Pokaż pełną wersje : Aol...juz?
~~AnpeR~~
03-05-2007, 13:50
Witam. Chcialbym zapytac czy z : rh,g arm,k legi, v shield,bs,gs,bohy gdybym zamienil g arm na dsm to nosic aol?Wydaje mi sie ze jest to strata defa ( p ammy 2 def - aol 0 def) .Mam 40k i nie wiem co kupic :/ .Dsm(55-60k) czy moze steel butki(25k)?Czy moze lepiej nic nie kupywac a kase wydac na exp?
Nie chce zakladac nowego tematu wiec chcialem jeszcze pytnac czy 43 najt z 71/70 da rade expic oplacalnie na elf fortress?
edit: zapomnialem dodac ze to Askara wiec ceny nie sa zbyt wysokie
gavreonien
03-05-2007, 14:09
Za 40 k nie kupisz AoL'a. Mnie się zdaje, że niepotrzebny Ci aol jeszcze.
Co do elfów to jak najbardziej!!
Moim zdaniem kup aola przy najgorszym ukladzie zdarzen mozesz stracic z 10k wiecej niz wart jest aol
A więc tak:
1. w elf fortes letko ci sie bedzie expic tylko ze okolo 1bp uh pojdzie ci na wyczyszczenie respa i expij z GS-em. (lepiej szybko zabic draga i zerka niz otrzymać jakieśdużehity od nich...)
2. A co do AOL-a to według mnie i nie tylko mnie to aol kupuje sie w tedy gdy 1 rzecz jest warta ponad 50k (ponieważ aol tyle kosztuje) chyba, że np. padniesz i ci wypadnie G arm + bohy + backpack w którym nosisz np. 3bp uh, bp manasów, bp hmm itp. to wtedy ci sie oplaca, tylko tyle że żadko wypadają 2 rzeczy z eq... .
P.s. a często padasz ?? bo jak tak to to jest marnotrawienie kasy... ja ostatni raz padłem swoją postacią 16lvli temu czyli jakieś 3 miechy temu (aktualnie nie gram bo nie mam czasu)
~~AnpeR~~
03-05-2007, 15:04
Ostatni raz padlem na 27 lvlu :P wiec raczej rzadko a aola chyba nie kupie bo i tak strace na defie :P dzieki za odp :)
aa i jeszcze jedno :P elfy sa publiczne? Jak poh? Czy zostawia sie list przy bramie?
@up
Jest tam quest wiec nie masz co zostawiac...jak ktos sie ma wbic to wbije.
@topic
Elfom dasz rade spokojnie...czyscisz wszystko z GS'a. Aol sie kupuje gdy twoj bp jest warty wiecej niz 50k (np. 20 bp uhow)
Tak całkowicie na marginesie napomknę, iż AOL ma 0 ARMA a nie DEFA (podobnież platinum amu ma 2 arma a nie defa). Przekłada się to na zmniejszenie obrażeń w każdym trafionym hicie fizycznym o 1-1,8 obrażeń. Nie sądzę, żeby to była wielka różnica, więc pod tym względem się armem nie sugeruj, jeśli uznasz, że potrzebny Ci AOL, to po prostu go kup.
Jeśli masz zamiar zamienić Golden Armor'a na DSM to oczywiście że powinieneś kupić tego AOL'a, oczywiście ja tak uważam. A na EF powinieneś spokojnie expić bez waste.
Gilu
HijackThis
03-05-2007, 23:38
Dsm - aol konieczny
Jeśli masz zamiar zamienić Golden Armor'a na DSM to oczywiście że powinieneś kupić tego AOL'a, oczywiście ja tak uważam. A na EF powinieneś spokojnie expić bez waste.
Gilu
Weż pod uwagę że to jest Askara i Dsm nie jest tak drogi.
Topic. ja bym się wstrzymał z aol'em
1. Topic :D
Narazie nie radze ci kupywac aol . Będzie ci on tak czy siak narazie nie potrzebny . Uważam , iż aol powino się kupic dopiero gdy co najmniej 2 przedmiony najcenniejsze + bp przekraczają 100k:]
2. Ef
Bez problemu możesz tam expic polecam wieżyczke. Koniecznie weż bp gfb by nie stracic za duzo uh przy czyszczeniu 1 raz wiezy. Pózniej lajtowo kaska leci.
moja przecietna to okolo 25k w ciagu 4h , choć zdażyło mi się 30k w 2h :D
Mam podobny dylemat, więc się przyłączę.
Gram na Candii, ceny przedmiotów są dość niskie. Moje eq to:
dsm(65k)
k legi(15k)
c helmet(8k)
demon shield(45k)
steel boots(45k)
gs(18k)
bs(8k)
no i aol, czy to się opłaca?
~~AnpeR~~
04-05-2007, 12:23
Co do elfow to racja... exp przedni a wychodze raczej na 0 przy zbieraniu gp+lukow. Hmm tylko nie wiem po ile chodza heaven blossomy ;p .Czesto sie zdaza ze scouty padaja na hita wiec lajtowo ;) nastepnym razem zamiast wiekszej ilosci uhow wezme mfy :P thx za rady :) . A co do aola to wstrzymam sie.
@up
jakbys mial jeszcze rh... i boh w bp to moglbys sprobowac z aolem
@down
wieza byla akurat zajeta :P mam ja z gfb czyscic? Czy jak :P
Baku' co do ciebie lepiej bys kupił aol . W twoim przypadku 2 przedmioty bez bp przekraczaja cene 100k.
UpX( Czlowieku ty nie lataj po wiosce Wieże czyść!!!8o
Wtedy na 100% wyjdziesz na +
Soldiermic
04-05-2007, 15:29
No tak Baku kup aola lepiej.
@Topic
Exp z gs'em jak powiedzieli ci juz na elfach to jest publiczny exp tylko wieza mozna zostawiac labela ale wiare na questa trzeba wpuscic...
Glopsson
04-05-2007, 18:25
Polecam AOL na każdą niekomfortową sytuację :kat:
slimaczek
04-05-2007, 18:35
Masz za niski lv żeby się opłacało kupować tego aola. Radzę ci uzbierać dużo kasy, i od razu naraz kupić steele, dsm i aola - tyle że arma będziesz miał tyle samo co z g-armem, p-bootsami i p-amuletem. Kup aola na 60+lv
LarvaExotech
04-05-2007, 18:52
Witam. Chcialbym zapytac czy z : rh,g arm,k legi, v shield,bs,gs,bohy gdybym zamienil g arm na dsm to nosic aol?Wydaje mi sie ze jest to strata defa ( p ammy 2 def - aol 0 def) .Mam 40k i nie wiem co kupic :/ .Dsm(55-60k) czy moze steel butki(25k)?Czy moze lepiej nic nie kupywac a kase wydac na exp?
Nie chce zakladac nowego tematu wiec chcialem jeszcze pytnac czy 43 najt z 71/70 da rade expic oplacalnie na elf fortress?
edit: zapomnialem dodac ze to Askara wiec ceny nie sa zbyt wysokie
Ja polecalbym ci zamiast tego wszystkiego kupic demonke, bo wymiana tarczy da tu znacznie więcej niż zmiana z garma na dsm ;]
~~AnpeR~~
04-05-2007, 23:39
Tyle ze ja raczej bije wszystko z gs :) a do blokowania mi sie nie spieszy :P
Aol nadaje sie wtedy gdy masz itema wartego ja wiem przyjmijmy 100k+ Na aola bulisz te 50k i co padasz dsm leci przypuśćmy 65k w plecy a jak masz aola podczas deda wypada ci i znowu musisz bez sensu bulić 50k w sumie 100k szansa na wypadniecie armora jest mała zazwyczaj wypada bp i itemy ze slota na strzały
Ehh Up:D z lekka masz racje ale bywa że tracisz kilka przedmiotów osobiscie poleciały mi 3 najcenniejsze ale naszczęscie na 30 lvlu. Więc kup se aol :D
Jak ktos kolo mnie dednie z aolem to on mu wypadnie czy i bende go mogl wziac czy zniknie?
Zniknie, lawl, inaczej nie spełniałby swej funkcji... bo byłby wielorazowy.
Xenossadon_Olin
05-05-2007, 06:29
no narazie aol nie potrzebny jezeli steel booty stoja 25k :D:D pamietam to jak steel booty na harmoni 80k a teraz zaledwie 20 ;p
Aol jeszcze się w nim wstrzymaj zainwestu w Uhy :)
sir rafski
05-05-2007, 11:15
Jak expisz knightem na Ef to lepiej kupuj sobie mf i exura się lecz, wyjdziesz taniej niz na uhach i do tego mlvl rosnie.
A aol ci jeszcze nie potrzebny.
wszytsko zalezy ile co stoi na twoim swiecie jesli drogie to aol koniecznie
Dodam jeszcze że jak nie masz co z kaską zrobić (40-60K) to lepiej zainwestuj w shielda niż w armor. Zwłaszcza że jesteś knightem. 1 armora więcej lepiej chroni przed ciosami które przejdą przez tarczę a 1 shielda więcej lepiej chroni przed przejściem przez tarczę wogóle. DSM daje 1 armor więcej a demon shield dałby 1 shielda więcej niż vamp. Więc mniejsza szansa że coś się przez tarcze wogóle przebije. A cena chyba bardzo podobna.
Ja noszę goldena, c legsy, bohy, crus helmet, bs i demon shield i aola nie noszę nawet mimo tego że mam - w domq leży. Naprawdę małe prawdopodobieństwo że stracę więcej niż 50K przy dedzie. Nawet wliczając itemki w plecaq.
Jak ci się trafi gdzieś na trade za 40-45K to kup i niech czeka sobie w dp - kiedyś się przyda. :p
A potem możesz się zastanowić czy kupić dsm czy pozbierać na mms. Knight to profesja która używa skila shieldingu czyli teoretycznie golden arm + mms wychodzi lepiej niż dsm + demon shield. Ale to już kwestia kasy. No i wtedy już aol koniecznie.
Adi Ninjax
05-05-2007, 18:49
Kiedy masz DSM to Aol już jest konieczny bo nie wiadomo co sie może stać:(
LookamZzaRogu
05-05-2007, 19:09
Jak ci się trafi gdzieś na trade za 40-45K to kup i niech czeka sobie w dp - kiedyś się przyda. :p
Kiedy sobie przyponisz o tym AOLu w depo, to może być już za późno ;)
Twoj_Miszcz
05-05-2007, 20:28
a ja czy mam kupic aola?
moje eq to:
plate armor(400gp)
plate legs (500gp)
steel helmet(300gp)
avanger(400k)
Boh(35k)
a ja czy mam kupic aola?
oczywiście, szkoda tego plate armora;]
Jeśli nie żartujesz z tym avengerem, to kupuj aol oczywiście:D
RollerPL
06-05-2007, 12:33
Co do zakupow to radzilbym kupic steel boots'y potem dsm demonke i dopiero aola. A co do expienia to moze i bedzie oplacalne, ale nad skilami to popracuj :)
Na twoim miejscu kupiłbym steel butki za wczesnie na Aol'a
YyyeeyIsBack
06-05-2007, 13:37
Wszystko jest zalezne od cen. Na honerze na swoim knocie, nosze rh, ds, bs, gs, dsm, k legs, steel boots, szaliczek. gdzie rh 32k, ds 60k, bs 20, gs, 20, dsm 100k, k legs 25k, sb 55k. AoLa powinienem nosic juz dawno, lecz ze wzgledu na to ze expie na slabych potworkach i non pvp, wstrzymalem sie z zakupem.
jak widze wszyscy maja racej. Aol Ci jest jeszcze niepotrzebny a G arm ci w zupelnosci jeszcze wystarczy :P kaske lepiej zostaw albo wydawaj na runki. co do EF to wisz co robic nie :P :2handed:
Dobij jeszcze pare lvli bo szkoda kasy
mi tam jeszcze AOL nie potrzebny nosze blue robe xD
Kalthar_91
15-05-2007, 14:04
ja nosze dobre eq (menera no pvp) rh b robe c legi bohy medusa rod i p ammy i szkoda mi wydawac kasy na aola, wole sobie kupic jakies runki lub manaski, zreszta to swiat no pvp wiec nikt mnie nie ubije ;p
ktos juz to powiedzial ale ja wole to skorygowac... ktos napisal ze aola nosi sie jak sie ma bp wart 50k+ ...wg mnie jak bp jest wart 20k + to juz warto nosic aola :)
quickshare90
16-05-2007, 19:55
opłaca sie kupic palladynowi aola na 40 lvl ?
~~AnpeR~~
17-05-2007, 14:13
JASNE ! uwazaj bo stracisz "plejt armor". Napisz wiecej szczegolow
aol oplaca sie nosic dopiero gdy wartosc plecaka przekroczy 50k
kthxbye.
@zalozyciel tematu
nastepnym razem zamiast forum uzyj, kurwa, mozgu
~~AnpeR~~
17-05-2007, 14:58
Widze ze Ty go nie uzywasz. Plecak powyzej 50k ? Buehahahaha.Masa osob nosi gdy jedna rzecz z eq przekracza 100k.A forum jest od tego zeby sie zapytac.Mam nosic gdy bede mial na sobie 20bp uh? funny...
kkthxbye.
kup lepiej teraz aola bo automatycznie bedziesz mogl nosic wiecej run i innych rzeczy w plecaku i bedzie on warty wiecej niz aol, no i tez jak kupisz teraz eq to pozniej pewnie nie bedzie ci sie chcialo kasy wydawac na aola ;)
~~AnpeR~~
17-05-2007, 17:16
A co mnie to obchodzi gdzie grasz? :> Czytaj ze zrozumieniem ( "widze ze ty go nie uzywasz" chodzilo o mozg lolq).Stwierdzasz ze jest cos nie tak z moja glowa? Po jednym zdaniu? Smieszny jestes... chyba dostales wycisk dzisiaj w szkole i musisz odragowac na forum. Ok, spadaj trollu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.