PDA

Pokaż pełną wersje : Historia Furory

wrogonastawiony
01-05-2007, 23:48
No skoro kopsneli nam oddzielne forum to szkoda zeby na jednym temacie sie zakonczyło.
Podyskutujmy tutaj o tym co bylo kiedys, o ciekawych wydarzeniach, wojnach etc.
To ja sie zapytam moze mi ktos powiedziec pare slow o wojnie z Dusk vs Sunblade ? Kazdy wspomina o tej gildii a jakos malo szczegolow z tamtej wojny. Spoxster i Taifun to kiedys byli qple ? Widzialem screena z anni wkoncu razem robili.. a potem wojna ?
pzdr

Pall_Mall
02-05-2007, 12:52
W Duskiness było sporo osób które staneły potem przeciw Taifunowi. W Duskiness było takie osoby jak Sarandiel(obcenie 1 owner gra na "Lukcik Almighty") Thellionn ,Spoxster, Magrami(1 owner grał do 133 lv potem sprzedany jakimś noobom a 3 owner to rl Taifuna)

To tak w skrócie nie chce mi się więcej pisać więc teraz o tej wojnie
Pasterz the axemaster, Pasterz the swordmaster,Anaboll,Al Inferno wypowiedzieli
wojne sunbalde i dobrze dawali sobie rade w kilka osób potem do wojny dołaczył
Spoxster dołaczajac do pasterzy. Z tej sytacji skorzstał imargam który był huntowany przez spox~ i dołaczył do Dusk~ potem Spox~ dostał hacka i wojna sie skonczyła

Kolos from rodos
03-05-2007, 18:29
W Duskiness było sporo osób które staneły potem przeciw Taifunowi. W Duskiness było takie osoby jak Sarandiel(obcenie 1 owner gra na "Lukcik Almighty") Thellionn ,Spoxster, Magrami(1 owner grał do 133 lv potem sprzedany jakimś noobom a 3 owner to rl Taifuna)

To tak w skrócie nie chce mi się więcej pisać więc teraz o tej wojnie
Pasterz the axemaster, Pasterz the swordmaster,Anaboll,Al Inferno wypowiedzieli
wojne sunbalde i dobrze dawali sobie rade w kilka osób potem do wojny dołaczył
Spoxster dołaczajac do pasterzy. Z tej sytacji skorzstał imargam który był huntowany przez spox~ i dołaczył do Dusk~ potem Spox~ dostał hacka i wojna sie skonczyła

tak, była to gildia bodajże dead rose, w której był również doon'juan , foxy darow
Katrila był w duskach , muhhi był liderem sunblade, etc xd ogólnie rzecz biorąc syf na tym serverze nie zaczął się od wojny abberatio vs vision , ale znacznie znacznie wcześniej :D

sallceson
03-05-2007, 19:55
ciekawy temat.. a ja mam mala propozycje to graczy grajacych od poczatku serwera i znajacych BARDZO DOBRZE jego dzieje:
stwórzcie kalendarium furory - wiem ze duzo pracy i raczej niemozliwe podanie dokladnych dat ale taka 'historia furory' bylaby bardzo przydatna i bylby tam wszystkie najwazniejsze wydarzenia ktory dzialy sie na furorze (wojny, hacki, akcje w stylu sca draverika itp)

znajdzie sie ktos chetny? : prosi : :)

Wigget
03-05-2007, 20:43
na poczatku byla wojna Nemesis (szwedzka gildia) vs. all world , ale te czasy pamietaja tylko ludzie ktorzy grali na tym serverze od poczatku ... w tym moja skromna osoba :D

Sachar
03-05-2007, 21:00
ale te czasy pamietaja tylko ludzie ktorzy grali na tym serverze od poczatku ... w tym moja skromna osoba :D

napweno...

jesli tak to opwiedz cos od siebie a nie uslyszane od kogos.

Wigget
03-05-2007, 22:16
@up

takich ludzi jak ty sie poprostu ignoruje :)

Xzonixek
03-05-2007, 22:30
Z tego co wiem, a wiem dobrze bo mam jak to mój brat określił: 'szerokie kontakty' na wielu serwerach, kilku ludzi z vision, co kiedyś byli w duskiness to ludzie którzy kupili postacie od pierwszych ownerow, a potem zostali wyrzuceni/odeszli od duskow:p

Historia furory... o tak jakby to ktoś zrobił to bym się dołączył ze swoją wiedzą na temat tego serwera, aczkolwiek bardziej się znam na Pandori, Selenie i Xerenie.

Hellraiser
04-05-2007, 02:07
na poczatku byla wojna Nemesis (szwedzka gildia) vs. all world , ale te czasy pamietaja tylko ludzie ktorzy grali na tym serverze od poczatku ... w tym moja skromna osoba :D

"Nemesis Se" chyba było też którym zarządzał stary poczciwy Zazuhe, lub jak kto woli Zaznos z Morgany,

@~
Btw, ja też grałem od początku ale nie Clarencem~, a powiem że miałem pare zasług, etc,.. moim skromnych i poczciwym zdaniem :P

@2~
A pamięta ktoś jak Fett Fornaid na samym początku ownował pół serwera? <lol2> wtedy nie padłem a polował na mnie też :P

Masywny_Titania
04-05-2007, 04:08
"Nemesis Se" chyba było też którym zarządzał stary poczciwy Zazuhe, lub jak kto woli Zaznos z Morgany,

@~
Btw, ja też grałem od początku ale nie Clarencem~, a powiem że miałem pare zasług, etc,.. moim skromnych i poczciwym zdaniem :P

@2~
A pamięta ktoś jak Fett Fornaid na samym początku ownował pół serwera? <lol2> wtedy nie padłem a polował na mnie też :P

taaaa xdd mialem gdzies filmik jak duss 8 lvle byli i ich meczyl
tak btw, to go na bitwach widuje ostatnio tym charem:)

Hellsir
04-05-2007, 09:34
Wkleję wam tekst nad którym pracował kiedyś ktoś z Duskiness. Nie ma on nic wspólnego z nową wojną. Oraz ogólnie z tym rokiem jeśli dobrze policzyłem :P. Ale opowiada poprzednie dzieję z Furory i o gildii Duskiness. Miłego czytania :)

Dnia 6 lipca roku 2005 CipSoft puścił w ruch cztery nowe światy, przyporządkowane po połowie
USA i Europie. Uwagę skupię na jednym z europejskich serwerów, gdzie została stworzona nasza
gildia, mianowicie Furora. Około godziny 17 na stronie Tibia.com pojawiła się wiadomość o
powstaniu nowych serwerów. W przeciągu kilkunastu sekund Rookgaard zapełnił się osobami,
które w tej chwili posiadają najwyższe poziomy na serwerze. Kilka godzin później pierwszą
postacią, która opuściła Rookgaard, był Charietto. Postać mało znana. Głosił, że pochodzi z
Anglii, chociaż po jego znajomości języka trudno było w to uwierzyć. Skończył swoją przygodę
na Furorze dwa dni później i już słuch o nim zaginął. Drugim śmiałkiem, który ujrzał
Mainland był Fett Fornaid, obywatel Szwecji. Dalej wychodzili już głównie Polacy. Wtenczas
jedna z tych osób, mianowicie Zazuhe (Zaxuhe-Galana, Zaznos-Morgana) założył gildię Nemesis
Se, która skupiła najwyższe poziomem postacie Furory. Byli to głównie ów Zazuhe, Magrami,
Druugy, Mestor Rhu, Sarandiel, Rahim Caspari, Fett Fornaid, Taifun Devilry. Co tu dużo
mówić, na guild chacie panował chaos, a lider gildią dowodził bardzo nieumiejętnie. Skutkiem
tego Druugy wyrzucił większość osób, uszczuplając tym bardzo kadry. W krótkim czasie po tym
zdarzeniu Sarandiel wraz z Mestorem Rhu założyli gildię Insonomia, która po paru dniach
dorównywała siłą Nemesis Se. Wojna wisiała na włosku, gdy Zazuhe został zbanowany za logo
gildii, co oznaczało jednocześnie jej rozpad. Tego czasu Fett Fornaid wyprzedził w poziomie
Mestora Rhu i Magramiego, czym stał się najsilniejszą postacią na serwerze. Tak się też
składało, że dziwnym trafem większość graczy Furory była Polakami, a on Szwedem. Dalej kolei
losu można się domyśleć. Były dwie nieudane próby zabicia Fetta Fornaida, a on sam wysłał
do światynii paru ludzi z Insonomia. Jednakże nie miał szans samemu wygrać wojny z całą
gildią i pogodził się z klęską. Szybko został wyprzedzony w poziomie przez Mestora Rhu,
który jednak miał około 44 poziomu dużego pecha i padł kilka razy, umożliwiając
prześcignięcie go Fazestowi. Jednakże i ów Fazest padł ze dwa razy i stracił ochotę do gry,
czym pozwolił wrócić Mestorowi na pierwsze miejsce w tabeli doświadczenia. Tamtego czasu
najsilniejszymi postaciami na serwerze byli Mestor Rhu, Taifun Devilry, Erion Shalex,
Sarandiel, Magrami, Rahim Caspari, Shel Phan, Thellionn, Dronne, Draverik, Spoxster. Doszło
ponadto do podziału gildii Insonomia na założoną przez Mestora Rhu Duskiness i Drom, w
skład której weszli m.in. Conrad Ma'Fer i Ratillt. Doszło po krótkim czasie do wojny między
obiema gildiami, która zakończyła się wynikiem korzystnym dla Duskiness. Większość osób z
Drom'u przeszła do Duskiness. W tym czasie został wykonany pierwszy banshee quest, Thellionn
mijał się w poziomie z Mestorem Rhu, a zaraz za nimi byli Taifun Devilry, Sarandiel,
Spoxster, Magrami, Rapithus, Dronne. Powstała nowa gildia założona przez Rahima Caspari,
mowa o Six Elementals, początkowo składającej się z sześciu osób, wkrótce wzbogacona o
nowe postacie. Z drugiej strony coraz silniejsi stawali się Rousen, Lacco i Airen, którzy
byli związani gildią Blood Rose. Pewnego dnia wynikła kłótnia między Imargamem a Rousenem,
do której zostali wplątani Magrami, Rahim Caspari i gildia Blood Rose. Ponadto nastały
napięte stosunki pomiędzy Sarandielem a Rahimem, wzajemnie oskarżającymi się o wrogie
nastawienie. Skutkiem tego było wypowiedzenie wojny przez Blood Rose przeciwko Six
Elementals. Większość ludzi z Six Elementals wyszła z gildii, a los Imargama, Magramiego i
Rahim nie wyglądał wesoło. Mestor Rhu w niedługim czasie jednak założył ponownie gildię
Duskiness, zapraszając do niej Magramiego i Rahima i rozpoczęła się batalia przeciwko
Blood Rose. Bitwa rozpoczęła się na moście krasnoludów, gdzie z północnej strony Duskiness
pozycyjnie biło się z położonymi na południu Blood Rose. I w tej chwili z północy na
Duskiness uderzyło Sunblade, wtedy jeszcze nie tak silne jak teraz, jednakże pomimo ich
przewagi liczebnej nie wyrządzili ludziom z Duskiness większych strat, którzy dotarli do
bram Ab'Dendriel. Kilka chwil później Blood Rose i Sunblade było masakrowane przez
Duskiness i ostatecznie przegrali bitwę, a także wojnę. W tym czasie ponadto ręce hackerów
dosięgneły postaci Rahima Caspari i Rapithusa, którza zawitali ponownie na rookgardzie.
Wszystko przez pare dłuższych chwil ciągnęło się ładnie i wesoło. W tym czasie Draverik i
Lacco zostali zabici, Draverik miał nawet farta na wygranie podwójnego biletu do światynii.
W dość krótkim czasie Mestor Rhu wbił 100 poziom, zaraz po nim Taifun Devilry, a dalej
Magrami. Nie udała się próba wykonania Demon Helmet questa przez Taifuna Devilry i
Magramiego. Kilkanaście dni później Duskiness zabiło Van Lidena, co oburzyło Mestora Rhu,
Shel Phana i Angorna, którzy wyszli z gildii i założyli własną o nazwie Gangsters Paridise.
Jak wiadomo, wybuchła wojna, która oprócz jednej bitwy stoczonej między Taifunem Devilry i
Sarandielem a członkami Gangsters Paridise, nie emanowała niczym ciekawym. Doszło do
kompromisu między gildiami i Shel Phan i Mestor Rhu wrócili do Duskiness. Jednakże znów
po pewnym czasie zostali zabici i wyrzuceni z gildii, na czym skończyła się ich historia
na Furorze. Należałoby również wspomnieć o wojnie między Duskiness a gildią Smurfs, która
jednakże z powodu ogromnej przewagi Duskiness nie odegrała większej roli w historii serwera.
Wykonano pierwszy Annihilator przez Magramiego, Draverika i Charonsi, w niedługim czasie
później pierwszy Demon Helmet quest, a trochę później Taifun Devilry, Spoxster i Imargam
wykonali quest na Helmet of the Ancients. W tym także czasie zostali shuntowani przez
Duskiness Draverik, Lacco, Rousen, Airen i wcześniej wspomniani Mestor Rhu i Shel Phan.
Taifun Devilry był pierwszą osobą, która osiągnęła 150 poziom. Kolejnym epizodem życia Furory
jest atak Imargama na Spoxster, czym doprowadził do wyrzucenia swojej własnej osoby z
Duskiness i shuntowania. Tak też dołączył do grona wcześniej wspomnianych wyrzutków serwera.
Próbował coś osiągnąć z Draverikiem i Katrilą przeciwko Duskiness, jednakże celu swojego
nie osiągnęli i poniechali dalszych działań.

Według mnie jest tu prawie wszystko co się działo i jest to wciągający tekst.

PS. Mogę wkleić parę screenów z tamtych czasów jeśli by ktoś chciał zobaczyć. Głównie mam screeny, ze Spoxsterem. Ale warto chyba sobie o nim trochę przypomnieć :)

Davido16
04-05-2007, 09:43
Chętnie bym zobaczył screeny :) jak możesz to wklej.

Nirt
04-05-2007, 09:52
@Spoxster

On zaczal szybko dopiero expic na 90lv+
Na poczatku tego serva nie liczyl sie zupelnie.
Pamietam jak na 60 lvlu stawial na noc na bocie chara na runy a w dzien expil na skalce na Edron.

Hellsir
04-05-2007, 09:54
@Screeny do postu http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1406931&postcount=11

One przedstawiają graczy którzy już albo nie grają, albo są wyjątkami. Niestety najwięcej screenów mam ze Spoxsterem.

http://img172.imageshack.us/img172/1048/86lv4.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/8715/ueonspoxpisayct4.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/7492/taifunbr2.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/7106/hotye8.jpg
http://img404.imageshack.us/img404/276/demkispoxsterip5.jpg

i Finalnie jeden z ostatnich advów Spoxstera

http://img501.imageshack.us/my.php?image=160lvlnm2.jpg

W sumie moim zdaniem, patrząc na te screeny jak ktoś jest sentymentalny i zależy mu na grze to może sie pokazać łeska w oku. Gdy przypomni sobie jak to było kiedyś. Ilu osób już nie ma. Jak bardzo teraz Furora się różni od tej przedstawionej w tekście i na screenie.

@wrogonastawiony
Ja znam, ale ze względu na jego dobro osobiste nie chciałem podawać jego name'u.

wrogonastawiony
04-05-2007, 10:23
Bardzo fajny text, zna ktos moze autora ? :-)

Hellraiser
04-05-2007, 12:39
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...1&postcount=11

Ten tekst jest ze starej strony Duskiness, btw, duża ilość tekstu to nie prawda, bo dobrze pamietam początek serwera :P, ale nie mówie też że nie ma ta tu kszty prawdy.

@Hellsir

SS też dobre, u nich niektóre też były na stronce, ale niektóre nie, a co do sentymentów, tja aż łeska się w oku kręci. Btw póżniej jak znajde to tez wrzuce jakieś stare sski. :P

@Spoxster
Pamietam jak na 60 lvlu stawial na noc na bocie chara na runy a w dzien expil na skalce na Edron.

01:36 Warning! The murder of Spoxster was not justified.

Jul 28 2005, 01:37:07 CET Killed at Level 46 by John Blaze.

Wtedy "ujeboł" go mój rl mate. :P

@Zabawa?
A może jakaś zabawa niech ktoś zgadnie kim grałem na początku? ;>
Może odrazu wiecie, jak nie będe podpowiadał, możecie pisać Topic a pod tym np, odpowiedz na moje pytanko ;>

sallceson
04-05-2007, 12:41
rowniez mi sie bardzo podoba ten tekst, o to chodzilo
przydala by sie dalsza czesc az do aktualnej wojny :)
screeny tez spoko

Hellsir
04-05-2007, 12:53
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...1&postcount=11

Ten tekst jest ze starej strony Duskiness, btw, duża ilość tekstu to nie prawda, bo dobrze pamietam początek serwera :P, ale nie mówie też że nie ma ta tu kszty prawdy.

Mojej strony, lipnej ale robionej przezemnie ;p.

Hellraiser
04-05-2007, 13:16
http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Others/UO0003.jpg

@SS
Wtedy się trochę zdziwiłem, jak mi takie coś wyskoczyło.

@SS2
Obiecałem, że będe dawał sski, jak tylko znajde więcej bo mam porozrzucane po dysku, to wrzuce jeszcze. :P

@Hellsir
A tam lipna, dobra jest.

@Zabawa
Widze że jeszcze nikt się nie odważył zgadnąć kim grałem na początku serwera, więc mała podpowiedż,..

Tip - 29 Osoba na mainie. :P Może ktoś zgadnie już teraz?

Jak nie, jedziemy dalej :P

Hellsir
04-05-2007, 14:10
@Hellraiser
Hmm a może ty grałeś na tym Rahimie ;>? - Nie pamiętam już dokładnie całej pierwszej 50-tki. Ale on był jednym z top lvli na początku Furory :).

PS. Przeczytaj pw.

Co do stronki to właśnie zajrzałem na przeglądarce i zauważyłem, że jeszcze jej nie usuneli z servera hah xD. Pamiętam jak mi zależało na zrobieniu jej i jak zbierałem informacje :). To było coś, nie to co teraz :(.

Hellraiser
04-05-2007, 18:10
@Hellraiser
Hmm a może ty grałeś na tym Rahimie ;>? - Nie pamiętam już dokładnie całej pierwszej 50-tki. Ale on był jednym z top lvli na początku Furory :).

Jedziemy dalej podpowiem że byłem 1 Elderem na serwerze. No to już konkretna podpowiedż.

PS. Przeczytaj pw.

Zaraz ci jeszcze coś napisze, bo pierw zlookałem priva, póżniej tutaj.

Co do stronki to właśnie zajrzałem na przeglądarce i zauważyłem, że jeszcze jej nie usuneli z servera hah xD. Pamiętam jak mi zależało na zrobieniu jej i jak zbierałem informacje :). To było coś, nie to co teraz :(.

Ona nie jest lipna, fajna nawet bardzo tylko szkoda że nie aktywna :(

Forc
04-05-2007, 18:18
@Hellsir

Ty grałeś na Raafulu - swojego czasu jednym z największych PA Furory...? ;-)

Nieźle...

Hellraiser
04-05-2007, 18:24
@Hellsir

Nieźle...

Please, please nie ta zabawa to moje name macie rozkodować :P:P

0lik
04-05-2007, 18:32
Z tego co wiem to fazest nie stracil ochoty do gr tylko poprostu sprzedal postac :P

ja mialem na furorze 2 chary, gralem od poczaktu
szymiel 29rp
i elvril da'mort 45 ms :P zaraz poszukam jakis skrinow fajnych

Hellraiser ty to raaf?
pamietasz jeszcze mnie i klotbasa D:?

0lik
04-05-2007, 18:51
50m lev (najwiekszy mialem 54 na 45 levelu :P bylo top 25 :))

http://img504.imageshack.us/img504/7656/50magicznyio8.jpg

tu zaraz po updacie letnim co wporwadzili port hope

http://img69.imageshack.us/img69/8932/34234mlpahi8.jpg

dreverik i jego exori test /niepamietam jaki lev mial wtedy/

http://img453.imageshack.us/img453/3016/exoritestzv8.jpg

ef quest xd

http://img504.imageshack.us/img504/3161/questelfnk5.jpg

Hellsir
04-05-2007, 20:20
@Hellsir

Nieźle...

Nie nie grałem na nim, jeśli o mnie chodzi. Ale to był mój dobry kolega. Niestety miał hacka.

@Hellraiser
Pochlebiasz mi mówiąc, że jest dobra. Miło mi, że komuś nadal sie podoba ;). Niestety nie miałem później czasu jej prowadzić. Poza tym wtedy dużo sie działo i zaczynała sie wojna, ze Spoxsterem. Ja byłem retired i nie było już możliwości ciągnąć tego dalej. W sumie teraz mógłbym coś tam poprawić dopisać, więcej informacji itp, ale nie mam zamiaru gadać z ludźmi z Vision, którzy myślą ze są pr0 na Furorze. I uważają każdego za "nic".

Jeszcze co do mojej strony, to nie zależało mi na szacie graficznej, tylko na umieszczeniu tam jak największej ilości informacji. :)

@Elvril Da'mort
Hyhy kumplowałem sie z tobą moją pierwszą postacią na Furorze :D. Miło znów cię widzieć. Przestałem szybko grać, więc raczej mnie nie pamiętasz :(.

Smerfu
04-05-2007, 21:01
Jedziemy dalej podpowiem że byłem 1 Elderem na serwerze. No to już konkretna podpowiedż.

Hmm nie pamietam name ale 1 elderem na serwie byl typ ktory wczesniej gral na Morganie EK o nicku Jajoo, zrobil lvl 20+ i wrocil na Morgane, potem bylem ja i jeszcze jeden typ ktory dosc szybko expil do 50+ i klocilismy sie o domek nad Thais, chyba Greenshore Villa;) . Dokladnie nie pamietam czemu przestal grac ale chyba zlapal hunta jak byla wojna bo stana po stronie Mestora.

Ahcum lewap
04-05-2007, 21:08
Te opowiadanie o dziejach histrorii furorry troche poprzekrecane.
A co do Sunblade to zalozyl je modorek (dark modor z morgany). Kiedy gilda sie rozpadala zostal0 12-14 osob wzielem lidera ja (muhhi). Do wojny z duskines doszlo wtedy kiedy blody rose poprosilo nas o pomoc (rousen,spaw i ktos chyba tam jeszcze byl niepamietam) Wpadlismy na most dvarw. Poszlo pare sd ale wtedy to byla mala sila ofensywna i duski uciekli bez strat. Za 2 h byla open battle i bezzesnowne bieganie po carlin.
cyt.
""""kilka chwil później Blood Rose i Sunblade było masakrowane przez
Duskiness i ostatecznie przegrali bitwę, a także wojnę"""

Straty po stronie blody byly duze i gilda sie rozpadla zaraz w tym samym dniu. Z Sunblade padlem tylko ja to chyba byl 35 lev:) od combo sd ,frag byl dla rahima caspari. Nikt wtedy niepadl wiecej z Sunblade. A gilda Sunblade dostala payament 200k :) gdzy jak sie okazala w po stronie pzreciwnej byl inasi "bracia z morgany".
Potem ze wzgledu na neta nic nieexpilem ale duzo gadalem z ludzmi i obserwowalem co sie dzieje wiec zawsze moge cos opowiedziec:P.
Po jakims czasie zaczelem grac Caltusem, gilda Sunbalde sie rozwijala. Ludzie w Sunblade byli w pzrewadze sympatyczni i uczyni ...milo ich wspominam.
Pozdrowienia od emeryta dla wszystkich ludzi z furory:)

Hellraiser
04-05-2007, 23:25
Hmm nie pamietam name ale 1 elderem na serwie byl typ ktory wczesniej gral na Morganie EK o nicku Jajoo, zrobil lvl 20+ i wrocil na Morgane, potem bylem ja i jeszcze jeden typ ktory dosc szybko expil do 50+ i klocilismy sie o domek nad Thais, chyba Greenshore Villa;) . Dokladnie nie pamietam czemu przestal grac ale chyba zlapal hunta jak byla wojna bo stana po stronie Mestora.

Jajoo zrobił przedemną 20 lvl, ale ja zakupiłem promocje i naprawde byłem 1ym elderem :P

2 Tip - Miałem pierwszą chate na Darashii, byłem 2 druidem na mainie. :P

0lik
05-05-2007, 01:39
Nie nie grałem na nim, jeśli o mnie chodzi. Ale to był mój dobry kolega. Niestety miał hacka.

@Hellraiser
Pochlebiasz mi mówiąc, że jest dobra. Miło mi, że komuś nadal sie podoba ;). Niestety nie miałem później czasu jej prowadzić. Poza tym wtedy dużo sie działo i zaczynała sie wojna, ze Spoxsterem. Ja byłem retired i nie było już możliwości ciągnąć tego dalej. W sumie teraz mógłbym coś tam poprawić dopisać, więcej informacji itp, ale nie mam zamiaru gadać z ludźmi z Vision, którzy myślą ze są pr0 na Furorze. I uważają każdego za "nic".

Jeszcze co do mojej strony, to nie zależało mi na szacie graficznej, tylko na umieszczeniu tam jak największej ilości informacji. :)

@Elvril Da'mort
Hyhy kumplowałem sie z tobą moją pierwszą postacią na Furorze :D. Miło znów cię widzieć. Przestałem szybko grać, więc raczej mnie nie pamiętasz :(.

z tego co ja pamietam to jednym z wiekszych druidow byl Klos, zle szybko przestal grac, a potem najwiekszy byl valest i on zlocil mpa jako 1 z fudo shae i jeszcze kims

hell~~ napisz nick

Hellraiser
05-05-2007, 02:10
hell~~ napisz nick

Który Hell? ;>

@~
Więc ciągle nie znacie mojego name :(

wrogonastawiony
05-05-2007, 10:25
Napisz juz im ten nick bo sie tylko smietnik robi ;]

Velo
05-05-2007, 16:03
da ktos link do tej strony o furorze?

Hellsir
05-05-2007, 18:51
da ktos link do tej strony o furorze?

Napisz mi na priv, bo nie chce dawać linków do stron. Jeśli dziś nie odpowiem to jutro dostaniesz ten link, bo jestem wstawiony. Poza tym ta strona ma już z rok minimum. Więc nie ma aktualnych wydarzeń na niej.

PS. Ja jestem autorem tej strony ;p.

Hellraiser
06-05-2007, 00:07
Napisz juz im ten nick bo sie tylko smietnik robi ;]

Czemu?, przecież nie karzę im pisać tylko posty o moim nicku, moga pisać np, coś w tym stylu,..

@Topic
Pamiętacie pierwszą setkę na serwerze?

@Hellraiser
Twój nick to,..

Jeszcze pobawimy się troche,..

Żeby nie przynudzać,..

Kto z terażniejszej ekipy Dussków i Vision gra od początku?

Wiem, na pewno że Qel, Taifun, James, a reszte dopiszcie żeby było co pisać ;>

Trzelpoludek
06-05-2007, 01:23
Ja wiem kim jest Hellraiser to nic innego jak Hellhound ;] Taki piesek na PoI...

Hellraiser
06-05-2007, 01:49
Ja wiem kim jest Hellraiser to nic innego jak Hellhound ;] Taki piesek na PoI...

Bisko, blisko, ale ja tylko zwiedzam Hell~, nie przebywam tam długo, i nie jestem jego władcą,..

Btw, "Moje Topyky pliz"

Mistrzunio_II
06-05-2007, 11:12
Żeby nie przynudzać,..

Kto z terażniejszej ekipy Dussków i Vision gra od początku?

Wiem, na pewno że Qel, Taifun, James, a reszte dopiszcie żeby było co pisać ;>

Yeebak ? Teraz Yeetro

0lik
06-05-2007, 11:47
ja ktos chce to moge hostnac filmik z tego battle dusk vs blood rose czy jak to sie tam nazywalo bo mam to na hdd

od poczatku serva (mniej wiecej) z dusk sa:
Taifun Devilry. Czipsu. Fenix'Gru. Charonsi. Dalus On Sunss(tylko on mial chyba kilka charow) Has'ek (chyba) Kolek el'Baq (chyba), Magiq. Spaaw. Yubov ale moge sie mylic :P bo ja gralem na furo ponad 1,5 roku temu

a z vision to:
Imargam (zaczol grac jak ci z dusk mieli gdzies 50-60 levele chyba), Kerston, qel, sendrius, Draverik ,Haasky , Thellionn, Foxy Darow (z tych co widze to tyle pamietam)
katrila zaczela duzo pozniej i pamietam ze pg ostre jebala na poczatku :P

jeszce byla taka ekipa avano czy cos takiego, ale ich wywalili tam bylo pare wiekszych levlei na poczatkach serva:
laaco, Rousen i tam jeszcze ktos

ten Yiubh i Odin wiem ze grali mniej wiecej od poczatku, ale czy od samego to nie wiem :P

Hellsir
06-05-2007, 12:34
@0lik

Jeśli możesz to wrzuć na host te wojnę, obejrzałbym sobie stare dobre czasy ;p.

Elder Nagan
06-05-2007, 12:54
dlaczego nikt nie wspomina o hacku sarandiela?

Hellsir
06-05-2007, 13:02
dlaczego nikt nie wspomina o hacku sarandiela?

Bo to był Power Abuser. Moim zdaniem nie jest godny uwagi póki co.

Milten
06-05-2007, 13:27
@0lik

Wrzuć ten film ^^

Slovik
06-05-2007, 15:51
ten Yiubh i Odin wiem ze grali mniej wiecej od poczatku, ale czy od samego to nie wiem :P

Ten Yiubh który teraz gra nie gra od początku, bowiem oszukał mojego kumpla z którym sharował ( może to brzmi nieprawdobodobnie, ale Sebek czyli 1 owner wyjechal na floryde na wakacje i jak wrócił było coś z nowymi Rec keyami i 2 owner obecny owner Yiubha zmienił pasy i Recovery Keya). Sebek później zakupił chara (nicku nie podam) i niedawno go sprzedał, nie podam powodu gdyż tematem mojego postu nie jest właśnie on. Dodam że Seba nie grał również tym charem od początku. Nie mam pojęcia kiedy Yiubh powstał ale obecny Yiubh to nie założyciel chara.
@ Hell~

Podaj nick ;s

@ Edit

off topic

3x woi z wyv ROX :D

Pall_Mall
06-05-2007, 16:20
Jeżali chodzi o zmiany ownerów to czipsu też nie gra od początku ten sam owner
gdyż kupił go na 55 lv rl kumpel Taifuna

Valest
06-05-2007, 16:38
, potem bylem ja i jeszcze jeden typ ktory dosc szybko expil do 50+ i klocilismy sie o domek nad Thais, chyba Greenshore Villa;) . Dokladnie nie pamietam czemu przestal grac ale chyba zlapal hunta jak byla wojna bo stana po stronie Mestora.

Fajny ze ktos o mnie pamieta :P , po stronie Mestora bylem po tym jak Caspari przestal grac i moje pro wygaslo i spoxster zaczol mnie huntowac ;/

Btw. fajny Temat

Protarus
06-05-2007, 17:26
Fajny ze ktos o mnie pamieta :P , po stronie Mestora bylem po tym jak Caspari przestal grac i moje pro wygaslo i spoxster zaczol mnie huntowac ;/

Btw. fajny Temat

o.O Valest ja tez Cie pamietam;] Szkoda ze nikt nie wspomnial tez o Aurynie i Putek alfaq.

Nirt
06-05-2007, 17:46
Jeżali chodzi o zmiany ownerów to czipsu też nie gra od początku ten sam owner
gdyż kupił go na 55 lv rl kumpel Taifuna

hahahaha co za bzdury... jesli nie wiesz to sie nie wypowiadaj

NIKT czipsa nie kupil.

Bartholomew
06-05-2007, 17:48

rotfl, nick ma z pewnego filmu(horroru) o tym samym tytule. powstalo chyba z 7 czesci z ktorych 3 sa fajne ;) moze ktos kojarzy postac pinheada takiego faceta z gwozdziami we lbie ;0??

Street"Fighter
06-05-2007, 17:55
Czipsem od początku gra 2 ownerów; Benek z Bielska i jakis drugi ale nie znam...

Nirt
06-05-2007, 18:42
Czipsem od początku gra 2 ownerów; Benek z Bielska i jakis drugi ale nie znam...

Juz blizej prawdy byles ale to jeszcze nie to gdyz Czipsu ma jednego ownera i jest to Benek z Bielska.

A jesli chodzi o zmiane ownerow to duza iloscia takich "osiągnieć" mogą się pochwalić ludzie z Vision.
Yuibh~
Xareta(Anaboll)
Qel (od 80 do 100 gral Andi czyli Katrila)
Zwidek to juz nie jest ten sam mlody chlopczyk ktory uwielbial pączki
Thellion podczas wojny Dead Rose tez oddal passy komus z Aldory czy tam Kyry
Venza passy tez poszly na Kyre

Wiec nie chce mi sie juz wymieniac.
Ale najzalosniejszą osobą ktora pamietam jest Spoxster tzn Rafal ktory expil i zgrywal kozaka a jak przyszlo co do czego to oddal passy Nemtorowi,ktory jakby nie bylo ladnie sobie radzil.

M@k@veli
06-05-2007, 19:20
@Nirt
nie pisz bzdur... Anaboll to od poczatku ten sam owner - moj rl ziomek;p

Nirt
06-05-2007, 20:37
@Nirt
nie pisz bzdur... Anaboll to od poczatku ten sam owner - moj rl ziomek;p

Dobra dobra rl Anaboll nie umial nawet mana shielda uzywac
a gdy siadla druga osoba to nawet niezle sobie poczynala w wojnie Dead Rose vs Duskiness

Hellraiser
06-05-2007, 22:16
@ Hell~

Podaj nick ;s

No dobra,..

Casthien

Grałem nim tylko z 2 pierwsze tygodnie serwera, póżniej nie miły incydent i sprzedałem chara, z którego juz póżniej nikt nic nie stworzył,..

Tutaj pierwsze sekundy serwera,..

http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Others/.UO0004.jpg

Póżniej jak odzyskam więcej ss'ów to podam jeszcze, trudno mi odzyskiwac bo formatowałem od tamtej pory dysk pare razy,..

M@k@veli
06-05-2007, 23:06
Dobra dobra rl Anaboll nie umial nawet mana shielda uzywac
a gdy siadla druga osoba to nawet niezle sobie poczynala w wojnie Dead Rose vs Duskiness

przesadzasz;p

btw: pamieta ktos wojenke living legends vs sunblade academy czy jakos tak? i to battle pod gh LL. jak kilka osob z LL wylecialo na cala gildie SAcademy?:)

0lik
06-05-2007, 23:17
wrzuce ten film jutro bo dzisiaj sie strasznie net pieprzy...

0lik
06-05-2007, 23:18
przesadzasz;p

btw: pamieta ktos wojenke living legends vs sunblade academy czy jakos tak? i to battle pod gh LL. jak kilka osob z LL wylecialo na cala gildie SAcademy?:)

ja bylem w tej gildi (w tej co przedupila) jako jedyny strzelalem sdki w pastucha :D, mam ten film ;]

0lik
06-05-2007, 23:21
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/24091

film o wojnie bloody rose vs duskiness
7.5 client

Hellraiser
07-05-2007, 00:46
@0lik

Please edytuj posty,..

styl_nad_style
07-05-2007, 02:05
Pamietam ta akcje... mile odczucie zownowac 30 + osob w 8-9. ;P

Edit:
@Yiubh do'urden

Postac stworzona jakos w ten wieczor w ktory otwarto server. Do poziomu 101 jeden i ten sam owner. Postac sprzedana, nastepnie przezyla troche niemilych przygod (mianowicie spadek do 85lvla~). Dalej bylo paru nastepnych ownerow, ale ich historii nie znam.

Valest
07-05-2007, 08:18
To moze ja jakies fotki wrzuce

http://foteka.pl/full/0027f01ec864ea27f91b069faacdb63e.jpg (http://foteka.pl/0027f01ec864ea27f91b069faacdb63e)

http://foteka.pl/full/5cf5e78516a0235adfbcb907d9c4a67b.jpg (http://foteka.pl/5cf5e78516a0235adfbcb907d9c4a67b)

http://foteka.pl/full/142edffb22b95799391fa4ed9d6c6f70.jpg (http://foteka.pl/142edffb22b95799391fa4ed9d6c6f70)

Valest
07-05-2007, 08:20
Ups double post ;/

Reloop
07-05-2007, 16:00
Pare zdjęć wyciętych z fimu 0lika

http://foteka.pl/full/a8e1696ec3666d1f88846f1cf9f24a13.jpg (http://foteka.pl/a8e1696ec3666d1f88846f1cf9f24a13)
http://foteka.pl/full/f6a2da7ba24a2fcc02c0965b1519a95d.jpg (http://foteka.pl/f6a2da7ba24a2fcc02c0965b1519a95d)
http://foteka.pl/full/f1b598ddea85bf9d523e818eac7cf7f2.jpg (http://foteka.pl/f1b598ddea85bf9d523e818eac7cf7f2)
http://foteka.pl/full/2b0022d863be05f2e37868678f595c69.jpg (http://foteka.pl/2b0022d863be05f2e37868678f595c69)

Elisabett
07-05-2007, 16:08
Super tylko szkoda ze tak malo.

Hellraiser
07-05-2007, 16:15
Jeden z moich fajniejszych ss'ów. B)

http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Level%20Advances/UO0002.jpg

I jeszcze jeden z advancem.

http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Level%20Advances/UO0008.jpg

Póżniej poszukam jeszcze,..

Nirt
07-05-2007, 18:53
Co do śmierci Imargama z tych ssów.
Padł on wtedy bo wywaliło mu prąd.

Nie lubie go ale takie są fakty.

0lik
08-05-2007, 16:05
taki offtop
to nie byl moj film, tylko takiego typa, ale ten filmik mialem na hdd caly czas od momentu wojny wiec go wrzucilem, wiec nie mowcie ze to moj bo nie moj

pzdr

Slovik
08-05-2007, 20:39
Może Valest i Hellraiser wrzucą coś jeszcze na forum?? Jakoś miło mi sie ogląda archiwalne rzeczy .... ;]

Andarist
08-05-2007, 23:54
hmm, od dawna myslalem o spisaniu Historii Furory, skontaktuje sie w grze z Hellraiserem, ale jesli sa jacys chenti, ktorzy chcieliby pomoc to jestem otwarty na wspolprace ; p gram juz troche tu na Furorze, ale niestety nie tak dlugo by znac cala Jej historie... tzreba by bylo spisac fakty od poczatku az do aktualnej wojny, pisac dosc obiektywnie, zebrac troche screenow i filmikow i wrzucic to na jakas stronke (najlepiej stworzyc ;])

mysle, ze mozna by nawiazac wspolprace etz z innymi swiatami, na bank znalezliby sie chetni, a jest tyle swiatow, ze byloby duzo czytania ;] osobiscie interesowalyby mnie historie paru swiatow : P mozna by tez zatrudnic jakiegos tlumacza na ang, ja posluguje sie jezykiem dosc dobrze, ale ejdnak tluimaczenie jakeigos tekstu to dla mnie zbyt wielkie wyzwanie, chyba ze z ang na pol xD

coz, ale to raczej marzenia, przyszlosciowe plany, jesli by sie znalezli chetni, narazie zajmijmy sie lepiej Furora =P

Hellraiser
09-05-2007, 00:11
@Andarist

Jak coś to priv, przez jakiś okres nie będe sie logował na Clarenca~

@Slovik

Zaraz poszukam,..

Ayort
09-05-2007, 01:22
To ja tez cos pokaze ;D Wtedy ekipa jeszcze sie trzymala razem :P

http://foteka.pl/full/1b07c82ad000df7638925b51781cfd65.jpg (http://foteka.pl/1b07c82ad000df7638925b51781cfd65)

Losari
09-05-2007, 02:51
Fajnie ze o mnie ludzie pamietaja haha xD pamietam jak Cie huntowalem Valest za to ze mi 1wszego mpa nie chciales oddac ^^
Za to ja mam ze 4 filmy z faraonow tych pierwszych bo robilem je: ja, Taifun, Spoxster, Imargam i jezeli dobrze pamietam to Charonsi moge wzucic jezeli ktos chce.

sallceson
09-05-2007, 07:52
@up oczywiscie ze chcemy po to ten temat :) wrzucac wszystko co masz :)

@andarist
stworzenie strony z pelnymi historiami kilku swiatow jest swietnym pomyslem..
sam niestety niewiele moge pomoc bo gram od 30.04.06 :)
w kazdym razie zachecam wszystkich ktorzy moga pomoc zeby w koncu cos takiego powstalo :)

Losari
09-05-2007, 13:15
Skoro tak to prosze sa to pierwsze 3 faraony w 1 pliku w rarze jezeli ktos mi nie ufa to niech nie sciaga i nie mowi ze hack...
http://www.zshare.net/download/farao1-3-rar.html
Edit. Jezeli sie nie myle to na tiie 7.5

Cent
09-05-2007, 13:25
Filmiki fajne i czysciutkie jak lza :) na tibie 7.5

~Bad
09-05-2007, 13:33
@andarist
stworzenie strony z pelnymi historiami kilku swiatow jest swietnym pomyslem..
sam niestety niewiele moge pomoc bo gram od 30.04.06 :)
w kazdym razie zachecam wszystkich ktorzy moga pomoc zeby w koncu cos takiego powstalo :)

Ja sie pisze na taki pomysl, chetnie pomoge ;]

Ogulnie tibia >7.1

Masywny_Titania
09-05-2007, 14:18
Ja moge wam pomoc w tlumaczeniu z angielskiego jak znajde troche wolnego czasu, jak cos to PM:)

wrogonastawiony
09-05-2007, 15:35
Off: Ja moge podstawic serwer no i pomoc w robieniu strony bo sie troche znam ;p
Btw. troche o Xerenie wiem i pare ciekawostek z innych swiatow.

sallceson
09-05-2007, 18:16
wrogonastawiony

sadze ze serwer i strona to podstawa - jak juz zostala by stworzona to wszyscy chetni dysponujacy informacjami mogliby tam sie zarejestrowac czy cos takeigo i rozpoczac prace nad rozwojem strony

WielkiSorc
09-05-2007, 18:55
O histori furory mógłbym dużo powiedzieć, ale na pierwszej stronie ktoś już o wszystkim opoiwedział... Tyle co moge dodać to jest to, że Sunblade z początku to najlepsza gildia jaka kiedykolwiek istniała...takiego klimatu nie miała żadna inna...
Ja osobiście wpisałem się do historii Furory chyba tylko przez to, że grałem od pierwszego dnia serwera... Z poważniejszych osiągnięć to: pierwszy na serwie djinn quest. Tu kilka screen'ów, które zrobiłem w sumie dla siebie, ale teraz mogę się nimi podzielić. Furora to był jeden z najwspanialszych światów, puki miał klimat... Od kąd wprowadzili nowy system czarów, zmienił się w świat pełen PG'rów i Sharere'ów. Dlatego skończyłem grać...
http://foteka.pl/full/0b9c78b2eb714657a5c6935b1303b2cf.jpg (http://foteka.pl/0b9c78b2eb714657a5c6935b1303b2cf)
http://foteka.pl/full/fab265ea45904dafa868dfe0b47c027f.jpg (http://foteka.pl/fab265ea45904dafa868dfe0b47c027f)
http://foteka.pl/full/89db0794b02366976430cd0d6711772e.jpg (http://foteka.pl/89db0794b02366976430cd0d6711772e)
http://foteka.pl/full/128a115200aaa10f04d8fe291551912e.jpg (http://foteka.pl/128a115200aaa10f04d8fe291551912e)
http://foteka.pl/full/eb3a0fbb67196a72d38fa5754076232d.jpg (http://foteka.pl/eb3a0fbb67196a72d38fa5754076232d)
http://foteka.pl/full/d6346de6fe41f2da2e12a51f79a68ad0.jpg (http://foteka.pl/d6346de6fe41f2da2e12a51f79a68ad0)
http://foteka.pl/full/816b412698c3a295f97bc6e3b4fa0fdd.jpg (http://foteka.pl/816b412698c3a295f97bc6e3b4fa0fdd)
http://foteka.pl/full/efccdf6d77ad493ce981a7d47fe1591b.jpg (http://foteka.pl/efccdf6d77ad493ce981a7d47fe1591b)
http://foteka.pl/full/4490125b5f363ec4b520057619276657.jpg (http://foteka.pl/4490125b5f363ec4b520057619276657)
http://foteka.pl/full/2969bd0e0eefb071a3603a97ee32370f.jpg (http://foteka.pl/2969bd0e0eefb071a3603a97ee32370f)
http://foteka.pl/full/36f632c82564aa5b177b8953b68e1669.jpg (http://foteka.pl/36f632c82564aa5b177b8953b68e1669)
http://foteka.pl/full/63d56bc056390115fd011edcead28d0a.jpg (http://foteka.pl/63d56bc056390115fd011edcead28d0a)

Andarist
09-05-2007, 19:37
ja wiem, ze to jest good pomysl, ale widzicie drodzy ludzie, takie przedsiewziecie wymaga pracy, zaangazowania, wielkeigo poswiecenia i naprawde jest to strasznie duzo roboty

~wrogo nastawiony
odezwe sie zaraz na priv

jakby juz do czegos doszlo, bysmy cos zrobili w tym kierunku (najpierw Furora) to mozna by naglosnic projekt w hunted.pl oraz tibianews.net mam tam troche znajomosci, wiec raczej info powinno sieukazac, poza tym taki projekt arczej znajdize od arzu w redakcjach tychze aprobate ;)

Slovik
09-05-2007, 20:39
@2x up.

Jak znajdziesz więcej to wklej bardzo mi sie podobało tylko widze ze sam uzywales tbi;]

Kileros fire'son
09-05-2007, 22:09
A czy ktos pamieta mnie? :>:D

Spaw89
10-05-2007, 01:20
mam kazda fote 1-197 jak cos to moge dac na zamowienie
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/wrlkquest.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/war1.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lolnooby.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/gm1.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/faxequest.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/draconiaquest.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/dleteam.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/bramatiq.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/bk.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/anabolblocked.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/100lvl-1.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/1-4.jpg

Milten
10-05-2007, 09:22
"mam kazda fote 1-197 jak cos to moge dac na zamowienie"

Zamawiam :p

Ahcum lewap
10-05-2007, 10:56
ja poprosze zdjecia muhhi i caltusa:P

Slovik
10-05-2007, 15:50
@Spaww

Yithalla sprzedany 2x a nawet wiecej z tego co wiem teraz bodajze 70 ms moze ktos cos jeszcze powie o historii chara ?

Andarist
10-05-2007, 16:17
po co? char zostal zalozony przez kobiete, zalozycielka Sirvak (jedna z :P), sprzedala z nienaganna reutacja bo reitred, pozniej nowy owner w NW byl, ale kicka dostal czy sam wyszedl i nawet za to placil, teraz nie wiem co dalej z charem, ale zalozycielka miala jeszcze druta niedawno, ale niestety retired, studia, praca itd ;)

btw, jesli to czytasz (prawdziwa Yithalla!) odezwij sie w grze, nasze plany zostaly spelnione, look na moja gildie ;) pamietaj, ze jest dla Ciebie miejsce ^.^ i pograj troche mimo rl life ;) mysle, ze warto, choc pewnie wiekszosc twoich znajomych juz nie gra :S

Valest
10-05-2007, 16:19
Fajnie ze o mnie ludzie pamietaja haha xD pamietam jak Cie huntowalem Valest za to ze mi 1wszego mpa nie chciales oddac ^^
Taaaa pamietam akcje na hydrach :p jak sie w*****les xD

A i tak najbardziej pamietnego dead'a w calej mojej grze zawdzieczam tobie .... 2x sd a potem
"Sorry myslalem zejestes knightem" ;>

QuanChi
10-05-2007, 17:25
Taaaa pamietam akcje na hydrach :p jak sie w*****les xD

A i tak najbardziej pamietnego dead'a w calej mojej grze zawdzieczam tobie .... 2x sd a potem
"Sorry myslalem zejestes knightem" ;>

Heh, w podobny sposób kiedyś Czipsu zabił Jitveya : ]

Diablord
10-05-2007, 18:32
Wielki Palek pamiętam, że che hunciłem ale nie pamietam za co :D
Poźniej powrzucam pare SSów.

Diablord
10-05-2007, 19:13
Wielki Palek pamiętam, że che hunciłem ale nie pamietam za co :D
Poźniej powrzucam pare SSów.

Slovik
10-05-2007, 19:21
po co? char zostal zalozony przez kobiete, zalozycielka Sirvak (jedna z :P), sprzedala z nienaganna reutacja bo reitred, pozniej nowy owner w NW byl, ale kicka dostal czy sam wyszedl i nawet za to placil, teraz nie wiem co dalej z charem, ale zalozycielka miala jeszcze druta niedawno, ale niestety retired, studia, praca itd ;)

Ja wiem cos o tym ownerze chyba 2 - i to nawet bardzo dużo ;]

Grał tym charem od hmm... 62 lv i zrobił 70 i warlock questa ;] Był w nw, lecz dokładnie sam nie wiem dlaczego, a warto dodać, że jak robił pod domkiem w venore sd ( kupił go od Ptaaq ) to go Harcesh napadł i o mało sie nie wyłożył ;) później wyszedł z gildi i sie wypłacił, ale pózniej jak razem gdzies bylismy ( poznałem go na Thorii i zmienialismy razem serwy jak rekawiczki ) to nagle sobie nw wpadło jak gdyby nigdy nic ( Lady-Maximus i ktos tam jeszcze ) i Sebek bo tak sie nazywa o mało sie nie wyłożył ;] raczej to nikogo nie zainteresuje ale byłem bardzo ciekawy jak to sie stało ;]

@edit
@Hellraiser

masz jakies sski ?? ;d

Hellsir
10-05-2007, 19:47
@Spaaw

Jak byś mógł to daj na forum te screeny, chociaż tego dużo to jak sie boisz na forum dać link to jak byś mógł spakowane wszystko w rare mi na PW wysłać xD?

Bym był bardzo wdzięczny :)

Atahun
10-05-2007, 19:48
I mi przy okazji Spawciu :p

Mistrzunio_II
10-05-2007, 20:25
:baby: :baby: :baby: proszę ;P

Davido16
10-05-2007, 22:35
Ja też bym poprosił ;p

QuanChi
10-05-2007, 23:03
Pamietacie Zwierza? Właśnie w najstarszym temacie znalazłem jego posta, swoją drogą niezła ortografia : P

A czemu ma nieprowadzic" ? Jesli niewyzondza niewinym kzywdy...
Jesli ja majonc 20 lvl expie na cave gaurd, wlazi jakis kolo z 55lvl + i pyta sie czy ma mnie odprowadzic do wyjscia. Pisze do ziomka z Duskiness i kolo "prosi o wybaczenie" i pyta czy moze byc next.....

Jesli Duskiness niebendzie pekowac, naduzywac wladzy moze zdobyc szacunek lodzi..

I mysle ze wielu ludziom bendzie to odpowiadac ze zondzi pozondna gildia..

Zecz w tym ze jako gildia favoryt, mosi wiedziec kto moze byc w jej szeregach, ktos kto niezhanbi jej wizerunku...

Hail Furora

Heh, albo nazwy jego postaci, np "Toporowy krasnolud"

Ale akurat name "Zwierz" nie wiedziec czemu bardzo mi sie podoba ^^

A więc tak wymienie wam największych lizodupów Kretyna ehh sorki pomyliłem sie chciałem napisac Tajfuna
-Idiota ehh Sarandiel bezmóg jakich mało na tym servie
-Debil ehh Spoxster niech ktoś go zabije dziecko się popłacze i przestanie grać
-Największy cwaniaczek na servie Imargam dziecko ma 13 i ma bardzo bujną wyobrażnie
To by była ta trójka najwiekszych lizodupów na Furorze
Taifun Devilry przywódca bandy idiotów którzy nie mają własnego zdania tylko to co powie Kretyn to oni to robia . Czarnuchy Tajfuna zniedługo zostaniecie sami na tym servie .

Heh, Ima właził w tyłek Taifunowi, to były czasy xD

widze lu-kas ze wygralem w twoich oczach ciesze sie niezmiernie

Jeszcze jak bys mi podal swoj name na tibi kozaku.

Hail Imargam
Hail Duskiness

Your Ima..

Heh, aż bym chciał wrócić do tamtych czasów... Ima pisze Hail Duskiness xD

Andarist
10-05-2007, 23:48
Dobra, gadalem z wrogonastwaionym troche, mamy jakis serv na poczatek ;d

narazie trzeba spisac Historie Furory, pozniej naglosnic projekt i mysle, ze znajdzie sie wielu chetnych do opisywania innych swiatow :)

na poczatek proponuje stworzyc liste "rozdzialow" zycie Furory
np.
1. Poczatki
2. Wojna X z Y
3. Pokoj
4. Wojna Z z M

jakies propozycje? ;> (sam mam pomysl, ze ale najpierw chce uslsyzec Was, nikogo nie chce zasugerowywac moja 'wizja')

Smerfu
11-05-2007, 04:06
Gdzies na kompie mam sporo starych fotek, jak sie wyspie to poszukam :P a tu kilka ktore byly pod reka

@Andarist

Nie liczylbym na to ze Yith jeszcze wbije do gry, conajwyzej kontakt na gg albo mozesz wpasc do nas na venta pogadac z nia ;)

http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/yeah.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/wojenka.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/loot.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/hunt2.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/koniecsunblade.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/100.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/slub1.jpg
http://i27.photobucket.com/albums/c185/Smerfu/deepfibula.jpg

Slovik
11-05-2007, 15:33
@smerfu

Więcej!

@Spaww

Więcej!

@ Hellraiser

WIECEJ! xd

Spaw89
11-05-2007, 23:14
Pare ssow
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/2.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/4.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/5.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/6.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/8.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/9.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/10.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/11.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/12.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/14.jpg

jutro tez cos wrzuce xP

sallceson
11-05-2007, 23:23
@spaaw

masz SSa do kazdego advanca ?
lvl/skille/mlvl ?

moze prosciej byloby dac link do jakiegos albumu :D

slayton
11-05-2007, 23:52
dzieki za te screeny

wrogonastawiony
11-05-2007, 23:56
@spaaw

masz SSa do kazdego advanca ?
lvl/skille/mlvl ?

moze prosciej byloby dac link do jakiegos albumu :D

no przeciez dal.. no ale jak nie umiesz do tego dojsc to masz:
http://s85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/

Zabster
12-05-2007, 01:25
Sunblade xP
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0005.jpg
Evil eye
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0038.jpg
Domek xd
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0058.jpg

http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0078.jpg

Hunted ;<
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0092.jpg

War ale juz bezemnie
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0237.jpg
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0257.jpg
http://i187.photobucket.com/albums/x185/Zabby_photo/UO0265.jpg

Losari
12-05-2007, 02:03
A mnie na zadnym screenie nie masz?:(

chador
12-05-2007, 02:14
1. Loot po Drakonii i Elf Fortess Queście.

http://img84.imageshack.us/img84/165/questloot8zjyg0.jpg

2. "Mix".

http://img84.imageshack.us/img84/7578/mixdw9.jpg

3. Adv~.

http://img84.imageshack.us/img84/6500/screenhunter003me3.jpg

4. Exori.

http://img527.imageshack.us/img527/5113/jkvox9.jpg

Hellraiser
12-05-2007, 03:28
Najwyższy "magiczny advance" jaki znalazłem,.. ;s

http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Magic%20Advances/UO0020.jpg

Najwyższy "advance" jaki znalazłem,.. ;s

http://i10.photobucket.com/albums/a112/Casthien/Furora/Level%20Advances/UO0015.jpg

Eldyn
12-05-2007, 12:41
Dam pare fotek od siebie :)
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Level%20Advance/70.jpg

http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Level%20Advance/80lvl.jpg

Na furorze osiagnalem 83lvl i bylem w tym czasie 9ty w top 25 Laaco byl 7dmy a Airen cos okolo 10ty

Pierwszy nasz demon hunt najlepsze to, ze bylo nas 3 i kazdy mial 65 lvl :D
2gi mms na servie
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Loot/lootdemo.jpg

kolejny demon hunt kerston bil demony za moje sd, ale loot dla mnie ;)
3ci mms i 2gie g-legi
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Loot/lootdemony.jpg

Loocik chyba z 2h expa wtedy niezle sie sypal loot :D
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Loot/gsyloot.jpg

2gi dsm na servie :p 1wszy zlootowal moj kumpel z rl wtedy 40lvl mial ;p
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Loot/dsm.jpg

i kolejny demon hunt
4ty mms i 3cie g-legi
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Loot/demonloot.jpg

Bylem wtedy najbogatszy na servie i taifun probowal wielokrotnie cos mi ukrasc noobek :p

quescik
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/Quests/warlockquest.jpg

moj domek bardzo stare zdjecie zanim nalootowalem to wszystko wyrzej ;p
http://i13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn/Rousen/others/female.jpg

Wiecej znajdziecie na http://s13.photobucket.com/albums/a298/Eldyn
jak bede mial troszke wiecej czasu to napisze moja historie na furora :)

Hellraiser
12-05-2007, 14:30
"Avano" jest z Sulechowa z Lubuskiego jeśli dobrze pamiętam? :>

Zabster
12-05-2007, 16:42
Stare dobre czasy na furora ;P

Diablord
12-05-2007, 16:49
Zacząłem grać dopiero jak server miał 2 tygodnie, więc nie brałem udziału w pierwszych wojnach etc.

http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/Advance/15MLVL.jpg

http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/Loot/hydty-loot.jpg

początek wojny z Sunblade
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/wojna.jpg

aktualna wojna:
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/1stOB.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/1stOB2.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/HailAberratio.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/OBgobliny1.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/OBgobliny2.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/sciema.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/Zwidekwpadanaexpa1.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/WAR/Zwidekwpadanaexpa2.jpg

Diablord
12-05-2007, 16:52
pare cekawych akcji:
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/PVP/Trap-LeonCener1.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/PVP/Trap-LeonCener2.jpg
http://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/PVP/Trap-LeonCener3.jpghttp://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/PVP/Trap-Dronne1.jpghttp://i96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/PVP/Trap-Dronne3.jpg

http://s96.photobucket.com/albums/l177/Diablord/ <--- link to photobukietu, postaram się zamieścić wiecej fotek jak będe mieć czas.

Eldyn
13-05-2007, 12:39
@Hellraiser
Tak jest :D;)

Hellraiser
13-05-2007, 13:24
@Hellraiser
Tak jest :D;)

Pozdrowienia ze Słubic. ^^

@Topic

Och, och, wiele bym oddał by Furora była taka jak na początku, lub chociaż we wakacje niech dadzą nowe serwery (pvp) oczywiście,..

@Down

Spokojnie, nie bede maniaczył :P

123
13-05-2007, 14:37
Stara Furora to były czasy wtedy było zajebiście chodź nie brałem udziały main charem w żadnej z wojen bo nie miałem pacca to pomagałem ubijać noobcharami. Pamiętam akcje gdy wraz z innymi noobkami z Gangsta Paradise ujebaliśmy pod gh Olaafa i Darshila, którzy afkowali podczas wojny. Następnie gdy guildia osób huntowanych o nazwie Avano powstała, w której już byłem mainem ujebaliśmy pod depo Dre'furora i wielu innych. Niestety nie miałem dużego lvl więcej popytajcie Rousena on wiele więcej wie wkoncu to on byłem liderem tak zwanej opozycji.

Uptade wprowadzający różdżki i zmianę ilości many na czary definitywnie zmienił postać rzeczy na furorze sorcowie i druidzi wybili się na czołówkę stawki i Taifun definitywnie zaczął panować nad serverem.

Pozdro od Alven Tharis'a.

P.S. może ktoś mnie pamięta?? :)

Na nowe servy też bym poszedł pvp jakby były ale raczej to nie możliwe :)

chador
13-05-2007, 15:18
Co do Dre'furora to miał wtedy 45 lvl o ile pamiętam (gdy padł pod dp). Po dedzie biegał za ludzmi, którzy go zabili i wbił na nich rs-a. Potem uciekał jak małe dziecko w obstawie Yakapushiego i rzucał Fire Bomby pod ludzi. ^^

Spaw89
13-05-2007, 17:22
Pare fot
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/15.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/16.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/17.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/18.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/19.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/20.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/21.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/22.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/23.jpg

Hellsir
13-05-2007, 18:08
Aż mi się łeska w oku kręci jak widzę swojego chara na Tibii 7.6 poprostu jestem z siebie zadowolony, że mogłem być na tych wojnach. Że poznałem tylu fajnych ludzi na Furorze, tylu osobą zaufałem... A teraz się skończyło :/.

@Spaaw
Pozdro dla Ciebie! Mimo, że ogólnie z tobą nie rozmawiałem, to kiedyś na Test Servie razem pkowaliśmy ;d. Trzymaj się na wojnie! GL & HF

Hellraiser
13-05-2007, 20:42
Aż mi się łeska w oku kręci jak widzę swojego chara na Tibii 7.6 poprostu jestem z siebie zadowolony, że mogłem być na tych wojnach. Że poznałem tylu fajnych ludzi na Furorze, tylu osobą zaufałem... A teraz się skończyło :/.

Tja,Ol' Good Times, może powtorzymy dobrą atmosfere z ekipą na nowym serwerze w te wakacje?! ;>

CipSoft bitte neue pvp-server in diesen Sommer. :wiking:

Gelt
13-05-2007, 20:51
Nie znam was ani nic takiego, ale widać, że jesteście prawdziwymi fajnymi graczami z czasów 7.6 w których było pełno takich jak Wy ^^ Ja zacząłem od 7.5... Nie było takie noobostwa ani PG... Ah stare dobre czasy ;)

123
13-05-2007, 22:11
Ja bardzo chętnie poszedłbym na nowe servy ale takie nie powstaną gdyż stare nie są przepełnione

Misiuuu
13-05-2007, 22:13
wprawdzie nie grałem na furorze, ale zaczynałem jak koleka wyżej (chyba 7.4/7.5) tesh wybieram sie na new serva, tez tesknie za starymi czasami ale nic juz tego nei przywroci ;(

QuanChi
13-05-2007, 22:24
Nie ma co myśleć o nowym serwerze, nie traćmy Furory, nie dajmy się z niej wyrzucić jakimś łachom, kim oni są żebyśmy ich respektowali?!
Trzeba zrobić przewrót i to teraz, kiedy Vision straciło sympatię noobów w nich zapatrzonych, kiedy pokazali swoje prawdziwe oblicze.
ODZYSKAJMY FURORĘ !!!

Eldyn
14-05-2007, 01:40
Bardzo dobrze, ze to Vision tutaj rzadzi a nie banda noobow z Duskiness...

Nacpany_Wlodek
14-05-2007, 01:46

Powiedz to graczom, którzy padają i płacą za nic

Smerfu
14-05-2007, 03:49
Powiedz to graczom, którzy padają i płacą za nic

Wybacz mu, to przeciez Rounsen&Laaco ktorzy swego czasu dostali wypad z Furory i pozostalo im czasem przykozaczyc na forum, jaka szkoda ze na azurze tez juz sobie nie pogracie ;)

Hellsir
14-05-2007, 08:12

Masz żal do Duskow, że zostałeś wywalony z Furory, ale nie zapominaj, że Imargam i Zwidek też kiedyś tam byli... . Poza tym, nie powiedziałbym, że Duski to banda noobów, póki co to Ty i Twój team chyba już z 3-4 serverów poleciał! GL & HF misiu pysiu.

Eldyn
14-05-2007, 12:40
Hahaha! zostalem wywalony czy zrezygnowalem z grania na furora?
Kiedy konczylismy grac na furora Laaco 91 czy 93lvl wtedy mial payment u Taifuna~ 15k za zabicie jakiegos noobka 30lvl
no to naprawde zostalem wyrzucony ;(

Juz wczesniej pisalem, ze jak bede mial czas to napisze moja historie a jak narazie widze to wy jestescie forumowi krzykacze co naprawde bardzo duzo wiedza...

@Nacpany_Wlodek
Moi kumple rowniez padaja i placa za nic.

@Hellsir
Imargama zabilem 3x i to jest w huj glupek szkoda, ze on jest w vision a nie w duskiness... a polecialem z 1 serva z azury poniewaz postanowilem sam zmienic gildie z rzadzacej na huntowana bo lider sobie za duzo pozwala mysli, ze jest bogiem na azurze.
Jezeli twierdzisz, ze duski to nie banda noobow to sam jestes noobem... to duski posiadaja 276ms 185ms itd. a gowno potrafia zrobic!
Zapamietaj lvl to nie wszystko!...

@Smerfu
Stary owner? bo starego lubilem a tutaj jakies glupoty pieprzysz.

Sprawca
14-05-2007, 16:32
Może mi ktoś powiedzieć co sie dzieje na tym servie? Z góry dzieki.

Smerfu
14-05-2007, 17:00
:p `

@Smerfu
Stary owner? bo starego lubilem a tutaj jakies glupoty pieprzysz.

Jak zwykle ten sam z ktorym to sobie gadales w depo Venore jak juz powiedzmy nie grales z wlasnego wyboru, glupot nie pieprze, za to ty generalizujesz sprawe.

Ujmujac sprawe krotko nasza serwerowa plaga jak to nazwa Yiubh czyli Vision, to w wiekszosci zbieranina osob ktore tu wczesniej z roznych powodow dostaly hunta i nie mialy juz nic do stracenia wiec przekazaly passy ludziom z Kyry/Aldory, i nie mow mi ze maja boskie pvp bo siedzialem z nimi na Ventrillo pare miesiecy i wiem kto na kim biegal tak naprawde;)
Nie moge tu nic zarzucic Katrili czy paru innym osobom bo grali na swoich charach podczas battle za to na wiekszosci pozostalych charow biegali panowie z zewnatrz.

A co do pvp czesci osob z Dusk, pvp ma to do siebie ze nie wyczytasz go z poradnika tibii "jak z nooba stac sie pro playerem" tylko z dosiwadczenia, a Furora ma to do siebie ze nie bylo na niej zadnych dluzszych wojen, Blood Rose rozsypalo sie po 1 dniu, ekipa Spoxstera troche sie trzymala ale po tym jak go Imcio zrookowal nie mieli juz zadnych szans, Living Legends vs Sunblade+Dusk tez odpadlo po kilku dniach.
Jedyna dluzsza wojna byl war Dusk vs Sunblade, byla ona jednak przed update, wbudowanymi botami itp wiec Taifun mial nad reszta duuza przewage, trudno jest celowac w grze w kogos kto caly ekran na gran hurze przebiega w sekunde:p
War z Vision to pierwsza duza wojna na Furorze w ktorej to Vision postawilo sobie za cel wyniszczenie serwera, nie mieli nic do stracenia, dali passy, jacys kolesie pobiegali i fragowali.
Problemy dla nich zaczely sie teraz, nie spodziewali sie ze uda im sie tu jeszcze dorwac do wladzy i zupelnie nie sa przygotowani do tego zeby rzadzic serwerem.
Zamiast zaprowadzic na serwerze pozadek, przynajmniej sciemniac ludziom ze sa tymi "dobrymi" i mydlic im oczy jak podczas kilku poprzednich miesiecy ze walcza o lepsza Furore wyszlo szydlo z wora i na serwerze jest jedno wielkie gowno;)
Czytalem sobie tu na Forum, koniec Dusk, koniec PA itp, pytanie kto byl tymi okropnymi power abuserami? O ile pamietam zawsze na serwerze byly problemy z Moczykijem, Imargamem, Zwidkiem, Van Lidenem.

Kto obecnie w Dusk taki straszny power abuser? wszyscy mowia ze Taif a mam dziwne przeczucie ze 9/10 go na oczy nie widzialo, chyba tylko biegajacego kolo dp, wywalil pare osob z serwa, gdyby tego nie zrobil bagno ktore mamy teraz bylo by juz temu, zajmowal wrl na cale dnie? no zajmowal w czasie gdy na wrl moglo expic ze wzgledu lvlowych raptem osob i jakos sie dogadywali.
A najwiecej tu krzycza jakies ~30,40,50 lvle ktore z nim nigdy do czynienia nie mialy. Poprostu ma za duzy lvl wiec cos z nim jest nie tak, napewno jest niedobrym sharerem, power abuserem no bo jak inaczej mozna zrobic tak szybko taki lvl skoro przecietny zjadacz chleba meczy sie 10h na rotach zeby wbic 100k expa a on robi dziennie 2kk wiec musi byc niedobry X(

A teraz macie co chcieliscie, serwem rzadza gorace 13 i chyba nie tylko wrl sa juz rezerwowane:p Ostatnio mialem fajna akcje jak mi Axemaster 30min noobchara wyrzucal z rotow Edron bo jego "protectowany" kumpel tam nie mogl spokojnie na bocie expic. Zreszta nie zejdzcie Visionom z dowonego expowiska dragi/hydry/wrl/poh/goroma ciekawe po ilu sekundach odwiedzicie temple:p

A jak przegladam poprzednie wydarzenia z Furory i widze pana X ktory pisze, Vision rox, sa super, beda mnie protectowac a Dusk to nooby, a teraz po 2-3 tygodniach pisza Vision sux zabili mnie/kolege/sciagneli paymenta/wywalili z expa, mam tylko 1 cicha nadzieje, ze jeszcze apre razy zalicza temple, bo widac caly czas Polak madry po szkodzie i wnioskow wyciagac jak nie potrafil tak nadal nie potrafi:)

DNX
14-05-2007, 17:44
Smerfik ty lepiej wpadaj czasami na ventrilo :P bo słuch o tobie zaginal xd

Brahu
14-05-2007, 18:25
James i inni ,trzeba też zaznaczyć ,że wśród Vision są wyjątki ( Tzn. Nie wszyscy robią PA ) choć zgodzę się,że ostatnio to co jest robione przez większość jest karygodne.

Losari
14-05-2007, 19:00
Rousen nie rob z siebie prosa bo z arcani Cie wyjebaly Fosfiki a z Furory ja wiec z wszystkich servo na jakich grales zostales wyjebany bos n00b ^^

Hellraiser
14-05-2007, 22:18
Losari, Losari coś pamiętam że grałeś czyżbyś nie był jakimś Royalem? 70+, tak na oko wale teraz,.. :P

yz0
14-05-2007, 23:09
Dobra może ktoś mnie pamięta, grałem Witkiem net ale z powodu problemów z netem i z golden'merlinem musiałem zrobić nowego chara(ten w opisie)W sumie gram dość długo już na tym serwie, ale teraz cały czas czekam aż sytuacja na serwie się utabilizuje.

Slovik
14-05-2007, 23:41

Prosze cie nie denerwuj mnie. Jak zapłacisz za mnie dla nich to wtedy zaczne ich lubieć ;]

Eldyn
15-05-2007, 00:42
@Losari
Odezwal sie glupek ktory mogl rzadzic furora, ale wolal zdradzic kumpli zeby sie bardziej podlizac innym...
Od bardzo dawna nie mam hunta na arcani i mam dobra protekcje nawet zrobilem tam 93ms i ludzie wiedzieli, ze to ja , ale przykra sprawa i deleted... z furory odszedlem sam... wiec co ty pierdolisz dwulicowa szmato ;)

Pall_Mall
15-05-2007, 00:46
Losari, Losari coś pamiętam że grałeś czyżbyś nie był jakimś Royalem? 70+, tak na oko wale teraz,.. :P

Grał na Sarandielu!B)

Hellraiser
15-05-2007, 00:50
Grał na Sarandielu!B)

To ten z Żar? czy jakoś tak? Bo ktoś ma złe wspomnienia, wiesz Losari na pewno ocb,.. :P

Spaw89
15-05-2007, 04:43
@Hellsir
Dzieki

Nastepna seria :p

http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/24.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/26.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/27.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/28.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/29.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/30.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/31.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/32.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/33.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/35.jpg

Davido16
15-05-2007, 08:37
Prosimy o więcej screenów! ^^

Master of Puppets
15-05-2007, 08:59
Spokojnie... Przeciez daje co jakis czas screeny, nie poganiajcie go :p

Andarist
15-05-2007, 23:13
Nieprzyjaciel~
jestem pewien, ze ejstes w stanie poswiecic troche czasu, zeby Nam wrzucic ten filmik, ale rob jak chcesz

Losari
16-05-2007, 01:19
@Eldyn
Hahahaha moze teraz to i tak ale jak ja gralem na furorze to nie miales wyboru wy*******ac z serva albo stac dzien i noc w jebanym domku Ariena.
@Iles up
Tak gralem 70pallem best w expie na Arcani ale dostalem deleta za acc sharing a na furorze gralem Sarandielem od 1-101
Edit.
Eldyn wogole nie wiem po co sie klucisz dla mnie zawsze zostaniesz glupkiem i analfabeta wyzartym przez trawe ^^ Tak tak pamietam jak cpales ten szit i nie potrafiles dobrze sie wyslowic x)

Spaw89
16-05-2007, 04:18
Nastepna porcja xP
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/36.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/37.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/38.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/39.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/40.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/41.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/42.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/43.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/44.jpg

(C)inek
16-05-2007, 11:28
spaawcio ja mam pytanko ,czy ty robisz rowniez screeny jak zaliczasz glebe?np wczoraj?:D:D:D

Flows
16-05-2007, 12:12
spaawcio ja mam pytanko ,czy ty robisz rowniez screeny jak zaliczasz glebe?np wczoraj?:D:D:D

Ehh , dlaczego ty zawsze kozaczysz -.^? Mocny w ryju jestes.. a zadnego fraga niemasz ;) Moze na low lvl ;< Pozdro

Eldyn
16-05-2007, 17:24
@Losari
Mialem wybor, a wybor polegal na tym byc zerem takim jak ty i podlizywac sie Taifunowi lub koniec z servem :p w przeciwienstwie do innych ja mialem duze plany zwiazne z furora niz grac i byc nikim ;)
Tak tak brat palil ;) wyzarty przez trawe? widac jak bardzo sie znasz na tym hahaha!!
Ja mialem swoj domek w ktorym siedzialem tak jak reszta ;)
Jak to mozliwe, ze ja lub moj brat nie umielismy sie wyslowic jezeli nigdy nie rozmawialismy razem?
I glupkiem to ty bedziesz zawsze dla mnie ktory stracil furore EEK!
Sprzedales chara bo wiedziales, ze wylapiesz hunta huahauhau!

Losari
16-05-2007, 17:52
@up
Haha ja nie stracilem fufory z powodu ze bylem hunted tylko dla tego ze tak zdecydowalem. Nigdy nie lizalem dupy Taifunowi bo zawsze mnie szanowal tak samo jak ja go. Co do palenia to fakt nie wiem napewno tyle co ty na ten temat bo ja nie jaralem tego dzien w dzien i niepsailem ktury itp x)

Gelt
16-05-2007, 18:23
Jaranie nie powoduje błędów ortograficznych:D Conajwyżej literówki w stanie podwyższonego poziomu THC w płucach ;)

Iksdek
16-05-2007, 18:36
@UP
ale tu są znawcy co myślą, że przejrzeli wikipedie i pozjadali wszystkie rozumy, takim tego nie wytłumaczysz. Jeszcze 2 dni i będzie, że Marihuana jest przyczyną śmierci co 2 Polaka czy Holendra :D

@ Topic

Gz dla Dusk jak i też dla Vision za wczorajszą "bitewkę" =D.

Losari
16-05-2007, 19:20
@UP
ale tu są znawcy co myślą, że przejrzeli wikipedie i pozjadali wszystkie rozumy, takim tego nie wytłumaczysz. Jeszcze 2 dni i będzie, że Marihuana jest przyczyną śmierci co 2 Polaka czy Holendra :D

@ Topic

Gz dla Dusk jak i też dla Vision za wczorajszą "bitewkę" =D.

Czy ja napisalem gdzies ze ,,przejrzalem wikipedie"? Poprostu palenie wyzera szare komorki tak samo jak picie alkoholu.

Gelt
16-05-2007, 19:40
@up
Trzeba palić niewyobrażalne ilości by zlansowac sobie mózg jakbyś nie wiedział... Osobiście znam takich co jarają około 2 sztuki dziennie i zachowują się normalnie. Zresztą, to kwestia przywyczajenia ;) W moim przypadku, jak widać, piszę w miarę z sensem ;)

@Iksdek
I tak nikt nie przebije dzieciaków mówiących: Ty ćpunie! Ty ĆPASZ trawe! Ty narkomanie, pewnie ślina Ci cieknie po mordzie i zabijasz dla marychy!:D :D :D Niektórzy są funny :D

@Topic
A już myślałem, że będzie wygrany battle dla dussków...

sallceson
16-05-2007, 19:52
przypomne tylko ze to temat o Historii Furory a nie o jaraniu

Gelt
16-05-2007, 20:29
Oj dobra, taki mały offtopic ;p

No właśnie, tak schodząc z tego ostatniego battla jak idą prace nad pisaniem historii? Podjął się ktoś tego w końcu?

Rodi
16-05-2007, 20:46
[QUOTE=Gelt;1434747]@up
Trzeba palić niewyobrażalne ilości by zlansowac sobie mózg jakbyś nie wiedział... Osobiście znam takich co jarają około 2 sztuki dziennie i zachowują się normalnie. Zresztą, to kwestia przywyczajenia ;) W moim przypadku, jak widać, piszę w miarę z sensem ;)

hauhauhauahuahauahuahau
to mnie rozbawiło
2 sztuki dzienie ta? znalezi frajerow seluja im majeranek a kolesie chodza zadowoleni. Daje ci 2 tyg jak to mowisz "2 sztuki codzienie" a z mózgu bedziesz miał wylotówke na Kielce. Bys nie kontaktował. Cały mózg bys mial w thc.
Dziecko sie nasluchało opowieści od kolegów i mądrego udaje -.-

Spaaw daj move z ostatnie ob bo podobno masz : )

NaRuTo__xD
16-05-2007, 20:50
[QUOTE=Gelt;1434747]@up

hauhauhauahuahauahuahau
to mnie rozbawiło
2 sztuki dzienie ta? znalezi frajerow seluja im majeranek a kolesie chodza zadowoleni. Daje ci 2 tyg jak to mowisz "2 sztuki codzienie" a z mózgu bedziesz miał wylotówke na Kielce. Bys nie kontaktował. Cały mózg bys mial w thc.

Z tym sie zgodze, walniesz sobie sztuke i nie umiesz powiedziec "mama" a my tu gadamy o 2 sztukach dziennie, przez wiele dni...

(Z tym mama przesadziłem, ale prubóje pokazac ze nie jest to tak mało)
(Zaraz pewnie beda texty typu: A ja po jednej sztuce to: umiaem powiedziec mama i h*j Ci w dupe...)
Bez takich plax...

Mistrzunio_II
16-05-2007, 20:59
Panowie bez offtopu ..... To jest forum o Tibi nie o paleniu...

Spaaw dobre foty. More plx ;P:baby: :baby:

Gelt
16-05-2007, 21:23
hauhauhauahuahauahuahau
to mnie rozbawiło
[/QUOTE]

LOOOOL xD Śmieszny jesteś xD Majeranek? Nie od tego "księdza"... Czy tak trudno zrozumieć, że po 2 latach 2 sztuki to dla nich nic?o_0 Umiem poznać majeranek połączony z ganja bo nieraz frajerzy próbują tak wyrolować -.-''

Co do tej 1 sztuki i słowem mama... To też jest śmieszne, z własnego doświadczenia wiem, że to tak nie wygląda. Może to zalezy od osoby... Znam takich co po jednym buchu schodzili... Wiem, ze sztuka i lub 2 to nie mało... Może to zalezy od ludzi? Nie macie pojęcia jakie zdziwinie mnie ogarnęło jak widziałem kolesia na drzewie po jednej lufce o_0

@topic
Zeby nie było takiego wielkiego offtopa, dołączam się do proś(ź?)by o more ssków Spaawa ;p

Rodi
16-05-2007, 23:24
Z własnego doświadczenia ty wiesz ile nic.

Zrób sobie test skołuj pare gramow po czym pal raz na 2-3 dni i po miesiącu dam Ci 10zl w drobnych i moge dać ręke że nie doliczysz nawet do 5 zl bo juz bedziesz mial takie dziury że nie bedziesz sie mógl skupic. A Ci twoi koledzy co 2 sztuki dzienie palą to po pary tyg nie powini kontaktowac.

Fefin
17-05-2007, 00:04
hauhauhauahuahauahuahau
to mnie rozbawiło

LOOOOL xD Śmieszny jesteś xD Majeranek? Nie od tego "księdza"... Czy tak trudno zrozumieć, że po 2 latach 2 sztuki to dla nich nic?o_0 Umiem poznać majeranek połączony z ganja bo nieraz frajerzy próbują tak wyrolować -.-''

Co do tej 1 sztuki i słowem mama... To też jest śmieszne, z własnego doświadczenia wiem, że to tak nie wygląda. Może to zalezy od osoby... Znam takich co po jednym buchu schodzili... Wiem, ze sztuka i lub 2 to nie mało... Może to zalezy od ludzi? Nie macie pojęcia jakie zdziwinie mnie ogarnęło jak widziałem kolesia na drzewie po jednej lufce o_0

@topic
Zeby nie było takiego wielkiego offtopa, dołączam się do proś(ź?)by o more ssków Spaawa ;p
[/QUOTE]
Oj Oj chlopie:)Za ile lat bedziesz mial 21??Tak Jak Ja??Za ile lat bedziesz 4 raz na woodstock tak ja w tamte wakacje??Za ile lat bedziesz konczyl 1 rok informatyki tak jak ja??Za ile lat poznasz ludzi ktorzy jaraja od 17 roku zycia codziennie i jada na rownym poziomie intelektualnym jak ja co jaram od okazji do okazji??A wale w kociol piwska ile wlezie??
Poznaj troche zycia wyjdz z gimnazjum liceum a zrozumiesz co to imprezka, alkohol, zaliczanie,mary jane:/Bo wypowiedzi 17 letnich kolesi i THC i co to robi z mogu to mnie rozbawia:)Zeby mial z mozgu gabke z jarania to musial bys na hayu chodzi przez 2 lata conajmniej zeby zapomniec o rzeczywistosci ale zapeniam ze w tym okresie sprobowalbys pigol,zaswiecilbys sie kilka razy...

Sry za offtopa ale robawila mnie gadka gowniarzy :/

Dusk opuscilo wielee osob , powstaje nowa gildia bedzie przelom w "Histori Furory"?? Bo mam nadzieje ze tak i skonczy sie "Plaga" VIżOn;)

.:Pozdrawiam:.

Maciorqa
17-05-2007, 00:19
Tak Magrami zostal kupiony przez moich rl kumpli za 1000zl bez eq.Expili sobie spokojnie , nie byli noobami za jakich wielu ich uwarza...Pewne problemy z netem 2 ownerow (Kapi Pantera oraz dzisiejszy Mefry), oraz oddanie za darmo SCA przez kolejnego ownera calkowicie ich dobiło...Pozostal juz tylko jeden dobrze i duzo grajacy koles(Czubek'Pantera).Po pewnym czasie zglosil sie Taifun z mozliwoscia kupna postaci za 2kk.Coz nie zalezalo im juz na tej postaci wiec sie zgodzili na sell chara (sa screeny jak gadaja o kupnie Magramiego,o tym zeby juz nie wchodzil na postac,ukazaly sie one na forum Tibia.com ktore dziwnym trafem zostaly usuniete , wlaczne z tematem...)Taifun dal 1kk i powiedzial ze da kolejne 1kk po upadate w ktorym mogl zrobic sobie nowego rk.Okazal sie zwyklym oszustem i zlodziejem nie placac kolejnych k(pisal do niego zeby oddal pieniadze ale o dziwo dostal bana na postac -.-)

Kazdy jego ded bardzo mnie cieszyl a juz zrookowanie tej paly bylo super !
Tak sie konczy oszukiwanie przez internet :P

Spaw89
17-05-2007, 04:19
elo elo :)

http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/45.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/46.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/47.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/48.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/49.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/50.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/51.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/52.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/53.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/54.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/55.jpg

Hellsir
17-05-2007, 07:35
Nieprzyjaciel~
jestem pewien, ze ejstes w stanie poswiecic troche czasu, zeby Nam wrzucic ten filmik, ale rob jak chcesz

Nieprzyjaciel_ chyba wolał dać wam keyloggera. Więc jako, że staram sie być uprzejmy oraz, że chce rozwijać ten temat wrzuciłem wam ten film. Później go zrehostuje na wypadek problemów, ze ściąganiem.

Link:
http://rapidshare.com/files/31742922/Deathrow_the_movie*****.html

ReHost:
http://depositfiles.com/files/874905

Zamiast "*****" wpiszcie ".w m v" oczywiście bez spacji.

PS. Film zawiera, akcje Fett Fornaida, który na początkach Furory ostro kosił takie osoby jak Spoxster, Fazest, Taifun~ itp.

Veer~
17-05-2007, 08:33
Oj Oj chlopie:)Za ile lat bedziesz mial 21??Tak Jak Ja??Za ile lat bedziesz 4 raz na woodstock tak ja w tamte wakacje??Za ile lat bedziesz konczyl 1 rok informatyki tak jak ja??Za ile lat poznasz ludzi ktorzy jaraja od 17 roku zycia codziennie i jada na rownym poziomie intelektualnym jak ja co jaram od okazji do okazji??A wale w kociol piwska ile wlezie??
Poznaj troche zycia wyjdz z gimnazjum liceum a zrozumiesz co to imprezka, alkohol, zaliczanie,mary jane:/Bo wypowiedzi 17 letnich kolesi i THC i co to robi z mogu to mnie rozbawia:)Zeby mial z mozgu gabke z jarania to musial bys na hayu chodzi przez 2 lata conajmniej zeby zapomniec o rzeczywistosci ale zapeniam ze w tym okresie sprobowalbys pigol,zaswiecilbys sie kilka razy...

Sry za offtopa ale robawila mnie gadka gowniarzy :/

Dusk opuscilo wielee osob , powstaje nowa gildia bedzie przelom w "Histori Furory"?? Bo mam nadzieje ze tak i skonczy sie "Plaga" VIżOn;)

.:Pozdrawiam:.[/QUOTE]

Akurat tym że byłeś na woodstocku to bym się nie chwalił. Mam złe zdanie o bałaganach. ; )

Gelt
17-05-2007, 16:32
Z własnego doświadczenia ty wiesz ile nic.

Zrób sobie test skołuj pare gramow po czym pal raz na 2-3 dni i po miesiącu dam Ci 10zl w drobnych i moge dać ręke że nie doliczysz nawet do 5 zl bo juz bedziesz mial takie dziury że nie bedziesz sie mógl skupic. A Ci twoi koledzy co 2 sztuki dzienie palą to po pary tyg nie powini kontaktowac.

Lol, tak się składa, że miałem kiedyś okrez gdzie dużo jarałem, ale schodziło za dużo kasy i wystopowałem. Jakoś normlanie kontaktowałem. Nie wiem, nie mam dowodów by potwierdzić to co odczułem na sobie. Nie wiem czy mi wierzysz czy nie, w sumie to mi to obojętne. Może to zalezy od organizmu? W każdym razie potrafiłem być ogarnięty i kontaktować. O dziwo jakoś testy z geomerti szły mi bardzo dobrze lol xD

@Fefin
Nie tiwerdze, że sa na Twoim ani nikogo innego poziomie intelektulanym. Po prostu, jakoś potrafią się ogarniac i racjonalnie myśleć. Ale nie wykluczam, że to robi gąbkę z mózgu.

Dobra, koniec tematu. Moja wina, że znam takie ewenementy od jarania -.-"

Eldyn
17-05-2007, 17:16
@Gelt
Widac, ze cos wiesz o jaraniu nie to co reszta, posty tych co pierdola te bzdury to sa ludzi ktorzy nigdy w zyciu tyle nie jarali i nie znaja takich osob, to co wiedza to jest tylko to co uslyszeli...
Znam ludzi co pala po ponad 5 lat okolo 310 dni w roku i sa normalni...

Pavulon
18-05-2007, 00:16
[QUOTE=Gelt;1434747]@up

hauhauhauahuahauahuahau
to mnie rozbawiło

Spaaw daj move z ostatnie ob bo podobno masz : )

8o 8o 8o ;(

Sorry ale musze :D
Chlopie chyba za duzo radia maryja sluchasz albo masz jakies powiazania z jehowymi czy 8==> wie z kim .
Powiadasz 2g przez 2 tyg dzien w dzien i bym mial wylotkowke na Kielce
Przez ostatnie 2 lata jaralem dzien w dzien z malymi przerwami jak naprzyklad gdzies do rodziny jechalem czy cos w tym stylu i codziennie to nie bylo mniej niz 1,5g a czesto wiecej i wydaje mi sie ze chyba jestem bardziej rozgarniety od ciebie chlopcze a napewno nie mam do tego jakis problemow co tam inni ZNAWCY pisali.

Teraz juz przystopowalem 1g dziennie czasami nawet cos na drugi dzien zostanie :D

Prosze nie wypowidaj sie wiecej na tematy o ktorych nie masz ZIELONEGO pojecia.

Spaaw fajne fotki jedziesz dalej :D

Gelt
18-05-2007, 00:30
@up
Palacze łączcie się ;)

@Spaaw
Masz może jakieś sski z huntów itp. czy tylko adv?;>

Spaw89
20-05-2007, 05:54
:< elo

http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/57.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/58.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/59.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/60.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/61.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/62.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/63.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/64.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/66.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/67.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/68.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/69.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/69-1.jpg
http://i85.photobucket.com/albums/k72/spaaw/lvle/70.jpg

Rodi
20-05-2007, 12:27
pięknie spaaw :)

Sir'Exorcist
20-05-2007, 17:22
Ja uważam, że za niedługo Duski przejmą kontrolę nad Furorą!!

Spaaw ładnie sski :D

Eldorano
23-05-2007, 13:54
Paczka screenow jest ich okolo 10
http://rapidshare.com/files/32901875/Screeny*****.html
zamist gwiazdek ***** wpiszcie .r a r

Marianos
23-05-2007, 16:44
@up

Jeszcze bezczelnie podałeś zabronioną końcówkę....

sallceson
27-05-2007, 19:49
moze cos nowego?

Buksoon2007
29-05-2007, 12:35
Wkleję wam tekst nad którym pracował kiedyś ktoś z Duskiness. Nie ma on nic wspólnego z nową wojną. Oraz ogólnie z tym rokiem jeśli dobrze policzyłem :P. Ale opowiada poprzednie dzieję z Furory i o gildii Duskiness. Miłego czytania :)

Według mnie jest tu prawie wszystko co się działo i jest to wciągający tekst.

PS. Mogę wkleić parę screenów z tamtych czasów jeśli by ktoś chciał zobaczyć. Głównie mam screeny, ze Spoxsterem. Ale warto chyba sobie o nim trochę przypomnieć :)

A moim zdaniem wymienianie draverika rousena czy laaco jako legendy serwera to smiech na sali no moze rousen przyczynil sie troszke ale laaco czy draverik raczej nie;] Minąłeś sie kilka razy z prawda ale to twoja spraw kiedys widzialem tutaj na forum zrobiona naprawde dobrze historie furory ktora prawie dokladnie odzwierciedlala co sie dzialo na poczatku serwera az do tamtego czasu tutaj jest to slabo czytelne i wiele nie potrzebnych rzeczy

To jest oczywiscie moje zdanie , a mysle ze moge sie wypowiedziec bo gram i gralem na furora od 1 dnia jej powstania ;] i od zawsze bylem w top nie wiem kim jestes hellsir powiem jedno Zawsze bede mial szacunek dla Rahima ktory mi pomogl i szkoda ze stracil swoja postac ;] pozdro

Hellsir
29-05-2007, 13:10
A moim zdaniem wymienianie draverika rousena czy laaco jako legendy serwera to smiech na sali no moze rousen przyczynil sie troszke ale laaco czy draverik raczej nie;] Minąłeś sie kilka razy z prawda ale to twoja spraw kiedys widzialem tutaj na forum zrobiona naprawde dobrze historie furory ktora prawie dokladnie odzwierciedlala co sie dzialo na poczatku serwera az do tamtego czasu tutaj jest to slabo czytelne i wiele nie potrzebnych rzeczy

To jest oczywiscie moje zdanie , a mysle ze moge sie wypowiedziec bo gram i gralem na furora od 1 dnia jej powstania ;] i od zawsze bylem w top nie wiem kim jestes hellsir powiem jedno Zawsze bede mial szacunek dla Rahima ktory mi pomogl i szkoda ze stracil swoja postac ;] pozdro

Miskov (Buki?) nie ja napisałem ten tekst na stronie :p. Połowicznie sie z tobą zgodzę. Ale ten tekst pisała osoba która naprawdę gra bardzo długo na Furorze chyba od samych początków. Natomiast ja wole pozostać anonimowy.

Buksoon2007
29-05-2007, 13:26
Miskov (Buki?) nie ja napisałem ten tekst na stronie :p. Połowicznie sie z tobą zgodzę. Ale ten tekst pisała osoba która naprawdę gra bardzo długo na Furorze chyba od samych początków. Natomiast ja wole pozostać anonimowy.

Miskov ?:P jak wolisz mozesz mowic buki wszystko mi jedno , jest tam sporo prawdy no ale jak joz mowilem laaco czy draverik nigdy nie liczyli sie na furora ;p Draverik procz expa i pozycij w top nic nie osiagnal ;p laaco to samo Znam ich wszystkich wiec wiem a co do tej osoby nie zapominaj ze ja gram od 1 dni chyba nawet od 1 godziny powstania serwera ;] Wiem troszke wiecej tak mi sie wydaje poniewaz to ja bylem w centrum hehe ;p (z malym incydentem)

sallceson
29-05-2007, 18:13
@buksonn2007
to moglbys napisac wlasna historie badz przeredagowac w podanym wczesniej tekscie to z czym sie nie zgadzasz?
kiedys widzialem tutaj na forum zrobiona naprawde dobrze historie furory ktora prawie dokladnie odzwierciedlala co sie dzialo na poczatku serwera az do tamtego czasu
jak dasz rade to znajdz :)

Buksoon2007
30-05-2007, 12:39
jak dasz rade to znajdz :)[/QUOTE]

Obecnie nie mam za duzo czasu przeprowadzka praca malowanie , oraz szukanie miejsca na miting duskines , jak uporam sie z tymi sprawami postaram sie cos naskrobac z reszta chlopakow ;]

bulbultonelo
30-05-2007, 13:36
Magrami(1 owner grał do 133 lv potem sprzedany jakimś noobom a 3 owner to rl Taifuna)

Nie noobom tylko mojemu koledze z Lukowa (lubelskie) Bylo ich 3, w tym jeden byl noobem i dal sie hacknac qel... Pozostali 2 zlali go. Ty sam masz postac na ~50 a jeden z "noobow" ma 93lvl na furorce ;//

Slovik
10-06-2007, 22:21
A może mi ktoś powiedzieć kto to był Dalanthi bo wydaje mi sie że jak oglądajac jeden filmik w składzie vision był jakiś Dalanthi ze 101 lv ktoś z namelockiem ??

Jasin
10-06-2007, 22:55
Tak był Dalanthi to byłem ja :] Niestety miałem haka i moje konto zostało skasowane...

Slovik
10-06-2007, 23:25
@up

Acha dzieki ;)

A tak mniej więcej kiedy?? Bo wydaje mi sie, że jak Taifun padał po raz pierwszy jak sie wjebal w trapa to jeszcze istniało twoje konto??

@edit

po raz pierwszy to chodzilo mi że od Vision ;]

Jasin
11-06-2007, 03:33
Tak zgadza się. Tego dnia nigdy nie zapomnę z dwóch powodów ;) 17 Grudnia ;]

Hellraiser
11-06-2007, 15:52
Tak zgadza się. Tego dnia nigdy nie zapomnę z dwóch powodów ;) 17 Grudnia ;]

No, Hujowa sprawa,.. :(

Btw, Jasiu wbijaj częściej na "Koperaland".

Suise
17-07-2007, 19:53
Na filmikach z wojny Sunblade vs Duskiness był Stigandi, nie wiecie co sie z nim stało? Jego postać nadal jest ale nie logował sie od lutego.

olimpijski
17-07-2007, 20:04
@up
nie ma internetu

Slovik
17-07-2007, 20:45
No, Hujowa sprawa,.. :(

Btw, Jasiu wbijaj częściej na "Koperaland".

ocb ?

Wytlumaczycie ?

oops nie ten cytat chodzi mi o Dalanthiego - 17 grudzien ?

Hellraiser
01-08-2007, 15:36
Coś z nowszej historii Furory, lecz nie aż tak nowej.

http://images24.fotosik.pl/44/2aa7bb6bc27a70e7.jpg (www.fotosik.pl)

miczu123
03-08-2007, 20:22
haha co tu duzo mowic ten server jest skonczony....
przez te wojne bylo bardzo duzo hackow np.magrami,daluss on suns,pavodi,feliana,sindubia(jakos tak xD) i wiele innych w tym moj sorc na 80 lvl i 55 ek
lepiej nie grac na tym servie..

QuanChi
04-08-2007, 17:36
Mój ostatni advance na Furorce (pomijając noobchary : P)
Dokładnie 15 sekund później wpadło mi na respa 5 Visionów na noobach : P

http://img108.imageshack.us/img108/5354/lastadvancehy1.jpg (http://imageshack.us)

Avis to też część Furory, gildia ta istniała na niej w końcu ponad rok. No i pierwszy addon backpack na Furorce w wykonaniu Galeba Plugaworekiego Xd

http://img301.imageshack.us/img301/5525/uo0010mz0.jpg (http://imageshack.us)

Hunt na Dragach z Erio, przestał grać także przez Vision. Będę go dobrze wspominał.

http://img171.imageshack.us/img171/1580/uo0013jg0.jpg (http://imageshack.us)

Ślub Guteno Mard i Shani Arcam w kościele w Thais.

http://img187.imageshack.us/img187/2544/uo0020nf6.jpg (http://imageshack.us)

Ehhh, aż się łezka w oku kręci.
Ale to już było. I nie wróci więcej...

Andarist
20-10-2007, 22:44
@Do Wszystkich
Prosze o zameiszczenie gdzies jak najwiekszej ilosci screenow i filmikow .rec (linki do youtube tez moga byc) przedstawiajacych historie/zycie Furory w necie i podanei mi namiarow w tym temacie/temacie o Historii Furory badz na PW. Takze dla chetnych mam zadanie ;] spiszcie co mozecie o Furorze, wojnach itp.

Cel?
Zamierzam stworzyc w miare kompletna i obiektywna historie tego serva i oczywiscie zamiescic ja na stronie, nad ktora teraz zamierzam wreszcie zaczac pracowac. Jak uda sie to zrobic z Furora to postaram sie rozwinac projekt nad inne servy.

amster179
21-10-2007, 17:55
jak ktos jest zainteresowany kiedys na furorze w thias dochodzilo do starć na ringu zrobionego z parceli.Niezla jazda byla wtedy

sallceson
28-10-2007, 13:16
niewchodzcie w zdjecie up, ***** do sciagniecia

Ekwador
30-10-2007, 18:17
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=45013&highlight=blade+tigerheart <---- tu macie ss'ki z old furory robione przez niejakiego Blade Tigerheart

Diablord
13-11-2007, 01:18
Dokładnie 2 lata temu, czyli 13.11.2005r. dołaczyłem do gildi Duskiness. Miałem wtedy 60 lvl i expiłem z Pavodim na hero...aż się łeska w oku kręci, szkoda, że te dawne czasy już nie wrócą:(

Kasi'yaa
13-11-2007, 12:44
Dokładnie 2 lata temu, czyli 13.11.2005r. dołaczyłem do gildi Duskiness. Miałem wtedy 60 lvl i expiłem z Pavodim na hero...aż się łeska w oku kręci, szkoda, że te dawne czasy już nie wrócą:(

Minuta Ciszy.

Nevol
27-11-2007, 00:14
a pamieta ktos mnie ? ; ) TS Spoxster: " A pierwsze co to upi~ nevola chociarz mialbym pasc" Stare czasy ; ]

Hail Sunblade : )

Diablord
14-01-2008, 21:00
keyloger!
panu juz podziekujemy.

Mapecik
14-01-2008, 22:01
keyloger!
panu juz podziekujemy.

A czo expileś na nim i Ci plejt uciekl?

Bongozzpl
14-01-2008, 22:20