Pokaż pełną wersje : Wirtualna mapa szkoły do gry FPS powodem aresztowania
Jeden z uczniów teksańskiego liceum Clements stworzył na podstawie planów swojej szkoły mapę do gry FPS. Po wyjściu sprawy na jaw został uznany za terrorystę.
Pewien nastolatek chińskiego pochodzenia, uczęszczający do liceum Clements (stan Teksas, USA) stworzył wirtualną mapę swojej szkoły. Wszystko może przeszłoby bez większego echa, jednak owy uczeń zrobił to, aby urozmaicić partyjki w bliżej nieokreślonego shootera, w którego grywał z kolegami. Zainteresowało to jego rodziców, którzy sprawę zgłosili do zarządu szkoły. Został on z niej wydalony i przeniesiony do innej placówki.
Dodatkowo zainteresowała się nim policja. Zostało wszczęte śledztwo, w którego konsekwencji młody modder został tymczasowo aresztowany. Przedstawiciele władzy przeszukali jego komputer i pokój - podejrzenia mundurowych wzbudził młotek, którym chłopak naprawiał rozpadające się łóżko. Na tej podstawie został on uznany za terrorystę, który planował atak na swoją szkołę.
Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Żadne zarzuty nie zostały postawione "kreatywnemu" uczniowi, dostał on jedynie zakaz uczestniczenia w zbiorowych imprezach i uroczystościach organizowanych przez szkołę. Wygląda na to, że po tragedii w Virginia Tech służby mundurowe USA będą teraz dmuchać na zimne, czasami aż do przesady.
Powiem tylko jedno. Po przeczytaniu tego tekstu ,krzeslo jest nie do użytku.
Duke Dran
03-05-2007, 14:14
Hehsuehsuhesue gosciu pewnie niezlego Zonka zlapal jak sie o tym dowiedzial xD Onwed!11one ... ciekawe co to byla za giera CS?
pewnie do CSa.
A pokój nauczycielski i portiernia to były miejsca do podłożenia bomby ;)
Rotfl.
Co teraz się dzieje, to bania mała
predalien
03-05-2007, 14:23
Młotek-buahahaha.
Chociaż nie ma się tu z czego śmiać(nad tym trzeba płakać) rozwalił mnie do końca młotek.
Kazdy kij ma dwa konce, z jednej strony - big deal, nic sie przeciez kurde nie dzieje. Jednak z drugiej - jakies tam obawy istnieja, przypadkow popierdolca wrodzonego "za oceanem" jest od groma.
Rotfl'n'lol. Kurde... Aresztować kolesia bo bawił się komputerem i miał w pokoju młotek. ; D N/c. ; P
Nikast Shynix
03-05-2007, 14:34
Woaaaaaa.... Dajcie mi dożywocie, bo mam w pokoju scyzoryk i często oglądam zdjęcia jednej osoby! Na pewno chcę ją zabić!
Woaaaaaa.... Dajcie mi dożywocie, bo mam w pokoju scyzoryk i często oglądam zdjęcia jednej osoby! Na pewno chcę ją zabić!
Jej moze nie, za to miliony potomkow - i owszem.
NMSP
A ontopicznie - IMO, nic w tym dziwnego, biorac pod uwage aktualna sytuacje.
Nieno przy obecnym stanie w USA to im sie nie dziwie, ze tak reaguja ;p
Muotek rokz !11
Młotek-buahahaha.
Chociaż nie ma się tu z czego śmiać(nad tym trzeba płakać) rozwalił mnie do końca młotek.
mne tesh xD husasaushahusauhshu rotfl xD
;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\
predalien
03-05-2007, 16:41
@up
? Kill(file) him please.
@topic
Ktoś tam napisał że w USA to nic dziwnego, ja nigdy nie słyszałem żeby na coś takiego w Ameryce zareagowali prędzej w Europie gdzie jest pełno "obrońców moralności".
Hellraiser
03-05-2007, 18:37
Teraz nawet jak bedziesz w 1 % pochodzenia Azjatyckiego, to w USA będą szukać na ciebie bata, a to wszystko to przez wiadomy "wyczyn"?, pewnego Azjaty,..
Bym zrobił o tym ubka: młotek i napis "jestem terrorysta" :D
Tylko szkoda że PS rozwalony. Może ktoś inny zrobi?
Kajusz931
03-05-2007, 18:43
jego rodzice zglosili to do szkoly? :o
Honasolo
03-05-2007, 18:45
buahahhahahahah OWNED
ooo LOL!!!!!
Ciekawe czy by mnie aresztowali za trzymanie luku w domu? hahahahahhaha
Rozumiem upomnienie zeby chlopak nie robil takich rzeczy, ale aresztowanie i wydalenie? Za mlotek i model szkoly? TEGO TO NAWET SAM EISTEIN NIE ZROZUMIE. xD
Ciekawe czy to jest zgodne z ich konstytucja.
To ja chyba przestanę robić z kumplem mapę do Quake 2, też na podstawie naszej szkoły. A tą paczkę bułeczek (mlecznych) w szufladzie to też lepiej szybko zeżrę, bo lepiej dmuchać na zimne :P
Stempek121
08-05-2007, 16:30
@MAX
Chcesz sobie odmówić rozwalenia na miazgę najwredniejszego belfra na ziemi?
Bo ja nigdy...:p
@temat
A tak wogóle to jego rodzice naprawde go kochali, że wkopali go w takie coś... Naprawdę.
Posadzą mnie na krzesło, jeśli trzymam w pokoju scyzoryk i paczkę gum sprzed kilku lat?
@up
Sadze, ze wsadza cie do celi z wyglodnialymi szczurami...
Gratuluje swietnej interwencji policji...
Juz nawet sobie z gunem w wirtualu pobiegac nie mozna...
Chociaz z drugiej strony to sie nie dziwie. Po tamtym gosciu z akademika, mogli uznac to za plany ataku terrorystycznego na szkole. Niby nic, zwykla mapa do cs'a, ale pod tym moze sie kryc mega super evul atak na szkole.
Descartes
08-05-2007, 18:17
Rodzice kable. Nie umiałbym im powierzyć żadnego sekretu po takim incydencie.
@Wieszok: W 100% racja, właśnie to miałem na myśli.
Kwadratowe Koło
08-05-2007, 18:23
Kurna, lepiej zetrę kurz z komputera, bo jeszcze wpadnę.
Vanhelsen
08-05-2007, 18:29
nie ma to jak popadać ze skrajności w skrajność... ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że wsypali go jego RODZICE... czyli teoretycznie ktoś komu dziecko powinno bezgranicznie ufać... -.-'' ja bym się po takiej akcji wyrzekł starych i wyprowadził z domu...
lol a potem się dziwić że dzieci z krzesła matkę...
Sozemego
09-05-2007, 09:59
nie ma to jak popadać ze skrajności w skrajność... ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że wsypali go jego RODZICE... czyli teoretycznie ktoś komu dziecko powinno bezgranicznie ufać... -.-'' ja bym się po takiej akcji wyrzekł starych i wyprowadził z domu...
Word.
Rozumiem zaniepokojenie wladz USA, ale bez przesady, mogli chociaz zdobyc jakies dowody (konkretne), a nie z miejsca uznawac go za terroryste o0
Honasolo
09-05-2007, 11:10
Word.
Rozumiem zaniepokojenie wladz USA, ale bez przesady, mogli chociaz zdobyc jakies dowody (konkretne), a nie z miejsca uznawac go za terroryste o0
Bo to sa idioci. Nie slyszales o tym? Srednia IQ przecietnego amerykanina nie przekracza 80~max90. Dowodem tego sa glupie programy telewizyjne takie jak reality show badz "smiec sie z idiotyzmu"...
Fakt maja ta grupke geniuszy, ktorych zdobyli w trakcie emigracji...
Nadal nie moge zrozumiec czemu jego RODZICE doniesli na niego... -.-
Jak to wszystko sie w pale nie miesci.
@down Aaaaa myslalem, ze jednak to 160 IQ to norma. trudno... zmienie;p
Okropność... Sprzedały go osoby, którym mógł ufać... To coś jakby moja mama poszła na policję i powiedziała, że podejrzewa mnie o satanizm bo słucham Slayera :/
Bo to sa idioci. Nie slyszales o tym? Srednia IQ przecietnego amerykanina nie przekracza 140~120.
Zabawne, bo wynik IQ 145 to jest już geniusz.
Adrio PL
09-05-2007, 15:44
To CS:lucznik:
Zakładnikami bendą naucycieleB)
Bomba (oby atomowa:evul: ) w pokoju naucycielskim i w pokoju dyra8o
Yoh Asakura
09-05-2007, 16:21
Bo to sa idioci. Nie slyszales o tym? Srednia IQ przecietnego amerykanina nie przekracza 140~120. Dowodem tego sa glupie programy telewizyjne takie jak reality show badz "smiec sie z idiotyzmu"...
A ja słyszałem, że IQ przeciętnego mieszkańca Stanów jest mniejsza niż IQ mieszkańca któregoś z krajów 3 świata.
Nie bagatelizujcie sprawy! Być może ten podły terrorysta miał w pokoju młotek typu War Hammera. :D
Btw. Bardzo fajna ankieta.
Pomocny Murzyn
09-05-2007, 20:53
Bo to sa idioci. Nie slyszales o tym? Srednia IQ przecietnego amerykanina nie przekracza 140~120. Dowodem tego sa glupie programy telewizyjne takie jak reality show badz "smiec sie z idiotyzmu"...
Nadal nie moge zrozumiec czemu jego RODZICE doniesli na niego... -.-
Jak to wszystko sie w pale nie miesci.
A wiesz jaka jest średnia IQ polskich graczy w tibie? Ja nie chce nawet o niej myśleć...
Odkupujecie mi krzesło!
Wy się śmiejecie, a jak do spółki z bratem rozwiązywałem test na IQ, poprzez burzę mózgów, wyszło nam jakieś 31 :D
PS. Heada facetce od techniki!
Nikast Shynix
09-05-2007, 22:10
To ja chyba przestanę robić z kumplem mapę do Quake 2, też na podstawie naszej szkoły. A tą paczkę bułeczek (mlecznych) w szufladzie to też lepiej szybko zeżrę, bo lepiej dmuchać na zimne :P
Czyżbyś chciał komuś wepchnąć je do gardła, aby się udławił, udusił i kto tam wie co jeszcze?
poprzez burzę mózgów, wyszło nam jakieś 31 :D
My rozwiązywaliśmy całą klasą (klasa matematyczno-informatyczna, T(z)W Mózgi Szkoły) i nam wyszło 5... No ale my piątkowi uczniowie jesteśmy, pewnie dlatego ;]
Czarna_Mamba
10-05-2007, 12:41
Jak to dobrze, że w Polsce rodzice przymykają oko na mój składzik achtungów i kijków do ogniska.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.