PDA

Pokaż pełną wersje : Komp sie zacina

Dratris
01-05-2007, 11:27
Witam. Komputer mi się zacina. Wiem że może być tysiące wyjaśnien ale :

Często zacina mi się gdy :

Ogladam filmy na necie
i wogole jak jestem na roznych stronach
na reklamach

Czasami gdy gram w tibie, na GG itp

Ale mysle że to moze byc przeciazenie ramu , moze tak byc ? Bo juz ni e wiem.

matiiii
01-05-2007, 12:40
To se procka wymień.

Ballor Lurt
01-05-2007, 12:50
To se procka wymień.

Wiesz, nie wydaje mi się żeby to była wina procesora.

[@UP]

Uważam że to rzeczywiście wina pamięci RAM. Ile jej masz? Takie obciążenia+windows (XP) powinna spokojnie udźwignąć z dużym zapasem pamięć 512mb DDR I. Jeśli oczywiście masz pieniądze możesz sobie pozwolić na zakup nowoczesnej pamięci DDR II. Jeśli to nie pomoże to ja już nie wiem co tu winić.

Luka$ek
01-05-2007, 13:51
Też tak miałem w starym kompie nic nie pomagało jak wymiana dysku :p

..::QRAS::..
01-05-2007, 13:56
na 80% karta graf do wymiany.

theory
01-05-2007, 13:56
Jeśli oczywiście masz pieniądze możesz sobie pozwolić na zakup nowoczesnej pamięci DDR II.
Powiem Ci, że DDR II nie jest nie wiadomo jak lepsze od zwykłych DDR. :]

@topic:
Może format? ^^
Albo puść jakiegoś antywirusa online, czy 'sprzątacza' rejestru.

Goldscorpion
01-05-2007, 14:14
Jest coś takiego w start-->programy-->akcesoria-->narzedzia systemowe-->defragmentator dysków. Nie wiem czy w innych Windowsach tak jest ale ja w Xp prof mam. Układa on porozrzucane pliki. Mi to pomaga. Robię to raz na tydzień i git.

Ballor Lurt
01-05-2007, 15:21
Powiem Ci, że DDR II nie jest nie wiadomo jak lepsze od zwykłych DDR. :]

@topic:
Może format? ^^
Albo puść jakiegoś antywirusa online, czy 'sprzątacza' rejestru.

Wiesz, powtórzyłeś się tylko po mnie tą pierwszą wypowiedzią, to znaczy odwołaniem do mojego posta. Zrozum, nie każdy ma kopalnie pieniędzy i nie każdego stać na kupno pamięci DDR II, a z czystym sumieniem mogę polecić DDR
I jeśli kogoś nie stać. Sam mam 2048 MB RAM DDR I i jest spokojnie ;)

Hellraiser
01-05-2007, 15:34
Witam. Komputer mi się zacina. Wiem że może być tysiące wyjaśnien ale :

Często zacina mi się gdy :

Ogladam filmy na necie
i wogole jak jestem na roznych stronach
na reklamach

Czasami gdy gram w tibie, na GG itp

Ale mysle że to moze byc przeciazenie ramu , moze tak byc ? Bo juz ni e wiem.

Ja mam mały "tip" ctrl+alt+del czyli wejdż Menadżer zadań w procesy i zlookaj czy nie masz może w procesach nazwe update.tmp.

Jeśli masz zgłoś powiem co dalej,..

emilok
01-05-2007, 15:45
Jak tak wszyscy wyliczamy to ja stawiam na zasilacz.

Ballor Lurt
01-05-2007, 15:47
O Ty! O tym nie pomyślałem. Może kupił jakąś mocniejszą kartę albo coś i zasilacz nie wytrzymuje? ;d Albo po prostu się psuje.

Dratris
01-05-2007, 16:47
Ja mam mały "tip" ctrl+alt+del czyli wejdż Menadżer zadań w procesy i zlookaj czy nie masz może w procesach nazwe update.tmp.

Nie ma tam tego.

NervGal
01-05-2007, 18:46
Ja obstawiam, że przerwał Ci się kabelek od klawiatury. hehe

Dark Sven
01-05-2007, 18:49
A może freezy i lagi?

Dratris
01-05-2007, 19:30
@up

lol?

@2x up

jaja se robisz?

Iron
01-05-2007, 19:45

Ja mam właśnie upadate.tmp podczas uruchomienia gg na Viscie, bez zezwolenia na działanie tego programu gadu mi nie rusza.

Max121
01-05-2007, 19:54
Użyj jasnej strony pałera! Hm, spróbuj dać golarkę elektryczną, może w tedy się nie będzie zacinać (przy goleniu).

Kajusz931
01-05-2007, 21:41
moze bys nam powiedzal jaki masz komp? lol

jesli jakies gowno typu PIII + 256RAM to nic dziwngo ze sie zacina

jak masz nortona albo jakies inne prgramy ktore zabieraja duzo RAM'u to je wylacz...

Rethfing on Aldora
01-05-2007, 22:08
jesli jakies gowno typu PIII + 256RAM to nic dziwngo ze sie zacina

Ja pierdole no nie moge przy takich odpowiedziach. Czemu według Ciebie Pentium III to gówno? Bo Tobie rodzice na komunie kupili procka dwurdzeniowego po 3GHz na rdzeń? PIII i 256ram to całkiem porządny sprzęt i na oglądanie filmików, surfowanie i granie w Tibię naraz.

emilok
02-05-2007, 12:05
Dratris, podaj wkońcu pełną specyfikację maszyny, wliczając w to np. tabliczkę znamionową zasilacza wraz z opisanymi maksymalnymi obciążeniami na poszczególnych liniach.

Dratris
02-05-2007, 22:01
Nvidia GeForca mx 400 with agp8x

procek

unkown CPU type 256 mb ram

Dodatek Service Pak 2

1.2 GHZ

Dratris
09-05-2007, 08:46
Pomocy 11111111111!1111

Kwadratowe Koło
09-05-2007, 09:13
Nikt ci nie powie dokladnych informacji. Trzeba miec fizczny kontakt, bo jeszcze sie cos spartoli. Poza tym, w wiekszosci postach bedzie cos w stylu, ze cos siadlo/padlo/sradlo i trzeba wymienic/kupic/zesrac na inny/lepszy/kupa. Najlepiej daj komputer do przegladu/serwisu. Tylko wykasuj pewne 'podejrzane' programy i gry z komputera = O Tam uzyskasz najlepsza odpowiedz i co najlepiej na co wymienic. Niestety, troche kosztowac zawsze bedzie.

podejrzane - piraty nuby

Honasolo
09-05-2007, 09:46
Wez daj jakiemus pozadnemu programiscie zeby ci zformatowal dysk i zainstalowal odpowiedni system do twojego sprzetu.
Przynajmniej moj kumpel tak zrobil i juz nie mial problemow z kompem.

Ale jezeli ci sie zacina only internet to proponuje je....nac formata bo jak widac masz cholernie zapchany dysk smieciami typu: win|ogon, shareware itp. smieci...

Ewentualnie by nie tracic waznych danych na dysku mozesz usunac mocne programy antywirusowe i sciagnac avast, przeskanowac "easy cleaner"em caly komp i na koniec zdefragmentowac wszystkie dyski.
Jezeli to ^ nie pomoze to idz do servisu i niech ci sprawdza kompa. Prawdopodobnie mozesz nie miec tranzystorow na plycie itd.

Od ilu lat masz swoj komputer? (badz ile lat byl uzywany)

P.S.
Gdy ja pierwszy raz skanowalem easy cleanerem, to wsykoczylo mi 5 gb smieci.
:o :o