zaloguj się

Pokaż pełną wersje : 26 Rp Guardy..

Blody
02-05-2007, 00:20
Siemanko, mam pytanko czy wyjdę na + na guardach 26 lvl z skilami 65??
jaka kopalnia, jakie runy wziać oprucz uh i gfb (ile) a jeśli nie guardy to co??

Dratek
02-05-2007, 00:44
Tak, ale musisz robić lootbaga. Co do kopalni to nie orientuję się bo na dwarfach expiłem tylko w kaz. Radziłbym używać manasów + exura vita. Myślę, że 1 bp wystarczy.

Pandev
02-05-2007, 13:56
zaladuj sie bolcami 2 bp mfow uhow raczej nie bedziesz uzywac ale wejz na wszelki wypadek i w kopalni na dwarf helu mozesz luzem expic duzo miejsca do biegania .Jak masz postmana to zawsze bedziesz na +

ZeboslawCalmera
02-05-2007, 17:33
Heloł!

1.Kopalnia - nr 1 chyba najlepsza dla Ciebie. Może się mylę.
2.UHów nie bierz! 1-2 bp manasów (oczywiście na hotkey'u).
3.Leczysz się exura gran/vita.
4.Lootbag wskazany :)
5.Trzym się!!!

Marionus
02-05-2007, 17:34
Spokojnie wbijasz sie na jaka chcesz kope no ale trzeba mieć uhy na wszelki wypadek.

.Ghandar
02-05-2007, 19:22
zakładając, że masz postmana to masz ogromną szansę na sporo kasy z lootbagów. pomijasz 2 pierwsze kopalnie. wart uwagi jest cave na tym cypelku (czyli pod w/w). na początek proponuję tą miejscówkę. jak wybijesz się z lvlem i skillem polecam maze. problemy są tylko na początku, jak trzeba wyczyścić, bo na sam start z 5 guardów dostajesz, ale później expienie jest tylko przyjemnością.

co do ekwipunku to ładujesz się boltami, nie zaszkodzi bp manasów i pare uhów. i nie wiem czy jest sens zakładania czegokolwiek więcej niż armor i ewentualnie bohy. jak guard Cie dopadnie to i tak oberwiesz za 50+ conajmniej, a tak cap z legsów to mniej więcej 100 boltów.

Damia'nek
02-05-2007, 19:26
Radziłbym używać manasów + exura vita. Myślę, że 1 bp wystarczy.

Pierdolenie w bambusa, wystarczy exura gran.

Nie lepiej iść na tombe ?

Duracell16
02-05-2007, 19:40
Chcę tylko dodac abyś uważał na leczenie siebie, bo guardy mogą wleciec czasem troszke ponad 100+ hitem :p jezeli zrobisz lootbaga to nie wiem jak miało by Ci się tam nie zwrócic loocik świetny ;)

Blody
02-05-2007, 19:47

Nie lepiej iść na tombe ?

No niby lepiej iść ale nudne takie ciągłe bicie ghuli itp.
Niższe piętra to stalkery na które szkoda run..:)
Może jakieś inne expowiska znacie bo na Guardi, to guardy zajęte 24/24 :p

Klawy69
03-05-2007, 09:36
Mhm... Ja ostatnio expie w cyclopolis moim paladynem i musze sie przyznac ze jestem mile zaskoczony tym miejscem :)

Pozdro ;)

Marionus
03-05-2007, 09:46
No niby lepiej iść ale nudne takie ciągłe bicie ghuli itp.
Niższe piętra to stalkery na które szkoda run..:)
Może jakieś inne expowiska znacie bo na Guardi, to guardy zajęte 24/24 :p

PoH :P jedyne najlepsze miejsce dla pallka 8o

.Ghandar
03-05-2007, 12:51
PoH :P jedyne najlepsze miejsce dla pallka 8onie będe wnikał czy poh jest najlepszym expowiskiem dla palka... ja, osobiście tak nie uważam. myślę natomiast, że takim miejsce dla 50/60+ palka jest cave, w którym znajduje się crusader helmet quest. zawsze masz gsa, nie złapią Cię w kleszcze, w najgorszym wypadku (jak umiesz expić) 1 mf na 1 gsa. ale zanim zdecydujesz się na pajączki, to guardy, guardy i guardy. do 50 lvl bezproblemowo można na nich expić (zakładając 2 levele maze). jedyny problem to, że są bardzo uczęszczane.

Dratek
05-05-2007, 00:56

Sam używam vity. Czekam do 200 hp i jest ok -.-

zakos
05-05-2007, 01:49
Ja mam na gucie prosty sposób. Demon shield + bs (profka jak widac) 2 bp gfb 1 bp hmm pare sztuk manasow(w razie czego) i heja nie bije z roda bo to za dlugo trwa8o do 4 sztuk wykanczam z hmm 5+ z gfb zysk milui i exp szybki.Utamo pomimo ze mam wlaczone to tylko formalnie gucie do mnie nie podchodzą :evul: , wlaczam je zeby mana nie stala w miejscu ;p
pozdro
" lotbag z postmanem to koniecznośc :)

elfo.del.bien
05-05-2007, 13:00
Ale nie tracenie many to nie to samo co spalanie, czyli mlvl ci nie rosnie.

zakos
05-05-2007, 16:45
rzucam utamo co chwilke:), a nie trace jej na guciach bo do mnie nie docierają .Utamo to zwykłe zaklecie i nabija mlv:) . Zresztą popatrz na moj mlv;p

na dowód ;p aktualna fotka mojej postaci

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=127891&page=2

Tomek18
05-05-2007, 17:34
Pomijając 2 pierwsze kopalnie ta najbardziej wysunięta na zachód jest świetnym miejscem do expienia .Mówię tu o poziomie z samymi guardami. Chociaż mam 63 lvl ciągle exp tam dla mnie jest opłacalny ( wybijam 2 poziomy z gutkami) .
Exp ( jeśli 2 piętra 45k na 1h ) , (1 piętro 30k na 1h). Locik świetny zawsze jeśli tylko robisz lootbaga zawsze jesteś na dużym +. Ja na expienie tam biorę tylko bolty. Bez żadnych run i mf . Z twoim lvlem jednak polecam jednak zaopatrzyć się w sporo ilość mf i gfb. Ktoś wyżej mówił że kopalnia z gsami jest świetna- Na tym lvlu możesz tylko pomarzyć o gsach w tym miejscu ponieważ :
- często są 2 gsy na raz
-wielka strata run i mf na twoim lvlu
- na 99% będziesz na -

Następna rzecz POH
Racja , jest to świetne miejsce dla pala lecz z twoim lvlem możesz bić tam tylko minosy i cyce. Poh polecam palkom od 45lvla z Boh oczywiście aby nie mieć większych problemów z gsami.

Matrio23
05-05-2007, 20:00
O lol, kopalnie hahaha, najgorsze co moze byc. Jestm tam mnostwo osob i nic nie poexpisz ani nie polootujesz. Jeszcze jestes RP omg -.- i chcesz expic na miejsach dla facc gdzie sa pozajmowane respy 24/7. Dobij sobie 45+ poziom np na tombach, albo na tiq i potem na poho idz chociaz ja bym i tak zostawal przy expowiskach dla paccow. Duzo ciekawsze, wiecej sie zarabia, lepszy exp, baardzo malo osob i nie musisz sie meczyc z noobkami...

.Ghandar
06-05-2007, 12:46
Ktoś wyżej mówił że kopalnia z gsami jest świetna- Na tym lvlu możesz tylko pomarzyć o gsach w tym miejscu ponieważ :
- często są 2 gsy na raz
-wielka strata run i mf na twoim lvlu
- na 99% będziesz na -jak znasz resp to zawsze będziesz miał 1 gsa. co do 2 zgadzam się wtedy i tylko wtedy, gdy zaczynasz wycinać resp. później jest przeważnie 1.

Poh polecam palkom od 45lvla z Boh oczywiście aby nie mieć większych problemów z gsami.45. nie za mało? czytałem na forum, że aby bezpiecznie uciekać przed gsem, należy wbić ten 60. i do tego bohy. Tomek, wziąłeś pod uwagę haste gsa?

Tomek18
06-05-2007, 13:32
Ghadar , tak wziąłem pod uwagę haste gsa . Może i masz racje z tym lvlem ale ja
po raz pierwszy wybrałem się tam na 45lvlu . Może i byłem na - ale exp był dobry.Palladynom mogę tak że polecić ( Boh obowiązkowo lub t ring) Orc fortes a raczej z tym lvlem obrzeża "Fortecy".Jeśli halebardy będą latać z Zerków dość często powinniście wychodzić przynajmniej na mały +.

Tiquanda - jeśli chcesz tam expić ( stanowczo odradzam) musisz bardzo dobrze znać te tereny . Ja gdy pierwszy raz się tam znalazłem chciałem odkryć jak największą część mapy na start dostałem lepe za 300 od hydry .

Matrio23
06-05-2007, 15:24
@up
Mylisz sie. Na polnocnej czesci tiquandy (po drugiej stronie) jest bardzo luzno, po drodze carinphile itd az wkoncu dochodzisz do obozowiska malp, a tam juz loos. Hydry sa tylko na wysokich skalach albo w podziemiach, a na tiq dla pala najlepsze kongry itd. Jak pojdziesz na poludniowa czesc tiquandy to edzie troche gorzej. Hydry, gsy, behemoty sobie lataja, to tam juz z wysokim lvlem idziesz.
Ja polecam tomby, ale bez run, a zwlaszcza GFB (uhy granem i vita zastapisz+manasy) padniesz, bo tam wyskakuja bo 5 ghuli 4szkielty i jeszcze zzarogu wychoidza kolejne 3 ghule i np shambler (ale to tylko jak resp jest calkowciei pusty).