Pokaż pełną wersje : Gdzie najszybciej zdobyc siano????
Rupevef of Hiberna
26-09-2004, 14:23
Witam
Mam pytanie gdzie mozna znalesc siano??
Mam 300 ale chce miec wiecej bo te znalazlem na ziemi bardzo prosze o pomoc bo musze miec z 1000 chlebkow na moje urodziny:P
Zacznijmy od tego ze to nie jest siano, widziales kiedys zeby z siana robili pieczywo?? No ale do rzeczy: chyba we wszystkich miastach sa miejsca gdzie owe 'siano' rosnie. Niestety barrrrdzo wolno (tak, ja tez lubie sobie chlebek upiec). Musisz czekac albo szukac miejsc gdzie 'siano' sie spawn'uje - a takich miejsc troche jest. Sam poszukaj.
kup w sklepie ale za 1000 chlepow to ci to wyjdzie chyba z 3k o ile sie nie myle jeden chleb 3gp
Stefan12532
26-09-2004, 19:33
chłopie jak masz scythe kosisz siano idziesz do mlyno robisz saniem use with i klikasz w mlynie na takie kreconce coś i potem masz make...napelniasz jakis kubek woda...potem bierzesz use with maka o ten kubek i masz juz ziarno...idziesz do piekarniko...wiesz takie świecace cos i klikasz ziarnem use with i piecze sie chlebek ;)
!!!!!!!
ALBO MOŻESZ IŚĆ DO THAIS I JEST TAM TAKIE DOKTOREKMC DONALD CZY COS TAKIEGO...(ZNAJDUJE SIE W THAIS OBOK SWINEK I OWIEC)...TAM MIESZKA WRAZ Z SWA ZONA I U NIEGO LUB U ZONY MUWISZ HI I FOOD CZU TAM WHEAT CZY COS TAKIEGO ONA CI SPRZEDA JEDNO SIANO ZA 1 GP ;)..JUZ LEPIEJ TAK NIZ KUPOWAC CHLEB ZA 3 GP...SZUKAJ MŁYNU I DO ROBOTY :0
potem bierzesz use with maka o ten kubek i masz juz ziarnoDziwne, mi z polaczenia maki i wody zawsze wychodzilo ciasto :).
Vanhelsen
26-09-2004, 23:27
Jeśli chcesz się bawić i samemu robić te 1k chlebków to najlepszy, bo rzadko uczęszczany respawn jest w Kazzo, odrazu obok masz młyn, a troszke wyrzej piecyki i wode :)
P.S.: Moge się załorzyć, że po zrobieniu 100 chlebków będziesz rzygał na widok siana :D
Dr.Unknown
19-10-2004, 20:18
chłopie jak masz scythe kosisz siano idziesz do mlyno robisz saniem use with i klikasz w mlynie na takie kreconce coś i potem masz make...napelniasz jakis kubek woda...potem bierzesz use with maka o ten kubek i masz juz ziarno...idziesz do piekarniko...wiesz takie świecace cos i klikasz ziarnem use with i piecze sie chlebek ;)
!!!!!!!
ALBO MOŻESZ IŚĆ DO THAIS I JEST TAM TAKIE DOKTOREKMC DONALD CZY COS TAKIEGO...(ZNAJDUJE SIE W THAIS OBOK SWINEK I OWIEC)...TAM MIESZKA WRAZ Z SWA ZONA I U NIEGO LUB U ZONY MUWISZ HI I FOOD CZU TAM WHEAT CZY COS TAKIEGO ONA CI SPRZEDA JEDNO SIANO ZA 1 GP ;)..JUZ LEPIEJ TAK NIZ KUPOWAC CHLEB ZA 3 GP...SZUKAJ MŁYNU I DO ROBOTY :0
Piesku, respect for my friend lol, on pytał gdzie jest duży rest zborza, a jak się robi chleb to każdy niemal wie, więc się za bardzo nie wyrużniłeś:]
Czytanie ze zrozumieniem, to umiejętność, bez której zgubisz się w przyszłości.
Dziwne, mi z polaczenia maki i wody zawsze wychodzilo ciasto :).
zawsze? wow, niezły z ciebie kucharz :D
on-topic:
siana to najwięcej w stodole na wsi znajdziesz ...
Siano- wysuszona trawa służąca zwykle do karmienia parzysto i nieparzystokopytnych. Znaczy koni, świń, krów :D
Zboże- pszenica, żyto, itp. Kilkanaście/kilkaset kłosów rosnących na polu uprawnym lub ułożonych w kucku(in.mendlu) lub spiętych w snop. W tibii zboże występuje w postaci żywej(na polu) i w snopach(gdy zetniemy z pola).
No co? Moja mamuśka jest ze wsi :D Napisałem to, bo nikt właściwie nie wytłumaczył chłopakowi jaka jest różnica między sianem, a zbożem.
BTW. Czy wy też zawsze pisząc ręcznie piszecie "żboże", albo "śłońce"? Ja mam ten problem, ale wielkie dzięki temu, kto wymyślił zmazik do pióra ;)
Dobre miejsce z siankiem jest w Kazo na najwyrzszym piętrze...tylko sierp potrzebny =)
@up
to naprawde dobre miejsce i mało ludzi tam chodzi
a zborze zcina się kosą, a nie sierpem
Dr.Unknown
20-10-2004, 22:11
Siano- wysuszona trawa służąca zwykle do karmienia parzysto i nieparzystokopytnych. Znaczy koni, świń, krów :D
Zboże- pszenica, żyto, itp. Kilkanaście/kilkaset kłosów rosnących na polu uprawnym lub ułożonych w kucku(in.mendlu) lub spiętych w snop. W tibii zboże występuje w postaci żywej(na polu) i w snopach(gdy zetniemy z pola).
No co? Moja mamuśka jest ze wsi :D Napisałem to, bo nikt właściwie nie wytłumaczył chłopakowi jaka jest różnica między sianem, a zbożem.
BTW. Czy wy też zawsze pisząc ręcznie piszecie "żboże", albo "śłońce"? Ja mam ten problem, ale wielkie dzięki temu, kto wymyślił zmazik do pióra ;)
Już mu na rl wyjaśniłem:P
wrrrrrrrrrrrr JEST ROZNICA POMIEDZY SIENEM A ZBOZEM!!! siano to sucha trawa a ze zborza robi sie ziarno i SLOME!!! roznica jest taka jak pomiedzy piciem w szczawnicy i szczaniem w piwnicy...
Zaknafenian Do'Urden
20-10-2004, 23:05
wrrrrrrrrrrrr JEST ROZNICA POMIEDZY SIENEM A ZBOZEM!!! siano to sucha trawa a ze zborza robi sie ziarno i SLOME!!! roznica jest taka jak pomiedzy piciem w szczawnicy i szczaniem w piwnicy...
masz czlowieku reflex...wiesz ilu juz to przed toba stwierdzilo? ;)
Rupevef of Hiberna
26-10-2004, 17:22
THX za wszystkie odpowiedzi a poza tym ja wiem jak sie robi chleb ale chcialem wiedziec tylko chciałem wiedziec gdzie jest najwiecej pól.
Tera juz wiem i jeszcze raz wszystkim ktorzy pisali w tym temcie.
MEGA THX
A i piszcie dalej tu to może dowiem się czegoś ciekawego... :D
!!!!!!!
a mi sie ciasto nie robi. daje na make>use with>i na kubek z woda i c***a bo nic sie nie robi. pomozcie
@Up
Z kubkiem tego nie zrobisz... to musi byc korytko, albo wiaderko...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.