewiem czy ci sie tak oplaca ...
expic z mort hura ( no coment)

Zgadzam się, noob. Lecz do tego expienia z mort hura zupełnie nie.
Widziałem jak 65 ms na Celeście z blokerem byl na jakiejś tombie i robil 300k/h.

Master Destroyed
13-06-2007, 14:22
Oh glupoty gadacie.Ja tam expie z 2 ds'ami i jest git.Lvl szybko leci zawsze jesem na plusie 2-7 k.Zazwyczajwychodze wczesniej bo nie mam capa i lotbag jest trocxhe warty.Troche vampow jest i to maly + bo od czasu do czasu poleci wampirka;p

Sir Dark Archeon
13-06-2007, 20:49
No więc przejdźmy do rzeczy.
Chciałbym się tam wybrać na "małe" expienie, oczywiście z DSami jako blokerami(IH mam z 5bp więc chyba styknie).
2. Ile ew. wziąć bp MF?

Stone tomb to fajna miejscowka.
Na twoim lvl polecam poziom bezposrednio za blue fame. Poziom nizszy jest hardocre. Jak sie nie chce pasc to solo od 100+ i wtedy jest zajebisty exp 100-120k/h.
Tak wiec -2 za blue flame sobie odpusc.
Poziom wyzej jest jacik. Nic poza vampami i ds mocnego nie spotkasz.
Najlepiej tam expic z 2 DS, zapas IH na ich leczenie, warto wziasc conieco GFB jak sie zrobi zbyt goraco. Otoczone DS szybko padna.

Mf wez ile dasz rade, zostaw troche capa. Wez ze soba kilka df bo scaraby i slimy lubia paskudzic na lotbaga.
Exp ci sie napewno zwroci, expa tez wpadnie calkiem przyzwoicie.

Tak przez blue flame mozna przenosci baga, jak go wrzucisz teleportnie sie do wyjscia w to samo miejsce w ktore teleportowana jest postac po wejsciu w niego.

bartii10
13-06-2007, 22:20
@up
widze ze doswiadczony jestes i sporo czasu na stone za tp spedizles. mam wiec nadizeje ze mi pomozesz.
dotychczas expilem tylk w lewej badz w prawej odnodze z 1-2 dsami. zawsze na + wychodzilem tylko ze exp jakies 25k na godzine.
intreresuje mnie jak wyglada sytuacja w innej czesic tomba. w ktorej czesci tomba sie ulokowac zeby wastu nie bylo a zeby robic wiecej expa na godzine.
-1 ds
-2 ds
- bez dsow??

@down
ale lazic po lewej odnodze czy prawej czy sie dalej wypuscic. a lootbaga to nei ma zabardzo z czego robic. ostatnio zrobilem z brass iron i viking helmow to wazyl 300oz.

jutro pojde z 5 bp mf i zrobie lootbaga. napisze jak mi poszlo ;]

Yogol
13-06-2007, 23:00
A ja Ci proponuje wziąść z 4-5 bp mf i lac tylko z vis+wand ja tak expiłem i zapewniam Cię że nie byłem na minus, a jak robiłem lootke to byłem na +.Bij oczywiście wszystko na hp i lecz się gran.

Sir Dark Archeon
13-06-2007, 23:43
@up
widze ze doswiadczony jestes i sporo czasu na stone za tp spedizles. mam wiec nadizeje ze mi pomozesz.
dotychczas expilem tylk w lewej badz w prawej odnodze z 1-2 dsami. zawsze na + wychodzilem tylko ze exp jakies 25k na godzine.
intreresuje mnie jak wyglada sytuacja w innej czesic tomba. w ktorej czesci tomba sie ulokowac zeby wastu nie bylo a zeby robic wiecej expa na godzine.
-1 ds
-2 ds
- bez dsow??

W sumie w calym tombie jest to samo, z tym ze po prawej tak jak sie idzie na -1 jest wiecej mumi cryptow i vampow, 5 vampow i ds z prawej strony od tego glownego skrzyzowania.

Ja tam do 60 lvl bez ds jechalem, tempest + vis i expilem na dolnej lewej czesci i odnodze do zejscia -2 i mialeme xp ok 45-50k/h, przy szybszym respie mozna wiecej wyciagnac jak sie gfb uzywa.

Moim zdaniem sprobuj tak, ds 2 sztuki uzywaj glownie do blokowania potworow i bicia smieci, a samemu z rozdzki/wanda i vis bic co mocniejsze stworki. Spokojnie tak bedziesz mial 40k/h bo ds nie beda zaduzo expa zabierac a blokujac oszczedzac bedziesz na leczeniu siebie.
Najlepiej expic wieczorami i popoludniami jak jest 500+ ludzi na serwie wtedy resp jest taki ze nie bedziesz nadazal z czyszczeniem. Styknie jak bedziesz czyscil lewa strone od wejscia, prawa gore i odnoge do schodow na -2.
Przy takim ustawieniu powinienes wyjsc na + w najgorszym wypadku na 0. Jak spadnie kilak 2h swordow lub cos z vampa to bedziesz ladnie na +.

Pozdro

bartii10
14-06-2007, 00:23
@up
prosze o cyferke, w ktorej stornei tombu expiles ze 50 expa robiles bez wastu ;)
bardzo chetnie jutro sie tam przejde.
http://img69.imageshack.us/img69/282/stonezatpnd1.jpg (http://imageshack.us)

@down
dzieki za pomoc, do tej pory expilem na 1 i 2, a teraz zwiedze sobie kolejna czesc tego wspanialego tomba xD

Sir Dark Archeon
14-06-2007, 01:39
@up
prosze o cyferke, w ktorej stornei tombu expiles ze 50 expa robiles bez wastu ;)
bardzo chetnie jutro sie tam przejde.

Z 2 DS + tempest + vis : 1, 2 i 4 exp 40-50k bez wastu. Tu proponuje poprobowac, zaczac od dobijania tylko potworow i expienia glownie DS az po opcje ze DS tylko blokaja a lejesz all z visa i roda. Sam musisz dobrac tak by nie byc na waste a miec max exp/h.

3 odradzam bo duzo vampow i sumony sie nie przydadza.
Tam solo od 60 mozna expic ale vampy trzeba lurowac po 1 - wieksza ilosc to konieczne gfb.

Ja expie obecnie na 4 i 3 solo na 88lvl to lajtowo mam 50-55k/h wychodze roznie, zaleznie od szczescia, od male waste po ladny plusik jak poleci cos z vampow.

Jak skolujesz blokera takiego z 80+ i dobrymi skilami i nabijesz 80 lvl i 60 mlv to polecam wypad na -2. Hardcore ale exp doskonaly. Trzeba tylko uwazac by nie zostac okrazonym bo przy szybkim respie chwila nieuwagi i jest rzeznia:D.
Nie raz sie trafia 2 necro 2 ancienty gs i vamp plus smieci na raz, co do przyjemnosci nie nalezy :D. Zwlaszcza dla druta ktory nie ma mort hura ;(

Nie mniej polecam. Na poczatek proponuje zbadac caly tomb i calego respa i oblookac co gdzie sie respi i potem wypracowac wlasna taktyke odpowiednia do stylu grania. Uwazam jednak ze szybko polubis ztego toba. Jak dla mnie poza tarpitem to najlepszy tomb do expienia. Tym bardziej ze jest tam szybki resp, nawet przy 300-400 ludkach online da sie elegancko expic. Tomb na tyle duzy ze zczyszczenie 1 raz calego respa w tombie to ok 50k expa.

Btw - tomb doskonaly dla kina z dobrymi skilami. Duza ilosc slimow scarabow, ghuli i mumi to latwe cele. Skile 85/85 lub wyzsze dobra bron i mozna smigac.
Zawsze mile urozmaicenie zolwi cycow lub dragow.
Pozdro.

PS. Na starcie zbieraj generalnie calego lota: brassy, vikingi, scalaki, iron helmety, mornig stary, 2h no i oczywiscie lot z vampow i black shieldy z mumi. Od biedy mozesz selac nawet black perly, zawsze to cos warte. Jak tak bedziesz zbieral i baga targal to nie ma bata by na - wyjsc. Scarab coinsy tez sie czesto trafiaja wiec nie bedzie problemu z ich zdobywaniem na kolejne hunty. A - tu dosc czesto czysci podloge wiec baga trzymaj "przy sobie" - koniecznie df bo inaczej ocipiec mozna bo zawsze poison fieldami bedzie uwalony.

bartii10
14-06-2007, 13:06
bylem, zobaczylem, zwyciezylem i wrocilem..
siedzialem godzine przed ss w odnodze zanaczonej nr4. zesumonowalem 2 dsy, bilem tylko z vlcanika, czasem vis i weszlo mi 24k expa. chodzilem bardoz ostroznie. spalilem 26 manafluidow, a wynioslem w bp 2,200 w goldzie, 600 w kamyczkach, 1000 spike sword, 3x iron helmet 420. czyli razem jakies 4k.

teraz jak pojde mam nadizeje wbic wiecej expa, gdyz bede bic wiecj z visa, wastujac jakeis 4bp mf na godzine huntu. oczywiscie mysle ze mi sie zwroci.
jak juz popadne w rutyne i bede czerpal maxymalna ilosc expa przy zerowym waste to napisze ;).

Sir Dark Archeon
14-06-2007, 14:19
bylem, zobaczylem, zwyciezylem i wrocilem..
siedzialem godzine przed ss w odnodze zanaczonej nr4. zesumonowalem 2 dsy, bilem tylko z vlcanika, czasem vis i weszlo mi 24k expa. chodzilem bardoz ostroznie. spalilem 26 manafluidow, a wynioslem w bp 2,200 w goldzie, 600 w kamyczkach, 1000 spike sword, 3x iron helmet 420. czyli razem jakies 4k.

teraz jak pojde mam nadizeje wbic wiecej expa, gdyz bede bic wiecj z visa, wastujac jakeis 4bp mf na godzine huntu. oczywiscie mysle ze mi sie zwroci.
jak juz popadne w rutyne i bede czerpal maxymalna ilosc expa przy zerowym waste to napisze ;).

Ciesze sie ze moja pomoc sie w jakims stopniu przydala. Zycze udanych prob i osiagniecia swego celu.
Pozdro;)

Krystianek1701
04-07-2008, 13:58
siemka może noobowskie pytanie zadam ale mam pacc od 10 dni . co trzeba polozyc na ta miske zeby sie tp ? bo mnei nie chce tam tp :( plx odp szybko

Pomocny Murzyn
04-07-2008, 14:04
Scarab coin, tylko musisz stać w tp

PS. Archeolog, ale to lepsze niż zakładanie nowego tematu.

Woojtazz
04-07-2008, 23:27
Na Twoim lvlu możesz tam expić bez ds'ów, lecz musisz uważać. Nie radziłbym udawać się na południe tomba, ponieważ tam wychodzą po 3 vampy na raz. Jest tam dużo mumii więc kasa wyniesiona z tego tombu może zniwelować Twoje straty do 0. Mając szczęście lootniesz Vamp shielda i masz zysk...

Pozdro. To mój pierwszy post na Tym forum ^^