PDA

Pokaż pełną wersje : !!Zapotrzebowanie na artykuły!!

Dan the Automator
26-09-2004, 17:08
Jak nazwa wskazuje, temat dla tych, co lubią pisać, i robią to dobrze - ale nie wiedzą na jaki temat. Możecie również proponować wasze typy. Taki art, jeśli bedzie dobry (tzn ktos z modów zaakceptuje) - powędruje na strone

Oto czego IMHO brakuje, i nie zaszczkodzi jakby było:
Obsługa TibiCAM, całość ze screenami, "idiot-friendly" ;-) (zrobione)
Dalsze części manuala
Ladny opis miast, albo opis w stylu opowiadanie, albo w stylu przewodnika turystycznego

Oczywiście jak będe miał czas, to też coś napisze~

Shardzik
26-09-2004, 20:58
Dobo, a co powiesz na temat, "poradnik skrotow, i czesto uzywanych powiedzen w Tibii" opisze tam neizrozumiale i obce skroty, powiedzonka, zeby ograniczyc posty typu "co to znaczy OMG" "co to sa skille" ect.??

Raul
27-09-2004, 20:23
Dobo, a co powiesz na temat, "poradnik skrotow, i czesto uzywanych powiedzen w Tibii" opisze tam neizrozumiale i obce skroty, powiedzonka, zeby ograniczyc posty typu "co to znaczy OMG" "co to sa skille" ect.??
Takie coś już jest.

http://www.tibia.pl/tutorial.php?tut=203

Gangrel
05-10-2004, 16:56
Przydałby sie Poradnik dla Palkow, wiem zebył kiedys, jeszcze na starym forum taki poradnik by Gremlin(lub Zagłada, nie pamiętam dokładnie). Sam mam za mało doświadzczenia palem zeby cos takiego nabazgrac.

sathard
05-10-2004, 17:10
@up
taki poradnik jest już w dziale artykuły, a nawet dwa. Jeden by n3m3s1s, drugi by Zgagald. Poszukaj.

Dr.Unknown
26-10-2004, 15:17
Piszecie, piszecie, a co ze zleceniami?!?! Jak nikt nie wziął to JA BIORE o tibi cam;)

Tomciog
26-10-2004, 15:23
@up
może nie zauważyłeś, ale jest cóś o TibiCAM;)
a oto link:
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=12756

Dr.Unknown
26-10-2004, 15:29
oK, CZEKAM W KOLEJCE NA COŚ NOWEGO...

roland
27-10-2004, 10:47
A ja zrobię coś dla idiotów czyli jak obsługiwać tibicam:)

Bofedojo
30-10-2004, 11:45
A moze byc cos nie o Tibii? ;] Bo ja pilnie potrzebuje artykulu jak krok po kroku stworzyc strone www (ale taka profesjonalna), wydajac max 20 zl.

MatKus
30-10-2004, 12:23
A moze byc cos nie o Tibii? ;] Bo ja pilnie potrzebuje artykulu jak krok po kroku stworzyc strone www (ale taka profesjonalna), wydajac max 20 zl.To ty potrzebujesz kilkutomowej książki, a nie artykułu.
a tak po za tym, to
http://www.tibia.pl/images/askgoogle.gif (http://www.google.pl)

Leweracja
04-12-2004, 21:45
Prosil bym o artykul o :Recovery Key
1. co to
2. co daje
3. jak zrobyc
4. i wszystko o nim

HocBav
06-12-2004, 20:10
Needuje Artykuł wprawdzie kiedyś to było w formie tabelki na Tibia.pl ale nie widzę tego :(
-skąd dokąd i za ile mogę pływać statkami :]

Thorumbus
07-12-2004, 11:28
Ja chce sie dowiedziec jak zmienic nick...czy jest to wogole mozliwe, nie musi byc to poradnik wystarczy jakis priv z gory dzieki.

Ultimus Skydiver
08-12-2004, 09:25
@Leweracja.
Recower Key dostajesz wtedy gdy kupisz paca i spersonalizujesz swoje konto. Operacja ta trwa 7dni. Wtym czasi mozesz zmienic swoje dane osobowe ale nie mozesz zmienic juz r-keya ktory jest jedyny.
Pozwala ci on na natychmiastowa zmiane meila i hasla w czasie hacku.

@Thorumbs.
.....Jest to opisane w dziale FAQ..... wiem bo sam pisalem jako 2 osoba :P

Leweracja
09-12-2004, 15:58
@Ultimus Skydiver

thx

Afinor
09-12-2004, 19:50
Ja bym prosil artykul o tym:
- Gdzie expic z paccem(od 1 do 50lv all v0cs)
Jak bede jeszcze cos chcial to zedytuje.

colin
11-12-2004, 14:38
Wiec tak do poradników nie mam nic, bo są ok. i w miarę zrozumiale napisane ale czy nie dało by się ich jakoś pogrupować tematycznie, bo na tej stronce z poradnikami panuje jak na razie totalny chaos

Nightwalker
16-01-2005, 16:12
Prosze by ktoś napisał poradnik jak zamieszczac forum phpBB (jak je zainstalować) i czy republika.pl (server) nadaje się?

Rankor
27-01-2005, 15:24
Hmm, moze by sie ktos podjal poradnika w ktorym opisalby popularniejsze programy p2p?

Tibiańczyk
29-01-2005, 00:36
Prosze by ktoś napisał poradnik jak zamieszczac forum phpBB (jak je zainstalować) i czy republika.pl (server) nadaje się?
http://www.phpbb.pl/forum/viewtopic.php?t=4222 Instalacja phpBB2 na lycosie.

Shardzik
05-02-2005, 19:25
A własnie... i przyda się poradnik "Jak wytrenować postac na Enforced PvP"
Wiele osób zostaje zrookowanych już na 8 lvl

Ashlon
12-02-2005, 08:45
A własnie... i przyda się poradnik "Jak wytrenować postac na Enforced PvP"
Wiele osób zostaje zrookowanych już na 8 lvl

Tam sie postaci nie trenuje. Tam sie postacia expi. A do dobrego expienia na tamtych swiatach potrzebna jest tak zwana umiejetnosc "dobrego uciekania".

Eleander
12-02-2005, 08:56
A mnie ciekawilby poradnik dla rycerza od 45 lev wzwyz , gdzie najlepiej expic jak i co wogole warto robic pare uwag choc . :baby:

Nightwalker
18-02-2005, 17:21
mAło zwiażane z tibią, ale:
Jak zarejestrować się na MU jak ściągnąćlienta itd... czyli wszsystko o początkach w MU (nawet nei chodzi mi o samo granie, ale co wcześniej robić), bo wybaczcie nie znam koreańskiego -_-, a jak sam próbowałem to zawsze sięcoś waliło ;/

Shinjix
18-02-2005, 17:45
mAło zwiażane z tibią, ale:
Jak zarejestrować się na MU jak ściągnąćlienta itd... czyli wszsystko o początkach w MU (nawet nei chodzi mi o samo granie, ale co wcześniej robić), bo wybaczcie nie znam koreańskiego -_-, a jak sam próbowałem to zawsze sięcoś waliło ;/
A angielski i polski znasz???:P
Polska strona o MuOnline (http://www.mu.xp.pl/)
Oficjalna Anglojęzyczna strona o MuOnline (http://www.muonline.com/) <--Długo sie ładuje i często są przeciążenia...

LORD VOLDEMORT
21-02-2005, 20:10
a co powiecie na poradnik w stylu filmu

p.l
21-02-2005, 20:33
MOLTS dla słabszych

@down
raczej I. Chodzi mi MOLTS dla 30 lvl ...

Shardzik
21-02-2005, 20:42
MOLTS dla słabszych
P.L to zabrzmiało śmiesznie, tkwi w tym jakiś haczyk?
Czy jesteś słaby i chcesz zwiedzić MOTLS , czy jesteś silny i pokazać MOTLS
słabszym graczom... jeżeli to 2 to enjoy poradnika życzę :P

Evul Tibian
21-02-2005, 22:02
Potrzebuje przewodnik turystyczny po Venore i Thais ;)

Gegiwod
06-03-2005, 16:10
Witam.
Niech ktoś napisze pordnik jak dojsc do minocity tego pod thais + mapki of course.
Z góry dzięki.

Wrobel
09-03-2005, 11:03
Znalazłem na http://home.classicnet.net/tibianlibrary/knightelite.html porady jak zabijać elitarne potwory knightem, są też porady dla innych profesji. I jestem ciekawy czy jest zapotrzebowanie na przetłumaczenie tego artykułu. Mogę to zrobić w zwykłym poście lub w formie strony www w html (zamienię oryginalnym tekst w skrypcie html na tekst polski).

PS i tam muszę z anglika jakiś tekst przetłumaczyć na zaliczenie ,a to się może przydać komuś kto nie zna dobrze tego języka.

Fadix
09-03-2005, 11:50
Hmm jak dla mnie ten poradnik dla rycka jest zajefajny ;p i bardzo bym chciał abyś go przetłumaczył :)

Ognisty paladyn
09-03-2005, 14:27
Podejmę się zrobienia poradnika ze screenami o Thais i okolicach (expowiska, NPC). Nie chcę robić filmiku, gdyż jak umieszcze na jakimkolwiek serwie mogę spotkać się z opiniami i postami typu: "OmG kolejny keylogger" czy coś w tym stylu. Wydaję mi się, także, że zdjęcia też są wystarczająco czytelnie. Może ktoś podejmie się zrobić poradniki o innych miastach. Wtedy powstałby jeden duży poradnik o Miastach(Ab'dendriel, Ankrahmun, Carlin, Edron, Kazzordon, Thais, Venore. Jeśli ktoś się zdecyduje piszcie w grze: "Ognistypaladyn" Hiberna, lub gg: 6435383 .

Dowizul z Inferny
12-03-2005, 10:29
czy moze ktos zamiescic poradnik do the game marker`a i czy moze w nim byc widok o gory taki jak w tibi??

Tafan Kale
12-04-2005, 19:38
Ja jestem nowy. Nie wiem nic o pisaniu artykułów, ale będę się starał.

Kele
26-04-2005, 21:03
Potrzebuję poradnika z wyjaśnieniem niekórych słow, skrótów typu:
1337
kina
p3wn3d etc.

Dzieki z góry.

Gabry Mag
28-04-2005, 08:40
Moim zdaniem powinien powstać ciekawy poradnik na temat pierwszych kroków na nowym serwerze. I to dla takich osób, które wcześniej nie miały Pacc i nie znają expowisk na paccowskich terenach. Czyli taki troszkę szczegółowy. ;(

Maix
28-04-2005, 08:48
Tak, ja niedługo zakładam pacca i chciąłbym się dowiedzieć np. gdzie są niektóre expowiska, czy warto kupować promocje itp....

Geralt ze Spychowa
08-05-2005, 20:28
ja poszukuje poradnika na temat kopalni krasnoludzkich - od gory az po sam dol :) sam mam 33 lvl i schodze jedynie conajwyzej o 3 poziomy - dalej sie boje. Mam nadzieje, ze juz taki art jest - jezeli owy juz jest, zapodajcie linka. B)

Wkurzony
12-05-2005, 17:59
ja poszukuje poradnika na temat kopalni krasnoludzkich - od gory az po sam dol :) sam mam 33 lvl i schodze jedynie conajwyzej o 3 poziomy - dalej sie boje. Mam nadzieje, ze juz taki art jest - jezeli owy juz jest, zapodajcie linka. B)

też mam taki problem :( pamietam że kiedyś był poradnik na ten temat, lecz nie umiem go znaleść. Proszę o linka lub nowy poradnik na temat krasnoludzkich kopalń (gdzie są, co tam jest itp.)

Bulboglowy
12-05-2005, 19:58
Gdzie się chowają takie bezradne dzieci ?

http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=79089

Geralt ze Spychowa
15-05-2005, 23:39
o stary wielkie dzieki! Dowiedzialem sie co wlasnie czai mi sie pod nogami B)

szkoda tylko, ze niebylo powiedziane gdzie jest/sa geomancery i ten fire elemental... to by mi sie przydalo :baby:

Prima Scorpio
04-06-2005, 16:13
Manual dla Knighta. BARDZO POTRZEBNE!

Mod break
Widać jedno upomnienie nie pomogło i nie zaczełeś szukać.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7254

Będziesz miał akurat 3 dni na przeczytanie tego.
/mod break

Diuks
08-06-2005, 17:07
Z chęcią bym przeczytał jakiś poradnik dla palka z paccem na nowy serw chodzi. Wychodze np 10 na maina i co mma robić mniej wiecej questy(tylko nazwy wystarczą:]), eq (to co można w sklepie kupić ludzie sie nieliczą) , miejsca do expienia (jak napiszenie np. tomby to dokładnie który i jaki poziom na jakim lev bo to jest różnica i to duża). Acha i prosiłbym o pisanie/podane linka z poradnikiem na poziomie a nie jak ostatnio czytałem że warto na trolach siedzieć do 15 levelu... no wybaczcie jeśli nie mam racji ale ostatnio na 15 levelu juz na rotach/minosach an darashi nie moglem usiedziec i na tomby leciałem:P. Ale wtedy miałem pierwszy raz packa i byłem newbiem teraz już jestem bardziej doświadczony. Więc plx o link lub nowy temacik.

AdamS_
10-06-2005, 05:26
Może jakiś poradnik żeby zostawać na Rooku do 8 levelu.Normalnie dobij mnie to:IDe se spokojnie na Rooku a tu nagle gosciu na 15 levelu i mowi:Gimme cash or hunted on main!!.Pewnie ci co tak robią sie maina boją.... :baby:

Berud
18-06-2005, 08:00
prosił bym o poradnik na temat testservera ( kiedy można wejsc , co i jak itd.. )

Dwimenor
18-06-2005, 19:34
FAQ-Inne pierwsze trzy pytania & odpowiedzi rozwieją twoje wątpliwości.

A skoro już jesteś w dziale FAQ to przeczytaj wszystko.

Asik
02-07-2005, 15:45
O miastach
Zrobie prewodnik turystyczny o Ab'dendriel

plankton druid
05-07-2005, 17:49
poradnik dla druida. są dla sorców :mag: palladynów :lucznik: i knighta :miecz:. a niema dla druidów X(

Burakou
05-07-2005, 17:51
@up
Przecież drut to tak samo jak sorc X( tylko, że ma czary troche inne.

Dwimenor
05-07-2005, 17:54
Weź dowolny poradnik dla maga i rób tak samo, z tą różnicą, że zamiast
"Rób HMMy i SD żeby zarobić"
to:
"Rób uhy żeby zarobić"

(Btw w dziale Potwory masz poradnik dla magów i druidów. Przyklejony)

Magrid
14-07-2005, 19:02
Zapodajcie aktualną liste zapotrzebowania na poradniki, bo mam wenę twórczą :]

Parapsyhol
14-07-2005, 19:36
Też coś moge napisać, zresztą już naskrobałem jeden poradnik :]

Dwimenor
14-07-2005, 19:53
Dobrze, że tamtej reklamy mytibia nie uznajesz za poradnik ;)

Chcecie pisać?
-Expowiska wokół wszystkich miast. Ale wszystkie poważniejsze. Przykładowo dla Venore: Swamp troll cave, Amazon camp, rotkowo z uwzględnieniem trening zone, spawnu beholdera i orc cave, PoH, Dragon lair i OF. Takie poradniki mają zawierać: mapkę obszaru (bardzo dobry przykład jest w poradniku o lodowych wyspach), mapkę jak dojść (chodź OF i POH może się bez tego obejść). Do tego porady, dla kogo jest to miejsce i ewentualne taktyki & uwagi odnośni obszaru.
Oczywiście wszystko bez QS

-Manual dla początkujących
Zakładanie konta
Konfiguracja
Interface
Walka
Rookgaard
Mainland
Czyli co, gdzie i jak kliknąć żeby działało.

-Spis skrótów tibijskich, razem z znaczeniami.

Venderer
14-07-2005, 20:47
Oto czego IMHO brakuje, i nie zaszczkodzi jakby było:
Ladny opis miast, albo opis w stylu opowiadanie, albo w stylu przewodnika

Mam troche czasu i mógłbym zrobić taki poradnik. (zdjęcia miejsc i map z dokładnym opisem wsyzstkich sklepów, gildii i NPC w każdych* miastach)

*
Są tylko 2 problemy....
Po 1 nie mam Pacca (wiuęc darama i arkhannum odpada)
Po 2 nic nie wiem o Venore (kompletnie NIC, nigdy tam nie byłem...)

Więc mogę zrobić poradnik o: Ab, Carlin, Thais oraz Kazo (wszystkich naraz)
Co do Veno i innych maist mógłby mi ktoś pomóc...

Np. Ognisty Palladyn zareklamował, że mógłby z kimś robić taki proadnik B) ....

Tylko neich się jakiś modek wypowie czy ten pomysł przejdzie....

Dwimenor
15-07-2005, 13:06
Co do miast, to umieszczenie wszystkich w jednym poradniku jest kiepskim pomysłem. Strasznie się rozciągnie. Lepiej jeden poradnik o jednym mieście.

Acha: zdjęcia NPC, sklepów itp są nie potrzebne. Od tego są mapki. Chodzi mi o expowiska wokół miast

Chessterr
15-07-2005, 18:09
Co do miast, to umieszczenie wszystkich w jednym poradniku jest kiepskim pomysłem. Strasznie się rozciągnie. Lepiej jeden poradnik o jednym mieście.

Acha: zdjęcia NPC, sklepów itp są nie potrzebne. Od tego są mapki. Chodzi mi o expowiska wokół miast

Ja zrobiłęm Carlin-miasto kobiet. Drogi moderatorze. ZObacz i powiedz co o tym sądzisz.

Venderer
15-07-2005, 18:42

Co do wsyzstkich maist w jednym poradniku, zgadzam się, że to zły pomysł, ale co do treści to Dobo powiedizał, że potrzebne przewodniki :(... Ale cóż skoro expowiska to expowiska... NIe jestem pewien czy dałbym rade ale mogę spróbować... Na początek, może AB??? Powiedz co myślisz...

Dwarf
15-07-2005, 18:46
-Manual dla początkujących
Zakładanie konta
Konfiguracja
Interface
Walka
Rookgaard
Mainland

Jesli to jest potrzebne moge sie tego podjac ;)

Chessterr
16-07-2005, 13:41
Dwimenor.

I jak ci siępodoba moja propozycja poradnika "Carlin-miasto kobiet". Ma szanse na zaakceptowanie?

Chessterr
16-07-2005, 15:23
Zgłaszam się z ogromną prośbą o pomoc. Proszę o pomoc w zrobieniu mapki kopalni MOLTS. Proszę o szybkie odpowiedzieć. Jak coś to PW lub Gadu-Gadu. Z góry dziękuje

Thimburd
16-07-2005, 15:37
@Chessterr

Użyj programu do edycji mapek z Tibii - Tibia Map Viewer'a. (http://landhell.fpp.pl/tibia/index.php?PAGE=down&FILE=tmviewersetup31*****&DIR=) Sobie porobisz ssy i masz.
I skorzystaj z lekcji korzystania z forum (Lekcja1). :|

Chessterr
16-07-2005, 15:41
@Chessterr

Użyj programu do edycji mapek z Tibii - Tibia Map Viewer'a. (http://landhell.fpp.pl/tibia/index.php?PAGE=down&FILE=tmviewersetup31*****&DIR=) Sobie porobisz ssy i masz.
I skorzystaj z lekcji korzystania z forum (Lekcja1). :|
Thim wejdź teraz na gg

A program nie chodzi u mnie

Venderer
16-07-2005, 19:35
Modki piszscie na jaki temat jest potrzebny poradnik (expowiska wokół maist, ok ale czy Ab może być?)

Srry, że nie edytuję ale chciałem odświeżyć temat....

Dwimenor
16-07-2005, 19:39
Jak narazie tylko Carlin jest "zrobione"
Ab może być. Postaraj się umieścić 3 pierwsze poziomy Molts, jezeli już masz się brać za to miasto.

Chessterr
17-07-2005, 11:58
Jak narazie tylko Carlin jest "zrobione"
Ab może być. Postaraj się umieścić 3 pierwsze poziomy Molts, jezeli już masz się brać za to miasto.

Czyli dwimenor można ju ż wstawić mój temat jeśli ktoś zamieści MOLTS. Ja bym dal najwyżej link. Oks?

Venderer
17-07-2005, 12:38
Czyli dwimenor można ju ż wstawić mój temat jeśli ktoś zamieści MOLTS. Ja bym dal najwyżej link. Oks?

MOLTS chyba podpada pod AB ;P...

Ok mógłbym zobaczeć czy dam arde ale w MOLTS szczerze nigdy nie byłem ;/... Zobaczymy... pochodze popatrze, ok thx!!!

------EDIT------
@down
Dlaczego ty na mnie liczysz? O_o... Ja robie o Ab ty robiłeś o carlin, a MOLTS podpada pod "Ła'be"

Chessterr
17-07-2005, 12:55
MOLTS chyba podpada pod AB ;P...

Ok mógłbym zobaczeć czy dam arde ale w MOLTS szczerze nigdy nie byłem ;/... Zobaczymy... pochodze popatrze, ok thx!!!
No to spoko. Licze ns ciebie

Kuan Ju
18-07-2005, 18:55
Ok, to ja sprobuje zrobic Venore, bo zawsze tam ide za rookiem. Pora popstrykac troche ssow :D

Razin
06-08-2005, 11:17
a ja chce zeby ktorys z doswiadczonych graczy napisal poradnik dla palka widzialem juz dwa na tym forum ale nie sa one zbyt dobre :(
sorry za ortografie

Shardzik
06-08-2005, 12:27
Wypadałoby także po updacie zmienić pare poradników, ponieważ niektóre sposoby zmienią się...

Death'arrow
17-08-2005, 13:38
Mi by sie przydał taki poradnik w jakim mieśćie i u jakiego NPC można kupić BP danego koloru. :) Lubie segregować runki. :D A tak po za tym BPki są ładne. 8o

Dwimenor
17-08-2005, 14:06
@Lord shard
Pracujemy nad tym. jeżeli chce ktoś pomóc-pisać na pw to znajde mu zajęcie.

@up
Przeczytaj FAQ. Wszystkie.

Wilkq
29-08-2005, 13:32
Przydałby się poradnik o Edron (wszystko : expowiska , miasto , npc , cormaya , itd. , itp.).

*Nitro* PL
29-08-2005, 18:49
Dobrze, że tamtej reklamy mytibia nie uznajesz za poradnik ;)

Chcecie pisać?
-Expowiska wokół wszystkich miast. Ale wszystkie poważniejsze. Przykładowo dla Venore: Swamp troll cave, Amazon camp, rotkowo z uwzględnieniem trening zone, spawnu beholdera i orc cave, PoH, Dragon lair i OF. Takie poradniki mają zawierać: mapkę obszaru (bardzo dobry przykład jest w poradniku o lodowych wyspach), mapkę jak dojść (chodź OF i POH może się bez tego obejść). Do tego porady, dla kogo jest to miejsce i ewentualne taktyki & uwagi odnośni obszaru.
Oczywiście wszystko bez QS

.

nie widziałem tego poradnika więc moge go zrobić. Jeżeli juz został wykonany napiście.

Albo zmieniam zdanie, mija sie to wszystko z celem bo opis jest przecież juz na tibi.pl i miasta oraz okolic, czyli ja odpuszczam jak ktoś chce niech robi.

PharadoX
13-09-2005, 18:28
O sory :o

Dwimenor
13-09-2005, 18:54
@up
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=49389
??

Kraon
25-09-2005, 10:57
Mi by sie przydal poradnik jakie są komendy do domku (zaproszenie kogos itp.) wyglad mebli i ile kosztuja. Jeżeli byl taki poradnik to link blz :D

@ down

A możesz mi powiedziec gdize tam sa meble -_- ? a pozatym jak wpisywalem : Dom i Domy to mi nie znalazlo nic

Berials
25-09-2005, 11:25
re: UP

Czy tak trudno jest użyć przycisku "szukaj"?

Wszystko o Domku (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=7537&page=1&highlight=Wszystko+domku)

ox sky master
25-09-2005, 21:03
ja mam propozycje aby ktoś zrobił poradnik, który będzie zawierał wszystkie skróty jakich sie używa w grze np. jeśli ktoś by nie wiedział co to znaczy bp uh lub BoH, itd...

FanGrek
30-09-2005, 23:45
A mi by się bardzo przydał przewodnik po rooku dla rookmastera, wiem już jak zostać dobrym rookmasterem (czytałem wszystkie artykuły, nie tylko z tibia.pl, o rookmasterze) ale teraz by mi się przydało coś co by tego rookmastera bardziej zapoznało z rookiem, np. screeny z jakis qestów i opisane co na tym qescie jest oraz jakie wziąść ze sobą eq itp. Taki artykół jest mi potrzebny, jak taki powstanie, jestem pewien że coś moge osiągnąć w tibi! :cup:

LPR
27-10-2005, 20:55
Mógłby ktoś zrobić poradnik o Pohu z respaunem potworów i wogule co gdzie jest

Burakou
27-10-2005, 21:04
ja mam propozycje aby ktoś zrobił poradnik, który będzie zawierał wszystkie skróty jakich sie używa w grze np. jeśli ktoś by nie wiedział co to znaczy bp uh lub BoH, itd...
Takie cos już jest na stronie.

Evul Tibian
28-10-2005, 21:47
Jak sformatowac swoj dysk [wszystko oraz poszczegolne partycje] oraz jak potem zainstaloac wondowsa [newbie friendly]

bobo122
03-11-2005, 09:30
ziomki mam pytanie - jak się przenosi postać na nowego e-maila ??
BO MAM 2 POSTACI NA 2-CH MEILACH I CO MAM ZROBIĆ ŻEBY Z JEDNEGO Z HARÓW PRZENIEŚĆ NA 2-GO MEILA --->ODP. NA MOJEGO MEILA -->[email protected]

bobo122
03-11-2005, 09:33
A ja zrobię coś dla idiotów czyli jak obsługiwać tibicam:)
MAM PYTANIE : JAK PRZENIEŚĆ POSTAĆ NA INNEGO E-MAILA??

Shinjix
03-11-2005, 09:35
ziomki mam pytanie - jak się przenosi postać na nowego e-maila ??
BO MAM 2 POSTACI NA 2-CH MEILACH I CO MAM ZROBIĆ ŻEBY Z JEDNEGO Z HARÓW PRZENIEŚĆ NA 2-GO MEILA --->ODP. NA MOJEGO MEILA -->[email protected]
Na jednym emailu mozesz miec zarejestrowane tylko jedno konto.
PS: chyba Caps Lock ci sie wcisnal. Rada - wylacz go.

Dr. Omader
05-11-2005, 23:30
UWAGA!!!

Czy jest ktos chetny, kto by w miare szybko napisal poradnik, w ktorym bylby dokladny opis Test Serwera? Wyjasnienie co to jest, jak to dziala, jak sie polaczyc, czyli odpowiedzi na te idiotyczne pytania, ktore sa tyle razy walkowane.

Co za to dajemy? No coz, raczej tylko satysfakcje, jak opis bedzie dobry, link do niego trafi do newsa i bedzie mial duzo odwiedzin dzieki temu ;)

Prosze zrobic to profesjonalnie, pare zdjec mile widzianych ;)

Xena Altriell
19-11-2005, 17:26
Mógłby ktos obeznany zrobic poradnik dotyczacy domku, a konkretnie wystroju domku. Gdzie jakie kupic mozna krzesla, napisal skad i czy wogole mozna zdobyc trofea http://tibia.gamigo.de/en/library/items.wot?c=65 widzialem tez w paru domkach ciala cmoka i ducha-skad wziasc takie ciala które sie nie rozkładają i ogólnie wszyztko co moze sie przydac.
PS. Znam poradnik "wszystko o domku" i korzystałem z niego ale nie ma tam poruszanych przezemnie aspektów domku.

ogorek
23-11-2005, 21:39
Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos zrobil poradnik "Druid: The cash maker".
wlasnie robie taka postac ale mam duzo problemow... z expowiskami itp. jesli macie jakies namiary na cos takiego to bardzo prosze msg priv albo post tutaj. jesli ktos ma jakis doswiadczenia w robieniu cash makerow to bardzo bylbym wdzieczny gdyby zglosil sie do mnie na priv.

Rabanbar
07-12-2005, 20:15
Przydal by sie poradnik o Kazordoon z szczegułowo opisanymi wszystkimi domkami i guildhousami podpadającymi pod to miasto. Najlepiej z filmikiem ze zwiedzania miasta.

Kuan Ju
28-12-2005, 14:31
Mógłby ktos obeznany zrobic poradnik dotyczacy domku, a konkretnie wystroju domku. Gdzie jakie kupic mozna krzesla, napisal skad i czy wogole mozna zdobyc trofea http://tibia.gamigo.de/en/library/items.wot?c=65 widzialem tez w paru domkach ciala cmoka i ducha-skad wziasc takie ciala które sie nie rozkładają i ogólnie wszyztko co moze sie przydac.
PS. Znam poradnik "wszystko o domku" i korzystałem z niego ale nie ma tam poruszanych przezemnie aspektów domku.

Nie widze tutaj zapotrzebowania na arty, bo meble kupisz w furniture shopie (mapka na tibia.pl), a ciala w domkach sie nie rozkladaja.

Master of Aurea
19-01-2006, 11:08
o kopalniach kazz, mapa respawnu, taktyka (milo byloby jakby bylo cos takiego dla innych miejsc)

PharadoX
18-02-2006, 16:43
Ja bym proponował stworzenie poradnika , jak słuchać muzyki przez internet.
Wiecie chyba oco mi chodzi : RMF-FM na Winampie i takie tam.

Lukis
12-03-2006, 21:03
No własnie, przydałby się poradnik dla postaci magicznych po update (update z różdżkami)

Laughtmen
12-03-2006, 21:50
Mi przydal by się poradnik gdzie i jakie rzeczy sie pojawiaja po właczeniu servera :p

Rethfing on Aldora
21-03-2006, 22:48
Chodzi Ci chyba o OTS, a jeśli nie wiesz (a powinieneś) jest to zabronione przez CIPSoft.
Myślę, że zrobie poradnik dotyczący wystroju domku... Mam kilka screenów, więc może coś skombinuje.

balun
30-03-2006, 16:45
Może przydało by się mini przeewodniki po kopalniach kolo kazz i tombach.
Nie takie dokładne tylko co jest na którym poziomie , w ktrórej kopalni/tombie .

Quezacoatl
02-04-2006, 22:45
Myślałem żeby ktoś zrobił poradnik o skrzynkach pocztowych XD
Mapka świata i rozmieszczenie wszystkich mailboxów (najlepiej jako kropki czy kwadraty na mapie) + różnorodne oznaczenia, np. specialny kolor/krzyżyk w środku dla tych dostępnych tylko dla PACC, po wykonaniu postman questa, czy po zdobyciu odpowiedniego lvlu/ klucza.
Fakt, że taką wiedzę zdobywa się z czasem ale początkującym się przyda.

Kaczmen
25-04-2006, 20:56
Myślę, że przydatny byłby poradnik o tym, gdzie można znaleźć dany klucz...

Rybzor
25-04-2006, 20:57
Myślę, że przydatny byłby poradnik o tym, gdzie można znaleźć dany klucz...
Lol, ta, to bylby najwiekszy QS świata :P

Kaczmen
06-05-2006, 18:54
Lol, ta, to bylby najwiekszy QS świata :P

Dlaczego QS. Klucze same w sobie to nic wielkiego...trzeba jescze wiedzieć jak je użyć :P

bartii10
25-06-2006, 10:33
mogly ktos zrobic poradnik co kryje sie w mout sternum. cos takiego jak ten z dc lub o lodowych wyspach.

MlodyPL
27-06-2006, 22:24
A Ja prosze o maly przewodnik po kopalni miniosów w okolicach Kazz.

Arsen
01-07-2006, 23:53
ze strona www to ja moge ci pomuc i powiedziec od czego bys musiał sie zajoc:) odp PW

mop231
06-07-2006, 19:44
a moze poradnik o tym ile dane zarcie odniawia zycia i many ?
z pacciem i bez. co prawda bylby raczej krótki ale moze sie komus przyda.
wie ze jest poradnik jakie zarcie najlepiej nosic ale takiego raczej nie bylo.

Adrila
19-07-2006, 18:46
Przydałby się jeszcze dobry poradnik o sorcach i knightach. Może są, ale ja buszuję po całum forum i nie znalazłam porządnego.
O knighcie jesy: dobry bloker. Fakt. Ale poza tym?
O Sorcu mógłby być podobny do "Story" o druidach.

Phaon
07-08-2006, 14:59
No i czy mógłby ktos napisać co to jest party, do czego służy, i wogóle?
Bo co chwile do mnie ktoś pisze w grze na msg, a nie mam na tyle wiadomości, żeby robić zały poradnik:p
Z góry thx

Borowiczek
07-08-2006, 17:07
Mógłbym Prosić żeby ktoś napisał poradnik z taktykom na GS:) . Przeszukałem forum i nie mogłem znaleźć takiego tematu:o a jerzeli jest to prosze o podanie linku.:]
THX za góry8o

KellyMay
19-08-2006, 19:01
Z opinii niektórych graczy na servie wynika, że nie rozumieją, co mówią do nich NPC - a tym samym nie potrafią zawrzeć transakcji.
Jeżeli nie pojawił się jeszcze poradnik dot. rozmów z NPC (dla graczy początkujących jak i nie znających języka angielskiego zbyt dobrze) - a szukałam na forum - ja mogę się takowym zająć.

kotletecik
21-09-2006, 14:34
Ja bym chciał poradnik o pohu z miejscami respów itp. (szczególnie ten północny z cycami, żeby na gsa nie trafić :p)

Helixaw
22-09-2006, 21:13
Z opinii niektórych graczy na servie wynika, że nie rozumieją, co mówią do nich NPC - a tym samym nie potrafią zawrzeć transakcji.
Jeżeli nie pojawił się jeszcze poradnik dot. rozmów z NPC (dla graczy początkujących jak i nie znających języka angielskiego zbyt dobrze) - a szukałam na forum - ja mogę się takowym zająć.

No jeśli tacy gracze nie umieją powiedzieć "i sell mace" albo "i buy plate armor" to niech lepiej zaczna sie uczyc angielskiego, a nie w tibie grac...

Wald_Kerius
26-09-2006, 17:39
Nudzi się komuś? Jeżeli tak to jest do napisania poradnik dotyczący wszystkich możliwych sytuacji dla których "Nie działa mi tibia. HALP plax!". Należy opisać rodzaj blędu i jak z nim sobie poradzić.

R.R.
13-10-2006, 18:40
Przydałby się nowy poradnik z wszystkimi informacjami po updacie,bo te stare poradniki to masakra(przynajmniej przed 4 updatami ...)

Emok
13-10-2006, 19:39
Przydałby się nowy poradnik z wszystkimi informacjami po updacie,bo te stare poradniki to masakra(przynajmniej przed 4 updatami ...)

Zrobiłem taki poradnik, ale został usunięty, bo "było"...

Radek 666
03-11-2006, 09:11
Przydałby się jakiś PORZĄDNY poradnik dla knighta, taki uwzględniający wszystko co działo się przez ostatnie update. I najlepiej podział dla FACC i PACC (żeby nie mieszać tego w jedno, bo czasem czytam w poradnikach na czym expić na danym lvlu i widzę same potwory dla PACC/same dla FACC [szczególnie uporczywe jest to pierwsze dla FACCów, bo PACC może przejść się na tereny FACC :)).

shoq
12-11-2006, 08:20
Przydałby się poradnik :"jak szybko, sprawnie i w miarę tanio wbić 24 level druidem" oraz ogólny poradnik dla knighta oraz sorca

music@l
27-11-2006, 15:31
@@up
Ale wymagania :]

Ja sam sobie zlecam ;) napisanie poradnika dla sorca w stylu opowiadania tak jak karmazynowy zwierz :]

LordThomas89
27-11-2006, 17:57
Przydalby sie taki zajebisty poradnik dla druida (tylko dla druida) gdzie beda uwzglednione updaty najlepsze expiwiska na dany lvl i jaki mlvl miec na danym lvl

Hestoran
17-12-2006, 20:21
Przydałby sie poradnik dla sorca;) Aktualny ofkorz.[
Mi nie potrzebny ale zapewne innym tak:)

Pzdr!

Falendorf
18-12-2006, 05:56
Ja tam mogę opisać Ankrahum lub Darashie, ewent. Liberty Bay :D.
Mogę jeszcze opisać Foribidden Islands, bo tam jest pięknie. :D

Tibia Player
24-12-2006, 02:03
A czy mógłby ktos zrobic cos takiego jak jest kalkultor expa to ile many na mlvl w kazdej prof??:confused:

Elvena
24-12-2006, 09:01
Ile many na mlvl masz tutaj:
http://www.tibiacity.org/library/Ml.php

jagiel
24-12-2006, 19:47
Przydałby sie poradnik dla sorca;) Aktualny ofkorz.[
Mi nie potrzebny ale zapewne innym tak:)

Pzdr!

Np. Mnie. Na forum niema żadnego poradnika dla Sorców więc by sie przydał

Gelt
06-01-2007, 12:48
Jakby ktoś chciał mogę napisać poradnik dotyczący wszystkich lbu większości rare itemków. Dokładne opisy itp. Robiłem już coś takiego na tibia.org.pl ale brakowało w nim ss-ów. Tu sie bardziej postaram;] Będzie dokładniejszy niż Gremlina;p Bez obrazy;]

@Edit
Własnie przeglądałem tematy i stwierdzam... że jednak taki poradnik jest potrzebny:/ Co za nooby tu piszą... gówno wiedzą a się wymądrzają. Lepiej żeby zajął się tym ktoś mądrzejszy;p ;]

Kraaj
10-01-2007, 21:00
Ponawiam prośbę o poradniku dla nowych posiadaczy PACC'a :)

boleksit
11-01-2007, 14:33
A moglibyście zrobić poradnik o Kopalniach w Kazz? Tzn. Mapki i na tych mapkach co gdzie można spotkać.

Kaper2005
13-01-2007, 22:11
przydałby się poradnik o mieście małp

Lifter
13-01-2007, 22:12
Jak komuś się przyda, to chetnie zrobie dla nowych posiadaczy PACC. Ale czy napewno sie przyda? :confused:

Lillius
14-01-2007, 01:49
No ja zrobiłem bardzo ładny poradnik o pieczeniu ciast, został on zaakceptowany przez ludzi z dobrą opinią, nota wynosi 5 ;) dodaj 100+ pozytywnych postów.

Pozdrawia Lillius.

Ger'ald
14-01-2007, 01:50
przydalaby sie mapka z respem na oasis tomb :)

Kraaj
14-01-2007, 20:58
Jak komuś się przyda, to chetnie zrobie dla nowych posiadaczy PACC. Ale czy napewno sie przyda? :confused:

Przyda, przyda! :)

boleksit
21-01-2007, 18:24
A moglibyście zrobić poradnik o Kopalniach w Kazz? Tzn. Mapki i na tych mapkach co gdzie można spotkać.

To co zrobi ktoś?

Hemuś
15-02-2007, 14:47
Ja mam propozycję, ale trochę czasochłonną i wymagającą wiedzy.

Myślę, że przydałby się kolejny poradnik o skillowaniu, ale zawarte by w nim były inf. o:
- z jaką bronią
- na jakim potworze
- z jakimi skillami
- na jakim "trybie" (balance, full atk, def).

Chodzi o informację gdzie, czym i kiedy najefektywniej skillowac.

Kto by się podjał?

MlodyPL
20-02-2007, 04:46
Przydal by sie poradnik o nowych, ciekawych sposobach zarabiania pieniedzy. Nie interesuje mnie podanie : Lootowanie zarobek od 2-10k na godzine bla bla bla tylko podanie przykladów. Co robic, gdzie lootowac, gdzie kabinowac.

Mckenzi
20-02-2007, 11:19
przydałby się poradnik o mieście małp

przyda sie B) :] :evul:

PanKracy
20-02-2007, 17:24
Witam. Ja bym bardzo prosił o napisanie poradnika dotyczącego utworzenia połączenia manualnego neostrady pod windows XP, do modemu Sagem 800 F@st. Jest temat dotyczący tego ale pod winde 98, co rozni sie dosyc wyraznie. Pozdrawiam i mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto by sie podjął tego zadania ;)

Kicper
22-02-2007, 20:58
Ktoś mógłby zrobić artykuł o wszystkch (lub większości) NPC
wielu osobom by się przydał.

Wedel
05-03-2007, 09:18
Ktoś mógłby zrobić artykuł o wszystkch (lub większości) NPC
wielu osobom by się przydał.

nie trzeba o tym pisac poradnika bo na stronie glownej masz mapki i przy nich ospianii sa NPC

ZeboslawCalmera
24-03-2007, 22:45
Chciałbym napisać poradnik w stylu "jakie miasto po rooku - FACC". Zawierałby on info o expowiskach wokoło miast, ich wady i zalety, rozwiązałby być może dylematy newbie "hmm Thais czy Carlin.". Szukałem i nie spotkałem się z takowym poradnikiem.Czy jest sens żebym to napisał, czy mam szukać innego tematu?

proszę o odpowiedź

danielski2
25-03-2007, 18:09
Przydalbym sie nowy poradnik o palladynach i sorcach ;p

riczmondo
26-03-2007, 09:03
:mag: powinien byc poradnikdla sorca bo nie ma zadnego s tych czasow:(

riczmondo
26-03-2007, 09:04
kurcze skasujcie to 2 razy napisalem (skasujcie ten post wlasnie co tu pisze)8o 8o 8o

down@
robiles robiles i ci skasowali :P:P:P

podpisali "kozej niz nedza"

ZeboslawCalmera
26-03-2007, 18:52
to zaczne zbierac info, może podejmę sie poradnika o Sorcach.......

dzobacymy ;)

matiiii
27-03-2007, 10:40
Przydał by się poradnik jak wymawiać nazwy rzeczy po Polsku, bo gdy rozmawiamy z kolegami to jedni mówią tak a drudzy tak.
Np. Fire sword (fajer słord) - ognisty miecz itd.

Argen
27-03-2007, 15:59
@up

BUAHAAUAUHAUAHAUHAUHUAHUHAHUAHUAUAHUHAUHAUHAHUAHUA UHA
(ulżyło mi)

@topic

też by mi się przydał poradnik + film oprowadzający po mieście małp(nie chodzi o carlin):p

Hemuś
29-03-2007, 08:56
Przydał by się poradnik jak wymawiać nazwy rzeczy po Polsku, bo gdy rozmawiamy z kolegami to jedni mówią tak a drudzy tak.
Np. Fire sword (fajer słord) - ognisty miecz itd.
Dowolny słownik polsko-ang.? Obok słówek jest wymowa ;s

Czcibor
04-04-2007, 15:03
Jest poradnik do OF to do Elf Fortress tez by się przydał... Mam zamiar tam niedługo poexpic ale niestety nie wiem co mnie tam może nieodziewanego czekać:(

Pingus
11-04-2007, 18:41
można by zrobić poradnik dla takie newbie jak ja :cup: za ile kupować/sprzedawać itemki u graczy... bo ciągle wrzeszczą że jestem noob a ja sie nie znam :p wiem że to zależy od świata ale tak w przybliżeniu od do... bardzo proszę że ktoś taki poradnik zrobił:]

Ribery
17-05-2007, 22:53
można by zrobić poradnik dla takie newbie jak ja :cup: za ile kupować/sprzedawać itemki u graczy... bo ciągle wrzeszczą że jestem noob a ja sie nie znam :p wiem że to zależy od świata ale tak w przybliżeniu od do... bardzo proszę że ktoś taki poradnik zrobił:]

Niepotrzebny. Wejdź na tibia erig.

LookamZzaRogu
10-06-2007, 17:18
Witam. Jak wiadomo, po letnim update'cie 2007 większość poradników będzie już nieaktualnych, gdyż wprowadzone zostaną niemałe zmiany. Jestem za tym, aby ludzie pisali tutaj o poradnikach, jakie są w stanie napisać dobrze. Jeśli jakiś moderator się zgodzi na taki pomysł, mogę niedługo po updacie przetestować paladyna, i napisać poradnik właśnie o nim.

Pozdrowienia, LookamZzaRogu.

@Edit:
Nie chciałem pisać nowego tematu, więc napisałem tutaj. Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział i nie dostanę pktów za odświeżanie tematów^^ Ostatni post tutaj nie był napisany aż tak dawno.

Regusek
18-06-2007, 19:14
Witam!!

Chciałbym przedstawić moją propozycję "odswieżenia" poradników dotyczących miast..

A więc chciałbym napisać kilka nowych poradników opisujących poszczególne miasta kosztem starych poradników, które są albo przestarzałe albo są wykonane "na odwal"

Oto spis tych poradników :

Fibula - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121453

Carlin - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42277

Ankrahmun - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=44517

Thais - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42533

Venore - http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=131598

Jeżeli zgadzacie się z moją opinią to proszę o kontakt na PM od Moderatora albo Forumowiczów ...

Pozdrawiam!!

Shuyah
22-06-2007, 14:36
Witam. Jak wiadomo, po letnim update'cie 2007 większość poradników będzie już nieaktualnych, gdyż wprowadzone zostaną niemałe zmiany. Jestem za tym, aby ludzie pisali tutaj o poradnikach, jakie są w stanie napisać dobrze. Jeśli jakiś moderator się zgodzi na taki pomysł, mogę niedługo po updacie przetestować paladyna, i napisać poradnik właśnie o nim.

Pozdrowienia, LookamZzaRogu.

@Edit:
Nie chciałem pisać nowego tematu, więc napisałem tutaj. Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział i nie dostanę pktów za odświeżanie tematów^^ Ostatni post tutaj nie był napisany aż tak dawno.

Mhm, dobry pomysł, ja bym mógł napisać dokładny poradnik dla rycerza (z paccem i bez). Pozdrawiam ;)

Jacob123
07-07-2007, 21:04
zrobcie artykul o expieniu na ankrahmun w tombach i respy dragow pokaszcie ! Btw. gdzie jest janekkk ?

Ronin21
09-07-2007, 23:44
Moim zdaniem przydalby sie nowy poradnik dla paladyna i knight poniewaz stare sa juz grubo nieaktulne a ostani update wiele zmienil. Wiec bylbym wdzieczny za napisanie takiego poradnika. Pozdro :]

VaxioScyther
12-07-2007, 10:06
www.xxxotsxxx.fora.pl

Pepin
13-07-2007, 17:40
ja chciałbym aby ktoś napisał uaktualnioną wersje poradnika dla paladyna.