Pokaż pełną wersje : Freezy
Ostatnio zacząłem mieć problemy z Tibią. Co jakiś czas zdarza mi się freez (nic sie nie dzieje na ekranie, nie mogę nic zrobić, wylogować się, ostatecznie sprowadza się to do zamknięcia klienta z "exita" i szybkiego wpisywania passów, choć czasem nie mogę się też wlogować ale to inna bajka). Najśmieszniejsze jest to, że nie zrobiłem nic specjalnego "w tym kierunku". Wszystko dobrze działało i nagle zacząłem mieć taki problem (z tego powodu nie podam danych komputera ani niczego - wcześniej było dobrze). Dodam już tylko że dwa dni temu formatowałem dyski i reinstalowałem Windowsa, a internet dostarcza mi Aster.
Zapomniałem napisać, że ten problem czasem w ogóle nie występuje, a czasem gdy wrócę z normalnego huntu i stanę sobie pod depo, po kilku minutach mam freeza.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Może wymyśli mi jakieś rozwiązanie?
Jeszcze tak na koniec: Kiedy wpisuje komendę ping <ip serwera Tibii> to otrzymuje "Upłyną limit czasu żądania" (inne ip działają dobrze)
..::QRAS::..
30-04-2007, 22:06
to jest problem twojego hiper superowego neta.
to jest problem twojego hiper superowego neta.
On ma rację:) Też tak kiedyś miałem. Wolny net, gra się czasem zacinała i musiałem się wylogować i zalogować jeszcze raz zanim zginołem. Teraz mam szybkiego neta i wogóle nie ma takich problemów:D
Może to i racja, tylko czemu wcześniej prawie rok było wszystko ok? Internet nie jest może najszybszy ale do wolnych bym go raczej nie zaliczył..
transfer ściągania danych do 2 Mb/s
transfer ściągania danych do 4 Mb/s w godzinach od 2.00 do 10.00
transfer wysyłania danych do 256 kb/s
Tak czy inaczej, dzięki za odpowiedzi.
Mam to samo.. wczoraj nie miałem neta około dwóch godzin. Dzisiaj rano loguje się do tibii i freezy nieziemskie! A najdziwniejsze jest to, że transfer mam 200-350KB/s..
Oscypious
01-05-2007, 21:01
Też czasami mam freezy i to też przez net.I mam pytanie jaki sobie net mam założyć bo teraz mam naprawde gówn..... . NEO??
borekziom
02-05-2007, 00:37
A co tam zareklamuje ciekawą strone..
www.dsl.cz po prawej stronie jest taki licznik i pod licznikiem napis spusit czy cos w tym stylu ;] kliknij na niego i poczekaj
A co tam zareklamuje ciekawą strone..
www.dsl.cz po prawej stronie jest taki licznik i pod licznikiem napis spusit czy cos w tym stylu ;] kliknij na niego i poczekaj
"Rychlost připojení k internetu: 3,757 Mbit/s
Rychlost stahování dat: 480,9 kByte/s
Rychlost odezvy (ping): min 50,148 ms
max 51,299 ms
Ø 50,599 ms"
Nie znam sie na tym ^^' Może mnie ktoś uświadomić?
Freezy spowodowane są problemami na linii twój komputer - server cipsoftu. Jeśli ping zwraca "Upłynął limit czasu żądania" to jest bardzo źle. Niestety, nie możemy ci pomóc - skontaktuj się z net providerem w tej sprawie.
-Mixawik-
02-05-2007, 11:00
neo se zaluz
S*******AJ I NIE WRACAJ !!! PLX
A i jeszcze jedno.. "Start>Uruchom..>Wpisuje "Ping" Otwiera mi się okienko na 1 sec i znika.. co zrobić?
.Ghandar
02-05-2007, 11:25
a spróbuj: ping 127.0.0.1 -t?
a spróbuj: ping 127.0.0.1 -t?
Cały czas wyświetla się linijka: "Odpowiedź z (IP): bajtów=32 czas<1 ms TTL=128
Diego'Odin
02-05-2007, 11:41
bosh wysylasz pakiety do samego siebie to co innego moze byc?
zeskanuj sobie serwer cipsoftu
bosh wysylasz pakiety do samego siebie to co innego moze byc?
zeskanuj sobie serwer cipsoftu
Lub np niech sobie wpiszę :
E:\Documents and Settings\Cwiertka>ping -t onet.pl
Po zakończeniu kombinajca klawiszy CTRL+C powinno pojawić się podsumowanie :
Statystyka badania ping dla 213.180.130.200:
Pakiety: Wysłane = 6, Odebrane = 6, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 17 ms, Maksimum = 71 ms, Czas średni = 28 ms
.Ghandar
02-05-2007, 12:47
nie no jasne, że inny adres niż localhost. nie wiem co mi przyszło do głowy pingując 127. sry za mały błąd. : ]
tak na marginesie to mam ten sam pakiet od Astera i muszę Ci powiedzieć, że ja nie mam żadnych kicków, freezów itp. przykrych rzeczy.
Też czasami mam freezy i to też przez net.I mam pytanie jaki sobie net mam założyć bo teraz mam naprawde gówn..... . NEO??
Ja założyłem sobiie 2mb/s z Dialogu (dosyć tanio jak na taką szybkość) i wszystko działa płynnie (nie to co na wcześniejszym necie...)
Mnie też wszytko działało dobrze. Problem w tym, że teraz nie działa.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.