PDA

Pokaż pełną wersje : Emial z keylogerem? :>

Ynabejop
28-04-2007, 20:13
Na mój adres e-mail dostałem wiadomość o następującej treści

Witaj! W sieci pojawil sie bardzo niebezpieczny keylogger który NIE JEST WYKRYWALNY przez antywirusy. Serwis Tibia.pl apeluje do wszystkich graczy aby pobrali specjalna szczepionke, która zabezpiecza system przed tym keyloggerem. Dzieki tej szczepionce mozna tez sprawdzic czy keylogger jest w systemie i ew. go usunac. http://skocz.pl/sz04582***** Pozdrawiamy Ekipa Tibia.pl

Najciekawsze jest to ze został on wysłany z e-maila:

Od:
"Administrator Tibia.pl" <[email protected]>

Nie wiem co o tym myslec... ;) Oczywisice nie sciagam zadnego shotu tego typu ;PP

@ W temacie mialo byc email :P

Astral55
28-04-2007, 20:41
gejlojger w . r a r

Bastash
28-04-2007, 20:57
Szczepionkę? :|

Shor'tugal
28-04-2007, 21:48
@UP nie wiesz co to szczepionka? Szczepionka to jest takie coś... ze działa na konkretnego wirusa :D .

PS. Ten kto napisał do ciebie mejla, widać, że to jakiś małolat ( styl pisma )

Ynabejop
28-04-2007, 21:52
Wiem, ze to keylog - lecz dlaczego zostal wysłany własnie z takiego majla??

[email protected]

O ile mi wiadomo jest to hostowane przez support tibia.pl i admin ma wlasnie taki majl ;/

H.L
28-04-2007, 22:20

[email protected]

O ile mi wiadomo jest to hostowane przez support tibia.pl i admin ma wlasnie taki majl ;/

Sa skrypty na to jakiś kolo sprzedawał na allegro za 40 zl

Ani tibia.pl ani cipsoft nie wymagaja od ciebie pobrania zadnych rzeczy oprocz orginalnego klienta tibii

Bastash
28-04-2007, 22:23
@UP nie wiesz co to szczepionka? Szczepionka to jest takie coś... ze działa na konkretnego wirusa :D .

O rly?

[email protected]

Tak to już jest, że ekipa Tibia.pl to same chakiery i akurat mieli chrapkę na Twojego c-seta ; ]