Pokaż pełną wersje : Quest u cipfrieda
Witam wszystkich poczytałem troche u jakimś quescie u cipfrieda napisałem
Hi
Quest
on odpowiedzial
08:18 Cipfried: Monsters are a constant threat. Learn to fight by hunting rabbits, deers and sheeps. Then try to fight rats, bugs and perhaps spiders.
zrobilem to postacia z najlepszym eq na rooku katana studdet legi itp poszłem postacia na tym samym lvlu bez eq i cipfried odpowiedzial Cipfried: First you should try to get some gold and buy better equipment.
czy on chce jakieś eq o co tu chodzi :)
Marionus
03-05-2007, 09:37
Moim zdaniem jak masz Pierwszy lvl to Ci każe iść kupić lepsze eq,a potem możesz zapolować na te wymienione potworki:D to tak wygląda jak by Ci podpowiadał Co ? gdzie ? i kiedy :)?
Czytałem też coś o zbrojowni w bear roomie może trzeba mu eq dać jakieś sam nie wiem :P
Marionus
03-05-2007, 09:45
Nie orientuje się bo nie grałem nigdy Rookstayerem:) no nie wiem kombinuj może ktoś się wypowie więcej i da ci jakąś podpowiedz ;]
Podstawowy angielski ...
Cipfried jest tylko pomocą dla początkujących graczy... To, że on opowiada o eq nie oznacza, że jest to jakikolwiek quest do wykonania. Postaci bez eq proponuje aby nazbierała troche pieniędzy i poszła kupić jakieś eq. A kiedy postać posiada eq, proponuje by poszła expić. W tym celu wymienia najsłabsze potworki.
Tak to jest, jak ktoś nie słucha pana/pani od angielskiego na lekcji ^^.
Myśle, że temat można zamknąć ;)
Cipfredek daje nam tylko wskazówkę co mamy zrobić, aby wybrać się na QUESTY. On nie zna żadnego z nich (znaczy może i zna, ale nie daje nam wskazówek, ani nie zleca nam wykonania innego, nowego questu).
Autor tematu chciał zwrócić waszą uwage na to iż ten NPC prowadzi różne rozmowy w zależnosci od ~warunków zewnętrznych~. Zresztą nie on jeden ;>
Tylko troche zle dobrał nazwe tematu do tego co chciał przedstawic...jeżeli jest jak mówisz.
Psychotata
03-05-2007, 22:57
Powiedziales do niego charem z eq quest on powiedzial zebys rozpoczal gre zabijajac kroliki i jelenie, a gdy powiedziales to z postacia bez eq to on powiedzial abys zafundowal sobie lepsze eq i ponownie do niego przyszedl. Wiec gdy masz dobre eq i troche kasy przy sobie to moze ci pomoc zaczac twoj zywot na wyspie, a gdy nie masz eq mowi zebys se dobre eq znalazl i wrocil do niego po dalsze wskazowki aby wykonywac questy.
Widzisz, mowi nam tylko, albo doradza zalezy jak to nazwiesz, zebysmy kupili lepsze eq i zacheca nas do walki:)
Zwykle porady, nic wiecej.
Ow NPC to cos w stylu INFORMACJI NA ROOKU. Co trza zrobic by moc isc zwiedzic i przy okazji zabic mocniejze potworki lub gdzie je znalez. To nie quest a moze i quest ale bez nagrody fizycznie, nagroda sa informacje dla nowych graczy, tzn porady. Wiec jesli patrzec na to tak to faktycznie ow Npc daje nam cos z questu :P...
Ps. Z Ilu palm na rooku(sa chyba tylko dwie)mozna wyciagac banany ?? I czy z kazdej tylko 1 raz ??
Tom The Tanner
06-05-2007, 16:39
@Up,
Są dwie. Do jednej z nich nie można się dostać, do drugiej można... na jedną osobę przypada tylko jeden banan. To nie są banany czikita, więc po co się męczyć...
Vial
@Up,
Są dwie. Do jednej z nich nie można się dostać, do drugiej można... na jedną osobę przypada tylko jeden banan. To nie są banany czikita, więc po co się męczyć...
Vial
No to sie mylisz ... Jedna jest na Facc arena i leci z niej banan do questu, no i na pacc arena tez jest jedna, zeby do niej wiejsc trzeba miec 3 boxy i tez leci ban. Zdziwilo mnie to wiez zapytalem dla pewnosci :)
Pan Klocek
07-05-2007, 00:20
No to sie mylisz ... Jedna jest na Facc arena i leci z niej banan do questu, no i na pacc arena tez jest jedna, zeby do niej wiejsc trzeba miec 3 boxy i tez leci ban. Zdziwilo mnie to wiez zapytalem dla pewnosci :)
Ale jak wziąłem banana z facc to już nie dostałem banana na pacc...... 1 banan na 1 osobę.
A co do tej palmy to trochę dziwne nieprawdaż? Wydawałoby się że powinna być tylko jedna palma, a to dlatego, że kiedyś czytałem książkę o faunie i z niej wynikało iż banany rosną tylko na palmach wokół których jest pewien gatunek kwiatów. Czy coś takiego, muszę odnaleźć tą książkę :D
Ale jak wziąłem banana z facc to już nie dostałem banana na pacc...... 1 banan na 1 osobę.
A co do tej palmy to trochę dziwne nieprawdaż? Wydawałoby się że powinna być tylko jedna palma, a to dlatego, że kiedyś czytałem książkę o faunie i z niej wynikało iż banany rosną tylko na palmach wokół których jest pewien gatunek kwiatów. Czy coś takiego, muszę odnaleźć tą książkę :D
No wlasnie to mnie ciekawi. Iz palmy sa dwie, najczesciej wspomina sie o tej na facc arena ... ale o ile sie nie myle ow dwie palmy sa jedyne w swym rodzaju ... wkoncu jako jedyne drzewko(chyba)daja nam coz namacalnego ... Banana.
Pan Klocek
07-05-2007, 00:34
No wlasnie to mnie ciekawi. Iz palmy sa dwie, najczesciej wspomina sie o tej na facc arena ... ale o ile sie nie myle ow dwie palmy sa jedyne w swym rodzaju ... wkoncu jako jedyne drzewko(chyba)daja nam coz namacalnego ... Banana.
Chyba nie zrozumiałeś mnie, da się wziąć banana z tej na pacc ale wtedy ta z facc nie daje już banana, mimo że wokół tej na facc rosną te "potrzebne" kwiaty. :P
Chyba nie zrozumiałeś mnie, da się wziąć banana z tej na pacc ale wtedy ta z facc nie daje już banana, mimo że wokół tej na facc rosną te "potrzebne" kwiaty. :P
Alez ja zrozumialem za pierwszym razem. Chodzi mi tylko o to ze sa to jedyne takie dwa drzewka na rooku i chyba jedyne takie w tibi :) Moze z nimi tez sie cos wiaze, jakas historia a moze quest. No ale na mainie Palmy rosna chyba w wielu miejsach i nie wszedzie sa ow magiczne kwaitki. Na nerane nie mozna sie lognac od kilu h wiec nie moge nic posprawdzac ... Moze zalozymy jakis temat tyczacy sie tych palm bo to wkoncu tez dziwna sprawa ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.