zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z laptopem

japa21
29-04-2007, 17:01
Zaciął mi sie laptop, nie moglem wylaczyc go w zaden sposob, dlatego wyciagnalem baterię. Po jej ponownym wlozeniu i podlaczeniu laptopa do zasilacza przy uruchamianiu wyskakuje 5 opcji : uruchom system normalnie, ostatnie dobry stan systemu (czy cos w tym stylu), tryb awaryjny, tryb awaryjny z wierszem polecen, tryb awaryjny z siecia. Po wybraniu ktorejkolwiek opcji komputer chwile sie uruchamia, a nastepnie wyskakuje niebieski ekran z bialymi napisami i nastepuje ponowne uruchomienie i wyskakuje wzsytko to co przedtem. Co sie stalo i jak moge ten problem rozwiazac?

Karl0ss
29-04-2007, 17:12
Ja czuje format... ... ach te moje długie wypowiedzi

Pozdrawiam
@3XDown
Popieram!

japa21
29-04-2007, 17:19
A czy przywrocenie domyslnych ustawien w BIOSIE i funkcja naprawy systemu xp moga cos dac? Bo jesli format to czuje, ze bede mial przejebane ;/.

Zillek Edonek
29-04-2007, 17:26
To prubuj zrobić to o czym napisałeś wyżej- jeśli się nie uda to format , chyba , że ci szkoda danych to wtedy zabierz go do serwisu...

Rethfing on Aldora
29-04-2007, 18:03
I właśnie dlatego zawsze trzeba robić minimum dwie partycje (w tym jedna systemowa z Windowsem tylko), żeby potem nie było obaw przed formatem.

Fiszbin
29-04-2007, 18:20
Opowiem teraz historię, którą zaliczam do cyklu opowiadań "Anomalia komputerowe XXI wieku".

Miałem dokładnie ten sam problem co ty, gdy próbowałem zainstalować na nowo Windowsa, lub skorzystać z naprawy systemu Windows, również pokazywał się niebieski ekran informujący o błędzie. No nic, ojciec zadzwonił do serwisu i umówił się na naprawę kompa za kilka dni. Dzień przed oddaniem komputera do naprawy, okolo godziny 23, przypomniałem sobie że mam gdzieś płytę z Ubuntu, wrzuciłem ją do napędu i odpaliłem w trybie pokazowym(bez instalowania na stałe), coś tam pooglądałem i wyłączyłem komputer. Na następny dzień, wracam ze szkoły i pytam taty co z komputerem. Ojciec powiedział, że zawiózł go do serwisu tam włączyli sprzęt i wszystko działało bez zarzutu. Odpaliłem peceta i faktycznie, wszystko działało idealnie tak jak przed "zepsuciem". Tak więc możesz spróbować tej niekonwencjonalnej metody, choć wątpię czy to zadziała.

Barpa
30-04-2007, 23:21
Kup nowy...

Alanek
01-05-2007, 10:50
Sypnoł się Windows możesz próbować odzyskać ale małe szanse lepiej formacik

Btw: Laptopa się resetuję przez przytrzymanie kilku sec guzika ''Power'' (i nie tylko laptopa)

Angel of Death
01-05-2007, 15:15
Kup nowy...

Ty sobie lepiej kup nowy mózg zamiast takie głupie posty pisać :kat:

japa21
02-05-2007, 11:06
Trzeba było użyć narzędzia CHKDSK. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=pl&cc=pl&taskId=110&prodSeriesId=405820&prodTypeId=321957&prodSeriesId=405820&objectID=c00035720