Pokaż pełną wersje : Resell.pl - wirtualna giełda,
Korektor
30-04-2007, 13:56
Witam,
Zapewne wielu z Was, ma zamiar, w przyszłości, inwestować na giełdzie. Dzisiaj możecie inwestować wirtualne pieniądze, na identycznym, internetowym odwzorowaniu GPW. Wszystkie akcje dostępne na polskim parkiecie, możecie kupić na Resellu. Wzrosną lub spadną tak samo jak w rzeczywistości.
Zakładanie konta jest proste. Zaraz po kliknięciu w link, który otrzymacie na e-mail, możecie zacząć inwestować.
Na początek każdy dostaje 10 000 zł. Oczywiście gotówka jest wirtualna. Reszty nie trzeba opisywać. Interface strony jest bardzo przejrzysty i nikt nie powinien mieć problemu z poruszaniem się po stronie. Każda akcja typu zakup/sprzedaż akcji nie odbywa się do końca tak jak w grach. Bowiem w takim np. Capitalism II, pieniądze "płyną" błyskawicznie. Tutaj jest składana dyspozycja na sprzedanie/zakupienie akcji, dlatego może to potrwać od kilku sekund, do nawet paru godzin. Zapraszam do inwestowania.
www.resell.pl
Możecie tutaj też dyskutować/radzić innym/żalić się/chwalić dochodem.
Jeśli ktoś bardzo chce wstawić screen'a przedstawiającego dochód, to niech zrobi to w znacznikach "[ hide]" oraz"[ /hide] Oczywiście bez spacji w nawiasach kwadratowych.
Zaczynając, radzę nabyć akcje firm związanych z nadchodzącymi wakacjami. Robi się ciepło, ludzie kupują napoje; można zarobić na udziałach np. u "hoop'a" czy też w "żywcu". Turystyka i banki też zapewne zarobią w okolicach sierpnia. Dobre jest błyskawiczne nabycie akcji firmy debiutującej, gdyż ich wartość skacze od 10% do nawet 300%. Tyle ode mnie. Miłej gry.
PS. Sesja na giełdzie trwa od 9 do 17, dlatego w nocy, w weekendy i święta nic nie kupicie/sprzedacie bo GPW wtedy nie pracuje.
PS2. http://images20.fotosik.pl/283/1e8e567d04cb9be3.png (www.fotosik.pl)
Vanhelsen
30-04-2007, 14:04
Ooo, jestem mile zaskoczony istnieniem takiego czegoś : tym bardiej, ze mam zamiar coś zarobić na giełdzie po ukończeniu 18stki no i oczywiście zdobyciu jakiegoś kapitału na wstęp :P a taki projekt na pewno przyda mi się by zaposnać się z całą tą mechaniką, thanks:)
Aktualnie, za namową korektora ponad 5k poszło w browarnictwo, znaczy się życiwc. 4k zaś w Orlen (wakacje, majówka, czerwiec, autami ludzie jeżdzą a więc bęzyna będzie na wartości) a pozostałe 1k czeka i prawdopodobnie pójdzie w GETIN (Czarniecki otworzył 2 dni temu Arkady więc może będzie z tego jakiś zysk...)
p.s. Orlen już robi swoje, +0,04% (1,5zł ale na początek lepsze to niż nic :P)
Chwilowo dałem w Żywca (ależ to kutwa drogie) i w Warte (nie wiadomo po co O.o)
Pozdrawiam
Na onecie tez cos takiego jest. W pol roku z 40k zarobilem prawie 100. Szkoda, ze to wirtualna kasa ;)
5 k w Cersanit, 5 k w Orlen. Co będzie, zobaczymy.
Korektor
30-04-2007, 14:48
@up,
Kupuje się jak cena rozpoczęcia sesji dziennej będzie większa od aktualnej. Nie ma sensu kupować akcji na plusie.
@browarnictwo:
Widzę tu min. 15 000 zł zainwestowanych w Żywiec, za moją namową. Wolę nie myśleć co się stanie jak akcje Żywca spadną o krytyczne wartości :P Będę trzymał zawsze zatankowany śmigłowiec na dachu i przygotuję sobie chatę w Zanzibarze ;p
@down,
Tu raczej chodzi o Arkę jako o fundusz ubezpieczeń. ;)
no Korek, chyba pierwszy raz odkad jestes na forum musze cie pochwalic. Fajnie sie to zapowiada, kompletnie sie na gieldzie nie znam, ale pobawic sie mozna.
Polecam nabywac akcje Prokomu, spolki zwiazane ze sportem ponoc daja ladna kase. Arka wychodzi na prosta, koszykarze zapewne niedlugo znowu zdobeda mistrzostwo, moze da sie na tym zarobic ;)
@up,
Kupuje się jak cena rozpoczęcia sesji dziennej będzie większa od aktualnej. Nie ma sensu kupować akcji na plusie.
@browarnictwo:
Widzę tu min. 15 000 zł zainwestowanych w Żywiec, za moją namową. Wolę nie myśleć co się stanie jak akcje Żywca spadną o krytyczne wartości :P Będę trzymał zawsze zatankowany śmigłowiec na dachu i przygotuję sobie chatę w Zanzibarze ;p
Właśnie dlatego wycofałem akcje Żywca... ;P
@down,
Tu raczej chodzi o Arkę jako o fundusz ubezpieczeń. ;)
a zobacz sobie na koszulki pilkarzy i ten wielki napis "PROKOM" na srodku ;]
Dark Sven
30-04-2007, 15:00
Hmm...
01NFI w górę
SRUBEX w górę
BICK bez zmian.
Gdybym sprzedał akcję 2 pierwszych byłbym 12.90 na plusie. Mhihihihi.
Zobaczymy, dopiero w to wchodze, ale mam nadzieje coś zarobić ; P
Korektor
30-04-2007, 15:01
@2up,
Ja znowu się na koszu nie znam ;p
@Żywiec,
Kupiłem 21 akcji za koło 10600 zł. Może wzrośnie jak będą upały. Musiałem coś nabyć, bo kasa stoi w zastoju po zakupie hoopa. Reszta jest w hotelach.
Hellraiser
30-04-2007, 15:02
Póżniej się w to zabawie. I zlookam jakie tam są fajne spółki, i sportowe spółki,..
Korektor
30-04-2007, 15:05
HAHA! Looknijcie kto jest pierwszy w rankingu tygodniowym xD
http://images21.fotosik.pl/229/14dd2c0c9824789c.png (www.fotosik.pl)
Dark Sven
30-04-2007, 15:06
Nubaj jakiś ; )
Dziad..... ;p
Słabiak Korek jesteś, bo dopiero teraz zauważyłeś :P.
JA zainwestowałem w HooP'a i Żywca. I chwilowo zostaje Mi jakieś 3tyś zł.
Pozdrawiam
Yeyeye! Przez chwile akcje PKNORLEN były na minusie, teraz są na zero. :)
Korektor
30-04-2007, 16:10
@up,
I cieszysz się, że tracisz?
Sorry, że post pod (prawie)postem ale poprostu nie mogę się opanować... ze śmeichu xd
...
...
AKCJE ŻYWCA TERAZ (/CHWILOWO) SPADŁY XDDDDDDDDDDD... no może teraz dość mało... ciekawe jak będzie dalej xF
Teraz skomentuje to : hahahahauhauhau zobaczymy jak będzie później
Pozdrawiam
@Edit
Kutwa HooP też spadł :(
Dark Sven
30-04-2007, 16:30
Prokom, Hoop, Srubex. Wszystko w dół ;<
Ja postawiłem wszystko na TVN^,^ Chciałem jakiegoś producenta lodów, ale nie znalazłem:p
Nigdy nie mialem stycznosci z gielda, wiec zrobilem co sie dalo na "oslep"
Maly screnn, ocencie czy jest cos nie tak(moze wszystko) ;)
img20.imageshack.us/my.php?image=bsnsnssoa3.png [Wkleic do przegladarki]
Nie wiem o co chodzi, ale kupilem Kolastyne(opalanie rox?),Wasko, firma w ktorej pracuje moj ojciec.
Z tego co mowi to oni w chuj zarabiaja.;p
Mógłby ktoś napisać jakas "instrukcje"?
SUMA: 9235.00 9240.00 +0.05 % 5.00
Ja rox :D
Nie znam się na giełdzie ale zaintrygowało mnie to. Zaraz zabieram się do zakładania konta i zaczynam kombinować. ; ) Zobaczymy co z tego wyjdzie.
@EDIT:
Cały bejc przepieprzyłem w PKN Orlen. ; ) Zostały 73 grosze. ; )
To ja "po blondynkowemu" zagrałem. Prokom, bo znam + Macrosoft, bo fajna nazwa :D
A ja kupiłem akcje spółki NAFTY. Myślę ze pójdzie w górę, w końcu zbliża sie lato= dużo więcej wyjazdów = potrzeba dużo benzyny :P
ten Prokom to jednak nie byl taki najlepszy pomysl, 3.5 pktu spadlo w stosunku do kursu, w ktorym kupilem jego akcje ;] No nic, za pol h mecz z Anwilem, moze jak ich pojada to jutrzejsze otwarcie bedzie korzystne ;] Dobrym wyborem byly akcje Jutrzenki, zamkniecie z kursem 167.00 (przy zakupie 164.00). W realizacji mam akcje Optimusa (4.34) i Mastersa (chgw co to, ale ma 0.71, takze 1500 akcji polecialo ;]). Fajna zabawa, ale jakbym mial grac na gieldzie za real cash, to bym chyba nie wytrzymal nerwowo ;]
Zakupiłem Prokom i Pamapol. ZObaczymy co z tego wyjdzie.
Korektor
30-04-2007, 19:07
@up,
Pamapol jest prawie tak niestabilny jak Gadu-Gadu. Dobrze obserwuj notowania, bo w jednej godzinie jest +15%, w 2'giej jest -15%.
Wściekłem się bo Żywiec spadł pod koniec sesji. Może jutro wypadnie lepiej. Będę trzymał akcje do środka lata, bo wtedy najbardziej wzrosną w stosunku do zakupu. I hope so.
Vanhelsen
30-04-2007, 21:05
@up,
Pamapol jest prawie tak niestabilny jak Gadu-Gadu. Dobrze obserwuj notowania, bo w jednej godzinie jest +15%, w 2'giej jest -15%.
Wściekłem się bo Żywiec spadł pod koniec sesji. Może jutro wypadnie lepiej. Będę trzymał akcje do środka lata, bo wtedy najbardziej wzrosną w stosunku do zakupu. I hope so.Jutro nic nie sprawdzisz, 1ego i 3ciego giedła zamknięta :P
Moje dwie długoterminowe lokaty (Żywiec i Orlen) aktualnie na minusie ale liczę, że okres wakacji zrobi swoje i na sierpień będą z tego zadowalające zyski, w zamian Hoop +2.07% na zamknięciu co daje mi równiutkie 30plnów do przodu, zobaczymy jak będzie w środę :)
Korektor
30-04-2007, 21:09
jak będzie
Dobrze będzie ;)
Ponawiam moja prosbe, o jakis maly poradniczek, "Co i jak" ;p
Vanhelsen
30-04-2007, 21:30
Ponawiam moja prosbe, o jakis maly poradniczek, "Co i jak" ;pSprawa jest prosta
a) inwestujesz w to, co twoim zdaniem zyska, zbliżają się wakacje = turystyka i hotelarstwo
b) inwestujesz w to, gdzie zyski przewidują rozmaite vortale giełdowe (czytaj: hoop :P)
Nikast Shynix
30-04-2007, 21:30
Hoop i Lotos idą ładnie w górę, Orlen trochę spada, więc póki co jestem 70 PLN do przodu xD
ten Prokom to jednak nie byl taki najlepszy pomysl, 3.5 pktu spadlo w stosunku do kursu, w ktorym kupilem jego akcje ;] No nic, za pol h mecz z Anwilem, moze jak ich pojada to jutrzejsze otwarcie bedzie korzystne ;]
Wychodzi na to, że raczej niekorzystne ;).
Shanhaevel
30-04-2007, 21:45
Metodą idiot-like zainwestowałem w Interię, Netię i Prokom. Zobaczmy, czy zarobię. :D
Dark Sven
30-04-2007, 21:49
Zapamiętać: Jak Hoomik radzi, olać. :D
Raz się dałem złapać na zakładach bukmacherskich, drugi raz na Prokomie. : D
Bick 0%
Hoop 2.07%
Prokom -2.20%
Śrubex 0.6%
Tvn 2.41%
Zywiec 0%
Sprzedałem 01NF1 8.43 zysku na 1000 akcji.
Czekam na akcje lotos i unimil.
Korektor
30-04-2007, 21:59
@up,
Z tego co wiem to Unimil ma być wykupiony przez jakąś zagraniczną firmę. Jeszcze nie ustaliłem czy to dobrze.
Moje akcje to głównie pierniczony nomyszawarty Żywiec, który spadł przed końcem sesji. Jak nie wzrośnie to przerzucę się na Okocima albo Kujawiaka.
@down,
Już przynoszą. Ale taki jest Żywiec; raz rośnie o ładny procent, potem nieźle spada. Jak TVN czy GG. I nie idzie tego przewidzieć. W wakacje pewnie ostro pójdzie w górę. Tego się trzymam.
Dark Sven
30-04-2007, 22:11
@up,
Z tego co wiem to Unimil ma być wykupiony przez jakąś zagraniczną firmę. Jeszcze nie ustaliłem czy to dobrze.
Moje akcje to głównie pierniczony nomyszawarty Żywiec, który spadł przed końcem sesji. Jak nie wzrośnie to przerzucę się na Okocima albo Kujawiaka.
Wykupiony mówisz? Trzeba się będzie zastanowić czy ryzykować.
Co do Żywca- mam tylko 4 akcje ale zastanawiam się czy nie sprzedać ich póki nie przynoszą strat.
Dr. Omader
30-04-2007, 23:24
Ja się "bawię" grając agresywnie na rl giełdzie ;)
Ogólnie jest dobrze, wszystko zależy jak sie podchodzi do własnych pieniędzy bo czasem już zdarzało mi się stracić parę tysięcy w jeden dzień hrhr...
Sporo czasu poświęcam czytaniu wszelkich informacji, sprawozdań, itd. Często też spotykam sie z profesjonalnymi brokerami aby dowiedzieć się co nieco ;)
Kiedyś sam grałem w wirtualną giełdę jeszcze za czasów modemów gdy biegałem do kumpla i razem inwestowaliśmy na giełdzie w NY.
Zobaczmy, czy zarobię.
W dzisiejszych czasach na polskiej giełdzie na dłuższym okresie czasu ciężko nie zarobić. Kwestia tego - ile zarobisz :P
Hoomik:
Spółki informatyczne może dają kasę, jednak w zeszłym roku poszło im średnio w porównaniu z np. branżą budowlana. Więc po co się bawić w inwestowanie w płotki gdy lepiej postawić kasę na grube ryby? ;)
Od siebie polecam wszystko co Sołowowa. Od paru lat obserwuje jak Sołowow powiększa swoje imperium i nieźle imponuje mi ten człowiek ;)
No i ma wielkie zaufanie inwestorów. :)
A co sadzicie o dynamicznym kupowaniu? :) Wszystko w firme, ktora moze przyniesc zysk np na 1 dzien, i sprzedajemy. Itp. Ryzykowne ale czesto oplacalne :)
Korektor
30-04-2007, 23:29
@up,
Ja tak robiłem, ale tygodniowo wyciągałem max 2k. Przerzuciłem się na długotrwałe posiadanie akcji i mam z tego o wiele więcej kasy i mniej zachodu.
Zapamiętać: Jak Hoomik radzi, olać. :D
Raz się dałem złapać na zakładach bukmacherskich, drugi raz na Prokomie. : D,,!,,
Spółki informatyczne może dają kasę, jednak w zeszłym roku poszło im średnio w porównaniu z np. branżą budowlana. Więc po co się bawić w inwestowanie w płotki gdy lepiej postawić kasę na grube ryby?
ale ja sie w to bawie dopiero od kilku godzin i nie traktuje tego w zaden inny sposob niz fun. W powazne inwestowanie to ja sie moge zaangazowac u bukmacherow, przy odrobinie farta i skilla kase mozna wyciagnac tez niemala, a i stresik momentami jest nieporownywalnie wiekszy ;] Do tej pory pamietam mecz eliminacji LM pomiedzy Hearts a AEK... 89', Hearts prowadzi 1-0... ostatecznie przejebali 2-1... nawet nie jestes w stanie sobie wyobrazic jaka *****ca mnie wtedy wziela ;]
Camoorcha
01-05-2007, 01:16
Ja zaczynam, zobaczymy co z tego będzie.
Korektor
01-05-2007, 09:47
@hoom,
Walić bukmachera. W Niemczech postawiłem 5 euro. Wygrałem 10, postawiłem dalej i przegrałem wszystko ;p
@Wieszok,
Skąd wiesz, że giełda będzie dzisiaj nieczynna? Nie ma informacji na str. głównej. Może w TV mówili?
@down,
Chyba jednak giełda dzisiaj nie działa. Musimy poczekać do jutra/czwartku.
Zaraz! Akcje Pamapolu i Prokomu ani nie rosną ani nie maleją. WTF? :D
Vanhelsen
01-05-2007, 13:17
[...]
@Wieszok,
Skąd wiesz, że giełda będzie dzisiaj nieczynna? Nie ma informacji na str. głównej. Może w TV mówili?
[...] W przyszłym tygodniu inwestorzy będą handlowali na parkiecie w kratkę - we wtorek (1 maja) i czwartek (3 maja) sesji nie będzie.<10znakófffff>
Korektor
01-05-2007, 21:24
A co kupicie/sprzedacie po przerwie? Ja z Żywcem wstrzymam się do fali upałów. Resztę opchnę jak wzrośnie, do powiedzmy +5%.
@down
chyba Zachem
Radze kupic akcje "14zach". Chuj wie co to jest, ale dobrze sie sprzedaje. Kolastyna, to nie byl dobry pomysl, moze potem, bo w koncu opalanie rox.
Ja kupiłem Ambrę, bo to buty, teraz to sandałki i adasie w ruchu;p
A co kupicie/sprzedacie po przerwie? Ja z Żywcem wstrzymam się do fali upałów. Resztę opchnę jak wzrośnie, do powiedzmy +5%.
ja caly czas licze ze ten Prokom to jednak okaze sie udana inwestycja. W miedzyczasie w realizacji jest 100 akcji Eurofilms, wspierajmy kino europejskie! ;]
Wzialem zywca, hoopa i tvn, te ostatnie to nie wiem czemu xD
Korektor
01-05-2007, 22:46
@up,
TVN odradzam z własnych doświadczeń. Trudno będzie sprzedać.
Knight Simon Dark lord
02-05-2007, 02:54
Ja narazie zainwestowałem w HOOPA i w TRAVELPL może coś z tego wyjdzie w końcu jest długi weekend to ludzie wyjeżdżają ^^ zobaczymy
Hellraiser
02-05-2007, 03:42
Zarejestrowałem się i zainwestowałem, zobaczymy co to będzie,.. :cup: :baby:
Tak jak myślałem, NAFTA poszła w górę, obecnie zarobiłbym na niej 27zł :p. Reszta bez zmian.
Korektor
02-05-2007, 11:05
Jestem 3zł na każdej akcji Żywca w plecy. To ja spadam do sklepu kupić zgrzewkę, może coś skoczy ;)
Jeszcze trochę warto poczekać, akcje w końcu muszą skoczyć w związku z temperaturą.
Pamapol zaliczył wzrost o 0.52%, ale za to Prokom spadł o 0.18%. ogolnie jestem na plusie - 6 zł zysku.
:)
A było tak pięknie... przed chwilą HOOP starczał abym był na plusie(tzn. powyżej 10tyś), ale teraz spadł i jestem znów na poniżej 10tyś. :(
Pozdrawiam
SUMA: 2739.26 2840.90 +3.71 % 101.64
101zl do przodu. :>
Nie wiem jeszcze zabardzo o co chodzi, ale od wczoraj z moimi akcjami nic sie nie dzieje. Jedynie TVN spada xD
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi, bo na tym paseczku na dole napisane ze akcje hoopa podskoczyly, ale w zakladce moje akcje nic sie nie poruszylo.
Przed chwilą stworzyłem konto, załogowałem się i kupiłem pierwsze akcje. Zainwestowałem w HOOPa i ŻYWCA. Nie wiem w sumie czy dobrze, szczelałem i starałem się wybrać znane mi marki. Może ktoś naspiać kilka rad dla początkujących, w co warto inwestować itp. Z góry thx.
@edit
To co mi zostało w KOMPAP zainwestowałem, jak narazie chyba zysk 28zł.
Właśnie na taką gierkę czekałem :)
Zainwestowałem w:
Żywca=lato,dużo będą pili ;>
Hoop=j/w
TPSA=będą dzwonili sporo zapewnie
TravelPL=wycieczki,wyjazdy itp.
Mam nadzieje,że to się zwróci :)
No kurwa jak na zlosc Hoop spada o 1,87 % a TVN, kotrego chce sprzedac rosnie -.-
@edit
Tvn sprzedalem, zywiec podskoczyl o 0,20 % i jestem 7 zl do przodu xD
@edit
Hoop podskoczyl o 0,72 % i jestem juz 12 zl do przodu xD
SUMA:
9954.12
10287.00
+3.34 %
332.88
332 zl na plusie jak na razie, zobaczymy co będzie na zamknięciu
edit:
wszyscy mówią, ęe ciągle hoop spada, a jak ja patrze to hoop stoi w miejscu albo podnosi się :)
+4.26 %
424.14
dzisiaj rano nareszcie zrobilem konto, zainwestowalem w budimexa przed otwarciem gieldy. Zysk na start troche ponad 5% ;) Okolo 240zl :)
Dark Sven
02-05-2007, 11:57
Kurde- hoop +4.39 %
Sprzedawać czy jeszcze czekać? Doradźcie
Sven
Ja bym poczekal u mnie caly czas rosnie Hoop ;]
Dark Sven
02-05-2007, 11:59
hoop +3.04 %
-.-
a budimex pnie sie w gore ;)
Nikast Shynix
02-05-2007, 12:21
http://img218.imageshack.us/img218/2476/zyskhn1.png
99 zł zarobiłem xD
Ale ten hoop jest... teraz poszedł w górę i zarobiłem jakieś 53 zł :D
Zamierzam sprzedać Żywca jak tylko wybije się z "minusa", chociaż nie jest to pewne.
Pozdrawiam
PROKOM mi spada ale kupiłem TRAVELPL, bo majówka i mam zysk 25zł.
PROKOM opchnąłem a TRAVELPL dalej leci w górę i mam dylemat czy sprzedać już czy trzymać dalej...
No i przytrzymałem i straciłem ^_^
Pozycja w rankingu ogólnym: 1135
Pozycja w rankingu tygodniowym: 1
Profit bieżącego tygodnia: +53.08%
Kto ma lepszy zysk? ;) W poranek zarobic 5000zl :P
Shanhaevel
02-05-2007, 14:08
Ogólni jestem stratny o CAŁĄ ZŁOTÓWKĘ.
Interia poszła w górę (mam za nią 15 zł :D), Netia spadła o 0.02 punkta, a Prokom chyba sprzedam, bo dalej spada.
ja niestety zgapilem moment mojego wielkiego wzrostu 50% i go szybko stracilem :)
Pamapol ciągle rośnie, juz 25zl zysku. Prokom dalej spada 8o. Na pocieszenie zdecydowalem sobie kupic Netia, bo Play i te sprawy chyba.Ale tez spada.....
Korektor
02-05-2007, 14:36
@2up,
Wczoraj miałem też pierwsze miejsce. +107% zysku.
Rethfing on Aldora
02-05-2007, 14:36
BANKIER.PL kosi kasę, 300zł na plusie xD
chrzanu5
02-05-2007, 14:41
Zainwestowałem w:
-CCC [+2,64%]- wg mnie będzie teraz szło w górę bo ciepło idzie to ludzie sandałki i klapeczki kupują :D
-SANOK- to tak bardziej dzięki temu, że z tego miasta jestem, co nie zmienia faktu, że jestem 22zł na plusie dzięki temu
-Kuiłem, a po 1 dniu sprzedałem ŻYWIEC- wg mnie bedzie to wielki niewypał
Mikhalov
02-05-2007, 14:49
zakupilem
Energopol
Gadu-Gadu
INSTAL
TRAVELPL
i travel jako jedyny mi psuje :p ale narazie 43.30 zl na plusie :D
energopol caly czas rosnie juz 70 zl z niego :p
Korektor
02-05-2007, 15:02
Niem lubiem Was :[ Wszyscy kosicie pieniądz a ja kiszę się z głuuuupim Żywcem. Wczorajsza zgrzewka nic nie dała :[ Liczę na upały. Może się przeliczę.
WRRRR!
PROKOM ciągle spaaada, juz 40zl w plery... omagad
Zarejestrowałem się i pierwsze wrażenia nawet pozytywne :). Wprawdzie straciłem 100 zł przez głupie inwestowanie, ale może się czegoś nauczyłem. Teraz cały kapitał wsadziłem w firmy budowlane, oby coś z tego było :D.
Btw chyba jakiś bug :D...
http://img381.imageshack.us/img381/6220/bugpx3.th.png (http://img381.imageshack.us/my.php?image=bugpx3.png)
O lol :D (eciepecie to mój nick do wyświetlania)
http://img477.imageshack.us/img477/3383/bug2mr2.th.png (http://img477.imageshack.us/my.php?image=bug2mr2.png)
To tylko u mnie tak widać czy globalnie też?
firmy budowlane typu budimex to pewniaki :P Masz zysk a jak strata to niewielka :P
Na razie akcje tych firm lecą na pysk ale nie zamierzam sprzedawać :). Euro się zbliża :D.
Zarejestrowałem się i pierwsze wrażenia nawet pozytywne :). Wprawdzie straciłem 100 zł przez głupie inwestowanie, ale może się czegoś nauczyłem. Teraz cały kapitał wsadziłem w firmy budowlane, oby coś z tego było :D.
Btw chyba jakiś bug :D...
Zdjęć nie cytujemy!
O lol :D (eciepecie to mój nick do wyświetlania)
Zdjęć nie cytujemy!
To tylko u mnie tak widać czy globalnie też?
Ktores akcje musialy nagle wystrzelic w gore, tez tak dzisiaj mialem, 53% wzrostu 1 miejsce a potem szybki spadek :)
Ale u mnie się to ciągle utrzymuje :D.
Shanhaevel
02-05-2007, 15:46
Eeech, w dupę, jestem 32 zł do tyłu przez ten pieprzony Prokom... Głupi ja... Sprzedawać?
O, Prokom się podnosi, ale i tak minus...
Korektor
02-05-2007, 15:47
@2up,
Pewnie jakiś błąd serwisu. Może skontaktuj się z adminem? Albo napisz o tym na forum resellu
predalien
02-05-2007, 15:55
Przez TVN jestem 32 zł do tyłu, teraz tylko liczę na BANKIER.PL.
Vanhelsen
02-05-2007, 17:36
Niem lubiem Was :[ Wszyscy kosicie pieniądz a ja kiszę się z głuuuupim Żywcem. Wczorajsza zgrzewka nic nie dała :[ Liczę na upały. Może się przeliczę.Powiem ci tak, żywiec i orlen to będą naprawdę długoterminowe zabawy... przed czerwcem raczej ostro nie podskoczy, ale w wakacje może być fajnie, czyli bądz cierpliwy.
Jeśli chodzi o Hoopa, ponoć górną granicą akcji będzie 39zł i ja osobiście przy tej kwocie mam zamiar je sprzedać. Osobiście jestem niezadowolony, bo z pewną pulą akcji Hoopa nie do końca trafiłem, przez co aktualnie Hoop jest dla mnie stratny, czekam aż dobije do 37,85 i wyzbędę się tych feralnych akcji licząc na chwilowe osłabienie w piątek. Ogólnie jestem 80zł do przodu ale kapitał jest biedniejszy o 40zł od początkowych 10k :|
Dark Sven
02-05-2007, 20:47
http://img400.imageshack.us/img400/4118/6666xk2.png (http://imageshack.us)
To mi nie może źle wróżyć.
Zastanawiam się w co wsadzić kasę po sprzedaży unimil'a i bick'a
Edit:
Ho, ho, ho xD
Wczoraj sprzedalem hoopa z 83 zl zysku. Dzis spadl na minus 0,83 i go odkupuje xD
Jak sie zmienia kuwa tryb klawy?- działa xD
polecam inwestowanie w firmy wytwarzajace materialy budowlane :)
Korektor
04-05-2007, 09:43
Za 13 minut rusza giełda. Spodziewacie się wzrostów? Ja jeszcze na Żywiec nie liczę, bo dzisiaj będzie chłodno. Baardzo długo będę trzymał te akcje zanim zadowalająco wzrosną.
Hmm hoop ładnie pnie się w górę. Chociaż ja spieprzyłem i cale 10k w niego wsadziłem, teraz część akcji sprzedaje, i zainwestuje, jak ktoś wyżej doradził - w firmy od materiałów budowlanych, to może być dobry ruch.
#edit:
po krótkiej chwili zastanowienia wziąłem kilka akcji <za ostatnie 200zł> budimexu.
Wszak nieruchomości idą w górę, więc akcje może też.
Bry, mam pare pytań;p (ajm niu in dis bizness manz)
Co z tą giełdą dzisiaj sie dzieje?: p. Kupiłem akcje i są w realizacji i w relalizacji i w relalizacji i w relalizacji i w relalizacji i w relalizacji ...
Czy akcje kiedyś się kończą? (że nie można kupić danej firmy już, jak tak, to jak to rozpoznać?;P)
Ii... co ile minut zmienia sie kurs średnio na giełdzie? Kiedy będę widział różnice w cenie za akcje?: p
Hmm hoop ładnie pnie się w górę. Chociaż ja spieprzyłem i cale 10k w niego wsadziłem, teraz część akcji sprzedaje, i zainwestuje, jak ktoś wyżej doradził - w firmy od materiałów budowlanych, to może być dobry ruch.
#edit:
po krótkiej chwili zastanowienia wziąłem kilka akcji <za ostatnie 200zł> budimexu.
Wszak nieruchomości idą w górę, więc akcje może też.
Ja w ciemno dałem w BudPola i zyskałem po jednym dniu:d Teraz dałem w inna i na razie tracę, ale sadzę że to tylko chwilowe:P
chrzanu5
04-05-2007, 11:23
CCC- spsadło o 0,14% ale nic nie straciłem
SANOK- +1,35% czyli 33zł
TRAVELPL- booosko :D +15,29% uhuhuh ale się opłacało :D
Właśnie zacząłem się w to bawić. Jak na razie to mam 15xPEKAO; 15xSANOK i 15xBUDIMEX.
@edit
Zainwestowałm jeszcze w LOTOS z myslą o sprzedaniu pod koniec wakacji.
@Ryba
Nie bój się.. mam to samo.
Shanhaevel
04-05-2007, 13:12
Fuck yeah! Interia podskoczyła do 65.00, a Prokom do -6.00 (to dobrze ze względu, że było -32.00)!
Sprzedawać Interię?
EDIT:
NO KURRR, Interia była na 65 teraz jest na 15! Noż cholera jassssnaaa!
Korektor
04-05-2007, 13:17
@up,
Serwisy internetowe raz rosną, raz spadają. Nie idzie przewidzieć co dalej się stanie. Radziłbym inwestować w coś bardziej stabilnego. W spółkę, której przychody można łatwiej przewidzieć.
Odp. Sprzedaj Interię i do niej nie wracaj.
Hoop ładnie leci w górę, 306 zł w przód. Nie sprzedaje na razie x)
Jak wysłałem zlecenie kupna akcji, to kiedy zostanie ono zrealizowane?.
Po spadku Orlenu poszedł w końcu w górę. Co prawda nadal jestem na minusie, ale nie sprzedaję będę czekał. Dużych strat nie ma.
Nikast Shynix
04-05-2007, 14:11
Lotos ładnie idzie w górę. Teraz na 50 akcjach mam 97.50 PLN zysku. Przed chwilą było 95 ;] Jak myślicie, sprzedawać czy jeszcze czekać?
Vanhelsen
04-05-2007, 14:11
172zł zysku na akcjach. Aktualnie modlę się by Hoop podskoczył o 1,4% ponieważ ciągle ciążą mi te feralne akcje kupione bo zbyt wysokiej cenie, a getin ciągle pnie się do góry, aktualnie z dzisiaj tylko 0,5% ale łącznie to już prawie 4 :) Zaś jak obserwuję akcje żywca, które ciągle lecą w dół, browarnictwo na razie nie jest pozytywną inwestycją...
Korektor
04-05-2007, 14:23
@up,
Gadasz, Żywiec przed chwilą ostro skoczył. Jest dobrze, niedługo będę na + z nim. Na razie miałem na nim tylko 800zł zysku.
LOTOS pnie się ostro w górę już +1.01 ale jeszcze nie sprzedaje
Vanhelsen
04-05-2007, 19:54
@up,
Gadasz, Żywiec przed chwilą ostro skoczył. Jest dobrze, niedługo będę na + z nim. Na razie miałem na nim tylko 800zł zysku.Żywiec na zamknięciu ma 501zł za akcję... 2 sesje temu było 508... nie ma co ukrywać, aktualnie spada, a to znaczy, że zbliża się moment w sam raz na kupno akcji, trzeba tylko trafić...
btw, hoopik niestety spadł pod wieczór więc swój manewr transakcyjny muszę przełożyć na poniedziałek :|
Z 4 pewniaków 3 poszły w dół
Ale PKOBP poszedł w górę!
Dark Sven
04-05-2007, 21:26
Lotos +4,32 ;>
Prokom i Żywiec stratny
Zapamiętać:
Nie stosować się do rad z forum ;<
Dziś się zarejestrowałem. Zainwestowałem w Hoop, Novite, i PKOBP. Zyskałem 75 zł.
AAAAAAAAAAAAAAAAAaa...
Wszystko jeszcze wczoraj było ładnie - 150zl na plusie. Dzis patrze - 60zl straty. kuźwa. wszystko w dół i to porządnie...
Coś mnie podkusiło, żeby LPP kupić. 482zł w dupę : ( A TravelPL w idealnym momencie sprzedałem bo właśnie ma -15% ; )
Coś mnie podkusiło, żeby LPP kupić. 482zł w dupę : ( A TravelPL w idealnym momencie sprzedałem bo właśnie ma -15% ; )
mnie tak samo podkusilo - tylko ze ja kupilem KGHM
Vanhelsen
08-05-2007, 22:07
Hoop zrobił hoop a ja przeoczyłem moment gdy było ładnie na plusie i jestem 600zł w tył... -.-'' muszę to odbić sobie na GETINie
Ja zainwestowałem pieniążki w akcje ABPL i jak na razie całkiem nieźle na tym wychodzę :P
Tylko trochę przejechałem się na akcjach SkyEurope. Dopiero teraz sprawdziłem, że ich akcje pikują w dół.
Dark Sven
09-05-2007, 19:46
Budimex -6.76 %
Prokom -9.29 %
Zywiec -3.38 %
;(
A ja Warta, Indykpol, 13Fortuna, Netia. Przed chwilą się zarejestrowałem;d Ciekawe czy b.dużo strace xD
PS: Ile trwa czas wykupywania aukcji, co? Mniejwięcej?
Edit: Fortuna zaczęła spadać i zdążyłem zrezygnować z kupna ;)
@down: jeszcze nie kupione, tylko czekam aż się kupią więc zdążyłem anulować, dzięki. To powie mi ktoś ile mam czekać aż będą kupione? I czy mostalplc sie opłaca??
A ja Warta, Indykpol, 13Fortuna, Netia. Przed chwilą się zarejestrowałem;d Ciekawe czy b.dużo strace xD
PS: Ile trwa czas wykupywania aukcji, co? Mniejwięcej?
Edit: Fortuna zaczęła spadać i zdążyłem zrezygnować z kupna ;)
sprzedaj netie jak najszybciej chlopie...
Vanhelsen
09-05-2007, 22:54
sprzedaj netie jak najszybciej chlopie...Łaj? Netia teraz leci w górę, a na dodatek 15stego pojawią się wyniki Playa więc może skoczyć ;]
Wszystko idzie w dół... A netia na zerze, najgorsze że handlowy ostro w dół poszedł (z +4coś na -0.coś). Źle sie dzieje że wszystko w dół idzie ;)
rośnie 56 (19%)
bez zmian 14 (5%)
spada 229 (76%)
3/4 w dół haha : d
Zapomniałem debiutanta kupić :x
No jasna d*** 673 zyle w tyl przez budimexa i artmana
Dark Sven
10-05-2007, 22:05
Helio -78.59%
;o
A chciałem w to zainwestować.
Cóż moge rzec. Bessa trwa, tylko jak długo. Może ma to związek z pogodą ;/
Chciałem wczoraj BZWBK kupić, dziś 5%, trudno sie mówi.
10 akcj. spółki: BZWBK, wartości: 2850.00 PLN
Prowizja: 11.12 PLN
Gotówka po dokonaniu operacji: 7138.88 PLN
20 akcj. spółki: KGHM, wartości: 2120.00 PLN
Prowizja: 8.27 PLN
Gotówka po dokonaniu operacji: 5010.61 PLN
5 akcj. spółki: ZYWIEC, wartości: 2405.00 PLN
Prowizja: 9.38 PLN
Gotówka po dokonaniu operacji: 2596.23 PLN
~~
Żywiec na sell za 2-3 miesiące :x
Korektor
15-05-2007, 22:47
Nah, Żywiec wreszcie idzie w górę, mam nadzieję, że niedługo znacznie przewyższy cenę zakupu, na co się zapowada ;)
Kupiłem PKOBP, a sprzedałem handlowego i netie, zdążyłem bo z tego co widze właśnie lecą w dół ;p Jeszcze Żywca kupuje TVP (pojutrze premiera herosów, więc może w góre pójdzie;d)
prawie caly kapital zainwestowany w BZWBK, jak na razie na plusie.
(pojutrze premiera herosów, więc może w góre pójdzie;d)
nie liczylbym na to, serial przecietny w cholere. Obejrzalem jak na razie 6 odcinkow, ale to jest raczej taki zapychacz miedzy kolejnymi sezonami PB, Jericho i South Parku. W kazdym razie kariery na miare Losta czy PB dla Heroes w Polsce nie przewiduje.
prawie caly kapital zainwestowany w BZWBK, jak na razie na plusie.
BZWBK 14.05.07 09:53 10 285.00 270.00 2850.00 2700.00 -5.26 % 150.00
: |?
Zywiec +4% ^.^
Shanhaevel
17-05-2007, 20:57
Ostatnio zainwestowałem w pgnig... Po jakimś czasie pikne ok. 180 na plusie. Teraz jeszcze niedawno Kolastyna mi dodała ok. 140 zł. Ale i tak jeszcze się nie podniosłem po beznadziejnej decyzji kupna Prokomu.
To wszystko przez was. =(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.