Pokaż pełną wersje : Knight... Problem ;)
Felixian
27-04-2007, 14:26
Witajcie :)
Problem jest nastepujacy :
Mam Knighta lvl 19 >prawie 20< narazie nie leveluje lecz skilluje <skille 57/56 chce miec 60/60 i bede levelovac>
Jak juz dobije skille mialem zamiar kupic sobie Fire Sworda i Meduse shield.. lecz po zastanowieniu postanowilem kupic Bright sworda i meduse <mam 13 k chyba starczy ;)> Kiedy rozmawialem z moim kolega stwierdzil ze nie oplaca sie kupowac bright sworda tylko lepiej fire sworda bo jak mam Bsa to wiecej sie bronie niz atakuje... a fire swordem bym zadawal wiekszy dmg. Co jest dla mnie lekka nie prawda poniewaz Bs ma 1 wiecej ataku niz FS i w dodatku 10 defa wiecej. Wedlug mnie jest to tak ze podczas mojej tury atakuje wiecej <jak mam bsa> a w turze obrony poprostu bronie sie wiecej ;)
A moze jednak kupic Gigant Sworda ;) ?
Prosze o pomoc przepraszam za bledy spiesze sie :P
Lord Dreathan
27-04-2007, 14:36
Przepraszam za uzycie slow, ale Twoj kolega ma z lekka nasrane w glowie.
Niema czegos takiego ze " sie bardizej bronisz" uzywajac bs'a
Gorn Valorian
27-04-2007, 14:46
Jak ci nie żal kasy to kup bs'a. Zawsze ma 1 punkt ataku i 10 obrony więcej niż fs. No chyba że ci nie jest żal shieldingu (w przeciwieństwie do mnie ;) ) to możesz kupić sobie gs-a.
Co do teorii obrony broni, to po przeczytaniu pewnego tematu nie jestem pewien jak co działa (namieszało mi trochę :P), ale wiem jedno... twój kolega nie ma racji. Jak co to przeczytaj sobie ten temat: http://hunted.pl/2007/03/20/teoria-obrony/
Shor'tugal
27-04-2007, 21:03
Prędzej czy później i tak wymienisz Fsa na Bsa...
OMG, czyli twój kumpel twierdzi ze im wyzszy def tym gorszy atak broni? Pff, czyli od dzis skull staff rox (bo ma 12 defa) a BS sucks (bo ma 30 defa). Albo kumpel nie wie co mówi, albo chce cię podpuścić. Tak czy inaczej: jak masz kase to zdecydowanie BS.
Felixian
27-04-2007, 22:48
Tak też właśnie myślałem... ;)
Tylko dzisiaj w szkole już chciał się ze mną o to pokłócić <co ta tibia robi z ludzmi ;)> to powiedziałem że zapytam sie na forum i zobaczy na własne oczy ;)
Możesz mu śmiało powiedzieć że głupawy co najmniej jest. BS jest lepszy od FS'a nie tlyko z powodu DMG, ale także z powodu def...
Możesz mu śmiało powiedzieć że głupawy co najmniej jest. BS jest lepszy od FS'a nie tlyko z powodu DMG, ale także z powodu def...
jesli bedzie walil samym bs bez tarczy to tak. jesli ma tarcze, to def nie jest brany od uwage
to masz tu odp:
jak masz bsa i meduske to masz w rzeczywistosci 36 att i 33 obrony
jak masz f sworda i meduske to 35 att i 33 obr
jaki stad wniosek? jak ktos ma szmalu jak lodu to se kupi bsa aby miec o 1 att wiecej lol
a jak ktos jest madry to se kupi gs'a i bedzie mial 46 att i 22 obr co daje wynik porownywalny z posiadaniem bs i medusy tylko ze nie bedzie mogl isc z nim bloczyc :p
Maxioris
28-04-2007, 09:04
Jak ci nie żal kasy to kup bs'a. Zawsze ma 1 punkt ataku i 10 obrony więcej niż fs. No chyba że ci nie jest żal shieldingu (w przeciwieństwie do mnie ;) ) to możesz kupić sobie gs-a.
Co do teorii obrony broni, to po przeczytaniu pewnego tematu nie jestem pewien jak co działa (namieszało mi trochę :P), ale wiem jedno... twój kolega nie ma racji. Jak co to przeczytaj sobie ten temat: http://hunted.pl/2007/03/20/teoria-obrony/
Ale jeżeli beda go bily 3 potwory, to jeden MUSI pujsc na bron. Czyli i tak lepiej bsa.
Felixian
28-04-2007, 13:05
Jeszcze jedno pytanie...
Jaka jest rozsadna cena Medusy i Bsa.. mam do dyspozycji 13k. <serv PvP dokladniej selena>
U mnie (dolera) bs kosztuje 10k, medusa tak okolo 7 (chyba). I jak sprawdzalam na mytibia.com ceny na innych swiatach sa podobne. Medusa moze miec jedynie troche nizsza cene.
Von_Looz
02-05-2007, 18:19
Kupuj bright swoda i medusa shield jest bardziej oplacalny dla twojego lvl;)
z Giant swordem pobiegasz se jeszcze na wyzszych lvl'ach B)
Duracell16
02-05-2007, 19:37
Nie no ta wypowiedź mnie trochę zaskoczyła 8o mogę się tylko zgodzic z przedmowcami z tym, że lepiej kupic bsa, bo daje on nam o sporo więcej defa i 1 więcej ataku ;) Dodam jeszcze, że z giant swordem nie leci Ci def, ale to chyba wiesz ;) I polecam dobicia wyższych skilli B)
Skaterro
02-05-2007, 20:54
Na selenie jest wszystko bardzo tanio, sam gram.
Medusa Shield - 4-7k
Bright Sword - 6-9k
Pozdro
Skaterro
Arcillon
05-05-2007, 00:10
Gorn Valorian ... Te Zdjęcie powala na podłoge xD
Ladne ladne :P
Debil debil jeszcze raz debil to niech weznie knife i idzie expic na dragach jak madry eh szkoda słów. Na twoim levelu styknie crown shield ewentualnie medusa jak chcesz, bs oczywiście. Odnośnie GS dobry on jest tylko na dragi malo go używam chyba, że czasem skikne na EF
Polecam kupić Bright Sworda,bo ma więcej atk i def,a i tak prędzej czy
pózniej wymienisz Fire Sword na BS.B)
Masz 19 lvl i chcesz se kupic BSa, ja ci powiem ze BS jest uzywany przez knightow nawet na 60 lvl (zamiennie z GSem) :p a ten twoj kolega to jakis "niedoswiadczony".
Ale jeżeli beda go bily 3 potwory, to jeden MUSI pujsc na bron.
Yhm, raczej na zbroję? To właśnie Def [broń/tarcza] bierze na siebie 2 potwory, a kolejne tylko Arm [pozostałe pancerze]. :)
Co do dylematu FS/BS - naturalnie że BS jest lepszy.
Co do dylematu BS/GS - to zależy od Twojego stylu gry... imo jak nie blokujesz tylko grasz solo, to łatwiej idzie z GS (ale nie kojarzę już jak ja miałem na takim poziomie, więc nie bijcie ;P )
.Ghandar
08-05-2007, 23:41
Ale jeżeli beda go bily 3 potwory, to jeden MUSI pujsc na bron. Czyli i tak lepiej bsa.fól mastach, r3sp3kt! 2 idą na shield, a 3. na zbroję.
@topic
moim skromnym zdaniem ten 1 punkt ataku to nie jest aż tak dużo, by bsa posiadać na niższym lvlu. chyba, że różnica między bs-em a fs-em jest stosunkowo mała. ja na 33. lvlu biegam z fire swordem i nie kupię brighta, bo wolę wyciągnąć z boxa na 45. ten pierwszy zdecydowanie wystarczy, szczególnie jak skille oscylują w granicy ~75.
edit:
@up
Yhm, raczej na zbroję? To właśnie Def [broń/tarcza] bierze na siebie 2 potwory, a kolejne tylko Arm [pozostałe pancerze].to ja sprostuję. pozostałe (nie liczę 2 na shield i 1 na armor) przebijają wszystko co się da, np. masz sobie 4 gsy: dwa pierwsze - shield, trzeci - armor, czwarty - sieka niemiłosiernie (co nie włożysz), tak jak piąty, szósty itd.
HiStoRy_Of_TiBiA
13-05-2007, 16:28
Masz Shielda Obrona broni Się Nie Liczy.. i tyle
---------...-----------
czwarty - sieka niemiłosiernie (co nie włożysz), tak jak piąty, szósty itd.
daj sie otoczyc 8 trollom, zobaczymy czy jakikolwiek cie trafi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.