Pokaż pełną wersje : Problem z laptopem
Zaciął mi sie laptop, nie moglem wylaczyc go w zaden sposob, dlatego wyciagnalem baterię. Po jej ponownym wlozeniu i podlaczeniu laptopa do zasilacza przy uruchamianiu wyskakuje 5 opcji : uruchom system normalnie, ostatnie dobry stan systemu (czy cos w tym stylu), tryb awaryjny, tryb awaryjny z wierszem polecen, tryb awaryjny z siecia. Po wybraniu ktorejkolwiek opcji komputer chwile sie uruchamia, a nastepnie wyskakuje niebieski ekran z bialymi napisami i nastepuje ponowne uruchomienie i wyskakuje wzsytko to co przedtem. Co sie stalo i jak moge ten problem rozwiazac?
Ja czuje format... ... ach te moje długie wypowiedzi
Pozdrawiam
@3XDown
Popieram!
A czy przywrocenie domyslnych ustawien w BIOSIE i funkcja naprawy systemu xp moga cos dac? Bo jesli format to czuje, ze bede mial przejebane ;/.
Zillek Edonek
29-04-2007, 17:26
To prubuj zrobić to o czym napisałeś wyżej- jeśli się nie uda to format , chyba , że ci szkoda danych to wtedy zabierz go do serwisu...
Rethfing on Aldora
29-04-2007, 18:03
I właśnie dlatego zawsze trzeba robić minimum dwie partycje (w tym jedna systemowa z Windowsem tylko), żeby potem nie było obaw przed formatem.
Opowiem teraz historię, którą zaliczam do cyklu opowiadań "Anomalia komputerowe XXI wieku".
Miałem dokładnie ten sam problem co ty, gdy próbowałem zainstalować na nowo Windowsa, lub skorzystać z naprawy systemu Windows, również pokazywał się niebieski ekran informujący o błędzie. No nic, ojciec zadzwonił do serwisu i umówił się na naprawę kompa za kilka dni. Dzień przed oddaniem komputera do naprawy, okolo godziny 23, przypomniałem sobie że mam gdzieś płytę z Ubuntu, wrzuciłem ją do napędu i odpaliłem w trybie pokazowym(bez instalowania na stałe), coś tam pooglądałem i wyłączyłem komputer. Na następny dzień, wracam ze szkoły i pytam taty co z komputerem. Ojciec powiedział, że zawiózł go do serwisu tam włączyli sprzęt i wszystko działało bez zarzutu. Odpaliłem peceta i faktycznie, wszystko działało idealnie tak jak przed "zepsuciem". Tak więc możesz spróbować tej niekonwencjonalnej metody, choć wątpię czy to zadziała.
Sypnoł się Windows możesz próbować odzyskać ale małe szanse lepiej formacik
Btw: Laptopa się resetuję przez przytrzymanie kilku sec guzika ''Power'' (i nie tylko laptopa)
Angel of Death
01-05-2007, 15:15
Kup nowy...
Ty sobie lepiej kup nowy mózg zamiast takie głupie posty pisać :kat:
Trzeba było użyć narzędzia CHKDSK. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=pl&cc=pl&taskId=110&prodSeriesId=405820&prodTypeId=321957&prodSeriesId=405820&objectID=c00035720
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.