zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Guardia

draco69
27-04-2007, 16:52
Grasz na Guardii ?? Podziel sie tu swoimi radosciami:cup: i smutkami;( .
A moze masz jakies pytanie ??:baby:
Piszcie :)

riczmondo
27-04-2007, 18:35
Gram na guardi. jestem zadowolony
gralem na elysi ale pk'uja
a tu nie mozna
.

pytanko

ile kosztuje b robe ??

dzieki za odpowiedz drodzy guardzi (straznicy):P:P:P

draco69
27-04-2007, 23:53
blue robe - zalezy
jak na razie to chyba ok 18k
:)

jEnTkEr92
29-04-2007, 01:36
A więc ja się trochę pożalę :P dostałem bana na 30dni (za namelocka i głupotę ogólnie;/) ale to już troche dawno w chwili obecnej to tylko 5 dni;) .

Guardia ROX:cup:

draco69
30-04-2007, 14:07
A chcielibyście pod-forum Guardii ??
ja bardzo bo w koncu można by poczytac co sie tak naprawde dzieje i jak wygladaja ceny :)

Malkowicz
30-04-2007, 14:13
blue robe - zalezy

18k?
lol?
minimum to 8k max 14k...
pytanko na temat guardi niedługo wchodzę drutkiem na maina knighta zostawiłem
dobije 13 i kazoo? na początek soldki zwykłe i roty na 19 bym pomyślałbym o guardach
o lootbagi się nie martwię dotaszcze gdzieś blisko i moim knightem wezmę lootbaga do depo na 2 razy
1.jaki exp na h?
2.ile zarobku na h?(bez lootbag)
3.ile zarobku na h(lootbag)
4.ile to i to?
5.jak wyzbieram kase z dwarf i mi zostanie na przyklad 80 capa co z nich brać? mushrommy to wiem i co jeszcze?
sorry za orty

draco69
30-04-2007, 20:10
18k?
lol?
minimum to 8k max 14k...
widac rzeczywiści jestes poczatkujacy :) ok. [albo do] 15k stoi crown armor. blue robe natomiast nieco wiecej :). ostatnie najwyzsza cena to 18 k. a jak ktos nie zna cen.............coz. bywa i tak.
a odpowiadajac na Twoje pytania Malkowicz
1.jaki exp na h?
2.ile zarobku na h?(bez lootbag)
3.ile zarobku na h(lootbag)
4.ile to i to?
5.jak wyzbieram kase z dwarf i mi zostanie na przyklad 80 capa co z nich brać? mushrommy to wiem i co jeszcze?
1. zalezy na co idziesz i ile akurat jest tam ludzi:
a)dwarf [zwykly] - exp taki sobie i dla niskich lvl
b)dwarf soldier - niezly exp i loot. druidem polecam juz od 19 lvl
c)dwarf guard - no tu to mozesz nawet od 25 lvl bo z volcaniciem i tak bedziesz uciekal. magiem polecam od 33 z WoI'em
2. zarobek na godzine - zalezy od checi biegania z lootem do miasta. no ja akurat biegam - i zaraz wyjasnie dlaczego :). ale wracajac do pytania: na soldach kasy malo a z loota to nawet dziennie od 10k do 15k ale zalezy od szczescia [niestety]
3.Lootbag - nie polecam robic bo na Guardii bardzo czesto kradna lootbagi. Wg mnie bardziej oplaca sie latac z lootem do Kazz i spowrotem na dwarfy
4. Lootbag wg. mnie odpada a z tego co masz w bp to spora kasa i tak leci
5. kasa to jedno. a co do loota: crossbow'y, bolty, dwarven shieldy, battle axe etc. [no i trzeba wiedziec gdzie, co, i za ile sprzedac zeby byla niezla kasa.

Diabel Marcin
01-05-2007, 19:01
@draco69

drogi autorze tego nedznego tematu... nie wiem co chciales zdzialac zakladajac taki temat, moze chciales isc w slady guardianusa... ale twoje rady i porady sa beznadziejne [masz 36 lvl], nie znasz cen, wiec blagam zamknij sie i zajmij sie czyms innym niz zakladnie glupich tematow i pisanie jakze durnych postow.

z powazaniem amrod :)

draco69
01-05-2007, 19:53
niestety ku Twojemu zdziwieniu nie mam 36 lvl
a ceny - fakt - ciagle sie mieniaja
ale nie oznacza to ze ja ich nie znam. ceny itemkow na Guardii bardzo spadly[niestety]
Diabel Marcin - zacznij obserwowac kanał TRADe to moze sie czegos dowiesz
i na tym uwazam ze powinno sie skonczyc by nie bylo niepotrzebnych zgrzytow

Sorcer_Pips
01-05-2007, 20:20
Ja mogę powiedzieć tak. Chcesz expić na Ghost Landzie? Zaopatrz się w Stealth Ring codziennie są wyropywane dsy pod wejście od 4-5 ds, ziomek co to robi to Kura dominator oczywiście dużo osób ropa te dsy nie tylko Kura ale to najczęstszy przypadek jaki widzę.

jEnTkEr92
01-05-2007, 23:06
On chce expić na dwarfach nie na GL :)
Szczerze mówiac polecam ci dwarfy i tylko dwarfy na tym lvl oczywiście jak jesteś drutem to od 13 lvl(wiadomo 1 różdzka to trucizna)
Na samych dwarfach zero lootu ,ale na soldkach loot się na tym lvl bardzo opłaca ponieważ lecą często na zmianę dwarf shieldy, battle axe ,crossbow, i bardzo często chain armor prawie z co 2 .Potem już dwarfy guardy tak od 20 lvl najbezpieczniej i loot bardzo dobry steel helmety lecą rzadko ale battle hammery często a ich cena to ok 100gp nie wiem dokładnie:)
Mam nadzieje że pomogłem...B)

Sorcer_Pips
02-05-2007, 10:51
On chce expić na dwarfach nie na GL :)

Nie czytałem co on chce, temacik o Guardii więc napisałem uwagę tylko :>

draco69
02-05-2007, 13:54
Dwarfy dwarfami jEnTkEr92 ale zauwazylem ze na guardach bardzo duzo osob siedzi. a jesli chcesz poexpic to masz nie lada problem bo wg innych graczy: 1 postka na [czasem] 2 poziomy z guardami. a jesli nie opuscisz tego terenu to kolo wola kolegow i zaczynaja Cie blokac przez co latwo o deda :/

jEnTkEr92
02-05-2007, 14:04
No właśnie w tibie niestety grają tacy ludzie którzy tylko uprzykrzają życie innym graczom.I to właśnie jest duży problem na dwarfach bo tam dużo typa siedzi .
Ale gdy jak grałem sorkiem to gdzieś w godzinach 22-24 nie jest tak dużo osób (bo większość śpi XD)

Esmersharr
02-05-2007, 17:56
Wg mnie dwarfy są dobre tylko w godzinach nocnych/rannych, gdy naprawdę nie ma ludzi, bo na ogół jest tam więcej graczy jak samych potworków. Za to jest kilka alternatywnych miejsc. Ja polecam głównie senje, czasem na elvenbane można dobrze poexpić, shadowthrone też jest czasem puste, ale to raczej miejscówka dla knighta.
A co do cen to szkoda gadać... Niby dobrze, bo można tanio kupić niezłe eq, ale za to nie opłaca się huncić, a że to non-pvp i lootowanie jest bardzo trudne, to ciężko zarobić sensowną ilość gotówki...

Sorcer_Pips
02-05-2007, 22:34
a że to non-pvp i lootowanie jest bardzo trudne, to ciężko zarobić sensowną ilość gotówki...

Ja tam z Ghost Landa jak wychodzę idę ze swoim lootbagiem w pewne miejsce i rzucam go za drzewko, dochodzę do depo odkładam fastem cały bp i eq, grzeje po loota więc zawsze loota można gdzieś przechowywać :>

draco69
03-05-2007, 00:17
ja tak robiłem bardzo czesto. ale w koncu ktos sie kapnal i zabieral mi loota :/
co do dwarfow - w pelni sie zgadzam - only rano i w nocy - niestety
bardzo mi przeszkadzaja osoby ktore graja w kafejkach internetowych :/ no i niestety sa to bardzo czesto 10 - 14 latki którzy nie wiedza o co tu wlasciwie chodzi
no i te chamskie odzywaki co niektorych......................ahhhhhhh.......... ......szkoda gadac.
ale to własnie sa uroki swiatow non-pvp 8o

LasQa
03-05-2007, 02:04
Diabel Marcin - zacznij obserwowac kanał TRADe to moze sie czegos dowiesz
i na tym uwazam ze powinno sie skonczyc by nie bylo niepotrzebnych zgrzytow

A wiec jesli np. 3 osoby na trade napisze, ze dana rzecz kosztuje xx K to znaczy, ze juz tak jest?
Ja jestem innego zdania...

draco69
03-05-2007, 13:13
ja nie powiedziałem ze ma obserwowac ten kanał 1 dnia. TRADE obserwuje sie prawie cały czas - expiac
no bo przeciez 3 osoby nie decyduja o cenach :)

LasQa
03-05-2007, 14:50
Bardzo mnie ciekawi na czym expisz skoro non-stop czytasz ceny na trade =o

Sir'Val
03-05-2007, 21:23
fajny swiat fajni ludzie (oczywiscie sa wyjatki) tylko lipka ze ceny tal w dol leca ciagle :/ niedlugo to jak na antice beda

draco69
03-05-2007, 21:27
Bardzo mnie ciekawi na czym expisz skoro non-stop czytasz ceny na trade =o
Na Dwarf Guardach ale jestem sorkiem i robie tez runki - wtedy czytam trade [z nudow] :)

Esmersharr
03-05-2007, 22:59
Nudzę się, bo trenuję, a nie chce mi się już uczyć do jutrzejszej matury, więc powiem co sądzę o Guardii ;)

Wg mnie ma więcej plusów jak minusów niż zwykłe światy pvp. Fakt, jest tu troszkę noobków i złodziei, którzy czują się bezkarni, a ceny lecą na łeb, ale za to można poexpić gdzie się chce, bo normalnie ciężko jest znaleźć wolną kopalnie w kazo. A na lootbagi też można znaleźć sposób.... B)

jEnTkEr92
04-05-2007, 00:46
[QUOTE=Esmersharr;1406358]
Wg mnie ma więcej plusów jak minusów niż zwykłe światy pvp.

Chciałeś chyba powiedzieć jak non-pvp:P

draco69
05-05-2007, 14:34
sluchajcie - pisze ten post bo własnie dostalem kick'a
wiecie moze skad one sie biora ??
to serv czy GM ??

Diabel Marcin
05-05-2007, 19:54
@UP

HAHAHAHAHAHAHAHAHA tak to gm cie zkickowal ^^ chcial ci zrobic na zlosc i ci dal kicka ^^, blagam ziom, wroc na te otsy, bo real tibia sie jednak troszke rozni :P

draco69
05-05-2007, 21:42
Skoro lubisz sie tak nabijac to moze wyjasnisz skad to sie bieze.
moj net nie przerywa. z szybkoscia tez nie mam problemow bo mam 1,2 Mb

Knighteq
05-05-2007, 23:24
Witam wszystkich: mam propozycje :P
Szukam Ludzi na banshee quest ktory odbedzie sie w sobote 12 maja o godzinie o 18 zbiorka. zglaszac sie do Knighteq on Guardia po wiecej info Najlepiej poszukiwani Druidzi i Sorcerzy i moze z 2 Knightow..pisac bede informowal! pozdrawiam :)

Malkowicz
06-05-2007, 02:05
@UP

HAHAHAHAHAHAHAHAHA tak to gm cie zkickowal ^^ chcial ci zrobic na zlosc i ci dal kicka ^^, blagam ziom, wroc na te otsy, bo real tibia sie jednak troszke rozni :P

bez takich jak ty było by lepiej na guardi chociaż o te 0.99%
PS wykonali na guardi questa na spike sworda oto foto:)
coś nie działa imageschack jutro dam fotkę
O.o już jest http://img101.imageshack.us/my.php?image=saperke7.png

Socjalist
06-05-2007, 02:21
@up

Rotfl.... n/c

tibia.erig.net , poczytaj sobie i ty tez zrobisz "quest" na spike sworda :>

Malkowicz
06-05-2007, 13:19
up
nie to że się wchodzi na takie 2 kratki i znika tylko prawdziwy quest :baby:
bo jak się wchodzi na te kratki to tylko znika spike sword ognie nie nie gasną :baby:
Ps: coś się chrzani z guardią nie da się wejść

kalaf
06-05-2007, 13:33
A ja chciałem się dowiedzieć czy udało by mi się kupić knight legsy za 8 k oczywiście na Guardi

Erdi
07-05-2007, 20:23
Witam!
Postanowiłem wrócić do Tibii.Wcześniej grałem na wielu serwerach.Niestety PvP zaczęło mnie dobijać.Co chwile ded,ded,ded itd. Po paru takich incydentach postanowiłem zagrać na serwerze non-pvp.Los padł na Harmonie.Niestety kolejki po 250 osób przerosły mnie.Poszukałem nowego serwera i znalazłem Guardię.Wbiłem na serwer i jak widać nadal gram.Kolejki są ,ale bardzo mało.Jedyne co mnie dobija to dzieci piszące teksty typu...szkoda gadać.Powiem tyle serwer w porządku.Aktualnie jestem na rooku.Jeden lvl i wbijam na maina.Pozdrawiam

Esmersharr
07-05-2007, 21:23
A ja chciałem się dowiedzieć czy udało by mi się kupić knight legsy za 8 k oczywiście na Guardi

Mój kumpel kupił za 5k okazyjnie, więc sądzę, że jak jesteś cierpliwy i często siedzisz na trade to może ci się udać ;)

Sir_Piapi
08-05-2007, 20:55
Egh
Fajne foty -.- Proponuje zalozyc new temat i wklejac tam sowje ss'y a nie na 4 strony 0 ss -.-
Temat do zamkniecia. chyba ze chcecie sobie pogadac -.-

Malkowicz
10-05-2007, 08:23
Egh
Fajne foty -.- Proponuje zalozyc new temat i wklejac tam sowje ss'y a nie na 4 strony 0 ss -.-
Temat do zamkniecia. chyba ze chcecie sobie pogadac -.-
To nie jest tematdo ssów

Kup.Se.Musk
12-05-2007, 12:17
Bardzo dobry serwer.Mili ludzie :) .Jedyne co mnie denerwuje to nooby "Kto mi zaufa dostanie xxx".No i także KSery ,ale jakoś ujdzie.

Mam pytanie.Ile kosztuje axe ring?Przed chwilą wylootował mi z soldiera i nie wiem za ile sprzedać.

Temat z fotkami jest.Niestety linku nie mogę podać ,bo nie mam jeszcze 10 postów.

Panowie i panie rozruszajmy ten topic :) .Pozdrawiam

Tulf
14-05-2007, 18:45
A ja szukam kolegow xD ktorych stać na sd (najlepiej 70+)
xD

Lookazz
15-05-2007, 19:06
macie tez lagi dzien w dzien na guardi? ale takie w h.. duze :/ czeste kicki i wogole :( to mnie ostatnio spotyka.. nie wiecie czym to spowodowane? moim netem raczej nie bo normalnie chodzi tylko ta tibia...

FritO
16-05-2007, 17:20
No niestety tak sie dzieje. Nie wiadomo czy nadal są te ataki chackerów czy nie. Mnie atakują od dawna i jakoś nic nie mają :P Temat do ss`ów jest gdzie indziej ;( GUARDIA ROX:cup:

@EDIT
Możemy zrobić nowy :D Temat SS :D

Kup.Se.Musk
16-05-2007, 21:19
Hmm... dziwne u mnie wszystko normalnie.Kto jest Waszym dostarczycielem neta?Ja mam neostrade i wszystko hula.

Chciałem dodać ,że zmieniłem profesję na palka.Mam dość patrzenia na 80% graczy stanowiących drutów ,lub sorców :P .Jedyne co mnie zraża to gdy skilluje podchodzi Polak i mów "płać ,albo nie ubije ci moobów"... eh czuję niesmak do rodaków.

Tu link do topicu z fotkami

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=129325

Sorcer_Pips
20-05-2007, 10:43
OT: twój nick powinien się nazywać Kup ze mósk.

Filip Pows
20-05-2007, 15:34
Nie wiecie może czy istnieje jakaś oficjalna lista cen na serwie?

Kup.Se.Musk
20-05-2007, 17:10
OT: twój nick powinien się nazywać Kup ze mósk.

Niby dlaczego?o_O Kup Se Musk łatwiej się wymawia i wiadomo o co chodzi :}

@UP

Chyba niestety nie ma listy ,więc pytaj w tym topicu o ceny ;)

Filip Pows
20-05-2007, 20:27
Więc tak. Ile kosztowałyby:
HotA;
Golden Armor;
Golden Legs;
BoH.
Planuje mieć takie eq wiec jestem ciekaw cen.

Kup.Se.Musk
20-05-2007, 20:33
Więc tak. Ile kosztowałyby:
HotA;
Golden Armor;
Golden Legs;
BoH.
Planuje mieć takie eq wiec jestem ciekaw cen.

1.Nie wiem
2.Chyba od 40-55k
3.Nie wiem ,choć wątpię ,żebys je dostał
3.35-40k

Esmersharr
21-05-2007, 10:15
Golden armor jest troche tanszy, za 65k kupisz juz DSM wiec 10k roznicy to za malo. A Golden legi chodza bodajze po 150k...

Erytreja
28-05-2007, 19:43
Dobra, że Guardia to n-pvp to dam oferte. xD

Sprzedam 119 lub jak ktos chce 100 burst arrows, ty oferujesz ile dasz.Pilnie potrzebuje na rozdzke, po hacku. xD

kapustka1994
02-06-2007, 10:40
ja kiedyś grałem na guardi :) to był muj pierwszy server bylem tu noobem aż mi łeska poleciała jak sobie przypomniałem te chwile spędzone na cyclopsah ;(
teraz delete chara ;(

Duch Guardi
04-06-2007, 00:29
Ktoś się pytał o liste cen na guardii

w miarę będę aktualizował listę :P
więc tak

-Armors-

Noble Armor................1.5k - 2k

Blue Robe...................14k - 15k

Knight Armor...............5k - 6k

Crown Armor...............14 - 15k

Golden Armor..............33k - 35k

DSM.....................ok.60k - 70k

-Legs-

Plate Legs...................300gp - 400gp

Knight Legs.................7k - 8k

Crown Legs.................23k - 25k

Golden Legs............ok.120k

-Helmets-

Crown Helmet..............2k - 2.5k

Crusader Helmet...........6k - 7k

Warrior Helmet.............5k - 6k

Royal Helmet...............30k - 32k

-Shields-

Ancient Shield.............1k

Beholder Shield............1.5k - 2k

Guardian Shield............2k - 2,5k

Dragon Shield..............5k - 6k

Crown Shield...............8k - 9k

Tower Shield <brak>

Medusa Shield.............9k - 10k

Vampire Shield............15k - 17k

Demon Shield..............35k - 40k

-Boots-

BOH..........................35k - 38k

Soft Boots <brak>

Crocodile Boots...........3k

Pirate Boots...............10k

-Swords-
<brak>

-Clubs-
<brak>

-Axes>
<brak>

-Runes-

Bp of UH 2.7k - 3k

Bp of SD 5k - 5.5k

Kup.Se.Musk
04-06-2007, 09:28
@Duch Guardi bardzo dobra lista ;) .Jedyne co mógłbyś poprawić to :BP UH 2.5k-3k i dragon shield 4k-6k .Przynajmniej ja widziałem sporo tych rzeczy po takich cenach ;) .Co do reszty to trochę są różnice ,ale traktujmy je z przymrużeniem oka.Postaram się dowiedzieć po ile chodzi tower shield. ;) POzdro

Erytreja
05-06-2007, 18:20
UWAGA!!!UWAGA!!!
Na fibuli grasuje wielki lurer imieniem Druid Inxi!!! Luruje DS'y i zabił już kilka osób (udało mi się jakoś przeżyc na szczęście).Raz co było serio smieszne (spadłem z krzesła) przesunął mnie jakiś 18 lvl, żeby mnie DS zabił ale jakoś uciekłem.Potem sie przepychali on i Druid Inxi, Inxi wygrał.Ten gościu padł ale śmiałem się, że taki pojedynek był(szczerze to on ma nauczke, że mnie chciał trapnąc ale wpadł na bottera Inxi'ego który przesuwa naprawde szybko).:PP W każdym razie on używa bota do przesuwania ludzi i trapowania ich na DS'ie.

Pozdro :PP

BTW. Dopisz ceny wandów i rodów też.

EDIT
Kolejny noob luler to Salahudin Ali !!!
EDIT2
Ich taktyka to rzucaja bp do ciasnego tunelu i cie pchają na zlurowanego DS'a albo Cie jeszcze orc'iem blokuja.

Lookazz
05-06-2007, 18:24
UWAGA!!!UWAGA!!!
Na fibuli grasuje wielki lurer imieniem Druid Inxi!!! Luruje DS'y i zabił już kilka osób (udało mi się jakoś przeżyc na szczęście).Raz co było serio smieszne (spadłem z krzesła) przesunął mnie jakiś 18 lvl, żeby mnie DS zabił ale jakoś uciekłem.Potem sie przepychali on i Druid Inxi, Inxi wygrał.Ten gościu padł ale śmiałem się, że taki pojedynek był(szczerze to on ma nauczke, że mnie chciał trapnąc ale wpadł na bottera Inxi'ego który przesuwa naprawde szybko).:PP W każdym razie on używa bota do przesuwania ludzi i trapowania ich na DS'ie.

Pozdro :PP

BTW. Dopisz ceny wandów i rodów też.

mnie tez probowal zabic w ten sposob.. ale na szczescie mi rowniez udalo sie uciec :)

Erytreja
05-06-2007, 21:53
Yo!!!
Jako, że guardia jest non-pvp to może byśmy też wystawiali Buy/Sell?
Ja poprosze ceny tak : fire sword, d-hammer, fs, skull staff,d-lance, fire axe i club/axe/sword ring,q-rod,v-rod. Nie ma jak to po hacku (straty gdzieś w 25-30k), trzeba odrabiać na rotach. ;/ Narazie uzbieralem 3k.A dziwne jest, że hacker zostawil mi p-seta, 2 dark helmety,Roh, dał mi 1 dragon leather i zostawił 119 burst'ów. xD
BTW. Jak ktoś chce moge robić runki GFB dla kogoś(jak dobije 23 lvl), a jak dobije 24 to moge UH'y też robić. :P

Kup.Se.Musk
06-06-2007, 08:48
Jeżeli mi się dobrze wydaje to ten Druid Inxi to chyba właśnie jest Polak.Pamiętam ,że kiedyś z nim gadałem ,bo także latałem po fibuli.Wtedy wrzucał 50 gp =]

Erytreja
06-06-2007, 14:50
Ludzie wy tu nic nie piszecie, a jak się kłócicie to w temacie o zdjęciach. ;/
Wszystkie kłótnie,sprawy, buy/sell itp. tutaj piszcie.Szkoda, że narazie tak mało osób tu pisze. BTW. Dopóki nie expiłem na fibule to nigdy nie widziałem lulerów na Guardii. ;/

Pomykaczz
06-06-2007, 15:01
Na Fibuli często ktoś luruje ds'y. Wielu uwaza to za bardzo dobry zarobek. ;)

Kup.Se.Musk
06-06-2007, 16:52
W Ancient Temple też sporo ludzi luruje jednego Fire Devila.Chodzi o miejsce gdzię są orki itd. :) .

Co do działu z fotkami...to święta racja.Szkoda ,że tu mało osób się wypowiada.

Co do mich charów.Wbiłem wczoraj 20 lvl palkiem.Robię deserta i zaczynam grać knightem.Tak w ogóle szukam ekipy na deserta ,około godziny 19-20.Pozdrawiam

Pomykaczz
06-06-2007, 18:44
Ja jak podexpie to wrzuce pare fotek. :p

Serhean
08-06-2007, 12:17
Patrze sobie na highscores na Guardii w axe i taka mila niespodzianka :D

http://img91.imageshack.us/img91/8914/serh77ur8.png

--------------------------------------------------------------------------
~~~~~~~~~~~~~~~~ BUYING ALL IRON ORES ~~~~~~~~~~~~~~~
--------------------------------------------------------------------------

draco69
08-06-2007, 21:40
generalnie jesli chodzi o fibule to lepiej znac tego 26 maga ktory moze pomoc w zabiciu Ds'a :)
a tak na marginesie to ja DS'a ubiłem juz na 12 lvl z 1 rozczka - ale uwazam to za fuks :P

Tan-Kian
10-06-2007, 12:10
Cześć jestem nowym graczem na Guardi, mam 24 lvl. Jestem druidem...

draco69
12-06-2007, 16:43
Siemka Tan-Kian
mam pytanko do graczy odnosnie update
beda nowe rozczki dla magow i sorkow ?? bo nikt mi nie chce na tamtym temacie odp

Esmersharr
12-06-2007, 20:39
Rozdzek prawdopodobnie nowych nie będzie, nigdzie przynajmniej nie byly wymieniane wsrod nowych broni ;)

Adnik
15-06-2007, 18:44
@draco69
Ds'a nie problem zabić nawet z 1 różdżką (sorc only) byle nie dać mu podejść do siebie i dobrze uciekać, dosyć mozolna robota ;p
A co do różdżek, to nie będzie żadnej nowej dla sorca i druida. Generalnie dla tych dwóch profesji nie ma nic nowego oprócz obniżenia hitów co dla mnie jest niezbyt mądre bo ze screenów z test servera dla tutorów wynika że 55 knight z 76 skillem i f-axem /bs'em może wziąć draga na 4-5 hitów i stracić max 2 exury. Skoro już takie mocne stały się pallki i knighty to druidów i sorców trzeba było zostawić jak jest..

A tak w ogóle to zostałem namówiony do powrotu na Guardie, w parę dni zrobiłem 20+ druida, ale niestety nie mam ekipy na deserta -> knight i pallek jak ktoś może to niech się odezwie do mnie w grze "Svasud"

Powodzenia w grze na Guardii :]

Kup.Se.Musk
15-06-2007, 19:14
@draco69
Ds'a nie problem zabić nawet z 1 różdżką (sorc only) byle nie dać mu podejść do siebie i dobrze uciekać, dosyć mozolna robota ;p
A co do różdżek, to nie będzie żadnej nowej dla sorca i druida. Generalnie dla tych dwóch profesji nie ma nic nowego oprócz obniżenia hitów co dla mnie jest niezbyt mądre bo ze screenów z test servera dla tutorów wynika że 55 knight z 76 skillem i f-axem /bs'em może wziąć draga na 4-5 hitów i stracić max 2 exury. Skoro już takie mocne stały się pallki i knighty to druidów i sorców trzeba było zostawić jak jest..

A tak w ogóle to zostałem namówiony do powrotu na Guardie, w parę dni zrobiłem 20+ druida, ale niestety nie mam ekipy na deserta -> knight i pallek jak ktoś może to niech się odezwie do mnie w grze "Svasud"

Powodzenia w grze na Guardii :]

No to witamy z powrotem.Co do tych hitów.To pamiętaj ,że wszystko się jeszcze może zmienić.Pamiętajmy także ,że knight czy pal nie trafiają wszyskich hitów.Wygląda to mniej więcej tak
230
40
Puff
1
300
130

itd.

Więc nie ma się jeszcze tak o co martwić.

Dodam ,że z paladyna przeniosłem się na knighta.Mam paru kumpli sorców i drutów ,więc bloker się przyda.Aktualnie skilluje do 70/70.Ciężko idzie ,ale mam nadzieję ,że wytrzymam :) .Pozdro

draco69
17-06-2007, 18:58
No ja tez sie przezuciłem na knighta i skilluje do 75/75 i dam sobie spokoj do ok 80 lvl'a :)
Generalnie moim 36 sorkiem nie bedzie sie oplacac grac bez PACC :/

Erytreja
17-06-2007, 22:56
No to witamy z powrotem.Co do tych hitów.To pamiętaj ,że wszystko się jeszcze może zmienić.Pamiętajmy także ,że knight czy pal nie trafiają wszyskich hitów.Wygląda to mniej więcej tak
230
40
Puff
1
300
130

itd.

Więc nie ma się jeszcze tak o co martwić.

Dodam ,że z paladyna przeniosłem się na knighta.Mam paru kumpli sorców i drutów ,więc bloker się przyda.Aktualnie skilluje do 70/70.Ciężko idzie ,ale mam nadzieję ,że wytrzymam :) .Pozdro

Gz, że Ci się chce do takiego lvl'a skillować. Ja mam skille 63/62 ;/ (34lvl), będę teraz skillowac do 75/75, lol ja mam takie mądre pomysły, żeby zmienić typ broni <śmiech na sali>. BTW. Po dedzie musiałem odbić się z dna miałem już 7k + tempest rod ale noobowsko dałem 5k za carlin sworda. Kupuje 30k, przecież to legalne. ;] A jak nie wierzycie to poczytajcie regulamin i dopatrzcie sie jakiegos punktu, który tego zabrania.

Kup.Se.Musk
17-06-2007, 23:20
Gz, że Ci się chce do takiego lvl'a skillować. Ja mam skille 63/62 ;/ (34lvl), będę teraz skillowac do 75/75, lol ja mam takie mądre pomysły, żeby zmienić typ broni <śmiech na sali>. BTW. Po dedzie musiałem odbić się z dna miałem już 7k + tempest rod ale noobowsko dałem 5k za carlin sworda. Kupuje 30k, przecież to legalne. ;] A jak nie wierzycie to poczytajcie regulamin i dopatrzcie sie jakiegos punktu, który tego zabrania.

Dzięki ,ale jeszcze nie zapeszajmy ,bo różnie to ze mną bywa.CO do tych strat to nie martw się tym tak.Odbijesz się jeszcze i to nie raz. Pozdrawiam

Erytreja
18-06-2007, 09:38
Mam prośbe, powiedzcie ile to kosztuje:
Knight armor,
Knight legs,
Warrior helmet,
Crusader helmet,
Crown armor,
Bright sword,
Crown shield,
Dragon shield.

BTW. Sell tempest rod. ;p

Kup.Se.Musk
18-06-2007, 09:49
Knight armor -5-7k
Knight legs - 7-9k
Warrior helmet -4-5k
Crusader helmet 5-6k
Crown armor 12-14k
Bright sword 8-10k
Crown shield 7k?
Dragon shield -3.5-4k

Adnik
23-06-2007, 19:45
Widzę, że temat podupada to wypadałoby go odświeżyć xD

14:37 You advanced from Level 30 to Level 31.

Btw.
Looking for people to guild Medieval Avengers (30+). / Szukam ludzi do gildii Medieval Avengers.

Przydałyby się z paccem bo chwilowo brakuje mi 2 vicków, póki koledzy są na wakacjach to pacca nie aktywowali ;s

Kup.Se.Musk
23-06-2007, 23:57
@UP

No niestety upadł i to bardzo.Ja swoim knightem dzisiaj wbiłem skille 60 i 4 mlvl.Aktualnie skilluje dalej -do 70.Słyszałem także ,że jutro jakaś guild robi banutę.Wie ktoś coś więcej na ten temat?

Adnik
24-06-2007, 00:47
Ja wiem tylko tyle że kilkanaście osób w tym paru 100+ jutro ma robić banutę chyba koło godzin porannych. Wiem że sie umawiali gadali itd. podczas gdy stałem i robiłem runki przed dp w ankh ;p

draco69
26-06-2007, 00:57
Panowie i Panie
Nodchodzi UPDATE - a wiec czekamy z niecierpliwoscia na newsy od Was - mieszkanców Guardii :)
hail Guardia

Kup.Se.Musk
26-06-2007, 20:59
Po uptade.Na Game-Chat pełno sorców narzeka ,wszyscy przeżywają uptade jak małpa okres o_O .Na razie panuje chaos.Niech wszyscy ochłoną :D .Moim zdaniem Cipsoft dobrze zbalansował profesję.Jedynym minusem tego Uptade jest nowa ikonka Tibii :).

P.S

Buy Serpent Sword PM ME Elite Yakoob

Lord Evad
26-06-2007, 22:27
20:41 You see a condome. It weighs 0.01 oz. It shows your love for a girl.
fajny item xD
jak sie wlogowalem to moj 1 hit wszedl za 229;]
21:16 Shinobu Master of Axe [4]: how i can say "haha" in english?
pwnt
edit
ktos cos tam mowil o gildi , moge dolaczyc ;]

draco69
27-06-2007, 00:32
Ja panowie jestem także zawiedziony jeśli chodzi o new ikonkę :)
A poza tym to jest całkiem nieźle - tylko ze teraz strasznie dużo będzie knightów i palków :)
Ale damy radę xDD Teraz trzeba tylko wbic 75 sworda i zaczynam expić [ bo próby na dwarf guard były niezwykle udane :)]
Pozdrawiam wszystkich piszących w tym temacie - i zarazem dziekuję jako jego założyciel ze go utrzymujecie :) :cup::miecz:

Esmersharr
27-06-2007, 09:29
Wg mnie chyba jednak troszke przesadzili... Ja mam 51lv ale dalej używam GSa i dmg podskoczył mi tylko troszeczke (przed upem 204 max, po 235), ale np kumpel na 57lv z FSa walnął 280 8o Troszke przy dużo... No i palki teraz będą koksić bo im dmg skoczył ostro, a że trzymają przeciwnika na dystans to będą ostro expić. Co do sorców i drutów to cieżko powiedzieć, bo większość ziomków ma ok 50lv to im obrażenia zmalałmy tylko w małym stopniu... Ale pożyjemy, zobaczymy, może jest ok ;)

Kup.Se.Musk
27-06-2007, 10:21
Wg mnie chyba jednak troszke przesadzili... Ja mam 51lv ale dalej używam GSa i dmg podskoczył mi tylko troszeczke (przed upem 204 max, po 235), ale np kumpel na 57lv z FSa walnął 280 8o Troszke przy dużo... No i palki teraz będą koksić bo im dmg skoczył ostro, a że trzymają przeciwnika na dystans to będą ostro expić. Co do sorców i drutów to cieżko powiedzieć, bo większość ziomków ma ok 50lv to im obrażenia zmalałmy tylko w małym stopniu... Ale pożyjemy, zobaczymy, może jest ok ;)

Mój kumpel 58 lvl z GS w te większe żółwie walił 300+ ze skillami 80+ ,więc zobaczysz co będziesz robić jak wbijesz lvl ,który wymaga Giant Sword.Moim zdaniem Cipsoft naprawdę dobrze wyrównał profesję.Może knightowi i paladynowi podwyższył DMG ,ale teraz już sobie nie użyją run tak jak kiedyś.Jedynie pozostały Uh'y,Ih'y itd. ,bo teraz np. z GFB będzie mierny DMG.Pozdrawiam

P.S

Buy Serpent Sword PM ME Elite Yakoob

Lord Evad
27-06-2007, 17:28
No jest spoko , na dragu same hity 100+... najwiekszy jak narazie 311:D

Kup.Se.Musk
28-06-2007, 20:34
Hiho!
Wczoraj wbiłem skille 65/65 na 13 lvl.Fotki z awansami w topicu o guardii,.Aktualnie skilluje do 75/75.Tak, zmieniłem próg z 70 do 75.W dodatku proszę mnie teraz nie szukać ,ani nie próbować się kontaktować ze mną ,ponieważ wyjeżdżam w piątek(29 czerwca) i wracam 10 lipca.Mam nadzieję ,że wypocznę trochę na wakacjach i wrócę jeszcze z większym zapałem.Pozdrawiam wszystkich graczy na Guardii tych uczciwych i nieuczciwych :P .

See you in Tibia.

Narthan
30-06-2007, 16:08
Witam. Gram na Guardi. Mam 24 lvl, 4 mlvl, skile 65/65 i mam pytanko. Czy znacie jakieś miejsce ze slimem żeby nie kręciło się za bardzo dużo ludzi? Ghost Land i Ab'dendriel odpada bo sam tam trenuje a zwłaszcza w AB i chciałbym zobaczyć też inne miejsca ze slimem. Najlepiej pojedyńczy resp. Szukam też dobrego expowiska. Chodzi mi tu o cyce. Expiłem na pohu ale za dużo ludzi tam expi. Pozdrawiam!

Esmersharr
30-06-2007, 18:55
Slime - Senja, BK house
Cyce - Mount Sternum, Cyclopolis

Lord Evad
01-07-2007, 22:51
Wiecie moze czy juz ktos ma Lunar staff , z witcha?:)

Erytreja
04-07-2007, 19:51
@up
Z ice witcha. Ja zobacze jak mi będzie szło na dragach (2bp ih, 1 bp uh) k-set, dragon shield, BS i crusader helmet(skille 63/62, lvl 34 ;/) . Co do slimów ja mam fajną miejscówke, ale jak powiem gdzie to zleci się tam pełno ludzi. BTW. Robie sobie nowego char'a (knight'a), tylko nie wiem czym walczyć:
-axe - shitowe bronie do 20 lvl'a;
-sword - świetna broń do 20 lvl'a (serpent sword);
-club - też świetna broń do 20 lvl'a (morning star [ choć troche gorsza]).

BTW. Teraz cluby są za silne. ;/ Przesadzili, i to w cholere.

Erytreja
08-07-2007, 14:51
ODŚWIEŻAM! xD

Mam pomysł dotyczący Guardii, może by tak zrobić forum dla niej?
BTW. Szuka ktoś blokera na dragi, wyverny lub giant spidery? Pisać tu!!!

Duch Guardi
10-07-2007, 17:53
W ostatnich miesiącach na guardii ceny spadły na łeb i szyje może podobnie jak na refugii i innych serwach podnieść ceny przedmiotów np. dsm z 55k na 100k

Kup.Se.Musk
10-07-2007, 23:26
To wróciłem.Jednak 8h jazdy daje w dupe człowiekowi czego efektem jest dzisiejszy ded na zlurowanym slimie.Skille w dól-63.9/64.8.Łąc znie 6h odrabiania.No nic trza się w kupę wziąć i dalej grać ;]/

Esmersharr
11-07-2007, 18:37
W ostatnich miesiącach na guardii ceny spadły na łeb i szyje może podobnie jak na refugii i innych serwach podnieść ceny przedmiotów np. dsm z 55k na 100k

A jak chcesz to zrobic ? Zawsze znajdzie się ktoś kto sprzeda taniej tylko po to, żeby się nie męczyć na trade... O ile DSM i te rzadsze itemy można tak sprzedawać, bo rzadko się trafiają na trade to te tańsze jak stoją tak zostaną... Ale to nie tutaj tylko na tibia com o tym rozprawiać...

Kup.Se.Musk
23-07-2007, 20:18
Hmm... coś tu trochę pusto.

Bonhert
30-07-2007, 11:06
Rozmawiacie tutaj tylko o cenach? ;) Szczerze mowiac pozytywnie oceniam ekonomie Guardii. Ceny wszedzie spadaja - to naturalne.
Nigdy nie zapomne knight legsow schodzacych po 40k jak cieple buleczki w rok po powstaniu serwa :].

Rothes
08-08-2007, 16:11
Tutaj (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=15402468) mam coś dla graczy z niższym poziomem, którzy być może zechcą wziąć udział. :)

Prosiłbym też o powiadomienie przyjaciół jeśli znacie kogoś, kto mógłby być zainteresowany.

RaLey
18-08-2007, 11:04
Ja w koło kazzo expie na mino i mam pytanie czy postman działa jak niemam pacca bo nadal mam parcela za 10gp8o
---==GUARDIA ROX==---
Mam 25 druta z 28 m lvl :D

Snib'ek
30-08-2007, 20:15
Hello
Podacie mi ceny, ile chodzi taki set:
Dsm, c legs, bohy, rh, demonka?

@down
Dzięki, troszke małe ; d

Street07
30-08-2007, 20:58
Hello

Siema.
Dsm (50k)~~C LeGs (20k) ~~ BOhY (35-37k) ~~ RH (30-32k) ~~ Demonka (35-40k).

--Cienius--
01-09-2007, 11:04
Hello

@down
Dzięki, troszke małe ; d

Podam ci prawdziwe ceny

Dsm max 40k
c legs ze 15k
boh do 40k ( bo ty ustalasz cene kazdy na guardi ma tyle kasy ze moze sobie na nie pozwolic.
rh nawet 28k!
demonka max 30k

Snib'ek
02-09-2007, 15:18
@up
Nie wchodzić! Exploit czy inny syf

Shooter_Benio
08-09-2007, 10:56
Dziś 3 ekipa poszła na PoI na Guardii. Powodzenia :D

lukend-knight-z-guardii
10-09-2007, 16:32
zapraszam was na moje imininy o 15.30 dzis nad cycem w ab

kari94
11-09-2007, 20:43
JA gram na quardi narazie mam 6lvl B) wiem mały . Tylko nie myślcie że ja noob ale poprostu za pytam-Jak wejde na meina da ktos serpend sword i plate set?? Po wy to :cup: a ja :confused:

Cygan Slejter
11-09-2007, 23:16
Sorry za maly offtopic, ale chcialem poinformowac ze mamy juz czwarty 200 lv na Guardi :)
gratulacje dla Sucursa :)

pzdr

Sukurs
12-09-2007, 14:05
Dziękuje, zamieściłem fotke z Advans'a na Guardia Thread Strona 131 ;)

Kup.Se.Musk
14-09-2007, 12:55
Szczere gratulacje!

Ciekawe kto będzie kolejną osobą, która przekroczy tą magiczną barierę?

Smiff
01-10-2007, 22:28
Wiem ze to nie tutaj powinienem zamieścić to pytanie ale tu zagląda najwięcej ludzi z Guardi. Wie ktoś może ile chodzi na Guardi Mammoth Fur Cape ?? :p

Rycerzunioq
16-10-2007, 17:43
16:28 Scouts report a barbarian army gathering near Svargrond.
16:28 Some invaders might try to access Svargrond via the ice to the south west.
16:31 Raiders are attacking Svargrond!
16:32 Raiders are attacking Svargrond!
16:35 The barbarians attacks on Svargrond are becoming more and more fierce!
16:39 The barbarians are preparing for a final assault on Svargrond. Hide or fight!

co to sie szykuje? chyba pierwszy raz na guardii o.0 :D

Kup.Se.Musk
16-10-2007, 17:48
@UP
Ataka Barbarzyńców na Svargrond.

Son of Justice
20-10-2007, 14:51
Dziś zaliczyłem kolejnego deada. Thx dla Stork, która pomogła mi odzyskać większość rzeczy. Nie wszystkie, bo ktoś, kogo uważałem za kolegę, ukradł część rzeczy. Nie życzę nikomu takich doświadczeń, bo człowiek ten zmienił się bardzo odkąd go poznalem. Mowa o Bownoux'ie. Pozdro dla niego, bo chyba coś mu się poprzestawiało w głowie...
No i Gratulacje awansów dla wszystkich (oprócz wspomnianego przeze mnie wyżej Bownoux'a).
Sorry za offtop'a, ale nie mam niczego nowego, czym mógłbym się pochwalić :(

Teldrass
21-10-2007, 10:19
wczoraj w nocy okrutny czlowiek shakowal Kwasotta i zjechal z 170+ na 75 lvl :(
gz screenow advow itd
poZdRoo

Kup.Se.Musk
21-10-2007, 15:49
Dziś zaliczyłem kolejnego deada. Thx dla Stork, która pomogła mi odzyskać większość rzeczy. Nie wszystkie, bo ktoś, kogo uważałem za kolegę, ukradł część rzeczy. Nie życzę nikomu takich doświadczeń, bo człowiek ten zmienił się bardzo odkąd go poznalem. Mowa o Bownoux'ie. Pozdro dla niego, bo chyba coś mu się poprzestawiało w głowie...
No i Gratulacje awansów dla wszystkich (oprócz wspomnianego przeze mnie wyżej Bownoux'a).
Sorry za offtop'a, ale nie mam niczego nowego, czym mógłbym się pochwalić :(
Bownoux... znam typka od 18 lvl. Przyjąłem go do Hades'u. Wyglądał na odpowiedzialną i miłą osobę. Dałem mu Vice-Leader'a. Niestety gościu powywalał ludzi z guild i na koniec sam wyszedł. Następnie spotkałem go na małpach(ja miałem 40lvl on chyba 30). Zaczął mi KSuć, na dodatek zaczął chlapać językiem(czyt. bluzgać). Podsumowując jest trzynastoletni chłopiec, który nie jest jeszcze dojrzał jak na swój wiek, więc nie przejmuj się Son taki ludźmi. Wiadomo, że boli, ale niestety już tacy ludzie są.

Pandorian technomancer
22-10-2007, 11:51
wczoraj w nocy okrutny czlowiek shakowal Kwasotta i zjechal z 170+ na 75 lvl :(
gz screenow advow itd
poZdRoo

Sam sie rookowal.

Znudzilo mu sie granie sorcem.

Ma jeszcze palladyna i knighta +100 lvl

Dazux
23-10-2007, 16:33
Sam sie rookowal.

Znudzilo mu sie granie sorcem.

Ma jeszcze palladyna i knighta +100 lvl

On miał hacka -.-' Teraz wiecie że nienależy sharować konta z 3 innymi playerami :)

Madib
29-10-2007, 18:12
A ja padłem. Kończe grać bb gl

Zepuri
31-10-2007, 09:06
a Ja padłem Moim Oskari'm Shimizu... :/ nie ma to jak dać loga gdy się nie ma pz i zalogować się w świątyni bez bp i ze statami niżej...
-.- killed by slime.. szkoda ze go tam nie bylo :(

kaxiorek
06-11-2007, 22:43
:S Azgasis jak narazie dalej sie rokuje ;S (obecnie ma 16 lvl :S)

Kurczakos
09-11-2007, 23:55
95 Elitarny Rycerz z guardi okazal sie boterem... http://www.tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/33650

Filarel
11-11-2007, 13:48
Lol, największe nooby na guardi to Elpipeq i Lord Bronquinha . To jakaś hołota, nie dość, że moich rodziców za to, że powiedziałem im, że skórka pisze się przez ó wyzywali to jeszcze blokuja newbiech.
BTW. Wiekszość mid leveli to noobki, które lvl wybotowały lub kupiły postać.

Kup.Se.Musk
12-11-2007, 08:59
A zna ktoś przyczynę dlaczego Azgazis rookuje postać?

Qn'ik
14-11-2007, 19:29
Ja na guardi prowadze firme sprzedajaca bp uh'ow, wiec mam co robic. Musze szybko wyexpic tego rooka, by meic druida, reszta sie sama potoczy.

GUARDIA IS SPOX LAND xD
Firma Pax for Ever.

Plounzer
19-11-2007, 20:39
Siemka all , mam pytanie apropo takiego malego drobiazgu a miedzy innymi ,,notation" bo wlasnie 4 dni temu kupilem pacc'a na Guardi na mojego druida i palka ,chciałem kogos po sio'hac moim druidem jakby ktos nie wiedzial(exura sio "nick) więc napisałem na trade channel:
Szukam Knighta na dragony ktorego moglbym siohac za mf(manafluidy) wiem że na trade po polsku pisać nie mozna ale tak jakos wyszlo. No i wlasnie dzis chcialem zrobic test na tutora a tu patrze criminal record czyli zrobilem cos wbrew zasadom tibi i patrze a tu wyswietla sie criminal record ale nie ban tylko ,,notation" tak sie wnerwilem bo nie mozna zrobic tego testu z tym czyms...X( czy ktos wie po jakim czasie mija ten criminal record??8o

Regoor
24-11-2007, 02:40
A ja się poskarżę na to, co dzieje się na Rooku.
Czemu, do jasnej ciasnej, jest tyle botterów?
Nie mówię już o pseud-Rookstayerach, których przybywa z dnia na dzień. Nic nie wnoszą, tylko spamują i przeszkadzają w expieniu, ot co.

Zhukova
28-11-2007, 22:29
A ja dzisiaj zrobiłem arenkę II poziom. 15 minut przygotowań i...udało się ^.^ Najtrudniejszym potworem okazała się dark dancer bo częściej jej nie było (znikała co turę :<) niż była. Drugie miejsce otrzymuje water elemental z jego combem za 600 (zostało 8hp :D). Cranial bashera sprzedałem od razu za 30k :D

PS. Madib graj dalej bo fajnie się z tobą bije boty ;p

Xaukas
29-11-2007, 08:18
Witam wszystkich a zarazem proszę o pomoc. Aktualnie mam 12 lvl druid. Szukam ludzi którzy by mi pomogli w expeniu. Wczoraj padłem na rocie (zasrany kibel) i tak straciłem fibula key + jakies 600 gp. Prose o szybko pomoc. Nick w grze:Xaukas. Będe na prawdę wdzięczny i na pewno się odwdzięcze :-)

Zhukova
29-11-2007, 19:20
a co znaczy "pomóc w expieniu 12 druidowi"? <ironia>Mam ci pobloczyc dle a ty bedziesz bil z moonlighta?</ironia> XD

Teldrass
21-12-2007, 14:27
dawno mnie tu nie bylo i juz chyba nie bedzie a w tibi napewno
otóż moja przygoda tibijska dobiegła konca miesiac temu powod: napisalem niechcacy link na trade zamiast do qmpla i cipsoft mi skasowali account 82 knighta i 40 sorca mowi sie trudno a wiec szczegolne pozdrowienia i podziekowania dla: Lupon Rack, Don Damianito, Less Naver, Knight Rybcia
za wspieranie mnie w trudnych chwilach
teraz gram sobie w lineage2 z 5 qmplami z rl i jest fajnie =]
pozdro wszystkim i powodzenia w dalszej grze ;(

Flemessssss
22-12-2007, 16:58
Na guardii byl ostatnio pokaz nowej magii z updatu 8.1!!!!
SPOX

@Zeznik@
27-12-2007, 23:18
Z tym Charem Zeznik Cyben to jest tak ze moj kuzyn ma zjebanego kompa i jest poo hacku ;/ a ja chcialem mu pomoc a wiec postanowilismy razem grac harem! a wiec to nie jest zaden kupiony har na allegro czy cos! NIE! (tak zeby bylo wszystko jasne) ;)

Active
29-12-2007, 05:00
Dec 28 2007, 14:33:32 CET Died at Level 109 by a demon
3 sekundowy freez po zdjeciu parchmenta ;/.jak narazie koniec przygody. nie chce mi sie wracac.

Magic-Motarko
30-12-2007, 21:24
Hiho!
Wczoraj w godzinach nocnych Vecrius rozmawiał z Ytr i otrzymał ignora. Postawił postawić wyzwać Ytr'a. Miałby dostać 3 miesiące na dogonienie lub prześcignięcie go :D.

Postawiłem przeprowadzić wywiad z Ytr:
00:09 Motarko [46]: Czy zgodzisz sie odpowiedziec na kilka pytan? Maly wywiadzik :)
00:09 Ytr [205]: TAK
00:10 Motarko [46]: Opowiedz troche o swojej postaci
00:10 Ytr [205]: 205 LVL MAM
00:10 Ytr [205]: 8 MLVL MAM
00:10 Ytr [205]: A SKILLE MAM JAKIE MAM, TO BEDZIE: 99 AXE
00:10 Motarko [46]: Kiedy zostala zalozona, skad taki nick, co cie natchnelo?
00:10 Ytr [205]: I 95 SHIELDING
00:10 Ytr [205]: NICK TO SPONTANICZNY TAKI, BO ZYJE CHWILA
00:11 Ytr [205]: ZALOZONA TO WIADOMO KIEDY I NIE ROZSTRZASUJCIE TEGO, 14 STYCZNIA
00:11 Motarko [46]: Kraza pogloski ze expisz czasami na tibia NG czy to prawda?
00:11 Ytr [205]: FALSZ
00:12 Ytr [205]: ZAZDROSC PRZEMAWIA PRZEZ OSOBY, KTORE TAK TWIERDZA
00:12 Motarko [46]: Czy to twoja pierwsza postac?
00:12 Ytr [205]: NIE
00:12 Ytr [205]: wczesniej gralem na titanii oraz arcanii
00:12 Motarko [46]: mozesz cos o nich opowiedziec?
00:12 Ytr [205]: 60 sorc, 50 knight, jakies 10-20 lvle postacie
00:14 Motarko [46]: Vecrius (136lvl) powiedzial ze gdy dasz mu 3 miesiace dogoni cie...przyjmujesz to wyzwanie?
00:14 Ytr [205]: NIE, BO Z KUR.. NIE TANCZE
00:16 Motarko [46]: A jak w prywatnym zyciu? Jak masz na imie i skad pochodzisz?
00:16 Ytr [205]: to nie powiem, bo pobijecie mnie
00:17 Motarko [46]: nie musisz podawac nazwiska i adresu dokladnego :)
00:17 Ytr [205]: nic nie powiem, bo pobijecie, koniec .
00:17 Motarko [46]: Czym sie zajmujesz i ile masz lat?
00:17 Ytr [205]: CO? do szkoly chodze, a co sie bede wyroznial
00:18 Ytr [205]: lat ile mam to mam, a mam lat 17
00:18 Motarko [46]: Nie :) Czego ci zyczyc w nadchodzacym roku?
00:18 Ytr [205]: zebym sie dobrze uczyl i zdobywa wiedze
00:19 Ytr [205]: i zebym zdal mature...
00:19 Motarko [46]: Tego ci zycze w nadchodzacym roku :)
00:19 Ytr [205]: dzikuje bardzo
00:25 Motarko [46]: Dziekuje i powodzenia w dalszym zdobywaniu poziomu :)

Z tego wynika, że Ytr nie przyjmuje wyzwania Veca...Co na to Vecrius?

19:37 Motarko [47]: Witam! Czy zgodzisz sie odpowiedziec na kilka pytan?
19:37 Vecrius [136]: tak
19:37 Motarko [47]: To na poczatek...Jak sie nazywasz i skad pochodzisz?
19:38 Vecrius [136]: Jestem Vecrius i jestem z Wloclawka
19:38 Motarko [47]: Opowiedz o swojej postaci...
19:38 Vecrius [136]: mam 136lvl
19:39 Vecrius [136]: 72 mlvl
19:39 Vecrius [136]: gram tu od marca tego roku
19:39 Motarko [47]: Vecrius...skad taki nick? co cie inspirowalo?
19:40 Vecrius [136]: taki spontan
19:40 Vecrius [136]: pomyslalem i co slina na jezyk przyniosla to wyszlo
19:40 Motarko [47]: Gdzie grales wczesniej?
19:43 Vecrius [136]: wczesniej gralem na galanie, zaczynalem tam swoja przygote z tibia, to byl moj 1 serwer.
19:43 Motarko [47]: Opowiedz o tamtejszej postaci.
19:45 Vecrius [136]: mialem tam i ciagle mam 103 ek, bylem tam lubiany i szanowany bo nie pkowalem, nie atakowalem nikogo bez powodu, dzieki temu inni byli ok w stosunku do mnie i tez mnie nie zabijali
19:45 Vecrius [136]: raz padlem tylko od playera
19:45 Vecrius [136]: na 29 lvl
19:47 Motarko [47]: Co sadzisz o decyzji Ytr? Nie przyjal wyzwania od ciebie...
19:49 Vecrius [136]: ytr jest specyficznym graczem a do tego nieuczciwym, wspomaga sie programami do gry i ma wysokie domniemanie o sobie, mysli ze jest najlepszy
19:49 Motarko [47]: Czy uwazasz ze Ytr bal sie tego ze mozesz w te 3 miesiace go wyscignac?
19:50 Vecrius [136]: tak, zal mu sie zrobilo ze ktos jest lepszy niz on
19:50 Motarko [47]: Czy zalujesz niekiedy ze Guardia jest swiatem typu non-pvp?
19:51 Vecrius [136]: czasami, nieraz chetnie bym w kogos walna z sd
19:52 Motarko [47]: Jutro nowy rok? Czego czy zyczyc?
19:53 Vecrius [136]: sukcesow, zdrowia i pieniedzy
19:53 Motarko [47]: Tego ci zycze :)

Jak to się roztrzygnie? Czas pokaże!

Xynox
31-12-2007, 14:30
Omg, to widać, że Ytr to boter. Gdy grałem moim pallem, to stale botował na Tar tombie za tp. Raz lurnął na mnie 2 behemoty pod wejście na -2. I myśli, że jest najlepszy ? Gdybym ja miał do dyspozycji Pacc, nieograniczony czas grania i bota (którego nie mam i nie będę miał) także wbiłbym taki lvl, tylko nie szpanowałbym tym. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam, Xynox !

Pandorian technomancer
02-01-2008, 14:49
Ytr Rox na swoje 206 leweli tylko na kilka min wylaczyl boota ;]

Chcial dobic 200lvl wlasnorecznie ;P

zostalo mu expa do wbicia tyle co jeden frost i biedak padl ;]

Demmon of War
02-01-2008, 16:19
dawno mnie tu nie bylo i juz chyba nie bedzie a w tibi napewno
otóż moja przygoda tibijska dobiegła konca miesiac temu powod: napisalem niechcacy link na trade zamiast do qmpla i cipsoft mi skasowali account 82 knighta i 40 sorca mowi sie trudno a wiec szczegolne pozdrowienia i podziekowania dla: Lupon Rack, Don Damianito, Less Naver, Knight Rybcia
za wspieranie mnie w trudnych chwilach
teraz gram sobie w lineage2 z 5 qmplami z rl i jest fajnie =]
pozdro wszystkim i powodzenia w dalszej grze ;(

Zati to ty ? ;s

Cygan Slejter
02-01-2008, 20:55
A ja się poskarżę na to, co dzieje się na Rooku.
Czemu, do jasnej ciasnej, jest tyle botterów?
Nie mówię już o pseud-Rookstayerach, których przybywa z dnia na dzień. Nic nie wnoszą, tylko spamują i przeszkadzają w expieniu, ot co.

yenio ma racje :/
Normalnie plaga botterow jest :/
codziennie z 10 widze :/ , nie mówiąc już o przybywaniu pseudo-rookstayerow (tak zwany rookslayerow :P)

lukasz_os
03-01-2008, 02:58
Dzis na naszym swiecie pojawil sie Ghazbaran. Wielu przybylo go zabic ale nie udalo sie (jak do tej pory). Padl jedyny ktory narazie probowal go zblokowac. A to tylko dlatego ze Cegla gienek przyblokowal go m wallami.

Jasiro rulez. Jedyny odwazny na tym serwie.

Jan 03 2008, 01:10:37 CET Died at Level 211 by Ghazbaran

Pozdro dla niego.

Kup.Se.Musk
03-01-2008, 08:37
Były jeszcze jakiekolwiek próby zabicia Ghazbarana? Czy tylko Jasiro się powołał? Słyszałem też, że Ancienciq się szykował, ale czy doszedł do kryjówki bossa to nie wiem. Szkoda mi tego gościa Cegły...

lukasz_os
03-01-2008, 12:31
Ancienciq byl przy bossie ale nie mial zadnego zamiaru blokac Ghaza. Po pierwsze wiedzial ze cos takiego, jak w przypadku Jasiro sie stalo, moze sie stac. Po drugie nawet jakby doszlo do zabicia Ghaza zaraz tona m walli poszlaby na loot wiec on zapewne by go stracil. Wiec po co bylo ryzykowac strate lvlu i mikstur aby nic z tego nie miec. Nikt poza naszym teamem (bylem razem z Jasiro) nie probowal go zabic.

Demmon of War
03-01-2008, 16:34
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1824248&postcount=2341 , troche ss ode mnie z proby ubicia ghaza

Cygan Slejter
03-01-2008, 17:05
Szkoda ze go nie zabili :/
Myslalem ze Guardia sobie poradzi z nim....no ale trudno:) nastepnym razem sie uda:P

Rothes
03-01-2008, 17:26
Szkoda ze go nie zabili :/
Myslalem ze Guardia sobie poradzi z nim....no ale trudno:) nastepnym razem sie uda:PNie uda się zabić żadnego ciekawego bossa (oprócz Orsha, który nie stanowi problemu nawet na nowych serwerach) tak długo jak na Guardii będą grać samozwańczy pro'gamerzy, czyli Clifford i spółka.

Cygan Slejter
03-01-2008, 17:57
@up
MOże i masz racje ;)
Clifford od zawsze byl cwaniaczkiem, tak samo jak speed wojtek

Adob_xP
03-01-2008, 19:54
@2x up
Może i racja ^^
Tylko szkoda, ze u nas grają też pseudo moderatorzy, którzy nawet nie odpisują na prywatne wiadomości użytkowników tego forum.

Fragment wiadomości generowanej automatycznie jaka dostałem :
"Jeśli masz jakieś wątpliwości odpisz na tą prywatną wiadomość."

No i odpisałem, tylko nasz "moderator" Rothes ma widocznie gdzieś to, że inni piszą do niego wiadomości z takimi wątpliwościami bo nie śmiał mi już odpisać ;)

A co do guardii. Szkoda, że grają też na niej pseudo senatorzy. Podobno nieźle sie obłowiłeś na tym bugu z Rashidem Rothes, prawda to?

Deloriro
03-01-2008, 19:54
[QUOTE=Demmon of War;1824248]Wczorajszego wieczoru pojawil sie Ghazbaran. Tylko Jasiro odwazyl sie bloknac go, lecz padl szybko w wyniku dzialan pewnego polaczka, ktory chcial zakozaczyc, i obrzucil Jasiro magic wallami, nie moglismy go leczyc i padl. O to pare ss's z akcji.

Demon of War, masz racje.Jest to bardzo przykre ale prawdziwe, tym bardziej ze osoba ktora to zrobila jest SENIOR TUTOREM, ktory winnien dawac przyklad i stac na strazy takiego zachowania, aby bylo ono karane.To nie ta sama Guardia co byla kiedys, kiedys byl szacunek do innych graczy,mozna bylo w miare spokoju grac.Teraz gracze, booterzy i inni przescigaja sie w skillach, levelach, dla tych kilku rzeczy sa w stanie zrobic wszystko.Czesto gre utozsamiaja ze swoim zyciem, podchodzac do niej emocjonalnie.Na guardi zaczyna rzadzic zgraja dzieciakow majacych chyba problemy, tu moga sie wyzyc pokazac swoja wyzszosc i to ze moga cos zrobic, bo chyba w zyciu takim realnym nie maja na to szans.Zal mi tez tych "HLEV' ktorzy stali i patrzyli sie jak nie powiem w co.W takich sytuacjach powinni sie zjednac i stanac razem na bloku(mowie o knightach) a nie kierowac sie swoimi jakimis pobudkami badz urazami.Razem mozna zdzialac wiele samemu raczej nic.Niestety takie sytuacje pokazuja jakich knigtow wysokolewelowych ma Guardia, jakimi dobrymi graczami sa i jak sa odwazni by stawic czolo takim wyzwaniom jakie mialo miejsce wczoraj.Na ss'ach widac kto byl na tyle dzielnym by stanac i bloczyc to a kto stal i czekal tylko na deda blokera.Duzo by pisac na ten temat.Wstyd!

Rothes
03-01-2008, 20:26
@2x up
Może i racja ^^
Tylko szkoda, ze u nas grają też pseudo moderatorzy, którzy nawet nie odpisują na prywatne wiadomości użytkowników tego forum.

Fragment wiadomości generowanej automatycznie jaka dostałem :
"Jeśli masz jakieś wątpliwości odpisz na tą prywatną wiadomość."

No i odpisałem, tylko nasz "moderator" Rothes ma widocznie gdzieś to, że inni piszą do niego wiadomości z takimi wątpliwościami bo nie śmiał mi już odpisać ;)Wydaje się chyba logiczne, iż należy odpisać na forum, a nie w grze. Nie odpowiadam i nie mam zamiaru odpowiadać w grze na wiadomości od nieznajomych jeśli nie podadzą celu rozmowy, szczególnie od polaczków.

A co do guardii. Szkoda, że grają też na niej pseudo senatorzy. Podobno nieźle sie obłowiłeś na tym bugu z Rashidem Rothes, prawda to?Nie sprzedałem ani 1 taurus mace'a. Sugeruję również zapoznać się z definicją wyrazu "pseudo" w słowniku, ewidentnie nadużywasz tego słowa w złym znaczeniu.

Pominę fakt, że ten cały płacz i żal do mnie z powodu 1 (!) pkt ostrzeżenia za cytowanie zdjęć... czytałoby się regulamin, wiedziałoby się co można, a czego nie.

Dziękuję za uwagę.

Dazux
03-01-2008, 20:27
@Ghazbaran
Jasio padł na własne rządanie, niedośc że grał w tym czasie brat Roberta, to jeszcze wiedząc że w drużynie która miałą zabijac Ghazbarana były osoby które nie lubią się z Jasirem i to było do przewodzenia. Anci nieblokował go bo wiedział czym to się skończy, on pomyślał i niedał się tak zrobic :)

lukasz_os
03-01-2008, 20:43
Niestety takie sytuacje pokazuja jakich knigtow wysokolewelowych ma Guardia, jakimi dobrymi graczami sa i jak sa odwazni by stawic czolo takim wyzwaniom jakie mialo miejsce wczoraj
Wstydzic sie moga jedynie ci ktorzy mogac go zblokowac nie zrobili tego. A przede wszystkim ci, ktorzy rzucali m walle. Knight na 150 poziomie ma 2315 hp. Na screenach demmona widac jak Jasiro dostal hita za 2100+ wiec nikt z lvlem ok. 150 nie odwazyl by sie pojsc i probowac. Wiec nie wieszaj psow na knightach. Jedynymi osobami ktorzy mogli go zbloczyc bedacymi tam byli: Anci, Jasiro, Aarm, Slox. Wiec pretensje mozesz miec tylko do tych co nie chcieli pomoc. Na screenach nie ma tego ale jak Leon Mos wzial na siebie jednego silcera to tez byl m wallowany przez cegle.

Co do zgrai dzieciakow to sie zgodze gdyz w takich sytuacjach powinnismy odrzucic prywatne urazy co do czlonkow naszego "nowego" teamu i probowac ubic Ghaza. Jednak pojawienie sie Ghaza na naszym serwie pokazalo ze naszemu serwerowi daleko jeszcze do pelnej swietnosci.

Pozdro dla Jasiro jedynego odwaznego.

Deloriro
03-01-2008, 21:47
Wstydzic sie moga jedynie ci ktorzy mogac go zblokowac nie zrobili tego. A przede wszystkim ci, ktorzy rzucali m walle. Knight na 150 poziomie ma 2315 hp. Na screenach demmona widac jak Jasiro dostal hita za 2100+ wiec nikt z lvlem ok. 150 nie odwazyl by sie pojsc i probowac. Wiec nie wieszaj psow na knightach. Jedynymi osobami ktorzy mogli go zbloczyc bedacymi tam byli: Anci, Jasiro, Aarm, Slox. Wiec pretensje mozesz miec tylko do tych co nie chcieli pomoc. Na screenach nie ma tego ale jak Leon Mos wzial na siebie jednego silcera to tez byl m wallowany przez cegle.

Co do zgrai dzieciakow to sie zgodze gdyz w takich sytuacjach powinnismy odrzucic prywatne urazy co do czlonkow naszego "nowego" teamu i probowac ubic Ghaza. Jednak pojawienie sie Ghaza na naszym serwie pokazalo ze naszemu serwerowi daleko jeszcze do pelnej swietnosci.

Pozdro dla Jasiro jedynego odwaznego.

Piszac o ''naszych wysokolevelowych'' graczach mialam na mysli knightow o lev wyzszym niz 200, zdaje sobie z tego sprawe ze knight na 150 lev nie jest w stanie bloknac tego potworka.Nasz serwer nigdy nie bedzie swietny, gdyz ludzie grajacy na nim nie potrafia sie jednoczyc w takich sytuacjach jak ta, nie potrafia odrzucic prywatnych urazow.Nasi 200 lev odwani czuja sie tylko blaczac to co bloczyli dawno, nie potrafia stawic czola nowym wyzwaniom.

Deloriro
03-01-2008, 21:51
@Ghazbaran
Jasio padł na własne rządanie, niedośc że grał w tym czasie brat Roberta, to jeszcze wiedząc że w drużynie która miałą zabijac Ghazbarana były osoby które nie lubią się z Jasirem i to było do przewodzenia. Anci nieblokował go bo wiedział czym to się skończy, on pomyślał i niedał się tak zrobic :)

Co to za roznica kto gral postacia?Moze Ancem nie gral real owner tylko jego brat ktory bal sie blokac?Teraz zaczniecie wypisywac , padl bo nie gral ten kto powinien?Co to kogo obchodzi kto gra ten czy tamten owner?Smieszne ze w takich sytuacjach sie patrzy" nie lubie go to mu nie pomoge niech sobie deda" to jest przykre i zalosne

Adob_xP
03-01-2008, 21:55
@ Rothes

W grze nic do Ciebie nie pisałem "polaczku", napisałem Ci PM na tym forum ale nie raczyłeś mi odpisać, tak sie zachowuje moderator?^^

A "płacz i żal" a pokazywanie błędów to różnica, sugeruje żebyś sie zapoznał z definicjami tych słów.

I może byś odpisał na PM zamiast zaśmiecać to forum;p [Już żeby nie offtopować - sam zacząłeś pisząc tu, a w skrzynce odbiorczej nie mogę się doszukać Twojej wiadomości]

Co do Ghazbarana to żal mi dzieci, przez które taka okazja została zmarnowana. Ciekawe kiedy znów sie nadarzy okazja żeby to zabić ^^ Z Ferumbrasem też było podobnie u nas :S

@ chcesz to Ci moge Rothes zrobić screen z kompa i wrzucić -.-'

@Down
Nie bogiem tylko on moderatorem i jako moderator powinien ; )

Cygan Slejter
03-01-2008, 22:26
@Adob
Myslisz ze jestes bogiem i Rothes musi ci odpisywac??
litości;(

Dazux
04-01-2008, 17:13
Co to za roznica kto gral postacia?Moze Ancem nie gral real owner tylko jego brat ktory bal sie blokac?Teraz zaczniecie wypisywac , padl bo nie gral ten kto powinien?Co to kogo obchodzi kto gra ten czy tamten owner?Smieszne ze w takich sytuacjach sie patrzy" nie lubie go to mu nie pomoge niech sobie deda" to jest przykre i zalosne

Niewiem kto grał Ancem, nieinteresuje mnie to, wiem za to że Anci niebał się go blokowac tylko wiedział że jak by poszedł to by go trapneli tak jak biednego Jasirka :baby:. Co do tego zabijania podczas takich sytuacji - to normalne na non-pvp zabija się ludzi jak się tylko na to szansa B)

Xnivel
04-01-2008, 19:29
Cegla Gieniek to wg mnie śmieć ,kiedyś jak kumpel był na hydrach to przyszedł z Masterfull Cobra i kimś tam jeszcze .... zaczeli stawiać mwalle i lurować hydry -.- wszyscy padli oprócz kumpla .
Jak czasami patrzę ,jakie dzieciaki grają na Guardii(na innych servach także) to ŻAL mi się robi :/
Przez nich "tipjia" schodzi na psy ;(

Panoramix
26-02-2008, 19:27
elo,
jak wiadomo 25.02.08r znów pojawił sie ghazbaran.
I taki moje pytania - kto bloczył i czy go zabili? :confused:

down

"dzia" :D

Son of Justice
26-02-2008, 21:49
@ up
No więc tak:
Bloczyli m. in. Moczony, Aarm i Blejz. Z tego co mi wiadomo to dwaj o9stani zaliczyli glebę (domyślam się że w taki sam sposób jak jakiś czas temu Jasiro ;/ - Blejz nawet dwukrotnie).
A co do samego wydarzenia - dopóki na Guardii będą grać osoby pokroju Pana C. G., czy Clifforda, nie uda się zabić nic silniejszego niż Orsha (którego czasem nie trzeba nawet bloczyć 8o)
Pozdro :)

--Cienius--
27-02-2008, 07:58
otoz stalo sie.... Najwiekszy botter wszechczasow zostal tutorem... Jak ktos kto botuje 10h/dobe moze zostac tutorem i dawac przyklad lub pouczycac? dla mnie to jest szokujace

Name: Ytr
Sex: male
Profession: Elite Knight

Position: Tutor

Zenada! Wczoraj nawet byl CM manina ale wszystkie boty ktore znam nagle sie obudzily i zaczely gadac ! TO jest nienormalne robi sie plaga botterow online... Czyli ktos siedzi w domku robi lekcje sprzata czy tym podobne rzeczy alarmik przychodzi do kompa hi hi gm i had lags I GOWNO MOZE MU ZROBIC! TO jest zenada!!

Rothes
27-02-2008, 08:06
Gdy Ytr miał coś koło 120lvl był Senior Tutorem, ale udowodniliśmy mu publicznie, że jako tutor kompletnie nic nie robi i zrezygnował z pozycji.

--Cienius--
27-02-2008, 11:31
ciekawe na czym botowal

A tak w ogole czemu nie mamy wlasnych wydarzen tylko jakis marny topic?

Rothes
27-02-2008, 15:37
Bo nawet ten topic nie cieszy się zainteresowaniem, więc założenie oddzielnego podforum byłoby pozbawione sensu. Jak ludzie zaczną tu dużo częściej się udzielać to się wtedy pomyśli...

Cygan Slejter
27-02-2008, 19:13
tak jak to Rothes rzekł
Nie uda się zabić żadnego ciekawego bossa (oprócz Orsha, który nie stanowi problemu nawet na nowych serwerach) tak długo jak na Guardii będą grać samozwańczy pro'gamerzy, czyli Clifford i spółka.

Paczus0
13-03-2008, 19:43
tak jak to Rothes rzekł...

no tak całkiem nie do końca

Sami samozwańczy pro plejerzy nie są sami w sobie źli, w końcu jak nie masz co robić możesz zawsze ich pobluzgać, a w odpowiedzi dostaniesz wrzuta na siebie i jest zabawnie :D

Z tego co ja zauważyłem, Guardię ogarnęła ostatnio plaga kretynizmu i debilizmu w czystej postaci. Jest to taki permanentny gwałt na własne poczucie estetyki, jak to mawiają na Dalekim Wschodzie.
Mówię tutaj o graczach którym nawet jak zaczniesz wrzucać to i tak nie zrozumieją o co chodzi, o wszechobecnej dysleksji (jakby to miało coś do rzeczy), o "tutorach" nie znających podstaw języka angielskiego...

To jest jakaś masakra panowie... (i panie)

Ramirez
13-03-2008, 20:22
popieram przedmówce istny kabaret

ZS1906
22-03-2008, 14:15
Mam pytanie. Ile kosztuje teraz:
-blue robe
-vampire shield
-boh (boots of haste)
Od nie dawna gram na tym świecie i nie orientuje się w cenach.
Z góry dziękuje ;)

Vlad Dracula
24-03-2008, 13:35
Mar 24 2008, 13:30:40 CET Died at Level 30 by fire
Mar 24 2008, 13:29:49 CET Died at Level 30 by fire
Mar 24 2008, 13:28:59 CET Died at Level 31 by fire
Mar 24 2008, 13:27:54 CET Died at Level 32 by fire
Mar 24 2008, 13:26:01 CET Died at Level 33 by a bug
Mar 24 2008, 13:24:57 CET Died at Level 33 by fire
[...]
Mar 24 2008, 12:25:57 CET Died at Level 101 by a slime
Mar 24 2008, 12:23:05 CET Died at Level 103 by fire
Mar 24 2008, 12:22:09 CET Died at Level 106 by fire
Mar 24 2008, 12:21:13 CET Died at Level 108 by fire
Mar 24 2008, 12:20:09 CET Died at Level 111 by fire
Mar 24 2008, 12:19:17 CET Died at Level 113 by fire
Mar 24 2008, 12:18:26 CET Died at Level 116 by fire
Mar 24 2008, 12:17:28 CET Died at Level 119 by fire
Mar 24 2008, 12:16:39 CET Died at Level 122 by a slime
Mar 24 2008, 12:15:21 CET Died at Level 125 by a slime
Mar 24 2008, 12:13:47 CET Died at Level 128 by earth
Mar 24 2008, 12:11:38 CET Died at Level 131 by earth
Mar 24 2008, 12:07:49 CET Died at Level 134 by a bug
Mar 24 2008, 12:02:40 CET Died at Level 137 by fire
Mar 24 2008, 12:01:50 CET Died at Level 141 by fire
Mar 24 2008, 12:01:04 CET Died at Level 144 by fire
Mar 24 2008, 12:00:22 CET Died at Level 148 by fire
Mar 24 2008, 11:59:35 CET Died at Level 151 by fire
Mar 24 2008, 11:58:54 CET Died at Level 155 by fire
Mar 24 2008, 11:58:06 CET Died at Level 159 by fire
Mar 24 2008, 11:57:02 CET Died at Level 162 by fire
Mar 24 2008, 11:42:44 CET Died at Level 164 by fire

Napatalama chyba miał hacka...

Paczus0
24-03-2008, 15:23
no i dobrze, pf

jednego idiote mniej

ErAgOg
29-03-2008, 16:12
No, a ja tu gram od niedawna (nick: Natt Teno) i mi się podoba server. Małe ceny (no oprócz domków, bo na Silverze nigdy się nie spotkałem z czymś takim jak 400k za 70 sqm :o) i do tego łatwo się kasę robi. Tonight zbierałem kamienie na Edron, z rana miałem 1200 i od razu sprzedałem je za 24k i boszki kupiłem. No, a 25k w kilka godzin na 25 lvl to chyba dużo. No i jeszcze jako, że jest non-pvp, to nikt (prawie) z hunt place nie wywala, a na starym servie ciągle war i expić nie można..
Ogólnie zarąbista atmosfera, zostaję tu na dłużej :D

@EDIT

Bo nawet ten topic nie cieszy się zainteresowaniem, więc założenie oddzielnego podforum byłoby pozbawione sensu. Jak ludzie zaczną tu dużo częściej się udzielać to się wtedy pomyśli...

No to ja nie wiem jakim cudem Silvera ma własne podforum, skoro tam ~20% osób na serverze to Polacy, a na Guardii są oni większością i jeszcze mało kto w ogóle wie stamtąd, że jest coś takiego jak tibia.pl. Na podforum Silvery zagląda regularnie max. 10 osób. Gdyby Guardia miała podforum to podejrzewam, że w pierwszym tygodniu już by było ~20 osób, które zaglądałyby na nie, a w późniejszym czasie, nawet wszystkie 10 lvlowe noobki by tam wchodziły..

Paczus0
29-03-2008, 19:36
, nawet wszystkie 10 lvlowe noobki by tam wchodziły..

strzeż mnie boże od zła wszelkiego... lepiej żeby nie bo to masakra by była jakaś

ErAgOg
30-03-2008, 11:11
No może nie 10 lvlowe, ale będzie dużo osób wchodzić. No chyba, że się mylę i na servie non-pvp nie będzie o czym pisać, bo żadnych wojen nie ma.

--Cienius--
05-04-2008, 17:35
Name: Ytr
Position: Tutor
Banished: until May 05 2008, 17:01:32 CEST because of using unofficial software to play

No coz potwierdzily sie nasze przypuszczenia :}

Dark Jaro
05-04-2008, 18:31
Wreszcie, jednak jakas sprawiedliwosc istnieje ... szkoda ze sie tak spoznia, ale coz :cup:

DreamSeller
05-04-2008, 19:46
z tego co mi wiadomo Neros jest to jeden z tych nowych GM :P
Chyba jako 1 wzial sie za porzadek, chodz jest lekko mowiac "niemily" :S
osobiscie wpadal do mnie ohoho chyba z 8 razy :PP za ostatnim razem udalo mu sie i dal tzw dilejta xdd

;)Nor;)

Cygan Slejter
05-04-2008, 21:10
Haha :D
Wreszcie :D
Stop YTr:cup:

DzymekofFurora
06-04-2008, 15:45
No to Sayonara Ytr ^^ Trza opić xD

Druidaxo
02-05-2008, 00:21
Witam wszystkich, właśnie zaczynam grę na Guardi i mam nadzieję, że będzie mi się tu fajnie grało (oraz, że ze mną będzie się fajnie grało), odnalazłem swojego zapomnianego 35 druida kupie eq i w drogę XD.

Mam 2 małe pytania :

a)Czy ktoś nie expi/ nie robi crus helmet quest? Jeśli tak to czy mógłbym pójść z tym ktosiem ? ;p
b)Czy ma ktoś do wypożyczenia / sprzedania klucz do DTD quest?

Kubik1992
18-05-2008, 08:52
08:33 Orshabaal's minions are working on his return to the World. LEAVE Edron at once, mortals.
08:36 Orshabaal is about to make his way into the mortal realm. Run for your lives!
08:39 Orshabaal has been summoned from hell to plague the lands of mortals again.

nie ma teamu ;/ też sobie cipsoft wymyślił żeby o 8 rano orsha...

Nutaharion
18-05-2008, 09:28
http://images28.fotosik.pl/215/37727f399c98c5c6.jpg
Zebrali team a jak przyszło co do czego......padł czemu?
Sioherzy przestali siohać bo każdy leciał po loota a knight sam się nie mógł wypotować :(
No cóż ludzka zachłannosć...

<EDIT>
Poszedł drugi bloker :) Skutki ?
http://images31.fotosik.pl/255/568dd3be77c63259.jpg
A powód?
Pan
09:28 You see Melon Zawodowiec (Level 204). He is an elder druid. He is Leader of the Indestructibles.
Zaprzestał sio gdyż podobno chciał loota :) A przynajmniej tak na Game Chat gadają xD
Ja bym nie kradł przecież potem cały server Cię gania za takie coś loot od zawsze był dla blockera a nie noobki biegną i kradna...podobno kupił tego chara na allegro ale on sam teraz o tym wie :(

<EDIT2>
Orsha poległ ! Dzielnym blokerem który bloczył był
Psiak of guardia 171 Elite Knight :)
A loot?
3 sapphire
78 gp
2 platyki
Energy Ring

Szczęście może nie dopisało ale pokazaliśmy że i nas stać na coś ! A zajęło nam to tylko godzinkę :)
To co czekamy na Ghazabarana :)?

--Cienius--
18-05-2008, 09:35
Od kiedy slime sie nazywa "matka" i od kiedy jest tak jasno?

Nutaharion
18-05-2008, 10:00
Lol matka?... Gdzie ?
A co do jasności to w opcjach masz grafikę i jest takie coś jak magic light wand i utevo lux więc powodzenia życzę ...

Rothes
18-05-2008, 10:15
A no na tym (http://images33.fotosik.pl/256/366ad55f08dff8bf.jpg) obrazku. Myślisz, że jak zeedytujesz posta to zrobisz kogoś w balona?

--Cienius--
01-06-2008, 20:25
19:49 GM Camlost on Guardia [2]: Accounts of players Niasy Shia, Herviall, Grogs, Kammiloss, Mago Ze Ruela, Sir Rosca fina, Sireqs, Elyra, Doder Magic, Dark Pikus, Sefeeroth, Elite Gordin,Jedi Ritter, and Batista Animal all banished for botting. Play fair or we WILL catch you!

KARAAAAAAAAAAA ?

Hokoczu
10-07-2008, 00:43
Guardia, Guardia, grałem, grałem i mnie strzelił...

teraz wiem że na non-PVP to nie warto grać. Ten serwer posiada więcej noobów niż wszystkie serwery PVP razem wzięte, może dlatego, że właśnie z serwerów PVP tacy uciekają bo ich zabijają na 8 lvl i wypada takim scalak i bag.
Poza tym każdy się na respa wbija, ogółem szacunku ZERO :(. Odżałował bym jeszcze Br ale POLACY? Ludzie, z własnym rodakiem się nie dogadasz.

Rada dla wszystkich: przeprowadźcie się z tego serva jak najszybciej póki jeszcze nie jest wam żal wysokiego lvl bo prędzej czy później i tak zobaczycie, że miałem rację.

Ps. Pamięta ktoś ghazbarana i magic walle? Lub Orsha i... magic walle? 8o
Radze ZABIĆ tego nooba co je ustawiał;)

Powodzenia w przyszłości....jak będzie....

Hokoczu
10-07-2008, 18:07
Non-PVP to serwery dla tych co padli na 8 lvl i i wypadł scalak i bag z 4 gp i się załamali psychicznie.... żal
Czy na tym serwerze można do czegoś dojść? Paść na Ghazbaranie bo jakiś Br noob postawił m-walle? A może huncić, czekać aż sie jakiś debil wbije i wybije respa? Albo po prostu poblokuje respa?
Z tego co widziałem to niektórzy mają tam kilka charów 80+ lvl... nie mówiąc o Avengerze za 40-50k... YEAH THIS SERVER IS HARD!
Ale jak wam się podoba mimo wszystkich tych baboli... Good luck and have fun 8o

To mówił gość, który grał na guardii, więc proszę bez postów typu "nigdy tu nie grałeś to się zamknij" (aha i nie miałem 10 lvl, tylko o wiele większy, więc trochę posiedziałem).

Zapraszam na światy PVP, a jak nie wiecie który wybrać... ja polecam Lucerę :cup:

ErAgOg
10-07-2008, 19:34
Miałeś 15? :o

draco69
17-07-2008, 19:20
długo mnie tu nie było ;/
ale mam do Was pytanko - mineło juz kilka update'ów po krorych masa ludzi stwierdziła ze gra magiem 9 na guardii0 przestała byc fana bo jest sam waste - grałem kiedys kin ale brat mi wszystko pozabierał ;/
dlatego wlasnie pytam o maga bo tylko on mi został (35 lvl - 34 mlvl)
2 sprawa - chce kupic pacc - wogole sa miejsca gdzie mozna expic i zarabiac ?? zarowno z pacc jak i bez

poza tematem: szkoda ze nie mam softow bo moze udałoby mi sie robic szybciej runki i je sellac :)

Bakuo
24-07-2008, 22:47
Na wstępie, gratulacja dla wszystkich advensowiczów.

Chciałbym sie was zapytać czy warto grać na waszym świecie, po przeanalizowaniu wielu spraw wychodzi, że wasz server jest najlepszy do grania, lecz chciałbym poznać waszą opinię.

Pozdrawiam,
Bakuo.

Cygan Slejter
25-07-2008, 18:19
@up
Odradzam ci granie na tym serwerze, bo pełno na nim złodziejii, noobów, chamów
ciezko znaleść miejsce do expienia a jak znajdziesz to góra 30 min posiedzisz bo zara ktoś ci się wbije
pelno niby-pro graczy którzy nawzajem się na bossach wyżynają
lepiej idz na głupią Candie jeżeli chcesz non-pvp niż Guardie bo to najgorszy świat non-pvp

@edit
gram na tym serwie od dwóch lat wieć prosze mi nie pisać, że gówno wiem :)

pezet dr =]

@ps
powyższy post jest moim i tylko i wyłącznie moim zdaniem i nie musicie się z nim zgadzać :)

k.maksio
30-07-2008, 23:44
widac rzeczywiści jestes poczatkujacy :) ok. [albo do] 15k stoi crown armor. blue robe natomiast nieco wiecej :). ostatnie najwyzsza cena to 18 k. a jak ktos nie zna cen.............coz. bywa i tak.
a odpowiadajac na Twoje pytania Malkowicz

1. zalezy na co idziesz i ile akurat jest tam ludzi:
a)dwarf [zwykly] - exp taki sobie i dla niskich lvl
b)dwarf soldier - niezly exp i loot. druidem polecam juz od 19 lvl
c)dwarf guard - no tu to mozesz nawet od 25 lvl bo z volcaniciem i tak bedziesz uciekal. magiem polecam od 33 z WoI'em
2. zarobek na godzine - zalezy od checi biegania z lootem do miasta. no ja akurat biegam - i zaraz wyjasnie dlaczego :). ale wracajac do pytania: na soldach kasy malo a z loota to nawet dziennie od 10k do 15k ale zalezy od szczescia [niestety]
3.Lootbag - nie polecam robic bo na Guardii bardzo czesto kradna lootbagi. Wg mnie bardziej oplaca sie latac z lootem do Kazz i spowrotem na dwarfy
4. Lootbag wg. mnie odpada a z tego co masz w bp to spora kasa i tak leci
5. kasa to jedno. a co do loota: crossbow'y, bolty, dwarven shieldy, battle axe etc. [no i trzeba wiedziec gdzie, co, i za ile sprzedac zeby byla niezla kasa.

co ty mu wkrecas ze drutem od 25 lvl jak ja na 16 juz expilem skojnie sobie an soldach i guardach :/

draco69
04-08-2008, 14:59
no teraz sie wiele pozmieniało :D ale prosiłbym bym o odp m na mojego poprzdniego posta :D thx :D

Qmi
01-09-2008, 19:14
Czy Ancienciq został schackowany ?

Bordo
01-09-2008, 21:38
Raczej tak, nie na 100%. Wiadomo że sprzedał chara, więc koleś będzie miał 800 euro w plecy : P

Ktoś jednak mówił, że IP z którego uploadowano plik z keyloggerem, jest takie samo jak to z którego Ancienciq wrzucał kiedyś swoje filmiki z huntów (czyste). Dziwi mnie fakt dlaczego nie dedzi postaci, i dlaczego owner nie umie odzyskać postaci przez RK.
Gadałem z senior tutorem i mówi że CM zostali powiadomieni, niebawem dostanie bana.

lordptasior
01-09-2008, 22:35
xD ;ppppppppppppppppp

apokalipsy393
01-09-2008, 23:59
Raczej tak, nie na 100%. Wiadomo że sprzedał chara, więc koleś będzie miał 800 euro w plecy : P

Ktoś jednak mówił, że IP z którego uploadowano plik z keyloggerem, jest takie samo jak to z którego Ancienciq wrzucał kiedyś swoje filmiki z huntów (czyste). Dziwi mnie fakt dlaczego nie dedzi postaci, i dlaczego owner nie umie odzyskać postaci przez RK.
Gadałem z senior tutorem i mówi że CM zostali powiadomieni, niebawem dostanie bana.
JAK NIE DEDZI JAK DEDZI

Character Deaths
Sep 01 2008, 22:10:50 CEST Died at Level 319 by a cyclops

NA RAZIE TYLKO 1 JEST

DzymekofFurora
04-09-2008, 13:32
Co do sprawy z Ancienciqiem, moim zdaniem to wielka strata postaci, jest to największy lvl na Guardii, ale też to strata kuuupy czasu :|

Kurczakos
04-09-2008, 22:16
Co do sprawy z Ancienciqiem, moim zdaniem to wielka strata postaci, jest to największy lvl na Guardii, ale też to strata kuuupy czasu :|
Ucierpiał tylko ten gracz który Ancienciqa kupił, co może interesować to co dzieje się z tym charem starego ownera, skoro go sprzedał, dostał pieniądze i wie że ktoś inny teraz będzie grał jego postacią, wg. mnie to dla niego żadna strata bo co on stracił jak już i tak nie był ownerem Anca.

Guram
25-09-2008, 20:18
20:00 GM Heartlistener on Guardia [2]: Accounts of Gladiatus'Knight, Nius Gazux, Legrand Wizard, Lady Oposik, Crasher of Guardia, KnightKulaa, Mago bubi, Vutie Druid, Mateusz Berger, Sir magnata, Louie Lava and Wild Old banished for breaking the rules. If you cheat, you getbanished. :-D

20:00 GM Lantheos Guardia [2]: Oh by the way, Gladiatus'knight decided to leave his precious shield before he left to BANera. Maybesomeone lucky enough can find it on Laguna Islands?

BRAWO GM OBY TAK DALEJ :D:D:D:D:D:D:D:):):]:]B)B):dance::dance::dance::dance:

--Cienius--
16-10-2008, 20:29
Odswiezajac temat chce zapytac o sytuacje na serverze, nie gram a chce wiedziec czy nadal jest syf czyli noobiarnia w dp zlodzieje lurerzy i na kazdym expowisku po paru ktorzy expia z zamknietymi oczami... Jezeli nadal tak jest nie mam co wracac

Wak$on
17-10-2008, 14:49
Jest U Was Na servie Ravager's axe? jezeli tak to prosil bym jakas fotke...lub odpowiedz na jakim serwie jest taki rarek
pozdrawiam

Palladyn von hellgate
17-10-2008, 15:17
up sa nawet 2, 1 zlocil van'blaze a 2 giego rodzin de'Cloud :]

semilunaris
12-11-2008, 16:33
Pytanie: czyści ktoś green djinn tower? Expi tam lub jest w stanie pomóc na zasadzie "quest service"?

T.O.S.T.E.R.
16-11-2008, 13:58
cze kto by mi pomogl wyciagnac kolege z bansshe trzeba dojsc poprzez ta chate na isle of kings i zabic pare dsow ghostow 2 gsy tylko ze ja bede szedl pallem bo taserem mam zzablkowane isle of kings... ktos chetny? bardzo prosze :):)

Farciasz
09-06-2009, 17:43
blue robe - zalezy

Ty serio grasz na Guardi ??? B robe za 11k ^^ coś masz ubytki w trade 8o

Haruhi
16-09-2009, 18:37
http://images46.fotosik.pl/199/1b5e0c5992efc93fm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1b5e0c5992efc93f)

Dziecko które spotkałam dzisiaj na ratach.

Karie
06-11-2009, 20:23
Przydał by się osobny dział tak jak mają inne servery ;/ no ale cóż jakoś puki co przetrwamy ;P heh...
Ja dopiero zaczęłam swoją przygodę z tibią :) gram pierwszy raz i mam dopiero nędzny 6 lvl :( ale jakoś to będzie :P
Mnie tam się podoba na Guardii nie narzekam :) hehe
Pozdro all cya :p

up@
żal mi takich dzieci xD

Angel'Mike
26-11-2010, 17:13
gra ktoś na guardi może z bydgoszczy ?