zaloguj się

Pokaż pełną wersje : GS hunt - jaka szansa na loot?

Kajulec
26-04-2007, 23:22
Witam
Ciagle nie moge sobie jednej sprawy wyjasnic. Mianowicie chodzi o GS hunta. Wybralem sie dzisiaj z kolega na GSy, ubilismy ich okolo 50 sztuk. Na ten cel przeznaczylismy 8 plecakow manasow i zeszlo cos okolo 10 UHow. Loot byl mizerny, oczywiscie nie wrocilo sie nam. Bylismy stratni w sumie jakies 6k (~8.5k za manasy, po sprzedazy loota (p-armor, 2x steel helmet) mielismy jakies 2.5k, wiec 6k w plecy).
Zastanawiam sie jak to jest z tym lootem z GSow. Z tego co zauwazylem, to jest na prawde beznadziejny. Jutro kolejne podejscie, tez okolo 8 plecakow zejdzie (o ile pomysl wypali) i zastanawiamy sie jaka jest szansa, ze sie to wszystko wroci. O ile sie wroci. Kolega jest w dobrej sytuacji, bo ma exp, ja liczylbym szczerze mowiac na jakies k-legi. xD

Astral55
26-04-2007, 23:25
sciagnij ten program do wykrywania loota xD

Maggic
27-04-2007, 01:42
Witam
Ciagle nie moge sobie jednej sprawy wyjasnic. Mianowicie chodzi o GS hunta. Wybralem sie dzisiaj z kolega na GSy, ubilismy ich okolo 50 sztuk. Na ten cel przeznaczylismy 8 plecakow manasow i zeszlo cos okolo 10 UHow. Loot byl mizerny, oczywiscie nie wrocilo sie nam. Bylismy stratni w sumie jakies 6k (~8.5k za manasy, po sprzedazy loota (p-armor, 2x steel helmet) mielismy jakies 2.5k, wiec 6k w plecy).
Zastanawiam sie jak to jest z tym lootem z GSow. Z tego co zauwazylem, to jest na prawde beznadziejny. Jutro kolejne podejscie, tez okolo 8 plecakow zejdzie (o ile pomysl wypali) i zastanawiamy sie jaka jest szansa, ze sie to wszystko wroci. O ile sie wroci. Kolega jest w dobrej sytuacji, bo ma exp, ja liczylbym szczerze mowiac na jakies k-legi. xD

Gs'y to syf a za razem wilka nie wiadoma...Czasem "rare" spadnie z drugiego gs'a a czasem z setnego. Ja przykładowo hunciłem na crus helmecie gs'y zabiłem koło 60 i spadł mi tylko time ring...Natomiast 2 dni później zabiłem z 30 i wróciłem z 2x K Arm i P Amulet ;) Więc to bardziej zależy od szczęścia.

Dagins
27-04-2007, 02:24
Zależ jak blokujesz, im więcej shooterów, tym lepiej. Na super loota nigdy się nie powinno liczyć, bo później zaczyna się być rozczarowanym. Najlepiej myśleć o expie, o czym innym. Taka jest Tibia... grając, np. w World of Warcraft waste to ostatnia rzecz,o której się myśli.

Baku'
27-04-2007, 07:35
Kaju juz Ty dobrze wiesz, ze lootu to prawie zadnego. Kiedys zabilem 3 i wypadly mi knight legsy. Pochwalilem sie wszystkim, bla bla bla, potemjakis napalony kolega dal mi ~10 bp hmmow, zebym z nich zabil gsy i dal mu loot...;) Po okolo 60 gsach mial tlyko p ammy. Ja radzilbym wam chodzic na BK, tam zawsze sie zwraca:], takze dobij lvl i jazda.

ripper
27-04-2007, 08:46
Hunty w Tibii to już jako-tako przeżyek = ) Teraz blokuje się hydry/demony. BK już nie, bo to za słaby exp. DLe nie, bo za mało lootu. Hero większość klepie solo od odpowiedniego lvla, a low lvlom nie opłaca się blokować. A co do GSów? Odradzam. Marnowanie czasu. Więcej kasy na rotach zarobisz. Chyba, że chodzi o zabawę, to co innego.

Kajulec
27-04-2007, 15:25
Na pewno nie szlismy z zamiarem zdobycia jakiegos pokaznego loota. Chcialem sprawdzic sie na GSach i jako tako to wychodzi.

Hm, a co do BK.. czy level ma jakies wieksze znaczenie (chodzi mi o to czy bez 60+ sie nawet nie wybierac, czy mozna sprobowac i na 50lv)? I jak z lootem jest? Oplaca sie w ogole? xD

Dozorca
27-04-2007, 15:33
Różnie to bywa:)
zabiłem 1 gs 15 druidem, zeszło bp mf i pół bp hmm i spadł silk więc się zwróciło xD

elfo.del.bien
27-04-2007, 22:49
Ja zabilem jakies 60 gs'ow na darashi na tej gorze, Mimo ze nic nie wastowalem (wejscie vis i szybkie zejscie) to jes to strata czasu... loot to jakies 1k w goldzie i 2x p army...

Kajulec
28-04-2007, 01:42
Wlasnie siedzimy na GSach.. padlo juz ich troche, poki co same p-army (2x), steel helmet, brass legsy (4x) i jakas kasa.. ciagle liczymy na k-secika. xD

Dark Jaro
28-04-2007, 02:15
Kiedyś bardzo mi nie leżały gsy, loot sypał sie słabiutko i do tego zdarzało sie, że jakiś shooter padał od laga czy skończenia utamo w złym momencie .... Ale od około 3 tygodni chodza na crusa bloczyć gsy z ed <50+lvl>. Byliśmy tak z 10 razy, z czego chyba 2 były w plecy, głównie dla ed bo mnie sio ... Co poleciało ... 2 x k legsy, 1 k arm, 3 p ammy, 15 silkow, kilka time ringów ... niezliczone p army i helmety <cap na to brakuje po 1h czasami>. Naprawde różnie z tym bywa.

Szczęście? ... chyba tak :D

Ynabejop
28-04-2007, 21:14
Wazne jest takze to zeby ubijac summonowane poison spidery, ktore wchodza blokerowi na shielda ;) Ogólnie waste - i tylko z fartem... jedynia palek solo nie ma waste :)

elfo.del.bien
29-04-2007, 14:28
Lol dlaczego tylko pallek, soricem tez sie da bez uzycia ani 1 mf czy hmm

Dark Alphadron
30-04-2007, 02:59
Tak tak, spróbuj utłuc GS-a z odległości dwóch kratek lub z Vortexa bez waste. Jak ci się uda to jesteś mistrz albo nieziemski farciarz.
@topic
GS Hunty rzadko się opłacają, ze względu na niską częstotliwość wypadania k-setów. Może, jak dropnie jakąś jego część (lub GS Silk) to ci się opłaci, ale jest to wątpliwe.

Szczypior_Knight
30-04-2007, 07:16
Jak jeszcze bylem Pallem to jakoś mi nie leżały gsy...
Zabiłem (z Blokerem i Sorkiem) ich z 30 i sama kasa (Sork walił e-wave'a a Knight bloczył :P) potem innego razu zabiliśmy Trzeciego i poleciały K Legsy a w Czwartym P Amulet ;)

Fart?...Raczej nie to coś w stylu "Jeden na Milion" :D

Kora
30-04-2007, 07:39
Gsy się opłacają. Ale nie hunty na blood herbie ;] Tylko np. na crusie lub wyspie z gsami ;)

Testament
30-04-2007, 07:41
Sam byłem świadkiem jak koledze na iridi wypadł k-set z jednego GS :) I to raczej nie było waste :P Jedyny raz kiedy zabijałem GS to było na Crusader helmet quescie, zabiliśmy 4, bo 1 zrespił sie w drodze powrotnej. Co wypadło?
P armor i giant spider silk (chyba tak to sie nazywa :P ).
To jedyne doświadczenie jakie mam z nimi... Ale exp świetny :)

domin3x
30-04-2007, 07:50
Hmm... mi się z GSów zazwyczaj zwraca, na crusaderze czasem expie z blokerem, w 1h leci z 5bp mf, wbijam 30k exp+, a lootujemy ZAWSZE kilka silków, czasem jakiś k arm lub p ammy

Kajulec
30-04-2007, 09:32
Hmm... mi się z GSów zazwyczaj zwraca, na crusaderze czasem expie z blokerem, w 1h leci z 5bp mf, wbijam 30k exp+, a lootujemy ZAWSZE kilka silków, czasem jakiś k arm lub p ammy

Widac, zalezy duuuuuuzo od szczescia, czy jak to nazwac. U nas na 100+ GSow polecial jeden silk, jakies 5 p-armorow, 2 steel helmety i okolo 8-10 brass legow. Ogolnie kicz. xD

--Cienius--
30-04-2007, 09:39
Pamiteam jak billismy gsy na crusie to 90 ubilsimy tylko 4 p army ;/ rzadnych pajeczynek niC!

adrianeczeqq
30-04-2007, 09:46
Mi na 30gs spada zazwyczaj 0-3 rare zawsze ~500gp i jakies p arm.steel helmet, najlepiej z siocherem wtedy waste to jakies 0,5-1bp mf i praktycznie zawsze sie zwraca

Freddd
30-04-2007, 11:16
Na Gsy najlepiej paladynem. Sam chodzilem na GSy paladynem i na loota nie narzekalem prawie zawsze sie zwracalo :) i exp tez dobry byl :)

Shivaki
30-04-2007, 12:11
wg mnie to tylko pally powinny huncic gs na pohu..

Maciek_1993
30-04-2007, 15:07
Loot jest losowy i nie da sie go wykryć więc licz na szczęście

Ghqlike
01-05-2007, 00:56
Zalezy od szczescia, pamietam moj hunt na 64 lvl gdzie w 30min zlootowalem 2 pary k-legow, t-ring (;